ANTWERP RUGBY CLUB, AFGEKORT : ANTWERP RC OF ARC

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERP RUGBY CLUB, AFGEKORT : ANTWERP RC OF ARC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 551.872.590

Publication

05/05/2014 : RUBRIEK OPRICHTING (NIEUWE RECHTSPERSOON, OPENING BIJKANTOOR, ENZ...)
behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

CD _Q

co CD X CD

LO o

M 4304246*

Ondernemingsnr : 0551 872590

Benaming

(voluit) : Antwerp Rugby Club

(afgekort) : Antwerp RC of ARC

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Suikerrui 16-18 7

2000 Antwerpen

België

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN

Titel I NAAM -ZETEL- DOEL - DUUR

Neergelegd

Griffie

LO o

as _Q

CC CC

■4—'

-I—'

Artikel 1: Naam

§ 1 De vereniging wordt "Antwerp Rugby Club" genoemd, afgekort "Antwerp RC" of als letterwoord "ARC"

§ 2 Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: Zetel

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Suikerrui 16-18 bus 7, 2000 Antwerpen gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats in de provincie Antwerpen bij beslissing van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekend gemaakt worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Aile stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voomoemd gerechtelijk arrondissement

Artikel 3: Doel

§ 1 De vereniging stelt zich als doel om de leden en toegetreden leden te laten sporten en in het bijzonder om rugby aan te leren en te laten spelen, zowel in competitief als recreatief verband, ongeacht geslacht, leeftijd, of gelijk welke catégorie. Tevens is de promotie van de sport in het algemeen en de rugbysport in het bijzonder een basisopdracht voor de vereniging. Sociale integratie en omsluiting van minderheden via de sport zijn tevens belangrijke doelstellingen van de vereniging.

§ 2 De vereniging tracht de in § 1 van dit artikel omschreven doel ondermeer te bereiken door: zich in te schrijven in het kampioenschappen georganiseerd door de Belgische Rugby Bond vzw en/of

Vlaamse Rugby Bond vzw.

het deelnemen en organiseren van recreatieve wedstrijden en tornooien. .initiaties te geven aan zoveel mogelijk mensen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) CD _Q

-I—«

CO CD X CD

LO o LO o

_Ç0

CC CC

-I—«

-i—<

Luik B -vervolg

deelnemen aan multisportopleidingen

en aile mogelijke zaken die direct of indirect en dit in de meest ruime mate te maken hebben met sport in

algemeen en met rugby in het bijzonder.

§ 3 De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs aile daden van koophandel stellen en dit in de meest ruime

zin.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht vooronbepaalde duur.

TITEL II: Lidmaatschap

Artikel 5: soorten en aantal

§ 1 De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

§ 2 De vereniging telt tenminste tien leden.

§ 3 De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt

uitsluitend toe aan de leden.

§ 4 De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen die zijn toebedeeld door deze statuten en het huishoudelijk règlement. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6: toetreding

§ 1 Als lid kan tôt de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Algemene Leden Vergadering als dusdanig wordt aanvaard. De Algemene Leden Vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk règlement.

§ 2 Als toegetreden lid kan tôt de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als dusdanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk règlement.

§ 3 Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres, of indien het een rechtspersoon betreft: naam, rechtsvorm, adres van de maatschappelijke zetel en het rijkspersonenregistemummer (RPR) van de verzoeker.

§ 4 Voor de leden beslist de Algemene Leden Vergadering op zijn volgende bijeenkomst over het aanvaarden van nieuwe leden, en dit vooraleer er enige andere stemming gebeurt..

De Raad van Bestuur beslist voor de toegetreden leden omtrent de al dan niet toelating tôt de vereniging, uiterlijk twee maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent bij een negatieve beslissing een gemotiveerd antwoord aan de verzoeker. Indien er na twee maanden geen beslissing is genomen door de Raad van Bestuur, dan wordt van geacht dat de beslissing positief is.

§ 5 Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur staat voor een kandidaat-toegetreden lid enkel het beroep open bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na kennisgeving van de weigering.

Artikel 7: Lidgeld

§ 1 Het jaarlijks lidgeld voor leden is vastgesteld op maximum 1000 Euro. De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur, het lidgeld.

§ 2 Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 8: Verplichtingen

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht om

a) de statuten en het huishoudelijk règlement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) CD _Q

-I—«

CO CD X CD

LO o LO o

_Ç0

CC CC

-I—«

-i—<

Luik B -vervolg

leven.

b) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden c) het lidgeld jaarlijks te betalen

Artikel 9: Ontslag

§ 1 Elk lid en toegetreden lid kan ten aile tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de Raad van Bestuur.

§ 2 Leden en toegetreden leden die hun lidgeld niet betalen, worden geacht ontslag te hebben genomen.

§ 3 De Raad van Bestuur bevestigt het ontslag van de leden in het verslag van de volgende Raad van Bestuur.

§ 4 Elk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

§ 5 In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die

a) de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b) ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke bip, zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging weigert na te komen

c) zware fouten gemaakt heeft, die de goede naam en/of de goede werking van de vereniging schaden. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal vier maanden duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tôt uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit plaats te hebben gehad.

§ 6 De Raad van Bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid. De Raad van Bestuur moet zijn beslissing motiveren.

§ 7 Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid, eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon of indien van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

§ 8 Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10: samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Toegetreden leden mogen aanwezig zijn, doch zij bezitten niet de volheid van lidmaatschap.

Artikel 11 : agenda

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: 1 ) De wijziging van de statuten

2) De benoeming en afzetting van de bestuurders 3) De goedkeuring van de begroting en de rekening 4) De ontbinding van de vereniging 5) De uitsluiting van een lid

6) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk 7) Het aanvaarden van leden

8) Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval er een bezoldiging wordt toegekend

9) De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen 10) Het bepalen van het lidgeld

11 ) Aile andere gevallen waarin onderhevige statuten dat vereisen

Artikel 12: bijeenroeping

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur, maar ten laatste voor 31 mei. Aile leden moeten en toegetreden leden mogen ertoe uitgenodigd worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) CD _Q

-I—«

CO CD X CD

LO o LO o

_Ç0

CC CC

-I—«

-i—<

Luik B -vervolg

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

Artikel 13: voorzitter

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de oudste van de aanwezige vice-voorzitters, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14: volmacht

leder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid of toegetreden lid is van de vereniging. leder gevolmachtigde kan slechts een lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 15: besluiten

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris en/of penningmeester. Het verslag wordt aan aile leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16: bestuurders

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vier leden.

§ 2 Om tôt bestuurder verkozen te worden moet men lid of toegetreden lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid of toegetreden lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 17: termijn

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van twee jaar en de bestuurders zijn herverkiesbaar.

Artikel 18: daden van bestuur

§ 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Aile bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 19: dagelijks bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) CD _Q

-I—«

CO CD X CD

LO o LO o

_Ç0

CC CC

-I—«

-i—<

Luik B -vervolg

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijkse bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

§ 3 Tegenover derden moeten contracten van boven de 2500 euro en contracten met een looptijd van meer dan één jaar steeds door drie bestuurders getekend worden.

§ 4 Als handtekening wordt ook aanvaard, het schriftelijk akkoord via e-mail.

Artikel 20: huishoudelijke reglementen

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 21: vergaderingen

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens 6 maal per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de secretaris of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten

vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en/of de secretaris en/of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 5 De raad van bestuur handelt als een collège.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 22: Boekjaar - rekeningen - contrôle

§ 1 Het boekjaar loopt van 1 januari tôt 31 december. In afwijking hiervan begint het eerste boekjaar vanaf de oprichting en eindigt op 31 december van het jaar nadien.

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het lopende jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

§ 3 Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich in een afzonderlijke stemming uit over de kwijting van de bestuurders en desgevallend de commissaris(sen)

§ 4 De raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW wetgeving vermelde stukken, binnen de dertig dagen, maar voor 30 juni, worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Artikel 23: inzagerecht

§ 1 Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen.

§ 2 Aile leden kunnen op een afgesproken plaats het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Indien de Algemene Vergadering één of meerdere commissaris(sen) aanstelt, dewelke op de volgende gewone Algemene Leden Vergadering een verslag uitbrengt over de boekhouding, verzaken de leden van hun inzagerecht, zoals bepaald in de wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) CD _Q

-I—«

CO CD X CD

LO o LO o

_Ç0

•*—>

CC CC

-I—«

-i—<

Luik B -vervolg

Artikel 24: ontbinding

§ 1 Tôt de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd

door de wet.

§ 2 In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 25: niet voorzien

Voor ailes wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

De Algemene vergadering benoemt volgende personen tôt bestuurder:

1) Hugo Ceulemans 2) Patrick Timmerman 3) Klaasje van der Vinne 4) Frédéric Lacroix

5) Christian Goossens 6) Cari Vrebos

Opgemaakt in twee exemplaren te Antwerpen op 14 april 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERP RUGBY CLUB, AFGEKORT : ANTWERP RC OF…

Adresse
SUIKERRUI 16-18, BUS 7 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande