ARCHITECTUURATELIER AMBIORIX

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTUURATELIER AMBIORIX
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.662.555

Publication

01/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 10.06.2014, NGL 30.07.2014 14359-0358-014
26/09/2013
ÿþ Riad 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

bel i

BE

Sta





BRUSSEL

Î SEP. NU

Griffie

Ondernemingsnr : 0508662555

Benaming

(voluit) : architectuuratelier ambiorix

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Ambiorixsquare 32 bus 46 te 1000 Brussel

Onderwerp akte : Meewerkend vennoot

De heer Schmitz David, zaakvoerder van de BVBA architectuuratelier ambiorix bevestigd hierbij dat de heer IGODT Yannis, gedomicilieerd te Brussel, zaterdagsplein 8 bus 001 op datum van 12 maart 2013 toegetreden is tot de vennootschap.

De heer Igodt is vanaf zijn toetreding werkzaam als meewerkend vennoot.

De heer Igodt is houder van 50 aandelen hetgeen overeenstemt met 50% van het totale aandelenpakket.

De heer Schmitz David bezit eveneens 50 aandelen hetgeen overeenstemt met 50%

van het totale aandelenpakket.

Schmitz David

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/06/2013
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

miqueze

3JUN~4i3

Griffie

lUh INdIIIIIVIIIII

13 88290*

I

N

Ondernemingsnr : 0508662555

Benaming

(voluit) : Architectuuratelier Ambiorix

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel ; Ambiorixsquare 32 bus 46 - 1000 Brussel

Onderwerp akte : Quasi-inbreng

Neerlegging van het rapport van de zaakvoerder en de bedrijfsrevisor betreffende de Quasi-inbreng.

D.Schmitz

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

04/01/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Ambiorixsquare 32 bus 46

1000 BRUSSEL

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op zeventien december tweeduizend en twaalf, door Meester Denis DECKERS, Geassocieerd Notaris, vennoot van "Berquin Notarissen", burgerlijke vennootschap met handelsvorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 1000 Brussel, Lloyd Georgelaan, 11 en ondernemingsnummer 0474.073.840 (RPR Brussel),

dat :

1) de heer SCHMITZ David Alfons, wonende te 1000 Brussel, Ambiorixsquare 32 bus 42,

2) de heer SCHMITZ Peter Johann, wonende te 4780 Sankt Vith An der Hdge 56,

volgende vennootschap hebben opgericht

RECHTSVORM EN NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap, onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap, met beperkte aansprakelijkheid.

De naam luidt: "architectuuratelier ambiorix".

Enkel deze naam mag gebruikt worden. De naam wordt steeds begeleid door de aard van de vennootschap: (burgerlijke vennootschap) en door de rechtsvorm (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of, afgekort, BVBA).

ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Ambiorixsquare 32 bus 46,

DOEL

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedebouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer,; burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, exepertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden, bij uitsluitsel evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende ais onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen. Hoewel de vennootschap bevoegd Is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, zijn daar een aantal voorwaarden aan: verbonden:

- het gebeurt op een niet commerciële wijze;

- volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn, Handelsverrichtingen onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap.,:

Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zoals hier omschreven. "

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke': wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele', aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111i~ugdi

*13001 4

CII

voor-behoudi aan he Belgisc 5taatsbl

2 1 DEL mn:

BFIUSS tV.~.,L

Griffie

Ondernemingsnr : O 5"- ~ 660. 555-

Benaming (voluit) : architectuuratelier ambiorix

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Vos'- " behouden aan het Befgisch Staatsblad

mod 11.1

De vennootschap heeft eveneens tot doel het leveren van een energieprestatiecertificaat waarbij de koper geïnformeerd wordt over de energetische kwaliteit van het gebouw en over de kosteneffectieve maatregelen voor de verbetering van de energieprestatie van het gebouw,

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten ( en zaakvoerders en mandatarissen) steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten m.b.t. de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van zeventien december tweeduizend en twaalf.

KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd (1OO) aandelen, op naam, zonder vermelding waarde, die ieder één/honderdste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door de heer SCHMITZ David, ten belope van negenennegentig (99) aandelen

- door de heer SCHMITZ Peter, ten belope van één (1) aandeel

Totaal: honderd (100) aandelen.

Het kapitaal werd volgestort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR).

BANKATTEST,

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE 5586011815 2244 bij de Centea Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 14 december tweeduizend en twaalf afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

BESTUUR

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door één of meer natuurlijke personen, die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend ais algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De gewone zaakvoerder zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden [natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten] gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent,

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de een zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

BEVOEGDHEDEN

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, aile handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder,

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op ; één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv, het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

in geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mad 11,1

die optreedt in naam en voor rekening van de architect - rechtspersoon, wordt, tot regularisatie, voor alle' handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect

aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. " De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect - rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vernield.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect - rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op : één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect,

ALGEMENE VERGADERING

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, de tweede dinsdag van de maand juni om achttien uur.

Indien deze dag een zondag of een feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

STEMMING

Ieder aandeel geeft recht op één stem

Tenzij de wet er anders over beschikt, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen volgens de gewone regels van beraadslagende en beslissende vergaderingen, met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, welk ook het aantal op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen is. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect - aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet - onverenigbaar beroep.

BEVOEGHEID

De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door deze statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

Alle wijzigingen van de statuten;

Benoeming en ontslag van zaakvoerders, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat

Benoeming en ontslag van de commissarissen

Kwijting aan de zaakvoerders en commissarissen

De goedkeuring van de jaarrekeningen

De vrijwillige ontbinding

De uitsluiting van een Architect Vennoot

Aile beslissingen in die materies die ingevolge de statuten of de wet, buiten de bevoegdheid van de raad van bestuur vallen

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. VERDELING - RESERVES

Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt,

De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

ONTBINDING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voce-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

}

yole. ` behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden, op beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden bepaald voor een statutenwijziging,

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

Zijn geen vereffenaars benoemd overeenkomstig het wetboek van vennootschappen, dan worden de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege als vereffenaar beschouwd.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te oefenen.

Aile vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Vervolgens hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur:

de heer David Schmitz, wonende te 1000 Brussel, Ambiorixsquare 32 bus 42,

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering,

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van zeventien december tweeduizend en twaalf en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend dertien,

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN

Bijzondere volmacht werd verleend aan Thielemans, Nuelant & Partners BVBA, met zetel te Kapellelaan 387, 1860 Meise, evenals aan haar bedienden, aangestelden en Lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondememingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, één volmacht de).

Dit uittreksel werd afgeleverd véér registratie bij toepassing van artikel 173,1° bis van het Wetboek der

Registratierechten.

Denis BECKERS

Geassocieerd Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.06.2016, NGL 16.06.2016 16178-0349-013

Coordonnées
ARCHITECTUURATELIER AMBIORIX

Adresse
AMBIORIXSQUARE 32, BUS 46 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale