2 VOOR A ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : 2 VOOR A ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.407.575

Publication

25/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 20.06.2014, NGL 23.06.2014 14199-0092-010
19/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.06.2013, NGL 16.07.2013 13311-0555-010
17/02/2012
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

I~~I~VN~~MI'~7'MY~B~NNV~ *iaoaoa~o*

-6, 02, 2012

RECHTBAN9nepHANi7EL mm rsai.;1<

Ondernemingsnr : 3 t10 S

Benaming

(voluit) x 2 voor A architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8800 Roeselare, Mandeflaan 281

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor meester Axelle THIERY, geassocieerd notaris te Roeselare op 30 januari 2012, ter registratie neergelegd, blijkt dat er door

1.De heer PATTYN Harold Victor Donald, geboren te Roeselare op negenentwintig november negentienhonderd eenenzeventig, wonende te 8800 Roeselare, Mandellaan 281.

2. Mevrouw VANDORPE Isabelle Maria Alice, geboren te Kortrijk op negenentwintig oktober negentienhonderd tweeënzeventig, wonende te 8800 Roeselare, Mandellaan 281,

een burgerlijke vennootschap niet de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd met volgende kenmerken:

1: NAAM

De vennootschap is opgericht als burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (burgerlijke vennootschap met handelsvorm BVBA), onder de naam "2 voor A architecten".

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvoren van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid',

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vernielde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

2: ZETEL

De vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Mandellaan 281,

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten,

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandse taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerders. Elke verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt worden.

Wanneer de zetel gevestigd is of zal worden op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, is naar keuze de provinciale Raad van Brabant gebruik makend van het Nederlands of de provinciale Raad van Brabant gebruik makend van het Frans bevoegd,

Het verplaatsen van de maatschappelijke zetel wordt onverwijld medegedeeld aan de provinciale Raad waar de zetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad waar de nieuwe zetel gevestigd wordt.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders kan de vennootschap overgaan tot het oprichten, in België en in het buitenland, van bijhuizen, administratieve zetels, filialen, exploitatiezetels, kantoren en agentschappen.

De oprichting van één of meer bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale Raad in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

3: DOEL

De vennootschap heeft tot doet:

1. De uitoefening van het beroep van architect in het kader van een multiprofessionele architecten-

vennootschap door haar vennoten, zowel Belgische als in het buitenland gevestigde architecten, als personen

die een aanverwante en niet-onverenigbare discipline beoefenen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Natuurlijke personen die een aanverwante, niet-onverenigbare discipline beoefenen, kunnen het beroep van architect niet uitoefenen.

De architecten-vennoten oefenen het beroep uit in naam en voor rekening van de vennootschap. De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle verschuldigde honoraria.

2. Het inrichten van algemene diensten die nodig of nuttig zijn van voormelde activiteit.

3. De aankoop, het huren en/of leasen van alle apparatuur dienstig voor de uitoefening van het beroep, en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschiKking te stellen van de architect-vennoot,

4. Het aanleggen van reserves om de vereiste apparatuur en andere roerende en onroerende goederen te kunnen aanschaffen.

5. Het schappen van mogelijkheden om de architect-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in de discipline van de architectuur, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

6. Alle activiteiten, financiële, roerende en onroerende handelingen die niet door bijzondere bepalingen onverenigbaar worden verklaard met de uitoefening van het beroep van architect, en zonder invloed blijven op de professionele onafhankelijkheid en de eer en de waardigheid van het beroep.

De vennootschap zal alle burgerlijke, financiële, roerende en onroerende verhandelingen op niet commerciële wijze, volgens het beheer van de goede huisvader mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn,

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, zowel in België als in het buitenland, op voorwaarde dat de genomen belangen uitsluitend van professionele aard zijn en dat het doel en de activiteiten van de vennootschappen of ondernemingen waarin belangen worden genomen, niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

De algemene vergadering van de vennoten, beraadslagend en stemmend in de voorwaarden vereist voor de wijzigingen van de statuten, kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uitbreiden.

De vennootschap en alle vennoten zullen de deontologische regels van het beroep van architect moeten eerbiedigen inzonderheid het Reglement van Beroepsplichten, de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van een Orde van architecten en de Aanbeveling betreffende de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon zoals goedgekeurd door de Nationale Raad op 27 april 2007,

De vennootschap zal haar doel op aile plaatsen, zowel in België als in het buiten-'land mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Zij mag onder meer op niet commerciële wijze, volgens het beheer van de goede huisvader, alle financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen, partici-paties, financiële tussenkomst of op om het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn of die haar maatschappelijke bedrijvigheid in de hand zouden kunnen werken of bevorderen en uitbreiden.

De vennootschap kan in het kader hiervan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

4: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO

(¬ 18.600,00).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Inbreng in geld:

1.De heer Harold Pattyn, voornoemd, heeft verklaard inbreng te hebben gedaan van NEGENDUIZEND

DRIEHONDERD EURO (¬ 9.300,00), waarvoor hem drieënnegentig (93) aandelen zonder nominale waarde

toegekend werden, wat door voornoemde inbrenger aanvaard werd.

Het werd gestort ten bedrage van DRIEDUIZEND HONDERD EURO (¬ 3.100,00).

2. Mevrouw Isabelle Vandorpe, voornoemd, heeft verklaard inbreng te hebben gedaan van

NEGENDUIZEND DRIEHONDERD EURO (¬ 9.300,00), waarvoor haar drieënnegentig (93) aandelen zonder

nominale waarde toegekend werden, wat door voornoemde inbrenger aanvaard werd.

Het werd gestort ten bedrage van DRIEDUIZEND HONDERD EURO (¬ 3.100,00).

Al de genoemde bedragen zijn bij storting of overschrijving gedepo-ineerd op een bijzondere rekening

onder nummer BE69 1325 3788 8178 bij Delta Lloyd, te Brussel geopend ten name van de besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering,

afgegeven door voornoemde instelling op negentien januari tweeduizend en twaalf.

5: BESTUURSORGAAN

1.De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

2.Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig - in vervanging te voorzien.

4.EIke zaakvoerder heeft recht op een bezoldiging ter vergoeding van zijn werk en ter compensatie van de verantwoordelijkheid aan zijn bestuur verbonden.

Het bedrag van die bezoldiging wordt jaarlijks vastgesteld door de jaarvergadering voor het verstreken jaar. De jaarvergadering bepaalt tevens de voorschotten die de zaakvoerder maandelijks zal mogen voorafnemen tot de volgende jaarvergadering en aan te rekenen op de bezoldiging.

Zijn reis- en verblijfkosten, alsook andere kosten in verband met het uitvoeren van zijn functie worden hem onmiddellijk door de vennootschap terugbetaald op het voorleggen van maandelijkse door hem voor echt verklaarde afrekeningstaten.

Deze wedders en kosten worden geboekt onder de algemene onkosten.

6 BEVOEGDHEDEN

1.1edere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

2.ledere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten,

3.Bij wijze van uitzondering kunnen de zaakvoerders volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

7: VERTEGENWOORDIGING

1.Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

2.Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld,

3.Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes (6) maanden om zich in regel te stellen,

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

4.Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv, het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s),

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

8: TOEZICHT

Zolang de vennootschap kan genieten van de uitzonderingsbepalingen voorzien in het Wetboek van

vennootschappen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een

commissaris.

Er moet dus geen commissaris benoemd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Van het feit dat geen commissaris benoemd werd, wordt melding gemaakt op alle uittreksels van akten en stukken die volgens de wet tot de verantwoordelijkheid van de commissarissen behoren,

Indien de vennootschap niet kan genieten van deze uitzonderingsbepalingen, moet de algemene vergadering binnen de kortst mogelijke tijd overgaan tot het bepalen van het aantal commissarissen en hun benoeming De commissarissen worden gekozen tussen de leden van het Instituut der bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering bepaalt het bedrag van de vergoedingen der commissarissen, dat te boeken is bij de algemene kosten. De duur van het mandaat is drie jaar, doch de mandaten zijn hernieuwbaar.

9: TIJDSTIP VAN VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over aangelegenheden die tot haar bevoegdheid behoren en die geen wijziging van de statuten inhouden.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

10: PLAATS VAN VERGADERING

Alle algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement of in de studie van de instrumenterende notaris, aangewezen in de oproepingsbrief.

11; ONVERDEELDHEID

1.De aandelen zijn ondeelbaar

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

2.Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

12: STEMRECHTEN

1.Ten minste zestig procent (60 %) van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

2.Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen,

13: BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder

overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande, de inventaris op alsmede de jaarrekening, bestaande

uit balans, resultatenrekening, en toelichting, en het jaarverslag.

De commissarissen maken in voorkomend geval het door de wet vereiste controleverslag op.

14: WINSTBESTEMMING

Het batig saldo der balans, na aftrek van de algemene onkosten, maat-schappelijke lasten, de nodig

geachte afschrijvingen en provisies, vormt de nettowinst van de vennoot-schap.

Deze winst wordt verdeeld als volgt:

a)vijf procent ervan voor de vorming van de wettelijke reserve; deze vooraf-neming is niet meer vereist

wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

b)het saldo wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering.

Wanneer dividenden worden uitgekeerd mag dit niet tot gevolg hebben dat, op de datum van afsluiting van

het laatste boekjaar, het netto-actief zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou

dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die niet mogen uitgekeerd

worden.

15: VEREFFENING

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, zal het netto-actief door de vereffenaars eerst worden aangewend tot terugbetaling aan de aandeelhouders van het gestorte bedrag der aandelen, in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten.

Indien op alle aandelen niet in gelijke mate is gestort, zullen de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met deze ongelijkheid rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen vooraf op volkomen gelijke voet te brengen, hetzij door aanvullende stortingen te vorderen lastens de aandelen waarop minder volstort werd, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in contanten in voordeel van de aandelen waarop in hogere mate werd gestort.

Het saldo zal onder alle aandelen gelijkelijk, in natura en/of in geld, worden verdeeld.

16:UITVOERINGS- OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Eerste maatschappelijk boekjaar

in afwijking van artikel 30 van deze statuten, zal het eerste maatschappelijk boekjaar beginnen te lopen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en eindigen op

7Vloor-behouden aan het Belgisch Staatsblad



~ eenendertig december tweeduizend en twaalf, en in afwijking van artikel 15 van deze statuten zal de eerste

gewone algemene vergadering gehouden worden in tweeduizend dertien,

Benoemingen

Worden benoemd als niet-statutaire zaakvoerders van de vennootschap voor onbepaalde duur (Onder

opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap):

- de heer Harold Pattyn,

- mevrouw Isabelle Vandorpe,

beiden voornoemd, die hun mandaat aanvaard hebben.

Hun mandaat is bezoldigd.

Bekrachtiging

Onder opschortende voorwaarde van uitvoering van de door het wetboek van vennootschappen

voorgeschreven openbaarmaking, bekrachtigt de vennootschap de verbintenissen door de oprichters

aangegaan voor de vennootschap tussen één oktober tweeduizend en elf en de voormelde openbaarmaking.-

volmacht

Er wordt bijzondere volmacht verleend aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

"Luminad", met zetel te 8560 Gullegem, Hoge Voetweg 14, BTW BE 0822.321,062 RPR Kortrijk, evenals haar

bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of

noodzakelijke administratieve formaliteiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW,

ondememingsloket, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Geassocieerd Notaris Axelte Thiery



Annexes dû 1VIóniteur beiÉe Hierbij neergelegd:

- Expeditie proces-verbaal de dato 30 januari 2011









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
2 VOOR A ARCHITECTEN

Adresse
MANDELLAAN 281 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande