ANTWERPSE VERENIGING VOOR GELARYNGECTOMEERDEN, AFGEKORT : A.V.G.

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPSE VERENIGING VOOR GELARYNGECTOMEERDEN, AFGEKORT : A.V.G.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.412.367

Publication

26/04/2012
ÿþVoor-

behouders aan het Belgisch

Staatsb4ad

" iZ~8~84â"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernenningsnr 429.412.367

Benaming

(voluit) : Antwerpse Vereniging voor Gelaryngectomeerden

(verkort; AVG

Rechtsvorm VZW

Zetel Kasteelstraat 1715 - 2160 Wommelgem

Onderwerp akte : Aanpassing Statuten - Nieuwe doelstelling - Nieuw bestuur

HOOFDSTUK I:

Naam , zetel en doelstellingen.

Artikel 1.

De vereniging heet :

" Antwerpse Vereniging voor Gelaryngectomeerden - vereniging zonder winstoogmerk "

afgekort " AVG - vzw

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging bevindt zich op het adres van het secretariaat.

Daar liggen de ledenlijsten ter inzage , ook het register en alle notulen van al de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene vergaderingen worden hier bewaard.

De vereniging behoort tot het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Binnen dit arrondissement kan de Maatschappelijke zetel en het secretariaat van de vereniging worden verplaatst door een unanieme beslissing van de Raad van bestuur.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel personen met keelkanker (laryngectomie  tracheotomie ) te begeleiden en bij te staan vanaf het moment dat de diagnose wordt gesteld. Er wordt steun verleend voor en na een eventuele operatieve ingreep. De psychosociale opvang en de begeleiding van lotgenoten bij het verwerken van de veranderde toestand van spreken , ademen en slikken en de beperkingen die dit met zich kan meebrengen vormen het voornaamste doel van de vereniging. Deze hulp en steun worden ook aangeboden aan de omgeving van de lotgenoot.

Om haar doel te bereiken :

Geeft de vereniging een driemaandelijks ledenblad uit waarin onder andere nieuwe informatie en wetgeving wordt opgenomen

Houdt de vereniging maandelijks bijeenkomsten en tracht de sociale re-integratie in de maatschappij te bevorderen. De eigen ervaringen en de kennis van de problematiek rond laryngectomie/tracheotomie worden uitgewisseld en doorgegeven op deze maandelijkse bijeenkomsten

Op de laatste blz van Link B vermelden Recto Naam en hoeder 1." ,nhtrumentererde potai is hetzij van de perso(o)n(en

bevoegd de vereniging sr i rt'iq ten aanzien var, +derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en hendteke: i,

MOD22

r~~rtir1~. ' 1`s:

i, r ~ KOOPHANDEL

16 26" 2

ANTvGalRelpElq

Bijsagen bij het-Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 -Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

M017 2.2

Geven de bestuursleden lezingen en informatiemomenten om mensen te informeren over de ziekte en haar beperkingen zonder enige beperking en voor zover het behandelde onderwerp met de doelstellingen van de vereniging overeenkomt.

Levert de vereniging psychosociale zorg aan alle betrokkenen : informatieverstrekking aan de patiënt, de relatie tussen de patiënt en de zorgverstrekkers , de opvang van fysieke moeilijkheden , emotionele problemen en zingevingsvragen , gevolgen voor de relaties in het gezin en de ruimere sociale omgeving, praktische moeilijkheden , bv vervoer naar het ziekenhuis en het huishouden, problemen met de betaalbaarheid van de behandeling

Verricht de vereniging alle handelingen die direct of indirect met haar doelstellingen betrekking hebben en steunt zij gelijksoortige activiteiten of de activiteiten die een aanvulling betekenen van haar eigen doelstellingen.

HOOFDSTUK Il :

LEDEN

Artikel 4.

De vereniging bestaat uit bestuursleden , actieve leden , gewone leden en sympathiserende leden.

Het wettelijk aantal leden mag niet lager zijn dan drie. Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van bestuur.

Artikel 5.

De bestuursleden , die na het stellen van hun kandidatuur verkozen werden , betalen jaarlijks het lidgeld en krijgen alzo stemrecht.

Uitsluiting van deze personen kan slechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een twee/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 6.

De actieve leden zijn de gelaryngectomeerden en de tracheotomiepatiënten die jaarlijks het lidgeld betalen en die op zeer regelmatige basis deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden door de vereniging . Zij moeten minstens 4 keer per jaar deelnemen aan de activiteiten en verkrijgen alzo stemrecht. Ook de erkende vrijwilligers vallen onder deze noemer.

Artikel 7.

De gewone leden zijn de gelaryngectomeerden en de tracheotomiepatiënten die geen lidgeld betalen maar die wel de nodige hulp en ondersteuning krijgen van de vereniging.

Ook de partners , weduwen en weduwnaars vallen onder deze noemer. Al deze personen hebben geen stemrecht.

Artikel 8.

De sympathiserende leden zijn personen die geen partner zijn van een gelaryngectomeerde of van een tracheotomiepatiënt . Zij nemen wel regelmatig deel aan al de activiteiten van de vereniging op voorwaarde dat zij het lidgeld betaald hebben.

Deze personen hebben geen stemrecht.

Artikel 9.

Het lidgeld dat jaarlijks betaald wordt door al de leden mag niet hoger zijn dan 37,00 E , dit werd bepaald door de Raad van Bestuur.

HOOFDSTUK lil :

ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 10.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

De Algemene Vergadering wordt samengesteld door de wettelijke leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Zij beschikt over de meest uitgebreide macht om alle handelingen in het voordeel van de vereniging goed te keuren.

Artikel 11.

De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen in de maand februari. De uitnodiging wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur minstens één maand voor de datum van de vergadering aan al de stemgerechtigde leden verstuurd. Hiervoor worden de kandidaturen opgevraagd twee maanden voor de verkiezing. Twee weken voor de verkiezing worden de kandidaturen schriftelijk bekend gemaakt aan de bestuurs- en de actieve leden. Op de uitnodiging staan datum , uur , plaats en dagorde van de vergadering vernield. Elk voorstel , ondertekend door éénlvijfde van de stemgerechtigde leden moet op de dagorde geplaatst worden. Deze leden kunnen zich op de Statutaire Vergadering laten vertegenwoordigen door een volmacht te geven aan een ander lid met stemrecht.

Artikel 12.

De beraadslagingen van de Algemene Vergadering zijn geldig, welke ook het aantal aanwezige leden zijn. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden , behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet. De stemming gebeurt met opgeheven hand met gekleurde kaart , tenzij op verzoek van de bestuursraad de stemming op geheime wijze gehouden wordt , waaronder de verkiezing van nieuwe bestuursleden. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden gepubliceerd in het eerst volgende infoblad : " DEN BABBELAAR " .

Artikel 13.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig over wijzigingen aan de statuten of over de ontbinding van de vereniging beslissen overeenkomstig de bepalingen van de Artikels 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 op de VZW

Artikel 14.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de verslagen die bewaard worden in een register op de zetel van de vereniging. Deze verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en zijn steeds ter inzage van alle leden. De uittreksels of afschriften welke gevraagd worden door justitie of andere diensten worden geldig door twee bestuurders ondertekend.

HOOFDSTUKIV :

RAAD VAN BESTUUR , SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN.

Artikel 15.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die verkozen wordt door de Algemene Vergadering. Bij gelijkheid van bekwaamheid zal de voorkeur uitgaan naar een gelaryngectomeerde of een persoon met een tracheotomie. Het voorzitterschap zal steeds waargenomen worden door een gelaryngectomeerde of een persoon met een tracheotomie.

Het dagelijks bestuur wordt waargenomen door de voorzitter , secretaris en de penningmeester. Zij zijn verantwoording verschuldigd aan de maandelijkse vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 16.

De duur van het mandaat van de bestuurders is vier jaar. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

De Raad van bestuur heeft de mogelijkheid om een nieuwe kandidaat te onderzoeken ,te evalueren en deze in voorkomend geval te weigeren.

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid voor het bestuur en het bestuur van de verenging in overeenstemming met de besluiten van de Algemene Vergadering.

c

M002

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het kan een uitvoerend comité aanstellen , belast met het dagelijks bestuur van de vereniging , het kan ook onder zijn verantwoordelijkheid zijn machten gedeeltelijk overdragen aan een of meer van zijn leden of aan niet-leden.

Artikel 17.

Wanneer één of meerdere mandaten vrijkomen vormen de overblijvende leden de Raad van Bestuur met dezelfde bevoegdheid dan wanneer de Raad volledig zou zijn, dit in afwachting dat een Bijzondere Algemene Vergadering deze vacatures opvult.

Artikel 18.

De bestuursleden zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat. Zij gaan uit hoofde van hun bestuur geen enkele persoonlijke verbintenis aan ten overstaan van de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 19.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden ; Voorzitter I Secretaris I Penningmeester ! Ondervoorzitter en vijf leden Raad van Bestuur.

Artikel 20.

Alle akten, zelfs authentieke , worden door ten minste twee bestuursleden ondertekend , waaronder de voorzitter.

Artikel 21.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen en stemmen wanneer de helft van de aanwezige bestuursleden + 1 wordt bereikt (in dit geval 5 personen ) nadat allen op de gewone manier uitgenodigd zijn.

De beslissingen worden in de notulen opgenomen en in een speciaal register bewaard op de zetel van de vereniging. Zij warden door de voorzitter en 1 bestuurslid ondertekend.

Artikel 22.

De Raad van Bestuur brengt verslag uit aan de Algemene Vergadering over de activiteiten en het kasverslag van het afgelopen kalenderjaar van 1 januari tot en met 31 december.

De Algemene Vergadering keurt de werking en de rekeningen goed en zij ontlast de bestuurders voor het afgelopen kalenderjaar.

Artikel 23.

Een huishoudelijk reglement kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd. De Algemene Vergadering kan wijzigingen aanbrengen aan het huishoudelijk reglement bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen.

Artikel 24.

De Raad van Bestuur kan een buitengewone Algemene vergadering bijeenroepen. De Raad is verplicht dit te doen wanneer één/vijfde van de wettelijke leden dit schriftelijk vragen. In het schrijven moeten zij de motieven vermelden. In zo'n geval moet de vergadering binnen de dertig dagen na aanvraag bijeengeroepen worden.

Artikel 25.

De financiële verrichtingen en de begroting van de verenging worden jaarlijks nagezien door twee rekening toezichters. Deze worden jaarlijks door de Algemene Vergadering uit haar stemgerechtigde wettelijke leden gekozen. Zij zijn herkiesbaar. Zij oefenen hun recht van toezicht uit door in de zetel van de vereniging kennis te nemen in de boeken. Zij leggen de resultaten van hun opdracht samen met hun voorstellen voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 26.

M00 2.2

Luik B - Vervolg

In geval van ontbinding zal de vereffenaar , door de Algemene Vergadering aangeduid , aan het netto actief van de vereniging een bestemming geven die zo dicht mogelijk de doelstelling van de vereniging benadert. In dit geval het Kinderkankerfonds.

Artikel 27.

Voor de punten die niet in de statuten voorzien zijn houden de leden zich aan de Wet van 27 juni 1921 die ze volledig willen naleven.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Annexes da Moniteur üclff

Bijlagenbij-het Belgisch Staatsblad - 26/0

Bijzondere bestuursvergadering zaterdag 25 februari 2012

Ontslagnemende bestuursleden :

Willem Sterckx

Diana Keppens

Na een korte beraadslaging werd het volgende beslist :

Herbenoemde bestuursleden :

Willem Sterckx

Diana Keppens

Nieuw benoemde bestuursleden :

Dirk Jans - wonende : Molenbergstraat , 46_ 9190 Stekene geboren op 26/04/1959 te Hasselt

Jean Swolfs - wonende : Reuzenpoort , 1 _2140 Borgerhout (Antwerpen) geboren op 16/12/1951 te Antwerpen

Nieuw bestuur met zijn functie's

Voorzitter : Paul Graf

Secretaris : Ludy Wauters

Penningmeester : Diana Keppens

Ondervoorzitter : Wim Sterckx

Lid Raad van Bestuur : Anke Aerts

Lid Raad van Bestuur : Vera De Hert

Lid Raad van Bestuur : Jacques Heydt

Lid Raad van Bestuur : Dirk Jans

Lid Raad van Bestuur : Jean Swolfs

Opgemaakt te Wommelgem , 25 februari 2012

Voorzitter ; Paul Graf

Penningmeester ; Diana Keppens

Op de laatste blz van Luik B verrrelce, Recto Naam er 4oeda, (1 '4. + ," P" , cle irsUu" le.:te'e.r le nc.tans hetzij van de perso(o)n(en} bevnegd de verenraing Brr 7lrng oF orpan+srre ten aanzien uen derden te vertegenwoordigen

Verso Naent en hanritekrinrrq

09/06/2015
ÿþI 11.400 2.2

f& ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

W ÿ~ : r-e,

1111111111111111.11311111111111



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

29 MEI 2015

ardelingGn%fifèrpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 429.412.367

Benaming

(voluit) : Antwerpse Vereniging voor Gelaryngectomeerden VZW

(verkort) : AVG

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kasteelstraat 17/5 2160 Wommelgem

Onderwerp akte : ontslag bestuursleden - benoeming nieuw bestuur

Mondeling ontslag werd gegeven door Ludy Wauters ( secretaris) op 14 februari 2013 en een schriftelijk ontslag werd aangeboden door Willem Sterckx ( ondervoorzitter) op 1 september 2014 met onmiddelijke ingang.

Wij noteren het ontslag van de voorzitter ( Paul Graf) en van Anke Aerts ( Lid raad van bestuur) daar hun statutaire termijn van vier jaar is verlopen. Ze stellen zich terug verkiesbaar op de Statutaire Vergadering van 28 februari 2015.

Twee nieuwe personen stellen zich kandidaat op de Statutaire Vergadering van 28 februari 2015 voor een mandaat binnen de Raad van bestuur ; Leopold Verbisen en Willem Verstraete, Iedereen is (her)verkozen op de Statutaire Vergadering.

Op de bijzondere bestuursvergadering van 1 april 2015 worden de nieuwe mandaten verdeeld onder de verkozen leden met de goedkeuring van de aanwezige bestuursleden en vermeid in de notulen.

Nieuw bestuur

Voorzitter : Paul Graf , Kasteelstraat , 17/5 2160 Wommelgem herbenoemd

Secretaris ; Anke Aerts , Voske 2 - 2850 Boom herbenoemd

Penningmeester : Diana Keppens , Kasteelstraat , 17/5 2160 Wommelgem herbenoemd

Ondervoorzitter : Jean Swolfs , Reuzenpoort 1 2140 Borgerhout herbenoemd

Lid raad van bestuur : Vera De Hert , Rubensstraat , 48 - 2640 Mortsel herbenoemd

Lid raad van bestuur : Jacques Heydt , Driehoek 25 , 2940 Stabroek herbenoemd

Lid raad van bestuur : Dirk Jans Molenbergstraat , 46 , 9190 Stekene herbenoemd Lid raad van bestuur : Leopold Verbisen , Bisschoppenhoflaan , 157/2 2100 Deume

geb.plaats : Antwerpen op 22/02/1940 benoemd

De heer Willem Verstraete neemt zijn mandaat niet op na overleg met de voorzitter.

Getekend

Paul Graf Anke Aerts

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ANTWERPSE VERENIGING VOOR GELARYNGECTOMEERDE…

Adresse
KASTEELSTRAAT 17-19, BUS 5 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande