ACTIO

Association sans but lucratif


Dénomination : ACTIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.258.466

Publication

06/09/2012
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r





Voor- RECHTBANK KOOPHANDEL

behouden 2 8 -08- 2012

aan het

Belgisch Staatsblad

lI ~ IIVNV~VIII I~V~~

*iaisias~"







A1filkERPEIy







Ondernemingsnr : 0 8.4 8. 2 5 8. 46 6

Benaming

(voluit) : Actio

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Antwerpsestraat 48 2845 Niet

Onderwerp akte : Oprichting

Actio vzw

Verenging zonder winstoogmerk in oprichting

Antwerpsestraat 48

2845 Niel

Heden 29/03/2012 zijn bijeengekomen

1.Pegode vzw  Noeverseweg 34 2845 Niet or : 420281501  vertegenwoordigd door Henderickx urbain

Anna Albert Matenstraat 131 2845 Miel 55.05.07-237.64 Miel

2.Ergasia vzw  2845 Niet, Antwerpsestraat 48- vertegenwoordigd door Reyniers Krsitiene Pannenhuisstraat

32b 9190 Stekene 67,11.06-272.62 Temse

3.Lucas Bart Jan Sanderslaan 158 2620 Hemiksem 78.01,02-357.64 Wilrijk

4.Ryngaert Ann Charlottalei 19 2620 Hemiksem 63.05.21-218.25 Niel

Welke partijen zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk, zoals geregeld in de wet van zeventwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffebnde de verenigingen zonder winstoogmerk en de stchtingen, zoals gewijzigd door de wet van twee mei tweeduidzend en twee en de wet van zestien januari tweeduidezen en drie ( hierna V& S wet genoemd) op te richten, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam ACTIO

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen,aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting"vzw" met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2. De zetel van vereniging is gevestigd te 2845 Niel, Antwerpsestraat 48, gerechtelijk Arrondissement Antwerpen.

De zetel kan naar een andere plaats binnen of buiten dit gerechtelijk arrondissement overgebracht worden op beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel mensen binnen het autisrnespectrum de kans te geven zich verder te ontplooiën door het aanbieden van :

- arbeidszorg voor mensen die niet of nog niet terecht kunnen in reguliere, beschutte of sociale tewerkstelling,

- Vormende en/of vrije- tijdsactiviteiten

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Zijn lid van de vereniging de stichters en allen die nadien als dusdanig aangenomen worden door de algemene vergadering.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. Toegetreden leden genieten enkel van de activiteiten van de vzw en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van deze toegetreden leden kunnen worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. Onder de leden van de vereniging worden drie subgroepen onderscheiden. Groep a is de groep van niet rechtstreeks betrokken leden. Zij zijn leden die noch als medewerker noch als cliënt rechtsreeks betrokken zijn in de activiteiten van de vereniging -hun aantal is onbeperkt en zij hebben als lid het volle lidmaatschap. Groep B zijn de leden die als medewerker actief zijn in de vereniging  hun lidmaatschap is beperkt tot 3 leden, Bijkomende leden hebben een statuut als toegetreden lid. Groep C zijn de cliënten  gebruikers van het activiteitaanbod van de vereniging. Hun lidmaatschap is beperkt tot 3 leden. Bijkomende leden hebben een statuut van toegetreden lid.. "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

N01] 2.2

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt minimum vier.

Het kandidaat lid dient zijn verzoek tot aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging schriftelijk te betuigen. Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in.

De algemene vergadering beslist over elk verzoek tot opneming.

Artikel 6. De jaarlijkse algemene vergadering vraagt geen jaarlijkse bijdrage van de leden.

Artikel 7. Elk lid kart ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die, ondanks schriftelijk aanmaning, in gebreken blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

De bestuurders worden benoemd voor een maximale termijn van 5 jaar tenzij andersluidende beslissing bij de benoeming. en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders zou teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Een lid van de raad van bestuur kan te allen tijde ontslag nemen uit de raad van bestuur bij middel van een aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de voorzitter van de raad van bestuur zelf als lid van de raad van bestuur ontslag neemt, moet hij dit doen bij aangetekend schrijven aan de secretaris van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kiest onder zijn eigen leden minstens een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris Allen leden van de vereniging

Eventuele andere functies kunnen door de raad van bestuur aangeduid worden.

Artikel 9 de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet en deze statutenuitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.)

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan bij eenvoudig besluit voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur waarvan de leden door de raad van bestuur worden aangesteld met de bijhorende mandaten , aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging.

de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen Kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 10 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij tweederde meerderheid van de aanwezige leden. Om geldig te moeten beslissen moet de helft van debestuurders aanwezig zijn is dit niet het geval dan zal over dit onderwerp beslist worden op de volgende vergadering van de raad van bestuur. Is ook op deze vergadering meer dan de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOo 2.2

helft van de bestuurders afwezig dan dient de algemene vergadering bijeen geroepen te worden om over dit onderwerp te beslissen,

Van elke vergadering worden notulen ópgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. ( De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.)

Artikel 11 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.het uitsluiten en aanvaarden van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i.alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 12.. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende bevoegdheid.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voomoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem tenzij de statuten dit anders bepalen.

Ige algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor dertig juni van dat jaar valt,

Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of elektronisch uitgenodigd op de algemene vergadering. (De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris.) Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat een meerderheid het punt aanvaardt.

Artikel 13. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen wanneer het totaal van het aantal aanwezige en de vertegenwoordigde leden minstens de helft bedraagt van aantal leden.

Is dit niet het geval dan wordt een tweede en beslissende met vermelding van dit artikel in de oproeping , algemene vergadering bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal der aanwezigen is.

Behoudens de uitzonderingen door de wet en in deze statuten voorzien, beslist de algemene vergadering bij tweederde meerderheid, Indien meer dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is kan de algemene vergadering beslissen bij gewone meerderheid...Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 14 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 15 Alle [eden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Belanghebbenden derden kunnen bij eenvoudig schrijven aan de voorzitter op adres van de maatschappelijke zetel uittreksel vragen uit de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 16. het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met eenendertig december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

~

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alla geschriften van de vereniging.

Artikel 17. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden

Artikel 18 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 19 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Voorzitter:

Pagode vzw Noeverseweg 34 2845 Niel 420281501

vertegenwoordigd door: Henderickx Urbain Anna Albert Matenstraat 131 2845 Nie!

55.05.07-237.64 0710511955 Niel

Ondervoorzitter:

Ergasia vzw Pannenhuisstraat 32b 9190 Stekene 0463149858

Vertegenwoordigd door: Reyniers Kristiene Pannenhuisstraat 32b 9190 Stekene

67.11,06-272.62 06/11/1967 Temse

Secretaris:

Ryngaert Ann Charlottalei 19 2620 Hemiksem

63.05.21-218.25 21/05/1963 Niel

Lid:

Lucas Bart Jan Sanderslaan 158 2620 Hemiksem

78.01.02-357.64 02/01/1978 Wilrijk

Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Bijlagen bij lief: BélgiseTi Staatsb1 d - ObÏÜ972O12 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ACTIO

Adresse
ANTWERPSESTRAAT 48 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande