DE STEENOVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE STEENOVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.906.793

Publication

23/06/2011
ÿþMod 2.2

LU. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte ter griffie

1111111J11!1(1j1111,1111101111

Ondernemingsnr : 83C. 904. 93

Benaming

(voluit): De Steenoven

(verkort):

Rechtsvorm : Openbare Instelling

Zetel : Kuitegemstraat 120 te 2890 Sint-Amands

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Ann DE BLOCK, te Sint-Amands, op 31 maart 2011, "Geboekt te i Puurs op 1 april 2011, deel 480 blad 57 vak 6, negen bladen en geen verzendingen, ontvangen kostenloos, De Ontvanger (getekend) R. VAN DE VELDE", blijkt dat een vereniging werd opgericht ? door:

Het Openbaar Centrum voor Maatschappeliik Welzijn van en te Willebroek. Vertegenwoordigd door respectievelijk haar voorzitter en secretaris, te weten: 1) De heer Van Gyseghem Marc Alfons, geboren te Willebroek op 27 juni 1960, wonende te 2830 Willebroek, Molenweg 46; en 2) de heer Fillet Christian Robert Felicien, geboren te Sint-Agatha-Berchem op 1 juni 1962, wonende te 2830 Willebroek, Peetersstraat 3/A.

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welziin van en te Puurs. Vertegenwoordigd door respectievelijk haar voorzitter en secretaris, te weten: 1) De heer Brys Erwin Albert Maria, geboren te Bornem op 13 april 1965, wonende te 2870 Puurs, Beemdstraat 18; 2) Mevrouw Waumans Ilse Josephine Albertine, geboren te Dendermonde op 25 mei 1967, wonende te 2890 Sint-Amands, ! Buisstraat 148.

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van en te Sint-Amands. Vertegenwoordigd', door respectievelijk haar voorzitter en secretaris, te weten: 1) De heer Van Hoeymissen Peter Karel Maria, geboren te Baasrode op 22 september 1959, wonende te 2890 Sint-Amands, Pastoor Ceulemansstraat 1; 2) Mevrouw Tersago Annick Gertrude Joré, geboren te Sint Niklaas op 81 september 1972, wonende te 2890 Sint-Amands, Meirstraat 35.

D) De vereniging zonder winstoogmerk "Koninkliike Vereniging voor Natuur en Stedenschoon" gevestigd te Antwerpen, Kleine Pieter Potstraat 21, afgekort "KVNS". Opgericht op 5 december I 1910 en waarvan de statuten verschenen in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 13 december 1925. Hebbende als identificatienummer 691/25 en als ondernemingsnummer 41088211. Vertegenwoordigd door 1) De heer Steenmeijer Rutger, geboren te Antwerpen op 1 april 1953, wonende te 2000 Antwerpen, Sint Jansvliet 3 bus 7; 2) De heer Peelman Marc Kamiel,l geboren te Dendermonde op 17 mei 1965, wonende te 2890 Sint-Amands, Kuitegemstraat 90.

De oprichters hebben notaris Ann De Block, te Sint-Amands, verzocht, de authentieke oprichtingsakte te verlijden van de vereniging opgericht, beheerst door het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, hiernagenoemd het OCMW-decreet.

Met als naam "De Steenoven", waarvan de zetel zal gevestigd zijn te 2890 Sint-Amands, Kuitegemstraat 120 en met een veranderlijk kapitaal vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met elk een nominale waarde van honderd euro (100 euro).

I Inschrijving op het kapitaal

Op het kapitaal wordt ingeschreven in geld.

De oprichters schrijven in op_ het maatcc appepik kapitaal door_ de stortin_g_van__honderd_euro_(100,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Veren. Naam en hanrtrakaninn

bel

a<

BE

Sta



fÏEERGELEGD

10 -06-.2091

GRIF6iE14 C 7BgNK van KOOPHAN~ErL~MECHELEN

10.. -06- 2011

GRIPHE -ChlTBANK van KOOPHANDEL tWMECHELEN

1A)

B)

C)

Vote-

.

behouden L _ aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

euro) per deelgenoot op de in na deze oprichting in de algemene vergadering te bepalen 1 rekeningnummer en volgens de wijze en binnen het tijdstip dat daar zal worden bepaald.

1 Vervolgens verklaren de oprichters de statuten van de vennootschap vast te leggen ais volgt.

!STATUTEN

STATUTEN VERENIGING TITEL VIII, HOOFDSTUK I OCMW-DECREET, GENAAMD DE

1STEENOVEN.

TITEL I - BENAMING, VORM, DOEL, ZETEL EN DUUR

Artikel 1:

1 Onder de benaming 'De Steenoven' wordt door de OCMW's van Sint-Amands, Puurs, Willebroek en

I de VZW KVNS een vereniging opgericht, beheerst door het decreet van 19 december 2008

betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, hiernagenoemd het

OCMW-decreet.

Artikel 2:

De vereniging is een openbare instelling.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel:

" De organisatie van sociale tewerkstelling in de regio in het kader van de oprichting, de restauratie, del reconstructie en de exploitatie van de site "De Steenoven".

" Het organiseren en aanbieden van diensten aan derden in het kader van sociale tewerkstelling in dei ! regio Klein-Brabant  Vaartland.

E De vereniging mag alle verrichtingen stellen die rechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van! É die aard zijn dat zij de verwezenlijking ervan bevorderen.

Indien de vereniging overgaat tot de oprichting van instellingen en/of diensten, die leiden tot de verzwaring van de financiële verplichtingen van de aangesloten OCMW's of VZW, dient de goedkeuring te worden bekomen van de betrokken OCMW's of VZW, en van de respectieve gemeenteraden. Initiatieven van de vereniging die slechts betrekking hebben op het werkgebied van een deel van de aangesloten OCMW's of VZW, kunnen slechts tot stand komen na het akkoord van deze OCMW's of VZW.

De hieraan verbonden kosten zullen verrekend worden onder de bij het initiatief betrokken OCMW's of VZW.

Artikel 4:

De maatschappelijke zetel is gevestigd op het adres Kuitegemstraat 120 te 2890 Sint-Amands.

De zetel mag naar een andere plaats worden overgebracht bij beslissing van de Algemene j Vergadering, bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 5: De vereniging wordt opgericht voor een periode van 30 jaar, die ingaat vanaf heden.

Als de deelgenoten de duur van de vereniging wensen te verlengen, moeten zij hiertoe een beslissing nemen en dit op de wijze overeenkomstig de bepalingen van Titel VIII, Hoofdstuk I van het decreet! van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

De deelgenoten zijn evenwel niet individueel gebonden door de beslissing van verlenging; zij kunnen op dat moment uit de vereniging treden mits zij de Raad van Beheer hiervan kennis geven binnen de I veertig dagen die volgen op de verzending van de beslissing tot verlenging. Artikel 6:

De vereniging mag slechts verbintenissen aangaan die haar duur te boven gaan zo zij deze verbintenissen kan nakomen door middel van haar inkomsten, reservefonds, kasgeldfonds en toelagen...

TITEL II - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Artikel 7: !

Elk der deelgenoten brengt een bedrag van 100 euro (honderd euro) in het maatschappelijk kapitaal' van de vereniging.

Artikel 8:

Onverminderd de toepassing van het OCMW-decreet en het nakomen van de verplichtingen hen I opgelegd door deze statuten, zijn de deelgenoten slechts verantwoordelijk tot beloop van het door hen ingetekende kapitaal van de vereniging. Er bestaat tussen hen geen hoofdelijkheid.

i Artikel 9:

"

Luik

B - vervolg

Bij intekening zal door de deelgenoten het kapitaal volledig gestort worden.

Artikel 10:

De deelgenoot die binnen de dertig dagen van de door de Raad van Beheer vastgestelde datum de

vereiste betaling niet heeft verricht, is voor deze sommen de wettelijke jaarlijkse intrest aan de s

vereniging verschuldigd, met ingang van de datum waarop het bedrag eisbaar is.

De vervallen intresten worden eerst op de gedane stortingen aangerekend.

Artikel 11.

De vereniging mag geen verbintenissen aangaan die uitgaven met zich brengen welke niet gedekt zijn

door inkomsten, reserves, toelagen of gewaarborgde leningen of maatschappelijk kapitaal of een

I waarborg van de betrokken OCMW's of VZW.

TITEL III - DEELGENOTEN

Artikel 12:

De vereniging is samengesteld uit de voor het opmaken van onderhavige akte verschijnende partijen.

De bepalingen van art. 224 OCMW-decreet zijn van toepassing op kandidaat deelgenoten die

deelgenoot willen worden van de vereniging.

} De hoedanigheid van deelgenoot wordt vastgesteld door het aanbrengen van de handtekening(en)

Ivan zijn vertegenwoordiger in het register der deelgenoten, naast de datum van toetreding.

Artikel 13:

De hoedanigheid van lid wordt verloren :

" Door ontslag Behoudens in geval van toepassing van het artikel 225 OCMW-decreet kan geen aanvraag tot I uittreding toegestaan worden tijdens de eerste 5 jaar volgend op de aanvaarding.

Elke deelgenoot die zich wenst terug te trekken, moet, in de loop van de eerste zes maanden van het kalenderjaar, per aangetekend schrijven ontslag indienen bij de Voorzitter van de Raad van Beheer. De Raad van Beheer zal de aanvraag voorleggen aan de eerstvolgende, eventueel speciaal bijeengeroepen Algemene Vergadering die beslist overeenkomstig art. 21 van deze statuten. Zo de uittreding wordt toegestaan, is deze van uitwerking op 31 december van het daaropvolgend dienstjaar.

Door de uittreding vervallen de mandaten van de door hem gekozen of voorgedragen deelgenoten in de organen van de vereniging.

" Door uitsluiting

Tot uitsluiting wordt beslist door de Algemene Vergadering omwille van het niet uitvoeren door een deelgenoot van zijn verbintenissen tegenover de vereniging. De betrokken deelgenoot moet per aangetekend schrijven uitgenodigd worden om vooraf gehoord te worden door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist overeenkomstig art.21 van deze statuten. Door de uitsluiting vervallen de mandaten van de door hem gekozen of voorgedragen leden in de organen van de vereniging.

Artikel 14:

De ontslagnemend of uitgesloten deelgenoot kan op geen enkel aandeel van het vermogen, reserves of kasgelden van de vereniging aanspraak maken. Hij kan de tegenwaarde ontvangen van zijn inbreng in de vereniging, geraamd volgens de boekhoudkundige waarde op het ogenblik van het ontslag. Hij kan evenwel de teruggave niet eisen van eventueel betaalde bijdragen. Deze terugbetaling kan slechts plaatshebben na vereffening van alle vergoedingen wegens kosten, schade en intresten en van de schulden of lasten welke de deelgenoot aan de vereniging mocht verschuldigd zijn. De termijn waarbinnen deze terugbetaling moet geschieden mag niet verder reiken dan de termijn die aan del } vereniging is opgelegd bij de statutaire bepalingen van kracht op datum van toetreding van de ontslagnemende of uitgesloten deelgenoot en met als uiterste limiet 31 december van het j daaropvolgend dienstjaar.

De terug te betalen som brengt geen enkel intrest op gedurende de voor de terugbetaling bepaalde j

termijn. 1

TITEL IV - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15:

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering bestaat uit de afgevaardigden van de deelgenoten. Iedere deelgenoot is in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door 31 afgevaardigden of eventuele plaatsvervanger. Iedere afgevaardigde of hun vaste plaatsvervanger I beschikt over één stem.

Elk stemgerechtigd lid kan bij verhindering schriftelijk volmacht geven aan een ander stemgerechtigd lid van de Algemene Vergadering van dezelfde deelgenoot. Een stemgerechtigd lid kan slechts houder } zijn van één volmacht.

De mandaten in de Algemene Vergadering toegekend aan openbare rechtspersonen worden geregeld in toepassing van art. 226 van het OCMW-decreet. De beslissingen van de Algemene Vergadering binden alle deelgenoten

' Voorbehouden aan het l3éigrseh- Staatsblad

,

~--------------

Voorbehouden aan het Luik B - vervolg

" Beigisch Staatsblad I Derden mogen ter informatie de vergadering bijwonen, eventueel beperkt tot de behandeling van 1 bepaalde punten,als ook alle personen waarvan de aanwezigheid bij beslissing van de Algemene !Vergadering als nuttig of noodzakelijk wordt geacht.

I Artikel 16:

Buiten de bevoegdheid haar uitdrukkelijk toegekend door de organieke wet en door onderhavige I statuten beslist de Algemene Vergadering over de verhoging van het maatschappelijk kapitaal, over I de wijziging van de statuten en over de voortijdige ontbinding van de vereniging.

i De Algemene Vergadering neemt kennis van de verslagen van de Raad van Beheer.

j Ze beslist over de balans, de exploitatierekening, de resultatenrekening, het onderwerp van de winstverdeling, de ingediende begroting en beleidsplan en spreekt zich bij bijzondere stemming uit over de kwijting die dient gegeven te worden aan de beheerders.

' Artikel 17:

De Algemene Vergadering komt minstens éénmaal per jaar samen. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen door de Raad van Beheer worden bijeengeroepen telkens als zij dit i noodzakelijk acht.

l Artikel 18:

~ De uitnodigingen voor de Algemene Vergadering vermelden de agenda. Twintig dagen voor de dag van de Algemene Vergadering wordt de agenda bedeeld aan de leden van de Algemene Vergadering. 1 De agenda wordt opgesteld door de Raad van Beheer. De agenda wordt aangevuld met de punten die door de leden ten minste veertien dagen voor de vergadering aan de Raad van Beheer worden ter 1 kennis gebracht. In dit geval zal de bijkomende agenda ten minsten vijf dagen voor de Algemene; Î Vergadering aan de leden worden toegestuurd.

I

De Algemene Vergadering vergadert achter gesloten deuren en mag enkel beraadslagen over de punten die op de agenda staan, behalve in geval van hoogdringendheid. Deze hoogdringendheid dient te worden vastgesteld door een gewone meerderheid van de aanwezige leden.

E Artikel 19:

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Beheer of, bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door het oudste lid in functie van de Raad van Beheer, of, bij gelijkheid door het oudste lid in jaren van de Raad van Beheer.

Artikel 20:

De Algemene Vergadering beraadslaagt en beslist geldig indien de meerderheid van de afgevaardigden aanwezig is, behoudens in de gevallen bepaald door de wet of door onderhavige statuten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behoudens in de bijzondere gevallen bepaald door de wet of door onderhavige statuten.

'Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Tot geheime stemming kan door de vergadering worden beslist. De geheime stemming is verplicht !indien het personen betreft.

Artikel 21:

Om geldig te vergaderen over de aanneming, uittreding of uitzetting van deelgenoten, de verhoging van het kapitaal, de wijziging van de statuten en de voortijdige ontbinding van de vereniging moet minstens een gewone meerderheid van het totaal aantal leden van de Algemene Vergadering vertegenwoordigd zijn en een gewone meerderheid van de afgevaardigden.

Beslissingen moeten genomen worden met minstens een gewone meerderheid van de stemmen. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee maanden een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen, die,ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen. In dat geval Î moeten de beslissingen genomen worden met gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Artikel 22:

De in onderhavige statuten vermelde bijzondere aanwezigheidsvereisten moeten zowel in hoofde van het gezamenlijk aantal leden, als in hoofde van de gezamenlijke vertegenwoordigers voldaan zijn. De meerderheden die voorgeschreven zijn om te beslissen, moeten vastgesteld worden zowel voor het geheel van de uitgebrachte stemmen als voor het geheel van de door de vertegenwoordigers uitgebrachte stemmen.

Artikel 23:

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd. De notulen worden, na goedkeuring door de Algemene Vergadering, ingeschreven in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en secretaris of diens aangestelde.

Afschriften van- of uittreksels uit- de notulen worden ondertekend door voorzitter en secretaris.

Een eensluidend afschrift van de notulen moet binnen de veertien dagen na de vergadering door de secretaris of diens afgevaardigde aan alle deelgenoten worden toegestuurd.































Artikel 24:







Voor- Luik B - vervolg

bèhouden Onmiddellijk na de Algemene Oprichtingsvergadering en zonder bijzondere bijeenroeping komen de

aan het leden van de Algemene Vergadering in een buitengewone zitting bijeen om de leden van de Raad van

" Belgisch Staatsblad Beheer te verkiezen.

TITEL V - RAAD VAN BEHEER

Artikel 25:

De vereniging wordt beheerd door een Raad van Beheer. De leden hiervan worden aangesteld op

voordracht van de deelgenoten die zij vertegenwoordigen.

Iedere deelgenoot wordt in de Raad van Beheer vertegenwoordigd door 1 afgevaardigde of zijn vaste

plaatsvervanger die elk beschikken over één beraadslagende stem.

Derden mogen ter informatie de vergadering bijwonen, eventueel beperkt tot de behandeling van

bepaalde punten, evenals alle personen waarvan de aanwezigheid bij beslissing van de Raad van

Beheer als nuttig of noodzakelijk wordt geacht.

Een beheerder kan worden afgezet indien hij daden heeft gesteld die een ernstig nadeel berokkenen

aan de belangen van de vereniging. Deze afzetting kan gebeuren door de Algemene Vergadering bij

een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Artikel 26:

Wanneer een mandaat van een beheerder openvalt, hebben de overige beheerders het recht om,

rekening houdende met het bepaalde in het voorgaande artikel, voorlopig in het openstaande mandaat

= te voorzien.

De definitieve vervanging heeft plaats tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering. De aldus

verkozen beheerder voltooit het mandaat van diegene die hij vervangt.

Artikel 27:

De beheerders worden benoemd voor een termijn van 6 jaar. Bij de eerste verkiezing loopt de termijn

tot de installatie van de nieuwe OCMW-raden van de deelgenoten.

De uittredende beheerders zijn herverkiesbaar.

De beheerder wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd :

" Bij verlies van de functie of het mandaat die hij bij één van de in de vereniging betrokken OCMW's of VZW waarnam op het ogenblik van zijn verkiezing.

" Op datum van de vernieuwing van een verkozen orgaan dat hem had voorgedragen. In dit geval kan zijn mandaat bevestigd worden op voordracht van het bevoegde orgaan.

" Op verzoek van het bestuur dat hij vertegenwoordigt, betekend bij aangetekend schrijven aan de

vereniging.

Artikel 28:

De beheerders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen en verbintenissen aangegaan

door de vereniging, noch voor eventuele beheersfouten tenzij in geval van strafrechtelijke fouten.

Tussen hen bestaat geen hoofdelijkheid.

Het is aan de beheerders verboden :

" tegenwoordig te zijn bij een beraadslaging of besluit over zaken waarbij zij, hetzij persoonlijk, hetzij als zaakgelastigde, rechtstreeks belang hebben of waarbij hun bloed- of aanverwanten tot en met de vierde graad persoonlijk en/of rechtstreeks belang hebben.

" Inzake benoemingen tot ambten en tuchtmaatregelen geldt dit verbod slechts ten aanzien van bloeden aanverwanten tot en met de tweede graad.

" Rechtstreeks of onrechtstreeks deel te nemen aan enige overeenkomst, aanbesteding, levering, verkoop of aankoop voor de vereniging. Dit verbod is eveneens van toepassing op de handelsvennootschappen waarin de beheerder vennoot, zaakvoerder, beheerder of lasthebber is.

" Als advocaat, notaris, zaakwaarnemer of deskundige belangen te behartigen die strijdig zijn met die

van de vereniging of, anders dan kosteloos, in dezelfde hoedanigheid de belangen van de vereniging

te verdedigen.

Artikel 29:

De beheerders worden niet bezoldigd.

Artikel 30:

Tijdens de eerste vergadering volgend op de benoeming van de beheerders kiest de Raad van Beheer

uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, waarvan het ambt, behoudens in geval van ontslag

als voorzitter, tegelijkertijd als zijn mandaat als beheerder een einde neemt. Bij afwezigheid van de

voorzitter neemt de ondervoorzitter het voorzitterschap waar.

Artikel 31:

I De Raad van Beheer vergadert volgens noodwendigheid.

Artikel 32:

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. De leden van de raad

stemmen mondeling, de voorzitter het laatst, tenzij het over personen gaat, in welk geval geheim

gestemd wordt.

Derden mogen ter informatie de verg dering bijwonen, eventueel beperkt tot de behandeling van

































































Vooraan _ aan het

" I! Belgisch Staatsblad I.

Luik B - vervolg

bepaalde punten, evenals alle personen waarvan de aanwezigheid bij beslissing van de Algemene Vergadering als nuttig of noodzakelijk wordt geacht. Bij staking van stemmen is de uitslag onbeslist. Is er op een tweede vergadering te houden binnen de maand, nopens hetzelfde agendapunt wederom staking van stemmen, dan is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Er wordt geen rekening gehouden met de onthoudingen, blanco of ongeldige stemmen.

Artikel 33:

De Raad van Beheer heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging en om alle daden van beheer en beschikking te stellen die binnen het maatschappelijk doel van de vereniging vallen. Alles wat niet uitdrukkelijk en verplichtend wordt voorbehouden aan de voorzitter en aan de Algemene Vergadering door de wet of de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Beheer.

De vereniging duidt onder haar gemandateerde leden een voorzitter, secretaris en penningmeester aan die niet tot dezelfde deelgenoot mogen behoren.

Onverminderd de toepassing van artikel 229 OCMW-decreet bepaalt de Raad van Beheer de personeelsformatie, alle personeelsleden worden door hem aangeworven of benoemd overeenkomstig vooraf bepaalde aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden.

Artikel 34:

De Raad van Beheer kan in zijn midden een Dagelijks Bestuur oprichten dat belast is met het I afhandelen van zaken van dagelijks beheer en waarnaar hij bovendien andere wel omschreven bevoegdheden kan overdragen. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit minimaal zoveel leden als er deelgenoten zijn in de vereniging. De voorzitter van de Raad van Beheer is voorzitter van het Dagelijks Bestuur.

Het Dagelijks Bestuur vergadert op de dagen en uren vastgesteld door het huishoudelijk reglement. Artikel 35:

Behoudens de uitzonderingen bepaald door de Raad van Beheer in het huishoudelijk reglement worden alle akten die de vereniging verbinden, ondertekend door de voorzitter en door de secretaris of l diens afgevaardigde, zonder dat dezen zich hiervoor ten overstaan van derden moeten

verantwoorden. '

Tenzij de Raad van Beheer in een bijzonder geval hierover anders beslist, vertegenwoordigt de voorzitter de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Tot het aangaan van de leningen wordt beslist door de Raad van Beheer. Artikel 36:

De balans, exploitatierekening, de winst- en verliesrekening en de voorgestelde aanwending van de resultaten, alsmede een ontwerpbegroting voor het komende dienstjaar en jaarverslag, worden samen met de agenda voor de Algemene Vergadering door de Raad van Beheer aan de deelgenoten toegezonden. Alle stukken die met voormelde documenten betrekking hebben, liggen ter inzage op de zetel van de vereniging.

TITEL VI - ADMINISTRATIEF TOEZICHT

Artikel 37:

De regels van art. 220 van het OCMW-decreet zijn van toepassing.

TITEL VII - RESULTATENREKENING, BALANS EN WINSTVERDELING

Artikel 38:

Het financieel boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar. ,

Het eerste dienstjaar begint echter op datum van de publicatie van onderhavige statuten in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad en eindigt op eenendertig december daaropvolgend. Artikel 39:

De Raad van Beheer stelt op eenendertig december van elk jaar de balans, exploitatierekening, de

winst- en verliesrekening en het ontwerp van winstverdeling op. l

Een college van de respectievelijke financieel beheerders van de deelgenoten heeft controlebevoegdheid op de gevoerde boekhouding en maakt hiervan verslag op voor de Algemene I Vergadering.

Artikel 40:

De eventuele winst wordt gestort in een door onderhavige statuten ingesteld reservefonds.

Artikel 41:

Wordt een dienstjaar met verlies afgesloten, dan zullen de deelgenoten het tekort van de gewone activiteit van de vereniging dragen volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement. Artikel 42:

Onverminderd de toepassing van Artikel 41 van onderhavige statuten is, voor bijkomende rechtstreekse of onrechtstreekse financiële inbreng of verbintenis van één of meerdere deelgenoten, steeds het uitdrukkelijk en voorafgaandelijk akkoord van de betrokken deelgenoot of deelgenoten i vereist.

Luik B - vervolg

TITEL VIII - ONTBINDING EN VEREFFENING, SLOTBEPALINGEN

Artikel 43:

De voortijdige vrijwillige ontbinding van de vereniging geschiedt, mits instemming van alle deelgenoten

volgens de bepalingen van de Algemene Vergadering overeenkomstig onderhavige statuten.

i Artikel 44:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden overgedragen aan KVNS

vzw.

Bij niet-aanvaarding wordt het patrimonium overgedragen aan een vereniging die gelijke doelstellingen

nastreeft zoals bepaald in huidige statuten.

Geen enkel lid, noch het ontslagnemende, of uitgesloten lid, noch hun erfgenamen hebben enig recht

op roerende of onroerende bezittingen van de vereniging. Zij kunnen de jaarlijkse bijdragen, de

roerende of onroerende giften of schenkingen door hen, hun lasthebbers of door hun erflaters

afgestaan, niet terugeisen.

OPSCHORTENDE VOORWAARDE

De oprichting geschiedt onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring voor de toezichthoudende overheid overeenkomstig artikel 220 tweede alinea van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

(getekend)

Ann DE BLOCK, notaris te Sint-Amands.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- Afschrift van de oprichtingsakte;

- Verslag algemene vergadering dd. 31 maart 2011;

- Verslag raad van beheer dd. 31 maart 2011.

" " - Voor-

- behouden

aan het

" ielgisc~i

Staatsblad

Coordonnées
DE STEENOVEN

Adresse
KUITEGEMSTRAAT 120 2890 SINT-AMANDS

Code postal : 2890
Localité : SINT-AMANDS
Commune : SINT-AMANDS
Province : Anvers
Région : Région flamande