ADVOCATENKANTOOR VAION, AFGEKORT : VAION

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR VAION, AFGEKORT : VAION
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 555.687.957

Publication

15/07/2014
ÿþ mod 11,1

(DD

» In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsble *14136260*

Benaming (voluit) : ADVOCATENKANTOOR VAION

(verkort): VAION

Rechtsvorm: Burgelijke venootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Roberts-Jonesstraat 70

1180 Ukkel

Onderwerp akte :Burgelijke venootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: oprichting

Luidens een akte opgesteld op 24 juni 2014 door Meester Olivier JANNE d'OTHEE, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel, vervangende zijn confrater, Meester Pierre LEBON, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel, wettig verhinderd, lid van de Burg.venn.onder de vorm van bvba Charles & Pierre : Lebon, Geassocieerde Notarissen met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Ambiorixsquare 5, RPR/BTW. Brussel n° BE 0500.884.640, nog niet geregistreerd:

Heeft Mevrouw BAEYENS Audrey Jeanne Charlotte, geboren te Elsene op 26 december 1980, wonende te 3090 Overijse, Hannekensboslaan, 35 een burgelijke venootschap onder de vomi van een besloten: vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht, genaamd "ADVOCATENKANTOOR VAION", afgekort, "VAION", met maatschappelijke zetel te 1180 Ukkel, Roberts-Jonesstraat, 70 en met een maatschapperijk , kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), verdeeld in tien (10) aandelen zonder vermelding: van nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend het tienste deel van het maatschappelijk kapitaal, waarop zij inschrijft voor het geheel en die zij volstort ten belope van twee derde. Zij blijft 6200 ¬ verschuldigd jegens de vennootschap.

Vanaf de oprichting moet het bedrag van het kapitaal volstort zijn ten belope van minimum twaalfduizend' vierhonderd euro 12.400,00).

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met, anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden: als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke, opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit: evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan aile handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, , zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit moegen uitmaken.

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn.

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen.

De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en is steeds door haar afzetbaar.

De vergoeding van de zaakvoerder zal bepaald worden door de algemene vergadering.

De zaakvoerder kan aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden

Op de laatste brz. van Luik vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0555 959

neerglegd ontvan op

0 k JUL1 201/1

ter griffie van cchtbanis Van e Nederlandstalige

riffie

oophandel Brussel



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

Indien er zich in hoofde van de zaakvoerder een tegenstrijdig belang voordoet zoals dit omschreven is in het Wetboek Vennootschappen, zal hij zich moeten schikken naar het Wetboek Vennootschappen.

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de derde dinsdag van de maand november om 9 uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

De oproepingen van de algemene vergaderingen worden gedaan, overeenkomstig de wet. De wijze van bijeenroeping moet niet worden verantwoord, indien alle vennoten aanwezig zijn op de algemene vergadering.

Een buitengewone algemene vergadering mag worden gehouden telkens het belang van de vennootschap zulks vereist, of op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of in een andere plaats in België, zoals aangeduid in de oproepingen.

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de zaakvoerder.

De voorzitter van de vergadering kan een secretaris en eventueel één of meerdere stemopnemers aanduiden, die geen van allen vennoten hoeven te zijn.

a) quorum

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aanwezig of vertegenwoordigd deel van het maatschappelijk kapitaal, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een aanwezigheidsquorum vereist,

b) besluiten

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, tenzij de wet een

bijzondere meerderheid voorziet. De onthoudingen of blancostemmen en de nietige stemmen worden in de

algemene vergadering bij de berekening van de meerderheid niet meegerekend.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Zolang de vennootschap één vennoot telt, oefent de enige vennoot de bevoegdheden uit die aan de:

algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen..

a)Wanneer de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het

stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

b)Behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten, mag het stemrecht, verbonden aan een aandeel in

onverdeeldheid, slechts worden uitgeoefend door een persoon, aangeduid door alle medeëlgenaars,

c)Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht

uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

d)Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pend zijn gegeven, wordt door de eigenaar-pandgever '

uitgeoefend.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraacfsiaagd worden in een vergadering waarin aile

aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste

instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende jaar.

Op het einde van ieder boekjaar worden de rekeningen afgesloten. De zaakvoerder maakt de Inventaris, de

jaarrekening en het jaarverslag op overeenkomstig de wet,

De te bestemmen winst van het boekjaar wordt besteed als volgt:

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaarrekening, tenminste vijf ten honderd

voorafgenomen tot vorming van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds tien ten honderd van het

maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de zaakvoerder, de

bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de bepalingen van de vennootschappenwet.

De vereniging van aile aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap

wordt ontbonden.

a) Algemeen

Behoudens de gerechtelijke ontbinding en het geen bepaald is in de artikel 14 van huidige statuten, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

b) Verlies van kapitaal

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.. De modaliteiten daaromtrent zijn bepaald bij artikel 332 W. Ven n.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag gesteld in artikel 333 W. Ven n. (met name ' zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00)), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

De vennootschap blijft na ontbinding, om welke reden ook, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

De zaakvoerder is van rechtswege vereffenaar, met uitzondering van het geen voorzien is in artikel 237 W. Venn.,

De algemene vergadering van de vennootschap in vereffening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn.

Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening. De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Indien niet aile aandelen in gelijke verhouding werden volgestort zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledige gelijke voet te plaatsen, hetzij door, opvragingen van bijkomende stortingen ten leste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effekten ten voordele van de aancidelen die in een groter gedeelte werden volgestort.Het saldo wordt evenredig onder aile aandelen verdeeld.

OVERGANGSBEPALINGEN.

Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang heden en eindigt op 30 juni 2015.

Eerste gewone algemene vergadering.

De eerste gewone algemene vergadering zef doorgaan in 2015.

Verbintenissen voor rekening van de vennootschap in oprichting.

De aldus opgerichte vennootschap verklaart aile verbintenissen voor haar rekening te nemen die sinds één april 2014 door de voormelde oprichter in naam van de vennootschap in oprichting werd aangegaan, doch onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging overeenkomstig artikel 67 van het wetboek van vennootschappen.

Derhalve zullen deze verbintenissen geacht worden door de vennootschap zelf te zijn aangegaan, die aile rechten en verplichtingen die eruit voortvloeien overneemt, ter volledige ontlasting van de oprichter.

Zaakvoering Controle

- De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één:

Wordt benoemd tot zaakvoerder, zonder beperking van duur de enige vennoot, Mevrouw Audrey BAEYENS, voornoemd, die aanvaardt.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL

ONTLEDEND

Meldingen: een uitgifte,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 17.11.2015, NGL 29.08.2016 16561-0551-010

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR VAION, AFGEKORT : VAION

Adresse
ROBERTS-JONESSTRAAT 70 1180 UKKEL

Code postal : 1180
Localité : UCCLE
Commune : UCCLE
Région : Région de Bruxelles-Capitale