2 PK

Société en commandite simple


Dénomination : 2 PK
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 834.934.923

Publication

08/04/2011
ÿþMud 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie

1 ~ U

III hhI I II I I II HI I II III I

" iiosss~s*

w behl aai Bel! Staa

A

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : 2 PK

cg3(1. 3<-4,~23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootshap

Zetel : Nieuwstraat 8, 2382 Poppel

Onderwerp akte : Oprichting

In het jaar tweeduizend en elf, op 08 februari 2011 ZIJN OVEREENGEKOMEN :

1. Mevrouw Renate Therese Eva van Hest ,

geboren te Goirle (NL) op 08 september 1969,

wonende te 2382 Poppel, Nieuwstraat 8

en

2. De heer Johannes Henricus Martinus Stokmans,

geboren te Waalre op 08 maart 1969,

wonende te 5014 DK Tilburg, Enschotsestraat 180.

TITEL I OPRICHTING

I. Partijen komen overeen een burgerlijke vennootschap op te richten die de rechtsvorm aanneemt van een

gewone commanditaire vennootschap.

Het geplaatst kapitaal der vennootschap bedraagt duizend Euro, vertegenwoordigd door honderd aandelen"

zonder vermelding van nominale waarde.

STILLE EN BEHERENDE VENNOTEN

De comparant sub 1 is een beherend vennoot. Zij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vennootschap.

De comparant sub 2 is een stille vennoot. Zijn aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng

. zoals die hierna wordt vastgesteld.

Il. Inschrijving op en afbetaling van aandelen

Op voormelde aandelen wordt in kontanten als volgt ingeschreven door:

verschijner onder 1 op negenennegentig aandelen, hetzij voor een bedrag van negenhonderdnegentig

Euro.

verschijner onder 2 op één aandeel, hetzij voor een bedrag van tien Euro.

Samen op honderd aandelen, hetzij voor een bedrag van duizend Euro, welk bedrag volledig werd afbetaald

en vanaf heden ter beschikking is van de vennootschap.

De maatschappelijke delen luiden op naam. Op de maatschappelijke zetel wordt een register gehouden van de delen op naam. De eigendom van een deel op naam wordt vastgesteld door inschrijving in het register.

III. Kosten

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten die voor rekening van de vennootschap zijn wegens haar

oprichting, bedragen ongeveer 250 Euro.

TITEL Il STATUTEN

De verschijners verklaren de statuten van de vennoot-schap als volgt vast te stellen :

Artikel 1 : Rechtsvorm Naam

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De ve.rnootgchap is een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap, met als naam: "2 PK" en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel te Turnhout, van een uittreksel der oprichtingsakte.

Artikel 2 : Zetel

De zetel is gevestigd te 2382 POPPEL, Nieuwstraat 8. De beherend vennoot/zaakvoerder kan de zetel binnen het Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen en waar ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening van het beroep van administrateur in vennootschapsvorm, middels en door haar beherend ven-noot, evenals alle diensten en mandaten die met deze bedrijvigheid verband houden, zoals het geven van on-derwijs, het publiceren van boeken en/of artikels, het optreden als bestuurder en vereffenaar en het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten.

Dit impliceert ook de inning van de erelonen voor rekening van de vennootschap.

Bijgevolg zal zij alle vermogensrechtelijke gevolgen voor haar rekening nemen die uit de bedrijvigheid van administrateur voortvloeien en er voor instaan.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels, eigen aan de uitoefening van het beroep van administrateur, eerbiedigen.

Daarnaast heeft de vennootschap het doel de huur en verhuur van roerende goederen.

De vennootschap mag bovengenoemde doelen verwezenlijken, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden, zo in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag zich borg stellen voor derden.

Deze opsommingen zijn enkel aanduidend en niet begrenzend, zo kan de vennootschap, als tot haar doel behorende, alle daden stellen en alle handelingen doen van commerciële, financiële, industriële of immobilaire aard die hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks tot haar doel behoren en er zich bij aansluiten of er de uitbreiding van kunnen bevorderen zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap zal door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of op om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen, vennootschappen die een soortgelijk of complementair doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend Euro. Het is volledig volgestort.

Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder vermelding van nominale waarde met een

fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal.

Artikel 6 : Afstand van aandelen bij leven en overdracht bij overlijden.

De aandelen van een beherende of stille vennoot mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met uitdrukkelijke en geschreven toestemming van alle medevennoten.

De aandelen van een stille vennoot moeten daarenboven eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten (desgevallend in verhouding tot hun participatie), die gedurende een termijn van ten minste één maand van een voorkooprecht genieten. Oefenen zij dit niet, of niet volledig, uit, dan kan het volledige aandelenpakket vrij overgedragen worden of overgaan mits de goedkeuring wordt bekomen zoals hiervoor bepaald.

Artikel 7 : Voortzettingsbed i ng

Het overlijden, het ontslag, de afzetting, de onbe-kwaamverklaring, het faillissement, de verhindering of de afwezigheid van de zaakvoerder-beherend vennoot heeft niet van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. De stille vennoten voorzien in zijn vervanging en stellen desnoods een nieuwe beherende vennoot aan. De erfgenamen en rechthebbenden van de beherende vennoot worden indien zij dit wensen gewone stille vennoten. Zij kunnen geen daden van beheer stellen, zelfs niet krachtens een volmacht.

Het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement, de verhindering of de afwezigheid van de stille vennoot heeft evenmin van rechtswege de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

De vennootschap zal noch van rechtswege, noch gerechtelijk ontbonden zijn door de vereniging van alle aandelen in één hand.

Opdat de aldus éénhoofdig geworden vennootschap haar eigenheid als commanditaire vennootschap zou bewaren dient de enige vennoot, als hij beherende vennoot is, binnen de zestig dagen één of meer van zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

aandelen--ever te dragen aan een derde, die stille vennoot zal zijn, tenzij hij verkiest de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm die éénhoofdig kan bestaan.

Is de overblijvende vennoot een stille vennoot en wenst hij de vennootschap verder te zetten dan ver-liest hij als enige aandeelhouder deze hoedanigheid en wordt hij aanzien als beherende vennoot met onbeperkte aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vennootschap tenzij hij binnen de zestig dagen één of meerdere van zijn aandelen overdraagt aan een derde, die bij besluit van de buitengewone algemene vergadering wordt aangewezen als beherende vennoot tenzij hij verkiest de vennootschap om te zetten in een andere rechtsvorm die éénhoofdig kan bestaan.

Artikel 8 : Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door de beherend ven-noot die tevens optreedt als zaakvoerder.

De zaakvoerder-beherend vennoot heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te

stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De stille vennoten kunnen geen daden van beheer stellen, zelfs niet krachtens een volmacht.

Artikel 9 : Vergoeding

De beherend vennoot-zaakvoerder heeft recht op een nader te bepalen vaste en/of veranderlijke vergoeding

ten laste van de algemene kosten.

Artikel 10 : Rechten en plichten van vennoten en erfgenamen

De beherende vennoot is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoot staat voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van haar inbreng.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in de zaken van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de maatschappelijke zetel kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap onverminderd de toepassing van de wet op de commissarissen.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen of de schuldeisers van een vennoot, minderjarigen en onbekwamen inbegrepen, zullen, onder geen enkel voorwendsel, het leggen van zegels kunnen eisen op de goederen en waarden van de vennootschap of om inventaris kunnen verzoeken, noch er de verdeling of licitatie van vorderen, noch zich op enige wijze mengen in het bestuur van de vennootschap.

Artikel 11 : Algemene vergadering

De jaarvergadering heeft plaats de eerste van de maand juni om zestien uur. Indien deze dag een zon- of wettelijke feestdag is op de eerstvolgende werkdag, zelfde uur. Al de jaarvergaderingen worden gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

De bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en het uur aangewezen in de uitnodiging.

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten dan wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 12 : Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 13 : Bestemming van het resultaat

Ter berekening van de zuivere winst van de vennootschap worden van de bruto-uitkomst afgetrokken, elk verlies, de algemene kosten, lasten en afschrijvingen en alle voorzieningen die naar goed koopmansgebruik geboden zijn.

Artikel 14 : Ontbinding en vereffening

De vennootschap kan ontbonden worden door eenvoudige beslissing van de beherend vennoot.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, geschiedt de vereffening door de zorgen van de

beherende vennoot. Na aanzuivering van alle schulden en lasten van de vennootschap wordt het saldo van het

maatschappelijk vermogen tussen alle deelgenoten verdeeld in verhouding tot hun delen in het kapitaal.

Artikel 15 : Uittreding

Ingeval een deelgenoot wenst uit te treden brengt hij hiervan zijn medevennoten schriftelijk in kennis. De medevennoten zullen pondspondsgewijze de delen van de uittredende vennoot overnemen tegen de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

Bij gebrek aan overeenstemming zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. Bij meningsverschil tussen deze deskundigen wordt op verzoek van één der partijen een derde deskundige aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

Artikel 16

Voor el- wat 'niet uitdrukkelijk geregeld is in onderhavige statuten wordt verwezen naar het Wetboek van' Vennootschappen.

-Artikel 17

Ieder vennoot die in het buitenland woont of wiens woonplaats onbekend is wordt geacht voor gans de duur hiervan woonplaats te hebben gekozen in de zetel der vennootschap waar alle mededelingen en betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

TITEL III VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar begint op één januari tweeduizend en elf en eindigt op eenendertig december tweeduizend en elf.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend en twaalf.

3. De hogergenoemde zaakvoerder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen de aanvaarding ervan verzet.

4. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

5. Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de comparanten naar aanleiding van onderhavige oprichting dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt en overneemt de eerste comparant aangegaan op naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2 §4 van het Wetboek van Vennootschappen, en dit sedert één januari tweeduizend en elf.

Aldus opgemaakt en overeengekomen te Poppel op 08 fe-bruari 2011. Opgemaakt in vier exemplaren, waarvan iedere partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen en waarvan het vierde exemplaar is bestemd voor de registratie.

De beherende vennoot De stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

`'Staatsblad

Coordonnées
2 PK

Adresse
NIEUWSTRAAT 8 2382 POPPEL

Code postal : 2382
Localité : Poppel
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande