ACETENNISSCHOOL, AFGEKORT : ATS

Association sans but lucratif


Dénomination : ACETENNISSCHOOL, AFGEKORT : ATS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.459.371

Publication

18/09/2013
ÿþ MOD 2.2

f i Ji.t I I ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



v. behr aai Bel Staa Iu11umN~m~m70unu1iu~

lA 6*



Ouc4 eiaarde

0 9 . 2093

Griffie

Ondernemingsnr : 1%1-

Benaming

(voluit) : AceTennisSchool

(verkort) : ATS

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Roekouter 8 9570 Lierde

Onderwerp akte : Oprichting vzw AceTennisSchool

Oprichting

De ondergetekenden:

1/David Van Der Meulen , Roeskouter 8 9570 Lierde

2/Leen De Smet Van Damme, Roeskouter 8 9570 Lierde

3/ Vanhoutteghem Marleen, Nieuwstraat 30 9570 Lierde

zijn overeengekomen op 1 september 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "AceTennisschool" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Statuten

Art, 1 De vereniging draagt de naam "AceTennisSchool' afgekort ATS

Art, 2 De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen te 9570 Lierde,Roeskouter 8, in het

gerechtelijk

arrondissement Oudenaarde

Art. 3 De vereniging heeft tot doel de tennissport te bevorderen en het niveau van deze sportbeoefening te

verhogen.

Om haar doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met

dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze

in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst

gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor

het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten

en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten

sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen

in huur nemen, dit alles zowel in binnen-als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instellingen, aan sponsoring doen

en vertegenwoordigers uitzenden in binnen-en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art.4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Leden

Art. S De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden,

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten

of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend, Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten,

Art,6 De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 500,00 euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art.7 Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de de opeisbaar geworden bedragen heeft betaald; Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per mail. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 8 De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de de wet van 27 juni 1921. leder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9 De algemene vergadering moet te minste eenmaal per jaar warden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8,12,20 en volgende van de wet van 27 juni 1921,

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vaar de vergadering, Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan,kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder,

Art. 11 De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 12 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bestuur

Art. 13 De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders (die lid zijn van de vereniging). Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd voor 25 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. ledere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden, Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 14 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buite rechte, Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met ingegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

L " Voor-

\1 ' behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD2.2

y, Voor-laehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg





De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overgedragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur,

Art. 15 De raad benoemt een delegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijkse bestuur wordt belast, Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap, De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt,

iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmachte De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worder ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering, Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Begrotingen, rekeningen

Art, 17 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art, 18 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening. Art. 19 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden;

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

,Voor-

.ibe(nouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

e I

MOD2.2

Luik 13 - Vervolg

zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel heet hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art, 20 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 1 september tot 31 december 2013.

Aldus goedekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Haaitert op 01/09/2013, in twee exemplaren waarvan één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel

De bestuurders hebben aangesteld :

1 als voorzitter : David Van Der Meulen

2 Als penningmeester : Leen De Smet Van Damme

3AIs secretaris : Marseen Vanhoutteghem

David Van Der Meulen Leen De Smet Van Damme

Voorzitter Penningmeester

Marseen Vanhoutteghem

Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste b1z van Luik B vermelden , Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
ACETENNISSCHOOL, AFGEKORT : ATS

Adresse
ROEKOUTER 8 9570 LIERDE

Code postal : 9570
Localité : Deftinge
Commune : LIERDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande