DE CIRCUS BOERDERIJ

Association sans but lucratif


Dénomination : DE CIRCUS BOERDERIJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.521.986

Publication

04/06/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijeengekomen op 29/04/2014, hebben besloten over te gaan tot de oprichting van een Vereniging zonder Winstoogmerk, waarvan de statuten luiden als volgt:

Titel I - Naam-zetel-doel-duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam  De Circus Boerderij , Vereniging zonder Winstoogmerk.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd Reigersstraat 8, 3051 St-Joris-Weert.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden door de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De zetel kan met eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur binnen dit arrondissement verplaatst worden.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

Het verspreiden en bevorderen van podiumkunsten, met een focus op circuskunsten en straattheater.

Ze tracht dit doel te bereiken door onder meer het creëren, produceren, begeleiden, ondersteunen en promoten van voorstellingen, het organiseren en uitvoeren van workshops en circuskampen, het ter beschikking stellen van repetitieruimte, het ter beschikking stellen van tijdelijke woon- en werkruimte voor nationale en internationale professionele artiesten, het organiseren van evenementen en festivals rond podiumkunsten, het verweven van circuskunsten en straattheater met andere media en kunstdisciplines.

Daarnaast wil de vzw het belang en de schoonheid van de natuur in onze wereld aantonen en promoten onder meer door het maken van scènografische en decoratieve creaties (zoals decorstukken en kostuums voor voorstellingen) of kunstzinnige werken, met (hoofdzakelijk) natuurlijke materialen, alsook met wegwerpmaterialen en recuperatiematerialen; door de natuur en mensen met elkaar in contact te brengen door onder meer kinderen (en volwassenen) te laten kennis maken met het werk op de boerderij en ze te laten meewerken op de boerderij; door kinderen (en volwassenen) aan de slag te laten gaan met natuurlijke materialen, alsook met wegwerpmaterialen en recuperatiematerialen; door kinderen (en volwassenen) vrije tijd te geven in een natuurlijke omgeving;

door het inrichten van culturele en kunstzinnige activiteiten, vakanties, festivals en workshops op de boerderij/in de natuur.

Beide doelen van de vzw kunnen naar goeddunken gecombineerd worden om de beleving groter en rijker te maken.

De vzw kan alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen. Deze opsomming is exemplatief, niet limitatief.

De ondergetekenden:

Rinus Vanderlinden, Reigersstraat 8, 3051 Sint-Joris-Weert °30/04/1991 Jokke Vanderlinden, Adolphe Bastinstraat 37, 3000 Leuven °27/01/1984 Eva Demaret, Adolphe Bastinstraat 37, 3000 Leuven, °13/02/1980

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Circus Boerderij vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Reigersstraat 8

3051 Oud-Heverlee (Sint-Joris-Weert)

België

*14305101*

Luik B

0553521986

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

02-06-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging kan aan andere stichtingen en ondernemingen deelnemen en ermee samenwerken. Zij kan in die zin, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De activiteiten van de vereniging zijn niet beperkt tot het grondgebied waarop de zetel zich bevindt.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

De vereniging mag in het kader van het maatschappelijk doel alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten, in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Titel II - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6. Een ieder die daartoe door de algemene vergadering wordt toegelaten kan tot de vereniging toetreden als lid. Hij of zij dient hiertoe schriftelijk zijn/haar kandidatuur te stellen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Om toegelaten te worden dient deze kandidatuur op de eerstvolgende Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden te worden aanvaard.

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Artikel 8. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Titel III - Raad van Bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee bestuurders. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Elke bestuurder kan ten allen tijde uit het bestuur treden. Het ontslag moet per brief ter kennis gebracht worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 10. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 11. De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders met een meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen bij een aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden. Artikel 12. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter laat de Raad van Bestuur bijeenroepen en zit de vergadering voor. De bestuurders handelen als college. De raad vergadert slechts geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Artikel 13. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de statuten of door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur of aan één of meer bestuurders. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 14. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of een bestuurder.

Artikel 15. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen. De machtiging betreft nader door de Raad van Bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

Titel IV - Algemene Vergadering

Artikel 16. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 17. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het toelaten en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van begroting en jaarrekening, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid en alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de eerste helft van het jaar. Dit voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen.

Artikel 18. Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Titel V - Begrotingen en rekeningen

Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, met uitzondering van het eerste

boekjaar, hetwelke loopt van bij de stichting tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en

begrotingen voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VI - Slotbepalingen

Artikel 20. Na ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een ander werk zonder

winstoogmerk dat de doelstellingen van de huidige vereniging benadert.

Artikel 21. Voor al hetgeen dat door de statuten niet wordt geregeld, zal de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn.

Na lezing en goedkeuring van deze statuten vergaderen de oprichters in buitengewone Algemene Vergadering

en duiden als bestuurders aan:

Rinus Vanderlinden, Reigerstraat 8, 3050 Sint-Joris-Weert °30/04/1991

Jokke Vanderlinden, Adolphe Bastinstraat 37, 3000 Leuven °27/01/1984

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze kiezen uit hun midden:

Rinus Vanderlinden, voorzitter raad van bestuur

Jokke Vanderlinden, secretaris

(get.)

Rinus Vanderlinden Jokke Vanderlinden Eva Demaret

26/11/2014
ÿþ4 ' " MOD2z

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0553.521.986

Benaming

(voluit) : De Circus Boerderij

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereninging Zonder Winstoogmerk

Zetel ; Reigersstraat 8, 3051 Sint-Joris-Weert

Onde ern akte : Wijziging Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge Op de Algemene Vergadering van 15/10/2014 werd het volgende beslist:

Neemt ontslag uit de Raad van Bestuur:

Jokke Vanderlinden, Adolphe Bastinstraat 37, 3000 Leuven, 027/01/1984

Treedt toe tot de Raad van Bestuur:

- Bauke Vanderlinden, Martelaarsplein 7, 1000 Brussel, °0411011985

De Raad van Bestuur is met ingang van 15/10/2014 als volgt samengesteld:

- Rinus Vanderlinden, Reigersstraat 8, 3051 Sint-Joris-Weert, °3010411991, voorzitter - Bauke Vanderlinden, Martelarenplein 7, 1000 Brussel, *04/10/1985, bestuurder

(get)

Rinus Vanderlinden

voorzitter Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NER-RC3Yr~~.~~fi~

1 7 VPi. 20111

Griffie Reohtbanic van Koophandel

'~-~------..~..

Coordonnées
DE CIRCUS BOERDERIJ

Adresse
REIGERSSTRAAT 8 3051 SINT-JORIS-WEERT

Code postal : 3051
Localité : Sint-Joris-Weert
Commune : OUD-HEVERLEE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande