2ND TO THE RIGHT

Association sans but lucratif


Dénomination : 2ND TO THE RIGHT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.953.117

Publication

20/02/2014
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W

Zetel: BAKSTEENKAAI 50, 1000 BRUSSEL

Onderwerp akte : Op vier februari 2014, zijn de ondergetekende oprichters

Migom Frederike, Baksteenkaai 50,1000 Brussel, geboren op 30/1211985 te EDEGEM rijksregisternummer 85.12.30 406.78

Lambert Lise, Paleisstraat 46 2018, Antwerpen, geboren op 11/03/1981 te DEINZE rijksregisternummer 81.03.11 252.73

Van Coppenolle Martine, Mevr. Courtmansstraat 17, 2600 Berchem geboren op 13/12/1958 te GENT, rijksregisternummer 58.12.12-368.59

overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art 1. De vereniging draagt de naam "2ND TO THE RIGHT" en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te BAKSTEENKAAI 50,1000 BRUSSEL, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Hoofstad. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art 3. Het doel van de vereniging is:

-Het creëren van een platform ter stimulatie en ondersteuning van onafhankelijke makers in de audiovisuele, literaire en theater sector.

-Het komen tot artistiek hoogstaande werken.

-Het nastreven van participatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij de makers.

-Het creëren van werkgelegenheid in de audiovisuele en theater sector.

-Consulting, management en productie van artistiek werk met betrekking tot de audiovisuele, de muziek-en de podiumkunstensector.

-Het schrijven, regisseren, realiseren, promoten, exploiteren en distribueren van eigen audiovisuele producties.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

AdOQ 22

11 >= 1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 FEV. 2Q14

BRUS%

Griffie

E S1

*19097583*

u

Ondememingsnr : 595: 953

Benaming

(voluit) : 2ND TO THE RIGHT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

ru, 4.

~ " "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Daarnaast kan de VZW al de activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk 1l. Leden

Art 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum 3. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art 5. Beslissingen over de toetredingen van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in de vereniging inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de VZW wet hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergaderingen.

Wie werkend lid wenst te zijn stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Migom Frederike, Brussel

Lambert Lise, Antwerpen

Van Coppenolle Martine, Antwerpen

Art 6. De vereniging kan ook toegetreden leden hebben. Leden zijn niet verplicht een lidmaatschapsbijdrage te bepalen.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 7. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de VZW wet of door deze statuten:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Art 8. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.9. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden bekend gemaakt door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art.10. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art.11. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art.12. De vergadering is geldig samengesteld indien tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van een vereniging geldt de VZW wet.

Art.13. Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Hoofdstuk IV. Raad van Bestuur.

Art. 14. De raad van bestuur is samengesteld uit tenminste drie leden. Als er evenwel maar 3 personen lid zijn van de vereniging bestaat de raad van bestuur uit slechts 2 personen. De raad van bestuur moet in ieder geval minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum 6 jaar en uittredende leden zijn herkiesbaar. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art.15. De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art.16. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art.17. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekeningen van twee gemandateerde bestuurders.

Art. 18. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur.

Art. 19. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezigen of doorvolmachtvertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen ivm het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 213 aanwezigheid

vereist. Deze beslissingen worden genomen bij een 213 e meerderheid van de aanwezigen en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

bk,/c

6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 20 De besluiten van de Raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op- het secretariaat ter inzage liggen van de leden. T.a.v. derden gelden enkel die beslissingen die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 21 De aansprakelijkheid van de vereniging en de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de VZW wet.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 22 Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en de begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders. Het eerste boekjaar zal worden verlengd en zal aflopen op 31 december 2015.

Art. 23 Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de VZW wet .

Art. 24 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 25 Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de VZW wet

Opgemaakt te Brussel op 4 februari 2014 in twee originele exemplaren

Frederike Migom Lise Lambert Martine Van Coppenolle

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. " 2ND TO THE RIGHT" te Brussel, samen in algemene vérgadering op 4 februari 2014, te Brussel hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Migom, Frederike, Baksteenkaai 501000 Brussel, geboren op 30112/1985 te EDEGEM

Lambert, Lise, Paleisstraat 46 2018 Antwerpen, geboren op 11/03/1981 te DEINZE

Deze hebben aangesteld als:

Voorzitter: Migom Frederike

Penningmeester: Migom Frederike

Secretaris: Lise Lambert

OPRICHTING

Voor-

behouden aan het

Belgisch faàtsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
2ND TO THE RIGHT

Adresse
BAKSTEENKAAI 50 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale