ANIMO, JONG LINKS

Association sans but lucratif


Dénomination : ANIMO, JONG LINKS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.768.031

Publication

21/05/2014
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging vangpkte ter griffie

neer elegd/ontvdngen op

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

' Ondernemingsnr : 0415.768.031

Banaming

(voluit) : Animo, jong links

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grasmarkt 105 bus 44 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - naamswijziging - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Statuten en akten:

De algemene vergadering van 3 april 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige? aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TiTEL I: ALGEMEEN

ARTIKEL 1

De vzw draagt de naam: Jongsocialisten

De verkorte benaming van de vereniging is: JS

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De maatschappelijke zetel kan binnen het Vlaams en Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging is de onafhankelijke jongerenbeweging van sp.a. De vereniging streeft vanuit socialistische visie naar een sociaal rechtvaardige, democratische en solidaire samenleving. In die samenleving krijgt' iedereen gelijke kansen en kan iedereen die kansen ook waarmaken. De vereniging wil hierbij jongeren betrekken, een stem geven en engageren voor deelname aan politiek in brede zin. De vereniging realiseert haar doel door maatschappelijke actie en sensibilisatie, educatie, lobbying en participatie. De vereniging hanteert hierbij methodieken uit het jeugdwerk. De vereniging richt zich tot een breed publiek van jongeren,

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch; slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan: het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging onderschrijft de rechten van het kind en het Europees Verdrag tot bescherming van de¥ rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

itA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

111111

0 9 MEI 2014

r griffie van de Nueleandstalige Mehtl9Pihk Vian koophandel Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging telt zowel effectieve leden als toegetreden leden. Effectieve leden zijn de stemgerechtigde leden op de algemene vergadering. Toegetreden leden zijn aangesloten gesloten bij de vereniging zonder stemrecht op de algemene vergadering.

Het toegetreden lidmaatschap, het effectieve lidmaatschap en het bestuurdersmandaat binnen de vereniging is onverenigbaar met het uitoefenen van elk uitvoerend mandaat bij een andere politieke jongerenvereniging in de Vlaamse Gemeenschap en het lid zijn van een politieke beweging die waarden uitdraagt die manifest in strijd zijn met socialistische en progressieve waarden. De hoedanigheid van een desbetreffende vervalt onmiddellijk bij het intreden van deze clausule.

ARTIKEL 6

Eenieder kan toegetreden lid zijn van Jongsocialisten vanaf de dag waarop hij/zij veertien jaar wordt tot de dag waarop hij/zij 31 jaar oud wordt, indien hij/zij akkoord gaan met de statuten en reglementen van de vereniging.

Het toegetreden lidmaatschap gaat in vanaf de aansluiting via kennisgeving aan het secretariaat.

De effectieve leden worden verkozen door het congres, conform de bepalingen in artikel 22 van de statuten.

ARTIKEL 7

Alle leden, zowel de effectieve als de toegetreden leden, betalen jaarlijks een ledenbijdrage. De ledenbijdrage bedraagt maximum 25 EUR.

ARTIKEL 8

Het lidmaatschap van elk toegetreden lid en effectief lid, alsook het bestuurdersmandaat eindigt van rechtswege op de dag dat desbetreffende eenendertig jaar oud wordt.

Elk effectief en elk toegetreden lid kan te arien tijde uit de vereniging treden. Het uittreden van een toegetreden lid moet schriftelijk per post of per e-mail aan het secretariaat worden meegedeeld. Het uittreden van een effectief lid moet schriftelijk per post of per e-mail aan de raad van bestuur worden meegedeeld.

De algemene vergadering kan te allen tijde een toegetreden lid uitsluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen op basis van een duidelijk omschreven motivatie na het [id gehoord te hebben.

De uitsluiting van een effectief lid gebeurt conform de bepalingen van artikel 22 van de statuten,

TITEL III: CONGRES

ARTIKEL 9

Het congres is bevoegd voor de bespreking en goedkeuring van het inhoudelijk programma van de vereniging en de kennisname van het financieel verslag en het werkingsverslag.

Het congres geeft een eensluidend advies met betrekking tot

-De benoeming van negen bestuursleden, onder wie de voorzitter;

-Het goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met de sp.a.;

-Het goedkeuren van de erkenningsvoorwaarden van de afdelingen; en

-Een voorstel tot statutenwijziging van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTIKEL 10

Het congres vertegenwoordigt alle toegetreden en effectieve leden. Allen hebben toegang tot het congres en hebben er spreek- en stemrecht.

Elk aanwezig congreslid beschikt op het congres over één stem, Een congres kan slechts geldig vergaderen indien minstens zeventig congresieden aanwezig zijn.

ARTIKEL 11

Het congres komt minstens twee maal per jaar samen op bijeenroeping van de raad van bestuur.

ARTIKEL 12

Het congres komt buitengewoon samen op aanvraag van minstens honderd congresleden of minstens tien afdelingen gespreid over ten minste twee provincies.

De aanvraag wordt door middel van een aangetekend schrijven ingediend bij de raad van bestuur met vermelding van de te behandelen agendapunten. De raad van bestuur dient binnen de maand gevolg te geven aan het verzoek, waarbij ten laatste in de tweede maand na het verzoek effectief het congres moet plaatsvinden waarop de gevraagde agendapunten worden behandeld. Bij ontstentenis hiervan is het bestuur van rechtswege ontslagnemend en worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven door de algemene vergadering. De raad van bestuur blijft zolang aan tot in de vervanging wordt voorzien en moet binnen de máand in de oproepmodaiiteiten van het congres en van de algemene vergadering voorzien. De raad van bestuur kan tot haar vervanging enkel de lopende zaken behartigen,

ARTIKEL 13

Het bijeenroepen van een gewoon of buitengewoon congres wordt ten minste vijftien dagen voor het congres schriftelijk aan alle congresleden per post of per e-mail aangekondigd door middel van een oproeping.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van het congres.

Het congres kan geen beslissingen nemen omtrent een voorstel tot statutenwijziging, de verkiezing van het bestuur, de samenwerkingsovereenkomst met de sp.a of de erkenningsvoorwaarden van de afdelingen zonder dat dit uitdrukkelijk in de oproeping is aangekondigd.

ARTIKEL 14

De besluiten van het congres worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige congresleden.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 15

De dagelijkse leiding en de residuaire bevoegdheden van de vereniging, met name aile bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden, zijn de bevoegdheden van de raad van bestuur. De raad van bestuur komt op geregelde tijdstippen samen om zijn bevoegdheden waar te nemen.

De raad van bestuur roept het congres bijeen en is van rechtswege vertegenwoordigd in de algemene vergadering.

De voorzitter van de raad van bestuur roept de algemene vergadering samen in naam van de raad van bestuur en is van rechtswege voorzitter van de algemene vergadering.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur beslist als college, bij gewone meerderheid van aanwezige bestuursleden. Om geldig te beraadslagen moeten minstens één derde van de bestuurders aanwezig zijn op de bijeenkomst.

De raad van bestuur is samengesteld uit negen bestuursleden, onder wie één voorzitter. De bestuurders worden benoemd onder de toegetreden leden. De voorzitter uitgezonderd, zijn beide geslachten gelijk vertegenwoordigd in de raad van bestuur, uitgezonderd het in artikel 17 besproken geval.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 17

De algemene vergadering benoemt de bestuursleden op eensluidend advies van het congres conform het verkiezingsreglement.

Indien het eensluidend advies van de algemene vergadering minder dan vier personen aanwijst van één van beide geelachten, wordt de raad van bestuur uitzonderlijk aangevuld met personen van het andere geslacht conform datzelfde eensluidend advies.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van één jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuursleden zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat van het bestuurslid dat ze vervangen.

ARTIKEL 18

De voltallige raad van bestuur is van rechtswege ontslagnemend na afloop van één jaar sinds de benoeming van het langstzittende bestuurslid.

De bevoegdheden van een ontslagnemende raad van bestuur beperken zich tot lopende zaken en de organisatie van een congres met het oog op de benoeming van een nieuwe raad van bestuur binnen de termijn van één maand.

Het bestuurdersmandaat is onverenigbaar met het uitoefenen van elk uitvoerend mandaat bij een andere politieke jongerenvereniging in de Vlaamse Gemeenschap en het lid zijn van een politieke beweging die waarden uitdraagt die manifest in strijd zijn met socialistische en progressieve waarden. Het bestuurdersmandaat vervalt automatisch indien deze conditie zich voordoet.

Het bestuurdersmandaat is eveneens ontslagnemend bij verlies van het lidmaatschap van de vereniging. ARTIKEL 19

Bestuursleden kunnen te allen tijde hun mandaat neerleggen, De neerlegging van het mandaat moet door middel van een aangetekend schrijven aan het secretariaat ter kennis worden gebracht.

De algemene vergadering kan te allen tijde een bestuurslid uitsluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen op basis van een duidelijk omschreven motivatie na het bestuurslid gehoord te hebben op voorwaarde dat dit punt expliciet op de agenda voorkomt, en het bestuurslid wordt uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Bestuursleden die hun mandaat neerleggen of worden uitgesloten door de algemene vergadering, worden vervangen door tussentijds benoemde bestuursleden, De algemene vergadering benoemt deze bestuursleden op basis van het meest recente eensluidende advies van het congres met betrekking tot de benoeming van bestuursleden.

ARTIKEL 20

De voorzitter zit als bijzonder bestuurslid zowel de raad van bestuur als de algemene vergadering voor.

Bij afwezigheid Kan de voorzitter zich laten vertegenwoordigen door één van zijn/haar bestuursleden,

Indien de voorzitter zelf zijn/haar bestuursmandaat neerlegt, stelt de algemene vergadering onder de overige bestuursleden een nieuwe voorzitter aan met een twee derden meerderheid.

Indien de voorzitter wordt uitgesloten door de algemene vergadering, op de wijze zoals bepaald in artikel 19, is de voltallige raad van bestuur ontslagnem end,

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is bevoegd voor

het benoemen van bestuursleden, onder wie de voorzitter, conform het eensluidend advies van het

congres,

- het goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met de sp.a., conform het eensluidend advies van

het

s

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

congres,

- het goedkeuren van de erkenningsvoorwaarden van de afdelingen, conform het eensluidend advies van

het

congres,

-het wijzigen van de statuten, conform het eensluidend advies van het congres,

- het goedkeuren van het verkiezingsreglement op voorstel van de raad van bestuur,

- de uitsluiting van effectieve leden, toegetreden leden, bestuursleden en de voorzitter,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de controle op de naleving van de statuten en de reglementen van de vereniging,

- het goedkeuren van het werkingsverslag,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle beslissingen die deze statuten haar expliciet toekennen,

- het bepalen van de ledenbijdrage van zowel de toegetreden leden als van de effectieve leden.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering telt 23 leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

De 9 leden van de raad van bestuur zijn in die hoedanigheid van rechtswege vertegenwoordigd in de

algemene

vergadering. Tenzij een bestuurslid wordt uitgesloten door de algemene vergadering, blijft een

ontslagnemend

bestuurslid vertegenwoordigd in de algemene vergadering totdat hij/zij wordt vervangen door de benoeming

van

een nieuw bestuurslid.

De 14 overige leden van de algemene vergadering worden vanuit de toegetreden leden voor één jaar verkozen door het congres conform het verkiezingsreglement. Deze groep is als volgt samengesteld::

-Provincie Limburg: één man en één vrouw

-Provincie Vlaams-Brabant: één man en één vrouw

-Provincie Antwerpen: één man en één vrouw

-Provincie Oost-Vlaanderen: één man en één vrouw

-Provincie West-Vlaanderen: één man en één vrouw

-Brussels Hoofdstedelijk Gewest: één man en één vrouw

-Studentennetwerk van Jongsocialisten: één man en één vrouw

Vanaf een derde afwezigheid op een bijeenkomst van de algemene vergadering binnen hetzelfde kalenderjaar, wordt een lid van de algemene vergadering op de volgende bijeenkomst voor uitsluiting voorgesteld aan de algemene vergadering, die kan beslissen over de uitsluiting met een 4/5 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde effectieve leden. Dit lid van de algemene vergadering, wordt dan vervangen.

Voorts kan een effectief lid te allen tijde voor andere redenen worden uitgesloten door de algemene vergadering met 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Het effectieve lidmaatschap is onverenigbaar met het uitoefenen van elk uitvoerend mandaat bij een andere politieke jongerenvereniging in de Vlaamse Gemeenschap en het lid zijn van een politieke beweging die waarden uitdraagt die manifest in strijd zijn met socialistische en progressieve waarden. Het effectieve lidmaatschap vervalt automatisch indien deze conditie zich voordoet.

ARTIKEL 23

Telkens als het doel van de vereniging zulks vereist roept de voorzitter in naam en op beslissing van de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen.

Zij moet ten minste viermaal per jaar worden bijeengeroepen, waarbij één van de zittingen plaatsvindt binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ART1KEL 24

De algemene vergadering komt buitengewoon samen op vraag van minstens 5 van haar leden.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

De aanvraag wordt door middel van een aangetekend schrijven ingediend bij de raad van bestuur met vermelding van de te behandelen agendapunten. De raad van bestuur dient binnen de twee weken effectief gevolg te geven aan het verzoek., waarbij ten laatste in de vierde week na het verzoek effectief een algemene vergadering moet plaatsvinden waarbij de gevraagde agendapunten worden behandeld. Bij ontstentenis hiervan is de raad van bestuur van rechtswege ontslagnemend. De raad van bestuur blijft zolang aan tot in de vervanging wordt voorzien en moet binnen de maand in de oproepmodaliteiten van het congres en van de algemene vergadering voorzien. De raad van bestuur kan tot haar vervanging enkel de lopende zaken behartigen.

ARTIKEL 25

Het bijeenroepen van een gewone of buitengewone algemene vergadering wordt ten minste 10 dagen voor de algemene vergadering schriftelijk aan alle leden van de algemene vergadering per post of per e-mail aangekondigd door middel van een oproeping.

De oproeping moet worden ondertekend door de voorzitter, of twee bestuurders en vermeldt dag, uur, plaats en de voorlopige agenda van de algemene vergadering.

Elk lid van de algemene vergadering kan schriftelijk per post of per e-mail agendapunten voor de eerstvolgende algemene vergadering aanbrengen bij de voorzitter tot 5 dagen voor het plaatsvinden van de algemene vergadering. Een lijst met agendapunten die na het versturen van de oproeping met de voorlopige agenda worden toegevoegd, wordt ten laatste 3 dagen voor de algemene vergadering schriftelijk per post of per e-mail aan alle leden van de algemene vergadering overgemaakt.

De algemene vergadering kan slechts beslissingen nemen met betrekking tot zaken die uitdrukkelijk op de agenda staan of door de aanwezige effectieve leden tijdens de algemene vergadering unaniem op de agenda worden geplaatst.

ARTIKEL 26

De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen indien ten minste 4/5 van haar leden vertegenwoordigd zijn in persoon of bij volmacht. Een effectief lid kan maximaal één ander effectief lid vertegenwoordigen, mits het verlenen van een schriftelijke volmacht.

ARTIKEL 27

Alle leden van de algemene vergadering hebben één stem.

De beslissingen van de geldig bijeengeroepen algemene vergadering worden genomen bij 2/3 meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezigen en vertegenwoordigden, tenzij de statuten of de wet het anders bepalen.

ARTIKEL 28

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld. Voor elke statutenwijziging is bovendien een eensluidend advies van het congres vereist.

Indien op de eerste algemene vergadering waarop de wijziging van de statuten is aangekondigd minder dan 2/3 van de leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen worden besloten,

Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben in deze aangelegenheden de waarde van een tegenstem.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 29

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging geldt dezelfde procedure als voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist is. In geval van ontbinding wordt het saldo van het vermogen aangewend voor een belangeloze doelstelling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTIKEL 30

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of een ander lid van de algemene vergadering en worden opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden van de algemene vergadering en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of een ander lid van de raad van bestuur.

TITEL VI: GEMACHTIGDEN  DAGELIJKS BESTUUR

ARTIKEL 31

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt al dan niet uit zijn bestuurders een secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de secretaris.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 32

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij

de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

TITEL VII: SLOTBEPALING

ARTIKEL 33

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 29 november 2013 kennis genomen van het ontslag ais bestuurder van:

Eerdekens Tijn, Jan Michiel Huybrechtsstraat 9, 3550 Heusden-Zolder, geboren op 0510711989, te Hasselt

Geypen Evi, Martelarenstraat 12/1, 3200 Aarschot, geboren op 10/05/1985, te Geel

Morren Maite, Trierstraat 18, 1050 Elsene, geboren op 17/08/1984, te Brussel

Soubry Marc, Coupure Links 665, 9000 Gent, geboren op 16/02/1984, te Kortrijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

INOD 2.2

Tack Floris, Guldensporenlaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 25/06/1988, te Kortrijk Vanpoucke Kasper, Jacobuslei 68, 2930 Brasschaat, geboren op 24/05/1987, te Brasschaat Vervaet Daria, Spinnerstraat 10, 9220 Hamme, geboren op 07/09/1989, te Edegem Vonck Lore, Doornstraat 23, 9450 Haaltert, geboren op 18/08/1992, te Aalst

De algemene vergadering heeft op 29 november 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Castelyn Michèle, Jacobus Vermanderstraat 19, 8800 Roeselare, geboren op 04/09/1990, te Roeselare

De Balie Simon, Leopoldlaan 102, 9400 Ninove, geboren op 03112/1991, te Aalst

De Leener Fahim, Henri Caronstraat 12, 1070 Anderlecht, geboren op 3111011988, te Brussel

Mouallali Nora, Jean Preckherstraat 2, 1800 Vilvoorde, geboren op 15/07/1993, te Vilvoorde

Pirard Katleen, Tiensesteenweg 217, 3800 Sint-Truiden, geboren op 14/07/1991, te Sint-Truiden

Smets Stijn, Dalenstraat 7A, 3020 Winksele, geboren op 19/03/1987, te Leuven

Vandenbroucke Saartje, Boterbloemstraat 6, 8210 Veldegem, geboren op 27/11/1991, te Brugge

Van der Maelen Sander, Rozebroekstraat 45B, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 30/12/1989, te Deinze

De algemene vergadering heeft op 29 november 2013 tot bestuurder herbenoemd: Doms Sanne, Snaggaardstraat 10c, 8000 Brugge geboren op 29/09/1987, te Brugge

De algemene vergadering heeft op 3 april 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Castelyn Michèle, Jacobus Vermanderstraat 19, 8800 Roeselare, geboren op 04/09/1990, te Roeselare

De algemene vergadering heeft op 3 april 2014 tot nieuwe bestuurder benoemd:

Soubry Marc, Coupure Links 665, 9000 Gent, geboren op 16/02/1984, te Kortrijk

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

De Belle Simon, Leopoldlaan 102, 9400 Ninove, geboren op 03/12/1991, te Aalst

De Leener Fahim, Henri Caronstraat 12, 1070 Anderlecht, geboren op 31/10/1988, te Brussel

Doms Sanne, Snaggaardstraat 10c, 8000 Brugge geboren op 29/09/1987, te Brugge

Mouallali Nora, Jean Preckherstraat 2, 1800 Vilvoorde, geboren op 1510711993, te Vilvoorde

Pirard Katleen, Tiensesteenweg 217, 3800 Sint-Truiden, geboren op 1410711991, te Sint-Truiden

Smets Stijn, Dalenstraat 7A, 3020 Winksele, geboren op 1910311987, te Leuven

Soubry Marc, Coupure Links 665, 9000 Gent, geboren op 16102/1984, te Kortrijk

Vandenbroucke Saaríje, Boterbloemstraat 6, 8210 Veldegem, geboren op 2711111991, te Brugge

Van der Maelen Sander, Rozebroekstraat 45B, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 30/12/1989, te Deinze

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

{ Voorbehouden aanahet Belgisch

'Staatsblad

M0D 2,2

Luik B - Vervolg

De algèmëne vergadering heeft op 29 november 2013 t~t vóórzittéraángëduid: Doms Sanne, Snaggaardstraat 100, 8000 Brugge geboren op 29/09/1987, te Brugge

De raad van bestuur heeft op 27 maart 2013 kennis genomen van het ontslag als gemachtigde van (nog niet eerder gepubliceerd):

Mendrickx Tine, Karmelietenstraat 22/301, 2800 Mechelen, geboren op 04/12/1987, te Mechelen

De raad van bestuur heeft op 29 november 2013 kennis genomen van het ontslag als gemachtigde in de functie van secretaris van:

Laureys Christine, Jachtlaan 155, 1040 Etterbeek, geboren op 0910411988, te Anderlecht

De raad van bestuur heeft op 29 november 2013 tot nieuwe secretaris aangeduid: Beckers Sophie, Kapelstraat 57, 2570 Duffel, geboren op 2110711989, te Duffel

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en van de secretaris.

Te Brussel, op 3 april 2014,

oms Sanne Beckers Sophie

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

r

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heug van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad I

ii11111ui~unirum~~minmi

81306969 R

BRUSSEL

2 4 APR 2013

Griffie

Ondernemingsnr: 0415, 1/44_61 034 Benaming

(voluit) : Animo, jong links

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grasmarkt 105/44, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

Uitreksel uit de aktes:

De algemene vergadering heeft op 27 maart 2013 kennis genomen met het ontslag als bestuurder van: Dhooghe Bram, Dascottelei 101/13, 2100 Deurne, geboren op 23 oktober 1990, te Gent

De algemene vergadering heeft op 27 maart 2013 tot nieuwe bestuurder vernoemd:

Eerdekens Tijn, Jan Michiel Huybrechtsstraat 9, 3550 Heusden-zolder, geboren op 5 juli 1989, te Hasselt

De raad van bestuur heeft eveneens bevestigd als bijkomend gemachtige om de vereniging te vertegenwoordigen:

Secretaris: Christine Laureys, Jachtlaan 155, 1040 Etterbeek, geboren op 9 april 1988, te Anderlecht

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en secretaris.

Te Brussel, op 15 april 2013

Malte Morren Christine Laureys

Voorzitter - Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/02/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden, aan het Belgisch

Staatsblad

r,

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

2 6 JAN. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0415.768.031

Benaming

(voluit) : Animo, jong links

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering heeft op 19 december 2011 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

De Vleeshouwer Johan, Sint Janskerkhof 3, 2800 Mechelen, geboren op 03/09/1983, te Mechelen Gittenaer Anke, Rapenstraat 26 bus 3, 1000 Brussel, geboren op 2410111983, te Antwerpen Goeman Hannelore, Lobergenbos 13, 3010 Kessel-Lo, geboren op 2311111984, te Leuven Herpoele Petrus, Makelaarsstraat 24, 9000 Gent, geboren op 0710911982, te Brugge Lioris Brenda, Ter Heydelaan 300/1v, 2100 Deurne, geboren op 09/04/1982, te Borgerhout Resmann Nick, Henri Jasparlaan 120/3, 1060 Sint-Gillis, geboren op 14/12/1984, te Sint-Niklaas Van Loock Sofia, Nieuwstraat 62, 8820 Torhout, geboren op 2210411988, te Torhout Wolput Bart, Kastanjestraat 2, 2250 Olen, geboren op 25/01/1984, te Herentals

De algemene vergadering heeft op '19 december 2011 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Dhooghe Bram, Dascottelei 101113, 2100 Deume, geboren op 23/10/1990, te Gent

Doms Senne, Daverlostraat 73, 8310 Brugge, geboren op 29/09/1987, te Brugge

Geypen Evi, Martelarenstraat 12/1, 3200 Aarschot, geboren op 1010511985, te Geel

Soubry Marc, Coupure Links 665, 9000 Gent, geboren op 1610211984, te Kortrijk

Teck Floris, Guldensporenlaan 53, 8500 Kortrijk, geboren op 2510611988, te Kortrijk

Vanpoucke Kasper, Jacobuslel 68, 2930 Brasschaat, geboren op 24/05/1987, te Brasschaat

Vervaet Daria, Spinnerstraat 10, 9220 Hamme, geboren op 07/09/1989, te Edegem

Vonck Lore, Doornstraat 23, 9450 Haaltert, geboren op 18/08/1992, te Aalst

De algemene vergadering heeft op 19 december 2011 tot bestuurder herbenoemd: Morren Malte, Trierstraat 18, 1050 Elsene, geboren op 17/08/1984, te Brussel

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en; heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden: toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd. door de algemene vergadering.

, De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk'

acht.

*13034196*

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functie aangesteld:

Voorzitter: Morren Malte, Trierstraat 18, 1050 Eisene, geboren op 17/08/1984, te Brussel

De raad van bestuur heeft eveneens bevestigd als bijkomende gemachtigde om de vereniging te

" vertegenwoordigen:

Secretaris: Hendrickx Tine, Karmelietenstraat 22(301 2800 Mechelen, geboren op 04/12/1987, te Mechelen

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en de secretaris.

Te Brussel, op 19 december 2011

Malte Morren Hendrickx Tine

Voorzitter Secretaris

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

10/06/2011
ÿþ MoD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

O -05- 2011

SRUSSE1.

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

.118,3 "

~

Ondernemingsnr : 0415.768.031

Benaming

(voluit) : animo. de spirit van jong links

(verkort) : animo

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grasmarkt 105 bus 44 - 1000 Brussel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 16 maart 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1

De vzw draagt de naam: Animo, jong links

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Grasmarkt 105 bus 44, 1000 Brussel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De maatschappelijke zetel kan binnen het Vlaams en Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging is de onafhankelijke jongerenbeweging van de Socialistische Partij Anders (SP.A). De vereniging streeft vanuit socialistische visie naar een sociaal rechtvaardige, democratische en solidaire samenleving. In die samenleving krijgt iedereen gelijke kansen en kan iedereen die kansen ook waarmaken. De vereniging wil hierbij jongeren betrekken, een stem geven en engageren voor deelname aan politiek in brede zin. De vereniging realiseert haar doel door maatschappelijke actie en sensibilisatie, educatie, lobbying en participatie. De vereniging hanteert hierbij methodieken uit het jeugdwerk. De vereniging richt zich tot een breed publiek van jongeren.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

ARTIKEL 5

De vereniging telt effectieve en toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn natuurlijke personen die belang stellen in het doel van de vereniging, als vrijwilliger optreden en/of morele en financiële steun verlenen. Toetreding gebeurt schriftelijk bij de voorzitter van de vereniging.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Het aantal leden is vastgelegd op veertien.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter. De effectieve leden worden aanvaard als volgt:

-Negen leden, waaronder de voorzitter, door een verkiezing van het congres, conform artikel 12 van de statuten, voor een hernieuwbare termijn van twee jaar;

-Vijf leden, elk afkomstig uit een verschillende provincie, aangeduid door de algemene vergadering, voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

ARTIKEL 7

De ledenbijdrage bedraagt maximum 25 EUR.

ARTIKEL 8

Het effectieve lidmaatschap eindigt van rechtswege op de dag dat het lid de volle leeftijd van dertig jaar heeft bereikt of bij verstrijking van de duur van het mandaat.

Het toegetreden lidmaatschap eindigt van rechtswege op de dag dat het toegetreden lid de volle leeftijd van dertig jaar heeft bereikt.

Elk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De algemene vergadering kan te allen tijde een lid uitsluiten conform de procedures bepaald in artikel 27 van de statuten. De uitsluiting van het lid dat de voorzittersfunctie uitoefent binnen de vereniging kan door de algemene vergadering slechts uitgesproken worden nadat het congres beslist heeft over de afzetting van het lid uit het voorzittersmandaat of nadat het lid vrijwillig uit het voorzittersmandaat is getreden door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

Het congres kan te allen tijde een toegetreden lid uitsluiten niet een meerderheid van twee derden van de stemmen.

ARTIKEL12

Het congres is bevoegd voor:

-De verkiezing van negen effectieve leden, waaronder de voorzitter, conform artikel 6 van de statuten

-Het aanstellen van de voorzitter van de vereniging en het afzetten van de voorzitter van de vereniging;

-De bespreking en goedkeuring van het inhoudelijk programma;

-De bespreking en goedkeuring van het jaarlijks werkingsverslag;

-Het geven van eensluidend advies aan de algemene vergadering over voorstellen tot statutenwijziging

-Het kennis nemen van het financieel verslag;

-De uitsluiting van toegetreden leden;

-Het goedkeuren van de samenwerkingsovereenkomst met de sp.a

ARTIKEL 18

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 19

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste tweemaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en het werkingsverslag van het afgelopen jaar, het stemmen over de kwijting van de bestuurders, alsook voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 20

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de maand met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 22

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief of per e-mail tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 23

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts behandeld worden indien 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden ermee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

ARTIKEL 28

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of een ander effectief lid en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of een ander effectief lid.

ARTIKEL 30: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van twee jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 31: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Met uitzondering van de voorzitter, indien benoemd tot bestuurder, moeten de bestuurders voor de helft verdeeld zijn tussen mannen en vrouwen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 32: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit per aangetekend schrijven bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 33: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddèlen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Elke bestuurder kan zich op de bijeenkomsten van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Indien benoemd tot bestuurder, is de stem van de voorzitter doorslaggevend bij staking van stemmen.

Personeelsleden kunnen op uitnodiging van de raad van bestuur deelnemen aan de vergaderingen van de raad zonder evenwel deel te kunnen nemen aan de stemmingen. Dit geldt eveneens voor de voorzitter indien deze niet benoemd is tot bestuurder.

ARTIKEL 34

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter van de vereniging. De bijeenroeping is verplicht wanneer ten minste drie van de leden van de raad van bestuur daarom verzoeken. De bijeenroeping wordt tenminste twee dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle bestuurders per post of per e-mail verzonden. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan enkel beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en er met twee derde van de stemmen mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur. Het laatste geldt ook voor agendapunten die worden aangebracht door één der bestuurders en niet in de oproepingsbrief zijn vermeld.

ARTIKEL 36

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 38: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 40 lid, W.1./ZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Een gevolmachtigd bestuurder die zijn mandaat als bestuurder verliest, kan ook niet langer meer als gemachtigde voor de vereniging optreden.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en de secretaris. Slechts in het geval er geen secretaris is aangesteld binnen de vereniging, wordt de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en een bestuurder.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 39: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W.VZw

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur onder zijn bestuurders aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Een dagelijks bestuur wordt geacht ontslagnemend te zijn indien hij de hoedanigheid als bestuurder verliest.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 41

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering warden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, warden overgedragen aan één of meerdere organisaties met gelijkaardige doelstellingen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft op 16 maart 2011 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Bielens Dimitri, Voortstraat 40, 3500 Hasselt, geboren op 16/0811978, te Hasselt

Boriau Bram, Rubensstraat 621 A, 1030 Schaarbeek, geboren op 07/04/1980, te Ninove

Dejaegere Evelien, Haverwerf 5 bus 101, 2800 Mechelen geboren op 13/02/1981, te Kortrijk

Desmedt Ella, Tuyaertstraat 47, 2850 Boom, geboren op 23/05/1977, te Bornem

Lievens Kim, Boogschutterstraat 29, 3001 Heverlee, geboren op 19/06/1979, te Torhout

Ramont Christophe, Industrielaan 11, 9900 Eeklo, geboren op 04/08/1981, te Eeklo

Rutten Milan, Wisselstraat 4 bus 202, 2000 Antwerpen, geboren op 31/08/1971, te Antwerpen

Theunissen Jurgen, Albert Wouterstraat 31, 3012 Wilsele, geboren op 28108/1973, te Hasselt

Van De Heyning Carine, Jan Van Ryswijcklaan 125 bus 12, 2018 Antwerpen, geboren op 09107/1983, te

Antwerpen

Van Lancker Anke, Handelskaai 40 bus 10, 1000 Brussel, geboren op 19/06/1980, te Antwerpen

Winnock Laurent, Zonstraat 79, 2140 Borgerhout, geboren op 24/03/1978, te Veurne

De algemene vergadering heeft op 16 maart 2011 tot nieuwe bestuurders benoemd:

De Vleeshouwer Johan, Sint Janskerkhof 3, 2800 Mechelen, geboren op 03/09/1983, te Mechelen Gittenaer Anke, Rapenstraat 26 bus 3, 1000 Brussel, geboren op 24/01/1983, te Antwerpen Goeman Hannelore, Lobergenbos 13, 3010 Kessel-Lo, geboren op 23/11/1984, te Leuven Herpoele Petrus, Makelaarsstraat 24, 9000 Gent, geboren op 07/09/1982, te Brugge Lions Brenda, Ter Heydelaan 300/1v, 2100 Deurne, geboren op 09/04/1982, te Borgerhout Morren Maité, Trierstraat 18, 1050 Elsene, geboren op 17/08/1984, te Brussel

Resmann Nick, Henri Jasparlaan 120/3, 1060 Sint-Gillis, geboren op 14/12/1984, te Sint-Niklaas Van Loock Sotie, Nieuwstraat 62, 8820 Torhout, geboren op 22/04/1988, te Torhout Wolput Bart, Kastanjestraat 2, 2250 alen, geboren op 25/01/1984, te Herentals

Zij vormen tevens de huidige samenstelling van de raad van bestuur.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functie aangesteld:

Voorzitter : Gittenaer Anke, Rapenstraat 26 bus 3, 1000 Brussel, geboren op 24/01/1983, te Brussel

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft eveneens aangesteld als bijkomende gemachtigde om de vereniging te vertegenwoordigen:

Secretaris: Hendrickx Tine, Begijnenweide 12/502, 2800 Mechelen, geboren op 04112!1987, te Mechelen

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van de voorzitter en de secretaris.

Te Brussel, op 16 maart 2011

Gittenaer Anke Hendrickx Tine

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

" Voor-behpuden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
ANIMO, JONG LINKS

Adresse
GRASMARKT 105, BUS 44 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale