ARCHITECT ELS CLAESSENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECT ELS CLAESSENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 846.018.360

Publication

28/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.06.2014, NGL 24.08.2014 14464-0231-009
30/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 26.08.2013 13471-0042-009
30/05/2012
ÿþMoa word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IUUh1 il llflhI lI II

"12097404"

II

I111

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Griffie

On arnemingsnr Benaming

(voluit) : architect Els Claessens

(verkort) :

y6 )9.360

r-

gtaatibTád = Nb7012OI2 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1000 Brussel, Arduinkaai 37/bus 23

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Uit een akte verleden op 15 mei 2012 door Meester Carole Guillemyn, Geassocieerd Notaris te 1000 Brussel, ter registratie neergelegd, blijkt dat Mevrouw CLAESSENS Eis Hilda, architect, geboren te Leuven, op 12 april 1967, echtgenote van de Heer BORRET Kristiaan, wonende te Vorst (B-1190 Brussel), Eden City, 17, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht met ais naam "architect Els Claessens", waarvan de zetel van de vennootschap gevestigd zal zijn te B-1000 Brussel, Arduinkaai 37/bus 23, met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder aanduiding van waarde, in geld ingeschreven en volgestort tot beloop van twee/derden (2/3) die elk één/ honderdste (1/100ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN :

Artikel 3 : Doel.

De vennootschap heeft tot doel, met uitsluiting van alle handelsdoeleinden en rekening houdend met de wettelijke voorschriften en deontologische regels van de Orde van Architecten, in België als in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening of voor rekening van derden en in samenwerking met derden alle opdrachten te verwerven en uit te voeren en alle diensten te verlenen op het gebied van architectuur, stedenbouw en milieubeheer, de burgerlijke bouwkunde en de bijzondere uitrustingstechnieken, binnenhuis-, tuininrichting, evenals opmetingen, topografie, expertises in de meest brede zin en het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van architect onverenigbaar zijn.

De handelingen van architectuur in België zijn uitsluitend voorbehouden aan personen die gerechtigd zijn het beroep van architect in België uit te oefenen.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zo roerende als onroerende behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. De vennootschap dient zich in het bijzonder te onthouden van iedere commerciële activiteit.

De vennootschap zal steeds het Reglement van Beroepsplichten van de Orde van Architecten naleven,

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen, die een identiek, gelijkaardig of aanverwant doel hebben, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

Zij draagt zorg voor een verzekeringspolis die de beroepsaansprakelijkheid van de vennoten met betrekking tot de opdrachten die in het kader van de vennootschap worden uitgevoerd dekt.

De vennootschap zal het beheer van onroerende goederen slechts aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor en in overeenstemming met de deontologische regel betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende diensten.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak

Indien de uitoefening van bepaalde activiteiten onderworpen zou zijn aan voorafgaandelijke vereisten inzake het vestigingsrecht, zal de vennootschap de uitoefening van die activiteiten uitstellen tot de verwezenlijking van deze vereisten.

Artikel 4 : Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Artikel 11 : Zaakvoering. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet

vennoten. Zij worden door de algemene vergadering benoemd voor bepaalde tijd of zonder beperking van duur

en zijn steeds door haar afzetbaar.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn vormen deze een college.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, dan wordt de enige vennoot tot zaakvoerder benoemd

voor de duur van de vennootschap.

Elke zaakvoerder moet gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en derhalve ingeschreven

zijn op de lijst van de Orde van Architecten.

Artikel 12 (Statutair) zaakvoerder.

De algemene vergadering der vennoten stelt het aantal zaakvoeders vast en, in voorkomend geval, hun

statutaire hoedanigheid en bepaalt de duur van hun mandaat. De algemene vergadering beslist of het

mandaat van zaakvoeder al dan niet ten kosteloze titel uitgeoefend wordt. Ze bepaalt hun eventuele vergoeding.

Door de algemene vergadering kan hen een aandeel in de winst worden toege-ikend.

Artikel 13 : Machten van de zaakvoerder.

ledere zaakvoerder is afzonderlijk bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ze mogen, op eigen verantwoordelijkheid, al of een deel van hun bevoegdheden afvaardigen aan elke persoon van hun keuze. Alleen bijzondere en beperkte volmachten zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 15 : Vertegenwoordiging van de vennootschap.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd in alle akten, daarin begrepen die waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, en in rechte, door één zaakvoerder afzonderlijk handelend indien deze de enige zaakvoerder is en door twee zaakvoerders samen handelend indien er meerdere zijn.

Ze is daarenboven geldig vertegenwoordigd door bijzondere mandatarissen die binnen de grenzen van hun mandaat handelen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect Is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht

van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder /

bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van

zijn activiteit gevestigd heeft.

Artikel 17 : Algemene vergadering.

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om

achttien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de

eerstvolgende werkdag, de zaterdag uitgezonderd, op hetzelfde uur en op dezelfde plaats.

Zij wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

Artikel 23 : Maatschappelijk boekjaar en geschriften.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Artikel 24 ; Verdeling van de winst.

Op het resultaat zoals het blijkt uit de jaarrekening en opgesteld overeenkomstig het boekhoudrecht, wordt

ten minste vijf ten honderd voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is

niet meer vereist wanneer de reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking van de algemene vergadering gesteld.

OVERGANGSBEPALINGEN

A. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden om te eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

B. Eerste jaarvergadering

De eerste gewone algemene jaarvergadering zal samenkomen op de derde vrijdag van de maand juni van het jaar tweeduizend en dertien om achttien uur.

C.Verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting

De vennootschap zal haar activiteiten aanvangen vanaf haar inschrijving op het handelsregister. Ze zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de statuten op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Brussel.

Alle verbintenissen, alsmede alle verplichtingen die hier uit voortvloeien, en alle bedrijfsactiviteiten, voorafgaand aan deze, in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, gesteld door Mevrouw CLAESSENS Els, voornoemd, worden overgenomen door de vennootschap op heden opgericht, en dit vanaf twee jaar voor de neerlegging van het uittreksel van de statuten op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Deze overname zal echter gevolg hebben op het ogenblik dat onderhavige vennootschap rechtspersoonlijkheid zal hebben.

De comparante is gemachtigd om voor rekening van onderhavige vennootschap alle noodzakelijke en nuttige akten en overeenkomsten te ondertekenen met betrekking tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, en dit gedurende een termijn van vijftien dagen en ten laatste op het ogenblik van de verkrijging van haar rechtspersoonlijkheid.

BENOEMINGEN

A.Zaakvoerder van de vennootschap :

Wordt benoemd tot enige niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap; Mevrouw CLAESSENS Els, voornoemd.

De aldus genoemde zaakvoerder zal haar mandaat voor onbepaalde duur uitoefenen.

De aldus benoemde zaakvoerder zal haar mandaat bezoldigd uitoefenen.

B. Commissaris

Aangezien de vennootschap beantwoordt aan de criteria van artikel 141 van het wetboek vennootschappen, beslist de algemene vergadering geen commissaris te benoemen.)

C. Bevoegdheidsdelegatie.

Alle bevoegdheden toe te kennen, met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, aan Mevrouw CLAESSENS

Els, voornoemd, of de Heer Jan Vanderveeren te Leuven ten einde alle formaliteiten te verrichten met

betrekking tot de inschrijving bij de Kruispuntbank Ondernemingen, bij de administratie van de belasting op de

toegevoegde waarde en bij andere instellingen en deze inschrijvingen te verbeteren of te wijzigen.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

(get)Carole Guillemyn, Geassocieerd Notaris

Samen neergelegd : uitgifte met bankattest

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 25.08.2016 16485-0358-010

Coordonnées
ARCHITECT ELS CLAESSENS

Adresse
ARDUINKAAI 37, BUS 23 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale