ABNORMAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : ABNORMAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.997.756

Publication

21/02/2014
ÿþ~' G.t;e. rf'D MOQ. 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

_.RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

9 Z -1,2.- 2Ce

HeTee



VII

1 098662*

Voc behot aan I Belgi Staate

Ondememingsnr : Lti

Benaming : ABNORMAAL

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : BAVOSTRAAT 9, 3550 Heusden (Limb.), België

Onderwerp akte : Uittreksel uit oprichtingsakte

Tekst :

Oprichting ABNORMAALVZW Tussen ondergetekenden, zijn de natuurlijke personen: Mevrouw van Wanrooy Greta, wonende te 3520 Zonhoven,

Kleebergweg 17 , geboren op 23 maart 1943 te Genk

Mevrouw Schepers Kristel, wonende te 3550Heusden - Zolder, Bavostraat 9, geboren op 28 november 1979 te Herk-de-stad.

_ De heer Arduwie Sergij, wonende te 3550 Heusden - Zolder, Bavostraat 9 , geboren op 8 juli 1976 te Genk

zijn overeengekomen een vereniging zonderwinstoogmerk opte richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk I :NAAM I ADRES I DOEL ! DUUR

Art.1 de naam :

De vereniging wordt Abnormaal VZW genoemd.

Art. 2 adres :

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3550 Heusden - Zolder,

~..

Ltei;i -vervolg

Moa. 2.2

Bavostraat 9, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. Art. 3 doel :

De vereniging stelt zich tot doel:

Carnavalsvereniging

Culturele, sociale, ontspannende, muzikale, feestelijke en sportieve activiteiten te organiseren.

Daartoe kan zij ondermeer, fuiven, feesten, en evenementen organiseren, alsook elders of op locatie activiteiten organiseren.

De v.z.w kan economische activiteiten uitoefenen voorzover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Zij mag deelnemen in- en samenwerken met- alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. De vereniging stelt zich garant voor ieders gelijke behandeling ongeacht ras, religieuze of politieke overtuiging, geslacht of seksuele geaardheid. De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten.

Hoofdstuk II : Leden

Art. 4 Het aantal leden is onbeperkt , maar minimum drie. De vereniging

bestaat uitwerkende en toetredende leden. De raad van bestuur kan op elk moment een lid uitsluiten of weigeren, met eenparigheid van stemmen.

Art. 5 Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het huishoudelijk reglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in een vergadering.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende Ieden, met name : Mevr. van Wanrooy Greta, mevr.Schepers Kristel, de heerArduwie Sergij

Art. 6 De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 7 Het bedrag van de jaarlijks bijdrage van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering). Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 250,00 euro.

Art. 8 Elk lid kan op elk ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door de schriftelijke mededeling gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een lid kan enkel uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene vergadering met een twee derden meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en wanneer minstens twee derden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van cie perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

- vervolg

MOD. 22

van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer dit aantal op een eerste vergadering niet werd bereikt, dan kan een tweede vergadering beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden. Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen. Bij wangedrag of dringende redenen kan een lid alsnog uitgesloten of geweigerd volgens de procedure aangehaald in artikel 4.

Hoofdstuk Ill : Algemene vergadering

Art. 9 De algemene vergadering bestaat uit alle erkende leden, en heeft de'

bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

De wijziging van de statuten

De benoeming en de afzetting van de bestuurders

De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen

van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordttoegekend

De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

De goedkeuring van de begroting en van de rekening

De ontbinding van de vereniging

De uitsluiting van een werkend lid

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal

oogmerk

Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art. 10 De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

Art.11 De beslissing van de algemene vergadering wordt aan de leden en aan derden bekendgemaakt door opnamen in het verslag dat ter inzage ligt in, het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter. '

Art. 12 Een buitengewone algemene vergadering kan steeds

samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van en vijfde van de leden.

Art.13 De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax, of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Art. 14 De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art .15 Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

LFi! rÿ - vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOb. 22

Hoofdstuk IV Raad van bestuur.

Art. 16 De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid mindertellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. Het mandaat van voorzitter dient 5 - jaarlijks door de Algemene Vergadering herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurderwordt een vervanger aangeduid Boorde volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurderwordt niet bezoldigd.

Art. 17 De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaald hun bevoegdheden.

Art. 18 De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslaan van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19 De raad van bestuur kan het dagdagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art .20 Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21 De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewonen brief, fax of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voorde raad van bestuur verstuurd.

Art .22 De raad van bestuurkan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door eenvoudige meerderheid van de aanwezige of doorvolmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art .23 De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die

Op de laatste b[z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Voors behouden aan het Belgisch staatsblad

t y,(fi' C;; - vervolg

Mao. 2.2

op het secretariaat ter inzage liggen van de leden . T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art .24 De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V : Ontbinding

Art .25 De Algemene Vergadering kan tot vrijwillige ontbinding van de

vereniging beslissen onder dezelfde voorwaarden als die betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Art. 26 Bij vrijwillige ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een of meerdere door de algemene vergadering aangeduide verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

Hoofdstuk VI : Diversen

Art. 28 Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekening en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komen boekjaar, lopend van 1 januari tot 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art .29 Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 30 Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Heusden - Zolder op 2 december 2013 in 2 originele

exemplaren.

(ondertekend door alle stichtende leden als in aanhef vermeld).

Akte betreffende de benoeming van bestuurder :

Abnormaal VZW

Bavostraat 9

3550 Heusden -Zolder

De stichtende leden van Abnormaal VZW benoemen onderstaande personen tot de Raad van Bestuur. In overeenstemming met artikel 18 van de oprichtingsakte van Abnormaal VZW, besturen zij gezamenlijk de vereniging en vertegenwoordig en deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Mevrouw van Wanrooy Greta, wonende te 3520 Zonhoven,

Kleebergweg 17 , geboren op 23 maart 1943 te Genk

wordt benoemd tot secretaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Lre - vervolg MOD. 2.2





Mevrouw Schepers Kristel, wonende te 3550 Heusden - Zolder, Bavostraat 9, geboren op 28 november 1979 te Herk-de-stad wordt benoemd tot penningmeester.

De heer Arduwie Sergij, wonende te 3550 Heusden -Zolder,

Bavostraat 9 , geboren op 8 juli 1976 te Genk

wordt benoemd tot voorzitter.

Akte opgesteld op 2 december 2013 te Herk-de-Stad, door de stichtende leden

Mevr. van Wanrooy Greta, mevr.Schepers Kriste(, de heer Arduwie Sergij

Neergelegd ter Griffie de oprichtingsakte







Op de laatste blz. van Luik F. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/04/2015
ÿþr

MOD. 2.2

J- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWgiiPEN, afdeling HA5SEt3'

0 I APR. 2015

Griffie

III15 ii 542 i miiiii

36*

i

Ondernemincisnr O

Benaming : ABNORMAAL

(Voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : BAVOSTRAAT 9, 3550 Heusden (Limb.), België

Onderwerp akte : ONTBINDING -VEREFFENING -SLUITING

Tekst :

Op de algemene vergadering van 16 maart 2015 werd beslist de vzw Abnormaal gevestigd te 3550 Heusden-Zolder, Bavostraat 9, in ontbinding te stellen.

Er is tevens geen activa noch passiva.

De vzw wordt gesloten.

De boekhouding van de vzw zal nog gedurende tien jaren bewaard worden op het volgend

adres :

3550 Heusden-Zolder, Bavostraat 9.

Arduwie Sergij Schepers Kriste! Van Wanrooy Greta

bestuurder (voorzitter) bestuurder (penningmeester) bestuurder (secretaris)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ABNORMAAL

Adresse
BAVOSTRAAT 9 3550 HEUSDEN

Code postal : 3550
Localité : Heusden
Commune : HEUSDEN-ZOLDER
Province : Limbourg
Région : Région flamande