BELGISCHE VERENIGING VOOR GESPECIALISEERDE VOETVERZORGERS, AFGEKORT : BVV

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGISCHE VERENIGING VOOR GESPECIALISEERDE VOETVERZORGERS, AFGEKORT : BVV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 459.792.767

Publication

18/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111,1.11,111§011,Ii!I 11111



GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

(1 8 APR, 2014

Griffie

AFDELING DENDERMONDE

Ondernemingsnr : 459.792.767

Benaming

(voluit) Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde voetverzorgers

(verkort) BVV

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Damstraat 30, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte Wijziging zetel- statuten AÀ " Q 't ti\

TITEL I  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam: Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers v.z.w.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd in 9220 Hamme, Clement Rottiersstraat 35, in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De maatschappelijke zetel kan enkel door een beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar een andere plaats in België.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk;

°Het meewerken aan en ondersteunen van kwalitatieve vorming voor gespecialiseerde voetverzorgers;

DHet vertegenwoordigen van de beroepsgroep van gespecialiseerde voetverzorgers in diverse

overlegorganen, met de overheid, met andere beroepsfederaties en met andere zorgverstrekkers;

Oliet fungeren voor de beroepsgroep van gespecialiseerde voetverzorgers als aanspreekpunt voor de

overheid, andere beroepsfederaties en andere zorgverstrekkers;

Oliet uitreiken van een 8VV-kwaliteitslabel dat op basis van specifieke criteria kan behaald worden.

TITEL Il  Algemene vergadering, leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Artikel 4. De vereniging bestaat enerzijds uit minimum 4 vaste leden die samen de algemene vergadering vormen en in deze vergadering stemrecht hebben, en anderzijds uit toegetreden leden die geen deel uitmaken van de algemene vergadering en geen stemrecht hebben. Het getal der toegetreden leden is onbeperkt. Het getal der vaste leden is onbeperkt maar is groter dan het aantal bestuurders.

Artikel 5. Wie vast lid wenst te worden van de vereniging moet een schriftelijke aanvraag richten aan de vereniging op het adres van de maatschappelijke zetel. De Algemene Vergadering beslist over de vraag binnen de termijn die zij geschikt acht en zonder haar beslissing te moeten rechtvaardigen.

De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 6. Het jaarlijks lidgeld van de vereniging wordt vastgelegd door de algemene vergadering, maar mag niet hoger zijn dan 100 euro.

Artikel 7. De vaste leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging, maar blijven in functie tot in hun vervanging voorzien is, maximum één jaar na hun ontslag. Wie als vast lid gedurende één jaar, zonder kennisgeving vooraf, niet aanwezig was op een vergadering, wordt als ontslagnemend gezien.

Artikel 8. De uitsluiting van een vast lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering, beslissend met een tweederde meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De ontslaggevende of uitgesloten leden, hun erfgenamen of rechthebbenden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit, en kunnen geen overlegging van rekening of inventaris vorderen noch de zegels laten leggen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

+.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III  Raad van Bestuur, dagelijks bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie personen, uit de vaste leden van de vereniging benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door haar afzetbaar, Alle mandaten van de Raad van Bestuur zijn onbezoldigd. De bestuurders worden benoemd voor een maximum termijn van drie jaar. Ze oefenen hun mandaat uit als college in de Raad van Bestuur. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van uittredende bestuurders eindigt bij de indiensttreding van hun opvolgers, wiens mandaat beperkt is tot de resterende tijd van het vrijgekomen mandaat.

Aan de leden van de Raad van Bestuur die een specifiek mandaat uitoefenen, kan een vrijwilligersvergoeding uitbetaald worden en dit met respect van de wettelijke voorschriften terzake.

Artikel 10. Op de bestuurders valt uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen enkele persoonlijke verplichting. Financiële verrichtingen worden voorgelegd op de Raad van Bestuur en enkel doorgevoerd mits goedkeuring van de Raad van Bestuur.

Artikel 11. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden één voorzitter, één secretaris en één penningmeester. Zij nemen het dagelijks bestuur van de vereniging op zich. De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat uit als college. De algemene vergadering kan echter ten allen tijde beslissen dat één of meerdere mandaten ter beschikking komen.

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of de secretaris, telkens als dit voor het belang van de vereniging vereist is of door meer dan de helft van de leden van de RVB gevraagd wordt.

Artikel 13. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig is, tenzij voor punten welke voor een tweede maal op de agenda worden geplaatst, nadat er de eerste maal geen voldoende aantal aanwezigen was bereikt. Elke beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend,

Artikel 14. De beslissing van de raad van bestuur blijkt uit de goedgekeurde verslagen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris of de penningmeester die bij de vergadering aanwezig waren.

De verslagen worden door de secretaris bijgehouden in een register. Dit register kan door de vaste leden van de vereniging worden ingezien.

Artikel 15. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de daden van bestuur en beschikking te verrichten die de vereniging aanbelan gen. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat door de wet of de statuten niet op uitdrukkelijke wijze aan de algemene vergadering wordt voorbehouden.

De raad van bestuur heeft eveneens de bevoegdheid aan haar leden de mandaten van voorzitter, penningmeester, secretaris en andere bijzondere verantwoordelijkheden toe te kennen.

De raad van bestuur maakt het huishoudelijk reglement op van de vereniging.

Artikel 16. De ondertekening van alle documenten die de vereniging binden, behoort tot de bevoegdheid van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester van de vereniging.

TITEL IV  Algemene vergadering

Artikel 17. Tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort:

Ode wijziging van de statuten van de vereniging;

Ode benoeming en de afzetting van de bestuurders;

Ode benoeming en de afzetting van de commissarissen;

Ode kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

Ode goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

Ode uitsluiting van een vast lid;

Ode vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 18. Er moet ieder jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden. Deze zal plaatshebben voor het einde van de maand februari.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden zo dikwijls als dit vereist wordt in het belang van de vereniging. Zij moet plaats hebben wanneer ten minste de helft van de vaste leden erom vragen, onder de opgave van de punten die zij wensen behandeld te zien. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, de dag en het uur in de oproepingsbrief bepaald. Alle vaste leden moeten erop uitgenodigd worden.

Artikel 19. De uitnodigingen worden gedaan door de raad van bestuur bij gewone brief of via e-mail tot elk vast lid gericht, ten minste acht dagen vex5r de vergadering, in naam van de raad van bestuur, ondertekend door

4

Voor.

" behouden en het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

de voorzitter of -ri- door hem ge-v-o-im'achtigde -bestuurder. De oproeping vermeldt de agenda waaraan slechts punten mogen worden toegevoegd op schriftelijk verzoek van een vast lid van de vereniging, ten laatste twee volle dagen v6ár de vergadering van de raad van bestuur waarop de agenda wordt bepaald, plaats vindt.

Artikel 20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de secretaris. Bij ontstentenis van de secretaris van de raad van bestuur wordt onder de aanwezige leden een plaatsvervangend secretaris aangeduid.

Artikel 21. De vergadering is geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige leden mag zijn. Beslissingen werden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van aanwezige en vertegenwoordigde leden, met uitzondering voor wat betreft statutenwijzigingen, in welk geval de voorschriften van ait 8 van de vzw-wet van toepassing zijn.

Elke stemgerechtigde kan zich op de algemene vergadering door middel van een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Getekend door

De voorzitter B. Waterschoot

De penningmeester Chr. Peetermans

.....,I,....

,_._ ...

Op de laatste blz. van Luil( B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

24/04/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

1 1v APR, 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

i 111116111 i

r--

, Ondernerningsnr : 459.792.767

' Benaming

(voluit) : Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde voetverzorgers

(verkort) : BVV

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Clement Rottiersstreat 35, 9220 Hamme

Onderwerp akte : Wijziging zetel- statuten:

Beslissing van Algemene Vergadering op 3 februari 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

TITEL l  Naam, zetel, doel, duur

E. Artikel 1. De vereniging draagt als naam: Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers v.z.w.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd in 9100 Sint_niklaas, Koningin Elisabethlaan 14 bus 2, in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde_ De maatschappelijke zetel kan enkel door een beslissing van de algemene

vergadering overgebracht worden naar een andere plaats in België.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk: a.Het meewerken aan en ondersteunen van kwalitatieve vorming voor gespecialiseerde voetverzorgers; .aHet vertegenwoordigen van de beroepsgroep van gespecialiseerde voetverzorgers in diverse overlegorganen, met de overheid, met andere beroepsfederaties en met andere zorgverstrekkers; .Het fungeren voor de beroepsgroep van gespecialiseerde voetverzorgers als aanspreekpunt voor de overheid,

andere beroepsfederaties en andere zorgverstrekkers;

a.Het uitreiken van een BVV-kwaliteitslabel dat op basis van specifieke criteria kan behaald worden.





' TITEL Il _ Algemene vergadering, leden, aanneming, ontslag, verplichtingen



Artikel 4. De vereniging bestaat enerzijds uit minimum 4 vaste leden die samen de algemene vergadering vormen en in deze vergadering stemrecht hebben, en anderzijds uit toegetreden leden die geen deel uitmaken van de algemene vergadering en geen stemrecht hebben. Het getal der toegetreden leden is onbeperkt. Het getal der vaste leden is onbeperkt maar is groter dan het aantal bestuurders.

' Artikel 5. Wie vast lid wenst te worden van de vereniging moet een schriftelijke aanvraag richten aan de ' vereniging op het adres van de maatschappelijke zetel'. De Algemene Vergadering beslist over de vraag binnen

de termijn die zij geschikt acht en zonder haar beslissing te moeten rechtvaardigen.

De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 6. Het jaarlijks lidgeld van de vereniging wordt vastgelegd door de algemene vergadering, maar mag niet

hoger zijn dan 100 euro.

Artikel 7. De vaste leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging, maar blijven in functie tot; in hun vervanging voorzien is, maximum één jaar na hun ontslag. Wie ais vast lid gedurende één jaar, zonder; kennisgeving vooraf, niet aanwezig was op een vergadering, wordt als ontslagnemend gezien.

Artikel 8. De uitsluiting van een vast lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering, beslissend met een tweederde meerderheid van de uitgebrachte stemmen. De ontslaggevende of uitgesloten leden, hun erfgenamen of rechthebbenden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit, en: kunnen geen overlegging van rekening of inventaris vorderen noch de zegels laten leggen.;



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

TITEL Ili Raad van Bestuur, MOD 2.2

dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie personen, uit de vaste leden van de vereniging benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door haar afzetbaar. Aile mandaten van de Raad van Bestuur zijn onbezoldigd. De bestuurders worden benoemd voor een maximum termijn van drie jaar. Ze oefenen hun mandaat uit ais college in de Raad van Bestuur. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van uittredende bestuurders eindigt bij de indiensttreding van hun opvolgers, wiens mandaat beperkt is tot de resterende tijd van het vrijgekomen mandaat.

Aan de leden van de Raad van Bestuur die een specifiek mandaat uitoefenen, kan een vrijwilligersvergoeding uitbetaald worden en dit met respect van de wettelijke voorschriften terzake.

Artikel 10. Op de bestuurders valt uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen enkele persoonlijke verplichting. Financiële verrichtingen worden voorgelegd op de Raad van Bestuur en enkel doorgevoerd mits

goedkeuring van de Raad van Bestuur.

Artikel 11. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden één voorzitter, één secretaris en één penningmeester. Zij nemen het dagelijks bestuur van de vereniging op zich. De leden van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat uit als college. De algemene vergadering kan echter ten allen tijde beslissen dat één of meerdere

mandaten ter beschikking komen.

Artikel 12. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of de secretaris, telkens als dit voor het belang van de vereniging vereist is of door meer dan de helft van de leden van de RVB gevraagd wordt.

Artikel 13. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van zijn Leden aanwezig is, tenzij voor punten welke voor een tweede maal op de agenda worden geplaatst, nadat er de eerste maal geen voldoende aantal aanwezigen was bereikt. Elke beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 14. De beslissing van de raad van bestuur blijkt uit de goedgekeurde verslagen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris of de penningmeester die bij de vergadering aanwezig waren. De verslagen worden door de secretaris bijgehouden in een register. Dit register kan door de vaste leden van

de vereniging worden ingezien.

Artikel 15. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de daden van bestuur en beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen. Tot zijn bevoegdheid behoort ailes wat door de wet of de statuten niet op

uitdrukkelijke wijze aan de algemene vergadering wordt voorbehouden.

De raad van bestuur heeft eveneens de bevoegdheid aan haar leden de mandaten van voorzitter,

penningmeester, secretaris en andere bijzondere verantwoordelijkheden toe te kennen.

De raad van bestuur maakt het huishoudelijk reglement op van de vereniging.

Artikel 16. De ondertekening van aile documenten die de vereniging binden, behoort tot de bevoegdheid van de

voorzitter en de secretaris of de penningmeester van de vereniging.

TITEL IV

Artikel 4.de 4.de 4.de #de 4.de #de 4.de 17. Tot de bevoegdheid

wijziging van de

benoeming en de

benoeming en de

kwijting aan de

goedkeuring van de

uitsluiting van

vrijwillige ontbinding

Artikel 18. Er moet ieder jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden. Deze zal plaatshebben

voor het einde van de maand februari.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden zo dikwijls als dit vereist wordt in het belang van de vereniging. Zij moet plaats hebben wanneer ten minste de helft van de vaste leden erom vragen, onder de opgave van de punten die zij wensen behandeld te zien. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, de dag en het uur in de oproepingsbrief bepaald. Alle vaste leden moeten erop uitgenodigd worden.

Artikel 19. De uitnodigingen worden gedaan door de raad van bestuur bij gewone brief of via e-mail tot elk vast lid gericht, ten minste acht dagen vóór de vergadering, in naam van de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter of een door hem gevolmachtigde bestuurder. De oproeping vermeldt de agenda waaraan slechts punten mogen worden toegevoegd op schriftelijk verzoek van een vast lid van de vereniging, ten laatste twee voile dagen vóór de vergadering van de raad van bestuur waarop de agenda wordt bepaald, plaats vindt.

Algemene

van de algemene

statuten van

afzetting van

afzetting van

bestuurders en

begrotingen en

een

van

vergadering

vergadering behoort:

de vereniging;

de bestuurders;

de commissarissen;

de commissarissen;

de rekeningen;

vast lid;

de vereniging.

l

Voor-

'4( hehhuden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

de voorzitter of een door hem gévolmáohtigdë bèstùurder. be oproeping vërrn dt de agenda waaráan slechts punten mogen worden toegevoegd op schriftelijk verzoek van een vast lid van de vereniging, ten laatste twee volle dagen vôôr de vergadering van de raad van bestuur waarop de agenda wordt bepaald, plaats vindt.

Artikel 20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter vande raad van bestuur of bij ontstentenis door de secretaris, Bij ontstentenis van de secretaris van de raad van bestuur wordt onder de aanwezige leden een plaatsvervangend secretaris,pangeduy.

" J f~.~ H" v

Artikel 21. De vergadering is geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige leden mag zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van aanwezige en vertegenwoordigde

" [eden, met uitzondering voor wat betreft statutenwijzigingen, in welk geval de voorschriften van art. 8 van de

vzw-wet van toepassing zijn. "

Elke stemgerechtigde kan zitah op' de' algemene vergadering door middel van een schriftelijke volmacht laten

vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigde.

Getekend door

De voorzitter De secretaris De penningmeester Chr. Peetermans

B, Waterschoot E. Dobbelaere



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
BELGISCHE VERENIGING VOOR GESPECIALISEERDE V…

Adresse
CLEMENT ROTTIERSSTRAAT 35 9220 HAMME (O.-VL.)

Code postal : 9220
Localité : HAMME
Commune : HAMME
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande