AD ARTE

Association sans but lucratif


Dénomination : AD ARTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.862.359

Publication

11/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- het promoten en verspreiden van kunst en cultuur in het algemeen en meer specifiek van muziek en muziekbeluistering en van alle podiumkunsten.

- het promoten en verspreiden van de muziek, de video s en alle andere producties van de muziekgroep Ad Arte en andere muziekgroepen in België en het buitenland.

De vereniging stelt zich tot doel :

De vereniging zal het voormelde doel ondermeer verwezenlijken door volgende activiteiten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 : Duur

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

Artikel 5 : Leden

De vereniging kan effectieve (werkelijke/wettelijke/werkende) en toegetreden leden hebben.

Artikel 5 sectie 1 : Effectieve of werkende leden

Waar de notie  leden vermeld staat in deze statuten worden de effectieve leden bedoeld.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen.

Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit, vereniging of organisatie die het haar doel overeenstemt.

Daarnaast kan de vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging mag alle mogelijke rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het rechtstreeks en onrechtstreeks verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet.

Zij mag tevens hiertoe alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen, bezit, ...).

In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs economische activiteiten (commerciële en winstgevende activiteiten) ontplooien voor zover deze bijkomstig blijven ten opzichte van haar niet-economische doel en activiteiten en de opbrengsten van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaan.

- Het componeren van muziekstukken

- Het verzorgen van optredens en muziekproducties, regies en andere producties

- Het uitwerken van creaties die verband houden met muziek

- Het in staan voor studiobegeleiding

- Het instaan voor opnames en opnamebegeleiding

- Het uitgeven, produceren, verspreiden en promoten van muzikale werken op geluidsdragers, literaire werken

e.a.

- Het organiseren en stimuleren van bijeenkomsten en initiatieven, muzikale evenementen, zoals concerten,

recitals, vocale en muzikale experimenten, podiumproducties...

- Het organiseren en geven van workshops, initiatiecursussen, studiedagen...

- Het realiseren, vervaardigen, uitgeven of verkopen van artistieke ontwerpen

- Het vertalen van programma s voor concerten en producties

- Het logistiek en administratief ondersteunen van programmaties, producties...

Effectieve leden zijn zij die bij de oprichting deze statuten ondertekenen alsook zij die later als effectief lid aanvaard worden. De effectieve leden worden overeenkomstig artikel 10 van de V&S wet vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de effectieve leden van de vereniging moet een nieuwe ledenlijst worden bijgehouden door de Raad van Bestuur.

Effectieve of werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S wet en deze statuten worden beschreven.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 5 sectie 2 : Toegetreden leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en verplichtingen die ze hebben op basis van de wet, de statuten of van de besluiten genomen in de uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. Naast de essentiële rechten en plichten van de toegetreden leden omschreven in deze statuten, kunnen de concrete toepassings- en uitvoeringsmodaliteiten ervan verder worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6 : Toetreding effectieve of werkende leden

Ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur, kan als lid tot de vereniging toetreden. De algemene vergadering zal zich bij de beraadslaging en de beslissing daaromtrent houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de effectieve of werkende leden worden door de raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7 : Bijzondere leden

Artikel 8 : Lidgeld

Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Artikel 9 : Verplichting leden

De leden van de vereniging zijn verplicht:

Artikel 10 : Lidmaatschap

Artikel 10 sectie 1 : Duur

Het lidmaatschap van de effectieve leden is van onbepaalde duur.

Artikel 10 sectie 2 : Ontslag

Artikel 10 sectie 3 : Uitsluiting en schorsing

Het lidmaatschap voor natuurlijke personen eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het voldoen aan de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

De algemene vergadering kan ook andere natuurlijke personen of rechtspersonen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

De voorwaarden tot toelating en hun rechten en verplichtingen zijn desgevallend vermeld in het huishoudelijk reglement.

" de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven naar de raad van bestuur opgestuurd worden.

Ingeval het lid een rechtspersoon is, eindigt het lidmaatschap door ontbinding, fusie of splitsing.

Een lid dat handelt in strijd met de verplichtingen, opgelegd in artikel 9 kan, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde (1/5) van de effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helft (1/2) van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dit met een meerderheid van twee derden (2/3) van de stemmen. Het betrokken lid moet worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap en alle rechten die daaruit voortvloeien schorsen van de persoon die :

" de verplichtingen, opgelegd in artikel 9 aan de leden, op ernstige wijze schendt;

" ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting van het betrokken lid te beraadslagen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering heeft het betrokken lid het recht om gehoord te worden.

Besluit de algemene vergadering om niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

TITEL III : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 : Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste aanwezige voorzitter of bij afwezigheid van voornoemde personen door de oudst aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem op de algemene vergadering.

Alleen de niet effectieve leden die expliciet door de raad van bestuur zijn uitgenodigd of de niet effectieve leden die ter plekke toegelaten worden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering.

Artikel 12 : Bevoegdheden algemene vergadering

Artikel 13 : Vergaderingen

Een effectief lid mag bijgestaan worden door een advocaat of een raadsman als het over een agendapunt gaat waar hij als effectief lid of in een andere hoedanigheid persoonlijk bij betrokken is.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het volgende boekjaar.

Een lid kan zich echter door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

" de goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten.

" de (her)benoeming en het ontslaan van de bestuurders, vaststelling van een eventuele vergoeding van de bestuurders.

" de (her)benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

" de kwijting van de bestuurders en de commissarissen.

" de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening.

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

" de aanvaarding en de uitsluiting van een lid van de vereniging.

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

" alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende onderwerpen:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden uiterlijk binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De raad van bestuur bepaalt plaats en datum.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde (1/5) van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld.

In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 14 : Oproeping

Alle leden worden uitgenodigd bij gewone brief en/of per aangetekend schrijven en/of per e-mail en/of per fax minstens acht dagen voor de algemene vergadering op het adres dat het lid daartoe

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

laatst heeft opgegeven.

De oproeping per gewone brief wordt ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur van de algemene vergadering en bevat tevens de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De oproeping bevat alle bijlagen zodat het voor de effectieve leden duidelijk is waar het over gaat en de vergadering kan voorbereid worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste (1/20) van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Het schriftelijk verzoek moet uiteraard door één twintigste (1/20) van de leden ondertekend zijn en ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn en de meerderheid akkoord gaat met de behandeling ervan.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 15 : Quorum en stemming

Artikel 16 : Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17 : Samenstelling raad van bestuur

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda vermeld is en indien twee derde (2/3) van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Voor elke statutenwijziging is er een beslissingsmeerderheid van twee derde (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op een wijziging van het doel van de vereniging vereist dit een beslissingsmeerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend. Zij worden bewaard in een notulenregister.

Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden worden ingezien, overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Derden niet-leden krijgen inzage indien het bureau daarmee akkoord is.

TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie personen die, al dan niet, lid zijn van de vereniging.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris of door twee bestuurders of bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde (2/3) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals bepaald door deze statuten. Op deze vergadering kan er een geldig besluit genomen worden ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. De bestuurders handelen als een college.

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die behoren bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

-Artikel 18 : Duur van het mandaat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 19 : Benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat worden vergoed.

Artikel 20 : Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 : Vergadering

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het wettelijk minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de veertien dagen de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De raad van bestuur komt minstens éénmaal per jaar samen én telkens als dit aangewezen is voor een goede werking van de vereniging.

Op de vergaderingen kan een bestuurder op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. Elke bestuurder beschikt slechts over één stem.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staaatsblad.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, worden de vergaderingen voorgezeten door de oudste aanwezige ondervoorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien

dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda. Deze raad zal dan

geldig kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De raad van bestuur beraadslaagt over elk agendapunt dat moet behandeld worden. Dit betekent dat elke bestuurder het recht heeft de vergadering te volgen en er actief aan deel te nemen zoals het een goed bestuurder betaamt.

Ingeval de bestuurder een rechtspersoon is, eindigt het mandaat door ontbinding, fusie of splitsing.

De raad van bestuur beslist geldig bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van hem die hem vervangt doorslaggevend.

Bij stemmingen wordt er normaal gestemd bij handopsteking tenzij iemand de geheime stemming vraagt of tenzij anders wordt beslist door de raad van bestuur in de agenda. Bij agendapunten die personen betreffen wordt er altijd geheim gestemd.

Bijstand van derden op de raad van bestuur is niet toegelaten tenzij de raad van bestuur anders beslist op haar vergadering. De derde die bijstand verleent moet zich dan beperken tot de kwestie waarvoor hij uitgenodigd werd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

en is alleen toegelaten voor het betrokken onderwerp.

De raad van bestuur kan vergaderen per e-mail, telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslaging blijven van kracht.

Luik B - vervolg MOD 2.2

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In elk geval moet er een vorm van beraadslaging hebben plaatsgevonden voorafgaand aan de schriftelijke besluitvorming. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax, e-mail, ...

Artikel 22 : Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór de raad van bestuur een besluit neemt.

Artikel 23 : Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24 : Bevoegdheden van de raad van bestuur

Artikel 24 sectie 1 : Intern bestuur  Beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S wet de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 24 sectie 2 : Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen handelt.

Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenstelbaar zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving. Artikel 25 : Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de vzw te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders, die dan als voorzitter en secretaris optreden en aangeduid worden, deze documenten geldig ondertekenen.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 26 : Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

algemene vergadering beslist ter bekrachtiging echter over het door de raad van bestuur voorgestelde of te wijzigen huishoudelijk reglement.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 27 : Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur of de algemene vergadering worden opgedragen aan één of meer personen.

Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft, zal/zullen de dagelijkse bestuurder(s) alleen handelen.

Bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag

moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 28 : Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

Artikel 29 : Commissarissen

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 30 : Financiering en boekhouding

Artikel 30 sectie 1 : Financiering

Artikel 30 sectie 2 : Boekhouding

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Het eerste boekjaar loopt van 14 mei 2014 tot en met 31 december 2014.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de invulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) beheer.

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17 §5 van de V&S wet niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting voor het volgende jaar voor. Beiden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die gehouden wordt uiterlijk zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S wet vermelde stukken, binnen de dertig dagen na de goedkeuring door de algemene vergadering, neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel of, indien dit vereist is, bij de Balanscentrale van de Nationale Bank van België.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31 : Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde (2/3) van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een vier vijfde (4/5) meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Als er geen twee derde (2/3) van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze tweede algemene vergadering kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden mits er een meerderheid van vier vijfde (4/5) akkoord gaat om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VII : VARIA Artikel 32 : varia

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij  vzw in vereffening is overeenkomstig art. 23 van de V&S wet

Bij ontbinding van de vereniging zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen worden aan een vereniging welk een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 van toepassing.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid als mede de vereffeningvoorwaarden.

De algemene vergadering van 14 mei 2014 benoemt als bestuurders zoals vermeld in artikel 12 van deze statuten :

1. Braude Benjamin Natanovitsj, Atlantische Oceaanlaan 56 bus 7 te 1150 Sint-Pieters-Woluwe Geboorteplaats en -datum: Kazan, 8 mei 1957

2. Kuimova Ekaterina Nikolaevna, Atlantische Oceaanlaan 56 bus 7 te 1150 Sint-Pieters-Woluwe Geboorteplaats en -datum: Bratsk-Irkoetsk-Siberië, 10 augustus 1981

3. Braude Nathan, Afrikaansestraat 1 te 1050 Brussel

Geboorteplaats en -datum: Antwerpen, 23/03/1984

De raad van bestuur oefent haar mandaat uit als college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen zijn genomen binnen de begroting die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van vereniging nodig acht.

Het mandaat van de voormelde bestuurders loopt vanaf 14 mei 2014 en is voor onbepaalde duur.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE PERSONEN OM DE VERENIGING EXTERN TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur van 14 mei 2014 heeft onder zijn leden de volgende bestuurders gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte algemeen te vertegenwoordigen:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze akte is opgemaakt en wordt aangenomen met éénparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 14 mei 2014 in 5 originele exemplaren. Drie exemplaren zijn bestemd om neergelegd te worden op de griffie van Rechtbank van Koophandel. Twee exemplaren zijn bestemd voor het notulenregister van de algemene vergadering.

2. Kuimova Ekaterina Nikolaevna, Atlantische Oceaanlaan 56 bus 7 te 1150 Sint-Pieters-Woluwe Geboorteplaats en -datum: Bratsk-Irkoetsk-Siberië, 10 augustus 1981

1. Braude Benjamin Natanovitsj, Atlantische Oceaanlaan 56 bus 7 te 1150 Sint-Pieters-Woluwe Geboorteplaats en -datum: Kazan, 8 mei 1957

De gemandateerde bestuurders handelen alleen.

Benjamin Benjamin Bestuurder

04/12/2014
ÿþ»tao 2.2

Ondernemingsnr : 0555.862.359

Benaming

(voluit) : Ad Arte

(verkort) vzw

Rechtsvorm : UJC

Zetel : Atlantische Oceaanlaan 56/7 / ,i1.4 50 P i 1-e 5 b

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel



Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van 29/10/2014 werd unaniem volgende beslissing genomen:

De maatschappelijke zetel van Ad Arte vzw wordt verplaatst naar Pater Damlaanlaan 36/2 te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, met ingang van 01/11/2014.

Voor eensluidend atschritt

Benjamin Braude

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

net rgologdlnn}ean

gcry op

VI

2 5 NOV. 2014

ter gri;;;e van de Nederlandstalige rechtbank varP1epha ne el Rrtsssel

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblac

Y~

Coordonnées
AD ARTE

Adresse
ATLANTISCHE OCEAANLAAN 56, BUS 7 1150 SINT-PIETERS-WOLUWE

Code postal : 1150
Localité : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Commune : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Région : Région de Bruxelles-Capitale