ARBEID & MILIEU, AFGEKORT : A & M

Association sans but lucratif


Dénomination : ARBEID & MILIEU, AFGEKORT : A & M
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 434.032.240

Publication

07/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- *A1 1184 V II~II23

behouden II~I WIIIWV

aan het 3*

Belgisch Staatsblac





OblYeeEL

2 5 NOV 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 434.032.240

Benaming

(voluit) : Arbeid & Milieu vzw

(verkort) : A&M

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Edinburgstraat 26, 1050 Brussel

Onderwerp akte : Gecoördineerde tekst van de statuten na de statutenwijziging van 25 oktober 2011 + Akte betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de bestuurders + wijziging maatschappelijke zetel

Arbeid & Milieu vzw

Ondernemingsnummer: 0434 032 240

Maatschappelijke zetel: Tweekerkenstraat 47, 1000 Brussel

Gecoördineerde tekst van de statuten na de statutenwijziging van

25 oktober 2011.

De statuten vervangen de vorige in hun geheel.

STATUTEN

HOOFDSTUK I  Benaming, zetel, plaats, tijd

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Arbeid & Milieu".

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Tweekerkenstraat 47. De vereniging: ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging werkt over het grondgebied van het Vlaamse Gewest en binnen de Vlaamse; Gemeenschap.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. De vereniging kan ten allen tijde worden ontbonden.

HOOFDSTUK Il - Doelstelling, realisatie.

Art. 5. Arbeid & Milieu wil bijdragen aan een sociaal en ecologisch verantwoorde economie en samenleving. Dit doen we door contact en begrip tussen de vakbonden en de milieubeweging te bevorderen. Ons globale kader is duurzame ontwikkeling: een leefbare wereld voor iedereen in Vlaanderen en elders, nu en later.

Art. 6. De doelstelling wordt onder andere gerealiseerd door het organiseren van overlegmomenten, het' . verspreiden van informatie en het voeren van onderzoek.

Art. 7. De vereniging wordt gedragen door de milieubeweging en de vakbeweging.

HOOFDSTUK III  Toetredingsmodaliteiten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 8. Alle personen en organisaties die de doelstelling en de vormen van realisatie van de

vereniging (opgenomen onder Hoofdstuk Il) onderschrijven, kunnen als lid opge-nomen worden in de vereniging conform artikel 10.

Art. 9. Het aantal leden is onbeperkt maar minstens vijf. De Algemene Vergadering (zie verder artikel 15) moet een weerspiegeling zijn van de lidorganisaties van de vzw. Leden worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering van Arbeid & Milieu vzw en hebben er stemrecht. De vereniging kent ook toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Art. 10. Lid wordt men op voordracht door de organisaties die deel uitmaken van de basisstructuur van de vereniging, met name de milieu- en de vakbeweging. Daarnaast kan men ook lid worden op voordracht van de Algemene Vergadering. Het betreft hier personen die een speciale band hebben met de vereniging of personen die omwille van hun expertise worden voorgedragen. Personen die lid willen worden, kunnen per post of per email een aanvraag indienen die door de Algemene Vergadering zal worden behandeld. Die aanvraag moet bij het secretariaat worden ingediend, ten laatste 14 dagen voor de Algemene Vergadering. Daarnaast zijn er de toegetreden leden, die geen stemrecht hebben. Dit kan mits een eenvoudige aanvraag per post of per e-mail en na het betalen van het vereiste lidgeld, mits het lidmaatschap wordt bekrachtigd door de Raad van Bestuur. Toegetreden leden zijn deze personen die de vereniging op bijzondere wijze willen en kunnen steunen.

Art. 11. Het lidgeld wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering bepaald op voorstel van de Raad van Bestuur. Dit lidgeld bedraagt maximum 250 euro. De bijdrage voor elk lopend jaar is in zijn geheel verschuldigd vanaf 1 januari en moet voor 31 maart van dat jaar betaald worden. Leden en toegetreden leden die op die datum hun bijdrage nog niet be-+taald hebben, zullen als ont-'siagnemend worden aanzien.

Art. 12. Elk lid heeft het recht de vereniging ten alle tijde te verlaten. Het ontslag moet per post of per e-mail aan de Raad van Bestuur gemeld worden.

Art. 13. Tot uitsluiting van een lid kan alleen de Algemene Vergadering beslissen bij 2/3 meerderheid der aanwezige leden. Het betrokken lid moet vooraf de kans krijgen gehoord te worden door de Raad van Bestuur.

Art. 14.Op de zetel van de vereniging wordt het ledenregister gehouden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de Raad van Bestuur worden in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen.

HOOFDSTUK IV- Bestuurlijke aangelegenheden

Afdeling 1- Algemene Vergadering

Art. 15.De Algemene Vergadering is samengesteld uit de leden. Elk jaar wordt de Algemene Vergadering minstens twee maal samengeroepen door de Raad van Bestuur. In de loop van het eerste trimester van elk jaar voor het goedkeuren van de rekeningen en het werkingsverslag; in de loop van het laatste trimester van elk jaar voor het goedkeuren van de begroting en het werkingsprogramma van het volgende jaar.

Art. 16. De leden van de vereniging mogen zich door een ander lid van de vereniging laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering, mits hij of zij beschikt over een volmacht. Eén lid mag slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 17.De uitnodiging van de Algemene Vergadering gebeurt per post of per e-mail en wordt minstens 8 dagen op voorhand aan alle leden verstuurd, met de agenda en het verslag van de vorige Algemene Vergadering in bijla-ge.

Art. 18.De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, als er geen voorzitter is, door een covoorzitter. Wanneer er geen voorzitter of covoorzitter aanwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder of door het oudste aanwezige lid.

Art. 19. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn als volgt vastgelegd:

1. het goedkeuren van het jaarverslag;

2. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris of bedrijfsrevisor en het bepalen van diens bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. het goedkeuren van de begroting en rekeningen;

5. het bepalen van de beleidslijnen en het beoordelen van het gevoerde beleid;

6. Inhoudelijke werking opvolgen en ondersteunen;

7. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

8. het aanvaarden en uitsluiten van leden;

i

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

9. het bekrachtigen en wijzigen van het intern reglement;

10. de wijziging van de statuten;

11. de ontbinding van de vereniging;

12. de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

13. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 20. In de Algemene Vergadering heeft ieder lid gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij akkoord van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Art.21. De besluiten van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in de notulen. Deze worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering en eveneens bewaard op de zetel van de vereniging. Ze worden per post of per e-mail ter kennis van de leden gebracht. Belanghebbende derden mogen op elk ogenblik ter plaatse inzage nemen van de notulen. Voor zover uitdrukkelijk volgens de wet omschreven, zijn deze stukken ook raadpleegbaar in het administratief dossier van de vereniging dat op de griffie van de rechtbank van eerste aanleg wordt bijgehouden.

Afdeling 2  Raad van Bestuur

Art. 22.De Raad van Bestuur bestaat uit minstens vier personen. De Raad van Bestuur moet een weerspiegeling zijn van de lidorganisaties van de vzw.

Art. 23.In de Raad van Bestuur heeft ieder lid gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij akkoord van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Art. 24. De mandaten van Bestuurder worden toegewezen door de Algemene Vergadering. Elk jaar worden de opengevallen of ter beschikking gestelde mandaten op de Algemene Vergadering toegewezen.

Art. 25. De Raad van Bestuur kan bijgewoond worden door waarnemers. Dit zijn de leden van de vereniging en personeelsleden van de vereniging. De waarnemers hebben geen stemrecht.

Art. 26. Wanneer geen voorzitter door de Algemene Vergadering wordt aangeduid, worden de functies van het voorzitterschap collectief waargenomen door twee of meerdere covoorzitters, die ook in de Raad van Bestuur zetelen.

Art.27. Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering,

worden toegekend aan de Raad van Bestuur. Meer specifiek gaat het onder meer om volgende bevoegdheden:

1° Financieel beheer;

2° Beheer van de dagelijkse werking;

3° Juridische aangelegenheden opvolgen;

4° Afsluiten van de rekeningen van het voorbije boekjaar en voorbereiding van de begroting van het

komende boekjaar. Dit wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering;

5° Opvolgen personeelsbeleid.

Deze opsomming is niet limitatief.

Art. 28. Bestuurders, voorzitter of covoorzitters, leden en commissarissen kunnen uit hun functie worden ontzet nadat de Raad van Bestuur een voorstel doet aan de Algemene Vergadering of op voorstel van de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering moet de beslissing over de ontzetting uit de functie met een twee derde meerderheid van de aanwezigen nemen. Redenen voor ontslag staan uitgewerkt in het intern reglement van de vereniging. Een bestuurder, voorzitter of covoorzitter, of een commissaris die ontslag wil nemen uit zijn functie, moet dit aan de Raad Van Bestuur per post of per e-mail melden, ten laatste 1 maand voor de volgende vergadering wordt samengeroepen.

Art. 29.De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de coördinator, de voorzitter of de covoorzitters.

Art. 30.De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

b) Door afzetting door de Raad van Bestuur. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet

evenwel bij schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

HOOFDSTUK V - Algemene bepalingen

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 31. Het maatschappelijke jaar komt overeen met een kalenderjaar.

Art. 32.In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan één of meer door de vereniging aangeduide verenigingen die een belangeloos gelijkaardig doet inzake duurzame ontwikkeling nastreven. Deze vereniging wordt aangeduid door de Algemene Vergadering.

Art. 33. De vereniging mag geschenken en legaten ontvangen en alle wettelijke toegelaten handelingen stellen om haar doel te verwezenlijken, alsmede ook alle nodige bezittingen te verwerven.

Art. 34. Voor alles wat deze statuten niet regelen geldt de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 i mei 2002. Alle punten waarin bij de wet of bij deze statuten niet is voorzien, kunnen worden geregeld in een intern reglement, dat wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid moet worden goedgekeurd.

Arbeid & Milieu vzw

Maatschappelijke Zetel: Tweekerkenstraat 47, 1000 Brussel

Ondernemingsnummer: 0434 032 240

Akte betreffende de benoeming en ambtsbeëindiging van de bestuurders

De algemene vergadering van 25 oktober 2011 herbenoemt als bestuursleden:

Voorzitster:

Kiekens Dominique, Wirixdreef 58, 2845 Niel, geboren op 20/04/1970 te Brussel.

Bestuurder voor het ABVV:

Pieter Verbeek, Vlaams ABW, Forelstraat 61, 9000 Gent, geboren op 05/03/1964 te Gent.

Bestuurder voor het ACV:

Bert Dewel, ACV, Neerveldstraat 89, 1745 Opwijk, geboren op 28/01/1968 te Diest.

Bestuurder voor de ACLVB:

Suzanne Kwanten, ACLVB, Bredabaan 604, 2990 Wuustwezel, geboren op 16/08/1985 te Merksem.

Bestuurder voor de milieubeweging:

Sara Van Dyck, bestuurster voor de BBL, Unitaslaan 75, 2100 Deurne, geboren op 24/07/1980 te Duffel

De algemene vergadering van 25 oktober 2011 beëindigt na vrijwillig ontslag het mandaat van:

Bestuurder voor de milieubeweging:

Kristof Debrabandere, BBL, Gildenstraat 15, 3000 Leuven, geboren op 17/11/1966 te Izegem.

De algemene vergadering van 25 oktober 2011 benoemt als bestuurslid:

Bestuurder voor de milieubeweging:

Mike Desmet, BBL, Wilrijkstraat 2, 2140 Borgerhout, geboren op 16/07/1976 te Roeselare.

25/10/2011

Brussel,

Voorzitster,

Dominique Kiekens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

4 Voorbehouden aan het Belgisch staatsblad

Coordonnées
ARBEID & MILIEU, AFGEKORT : A & M

Adresse
EDINBURGSTRAAT 26 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale