AMMI BRUSSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : AMMI BRUSSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.319.818

Publication

26/06/2014
ÿþ iNOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neeriegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 839.319.818 Benaming

(voluit) : Ammi Brussel

I~~~~mu~n~~uunuu

14 29320

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

' neergele$clEontvarlgen op

1 ? JUNI 2014

ter griffie ve rk Nederiandstalige --xecntbank -van- fcoophandei B'rüss r

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Achille Detiennestraat 38, 1030 Schaabeek

Onderwerp akte : Algemene vergadering van 81512014

Wijziging Raad van Bestuur

Ontstag van bestuurders

-Hoquet-Bernhard Rahel, Prins Leopoidsquare 19b, 1020 Brussel

-Vanbeckevoort Maria Dominique Emestine, Achille Detiennestraat 38, 1030 Schaarbeek

Herbenoeming Bestuurders

-Hoquet Sebastian, Prins Leopoidsquare 19b, 1020 Brussel

-Demaerel Ignae Emiel Jan Germaan, Achille Detiennestraat 38, 1030 Schaarbeek

Benoeming bestuurders

-Roose Wim, Emile Bockstaellaan 312, 1020 Laken, 06/02/1973

-Van Leeuwen Tim, Lesbroussartstraat 83, 1050 Elsene, 15/05/1981

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzif van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij hét Belgisch Staatsblad - 26/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/09/2011
ÿþ1: MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V bah

aa

Bel Staa

RUSEf,

Griffie

tu.)

Ondernerningsnr : g3 g . 3 Al cg g Benaming

(voluit) : Ammi Brussel

111111

*iiias~ai*

Bij lagen-bij -het- Belgisch- Staatsblad - -27/09/2011- Annexes-du Moniteur b

(verkort) :

Rechtsvore : VZW

Zetel : Achille Detiennestraat 38, 1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : Oprichting VZW

STATUTEN

Tussen de ondergetekenden:

1.Vanbeckevoort, Maria Dominique Ernestine, gezinsbegeleider, Achille Detiennestraat 38, 1030 Schaarbeek, Belgische, 63.01.09-250.34

2.Demaerel Ignace Emiel Jan Germaan, leraar, Achille Detiennestraat 38, 1030 Schaarbeek, Belg, 61.01.10-119.93

3.Hoquet Sebastian, consulent, Prins Leopoldsquare 19b, 1020 Brussel, Belg, 80.08.01-315.33

4.Hoquet-Bernhard Rahel, polyvalent verzorgende, Prins Leopoldsquare 19b, 1020 Brussel, Belg, 75.01.22408.29

5.Roose Wim, zorgcoórdinator, Emile Bockstaellaan 312, 1020 Laken, 73.02.06.335.62

wordt overeengekomen volgende vereniging op te richten:

Titel I -- DE VERENIGING

Artikel 1.1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd de "VGS-wet").

Artikel 1.2 Naam

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk. De benaming van de vereniging luidt: "Ammi Brussel". Deze naam moet voorkomen in alle akten, brieven, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, orders en andere stukken die uitgaan van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige vermelding van de zetel.

Artikel 1.3 Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Achille Detiennestraat 38, 1030 Brussel, in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij kan worden overgebracht bij beslissing van de Algemene Vergadering naar iedere andere plaats in het Brussels Gewest of het Vlaams Gewest.

Artikel 1.4 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel Il  Doelstellingen en activiteiten

Artikel 2.1 doelstellingen

De vereniging heeft als doel:

Op de laatste tilz, van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid var, de Inslflrms?nt8reslde notaris. hetzij van de parso(o)n{enj bevoegd de verenrgrng, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Elçrwn : Naam er handtekening.

`t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het starten en ondersteunen van huiskerken in het Brussels gewest, die een gemeenschap van christenen in en voor Brussel vormen,

Onze focus is in eerste instantie Nederlandstaligen uit Brussel en omgeving. Daarnaast staan we open voor meertalige en anderstalige huiskerken.

De vereniging is christelijk van aard en zal haar morele basis voor het nemen van al haar beslissingen steunen op de Bijbel. De implicaties hiervan zullen beschreven worden in een huishoudelijk reglement.

Artikel 2.2 activiteiten

1. Voor de verwezenlijking van haar doel mag de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de doelen, onder andere:

a)Samenkomsten in huiskerken met een sterke focus op de onderlinge gemeenschap met elkaar, gebed en

aanbidding, onderwijs, en het breken van het brood.

b)Het vormen van een netwerk van huiskerken in alle wijken van Brussel die regelmatig contact houden.

c)De ondersteuning van de leiders van deze huisgroepen en het netwerk.

d)Het initiëren en ondersteunen van gebedsinitiatieven.

e)Het samenwerken met christelijke kerken en organisaties en het bevorderen van eenheid.

f)Een geëngageerde werking in de wijken waar we wonen.

g)Alle mogelijke activiteiten om het evangelie in Brussel uit te dragen door woord en daad.

h)Het ondersteunen van zending en sociaal werk in binnen- en buitenland.

i)Het ontwikkelen van onderwijs.

Deze opsomming is niet limitatief.

2. De vereniging mag activa verwerven en rationeel beheren, in overeenstemming met het doel waarvoor de vereniging is opgericht. Zo mag de VZW lidgelden innen, prestaties aanrekenen aan andere fysieke personen of rechtspersonen, participaties nemen in andere vennootschappen, roerende en onroerende goederen verwerven en verkopen, huren en verhuren, en alle andere initiatieven nemen om de nodige financiële middelen te verwerven, te beheren en te beleggen. De VZW kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen voor zover die in overeenstemming zijn met het doel en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken.

Titel III.  Lidmaatschap

Artikel 3.1 Leden

1. Iedere regelmatige bezoeker van een Ammi huiskerk kan zich kandidaat stellen als lid door een schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de Raad van Bestuur en schriftelijk in te stemmen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

2. Het aantal leden moet steeds minstens 1 lid meer tellen dan de Raad van Bestuur van de vereniging.

3. De aanvraag tot lidmaatschap wordt voorgelegd op de eerstvolgende Raad van Bestuur, ten hoogste drie maanden na het indienen van het toetredingsverzoek. De Raad van Bestuur brengt op basis van de lidmaatschapsaanvraag een eensluidend advies uit bij de Algemene Vergadering.

Op de eerstvolgende Algemene Vergadering wordt de lidmaatschapsaanvraag geagendeerd. De Algemene Vergadering beslist met een 2!3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden over de aanvraag tot lidmaatschap. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

4. De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe leden en kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais lid. Tegen de weigering van aanvaarding als fid is geen beroep mogelijk.

5. Aan leden kan een lidmaatschapsbijdrage worden gevraagd die jaarlijks wordt vastgelegd door de Algemene Vergadering.

Artikel 3.2 Toegetreden leden

De Algemene Vergadering heeft het recht om toegetreden leden te aanvaarden. Toegetreden leden moeten eveneens het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging onderschrijven. Zij hebben geen stemrecht op een Algemene Vergadering. Zij mogen raad geven aan de Algemene Vergadering. Deze raad is niet bindend ten aanzien van de Algemene Vergadering.

Artikel 3.3 Ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1. Leden en toegetreden leden kunnen zich op elk moment uit de VZW terugtrekken. Leden die zelf ontslag nemen, moeten dit met een formeel schrijven meedelen aan de secretaris van de vereniging. Het ontslag gaat onmiddellijk in bij ontvangst van het schrijven.

2. Leden en toegetreden leden die zonder schriftelijke motivering drie opeenvolgende Algemene Vergaderingen afwezig zijn, worden geacht ontslagnemend te zijn.

3. Het lidmaatschap van leden en toegetreden leden, die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betalen binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen 1 maand na die aanmaning. Een lid en toegetreden lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betaalt, kan geacht worden ontslagnemend te zijn.

Artikel 3.4 Beëindiging van lidmaatschap

1. Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW of niet meer voldoet aan de voorwaarden voor lidmaatschap zoals omschreven in de statuten en het huishoudelijk reglement, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

2. Ieder lid, dat zijn/haar ontslag krijgt of wordt uitgesloten uit de vereniging, krijgt de gelegenheid om zich te verdedigen op de statutaire Algemene Vergadering of een bijzondere Algemene Vergadering, alvorens er gestemd wordt over het ontslag of de uitsluiting.

Artikel 3.5 Rechten

1. Geen enkel lid kan aanspraak laten gelden op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid als lid.

2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

3. Leden verbinden zich nooit persoonlijk voor de handelingen die de vereniging stelt. Zij zijn ook nooit verplicht tot financiële ondersteuning van de vereniging.

TITEL IV  De Algemene Vergadering

Artikel 4.1 De Algemene Vergadering

1. De Algemene Vergadering is het hoogste gezag van de vereniging.

2. Ieder lid en toegetreden lid heeft het recht om aanwezig te zijn op de Algemene Vergaderingen,

3. Enkel de leden zijn stemgerechtigd, hetzij in eigen naam of bij volmacht, gegeven aan één ander lid van de vereniging. Ieder lid heeft recht op één stem.

Artikel 4.2 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd om:

1.de statuten te wijzigen;

2.bestuurders aan te stellen of te ontslaan en kwijting te geven over hun bestuur tijdens het voorbije

werkjaar;

3.gevolmachtigden en auditors aan te stellen en in voorkomend geval hun vergoeding te bepalen;

4.de jaarrekening en het budget voor het volgend boekjaar goed te keuren of te amenderen, de vereniging

vrijwillig in vereffening te stellen;

5.nieuwe leden en toegetreden leden te aanvaarden;

6.een lid uit te sluiten;

7.een jaarlijkse bijdrage vast te stellen.

Artikel 4.3 Vergaderingen

1. De gewone of statutaire Algemene Vergadering, ook genoemd de jaarvergadering, moet eens per jaar samenkomen, ten laatste in het tweede kwartaal van het kalenderjaar, op de maatschappelijke zetel of de plaats vermeld op de uitnodiging.

2. De jaarvergadering zal de rekeningen van het vorig boekjaar bespreken en goedkeuren en het budget voor het volgend jaar verantwoorden.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. De oproepingen tot de jaarvergadering, ondertekend door de voorzitter of ,secretaris, moeten minstens vijftien dagen voordien per brief of per elektronische post worden overgemaakt aan elk lid en elk toegetreden lid, op het meest recente adres dat deze daartoe aan de Raad van Bestuur heeft opgegeven. Deze oproepingsbrief bevat de agenda.

4. Ieder nieuw agendapunt dat de leden of toegetreden leden wensen te behandelen, zal ten laatste drie dagen op voorhand moeten meegedeeld worden aan de voorzitter en moet met een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden worden aanvaard.

5. Telkens de belangen van de vereniging dit vereist, kan er een bijzondere Algemene Vergadering worden gehouden. Het samenroepen van een bijzondere Algemene Vergadering kan door één vierde van het aantal leden, of door de meerderheid van de Raad van Bestuur worden gevorderd.

6. Elke bijzondere Algemene Vergadering zal worden gehouden op de dag, uur en plaats, zoals bepaald in de oproepingsbrief, die de agenda zal vermelden. Alle leden en toegetreden leden moeten hierop uitgenodigd worden per brief of elektronische post, die minstens 8 kalenderdagen voor de vergadering verstuurd wordt.

Artikel 4.4 Quorum en stemming

1. Aan het aanwezigheidsquorum wordt voldaan, als meer dan de helft van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De leden van de Raad van Bestuur moeten aanwezig zijn behoudens overmacht.

2. Voor alle zaken, waarvoor geen bijzondere meerderheid is vereist, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en de met geldige volmachten vertegenwoordigde leden.

3. Volgende beslissingen vereisen een tweederde meerderheid en de aanwezigheid van tweederde van de

leden:

a.wijziging van de statuten;

b.uitsluiting van een lid.

4. Voor de beslissing om het doel van de vereniging te wijzigen of de vereniging te ontbinden, is er een viervijfde meerderheid van de vertegenwoordigde leden vereist en tweederde van de leden moet aanwezig zijn op de vergadering die hierover statueert.

5. Indien een Algemene Vergadering niet het vereiste quorum behaalt, dan zal er een tweede Algemene Vergadering moeten gehouden warden binnen de eenentwintig dagen. Ongeacht het aantal aanwezigen kan er tijdens deze Algemene Vergadering geldig worden gestemd en rechtsgeldige beslissingen worden genomen.

6. Leden die niet op een Algemene Vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen.

7. De stemming kan gebeuren door afroeping, handopsteking, of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

8. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn of van diegene die op dat moment de vergadering voorzit.

9. Van alle Algemene Vergaderingen zullen notulen worden opgesteld. Deze zullen ondertekend worden door twee bestuurders. De leden van de Algemene Vergadering ontvangen een kopie van dit verslag.

TITEL V  RAAD van BESTUUR

Artikel 5.1 samenstelling Raad van Bestuur

1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die bestaat uit minimaal drie bestuurders, lid van de VZW. Extra bestuurders kunnen al dan niet leden van de VZW zijn.

2. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, voor een termijn van drie jaar. Zij kunnen na het beëindigen van de termijn van hun mandaat herkozen worden.

3. Een bestuurder kan ten allen tijde ontslagen worden door de Algemene Vergadering, die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

4. Een bestuurder kan tijdens zijn mandaat ontslag nemen. Dit moet gebeuren door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. In de volgende Algemene Vergadering moet in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vervanging van de bestuurder worden voorzien. De raad van Bestuur kan tijdelijk een waarnemend bestuurder aanstellen.

5. De functies van voorzitter, secretaris en penningmeester, worden door de Raad van Bestuur onder haar leden verkozen en medegedeeld aan de leden van de Algemene Vergadering. Deze functies zijn onverenigbaar.

6. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Artikel 5.2 Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1. De Raad van Bestuur zal vergaderen na een oproeping door de voorzitter, zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist. De oproeping gebeurt per brief of elektronische post. In deze oproeping zal de plaats en het uur van samenkomst opgegeven worden, alsook de agenda. De schriftelijke oproep zal ondertekend worden door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de secretaris.

2. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

3. De Raad van Bestuur kan beraadslagen en besluiten als de meerderheid van de leden aanwezig zijn. Enkel beslissingen, genomen bij meerderheid van stemmen, zijn geldig.

4. De notulen van de vergaderingen moeten ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Alle bestuursleden ontvangen een kopie. De notulen worden bewaard in een notulenregister en zijn ter inzage van de leden van de VZW.

Artikel 5.3 Tegenstrijdig belang

ln geval van een strijdig belang van een bestuurder, ten aanzien van een te nemen beslissing die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet deze bestuurder dit melden voor de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van beraadslaging en van de stemming over de aangelegenheid waarop het tegenstrijdig belang betrekking heeft.

Artikel 5.4. Interne bevoegdheden  beperkingen

Verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur

a)Buiten de taken bedoeld in artikel 4.2 die het exclusieve domein zijn van de Algemene vergadering, wordt de Raad van Bestuur gelast met het dagelijks bestuur van de vereniging.

b)De Raad van Bestuur bepaalt bezoldigingen en vergoedingen; hij mag een of meerdere bestuurders bezoldigen voor de hun toevertrouwde taken.

c)De Raad van Bestuur werft werknemers aan en heeft de bevoegdheid ze te ontslaan. Hij bepaalt hun taak en hun bezoldiging.

d)De Raad van Bestuur aanvaardt vrijwilligers, bepaalt hun taken en doelstellingen.

e)De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan een of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

f)De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het financieel bestuur van de vereniging.

g)De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Artikel 5.5 Externe vertegenwoordiging

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging ten aanzien van alle derden: de Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

2. De Raad van Bestuur kan handelen als aanlegger of als verweerder in rechte voor de bevoegde Rechtbanken en Hoven van Beroep.

3. De voorzitter of een bestuurder, daartoe aangewezen door de Raad van Bestuur, heeft de bevoegdheid om alle schadeclaims ten voordele of ten laste van de vereniging te behandelen. Zij mogen in dit kader zowel een financiële dading stellen of de schadeclaims voor de bevoegde Rechtbanken instellen of verdedigen.

V

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

4. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevol-machtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

5. Voor bedragen tot 2.500 Euro, met name de handelingen van dagelijks bestuur, volstaat de handtekening van één gevolmachtigde. Boven deze handelingen van dagelijks bestuur tekenen steeds twee bestuurders.

Artikel 5.6 Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

TITEL VI  DAGELIJKS BESTUUR

1. Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Algemene Vergadering worden opgedragen aan een of meer personen.

2. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

3. In afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van twee bestuurders beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 10000 EUR te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

5. De benoeming van de personen, belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

TITEL VII -- FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 7.1 Financiering

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Deze opsomming is niet limitatief.

2. Het positief financieel resultaat dat overblijft op het einde van het boekjaar, kan worden gebruikt om bestaande projecten verder uit te bouwen en nieuwe projecten op te starten.

3. De Algemene Vergadering kan beslissen dat de leden gehouden zijn tot betalen van een jaarlijks lidgeld. Dit lidgeld mag niet hoger zijn E 5000,00.

Artikel 7.2 Boekhouding

1. Het boekjaar loopt van één januari tot een en dertig december van elk jaar. De rekeningen van het voorbije boekjaar dienen opgemaakt te worden in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. De jaarvergadering, die de jaarrekening en het budget voor het nieuwe boekjaar zal goedkeuren, moet zo spoedig mogelijk nadien gehouden worden, maar ten laatste op 30 juni van elk jaar.

MQD 2.2

Luik B - Vervolg

2. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 7.3 Ontbinding

In geval van ontbinden van de vereniging, hetzij een vrijwillige, hetzij een gedwongen ontbinding, voor gelijk

welke reden, zal de Algemene Vergadering dienen te beslissen om de goederen van de vereniging over te

dragen aan een organisatie, die door haar wordt aangeduid en die een gelijkaardig doel nastreeft.

De uitvoering hiervan zal opgedragen worden aan de Raad van Bestuur.

. Voorbehouden aan het Belgisch

Staatshlladd

l_.

Bijlagen bij het-Belgisch-Staatsblad - 27/09/2O11---Annexes du Moniteur belge

TITEL VIII  TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

1. Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 11, §5 van de V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

2. Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL IX -- HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Alle punten waarin bij de wet of bij deze statuten niet is voorzien, kunnen worden geregeld in een Huishoudelijk Reglement, dat wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid moet worden goedgekeurd.

TITEL X  SLOTBEPALINGEN

1. Voor alle gevallen die niet uitdrukkelijk in deze statuten werden voorzien, zal de meest recente wetgeving op de Verenigingen Zonder Winstoogmerk integraal van toepassing zijn.

2. De Vereniging Zonder Winstoogmerk "Ammi Brussel" wordt opgericht op heden.

3. Het boekjaar zal uitzonderlijk lopen van de datum van oprichting tot en met een en dertig december 2011.

4. Als bestuurders van Ammi Brussel vzw worden benoemd:

Hoquet Sebastian, Prins Leopoldsquare 19b 1020 Brussel, geboren 1/8/1980 Deurre Vanbeckevoort Maria, Achille Detiennestraat 38 1030 Schaarbeek, geboren 9/1/1963 Bree Demaerel Ignace, Achille Detiennestraat 38 1030 Schaarbeek, geboren 10/111961 Ukkel Bernhard Rahel, Prins Leopoldsquare 19b 1020 Brussel, geboren 22/1/1975 Schaffhausen

5.De raad van bestuur is als volgt samengesteld

Hoquet Sebastian, Voorzitter

Vanbeckevoort Maria, Ondervoorzitter

Demaerel Ignace, Secretaris

Bernhard Rahel, Penningmeester

Aldus Opgesteld om te goeder trouw te worden uitgevoerd,

Brussel, 1 augustus 2011

Hoquet Sebastian, oprichter

Vanbeckevoort Maria, oprichter

Demaerel Ignace, oprichter

Bernhard Rahel, oprichter

Roose Wim, oprichter

Cap de laatste biz van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notais, hetzij van de perso(eir,er-.i bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMMI BRUSSEL

Adresse
ACHILLE DETIENNESTRAAT 38 1030 SCHAARBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale