AGORA

Association sans but lucratif


Dénomination : AGORA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 440.688.123

Publication

27/06/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

islimmluen 1 8 JUN 201b

kgfqUSSEL

Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wetstraat 89 , 1040 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van bestuur en algemene vergadering en benoeming Commissaris.

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 22 april 2013: Agendapunt 2: Wijziging samenstelling raad van bestuur en algemene vergadering.

De volgende persoon heeft zijn vraag tot aanvaarding ais lid van de algemene vergadering gericht aan de raad van bestuur en wordt vervolgens met eenparigheid van stemmen aanvaard als lid van de algemene vergadering en vervolgens met eenparigheid van stemmen benoemd tot lid van de raad van bestuur; de heer Koen Van den Heuvel, Leemgaard 18 te 2870 Puurs en geboren te Bornem op 1 augustus 1964.

De volgende persoon heeft schriftelijk zijn ontslag aangeboden ais lid van de raad van bestuur en de algemene vergadering: de heer Ludwig Caluwé, Kloosterstraat 61 te 2910 Essen en geboren te Mortsel op 5 juli 1961. Hij krijgt een eervol ontslag toegekend.

In opvolging van de vzw-wetgeving vermelden we uit de statuten artikel 16, 17 en 18 inzake de omvang van bevoegdheden van de raad van bestuur en de wijze waarop ze worden uitgeoefend:

Art. 16

1° De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

2° De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter. De oproepingsbrief omvat de agenda.

3° De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen, uitgezonderd de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te; verrichten, daarin begrepen : organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het: uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

De raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven misgrepen.

De leden van de raad van Bestuur worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering.De raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet; of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Benoeming, ontslag en afzetting evenals elk hernieuwen van een mandaat van een afgevaardigd bestuurder wordt binnen één maand neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel ter plaatse waar de: vereniging is gevestigd.

De eventuele bezoldiging van de dagelijks bestuurder wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Is echter de machtiging van de algemene vergadering tot het verrichten van de voorgenomen handeling vereist, dan zal hiervan blijk dienen te worden gegeven.

Op de laatste blz, van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

V

Ondernemingsar : 440.688.123

Benaming

(voluit) : Agora vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



MOD 2.2

Art. 18. Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging. De secretaris verzorgt de lopende zaken en de briefwisseling, stelt de notulen op van de vergaderingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

Alle betalingen, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van het Bestuur der postcheques, banken, spaarkas en andere financiële diensten en instellingen worden, namens de vereniging, ondertekend door twee bestuurders,

Vanaf heden is de raad van Bestuur dus als volgt samengesteld:

Beke Wouter, Boterbloemstraat 20 te 3970 Leopoldsburg.

Cardoen Jonathan, Scherpendries 31 te 3473 Waanrode.

Claes Dirk, Beninkstraat 35 te 3111 Rotselaar.

De Graeve Yves, Pastorijstraat 10 te 9320 Aalst.

Suys Raf, Magerstraat 88 te 9420 Mere,

Terwingen Raf, Desteinstraat (B) 26 te 3631 Maasmechelen.

Thyssen Marianne, Oude Netensebaan 39 te 3051 Sint-Joris-Weert.

Van den Heuvel Koen, Leemgaard 18 te 2870 Puurs,

Agendapunt 7: Varia:

De algemene vergadering benoemt de BV NV KPMG Vies (IBR Nr.800402) Hoekstraat 2, 1000 Brussel, als commissaris voor een termijn van 3 jaar. Het mandaat zal vervallen na de algemene vergadering die de rekeningen van het boekjaar 2015 vaststelt. KPMG Vies duidt de heer Joris Mertens (IBR Nr.A01881), vennoot van KPMG Vias, aan als vaste vertegenwoordiger en stelt de vergoeding van de commissaris vast op 5.100,00 EUR (excl. BTW) per jaar, jaarlijks indexeerbaar, betaalbaar per trimester en te verhogen met de jaarlijkse bijdrage zoals verschuldigd aan het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Voor eensluidend verklaard afschrift

Opgemaakt te Brussel op 22 april 2013

Raf SUYS Yves DE GRAEVE

Secretaris vzw Voorzitter vzw



Voor-behouder,i aart hoc Betgisch Staatsblad

\F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/06/2012
ÿþVoor-behoudE

aan hei

Belgtsci Staatsbh

~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11\MIRMIS

Ondememingsnr: 440.688.123

Benaming

(voluit) : Agora vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wetstraat 89 , 1040 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van bestuur en algemene vergadering.

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 16 april 2012:

Agendapunt 2: Wijziging samenstelling raad van bestuur en algemene vergadering.

De volgende personen hebben hun vraag tot aanvaarding als lid van de algemene vergadering gericht aan de raad van bestuur en warden vervolgens met eenparigheid van stemmen aanvaard als lid van de algemene', vergadering en vervolgens met eenparigheid van stemmen benoemd tot lid van de raad van bestuur: de heer Dirk Claes, Beninkstraat 35 te 3111 Rotselaar en geboren te Leuven op 27 mei 1959 en de heer Raf Terwingen, Desteinstraat (B) 26 te 3631 Maasmechelen en geboren te Genk op 12 juli 1972.

De volgende personen hebben schriftelijk hun ontslag aangeboden als lid van de raad van bestuur en de algemene vergadering: mevrouw Sabine de Bethune, Kasteeldreef 10 te 8510 Kortrijk en geboren te Leopoldstad op 16 juli 1958 en de heer Servais Verherstraeten, Smallestraat 22 te 2400 Mol en geboren te Balen op 19 januari 1960. Zij kregen een eervol ontslag toegekend.

In opvolging van de vzw-wetgeving vermelden we uit de statuten artikel 16, 17 en 18 inzake de omvang van bevoegdheden van de raad van bestuur en de wijze waarop ze worden uitgeoefend: Art. 16

10 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

2° De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter. De oproepingsbrief omvat de agenda.

3° De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten warden genomen bij gewone meerderheid; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Elk; lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke; volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen, uitgezonderd de voorzitter van de raad: van bestuur.

Art. 17, De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke, gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te' verrichten, daarin begrepen : organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en hete uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

De raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan' de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven misgrepen,

De leden van de raad van Bestuur worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering.De raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet' of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Benoeming, ontslag en afzetting evenals elk hernieuwen van een mandaat van een afgevaardigd bestuurder wordt binnen één maand neergelegd bij de griffie van de rechtbanls van koophandel ter plaatse waar de vereniging is gevestigd.

BRUSSEL

3 1 Ni El 2012

Griffie

De eventuele bezoldiging van de dagelijks bestuurder wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

4,

" M002.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden .-." ___._e___....,..,,. ~____.~.e,...__ .._ .._._ a._...._._.__

aan het Bestuurders die 'námëns- de raad 'tiptreden moeten ten aanzien van derden geen blijk -gëvën vïn enige

Belgisch : beraadslaging of machtiging. Is echter de machtiging van de algemene vergadering tot het verrichten van de

Staatsblad voorgenomen handeling vereist, dan zal hiervan blijk dienen te worden gegeven.

Art, 18. Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging. i De secretaris verzorgt de lopende zaken en de briefwisseling, stelt de notulen op van de vergaderingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

Alle betalingen, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van het Bestuur der postcheques, banken, spaarkas en andere financiële diensten en instellingen worden, namens de vereniging, ondertekend door twee bestuurders.





Vanaf heden is de raad van Bestuur dus als volgt samengesteld:

Beke Wouter, Boterbloemstraat 20 te 3970 Leopoldsburg.

Caluwé Ludwig, Kloosterstraat 61 te 2910 Essen.

Cardoen Jonathan, Scherpendries 31 te 3473 Waanrode,

Claes Dirk, Beninkstraat 35 te 3111 Rotselaar.

De Graeve Yves, Pastorijstraat 10 te 9320 Aalst.

Suys Raf, Magerstraat 88 te 9420 Mere.

Terwingen Raf, Desteinstraat (B) 26 te 3631 Maasmechelen.

Thyssen Marianne, Oude Netensebaan 39 te 3051 Sint-Joris-Weert.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor eensluidend verklaard afschrift

Raf SUYS

Secretaris vzw Opgemaakt te Brussel op 16 april 2012

Yves DE GRAEVE

Voorzitter vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/07/2011
ÿþ aoo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



BR USSEL

2 2 JUN 2O11.

Griffie

11111@p111!1,1M19,11,11111,1111

Vr behc aar Bel! Staa

Ondememingsnr : 440.688.123

Benaming

(voluit) : Agora vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wetstraat 89 , 1040 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling Raad van bestuur en algemene vergadering.

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 26 april 2011: Agendapunt 2: Wijziging samenstelling raad van bestuur en algemene vergadering.

De algemene vergadering neemt kennis van de ontslagname van de heer Pieter Demeester, Louis: Hapstraat 216 te 1040 Etterbeek als lid van de raad van bestuur en de algemene vergadering. Er wordt hem; een eervol ontslag toegekend.

Conform artikel 6 dat onder meer stelt dat de beeïndiging van het kartelpartnerschap aanzien wordt ais; ontslagname krijgen de heren Piet De Zaeger en Andries Gryffroy van N-VA een eervol ontslag toegekend als! leden van de raad van bestuur en de algemene vergadering.

Op vraag van de raad van bestuur worden de heren Wouter Beke, Boterbloemstraat 20 te 3970: Leopoldsburg en geboren te Lommel op 9 augustus 1974 en Jonathan Cardoen, $cherpendries 31 te 3473; Kortenaken en geboren te Geraardsbergen op 4 oktober 1977 en Yves De Graeve, Pastorijstraat 10 te 9320; Aalst en geboren te Aalst op 20 april 1965 met eenparigheid van stemmen opgenomen in de algemene: vergadering. Zij worden daaropvolgend ook met eenparigheid van stemmen benoemd tot lid van de raad van; bestuur.

In opvolging van de vzw-wetgeving vermelden we uit de statuten artikel 16, 17 en 18 inzake de omvang van

bevoegdheden van de raad van bestuur en de wijze waarop ze worden uitgeoefend:

Art. 16

1° De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

2° De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter. De oproepingsbrief omvat de agenda.

3° De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Elk: lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke? volmacht. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen, uitgezonderd de voorzitter van de raad; van bestuur.

Art. 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke; gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te; verrichten, daarin begrepen : organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het; uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

De raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de.! vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun; bestuur bedreven misgrepen.

De leden van de raad van Bestuur worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de! algemene vergadering.De raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet! of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Benoeming, ontslag en afzetting evenals elk hernieuwen van een mandaat van een afgevaardigd bestuurder* wordt binnen één maand neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel ter plaatse waar de` vereniging is gevestigd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

T P

VoóP behouden aan het Belgisch taatsbiad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De eventuele bezoldiging van de dagelijks bestuurder wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging. Is echter de machtiging van de algemene vergadering tot het verrichten van de voorgenomen handeling vereist, dan zal hiervan blijk dienen te worden gegeven.

Art. 18. Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de secretaris van de vereniging. De secretaris verzorgt de lopende zaken en de briefwisseling, stelt de notulen op van de vergaderingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

Alle betalingen, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van het Bestuur der postcheques, banken, spaarkas en andere financiële diensten en instellingen worden, namens de vereniging, ondertekend door twee bestuurders.

Vanaf heden is de raad van Bestuur dus als volgt samengesteld:

Beke Wouter, Boterbloemstraat 20 te 3970 Leopoldsburg.

Caluwé Ludwig, Kloosterstraat 61 te 2910 Essen.

Cardoen Jonathan, Scherpendries 31 te 3473 Waanrode.

De Bethune Sabine, Kasteeldreef 10 te 8510 Marke.

De Graeve Yves, Pastorijstraat 10 te 9320 Aalst.

Suys Raf, Magerstraat 88 te 9420 Mere.

Thyssen Marianne, Oude Netensebaan 39 te 3051 Sint-Joris-Weert.

Verherstraeten Servais, Smallestraat 22 te 2400 Mol.

Uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van 26 april 2011:

Agendapunt 2: Aanstelling voorzitter en secretaris-penningmeester.

De raad van bestuur stelt met eenparigheid van stemmen de heer Yves De Graeve, Pastorijstraat 10 te 9320 Aalst en geboren te Aalst op 20 april 1965 aan als voorzitter van de vzw.

De heer Raf Suys, Magerstraat 88 te 9420 Mere en geboren te Aalst op 13 mei 1962 wordt bevestigd in zijn functie van secretaris-penningmeester.

Voor eensluidend verklaard afschrift

Opgemaakt te Brussel op 26 april 2011

Raf SUYS Yves DE GRAEVE

Secretaris vzw Voorzitter vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AGORA

Adresse
WETSTRAAT 89 1040 BRUSSEL

Code postal : 1040
Localité : ETTERBEEK
Commune : ETTERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale