AIESEC IN BELGIUM

Divers


Dénomination : AIESEC IN BELGIUM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 408.138.188

Publication

08/09/2014
ÿþ MOD 2.2

Le. ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

OMM

Ondernemingsnr : 0408.138.188

Benaming

(voluit) : AIESEC in Belgium

neergelegd/ontvangen op

2 Ïikilli

ter griffie van de Nuifiliandstalige fest:abankuarkkuophandel Bru-e1

(verkort):

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Rue Royale 221, 1210 Bruxelles, Belgique

Onderwerp akte: Wijziging statuten

Sinds de Algemene Vergadering van 3 mei 2014 zijn de statuten van AIESEC in Belgium vzw zoals hierna weergegeven:

Titel I Benaming, Zetel, Duur, Doel

Art 1 De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam "AIESEC in Belgium vzw".

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd in de Brusselse agglomeratie. Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats binnen deze agglomeratie. Heden is hij gevestigd te 1210 Brussel, Koningsstraat 221 en ressorteert hij onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art 3 De vereniging wordt gesticht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tilde ontbonden worden. De daartoe bijeengeroepen vergadering kan de ontbinding niet uitspreken dan bij inachtneming van de bepaling van art 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art 4 De vereniging heeft tot doel, buiten elk winstbejag en met uitsluiting van elk politiek, ideologisch of filosofisch voordeel, contacten tot stand te brengen tussen bedrijven, instellingen, studenten, oud-studenten en postuniversitaire studenten.

Bij de realisatie van haar doelstellingen houdt de vereniging rekening met de volgende waarden:

1 Visie: Vrede en realisatie van het menselijk potentieel

2 Doelstelling: Het internationaal platform zorgt ervoor dat jonge mensen hun leiderschapsvaardigheden kunnen ontdekken en ontwikkelen, om vervolgens een positieve impact te hebben op de maatschappij.

3 Middelen: AIESEC voorziet haar leden van een geïntegreerde ontwikkelingservaring (de AIESEC ervaring), bestaande uit leiderschapsmogelijkheden, internationale stages en deelname aan een globale leeromgeving.

4 Waarden: De waarden van AIESEC zorgen voor de realisatie van het collectieve leiderschap door deze gemeenschappelijke gedragsnormen doorheen het globale netwerk aan te moedigen. De 6 waarden van AIESEC zijn: het activeren van leiderschap, het handhaven van integriteit, het ervaren van diversiteit, genieten . van de deelname, het streven naar perfectie, en het duurzaam handelen.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen zoals het organiseren van stages voor economische, commerciële eniof professionele vorming, studiereizen, seminaries, congressen en studiedagen, zowel nationaal als internationaal.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Titel li De leden

Art 5

§1 De vereniging bestaat uit Full Members, Partial Full Members en Members in Alert, De leden zijn rechtspersonen. Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden is minimum 3. Full Members hebben stemrecht op de Algemene Vergadering betreffende het volledige compendium, Partial Full Members hebben stemrecht op de Algemene Vergadering betreffende hoofdstukken I tot en met 7. Members in Alert hebben stemrecht op de Algemene Vergadering betreffende hoofdstukken 2 tot en met 4.

§2 Een extensie kan stemrecht krijgen voor nationale verkiezingen. Alle lokale comités van AIESEC in België, die stemmen tijdens nationale verkiezingen en die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, beslissen of dit recht wordt toegekend aan een extensie. De meerderheid om deze moties te dragen is een 2/3-meerderheid.

Art 6 Als lid kan tot de vereniging toetreden elke rechtspersoon die door de Algemene Vergadering ais zodanig wordt toegelaten en bovendien aan de basisvoorwaarden voor het lidmaatschap voldoet, zoals bepaald onder §1. Het bewijs dat aan elk van deze voorwaarden voldaan is, moet schriftelijk aan het Member Committee (MC) worden overgemaakt. De procedure wordt bepaald in § 4,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

, 1

Voor-

behoudei

aan het

Belgisch

Staatsbla(

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§1 Basisvoorwaarden voor lidmaatschap

1. is een vereniging zonder winstoogmerk.

2. overhandigt de meest recente statuten die gepubliceerd werden in het Belgisch Staatsblad.

3. overhandigt de officiële publicatie van de huidige raad van bestuur in het Belgisch Staatsbiad.

4. overhandigt het jaarplan van het volgende werkjaar ten laatste op 20 juli aan het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse audit).

5. Overhandigt op 31 juli de staat van de gerealiseerde inkomsten en uitgaven van het afgelopen jaar aan het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse audit),

6. Overhandigt op 30 september de geplande inkomsten en uitgaven van het opkomend jaar aan het

Member Committee (MC) (halfjaarlijkse Audit).

7, betaalt de rekeningen relevant tot de organisatie van de AIESEC programma's.

8. heeft een up-to-date Compendium (Huishoudelijk Reglement) dat bepaald dat de organisatie de regels van het compendium en van de statuten van AIESEC in Belgium vzw naleeft.

9. overhandigt het jaarplan van het volgende werkjaar ten laatste op 20 juli en het budget ten laatste op 30 september aan het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse controle).

10. heeft een Raad van Adviseurs bestaande uit minimum 3 personen die minstens 1 maal per halfjaar samenkomt om de vzw te adviseren in haar werking. De officiële output van de vergadering moet worden ingeleverd bij het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse audit),

11. is aanwezig op alle legislatieve vergaderingen, wat betekent aanwezig vanaf het appel tot de sluiting (halfjaarlijkse controle).

12. is aanwezig op elke National Board Meeting (NBM), en wel voor ten minste 90 procent van de agenda, exclusief wetgeving  en verbindingstijd (halfjaarlijkse controle).

13, is aanwezig tijdens alle congressen van de nationale meeting cyclus, tenzij de meeting cyclus de aanwezigheid van aile comités expliciet als niet noodzakelijk vermeldt.

14. De 'State of National Association' (SONA) moet ingevuld worden voor de deadline, die op zijn minst 21 dagen op voorhand door het Member Committee (MC) is aangekondigd,

15. Organiseert minstens 1 activiteit waarvan de agenda bepaald wordt door het Member Committee (MC).

16. Heeft minstens één vertegenwoordiger in een nationaal of internationaal orgaan van AlESEC, wat

betekent

16.1 dat ze een lid heeft dat haar vertegenwoordigt in het team.

16.2 dat de vertegenwoordiger van het LC benoemd is door één van de volgende organen:

National Support Team (NST)

Member Committee (MC)

Growth Network (GN)

AIESEC International (Al)

17. Heeft aile informatie geüpdatet in de National lncoming Exchange Tracker gerelateerd aan elke TN gerealiseerd tussen 1 januari en 21 december; De Incoming Exchange Tracker moet ten laatste geüpdatet zijn op 15 januari van het volgende jaar.

§2 Bijkomende voorwaarden om full member te worden

1. heeft een minimuim van 2 inkomende en 2 uitgaande stagen gerealiseerd. Myalesec.net wordt gebruikt om dit te evalueren,

2. heeft een minimum van 6 stages gerealiseerd,

3. Een comité wordt full member als het aan de vaarwaarden onder §1 en §2 voldoet

§3 De verschillende kwaliteitsniveaus van de leden in de organisatie

3 niveaus van lidmaatschap in de organisatie worden erkend: Full Member, Partial Full Member en Member

in Alert.

1. Een comité wordt member in alert wanneer het niet meer voldoet aan de voorwaarden onder §1 op het moment van evaluatie. Als het comité er in de volgende 12 maanden niet in slaagt te voldoen aan de voorwaarden onder §1 dan wordt automatisch een voorstel voorgelegd op de volgende algemene vergadering na evaluatie om het lidmaatschap te beëindigen

2. Een comité wordt partial full member als het aan de voorwaarden onder §1 voldoet. Als het comité er in de volgende 24 maanden niet in slaagt te voldoensaan de voorwaarden onder §2 dan wordt automatisch een voorstel voorgelegd op de volgende algemene vergadering na evaluatie om het lidmaatschap te beëindigen;

§4 procedures

- De evaluatie periode is altijd 12 maanden voor de evaluatiedatum.

- Een activiteit valt in een bepaalde periode als het resultaat wordt behaald of de activiteit plaatsvindt in die periode.

- De evaluatiedata zijn de lste februari (voor de criteria worden alle activiteiten van 1 februari van het voorgaande kalenderjaar tot en met 31 januari van het lopende kalenderjaar in beschouwing genomen) en de Isle augustus (voor de criteria warden alle activiteiten van 1 augustus van het voorgaande jaar tot en met 31 juli van het lopende jaar in beschouwing genomen).

Procedure voor de januari-evaluatie:

Elk LC moet een rapport inleveren, gedefinieerd door het MC, waarin het LC bewijst dat de criteria voor de status dat het LC wil behalen worden gehaald. Dit rapport moet uiterlijk ingeleverd worden voor 1 februari. De nieuwe statussen zullen in voege treden op 2 februari, onafhankelijk van het moment van bekendmaking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Procedure voor de juli-evaluatie:

eik LC moet een rapport inleveren, gedefinieerd door het MC, waarin het LC bewijst dat de criteria voor de status dat het LC wil behalen worden gehaald. Dit rapport moet uiterlijk ingeleverd worden voor 1 augustus. De nieuwe statussen zullen in voege treden op 2 augustus, onafhankelijk van het moment van beslissing.

§5 de verdeling van de stemmen

De toewijzing en de terugtrekking van de titel 'partial full member', 'member in alert' of full member' wordt

bepaald zoals beschreven onder §4 in de statuten,

Een 'full member' heeft 1 stem in de algemene vergadering.

een 'partial full member heeft 1 stem in de algemene vergadering betreffende hoofdstukken 1 tot en met 7.

Een 'member in alert' heeft 1 stem in de algemene vergadering betreffende hoofdstukken 2 tot en met 4.

§6 rechten en plichten van de leden

De leden zijn een jaarlijkse financiële bijdrage verschuldigd, deze bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering maar zal niet meer dan 25.000 euro bedragen.

De andere rechten en plichten van de leden worden bepaald in het compendium (huishoudelijk reglement).

Een lid kan elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Dit ontslag moet overgemaakt worden per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Vanaf de ontvangst van dit aangetekend schrijven vervalt elk recht voor het lid nog verder gebruik te maken van het netwerk, het merk en de naam 'AIESEC'.

Een lid dat handelt in tegenspraak met de waarden en objectieven van de vereniging kan uitgesloten worden van de vereniging door de algemene vergadering zoals voorzien in de procedure van uitsluiting vastgelegd in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 met 2002.

§7 Sluitingsprocedure

Een LC dat voor sluiting wordt voorgedragen kan alleen gesloten worden door een beslissing van de

algemene vergadering, goedgekeurd met 2/3 van de stemmen.

Titel III Algemene Vergadering

Art 7 De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een externe onpartijdige voorzitter. De voorzitter van de vergadering heeft in geen geval stemrecht.

Een lid (LC) kan zich niet door een ander lid (LC) laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. Een lid moet vertegenwoordigd worden door de eigen EB of door een volwaardig lid van het LC dat als lid van dat LC ingegeven is in Myaiesec.net. Aile leden van een LC die geen leden zijn van de EB, moeten een volmacht krijgen van de EB.

Art 8 Opgeroepen door de Raad van Bestuur, komt de Algemene Vergadering samen op de dag, uur en plaats in de oproepingsbrief bepaald, telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet minimaal eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor IPM (International Presidents Meeting) georganiseerd door AlESEC International voor het goedkeuren van de rekening, de begroting en de benoeming en ontlasting van de bestuursleden.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen, wanneer één vijfde van de effectieve leden hierom vraagt.

Aile leden worden opgeroepen tot de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur, bij gewone brief, fax of e-mail minstens 8 dagen voor de vergadering. Het vervullen van die formaliteit dient niet te worden aangetoond. De oproepingsbrief vermeldt tevens de agenda, die vastgelegd wordt door de Raad van Bestuur (Behoudens de gevallen voorzien in de art 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda stonden vermeld op voorwaarde dat drie vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee instemt)

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de [eden wordt op de agenda gebracht.

Art 9 De Algemene Vergadering is geldig samengesteld als 2/3 van de stemmen aanwezig zijn, behalve voor aangelegenheden waarvoor de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement bijzondere quorumvereisten stellen.

Art 10 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1 de wijziging van de statuten

2 de benoeming en afzetting van de bestuurders en het vaststellen van hun aantal binnen de perken van de statuten

3 de aanvaarding en uitsluiting van leden

4 de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, het geven van kwijting aan de bestuurders en het

bestemmen van de baten

6 de vrijwillige ontbinding van de vereniging

6 goedkeuren en wijzigen van het Huishoudelijk Reglement (compendium)

7 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art 11

§1 Alle beslissingen worden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen tenzij anders

bepaald in de wet, in de statuten of in het compendium (huishoudelijk reglement).

Onthoudingen worden beschouwd als niet uitgebrachte stemmen en met deze wordt geen rekening

gehouden bij de berekening van de meerderheid.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

§2 Tot wijziging van de stemmen kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig besluiten kan nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag echter niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige leden vereist. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 4/5 der stemmen worden besloten mits aanwezigheid van 2/3 der leden

§3 Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden«

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor vrijwillige ontbinding is bovendien een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden vereist.

Art 12 De beslissingen genomen door de Algemene Vergadering zullen worden gepubliceerd in de notulen, welke elk Lokaal Comité ten laatste veertien dagen na de Algemene Vergadering ontvangt na toezending dezer door de Raad van Bestuur,

De Raad van Bestuur draagt mede zorg voor de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad in de gevallen door de wet of statuten vereist.

Minstens één maal per jaar dient de Raad van Bestuur bewijs te leveren dat zij aan de publicatieverplichtingen alsook aan de fiscale verplichtingen voldaan heeft.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden verzameld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Elk lid heeft op elk moment recht van inzage van deze besluiten. Op aanvraag kunnen de leden een kopie ervan bekomen.

Titel IV De Raad Van Bestuur

Art 13 De Vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat uit gedurende één jaar, namelijk van 1 augustus van het jaar waarin zij benoemd worden tot 31 juli van het volgende jaar.

Een bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen bij aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, deze geeft de brief door aan de andere leden van de Raad van Bestuur.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen één maand in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Ingeval het aantal bestuurders beneden twee komt te vallen, dient binnen de drie maanden een Algemene Vergadering of een Bijzondere Algemene Vergadering samengeroepen te worden om in de vervanging van de vacante plaats te voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat voltijds uit en zijn werknemers van AIESEC in Belgium vzw, met een contract van bepaalde duur. Zij hebben recht op terugbetaling van onkosten gedragen in de uitoefening van hun mandaat, ledere terugbetaling is onderworpen aan de voorlegging van bewijsstukken.

Art 14 De Raad van Bestuur komt minstens één maal per maand samen op verzoek van de Voorzitter of twee bestuurders«

Art 15 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Ze is bevoegd voor alle daden van bestuur of beschikking die door de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en een bestuurder.

Rechtsvorderingen worden echter, zowel als eiser of als verweerder, ingesteld of voortgezet namens de vereniging door de Raad van Bestuur en uitgevoerd dcor de voorzitter of een daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd persoon.

De Raad van Bestuur kan een bijzondere volmacht verlenen aan een lid van de Raad of aan een bijzondere lasthebber naar keuze voor het stellen van bepaalde daden van bestuur of beschikking.

Art 16 De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

Elke bestuurder heeft één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van deze die de voorzitter vervangt.

Art 17 De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen wordt en waarin onder meer de werking van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering nader bepaald worden, zonder dat hierbij afbreuk kan worden gedaan aan hetgeen in de wet of in de statuten bepaald wordt,

Titel V Rekening en Begroting

Art 18 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot 31 juli van het volgend jaar.

Art 19 De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor op

de Algemene Vergadering

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel VI oiitiiindrid -en vëiéffekrid

Art 20 Ingeval van ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede hun vereffeningvoorwaarden.

Art 21 Na aanzuivering van de schulden van de vereniging zal het resterende actief worden overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel. In geen geval mogen de activa worden overgedragen aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een gelijkaardig doel als de ontbonden vereniging,

Titel VII Slotbepaling

Art 22 De statuten worden gepubliceerd, aangevuld en gewijzigd in het Nederlands.

Tijdens de algemene vergadering zijn ook Franse en Engelse vertalingen beschikbaar. Interpretatieverschillen tussen de teksten dienen te worden opgelost door de geest en de bedoeling van de teksten te onderzoeken. De Nederlandse tekst is de basistekst die vertaald werd naar het Engels en het Frans, beiden in overeenstemming met de dwingende bepalingen van de VZVV-wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouder aan het Belgisth Ste.atsblad

04/08/2014
ÿþVoor- 111111

behouden *191993

aan het

Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

npergelogd/antvangen op

24 itiTi 2014

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank veneophRridel Brussel

[1. , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0408.138.188

Benaming

(voluit) : AIESEC in Belgium

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Rue Royale 221, 1210 Bruxelles, Belgique

Onderwerp akte : Benoeming en ontslag bestuurders

Op de algemene vergadering van 1 juli 2014 werd beslist dat het mandaat van Anastasie Vasilachi, geboren op 13 februari 1992 te Chisinau, Moldavië en woonachtig te Rue du Jardin des Olives 10, 1000 Brussel zal verlengd worden als bestuurder en dat zij de voorzitter zal zijn van AIESEC in Belgium vzw met ingang op 1 augustus 2014,

Op de algemene vergadering van 1 juli 2014 werd beslist dat de hiernagenoemde personen zullen aangesteld worden als bestuurder van AIESEC in Belgium vzw met ingang op 1 augustus 2014:

Pieterjan Keymeulen, geboren op 13 april 1991 te Gent, België en woonachtig te Stationsstraat 95, 9860 Oosterzele.

Carla Teixeira Silveira, geboren op 12 augustus 1988 te Ponta Grosse, Brazilië en woonachtig te Rua Edson Nobre de Lacerda 70, Jardim Carvalho, 84015-590 Ponta Grosse - Parana, Brazilië

Gustavo Schmitt Walker, geboren op 14 jannuari 1992 te Cascavel, Brazilië en woonachtig te Rua Voluntarios da Patria, no 239p, Casa 4, 85813-240, Cascavel - Parana, Brazilië

Karolina Maria Halarewicz, geboren op 1 maart 1991 te Czeladz, Polen en woonachtig te Mikolayczyka 5A, 41-200 Sosnowiec, Polen

Robson Luis Dazzi, geboren op 20 juli 1990 te Maravilha, Brazilië en woonachtig te Rua Cruz e Souza 93, 9874000 Maravilha - SC, Brazilië

Sisekelo Sinyolo, geboren op 2 juni 1991 te Bulawayo, Zimbabwe en woonachtig te Hallepoortiaan 13, 1060 Sint-Gillis

Op de algemene vergadering van '1 juli 2014 werd beslist dat de hiemagenoemde personen worden ontslaan als bestuurder op 31 juli 2014:

Hélène Yohannes, geboren op 3 juni 1988 te Brussel, Belgie en woonachtig te Rue du Gouvernement provisoire, 1210 Saint-Josse-ten-Noode.

Dries Jules L De Schutter, geboren op 6 jun11990 te Mechelen, België en woonachtig te Heilige Geeststraat 126, 3000 Leuven.

Joshua Babajide Okusanya, geboren op 31 mei 1991 te Lagos, Nigeria en woonachtig te Makoko Road 12 Yaba, Po box 10302, Marina Lagos, 23401 Lagos, Nigeria.

Dina Raafat Mohamed Refaat lsmail, geboren op 31 juli 1989 te Cairo, Egypte en woonachtig te 14 Omro E Kaise street, 7th District, 11759 Nasr City, Cairo, Egypte.

Rafael Victor Jose Bandeira de Carvalho, geboren op 7 september 1989 te Recife, Brazilië en woonachtig te Rua cento e sete, no 365, Jardim Pauliste, 53407360, Pauliste - Pernambuco, Brazilië.

Staatsbiad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

Voorbehouden aan het Belgisch

.Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



Thomas Mathieu F Vansiliette, geboren op 21 april 1989 te Genève, Zwitserland en woonachtig te Chaussée de Haecht 241, 1030 Schaarbeek, België,

12/08/2013
ÿþDénomination

(en entier) : AIESEC in Belgium

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : Rue Royale 221, 1210 Bruxelles, Belgique

Obiet de l'acte : PV Assemblée générale du 3 juillet 2013, Nomination et démission du conseil d'administration de AIESEC in Belgium asbl

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 3 juillet 2013, en application des statuts, a nommé en qualité de président pour AIESEC in Belgium vzw/asbl, à partir du 1er août 2013 Mademoiselle Hélène Yohannes, adresse: 34 rue du Gouvernement provisoire, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode, Belgique, lieu et date de naissance: Bruxelles, Belgique, le 3 Juin 1988 en remplacement de Monsieur Mohamed Aly Saad Ibrahim Salem Ouf, adresse: 4 rue Wiertz, 1050 Ixelles, Belgique, lieu et date de naissance: Alexandrie, Égypte, le 15 février 1990.

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 3 juillet 2013, en application des status, a nommé en qualité d'administrateur, à partir du 1et août 2013:

Mademoiselle Hélène Yohannes, adresse; 34 rue du Gouvernement provisoire, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode, Belgique, lieu et date de naissance: Bruxelles, Belgique, le 3 Juin 1988.

Monsieur Dries Jules L De Schutter, adresse: Heilige Geeststraat 126, 3000 Leuven, Belgique, lieu et date de naissance: Mechelen, Belgique, le 6juin 1990.

Monsieur Joshua Babajide Okusanya, adresse: 12 Makoko Road, Yaba, Po box 10302, Marina Lagos, 23401 Lagos, Nigeria, lieu et date de naissance: Lagos, Nigeria, Ie 31 mai 1991.

Mademoiselle Anastasia Vasilachi, adresse: 18 Str, lzvor, 700705 lasi, Romania, lieu et date de naissance: Chigináu, République de Moldova, le 13 février 1992.

Mademoiselle Dina Raafat Mohamed Refaat Ismail, adresse: 14 Omro El Kaise street, 7th District, 11759 Nasr City, Cairo, lieu et date de naissance: Cairo, Égypte, le 31 juillet 1989.

Monsieur Rafael Victor Jose Bandeira de Carvalho adresse: Rua cento e sete, no 365, Jardim Pauliste, 53407360, Pauliste - Pernambuco, Brasil, lieu et date de naissance: Recife, Brasil, le 7 Septembre 1989.

Monsieur Thomas Mathieu F Vansiliette, adresse: 241 Chausseé de Haecht, 1030 Schaerbeek, Belgique, lieu et date de naissance: Genève, Suisse, le 21 Avril 1989.

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 3 juillet 2013, en application des status, a accepté la démission des d'administrateur, à partir du 31 juillet 2013:

Mademoiselle Khadija Rejdy, adresse: Place Saint Lazare 5, 1210 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Genk, Belgique, le 23 novembre 1989.

Monsieur Mohamed Aiy Saad Ibrahim Salem Ouf, adresse: 4 rue Wiertz, 1050 Ixelles, Belgique, lieu et date .de naissance: Alexandrie, Égypte, le 15 février 1990.

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

G 1 MG 2015

Greffe

N" d'entreprise : 0408.138.188

Annexes dû-Moniteur-6-de

1311Iágëíi bij- hëfBérgisch -Staats blad- I2708/20I

Volet B - Suite MOD 2.2



Monsieur Gelu-Tiberius Raducan, adresse: 4 rue Wiertz, 1050 Ixelles, Belgique, lieu et date de naissance: Tecuci, Roumanie, le 2 juillet 1989.

Monsieur Rafael Aleksandryan, adresse: 4 rue Wiertz, 1050 Ixelles, Belgique, lieu et date de naissance: Armenia, URSS, le 7 février 1990.

Monsieur Romain Prudhomme, adresse: 4 rue Wiertz, 1050 Ixelles, Belgique, lieu et date de naissance: [Drancy, France, le 22 décembre 1988.

Monsieur Andres Correa Rojo, adresse: 4 rue Wiertz, 1050 Ixelles, Belgique, lieu et date de naissance ; Medellin, Colombia, le 13 mars 1988,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Reserve au." Moniteur beige

tF

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

27/02/2013
ÿþ~r.

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111M11,1,1111§111111111

BRUSSEL

1 5 FEB 2013

Griffie

Ondernemingsnr : 0408.138.188

benaming

(voluit) : AIESEC IN BELGIUM vzw

(verkort) : AIESEC in Belgium

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 221, 1210 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging van de raad van bestuur

Deze wijziging betreft Meverouw Olga Antonova, geboren in Ukraine op 13 december 1989 en Mohamed Ouf, geboren in Alexandrie, Egypte op 15 februari 1990.

Tijdens de Algemene vergadering van 10 Februari 2013 werd het ontslag van de voormalige voorzitter Mevrouw Olga Antonova geaccepteerd.

Vervolgens werd tijdens de Algemene Vergadering van 10 Februari 2013, Meneer Mohammed Ouf aangeduid als Voorzitter voor de rest van het termijn van het jaar 2012-2013.

De wijzing in bestuur kan in bijlage gevonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/08/2012
ÿþ Copie a publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Réser au MonitE belg, 1111111111111111111111111111111111111111111111111!

~ZZ141~1,"

BRUXELLES

0 3 MUT 2012.

Greffe

N° d'entreprise : 0408.138.188

Dénomination

(en entier) : AIESEC in Belgium

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : Rue Royale 221, 1210 Bruxelles, Belgique

Objet de l'acte : PV Assemblée générale du 6 juillet 2012, Nomination et démission du conseil d'administration de AIESEC in Belgium asbl

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 6 juillet 2012, en application des statuts, a nommé en qualité' de président pour AIESEC in Belgium vzw/asbl, à partir du 1er août 2012 Mademoiselle Olga Antonova, adresse: rue Adolphe Marbotin 93, 1030 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Mariupol, Ukraine, le 13' décembre 1989 en remplacement de Monsieur Samuel Griehser, adresse: Avenue de l'Atlantique, 30 1150', Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Paris, France, le 28 avril 1986.

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 6 juillet 2012, en application des status, a nommé en qualité d'administrateur, à partir du 1er août 2012:

Mademoiselle Khadija Rejdy, adresse: Boulevard du Triomphe 12, 1160 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Genk, Belgique, le 23 novembre 1989.

Monsieur Andrés Correa Rojo, adresse: rue Wiertz 4, 1050 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Medeliin, Colombie, le 13 mars 1988.

Monsieur Tiberius Raducan, adresse: rue Wiertz 4, 1050 Bruxelles, lieu et date de naissance: Tecuci, Roumanie, le 2 Juillet 1989,

Monsieur Romain Prudhomme, rue Wiertz 4, 1050 Bruxelles, lieu et date de naissance: Drancy, France, le 22 décembre 1988.

Monsieur Rafael Aleksandryan, adresse: rue Wiertz 4, 1050 Bruxelles, lieu et date de naissance: Yerevan, Arménie, le 7 février 1990.

Monsieur Mohamed Ouf, adresse: rue Wiertz 4, 1050 Bruxelles, lieu et date de naissance: Alexandrie, Egypte, le 15 février 1990.

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 6 juillet 2012, en application des status, a accepté la démission des d'administrateur, à partir du 31 juillet 2012:

Mademoiselle Hoang Phuc-Mi Vang, adresse: Avenue Van Elderen 12, 1160 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Woluwe-Saint-Lambert, Belgique, le 24 février 1987.

Monsieur Samuel Griehser, adresse: Chaussée d'Alsemberg 1288, 1180 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Paris, France, le 28 avril 1986.

Monsieur Ruben D'Hauwers, adresse: Johannes Schranstraat 62, 9000 Gent, Belgique, lieu et date de naissance: Gent, Belgique, le 21 mars 1988.

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Staatslïfâi1- i41b$/MÜnn - Annexes du Moniteur belge

...C, "

.

N,OD 2,2

s-1. Volet B - Suite

Réservé

au

ploi'titéur belge

Monsieur Calum Anderson, adresse: D Blokk 223, Haheberg Studentboliger, Haheveien, 5041 Bergen, Norvège, lieu et date de naissance: Melbourne, Australie, le 13 février 1990,

Monsieur Khaled Mahrous, adresse: Avenue de la Basilique 327, 1081 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Ismailia, Egypte, le 4 juillet 1989.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 J



Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

06/06/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

v

beh aa Bel

Staa

11.111.1111111,1111111









BRUSSCL,F

~ 5 I~liA1 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0408.138.188

Benaming

(voluit) : AIESEC IN BELGIUM vzw

(verkort) : AIESEC IN BELGIUM

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 221, 1210 Brussel

Ond" rwerp akte : Wijziging statuten

Sinds de Algemene Vergadering van 27 november 2011 zijn de statuten van, de vereiniging zoals hierna weergegeven.

Titel I Benaming, Zetel, Duur, Doel

Art 1 De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam "AIESEC inBelgium vzw".

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd in de Brusselse agglomeratie. Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats binnen deze agglomeratie. Heden is hij gevestigd te 1210 Brussel, Koningsstraat 221 en ressorteert hij onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art 3 De vereniging wordt gesticht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. De daartoe bijeengeroepen vergadering kan de ontbinding niet uitspreken dan bij het inachtnemen van de bepaling van art 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art 4 De vereniging heeft tot doel, buiten elk winstbejag en met uitsluiting van elk politiek, ideologisch of filosofisch voordeel, contacten tot stand te brengen tussen bedrijven, instellingen, studenten, oud-studenten en post-universitaire studenten.

Bij de realisatie van haar doelstellingen houdt de vereniging rekening met de volgende waarden:

1 Visie: vrede en realisatie van het menselijk potentieel

2 Doelstelling: Het internationaal platform zorgt ervoor dat jonge mensen hun leiderschapsvaardigheden kunnen ontdekken en ontwikkelen, om vervolgens een positieve impact te hebben op de maatschappij.

3 Middelen: AIESEC voorziet haar leden van een geïntegreerde ontwikkelingservaring (de AIESEC ervaring), bestaande uit leiderschapsmogelijkheden, internationale stages en deelname aan een globale leeromgeving.

4 Waarden: De waarden van AIESEC zorgen voor de realisatie van het collectieve leiderschap door deze gemeenschappelijke gedragsnormen doorheen het globale netwerk aan te moedigen. De 6 waarden van AIESEC zijn: het activeren van leiderschap, het handhaven van integriteit, het ervaren van diversiteit, genieten van de deelname, het streven naar perfectie, en het duurzaam handelen.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen zoals het `organiseren van stages voor economische, commerciële en/of professionele vorming, studiereizen, seminaries, congressen en studiedagen, zowel nationaal als internationaal.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het dcel waarvoor zij werd opgericht.

Titel Il De leden

Art 5 §1 De vereniging bestaat uit Full Members, Members in Alert en Members in Probation. De leden zijn rechtspersonen. Het aantal leden is onbeperkt, Het aantal effectieve leden is minimum 3. Alleen Full Members en Members In Alert, binnen de periode van 6 maanden na het verliezen van hun 'full membership' - status, hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

§2 Een extensie kan stemrecht krijgen voor nationale verkiezingen. Alle lokale comités van AIESEC in België, die stemmen tijdens nationale verkiezingen en die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, beslissen of dit recht wordt toegekend aan een extensie. De meerderheid om deze moties te dragen is een 2/3-meerderheid.

Art 6 Als lid kan tot de vereniging toetreden elke rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt toegelaten en bovendien aan de basisvoorwaarden voor het lidmaatschap voldoet, zoals bepaald onder §1. Het bewijs dat aan elk van deze voorwaarden voldaan is, moet schriftelijk aan het Member Committee (MC) worden overgemaakt. De procedure wordt bepaald in § 4.

§1 Basisvoorwaarden voor lidmaatschap (member in probation)

1. is een vereniging zonder winstoogmerk.

2. Overhandigt de meeste recente statuten die gepubliceerd werden in het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge " MOD 2.2

3.Overhandigt de officiële publicatie van het huidige raad van bestuur in het Belgisch Staatsblad.

4. Overhandigt het jaarplan van het volgende werkjaar ten laaste op 20 juli aan het Member Committee (MC) (halfjaarlikse audit).

5. Overhandigt op 31 juli de staat van de gerealiseerde inkomsten en uitgaven van het afgeflopen jaar aan het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse audit).

6. Overhandigt op 31 Augustus de geplande inkomsten en uitgaven van het opkomend jaar aan het Member

Committee (MC) (Halfjaarlijkse Audit)

7.betaalt de rekeningen relevant tot de organisatie van de AIESEC programma's

8. heeft een up-to-date Compendium (Huishoudelijk Reglement) dat bepaald dat de organisatie de regels van het compendium en van de statuten van AIESEC in Belgium vzw naleeft.

9. overhandigt het jaarplan van het volgende werkjaar ten laatste op 20 juli en het budget ten laatste op 31 augustus aan het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse controle).

10. heeft een Raad van Adviseurs bestaande uit minimum 3 personen die minstens 1 maal per halfjaar samenkomt om de vzw te adviseren in haar werking. De officiële output van de vergadering moeten worden ingeleverd bij het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse audit).

11. is aanwezig op aile legislatieve vergaderingen, wat betekent aanwezig vanaf het appel tot de sluiting, (halfjaarlijkse controle)

12. is aanwezig op elke National Board Meeting (NBM), en wel voor tenmiste 90 procent van de agenda, exclusief wetgevings  en verbindingstijd. (halfjaarlijkse controle)

13. is aanwezig tijdens alle congressen van de nationale meetingcyclus, tenzij de meetingcyclus de aanwezigheid van aile comités expliciet als niet noodzakelijk vermeldt

14. De 'State of National Association' (SONA) moet ingevuld worden voor de deadline, die op zijn minst 14 dagen op voorhand door het Member Committee (MC) is aangekondigd

15. Organiseert minstens 1 activiteit waarvan de agenda bepaald wordt door het Member Committee (MC)

16. Heeft minstens één vertegenwoordiger in een nationaal of internationaal orgaan van AIESEC, wat

betekent:

16.1 dat ze een lid heeft dat haar vertegenwoordigt in het team

16.2 dat de vertegenwoordiger van het LC benoemd is door één van de volgende organen:

National Support Team (NST)

Member Committee (MC)

Growth Network (GN)

AIESEC International (Al)

17J-leeft alle informatie geüpdatet in de National Incoming Exchange Tracker gerelateerd aan elke TN

gerealiseerd tussen 1 Januari en 21 december; De lncoming Exchange Tracker moet ten laatste geüpdatet zij

op 15 januari van het volgende jaar.

§2 Bijkomende voorwaarden om full member te worden

1. heeft een minimum van 2 inkomende en 2 uitgaande stagen gerealiseerd. Myaiesec.net wordt gebruikt om dit te evalueren.

2. heeft een minimum van 6 stages gerealiseerd.

§3 De verschillende kwaliteitsniveaus van de leden in de organisatie

3 niveaus van lidmaatschap In de organisatie worden erkend: Full Member, Member in Probation en

Member in Alert

1 een comité wordt member in probation als het voldoet aan de voorwaarden onder §1 op het moment van evaluatie. Als het comité er in de volgende 24 maanden niet in slaagt te voldoen aan de voorwaarden onder §1 en §2 dan wordt automatisch een voorstel voorgelegd op de volgende algemene vergadering na evaluatie om het lidmaadschap te beëindigen.

2 een comite wordt member in alert wanneer het niet meer voldoet aan de voorwaarden onder §1 en/of §2 op het moment van evaluatie. Als het comité er in de volgende 12 maanden niet in slaagt te voldoen aan de voorwaarden onder §1 en §2 dan wordt automatisch een voorstel voorgelegd op de volgende algemene vergadering na evaluatie om het lidmaatschap te beëindigen

3 een comité wordt full member als het aan de voorwaarden onder §1 en §2 voldoet

§4 procedures

- De evaluatie periode is altijd 12 maanden voor de evaluatiedatum.

- Een activiteit valt in een bepaalde periode als het resultaat wordt behaald of de activiteit plaatsvindt in die periode.

- De evaluatiedata zijn de lste februari (voor de criteria worden alle activiteiten van 1 februari van het voorgaande kalenderjaar tot en met 31 januari van het lopende kalenderjaar in beschouwing genomen) en de 1steaugustus (voor de criteria worden alle activiteiten van 1 augustus van het voorgaande jaar tot en met 31 juli van het lopende jaar in beschouwing genomen).

Procedure voor de januari-evaluatie:

Elk LC moet een rapport inleveren, gedefinieerd door het MC, waarin het LC bewijst dat de criteria voor de status dat het LC wil behalen worden gehaald. Dit rapport moet uiterlijk ingeleverd worden voor 1 februari. De nieuwe statussen zullen in voege treden op 2 februari, onafhankelijk van het moment van bekendmaking.

Procedure voor de juli-evaluatie:

Elk LC moet een rapport inleveren, gedefinieerd door het MC, waarin het LC bewijst dat de criteria voor de status dat het LC wil behalen worden gehaald. Dit rapport moet uiterlijk ingeleverd worden voor 1 augustus. De nieuwe statussen zullen in voege treden op 2 augustus, onafhankelijk van het moment van beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

§5 de verdeling van de stemmen

De toewijzing en de terugtrekking van de titel `member in probation', 'member in alert' of full member' wordt

bepaald zoals beschreven onder §4 in de statuten.

Een 'full member' heeft 1 stem in de algemene vergadering

Een 'member in probation' en een 'member in alert' hebben geen stem in de' algemene vergadering, met

uitzondering van Members in Alert binnen de 6 maanden na het verliezen van hun full membershiiip  status.

§6 rechten en plichten van de leden

De leden zijn een jaarlijkse financiële bijdrage verschuldigd, deze bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering maar zal niet meer dan 25.000 euro bedragen.

De andere rechten en plichten van de leden worden bepaald in het compendium (huishoudelijk reglement).

Een lid kan elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Dit ontslag moet overgemaakt worden per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Vanaf de ontvangst van dit aangetekend schrijven vervalt elk recht voor het lid nog verder gebruik te maken van het netwerk, het merk en de naam 'AIESEC'.

Een lid dat handelt in tegenspraak met de waarden en objectieven van de vereniging kan uitgesloten worden van de vereniging door de algemene vergadering zoals voorzien in de procedure van uitsluiting vastgelegd in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

§7 Sluitingsprocedure

Een LC dat voor sluiting wordt voorgedragen kan alleen gesloten worden door een beslissing van de algemene vergadering, goedgekeurd met 213 van de stemmen.

Titel III Algemene Vergadering

Art 7De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een externe onpartijdige voorzitter. De voorzitter van de vergadering heeft in geen geval stemrecht.

Een lid (LC) kan zich niet door een ander lid (LC) laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. Een lid moet vertegenwoordigd worden door de eigen EB of door een volwaardig ild van het LC dat als lid van dat LC ingegeven is in Myaiesec.net, Alle leden van een LC die geen leden zijn van de EB, moeten een volmacht krijgen van de EB.

Art 8 Opgeroepen door de Raad van Bestuur, komt de Algemene Vergadering samen op de dag, uur en plaats in de oproepingsbrief bepaald, telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet minimaal éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor IPM (International Presidents Meeting) georganiseerd door AIESEC international voor het goedkeuren van de rekening, de begroting en de benoeming en ontlasting van de bestuursleden.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen, wanneer één vijfde van de effectieve leden hierom vraagt.

Alle leden worden opgeroepen tot de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur, bij gewone brief, fax of e-mail minstens 8 dagen voor de vergadering. Het vervullen van die formaliteit dient niet te worden aangetoond. De oproepingsbrief vermeldt tevens de agenda, die vastgelegd wordt door de Raad van Bestuur. (Behoudens de gevallen voorzien in de art 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda stonden vermeld op voorwaarde dat drie vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee instemt)

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht.

Art 9 De Algemene Vergadering is geldig samengesteld als 2/3 van de stemmen aanwezig zijn, behalve voor aangelegenheden waarvoor de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement bijzondere quorumvereisten stellen.

Art 10 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1 de wijziging van de statuten

2 de benoeming en afzetting van de bestuurders en het vaststellen van hun aantal binnen de perken van de statuten

3 de aanvaarding en uitsluiting van leden

4 de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, het geven van kwijting aan de bestuurders en het bestemmen van de baten

5 de vrijwillige ontbinding van de vereniging

6 goedkeuren en wijzigen van het Huishoudelijk Reglement (compendium)

7 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art 11

§1

Alle beslissingen worden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen tenzij anders

bepaald in de wet, in de statuten of in het compendium (huishoudelijk reglement).

Onthoudingen worden beschouwd als niet uitgebrachte stemmen en met deze wordt geen rekening

gehouden bij de berekening van de meerderheid.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§2

Tot wijziging van de stemmen kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig besluiten kan nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag echter niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Mno 2.2

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige leden vereist. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 415 der stemmen worden besloten mits aanwezigheid van 2/3 der leden.

§3.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor vrijwillige ontbinding is bovendien een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden vereist.

Art 12 De beslissingen genomen door de Algemene Vergadering zullen worden gepubliceerd in de notulen, welke elk Lokaal Comité ten laatste veertien dagen na de Algemene Vergadering ontvangt na toezending dezer door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur draagt mede zorg voor de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad in de gevallen door de wet of statuten vereist.

Minstens één maal per jaar dient de Raad van Bestuur het bewijs leveren dat zij aan de publicatieverplichtingen alsook aan de fiscale verplichtingen voldaan heeft.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden verzameld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Elk lid heeft op elk moment recht van inzage van deze besluiten. Op aanvraag kunnen de leden een kopie ervan bekomen.

Titel IV De Raad Van Bestuur

Art 13 De Vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur.

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat uit gedurende één jaar, namelijk van 1 augustus van het jaar waarin zij benoemd warden tot 31 juli van het volgende jaar.

Een bestuurder kan ten allen tijde ontslag nemen bij aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, deze geeft de brief door aan de andere leden van de Raad van Bestuur.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen één maand in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Ingeval het aantal bestuurders beneden twee komt te vallen, dient binnen de drie maanden een Algemene Vergadering of een Bijzondere Algemene Vergadering samengeroepen te worden om in de vervanging van de vacante plaats te voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat voltijds uit en zijn werknemers van AIESEC in Belgium vzw, met een contract van bepaalde duur. Zij hebben recht op terugbetaling van onkosten gedragen in de uitoefening van hun mandaat. Iedere terugbetaling is onderworpen aan de voorlegging van bewijsstukken.

Art 14 De Raad van Bestuur komt minstens één maal per maand samen op verzoek van de Voorzitter of twee bestuurders.

Art15 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Ze is bevoegd voor alle daden van bestuur of beschikking die door de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn vcorbehouden.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en een bestuurder.

Rechtsvorderingen worden echter, zowel als eiser of als verweerder, ingesteld of vcortgezet namens de vereniging door de Raad van Bestuur en uitgevoerd dccr de voorzitter of een daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd persoon.

De Raad van Bestuur kan een bijzondere volmacht verlenen aan een lid van de Raad of aan een bijzondere lasthebber naar keuze voor het stellen van bepaalde daden van bestuur of beschikking.

Art 16 De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

Elke bestuurder heeft één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van deze die de voorzitter vervangt.

Art 17 De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen wordt en waarin onder meer de werking van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering nader bepaald worden, zonder dat hierbij afbreuk kan worden gedaan aan het geen in de wet of in de statuten bepaald wordt.

Titel V Rekening en Begroting

Art 18 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot 31 juli van het

volgend jaar.

Art 19 De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor op de Algemene Vergadering.

Tite! VI Ontbinding en vereffening

Art 20 Ingeval van ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede hun vereffeningvoorwaarden.

Art 21 Na aanzuivering van de schulden van de vereniging zal het resterende actief worden overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel. In geen geval mogen de activa worden overgedragen aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een gelijkaardig doel als de ontbonden vereniging.

Titel VII Slotbepaling

A

Voor--

iiAouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg



Art22 De statuten worden gepubliceerd, aangevuld en gewijzigd in het Nederlands.

Tijdens de algemene vergadering zijn ook Franse en Engelse vertalingen beschikbaar. Interpretatieverschillen tussen de teksten dienen te worden opgelost door de geest en de bedoeling van de teksten te onderzoeken. De Nederlandse tekst is de basistekst die vertaald werd naar het Engels en het Frans, beiden in overeenstemming met de dwingende bepalingen van de VZW-wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/07/2011
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Réservé u IUhlUhIIflhI II IalVlll INVG 1

au *11115854*

Moniteur

belge







4 JUL 2011

Greffe

N° d'entreprise : 0408.138.188

Dénomination

(en entier) : AIESEC in Belgium

(en abrégé) :

Forme juridique : asbl

Siège : Rue Royale 221, 1210 Bruxelles, Belgique

Obiet de l'acte : PV Assemblée générale du 1er juillet 2011, Nomination et démission du conseil d'administration de AIESEC in Belgium asbl

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 1erjuillet 2011, en application des statuts, a nommé en qualité de président pour AIESEC in Belgium vzw/asbl, à partir du 1er août 2011 Monsieur Samuel Griehser, adresse: Chaussée d'Alsemberg 1288, 1180 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Paris, France, le 28 avril 1986 en remplacement de Mademoiselle Elena Sokolova, adresse: Place Saint Lazare 5, 1210 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Arkhangelsk, Russie, le 20 avril 1988.

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le 1 er juillet 2011, en application des status, a nommé en qualité, d'administrateur, à partir du Zef août 2011:

Mademoiselle Hoang Phuc-Mi Vang, adresse: Avenue Van Elderen 12, 1160 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Woluwe-Saint-Lambert, Belgique, le 24 février 1987.

Monsieur Ruben D'Hauwers, adresse: Johannes Schranstraat 62, 9000 Gent, Belgique, lieu et date de naissance: Gent, Belgique, le 21 mars 1988.

Mademoiselle Olga Antonova, adresse: Universitetskaya str. 98, Donetsk, Ukraine, lieu et date de: naissance: Mariupol, Ukraine, le 13 décembre 1989.

Monsieur Calum Anderson, adresse: D Blokk 223, Haheberg Studentboliger, Haheveien, 5041 Bergen,, Norvège, lieu et date de naissance: Melbourne, Australie, le 13 février 1990.

Monsieur Khaled Mahrous, adresse: 9 Al-Quinawy st. Hassan Mohamed, App.4, 12111 Giza, Egypte, lieu et date de naissance: Ismailia, Egypte, le 4 juillet 1989.

L'Assemblée Générale, réunie à Bruxelles le ler juillet 2011, en application des status, a accepté la démission des d'administrateur, à partir du 31 juillet 2011:

Mademoiselle Lidiia Zykova, adresse: Place Saint Lazare 5, 1210 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Leningrad, URSS, le 23 juin 1987.

Monsieur Samuel Griehser, adresse: Chaussée d'Alsemberg 1288, 1180 Bruxelles, Belgique, lieu et date de. naissance: Paris, France, le 28 avril 1986.

Mademoiselle Joanna Petryk, adresse: Rue Vanderlinden 36, 1030 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Paslek, Pologne, Ie 06 avril 1985.

Monsieur Thomas Vernon Hovland, adresse: 13 avenue de la porte de Halle, 1060 Bruxelles, Belgique, lieu et date de naissance: Camrose, Canada, le 26 octobre 1988.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

MOD 2.2

" Réservé Volet B - Suite

au

Moniteur

belge

Monsieur Yorick Van Alphen, adresse: Van Heetveldelei 21, 2100 naissance: Kapellen, Belgique, le 24 juin 1986. Deurne, Belgique, lieu et date de "

Mademoiselle Elena Sokolova, adresse ; Place Saint Lazare 5, 1210 naissance ; Arkhangelsk, Russie, le 20 avril 1988. Bruxelles, Belgique, lieu et date de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

25/02/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

fiRUSSEL

15 e02- 201

Griffie

Ondernemingsnr : 0408.138.188

Benaming

(voluit) : AIESEC IN BELGIUM vzw

(verkort) : AIESEC IN BELGIUM

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 221, 1210 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Sinds de Algemene Vergadering van 17 december 2010 zijn de statuten van de vereiniging zoals hierna

weergegeven.

Titel I Benaming, Zetel, Duur, Doel

Art 1 De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam "AIESEC in Belgium vzw".

Art 2 De zetel van de vereniging is gevestigd in de Brusselse agglomeratie. Hij kan warden overgeplaatst naar een andere plaats binnen deze agglomeratie. Heden is hij gevestigd te 1210 Brussel, Koningsstraat 221 en ressorteert hij onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art 3 De vereniging wordt gesticht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. De daartoe bijeengeroepen vergadering kan de ontbinding niet uitspreken dan bij het inachtnemen van de bepaling van art 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art 4 De vereniging heeft tot doel, buiten elk winstbejag en met uitsluiting van elk politiek, ideologisch of filosofisch voordeel, contacten tot stand te brengen tussen bedrijven, instellingen, studenten, oud-studenten en post-universitaire studenten.

Bij de realisatie van haar doelstellingen houdt de vereniging rekening met de volgende waarden:

2 Visie:

vrede en realisatie van het menselijk potentieel

3 Doelstelling:

Het internationaal platform zorgt ervoor dat jonge mensen hun leiderschapsvaardigheden kunnen ontdekken

en ontwikkelen, om vervolgens een positieve impact te hebben op de maatschappij.

4 Middelen:

AIESEC voorziet haar leden van een geïntegreerde ontwikkelingservaring (de AIESEC ervaring), bestaande

uit leiderschapsmogelijkheden, internationale stages en deelname aan een globale leeromgeving.

5 Waarden:

De waarden van AIESEC zorgen voor de realisatie van het collectieve leiderschap door deze gemeenschappelijke gedragsnormen doorheen het globale netwerk aan te moedigen. De 6 waarden van AIESEC zijn: het activeren van leiderschap, het handhaven van integriteit, het ervaren van diversiteit, genieten van de deelname, het streven naar perfectie, en het duurzaam handelen.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen zoals het organiseren van stages voor economische, commerciële en/of professionele vorming, studiereizen, seminaries, congressen en studiedagen, zowel nationaal als internationaal.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Titel Il De leden

Art 5 §1 De vereniging bestaat uit Full Members, Members in Alert en Members in Probation. De leden zijn rechtspersonen. Het aantal leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden is minimum 3. Alleen Full Members en Members in Alert, binnen de periode van 6 maanden na het verliezen van hun 'full membership' - status, hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

§2 Een extensie kan stemrecht krijgen voor nationale verkiezingen. Alle lokale comités van AIESEC in België, die stemmen tijdens nationale verkiezingen en die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, beslissen of dit recht wordt toegekend aan een extensie. De meerderheid om deze moties te dragen is een 2/3-meerderheid.

Art 6 Als lid kan tot de vereniging toetreden elke rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt toegelaten en bovendien aan de basisvoorwaarden voor het lidmaatschap voldoet, zoals bepaald onder §1. Het bewijs dat aan elk van deze voorwaarden voldaan is, moet schriftelijk aan het Member Committee (MC) worden overgemaakt. De procedure wordt bepaald in § 4.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" 2. betaalt de rekeningen relevant tot de organisatie van de AIESEC programma's

3. heeft een up-to-date Compendium (Huishoudelijk Reglement) dat bepaald dat de organisatie de regels van het compendium en van de statuten van AIESEC in Belgium vzw naleeft.

4. overhandigt het jaarplan van het volgende werkjaar ten laatste op 20 juli en het budget ten laatste op 31 augustus aan het Member Committee (MC) (halfjaarlijkse controle).

5. heeft een Raad van Adviseurs bestaande uit minimum 3 personen die minstens 1 maal per halfjaar samenkomt om de vzw te adviseren in haar werking (halfjaarlijkse controle)

6. is aanwezig op alle legislatieve vergaderingen(halfjaarlijkse controle)

7. is aanwezig op elke National Baard Meeting (NBM) (halfjaarlijkse controle)

8.1s aanwezig tijdens alle congressen van de nationale meetingcyclus, tenzij de meetingcyclus de

aanwezigheid van alle comités expliciet als niet noodzakelijk vermeldt

9. De 'State of National Association' (SONA) moet ingevuld worden voor de deadline, die op zijn minst 14 dagen op voorhand door het Member Committee (MC) is aangekondigd

10. Organiseert minstens 1 activiteit waarvan de agenda bepaald wordt door het Member Committee (MC)

11. Heeft minstens 1 vertegenwoordiger in een nationaal of internationaal orgaan van AIESEC.

12. Heeft de "audit survey" ingevuld voor de deadline, die minstens 14 dagen op voorhand door het MC is aangekondigd

§2 Bijkomende voorwaarden om full member te worden

1. heeft een minimum van 2 inkomende en 2 uitgaande stagen gerealiseerd. Myaiesec.net wordt gebruikt om dit te evalueren.

2. heeft een minimum van 6 stages gerealiseerd.

3. heeft een minimum van 5 verantwoordelijken binnen de organisatie met een minimum van 3 leden per verantwoordelijke, Myaiesec.net wordt gebruikt om dit te evalueren.

4. heeft tenminste 20 effectieve leden (20 actieve gebruikers op myaiesec.net in alle fasen, behalve alumni)

5. stuurt minstens 1 lid op een uitgaande stage die een officiële leiderschapservaring, erkend door AIESEC, heeft voltooid. Myaiesec.net wordt gebruikt om dit te evalueren.

§3 De verschillende kwaliteitsniveaus van de leden in de organisatie

e

3 niveaus van lidmaatschap in de organisatie worden erkend: Full Member, Member in Probation en Member in Alert

1. een comité wordt member in probation als het voldoet aan de voorwaarden onder §1 op het moment van evaluatie. Als het comité er in de volgende 24 maanden niet in slaagt te voldoen aan de voorwaarden onder §1

.te en §2 dan wordt automatisch een voorstel voorgelegd op de volgende algemene vergadering na evaluatie om het lidmaadschap te beëindigen.

2. een comite wordt member in alert wanneer het niet meer voldoet aan de voorwaarden onder §1 en/of §2 op het moment van evaluatie. Als het comité er in de volgende 12 maanden niet in slaagt te voldoen aan de

sC voorwaarden onder §1 en §2 dan wordt automatisch een voorstel voorgelegd op de volgende algemene vergadering na evaluatie om het lidmaatschap te beëindigen

3. een comité wordt full member als het aan de voorwaarden onder §1 en §2 voldoet

p §4 procedures

- De evaluatie periode is altijd 12 maanden voor de evaluatiedatum.

- Een activiteit valt in een bepaalde periode als het resultaat wordt behaald of de activiteit

ir+ plaatsvindt in die periode.

- De evaluatiedata zijn de 1ste februari (voor de criteria worden alle activiteiten van 1 februari van het voorgaande kalenderjaar tot en met 31 januari van het lopende kalenderjaar in beschouwing genomen) en de 1 ste augustus (voor de criteria worden alle activiteiten van 1 augustus van het voorgaande jaar tot en met 31 juli van het lopende jaar in beschouwing genomen).

Procedure voor de januari-evaluatie:

Elk LC moet een rapport inleveren, gedefinieerd door het MC, waarin het LC bewijst dat de criteria voor de status dat het LC wil behalen worden gehaald. Dit rapport moet uiterlijk ingeleverd worden voor 1 februari. De nieuwe statussen zullen in voege treden op 2 februari, onafhankelijk van het moment van bekendmaking.

" pip Procedure voor de juli-evaluatie:

Elk LC moet een rapport inleveren, gedefinieerd door het MC, waarin het LC bewijst dat de criteria voor de status dat het LC wil behalen worden gehaald. Dit rapport moet uiterlijk ingeleverd worden voor 1 augustus. De nieuwe statussen zullen in voege treden op 2 augustus, onafhankelijk van het moment van beslissing.

§5 de verdeling van de stemmen

De toewijzing en de terugtrekking van de titel 'member in probation', 'member in alert' of full member' wordt

sC bepaald zoals beschreven onder §4 in de statuten.

Een 'full member' heeft 1 stem in de algemene vergadering

Een 'member in probation' en een 'member in alert' hebben geen stem in de algemene vergadering, met

pQ uitzondering van Members in Alert binnen de 6 maanden na het verliezen van hun full membership  status.

§6 rechten en plichten van de leden

De leden zijn een jaarlijkse financiële bijdrage verschuldigd, deze bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering maar zal niet meer dan 25.000 euro bedragen.

De andere rechten en plichten van de leden worden bepaald in het compendium (huishoudelijk reglement).

Een lid kan elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Dit ontslag moet overgemaakt worden per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Vanaf de ontvangst van dit aangetekend schrijven vervalt elk recht voor het lid nog verder gebruik te maken van het netwerk, het merk en de naam 'AIESEC'.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Een lid dat handelt in tegenspraak met de waarden en objectieven van de vereniging kan uitgesloten

worden van de vereniging door de algemene vergadering zoals voorzien in de procedure van uitsluiting

vastgelegd in artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

§7 Sluitingsprocedure

Een LC dat voor sluiting wordt voorgedragen kan alleen gesloten worden door een beslissing van de

algemene vergadering, goedgekeurd met 2/3 van de stemmen.

Titel III Algemene Vergadering

Art 7 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een externe onpartijdige voorzitter. De voorzitter van de vergadering heeft in geen geval stemrecht.

Een lid (LC) kan zich niet door een ander lid (LC) laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering. Een lid moet vertegenwoordigd worden door de eigen EB of door een volwaardig lid van het LC dat als lid van dat LC ingegeven is in Myaiesec.net. Alle leden van een LC die geen leden zijn van de EB, moeten een volmacht krijgen van de EB.

Art 8 Opgeroepen door de Raad van Bestuur, komt de Algemene Vergadering samen op de dag, uur en plaats in de oproepingsbrief bepaald, telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet minimaal éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor IPM (International Presidents Meeting) georganiseerd door AIESEC International voor het goedkeuren van de rekening, de begroting en de benoeming en ontlasting van de bestuursleden.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen, wanneer één vijfde van de effectieve leden hierom vraagt.

Alle leden worden opgeroepen tot de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur, bij gewone brief, fax of e-mail minstens 8 dagen voor de vergadering. Het vervullen van die formaliteit dient niet te worden aangetoond. De oproepingsbrief vermeldt tevens de agenda, die vastgelegd wordt door de Raad van Bestuur. (Behoudens de gevallen voorzien in de art 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 kan de Algemene Vergadering geldig beraadslagen over punten die niet op de agenda stonden vermeld op voorwaarde dat drie vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee instemt)

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht.

Art 9 De Algemene Vergadering is geldig samengesteld als 2/3 van de stemmen aanwezig zijn, behalve voor aangelegenheden waarvoor de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement bijzondere quorumvereisten stellen.

Art 10 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1. de wijziging van de statuten "

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders en het vaststellen van hun aantal binnen de perken van de statuten

3. de aanvaarding en uitsluiting van leden

4. de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, het geven van kwijting aan de bestuurders en het bestemmen van de baten

5. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

6. goedkeuren en wijzigen van het Huishoudelijk Reglement (compendium)

7. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk Art 11

§1

Alle beslissingen worden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen tenzij anders

bepaald in de wet, in de statuten of in het compendium (huishoudelijk reglement).

Onthoudingen worden beschouwd als niet uitgebrachte stemmen en met deze wordt geen rekening

gehouden bij de berekening van de meerderheid.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§2

Tot wijziging van de stemmen kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig besluiten kan nemen ongeacht het aantak aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag echter niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige leden vereist. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met 4/5 der stemmen worden besloten mits aanwezigheid van 2/3 der leden.

§3.

Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derden van haar leden aanwezig zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor vrijwillige ontbinding is bovendien een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden vereist.

Art 12 De beslissingen genomen door de Algemene Vergadering zullen worden gepubliceerd in de notulen, welke elk Lokaal Comité ten laatste veertien dagen na de Algemene Vergadering ontvangt na toezending dezer door de Raad van Bestuur.

Voor-

, behoucjien

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur draagt mede zorg voor de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad in de gevallen door de wet of statuten vereist.

Minstens één maal per jaar dient de Raad van Bestuur het bewijs leveren dat zij aan de publicatieverplichtingen alsook aan de fiscale verplichtingen voldaan heeft.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden verzameld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Elk lid heeft op elk moment recht van inzage van deze besluiten. Op aanvraag kunnen de leden een kopie ervan bekomen.

Titel IV De Raad Van Bestuur

Art 13 De Vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur.

Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat uit gedurende één jaar, namelijk van 1 augustus van het jaar waarin zij benoemd worden tot 31 juli van het volgende jaar.

Een bestuurder kan ten allen tijde ontslag nemen bij aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, deze geeft de brief door aan de andere leden van de Raad van Bestuur.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen één maand in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Ingeval het aantal bestuurders beneden twee komt te vallen, dient binnen de drie maanden een Algemene Vergadering of een Bijzondere Algemene Vergadering samengeroepen te worden om in de vervanging van de vacante plaats te voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat voltijds uit en zijn werknemers van AIESEC in Belgium vzw, met een contract van bepaalde duur. Zij hebben recht op terugbetaling van onkosten gedragen in de uitoefening van hun mandaat. Iedere terugbetaling is onderworpen aan de voorlegging van bewijsstukken.

Art 14 De Raad van Bestuur komt minstens één maal per maand samen op verzoek van de Voorzitter of twee bestuurders.

Art 15 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Ze is bevoegd voor alle daden van bestuur of beschikking die door de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter en een bestuurder.

Rechtsvorderingen worden echter, zowel als eiser of als verweerder, ingesteld of voortgezet namens de vereniging door de Raad van Bestuur en uitgevoerd door de voorzitter of een daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd persoon.

De Raad van Bestuur kan een bijzondere volmacht verlenen aan een lid van de Raad of aan een bijzondere lasthebber naar keuze voor het stellen van bepaalde daden van bestuur of beschikking.

Art 16 De Raad van Bestuur beraadslaagt geldig wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

Elke bestuurder heeft één stem. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van deze die de voorzitter vervangt.

Art 17 De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen wordt en waarin onder meer de werking van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering nader bepaald worden, zonder dat hierbij afbreuk kan worden gedaan aan het geen in de wet of in de statuten bepaald wordt.

Titel V Rekening en Begroting

Art 18 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot 31 juli van het volgend jaar.

Art 19 De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter

goedkeuring voor op de Algemene Vergadering.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Art 20 Ingeval van ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede hun vereffeningvoorwaarden.

Art 21 Na aanzuivering van de schulden van de vereniging zal het resterende actief worden overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel. In geen geval mogen de activa worden overgedragen aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een gelijkaardig doel als de ontbonden vereniging.

Titel VII Slotbepaling

Art 22 De statuten worden gepubliceerd, aangevuld en gewijzigd in het Nederlands.

Tijdens de algemene vergadering zijn ook Franse en Engelse vertalingen beschikbaar. Interpretatieverschillen tussen de teksten dienen te worden opgelost door de geest en de bedoeling van de teksten te onderzoeken. De Nederlandse tekst is de basistekst die vertaald werd naar het Engels en het Frans, beiden in overeenstemming met de dwingende bepalingen van de VZW-wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/07/2015
ÿþ MOD 2.2

! it r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningsstraat 221 -1210 Sint-Joost-Ten-Noode

Onderwerp akte : Ontslagen, benoemingen en wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van 4 juli 2015 werd beslist dat het mandaat van Sisekelo Sinyolo, geboren; op 2 juni 1991 te Bulawayo, Zimbabwe en woonachtig te Hollestraat 29, 3040 Huldenberg, zal verlengd worden; als bestuurder en dat hij de voorzitter zal zijn van AIESEC in Belgium vzw met ingang op 1 augustus 2015.

Op de algemene vergaderin van 4 juli 2015 werd beslist dat de hiemagenoemde persoon zullen worden: aangesteld als bestuurder en ondervoorzitter van AIESEC in Belgium vzw met ingang op 1 augustus 2015:

Jaouad El Azzouzi, geboren op 8 juni 1993 te Enschede, Nederland en woonachtig te Drossaard van Ophemlaan 26B, 1930 Zaventem

Op de algemene vergadering van 4 juli 2015 werd beslist dat de hiemagenoemde personen zullen worden aangesteld als bestuurder van AIESEC in Belgium vzw met ingang op 1 augustus 2015:

Lisa Fabienne Filip Huylebroeck, geboren op 20 april 1989 te Gent, België en woonachtig te Rue Maes 55, 1050 Elsene

Daniela Dandes, geboren op 8 augustus 1991 te Brasov, Roemenië en woonachtig te Diestesteenweg 48 02/02, 3010 Kessel-Lo

Dafne Sartoric Barbosa, geboren op 19 juni 1992 te Mesquita, Brazillië en woonachtig te Dahliastraat 15, 1030 Schaarbeek

Maja Maria Zelazek, geboren op 15 september 1993 te Warschau, Polen en woonachtig te Dahliastraat 15, 1030 Schaarbeek

Liudmila Sadova, geboren op 6 april 1987 te Zaporizhzhya, Oekraïne en woonachtig te Dahliastraat 15,: 1030 Schaarbeek

Amgad Adel Abdelfattah Abdella EI6ky, geboren op 26 december 1992 te Tripoli, Libië en woonachtig te 5' Mohamed Sabry & Mahmoud Said St. San Stefano, Alexandrië, Egypte

José Pedro Lopes Correia, geboren op 2 december 1992 te Oliveira de Azeimis Aveiro, Portugal en woonachtig te Rua Dr. Angelo da Fonseca, n°209, 3720-372 Oliveira de Azeméis

Op de algemene vergadering van 4 juli 2015 werd beslist dat de hiemagenoemde personen worden: ontslaan als bestuurder op 31 juli 2015:

Pieterjan Keymeulen, geboren op 13 april 1991 te Gent, België en woonachtig te Stationsstraat 95, 9860° Oosterzele.

Carla Teixeira Silveira, geboren op 12 augustus 1988 te Ponta Grosse, Brazilië en woonachtig te Rua: Edson Nobre de Lacerda 70, Jardim Carvalho, 84015-590 Ponta Grossa - Parana, Brazilië

Gustave Schmitt Walker, geboren op 14 januari 1992 te Cascavel, Brazilië en woonachtig te Rua Voluntarios da Patria, no 239p, Casa 4, 85813-240, Cascavel - Parana, Brazilië

Karolina Maria Halarewicz, geboren eip 1 maart 1991 te Czeladz, Polen en woonachtig te Mikolaycwyka 5A, 41-200 Sosnowiec, Polen

Robson Luis Dazzi, geboren op 20 juli 1990 te Maravilha, Brazilië en woonachtig te Rua Cruz e Souza 93,, 9874000 Maravilha - SC, Brazilië

Anastasia Vasilachi, geboren op 13 februari 1992 te Chisinau, Moldavië en woonachtig te Rue Jourdan 64, 1000 Brussel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

tieergelegdlentvangen op

1 i 20i¬ fie

111111WH011

Ondernemingsnr : 0408.138.188

Benaming

(voluit) : AIESEC in Belgium

terbit-; ~ vÈ11 rèCf`iiF ieikV~it i~c:~~s~~:~;~ëï Of't3t-gGr

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

Wijziging stafuten:

Op de algemene vergadering van 14 september 2014 werd beslist dal de volgende basisvoorwaarde voor

lidmaatschap zal worden toegevoegd aan artikel 6, §1 van de statuten:

v`

0e geconsolideerde rapportering dient vier keer per jaar te worden ingediend. De leden zullen hiervoor een

toot en richtlijnen ontvangen van de financieel verantwoordelijke van AIESEC in Belgium vzw/asbl.

4,borr

behouden

aan Vet

Belgisch

Staatsblád

Op de algemene vergadering van 22 maart 2015 werd beslist dat de volgende basisvoorwaarde voor lidmaatschap zal worden toegevoegd aan artikel 6, §1 van de statuten:

leen lokaal comité kan slechts als een lid beschouwd worden als er één voorzitter werd verkozen, en dit volgens de procedure beschreven in de statuten van dit lokale comité. Het mandaat van de voorzitter start telkens op 1 juli van een bepaald jaar en eindigt of 30 juni van het daaropvolgende jaar. Indien er geen voorzitter verkozen werd, of indien er meerdere voorzitters verkozen werden, zal er een plan ter garantie van de continuïteit worden voorgesteld op de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Op de algemene vergadering van 4 juli 2015 werd beslist dat artikel 6, §1, punt 17 als volgt zal worden gewijzigd:

17. Heeft alle informatie voor het ministerieel rapport geüpdatet in de National Exchange Tracker gerelateerd aan elke gerealiseerde TN en ER De deadline voor het indienen van deze informatie zal worden bepaald door het sub comité verantwoordelijk voor lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
AIESEC IN BELGIUM

Adresse
Zetel : Koningsstraat 221 -1210 Sint-Joost-Ten-Noode

Code postal : 1210
Localité : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Commune : SAINT-JOSSE-TEN-NOODE
Région : Région de Bruxelles-Capitale