BELGISCHE ZAALVOETBALBOND, AFGEKORT : B.Z.V.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE ZAALVOETBALBOND, AFGEKORT : B.Z.V.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.059.985

Publication

14/08/2014
ÿþM002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

III



RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN

05 AU. 2014

lettltsstkinee",....

G rittiewe I

Ondememingsnr 409.059.985

Benaming

(voluit) : BELGISCHE ZAALVOETBALBOND v.z.w.

(verkort) : B.Z.V.B. v.z.w.

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Pallekensbergstraat, 21 - 3511 Kuringen

Onderwerp akte: Verandering sociale zetel - Benoeming bestuurders

Hoofdstuk 1 - BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt in het Nederlands de naam °Belgische Zaalvoetbaibond, vereniging zonder

winstoogmerk", in afkorting 'B.Z.V.B. vzw", en in het Frans de naam "Association Beige de Football en Salie,

association sans but lucratif" in afkorting "AB.F.S. asbl"

Artikel 2- Zetel

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd In 1800 Vilvoorde (België), Beneluxlaan, 22, gelegen in

het gerechtelijke arrondissement Brussel.

De sociale zetel kan verplaatst worden door een beslissing op de algemene vergadering van de BZVB.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel : de promotie en het beoefenen van de sport in het algemeen en van het zaalvoetbal in het bijzondere, o.a. door de organisatie, het bestuur en de reglementering van het zaalvoetbal in diverse vormen op nationaal en internationaal vlak en dit buiten elke filosofisch, politiek of linguïstiek overweging.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2 LEDEN

Artikel 5.

De vereniging omvat:

aJwintig leden aangeduid door de V.Z.V.B. vzw, Vlaamse Zaaivoetbalbond vzw, met inbegrip van de

vertegenwoordigers van de nationaal spelende clubs;

b.Twintig leden aangeduid door de Ligue Francophone de Football en Salie asbl, asbi, met inbegrip

van de vertegenwoordigers van nationaal spelende clubs.

Artikel 6.

De V.Z.V.B. vzw en L.F.F.S. asbl moeten schriftelijk de kandidatuur van hun leden voordragen en deze naar de raad van bestuur sturen.

Het aanvaarden van het lidmaatschap van de vereniging houdt in dat men de regels, de statuten, het reglement van interne orde en de spelregels aanvaardt

De kandidaten, voorgedragen door de V.Z.V.B. vzw en L.F.F,S. asbl, kunnen niet worden geweigerd. De V.Z.V.B. vzw en L,F.F.S. asbi kunnen personen die zich verdienstelijk maken op sportief gebied of dat in het verleden hebben gedaan, als ereleden van de vereniging voordragen.

Artikel 7.

De V.Z.V.B. vzw en de LF.F.S. asbl betalen elk jaar een lidgeld waarvan het bedrag jaarlijks ten laatste op

31 mei wordt vastgesteld. Deze bijdrage zal niet hoger mogen zijn dan 25.000E,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De betaling gebeurt op 30.09, 31.12 en 31.03 van het lopende seizoen. De verplaatsingskosten van de leden van de overkoepelende organen vallen ten laste van de B.Z.V.B. vzw.

Artikel 8.

Een lid van de vereniging verliest zijn lidmaatschap hetzij door ontslag, hetzij door uitsluiting volgens de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, of door het feit dat zijn kandidatuur niet meer wordt voorgedragen door zijn regio, of wordt teruggetrokken. De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden beslist met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, dit nadat het lid werd gehoord of, bij ontstentenis van het lid, na oproeping bij aangetekend schrijven.

De beslissing in deze zaak wordt genomen bij geheime stemming. De ontslagnemende of uitgesloten leden of hun eventuele rechthebbenden in geval van overlijden, kunnen geen enkel recht laten gelden op het actief van de B.Z.V.B. vzw en kunnen nooit de terugbetaling eisen van al gestorte bijdragen, inbrengen of andere prestaties.

Hoofdstuk 3  BESTUUR

Artikel 9 - Vertegenwoordiging

De voorzitter leidt de bond, de Algemene Vergaderingen en de zittingen van het N.U.C. en zijn Dagelijks

Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor hun goede werking. Hij wordt gelast de reglementen van de B.Z.V.B. te

doen naleven.

Hij vertegenwoordigt de B.Z.V.B. op alle sportieve en officiële manifestaties die hij van rechtswege of op

uitnodiging bijwoont, zowel in het binnen- ais in het buitenland. Hij heeft het recht aile vergaderingen van de

nationale commissies bij te wonen, echter zonder dat hij gemachtigd is de agenda te wijzigen.

Hij Kan zijn voorrechten overdragen aan de ondervoorzitter of een ander lid van het N.U.C.

Voorzitter: Dhr SPITAELS Jean-Claude

- Ondervoorzitter: Dhr GOYVAERTS Pierre

ArtiKel 9 bis  Samenstelling.

De vereniging wordt bestuurd door een raad die tien leden telt, een secretaris-generaal en een penningmeester, beiden zonder stemrecht. De bestuurders worden aangeduid door de algemene vergadering van de leden en wel ais volgt vijf voorgesteld door de leden die de V.Z.V.B. vzw vertegenwoordigen, vijf voorgesteld door de leden die de L.F.F.S. asbl vertegenwoordigen, met inbegrip waarvan tenminste één lid van elke vleugel moet behoren tot een nationaal spelende club. Elk lid van een vleugel kan als bestuurder worden aangeduid zonder zelf lid van de algemene vergadering te zijn.

Het mandaat van bestuurder loopt zes jaar. Bovendien neemt dit mandaat een einde in geval van overlijden, van ontslag, van terugroeping, of door verlies van de hoedanigheid van lid. Het is echter de betreffende vleugel die oordeelt over het voor te stellen lid. Ofwel stelt ze - uiterlijk één maand véór de jaarlijkse algemene vergadering en bij gewone brief - de uittredende bestuurder opnieuw voor, ofwel een ander lid. Er wordt aan de bestuurders gevraagd om aanwezig te zijn op een minimum van 50% van de voorziene vergaderingen. Tijdens het seizoen, als een bestuurder afwezig is op 3 achtereenvolgende vergaderingen of indien aan het eind van het seizoen, het niveau van aanwezigheid van een bestuurder lager is dan 50%, zal het N.U.C. de betrokken vleugel hiervan verwittigen en de vleugel zal de nodige maatregelen nemen.

Elk jaar zijn de bestuurders uittredend volgens een beurtrol die in artikel 20 van deze statuten wordt beschreven. Ze zijn onmiddellijk herkiesbaar.

De algemene vergadering kan aan de bestuurders een vergoeding toekennen.

Elke bestuurder, aangeduid met het oog op het vervullen van een functie die ondertussen vacant is geworden, is slechts benoemd voor de resterende termijn van het mandaat.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, die tot een verschillende taalrol moeten behoren. De taalrollen worden driejaarlijks omgekeerd.

De raad van bestuur benoemt een secretaris-generaal en een penningmeester.

Artikel 10.

De raad van bestuur regelt op nationaal en internationaal vlak de aangelegenheden van de vereniging en vertegenwoordigt deze in elke transactie, juridische of niet

De raad is gemachtigd over te gaan tot alle onderhandelingen met betrekking tot bestuurszaken, met inbegrip van de organisatie, de benoemingen, de ontslagen, de bezoldigingen van het personeel, de uitgave van een tijdschrift, de uitvaardiging van de reglementen en de opstelling van de spelreglementen.

De raad is gemachtigd alle beslissingen te treffen die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden hetzij door de wet, hetzij door de statuten.

De raad mag, onder haar verantwoordelijkheid, haar bevoegdheid overdragen aan één der bestuurders of aan een derde, al dan niet lid van de vereniging.

De handelingen die de vereniging binden, andere dan die welke deel uitmaken van het dagelijkse bestuur, en die waarvoor een speciale volmacht werd toegekend door de raad van bestuur of door de algemene vergadering, worden ondertekend door de voorzitter en door een bestuurder die behoort tot de andere taalrol dan die waartoe de voorzitter behoort, zonder dat deze laatsten zich tegenover derden moeten verantwoorden.

Gerechtelijke procedures als aanklager zowel als verweerder. worden ondernomen op verzoek van de voorzitter en van een bestuurder behorende tot de andere taalrol dan die waartoe de voorzitter behoort.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Het bureau dat met het dagelijkse bestuur is belast, is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris-generaal, de penningmeester en één vertegenwoordiger van elke vleugel. Eveneens wordt één plaatsvervanger per vleugel voorzien, voor het geval dat een "effectief' lid niet kan aanwezig zijn. De vertegenwoordigers van de beide vleugels (en hun plaatsvervangers) moeten leden zijn van het N.U.C.

Het bureau handelt de lopende zaken af evenals de dagelijkse post en tekent in naam van de vereniging alle kwijtschriften en ontvangstbewijzen aangeboden door transportorganisaties, de post de bank, de spaarkas, erin...

Artikel 11.

De raad van bestuur vergadert als gevolg van een samenroepen uitgaande van de voorzitter of, indien deze verhinderd is, van de ondervoorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of, indien deze verhinderd is, door de ondervoorzitter, of door de oudste (in functie) van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der geldige stemmen. Om geldig te stemmen moeten minstens zes leden aanwezig zijn. Indien het vereiste quorum van zes aanwezige leden niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden met dezelfde agenda ten vroegste 7 dagen na de datum van deze eerste vergadering. Op deze vergadering kan geldig beslist worden met een eenvoudige meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden.

De processen-verbaal worden bewaard in een daartoe bestemd register en worden getekend door de voorzitter en de secretaris.

Een kopie ervan dient te worden gestuurd naar elke bestuurder.

De uittreksels en de kopieën worden getekend door de voorzitter en de secretaris.

Hoofdstuk 4  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12.

Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor

a.de wijziging van de statuten;

b.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

d.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

e.de uitsluiting van een lid;

f.de aanstelling van de vereffenaars in geval van vrijwillige ontbinding;

g.de benoeming van de leden van de financiële commissie (commissarissen).

Artikel 13.

De raad van bestuur belast de secretaris-generaal ermee de Algemene Vergadering samen te roepen telkens als het nagestreefde doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De Algemene Vergadering dient ten minste één keer per jaar te worden samengeroepen, ten einde de rekening en begroting goed te keuren en ten einde de bestuurders te ontlasten. Deze vergadering wordt gehouden de eerste zaterdag van september.

Daarenboven zijn de bestuurders verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen telkens als ten minsten één vijfde van de leden dit wenst en dit binnen de zes weken na de voorlegging van dit verzoek aan de raad.

De leden dienen te worden samengeroepen en dit tenminste twee weken voor de vergadering.

Het samenroepen gebeurt bij gewone brief, verstuurd per post of persoonlijk afgegeven. De aankondiging kan ook gebeuren via de officiële publicaties van de vereniging of van deze van de twee regio's.

Het samenroepen preciseert steeds de agenda van de vergadering. De ereleden mogen de Algemene Vergadering bijwonen, doch hebben geen stemrecht.

De vergaderingen worden gehouden ter maatschappelijke zetel of op de plaats die in de oproeping staat vermeld.

Artikel 14,

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste (in functie) van de aanwezige bestuurders.

Alle werkelijke leden beschikken over één enkele stem bij de vergadering en kunnen door een ander lid dat tot dezelfde taalrol behoort, worden vertegenwoordigd. Deze laatste moet een geschreven volmacht kunnen voorleggen die ondertekend is door de volmachtgever.

Niemand kan meer dan één lid vertegenwoordigen.

De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur.

Men kan geen geldige beslissing nemen over onderwerpen die niet voorkomen op de agenda van de vergadering, tenzij het gaat om een bijzonder dringende aangelegenheid. In dit geval kan de raad van bestuur aan de vergadering vragen een punt op de agenda bij te plaatsen.

Eik punt dat schriftelijk door ten minsten één vijfde van het aantal leden, aantal dat blijkt uit de meest recente ledenlijst gedeponeerd bij de griffie, moet deel uitmaken van de agenda, op voorwaarde nochtans, dat dit voorstel tenminste vier weken voor de vergadering aan de voorzitter wordt betekend.

MOD 2.2

Artikel 15.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldige stemmen, welk ook het aantal van de aanwezigen zij. Worden beschouwd als geldige stemmen: de briefjes die een keuze preciseren. De blanco stemmen en de stemmen die tekens vertonen die het geheim van de stemming zouden kunnen in het gedrang brengen, worden uitgesloten.

Wat betreft de wijziging van de statuten kan men slechts geldig beraadslagen indien die wijziging deel uitmaakt van de agenda en op voorwaarde dat artikel B van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, wordt gerespecteerd.

De ontbinding van de vereniging kan enkel worden beslist in overeenstemming met artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002.

Voor de uitsluiting van een lid is één tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

De processen-verbaal van de Algemene Vergadering worden bijgehouden in een speciaal register dat wordt bewaard op de zetel van de vereniging en zij moeten worden getekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en door een bestuurder van de andere taalrol.

De kopieën en de uittreksels worden getekend door de voorzitter en door een bestuurder van de andere taalrol.

Derden die interesse betonen en de leden hebben het recht aan de bevoegde bestuurders te vragen, kennis te mogen nemen van de processen-verbaal of een kopie ervan te bekomen, dit op hun kosten en zonder verplaatsing.

Ook de ledenlijsten worden bewaard en liggen ter inzage op de zetel van de vzw.

Hoofdstuk 5  BEGROTING EN REKENING

Artikel 16.

Het fiscale jaar van de vereniging loopt van 01 juli tot de daaropvolgende 30e juni. Op het einde van elk fiscaal jaar werkt de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar uit, evenals de begroting van het volgende jaar, die rekeningen en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Alvorens over te gaan tot goedkeuring moet de Algemene Vergadering de opdracht om de rekeningen en begroting te onderzoeken, toevertrouwen aan de financiële commissie, voor de ene helft samengesteld uit leden van de V.Z.V.B, vzw, en voor de andere helft uit leden van de L.F.F.S. asbl (commissarissen).

Die commissie kan de voorlegging van alle documenten en inlichtingen eisen die zij nodig acht met betrekking voor die controle, nochtans zonder dat dit gelijk welke verplaatsing inhoudt voor de verantwoordelijke personen.

De raad van bestuur is gehouden de jaarrekening van de beschikbare financiële middelen neer te leggen op de griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft.

Hoofdstuk 6  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 17.

In geval van ontbinding zal de Algemene Vergadering het actief na aanzuivering van het passief tussen de

regio's verdelen a ratio van 50150.

Artikel 18.

Voor al wat niet uitdrukkelijk hierin is voorzien, dient men zich te beschikken naar de wet van 27 juni 1921, aangepast door de wet van 02 mei 2002, naar de gebruiken met betrekking tot de verenigingen en naar de wettelijke beschikkingen.

Artikel 19.

De leden geven hun akkoord opdat, indien de V.Z.W. voor gelijk welke reden, haar rechtspersoonlijkheid

zou verliezen, de vereniging die dezelfde leden omvat, zou voortbestaan ais een vereniging van gemeen recht.

Hoofdstuk 7

Artikel 20- Ontslagnemend leden

De buitengewone algemene Vergadering van 1 5.02.2014 heeft de lijst van de lijst van de ontslagnemend

leden ais volgt vastgesteld:

ALSEN Ingo 03 02 1944 Ontslagnemend bestuurder

P: HERMANS Alfred 12 11 1954 Ontslagnemend U

- DE LEEUW André 11 11 1961 Ontslagnemend

- TRIPS François 08 11 1946 Ontslagnemend

CHRISTIAENS Eclgard 01 06 1940 Ontslagnemend

- SANDERS Freddy 14 05 1944 Ontslagnemend

- DE GREVE Serge 26 06 1955 Ontslagnemend Ir

" Wor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Artikel 20 bis  Overgangsbepalingen

De buitengewone algemene vergadering van 15.02.2014 heeft de lijst van de bestuurders opnieuw als vole

vastgesteld:

15.02.14 tot 09.2014 Dhr EULAERTS Michel.

Rue Georges Rosart, 6  1150  WOLUWE ST PIERRE (03.10.1944- Etterbeek)

15.02.14 tot 09.2015 Dhr DIDRICHE Edgard.

Rue du Basteau, 26- 6953  FORRIERES (02.09.1943 - Bure)

15.02,14 tot 09.2015 Dhrt GELADI Daniel.

Kempenhof, 12/33 - 3500 HASSELT (08.08.1958 - Hasselt)

15.02,14 tot 09.2016 Dhr SCHOONBROODT Marcel.

En Petite Foxhalle, 78  4040  HERSTAL (11.02.1944 - Herstal)

15.02.14 tot 09.2016 15.02.14 tot 09.2017 15.02.14 tot 09.2017 15.02.14 tot 09.2018 15.02.14 tot 09.2019 15.02.14 tot 09.2019 Dhr BOYEN Noël.

Beiaardlaan, 6- 1745 MAZENZELE (25.12.1947 - Brustem)

Dhr SPITAELS Jean-Claude.

Rue Andouche, 35 - 6120  MARBAIX-LA-TOUR (12.12.1947 - Fontaine l'Eveque)

Dhr GOYVAERTS Pierre.

Hoogstraat, 386 -2570 DUFFEL (25.12.1946 - Lier)

Mevr VERHOEVEN Elisabeth.

Matenstraat, 12-2845  NIEL (01.05.1953 - Antwerpen)

Dhr CAPPELLE Hilaire.

Streulestraat, 25 8480 EERNEGEM (30.10.1947 - Brugge)

Dhr DEGEE Pascal

Rue de Bonneville, 26  5300 - ANDENNE (22.08.1969 Namur)

Volgens artikel 121 van de statuten hebben de bestuurders aangewezen als:

Voorzitter: Dhr SPITAELS Jean-Claude

Ondervoorzitter: Dhr GOYVAERTS Pierre

- Secretaris Generaal Dhr DE GREVE Serge

Rue Gaston Biemaux, 22 / 28 - 1090  JETTE (26.06.1956 - Anderlecht)

- Penningmeester: Dhr ROGACKI Jean-Paul

Place Joseph Dejardin, 52 4030 GRIVEGNEE (18.01.1965 - Liège)

die belast zijn met het dagelijkse bestuur van de bond en met de handtekening-bevoegdheid betreffende dit

bestuur. Evenwel, wat alle financiële bewerking betreft, geld art. 20 van de statuten.

De secretaris generaal is de principiële titularis van de financiële rekeningen en is in het bezit van een

bankkaart afgeleverd door de financiële instelling. De penningmeester is in het bezit van een kaart dat hem

toelaat rekeninguittreksels af te halen aan een automatisch loket.

De secretaris generaal heeft de bevoegdheid, dezelfde als de penningmeester, om alleen financiële

verrichtingen te kunnen uitvoeren tot en met een bedrag van 1.500,00 ¬ maximum Voor elke financiële

verrichting boven 1.500 ¬ , is de handtekening van 2 bestuurders  één van elke vleugel - vereist, voor zover zij

het vereiste mandaat hebben.

Artikel 21 - Vertegenwoordiging

De voorzitter leidt de bond, de Algemene Vergaderingen en de zittingen van het N.U.C. en zijn Dagelijks Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor hun goede werking. Hij wordt gelast de reglementen van de B.Z.V.B. te ; doen naleven.

Hij vertegenwoordigt de B.Z.V.B. op alle sportieve en officiële manifestaties die hij van rechtswege of op uitnodiging bijwoont, zowel in het binnen- als in het buitenland. Hij heeft het recht alle vergaderingen van de: nationale commissies bij te wonen, echter zonder dat hij gemachtigd is de agenda te wijzigen.

Hij kan zijn voorrechten overdragen aan de ondervoorzitter of een ander lid van het N.U.C.

- Voorzitter Dhr SPITAELS Jean-Claude

- Ondervoorzitter Dhr GOYVAERTS Pierre

77Pe:7 e 7 e

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

ûO?'Vft/-zS r,

16/04/2015
ÿþMOD 2.2

r" ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de aktfi&grel td/ontvangen op



IILIIIk WLI(kIt IIItUhL~t(LI~(LI~

*15055677

0 3 APR. 2015

ter griffie van de Nederlandstalige eeohtb t16h vi i1 ko h`géidel Brussel

Ondernemingsnr : 409.059.985

Benaming

(voluit) : BELGISCHE ZAALVOETBALBOND v.z.w.

(verkort) : B.Z.V.B. V.Z.W.

Rechtsvoren : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Beneluxlaan, 22 -1800 Vilvoorde

Onderwerp akte : De bijzonder algemene vergadering bevestig het verslag van 22-11-2014

Hoofdstuk 1  BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt in het Nederlands de naam "Belgische Zaalvoetbalbond, vereniging zonder

winstoogmerk", afgekort "B.Z.V.B. vzw", en in het Frans de naam "Association Belge de Football en Salle,

association sans but lucratif afgekort "A.B.F.S. estai"

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd in 1800 Vilvoorde (België), Beneluxlaan, 22, gelegen in

het gerechtelijke arrondissement Brussel,

De sociale zetel kan verplaatst worden door een beslissing op de algemene vergadering van de BZVB.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Artikel 3,

De vereniging heeft tot doel : de promotie en het beoefenen van de sport in het algemeen en van het zaalvoetbal in het bijzonder, o.a. door de organisatie, het bestuur en de reglementering van het zaalvoetbal in haar verschillende vormen op nationaal en internationaal vlak en dit buiten elke filosofische, politieke of linguïstieke beschouwing om.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Hoofdstuk 2  LEDEN

Artikel 5.

De vereniging is samengesteld uit 40 werkelijke leden :

a.Twintig werkelijke leden aangeduid door de V.Z.V.B. vzw, Vlaamse Zaalvoetbalbond vzw, met inbegrip

van de vertegenwoordigers van de nationaal spelende clubs;

b.Twintig werkelijke leden aangeduid door de Ligue Francophone de Football en Salle asbl, L.F.F.S. asbl,

met inbegrip van de vertegenwoordigers van nationaal spelende clubs.

Artikel 6.

De V.Z.V.B. vzw en L.F.F.S. asbl moeten schriftelijk de kandidatuur van hun leden voordragen en deze naar de raad van bestuur sturen.

Het aanvaarden van het lidmaatschap van de vereniging houdt in dat men de regels, de statuten, het reglement van interne orde en de spelregels aanvaardt

De kandidaten, voorgedragen door de V.Z.V.B, vzw en LF.F.S, asbl, kunnen niet worden geweigerd. De V.Z.V.B. vzw en L.F.F.S. asbl kunnen personen die zich verdienstelijk maken op sportief gebied of dat in het verleden hebben gedaan, als ereleden van de vereniging voordragen.

Artikel 7.

De V.Z.V.B, vzw en de L.F.F.S. asbl betalen elk jaar een lidgeld waarvan het bedrag jaarlijks ten laatste op

31 mei wordt vastgesteld. Deze bijdrage zal niet hoger mogen zijn dan 25.000 E.

De betaling gebeurt op 30.09, 31.12 en 31.03 van het lopende seizoen. De verplaatsingskosten van de

leden van de overkoepelende organen vallen ten laste van de B.Z.V.B. vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8.

Een lid van de vereniging verliest zijn lidmaatschap hetzij door ontslag, hetzij door uitsluiting, of door het feit dat zijn kandidatuur niet meer wordt voorgedragen door zijn regio, of wordt ingetrokken.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden (artikel 12, tweede alinea, van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002), dit nadat het lid werd gehoord of, bij ontstentenis van het lid, na oproeping bij aangetekend schrijven.

De beslissing in deze zaak wordt genomen bij geheime stemming. De ontslagnemende of uitgesloten leden of hun eventuele rechthebbenden in geval van overlijden, kunnen geen enkel recht laten gelden op het actief van de B.Z.V.B. vzw en kunnen nooit de terugbetaling eisen van al gestorte bijdragen, inbrengen of andere prestaties.

Hoofdstuk 3  BESTUUR

Artikel 9  Vertegenwoordiging

De voorzitter leidt de bond, de Algemene Vergaderingen en de zittingen van het N.U.G. en zijn Dagelijks

Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor hun goede werking.. Hij wordt gelast de reglementen van de B.Z.V.B. te

doen naleven.

Hij vertegenwoordigt de B.Z.V.B. op alle sportieve en officiële manifestaties die hij van rechtswege of op

uitnodiging bijwoont, zowel in het binnen- als in het buitenland. Hij heeft het recht aile vergaderingen van de

nationale commissies bij te wonen, echter zonder dat hij gemachtigd is de agenda te wijzigen.

Hij kan zijn voorrechten overdragen aan de ondervoorzitter of een ander lid van hei N.U.C.

- Voorzitter : Dhr SPITAELS Jean-Claude

- Ondervoorzitter ; Dhr GOYVAERTS Pierre

Artikel 9 bis  Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad die tien leden telt, een secretaris-generaal en een penningmeester, beiden zonder stemrecht. De bestuurders worden aangeduid door de algemene vergadering van de leden en wel als volgt vijf voorgesteld door de leden die de V.Z.V.B. vzw vertegenwoordigen, vijf voorgesteld door de leden die de L.F.F.S. asbl vertegenwoordigen, met inbegrip waarvan tenminste één lid van elke vleugel moet behoren tot een nationaal spelende club. Elk lid van een vleugel kan als bestuurder worden aangeduid zonder zelf lid van de algemene vergadering te zijn.

Het mandaat van bestuurder loopt zes jaar. Bovendien neemt dit mandaat een einde in geval van overtijden, van ontslag, van terugroeping, of door verlies van de hoedanigheid van lid. Het is echter de betreffende vleugel die oordeelt over het voor te stellen lid. Ofwel stelt ze - uiterlijk één maand vébr de jaarlijkse algemene vergadering en bij gewone brief - de uittredende bestuurder opnieuw voor, ofwel een ander lid.

Er wordt aan de bestuurders gevraagd om aanwezig te zijn op een minimum van 50% van de voorziene vergaderingen. Tijdens het seizoen, als een bestuurder afwezig is op 3 achtereenvolgende vergaderingen of indien aan het eind van het seizoen, het niveau van aanwezigheid van een bestuurder lager is dan 50%, zal het N.U.C. de betrokken vleugel hiervan verwittigen en de vleugel zal de nodige maatregelen nemen.

Elk jaar zijn de bestuurders uittredend volgens een beurtrol die in artikel 20 van deze statuten wordt beschreven. Ze zijn onmiddellijk herkiesbaar.

De algemene vergadering kan aan de bestuurders een vergoeding toekennen.

Elke bestuurder, aangeduid met het oog op het vervullen van een functie die ondertussen vacant is geworden, is slechts benoemd voor de resterende termijn van het mandaat.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, die tot een verschillende taalrol moeten behoren. De taalrollen worden driejaarlijks omgekeerd.

De raad van bestuur benoemt een secretaris-generaal en een penningmeester.

Artikel 10.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar op nationaal en internationaal vlak in elke transactie, juridische of niet.

De raad is gemachtigd over te gaan toi alle onderhandelingen met betrekking tot bestuurszaken, met inbegrip van de organisatie, de benoemingen, de ontslagen, de bezoldigingen van het personeel, de uitgave van een tijdschrift, de uitvaardiging van de reglementen en de opstelling van de spelreglementen.

De raad is gemachtigd alle beslissingen te treffen die niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden hetzij door de wet, hetzij door de statuten.

De raad mag, onder haar verantwoordelijkheid, haar bevoegdheid overdragen aan één der bestuurders of aan een derde, al dan niet lid van de vereniging.

De handelingen die de vereniging binden, andere dan die welke deel uitmaken van het dagelijks bestuur, en die waarvoor een speciale volmacht werd toegekend door de raad van bestuur of door de algemene vergadering, worden ondertekend door de voorzitter en door een bestuurder die behoort tot de andere taalrol dan die waartoe de voorzitter behoort, zonder dal deze laatsten zich tegenover derden moeten verantwoorden.

Gerechtelijke procedures als eiser zowel als verweerder. worden ondernomen op verzoek van de voorzitter en van een bestuurder behorende tot de andere taalrol dan die waartoe de voorzitter behoort.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Het bureau dat met het dagelijkse bestuur is belast, is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris-generaal, de penningmeester en één vertegenwoordiger van elke vleugel. Eveneens wordt één plaatsvervanger per vleugel voorzien, voor het geval dat een effectief lid niet kan aanwezig zijn. De vertegenwoordigers van de beide vleugels (en hun plaatsvervangers) moeten !eden zijn van het N.U.C.

Het bureau handelt de lopende zaken af evenals de dagelijkse post en tekent in naam van de vereniging alle kwijtschriften en ontvangstbewijzen aangeboden door transportorganisaties, de post, de bank, de spaarkas, enz...

Artikel 11.

De raad van bestuur vergadert als gevolg van een samenroepen uitgaande van de voorzitter of, indien deze verhinderd is, van de ondervoorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of, indien deze verhinderd is, door de ondervoorzitter, of door de oudste (in functie) van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der geldige stemmen. Om geldig te stemmen moeten minstens zes leden aanwezig zijn. Indien het vereiste quorum van zes aanwezige leden niet bereikt wordt, zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden met dezelfde agenda ten vroegste 7 dagen na de datum van deze eerste vergadering. Op deze vergadering kan geldig beslist worden met een eenvoudige meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige leden.

De notulen worden bewaard in een daartoe bestemd register en worden getekend door de voorzitter en de secretaris.

Een kopie ervan dient te worden gestuurd naar elke bestuurder.

De uittreksels en de kopieën worden getekend door de voorzitter en de secretaris,

Hoofdstuk 4  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor

a.de wijziging van de statuten;

b.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c.de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

d.de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

e.de uitsluiting van een lid;

f.de aanstelling en de afzetting van de vereffenaars in geval van vrijwillige ontbinding;

g.de benoeming van de leden van de financiële commissie (commissarissen).

h.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

Artikel 13.

De raad van bestuur belast de secretaris-generaal ermee de algemene vergadering samen te roepen telkens ais het nagestreefde doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De algemene vergadering dient ten minste één keer per jaar te worden samengeroepen, ten einde de rekening en begroting goed te keuren en ten einde de bestuurders te ontlasten. Deze vergadering wordt gehouden de eerste zaterdag van september.

Daarenboven zijn de bestuurders verplicht de algemene vergadering samen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de leden dit wenst en dit binnen de zes weken na de voorlegging van dit verzoek aan de raad,

De leden dienen te worden samengeroepen en dit tenminste twee weken voor de vergadering. Het samenroepen gebeurt bij gewone brief, verstuurd per post of persoonlijk afgegeven. De aankondiging kan ook gebeuren via de officiële publicaties van de vereniging of van deze van de twee liga's,

Het samenroepen preciseert steeds de agenda van de vergadering, De ereleden mogen de algemene vergadering bijwonen, doch hebben geen stemrecht.

De vergaderingen worden gehouden ter maatschappelijke zetel of op de plaats die in de oproeping staat vermeld.

Artikel 14.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste (in functie) van de aanwezige bestuurders.

Alle werkelijke 'eden beschikken over één enkele stem bij de vergadering en kunnen door een ander lid dat tot dezelfde taalrol behoort, worden vertegenwoordigd. Deze laatste moet een geschreven volmacht kunnen voorleggen die ondertekend is door de volmachtgever.

Niemand kan meer dan één lid vertegenwoordigen.

De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur.

Men kan geen geldige beslissing nemen over onderwerpen die niet voorkomen op de agenda van de vergadering, tenzij het gaat om een bijzonder dringende aangelegenheid. In dit geval kan de raad van bestuur aan de vergadering vragen een punt op de agenda bij te plaatsen.

Elk punt dat schriftelijk door ten minste één vijfde van het aantal leden, aantal dat blijkt uit het meest recente ledenregister, moet deel uitmaken van de agenda, op voorwaarde nochtans, dat dit voorstel tenminste vier weken voor de vergadering aan de voorzitter wordt betekend.

,-,

,x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Artikel 15.

Voor elke algemene vergadering wordt het aantal aanwezige enf vertegenwoordigde leden vastgesteld op 50 % van de bestuurders.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldige stemmen. Worden beschouwd als geldige stemmen: de briefjes die een keuze preciseren, De blanco stemmen en de stemmen die tekens vertonen die het geheim van de stemming zouden kunnen in het gedrang brengen, worden uitgesloten.

Wat betreft de wijziging van de statuten kan men slechts geldig beraadslagen indien die wijziging deel uitmaakt van de agenda en op voorwaarde dat artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, wordt gerespecteerd.

De ontbinding van de vereniging kan enkel worden beslist in overeenstemming met artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002.

De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken overeenkomstig artikel 12, tweede alinea, van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002.

De notulen van de algemene vergadering worden bijgehouden in een speciaal register dat wordt bewaard op de zetel van de vereniging en zij moeten worden getekend door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en door een bestuurder van de andere taalrol.

De kopieën en de uittreksels worden getekend door de voorzitter en door een bestuurder van de andere taalrol.

Derden die een rechtmatig belang kunnen aantonen en de leden hebben het recht aan de bevoegde bestuurders te vragen, kennis te mogen nemen van de notulen of een kopie ervan te bekomen, dit op hun kosten en zonder verplaatsing.

Het ledenregister ligt ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging.

Hoofdstuk 5 BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 16.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 juli tot de daaropvolgende 30e juni. Op het einde van elk boekjaar werkt de raad van bestuur de rekening van het afgelopen jaar uit, evenals de begroting van het volgende jaar; die rekeningen en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Alvorens over te gaan tot goedkeuring moet de algemene vergadering de opdracht om de rekeningen en begroting te onderzoeken, toevertrouwen aan een financiële commissie, voor de ene helft samengesteld uit leden van de V.Z.V.B. vzw, en voor de andere helft uit leden van de L.F.F.S. asbl (financiële controleurs).

Die commissie kan de voorlegging van alle documenten en inlichtingen eisen die zij nodig acht met betrekking tot die controle, nochtans zonder dat dit gelijk welke verplaatsing inhoudt voor de verantwoordelijke personen.

De raad van bestuur is gehouden de jaarrekening van de beschikbare financiële middelen neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar maatschappelijke zetel heeft.

Hoofdstuk 6  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 17.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering het actief na aanzuivering van het passief tussen de

liga's verdelen a ratio van 50150.

Artikel 18,

Voor al wat niet uitdrukkelijk hierin is voorzien, dient men zich te schikken naar de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, naar de gebruiken met betrekking tot de verenigingen en naar de wettelijke beschikkingen.

Artikel 19.

Indien de V.Z.W. om gelijk welke reden haar rechtspersoonlijkheid zou verliezen, verlenen de leden hun

toestemming dat de vereniging zal voortbestaan ais feitelijke vereniging die uit dezelfde leden is samengesteld.

Hoofdstuk 7

Artikel 20  Ontslagnemend leden

Er zijn geen ontslagnemend bestuurders.

Artikel I Article 20 bis  Bevestiging leden 

Tot 09.2015: HHIMM DIDRICHE Edgard enfet GELADI Daniel.

Tot 09,2016: HHIMM SCHOONBROODT Marcel en/et BOVEN Noël

Tot 09.2017: HHIMM SPITAELS Jean-Claude en/et GOYVAERTS Pierre

Tot 09.2018: Mevr/Mme VERHOEVEN Elisabeth

Tot 09.2019: HHIMM CAPPELLE Hilaire en/et DEGEE Pascal

Artikel 20 ter  Benoeming leden

Volgens artikel 12.b van de statuten heeft de algemene vergadering tot bestuurders benoemd voor een

nieuw duur van zes jaar.

Tot 09.2020: DhrIM EULAERTS Michel,

r

'~

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 21  Overgangsbepalingen

Volgens artikel 12.b van de statuten hebben de bestuurders aangewezen als

-Voorzitter : SPITAELS Jean-Claude

-Ondervoorzitter : GOYVAERTS Pierre

-Secretaris-generaal : DE GREVE Serge

-Penningmeester ; ROGACKI Jean-Paul

die belast zijn met het dagelijks bestuur van de bond en met de handtekening-bevoegdheid betreffende dit

bestuur. Evenwel, wat alle financiële transacties betreft, geldt art.20 van de statuten.

De secretaris-generaal is de principiële titularis van de financiële rekeningen en is in het bezit van een

bankkaart afgeleverd door de financiële instelling. De penningmeester is in het bezit van een kaart die hem

toelaat rekeninguittreksels af te halen aan een automatisch loket.

De secretaris-generaal heeft de bevoegdheid, evenals de penningmeester, om alleen financiële

verrichtingen uit te voeren tot en met een bedrag van 1.500,00 E maximum Voor elke financiële verrichting

boven 1.500 E, is de handtekening van 2 bestuurders  één van elke vleugel - vereist, voor zover zij het vereiste

mandaat hebben,

Artikel 22  Vertegenwoordiging

De voorzitter leidt de bond, de Algemene Vergaderingen en de ziftingen van het N.U.C. en zijn Dagelijks

Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor hun goede werking. Hij wordt gelast de reglementen van de B.Z.V.B. te

doen naleven.

Hij vertegenwoordigt de B.Z.V.B, op aile sportieve en officiële manifestaties die hij van rechtswege of op

uitnodiging bijwoont, zowel in het binnen- als in het buitenland. Hij heeft het recht alle vergaderingen van de

nationale commissies bij te wonen, echter zonder dat hij gemachtigd is de agenda te wijzigen.

Hij kan zijn voorrechten overdragen aan de ondervoorzitter of een ander lid van het N.U.C.

- Voorzitter: Dhr SPITAELS Jean-Claude

- Ondervoorzitter : Dhr GOYVAERTS Pierre

Inlichtingen betreffende de leden van de raad van bestuur (N.U.C.) :

BOVEN Noël  Beiaardlaan, 6 -1745  MAZENZELE (25.12.1947)

CAPPELLE Hilaire  Streulestraat, 25  8480  EERNEGEM (3010.1947)

DEGEE Pascal - Rue de Bonneville, 26 -- 5300 - ANDENNE (22.08.1969)

DIDRICHE Edgard - Rue du Basteau, 26 - 6953  FORRIERES (02.09.1943)

EULAERTS Michel  Rue Georges Rosait, 6  1150  WOLUWE ST PIERRE (03.10.1944)

GELADI Daniel  Kempenhof, 12 / 33  3500  HASSELT (08.08.1958)

GOYVAERTS Pierre -- Hoogstraat, 386 - 2570  DUFFEL (25.12.1946)

SCHOONBROODT Marcel  En Petite Foxhalle, 78  4040 -- HERSTAL (11.02.1944)

SPITAELS Jean-Claude  Rue Andouche, 35 - 6120  MARBAIX-LA-TOUR (12.12.1947)

VERHOEVEN Elisabeth  Matenstraat, 12  2845  NIEL (01.05.1953)

Leden zonder stemrecht :

DE GREVE Serge  Rue Gaston Biernaux, 22128 -1090 -- JETTE (26.06.1955)

ROGACKI Jean-Paul  Place Joseph Dejardin, 52  4030  GRIVEGNEE (18.01.1965)

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCHE ZAALVOETBALBOND, AFGEKORT : B.Z.V.…

Adresse
BENELUXLAAN 22 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande