(JC)

Divers


Dénomination : (JC)
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 835.019.748

Publication

12/04/2011
ÿþVoor-

behoude

aan het

Selgisct,

Staatsbia'

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

" 11055047*

Qiidernxmingsnr : 3 S 1=:. - - --" %

Benaming ~+

valui':

Rechtsvaren : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Woutersstraat 40, 3500 Hasselt

Onderwerp akte : oprichting

Bij onderhandse akte dd. 29.03.2011 werd de gewone commanditaire vennootschap [JC] opgericht tussen. de beherende vennoot, Jan Coninx, en een stille vennoot, en dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari

2011.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

3 q -03- 2011

HASSgT

De statuten van de vennootschap luiden als volgt:

HOOFDSTUK I: VORM - NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1  Vorm

De Vennoten richten bij deze, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2011, een gewone commanditaire vennootschap op (hierna genoemd `de GCV) overeenkomstig en ingevolge de bepalingen van het Belgische Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap, die de rechtsvorm aanneemt van een gewone commanditaire vennootschap.

Artikel 2  Naam

De naam van de vennootschap luidt : [JC] BV (GCV).

De woorden "burgerlijke vennootschap of de afkorting "BV" en "gewone commanditaire vennootschap" of: de afkorting "GCV" moeten in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap haar naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

Artikel 3  Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3500 Hasselt, Woutersstraat 40.

De zetel moet in alle bekendmakingen nauwkeurig aangeduid worden.

De zetel kan ten allen tijde, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad, mits bekendmaking van deze verplaatsing in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de zaakvoerder kunnen in België en in het buitenland bijkantoren of agentschappen opgericht en gesloten worden.

Artikel 4  Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Op de laatstee biz. van Luik B vermelden Recto : laan en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persooln(enl

bevoegd de rechtspersoon Een aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

-de uitoefening van het beroep van advocaat middels haar beherende vennoot

-de uitoefening van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, zoals het lesgeven, het publiceren van artikels, het schrijven van boeken, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, enz. Deze opsomming is niet limitatief.

-het optreden als bestuurder en/of vereffenaar van andere burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel;

-het beheren van onroerend goed, voor zover het beheer hiervan in verband staat tot de uitoefening van het beroep van advocaat;

De vennootschap mag verder alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap, voor zover die verrichtingen in overeenstemming zijn met de activiteiten die een advocaat mag uitoefenen en verenigbaar zijn met de regels van de Orde van Advocaten bij de Balie in Hasselt en deze van de Orde van Vlaamse Balies.

De vennootschap zal in het algemeen, bij de uitoefening van haar activiteit, steeds de professionele regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de Raad van de Orde van Advocaten bij de Balie te Hasselt en de Orde van Vlaamse Balies.

Artikel 5  Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en dit door de ondertekening van onderhavige overeenkomst. De vennootschap zal maar rechtspersoonlijkheid bekomen vanaf de neerlegging van een uittreksel van onderhavige overeenkomst op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Hasselt.

Zij kan slechts door de wil van de Vennoten ontbonden worden bij eenparige beslissing.

HOOFDSTUK 2 : KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 6  Inbreng en kapitaal

Door de Vennoten wordt het volgende ingebracht in de vennootschap :

-door de beherende vennoot : 99 euro en zijn arbeid & kennis

-door de stille vennoot : 1 euro

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt derhalve 100 euro en is verdeeld in 10.000 aandelen, met een nominale waarde van 0,01 euro, dewelke ais volgt worden verdeeld onder de vennoten :

-de beherende vennoot : 9.999 aandelen

-de stille vennoot : 1 aandeel

Artikel 7  Vennoten

7.1.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de

vennootschap.

7.2.

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in ten belope van hun

inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8  Aandelen

8.1.

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot

of aan een derde, zonder het voorafgaandelijk en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 B.W.

Ook de toetreding van nieuwe vennoten kan enkel gebeuren, mits goedkeuring door de andere vennoten.

Enkel advocaten, die ingeschreven zijn op het Tableau van de Orde of op de Lijst van de stagiairs, mogen beherend vennoot worden in de vennootschap.

8.2.

De aandelen van een overleden vennoot gaan niet over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden. Bij overlijden van een vennoot, zullen de aandelen overgaan op de overblijvende vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit, of, indien hierdoor slechts één vennoot overblijft, op een derde, die door de overblijvende vennoot wordt aangeduid. De erfgenamen hebben enkel recht op de afkoopwaarde van de aandelen, zoals berekend overeenkomstig artikel 8.3. Indien de vennoot die overlijdt, de enige beherende vennoot is, zal door diens overlijden een einde komen aan de vennootschap. De vennootschap wordt in dat geval van rechtswege vereffend, waarbij de waarde van de aandelen overgaat op de erfgenamen van de overleden vennoot.

8.3.

Van zodra een beherend vennoot geschrapt wordt van het Tableau van de Orde van Advocaten, zullen diens aandelen van rechtswege overgaan op de andere beherende vennoten tegen betaling van de afkoopwaarde van deze aandelen. Deze afkoopwaarde is gelijk aan de intrinsieke waarde van de vennootschap, zijnde het kapitaal, vermeerderd met de reserves, te vermeerderen met meer- of minderwaarden, tevens rekening houdende met de eventuele waarde van de goodwill.

Indien de beherende vennoot die geschrapt wordt van het Tableau van de Orde van Advocaten de enige beherende vennoot is, zal de vennootschap hetzij vereffend worden, hetzij een statutenwijziging ondergaan, zodanig dat het maatschappelijk doel van de vennootschap wordt aangepast.

8.4.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap zal een vennotenregister bijgehouden worden waarin de naam en het adres van iedere vennoot zal vermeld staan en de datum vanaf wanneer hij vennoot is geworden. ledere wijziging in het register dient ondertekend te warden door de betrokken vennoot. Het register zal als een voldoende bewijs gelden voor het aandeelhouderschap in de vennootschap.

HOOFDSTUK 3 : BESTUUR EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9  Bestuur

9.1.

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) statutaire zaakvoerders. Wordt tot statutaire

zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap: Jan Coninx.

Het mandaat van de statutaire zaakvoerder kan niet zonder wettige reden herroepen worden, zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in het geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen, zoals hierna bepaald.

9.2.

De zaakvoerder kan slechts ontslagen worden om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten, met inbegrip van de statutaire za akvoerder.

9.3.

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht. Zijn er twee zaakvoerders, dan

dienen zij beiden akkoord te gaan om rechtsgeldig te kunnen besluiten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

9.4.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in

en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

9.5.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) met behulp van een bijzondere volmacht een gedeelte van hun rechten

overdragen aan iedere vennoot of aan een derde.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn

geoorloofd.

Artikel 10  Controle

Iedere vennoot, zowel de beherende als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern accountant, ingeschreven op de lijst van het Instituut der Accountants.

Artikel 11  Algemene vergadering der vennoten

11.1. Jaarvergadering  Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal jaarlijks gehouden worden op 01106. Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) ten allen tijde een buitengewone of een bijzondere algemene vérgadering beleggen. Deze wordt gehouden op de dag en het uur aangeduid in de uitnodigingen.

11.2. Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de statutaire zaakvoerder. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek, indien ten minste de helft van de beherende vennoten hierom verzoeken per aangetekende brief aan de zaakvoerder, met opgave van de te behandelen onderwerpen.

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief die ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden wordt naar het adres van de vennoten, zoals dit in het vennotenregister is genoteerd.

11.3. Stemrecht - besluiten

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij anders is bepaald in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Tot een wijziging van de statuten kan maar besloten worden mits eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten. Iedere statutenwijziging dient steeds ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de Raad van de Orde van Advocaten.

11.4. Schriftelijke besluitvorming

Het is de vennoten toegestaan eenparig en schriftelijk alle besluiten te nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

HOOFDSTUK 4 : VARIA

Artikel 12 - Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap start op 1 juli en eindigt op 30 juni van elk jaar en kan gewijzigd worden bij besluit van de zaakvoerder.

Voor-

behouden

aan het. Belgisch

~Staatsblad

\'

Artikel 13 - Jaarrekening -- inventaris

Op het einde van elk boekjaar zal (zullen) de zaakvoerder(s) een inventaris opstellen van het vermogen van de vennootschap, de jaarrekening voorbereiden en de boekhouding afsluiten. De jaarrekening zal bestaan uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel.

Artikel 14 - Verdeling van het resultaat

De resultatenrekening geeft aan welke winst of welk verlies de vennootschap heeft gemaakt in het afgesloten boekjaar.

Op voorstel van de raad van bestuur, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het resultaat.

Annexes du Moniteur be Artikel 15 _ Ontbinding en vereffening

15.1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen bepaald door de wet en de statuten.

Met uitzondering van de gerechtelijke ontbinding of de ontbinding van rechtswege, zal de ontbinding van de vennootschap enkel kunnen gebeuren na beslissing van de algemene vergadering.

15.2. Vereffening

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Indien de algemene vergadering geen vereffenaars benoemt, worden de zaakvoerder(s) van rechtswege aangesteld als vereffenaar(s). Hun mandaat treedt maar in werking na de bevestiging van hun mandaat door de rechtbank van koophandel. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden die de wet hen toekent. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld worden in functie van hun aandelenbezit

" in de vennootschap.

Artikel 16  Aanvullende bepalingen

NVoor zover door de bepalingen van deze overeenkomst daarvan niet rechtsgeldig wordt afgeweken, gelden

3 tussen de partijen de wettelijke bepalingen omtrent de gewone commanditaire vennootschappen, alsmede alle

N regels en richtlijnen uitgevaardigd door de Orde van Advocaten.

Huidige overeenkomst wordt overigens afgesloten onder opschortende voorwaarde van goedkeuring van deze statuten door de Raad van de Orde.

HOOFDSTUK 5 : PRAKTISCHE BESLISSINGEN

sp Eerste boekjaar

.13

De Vennoten beslissen dat het eerste boekjaar van de vennootschap zal lopen van 1 januari 2011 tot en met 30 juni 2012.

Administratieve formaliteiten

De vennoten verlenen een bijzondere volmacht aan Jan Coninx, teneinde de goedkeuring te bekomen van de Raad van de Orden, de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en bij het ondernemingsloket, met het oog op de verwerking van de gegevens van de nieuwe vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen, te verzekeren.

Getekend, Jan Coninx, statutair zaakvoerder.

Tegelijk hiermee neergelegd de getekende oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Li ik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de persoé;oln(en) bevoeod de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Coordonnées
(JC)

Adresse
WOUTERSSTRAAT 40 3500 HASSELT

Code postal : 3500
Localité : HASSELT
Commune : HASSELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande