ARCHIVES DE MEDECINE SOCIALE ET D'HYGIENE ET REVUE DE PATHOLOGIE ET PHYSIOLOGIE DU TRAVAIL

Association sans but lucratif


Dénomination : ARCHIVES DE MEDECINE SOCIALE ET D'HYGIENE ET REVUE DE PATHOLOGIE ET PHYSIOLOGIE DU TRAVAIL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.798.886

Publication

21/01/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II *14021368* Il

"Musse

1 0 JAN 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0407.798.886

Benaming

(voluit) : Archief van Sociale Geneeskunde en Hygiëne en Tijdschrift voor Pathologie en Fysiologie van den Arbeid

(verkort)

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Esplanade 6, 1000 Brussel

Onderwerp akte Wijziging statuten Archief van Sociale Geneeskunde en Hygiëne en Tijdschrift voor Pathologie en Fysiologie van den Arbeid en wijziging naam vereniging

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 21/12/2011 beslist zowel de naam van de vzw "Archief van Sociale Geneeskunde en Hygiëne en Tijdschrift voor Pathologie en Fysiologie van den Arbeid" alsook de statuten van voormelde vzw te wijzigen. Deze statuten worden integraal gewijzigd en vervangen door onderstaande tekst.

STATUTEN

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam 'Archives of Public Health', hierna gencemd 'de vereniging', afgekort tot 'APH'.

Art.2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd op het Victor Hortaplein 40, bus 10 in 1060 Brussel en meer bepaald op de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (FOD VVVL) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Indien de raad van bestuur ertoe beslist, kan de zetel naar een andere plaats binnen de Brusselse agglomeratie worden overgebracht.

Art.3. Doel en activiteiten

3,1. Doel

De vereniging heeft tot doel de wetenschappelijke publicatie, belangrijk voor de volksgezondheid in België, en de communicatie en informatie inzake onderzoek en beleid op het vlak van de volksgezondheid te bevorderen.

3.2. Activiteiten

Het uitgeven van het tijdschrift "Archives of Public Healith" is één van de activiteiten om het doel van de vereniging te bereiken. Het gaat om een gratis publicatie die uitsluitend onder elektronische vorm bestaat en onbeperkt toegankelijk is. De publicatie wil een gemakkelijk communicatiekanaal zijn voor de FOD VVVL en de betrokken partners ten behoeve van de buitenwereld.

Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van JKBLu vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Art. 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Arts. Werkende leden

5.1. Rechten en plichten

Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste werkende leden. De vereniging kan werkende en toegetreden leden tellen. Een werkend lid is elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die zich kandidaat heeft gesteld op aanbeveling van ten minste drie werkende leden en die door de raad van bestuur is goedgekeurd.

De lidkandidaten sturen hun kandidaatstelling evenals de aanbeveling van 3 werkende leden naar de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur spreekt zich op de volgende vergadering uit over de instemming met de kandidaat als werkend lid. Ten minste 50% van de bestuurders dienen op deze vergadering aanwezig te zijn ofte worden vertegenwoordigd.

Om te beslissen is de meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders nodig,

DL

De raad van bestuur kan soeverein en zonder andere motivering beslissen om een kandidaat ais werkend

lid te weigeren.

e

De werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de wet betreffende vzw's en in de onderhavige statuten staan beschreven. Zij betalen een bijdrage die jaarlijks door de raad van bestuur wordt vastgelegd en die hooguit ¬ 2,5 bedraagt,

e

In de statuten verwijst het begrip 'lid' expliciet naar de werkende leden..

wrr

5.2. Ontslag, schrapping of uitsluiting

Ontslag, schrapping of uitsluiting van een werkend lid wordt geregeld door artikel 12 van de wet betreffende vzw's.

Art. 6. Toegetreden leden

Ais toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om de toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden in de huidige statuten beschreven.

ri) De algemene vergadering mag soeverein en zonder enige reden beslissen een kandidaat als toegetreden

" =1 lid te weigeren.

Art. 7. Rechten

" =1 Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel aan het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bedragen vorderen. Deze uitsluiting van

. rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap,

ongeacht de reden, alsook bij de ontbinding van de vereniging, enz.

Art. 8. Financiering en boekhouding

8.1. Financiering

De vereniging zal onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in de laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op ongeacht welke andere wijze die niet in strijd is met de wet, in het bijzonder met een contract.

Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig de bepalingen van de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art 9. Algemene vergadering

9.1. Samenstelling en voorzitterschap

De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij/zij belet of afwezig is, kiest de vergadering, op initiatief van de secretaris, een plaatsvervangend voorzitter.

Elk werkend lid kan maximaal één stem uitbrengen. Een effectief lid dat belet is, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Deze vertegenwoordiger dient dan wel in het bezit te zijn van een schriftelijke volmacht van de vertegenwoordigde persoon. Een lid kan, behalve zijn eigen stem, zoveel stemmen uitbrengen ais het aantal leden dat hij/zij vertegenwoordigt. De stemgerechtigde leden die zich laten vertegenwoordigen, worden bij de aanwezigen geteld.

Ook de toegetreden leden kunnen op de algemene vergadering aanwezig zijn en het woord vragen. Zij hebben evenwel géén stemrecht. Zij komen evenmin in aanmerking om het wettelijke of het statutaire aanwezigheidsquorum te bepalen,

Bevoegdheden

De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die de wet of onderhavige statuten haar uitdrukkelijk

toekennen.

De algemene vergadering is namelijk bevoegd voor:

1° het wijzigen van de statuten;

2° het benoemen en ontslaan van de leden van de raad van bestuur;

30 het goedkeuren van de jaarrekeningen en van de begroting;

40 het ontbinden of omzetten van de vereniging, overeenkomstig de toepasselijke wettelijke en statutaire

bepalingen;

5° het aanvaarden en uitsluiten van werkende of toegetreden leden;

60 de kwijting verlenen aan bestuurders.

Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of statuten aan de algemene vergadeling zijn toevertrouwd, komen toe aan de raad van bestuur.

9.3. Vergaderingen en bijeenroepingen

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar en uiterlijk op 30 juni bijeengeroepen.

Een buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens wanneer de raad van bestuur, de algemene vergadering of één vijfde van de werkende leden erom vraagt of telkens wanneer de statuten hierin voorzien.

Alle werkende leden worden ten minste 8 dagen vôôr de vergadering opgeroepen. Ook de toegetreden leden worden uitgenodigd. De oproepingsbrief die plaats, dag en tijdstip van de vergadering vermeldt, bevat de dagorde, vastgelegd door de raad van bestuur. De uitnodigingsbrief mag per gewone brief, fax of mail worden bezorgd.

Elk voorstel of onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door één twintigste van de stemgerechtigde leden wordt eveneens op de dagorde gezet. Na de bekendmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits instemming van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

9.4.. Quorum

9.4.1.

Behalve de uitzonderingen, opgesomd in de wet en in de statuten, is geen aanwezigheidsquorum vereist op de algemene vergadering en worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of plaatsvervangende voorzitter beslissend.

9.4.2.

Voor de volgende onderwerpen is wel een aanwezigheidsquorum vereist en/of worden de beslissingen niet bij gewone meerderheid genomen:

1° bel wijzigen van de statuten, wanneer de wijziging geen aanpassing van het maatschappelijk doel betreft de aanwezigheid (inclusief vertegenwoordiging) van twee derde van de stemgerechtigde leden is vereist en de beslissing kan alleen worden genomen niet een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

2° het wijzigen van de statuten, wanneer de wijziging een aanpassing van het maatschappelijk doel betreft: de aanwezigheid (inclusief vertegenwoordiging) van twee derde van de stemgerechtigde leden is vereist en de beslissing kan alleen worden genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

e de ontbinding van de vereniging: de aanwezigheid (inclusief vertegenwoordiging) van twee derde van de stemgerechtigde leden is vereist en de beslissing kan alleen worden genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

46 de uitsluiting van een lid: deze beslissing kan slechts door de algemene vergadering worden genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

9.4.3.

Wanneer het aanwezigheidsquorum vereist in artikel 9.4.2, niet is bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze vergadering kan, ongeacht het aantal aanwezigen, geldig vergaderen over de ln punt 9.4.2. opgesomde punten. De beslissingen genomen op deze tweede vergadering worden goedgekeurd volgens de in punt 9.4.2.. vereiste meerderheid van stemmen. Een tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

9.5. Beslissingen

De leden die de algemene vergadering niet kunnen bijwonen, kunnen zich door andere leden laten vertegenwoordigen. Elk lid kan hooguit één volmacht krijgen. De stemming kan gebeuren met opgestoken hand of op verzoek van ten minste een derde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden onder de vorm van een geheime stemming.

In geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

9.6. Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Indien de voorzitter belet of verontschuldigd is, wordt zijn/haar handtekening vergezeld van de handtekening van de plaatsvervangende voorzitter. De notulen worden naar de leden gestuurd. Indien binnen de tien werkdagen volgend op de verzending geen opmerkingen worden ontvangen, worden de notulen beschouwd als zijnde goedgekeurd. De notulen worden in een register bewaard dat ter inzage is van de leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de uitvoeringsbepalingen in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 betreffende de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen. Derden die de notulen van de resoluties van de algemene vergadering wensen te raadplegen, mogen hiertoe een aanvraag indienen bij de raad van bestuur, die de raadpleging soeverein en zonder motivering kan toestaan of weigeren.

Art. 10. Raad van bestuur

10.1. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de algemene vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Verder bestaat de raad van bestuur uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, benoemd onder haar leden.

10.2. Mandaat

De bestuurders oefenen hun mandaat van 3 drie jaar kosteloos uit. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het mandaat van bestuurder eindigt ook door overlijden, ontslag, onbekwaamheidsverklaring, kennelijk onvermogen of uittreding uit de vereniging. Bij uittreding of vrijwillig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ontslag van een bestuurder, kan deze redelijkerwijs zijn functie blijven uitoefenen tot een vervanger zijn plaats kan innemen.

10.3. Bevoegdheden

10.3.1. Externe vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging als college in alle handelingen in en buiten rechte

zonder dat hiervoor een (intern) benoemingsbesluit moet warden voorgelegd.

Dergelijk collegiaal optreden van de raad van bestuur impliceert de vertegenwoordiging van de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, kan de vereniging in en buiten rechte eveneens geldig worden vertegenwoordigd door de voorzitter, de schatbewaarder, de secretaris of twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

In afwijking van de wet kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de algemene vergadering handelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vereniging bij de aan-of de verkoop van onroerende goederen van de vereniging en/of de vestiging van een hypotheek.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen evenwel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels van de lastgeving.

10.3.2. Intern bestuur- Beperkingen

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de onderhavige statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze openbaar is gemaakt. Niet-naleving ervan brengt evenwel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden, al dan niet bestuurder, al dan niet lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college handelen, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en/of vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden ingeroepen tegen derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

10.3.1 Dagelijks bestuur

Het dagelijkse bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft

het dagelijkse bestuur kan door de raad van bestuur aan één of meer personen worden opgedragen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, beslist de raad van bestuur of deze personen individueel, gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het interne dagelijkse bestuur als de externe vertegenwoordiging voor dat bestuur betreft.

De benoeming van de personen belast met het dagelijkse bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden, en van een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden en welke de reikwijdte van hun bevoegdheden is.

10.4. Specifieke bevoegdheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Benevens de in punt 10.3 opgesomde algemene opdrachten, bepaalt de raad van bestuur, specifiek wat het beheer van het tijdschrift "Archives of Public Health" betreft, het algemene kader ervan en neemt de raad de nodige maatregelen teneinde de steun aan en promotie van het tijdschrift te verzekeren. De raad evalueert minstens eenmaal per jaar de werking van het tijdschrift, alsook van de redactieraad, zoals bepaald in artikel 11 .

10.5. Vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging dat vereist, alsook binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van de bestuurder belast met het dagelijkse bestuur.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging of op elke andere plaats in België, vermeld in de oproepingsbrief.

De oproepingsbrief wordt minstens 8 dagen vôôr de vergadering aan de bestuurders verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, wat in het proces-verbaal van de vergadering moet worden gemotiveerd. Deze oproepingsbrieven bevatten de dagorde, de datum, de plaats en het uur van de vergadering en zij worden verstuurd via brief, fax, elektronische post of op een andere schriftelijke manier. De oproepingen worden geacht te hebben plaatsgevonden op het ogenblik van hun verzending.

Iedere bestuurder kan per brief, fax, elektronische post of elke andere schriftelijke wijze volmacht verlenen aan een bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de raad van bestuur. Hij kan slechts één collega vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De beslissingen worden genomen met de absolute meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit een beslissende stem,

Indien op een vergadering van een geldig samengestelde raad, één of meerdere aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders zich onthouden van stemming, zijn de beslissingen geldig genomen met een meerderheid van de stemmen van de overige aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een register van notulen dat ter inzage zal zijn van de werkende leden, die met het oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de raad van bestuur, met wie zij een datum en uur voor de raadpleging van het register afspreken, die zal doorgaan op de zetel van de vereniging. Een schriftelijke beslissing ondertekend door alle bestuurders zal dezelfde rechtsgeldigheid en kracht hebben als een beslissing genomen tijdens een rechtsgeldig bijeengeroepen en gehouden raad van bestuur. Een dergelijke beslissing zou kunnen bestaan uit meerdere gelijke geschriften, ondertekend door één of meerdere bestuurders.

10.6. Aansprakelijkheid van de bestuurders en de personen belast met het dagelijkse bestuur

De vereniging is verantwoordelijk voor de fouten die de aangestelde, hetzij de organen hebben begaan

tijdens de uitoefening van hun opdracht.

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk gebonden aan de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemene recht, de bepalingen in de wet en in de statuten.

10.7. Bekend makingvereisten

De benoeming alsook de ambtsbeëindiging van de leden van de raad van bestuur en de personen die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen worden openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde akten, bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden, en welke de draagwijdte van hun bevoegdheden is.

Art. 11. Redactieraad

11:1.

Benevens de raad van bestuur en de algemene vergadering wordt binnen de vereniging een redactieraad

opgericht.

FOOD 2.2

Luik B - Vervolg

11.2.

De redactieraad werkt onafhankelijk en is verantwoordelijk voor de wetenschappelijke evaluatie van de

inhoud van het tijdschrift "Archives of Public Health". De redactieraad bepaalt zijn huishoudelijk reglement,

11,3.

De redactieraad is gevestigd binnen het WIV, Operationele Directie Volksgezondheid en Surveillance.

Art. 12. Ontbinding

De algemene vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van voorstellen aangaande de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minstens één vijfde van elle leden. De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig artikel 9.3 van deze statuten.

De beraadslaging en de beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid in art, 9.4 van deze statuten met betrekking tot de wijziging van het doel van de vereniging

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij een 'vereniging in vereffening' is, overeenkomstig de wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering ten minste twee vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht nauwkeurig zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet toegekend worden aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, en/of aan één of meerdere stichtingen actief in België.

Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoomaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden bim1en de maand na de dagtekening ervan neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en opgenomen in het verenigingsdossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wet. Een rechterlijke beslissing moet slechts worden neergelegd als zij in kracht van gewijsde is gegaan of uitvoerbaar is bij voorraad.

Al deze beslissingen dienen eveneens gepubliceerd te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de bepalingen van de wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Art. 13. Slotbepaling

Al hetgeen waarin deze statuten niet expliciet voorzien, wordt door de wet beheerd. Gedaan te Brussel, op 21-12-2011

Raad van Bestuur

1. Dhr. Dirk Cuypers (Voorzitter), Bautebrugstraat 11 in 1670 Pepingen, geboren op 18 oktober 1953 in Gama (Afrika);

2. Dhr. Herman Van Oyen (Secretaris), Schaakstraat 17 in 8310 Sint-Kruis, geboren op 11 augustus 1955 in Brugge;

3. Dhr. Johan Peeters (Penningmeester), Wingerd 18 in 9320 Erembodegem, geboren op 3 juli 1951 in Mechelen.

Herman Van Oyen

Secretaris

Op do laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Voor-

behrtuden

dan het

Belgisch

Staatsblad

21/01/2014
ÿþ MOD 2.2

RAM\ tJ_ I Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



I Iii 11111,1.1§1111 1111

ElnuxELLZO O JAN 2014

Greffe

N° d'entreprise : 0407.798.886

Dénomination

(en entier): Archives de Medecine sociale et d'Hygiène et Revue de

Pathologie et Physiologie du travail

(en abrégé):

Forme juridique : astel

Siège : Quartier Esplanade 6, 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification de statuts Archives cle Medecine sociale et d'Hygiène et Revue de Pathologie et Physiologie du travail et changement de dénomination

L'assemblée générale, valablement convoquée et disposant du quorum nécessaire en matière de présences et de majorité, a décidé en séance du 21/12/2011 de modifier le nom de l'asbl «Archives de Médecine sociale e d'Hygiène et Revue de Pathologie et Physiologie du Travail» ainsi que les statuts de l'asbl précitée. Ces statuts sont intégralement modifiés et remplacés par le texte suivant:

STATUTS

Article 1. Dénomination

L'association porte le nom «Archives of Public Health », ci-après nommé « l'association », en abrégé « APH »,

Art. 2. Siège

Le siège de l'association est établi à 1060 Bruxelles, place Victor Horta 40, boîte 10, à savoir auprès du Service public fédéral Santé publique, Sécurité de la Chaîne alimentaire et Environnement (SPF SPSCAE) et est du ressort de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Si le conseil d'administration le décide, le siège peut être transféré en tout autre lieu au sein de l'agglomération bruxelloise.

Art. 3. Objet et activités

3.1. Objet

L'association a pour objet de favoriser la publication scientifique importante pour la santé publique en

Belgique et la communication et l'information en matière de recherche et de politique de santé publique.

3.2, Activités

Parmi les activités permettant de réaliser l'objet de l'association figure notamment: l'édition de la revue « Archives of Public Heaith ». La revue est un journal gratuit publié exclusivement sous forme électronique avec accès illimité. Elle se veut un canal de communication aisé pour le SPF SPSCAE et les partenaires concernés à l'intention du monde extérieur.

L'association peut par ailleurs développer toutes les activités qui contribuent directement ou indirectement à la réalisation du but non lucratif précité, en ce compris, dans les limites autorisées par la loi, des activités commerciales et lucratives accessoires dont le produit sera de tout temps affecté intégralement à la réalisation du but non lucratif précité.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art. 4. Durée

L'association est constituée pour une durée indéterminée.

Art. 5, Membres effectifs

5.1. Droits et devoirs

Le nombre de membres effectifs de l'association est illimité mais doit être de trois au moins. Les fondateurs sont les premiers membres effectifs. L'association peut compter des membres effectifs et des membres adhérents. lin membre effectif est toute personne physique ou toute personne morale qui a été admise par le conseil d'administration suite à la présentation de sa candidature recommandée par au moins trois membres effectifs.

Les candidats membres adressent leur candidature ainsi que la recommandation de 3 membres effectifs au président du conseil d'administration.

Le conseil d'administration se prononcera sur l'acceptation du candidat comme membre effectif lors de la prochaine réunion. Au moins 50% des administrateurs seront présents ou représentés lors de cette réunion.

La décision est prise à la majorité des administrateurs présents ou représentés.

Le Conseil d'administration peut décider souverainement et sans autre motivation de ne pas accepter un candidat en qualité de membre effectif.

Les membres effectifs ont tous les droits et obligations définis dans la loi sur les ASBL et les présents statuts. Ils paient une cotisation qui est fixée annuellement par le conseil d'administration et qui s'élève à maximum 2,5 E.

Dans les statuts, le terme de "membre" se réfère explicitement aux membres effectifs.

5.2. Démission, radiation ou exclusion

La démission, la radiation ou l'exclusion d'un membre effectif est réglée par l'article 12 de la loi sur les

ASBL.

Art. 6, Membres adhérents

Peut adhérer à l'association, en qualité de membre adhérent, toute personne physique ou morale admise en tant que tel par l'assemblée générale sur proposition du conseil d'administration. La requête d'admission d'un candidat membre doit être déposée par écrit auprès du président du conseil d'administration. Les membres adhérents s'affilient uniquement pour bénéficier des activités de l'association. Ils ne disposent pas du droit de vote à l'assemblée générale. Les droits et devoirs des membres adhérents sont précisés dans les présents statuts.

L'assemblée générale peut décider souverainement et sans autre motivation de ne pas accepter un candidat en qualité de membre adhérent.

Art. 7. Droits

Les membres démissionnaires ou exclus et leurs successeurs en droit n'ont pas part au patrimoine de l'association et ne peuvent jamais réclamer restitution ou indemnisation des montants versés. Cette exclusion de droits sur les actifs s'applique de tout temps: pendant la période où l'intéressé est membre, au moment où cette qualité cesse d'exister pour quelque raison que ce soit, au moment de la dissolution de l'association, etc.

Art. 8. Financement et comptabilité

8.1. Financement

L'association sera financée, entre autres, par des subventions, des allocations, des dons, des cotisations, des donations, des legs et d'aufres dispositions testamentaires et de dernières volontés, obtenus tant pour soutenir les buts généraux de l'association que pour soutenir un projet spécifique.

L'assodation peut par ailleurs lever des fonds de toute autre manière légale, notamment par voie de contrat. 8.2. Comptabilité

e

MOD2.2

t

1 L'exercice social commence le 1e1' janvier et se termine le 31 décembre.

.. La comptabilité est tenue conformément à la loi et aux arrêtés d'exécution qui s'y appliquent.

Les comptes annuels sont déposés dans le dossier tenu au greffe du Tribunal de Commerce, conformément à la loi. Le cas échéant, les comptes annuels sont également déposés à la Banque Nationale, conformément aux dispositions de la loi et des arrêtés d'exécution y afférents.

Le conseil d'administration Soumet les comptes annuels de l'exercice social précédent, ainsi qu'une proposition de budget, à l'approbation de l'assemblée générale annuelle.

Art. 9. Assemblée générale

9.1. Composition et présidence

L'assemblée générale de l'association est composée de tous les membres effectifs et présidée par le président du conseil d'administration. En cas d'absence ou d'empêchement du président, l'assemblée, à l'initiative du secrétaire, élit un président suppléant.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Tout membre effectif peut au maximum émettre une voix. Un membre effectif empêché peut se faire représenter par un autre membre effectif. Ce représentant doit toutefois être en possession d'une procuration écrite émanant de la personne représentée. Un membre, outre sa propre voix, peut émettre autant de suffrages que le nombre de membres qu'il représente. Les membres admis à voter qui se font représenter sont comptés au nombre des présents.

Les membres adhérents peuvent également assister à l'assemblée générale et demander la parole. Ils ne disposent toutefois pas du droit de vote. Ils n'entrent pas davantage en ligne de compte pour déterminer le quorum légal ou statutaire de présences.

9.2. Compétences

L'assemblée générale est le pouvoir souverain de l'association.

Elle possède les pouvoirs qui lui sont expressément conférés par la loi ou les présents statuts.

L'assemblée générale est notamment compétente pour

1° modifier des statuts;

2° nommer et révoquer les membres du conseil d'administration;

30 approuver les comptes annuels et le budget;

4° prononcer la dissolution ou la transformation de l'association, en se conformant aux dispositions légales

et statutaires en la matière;

5° admettre ou exclure des membres effectifs ou adhérents;

60 octroyer la décharge aux administrateurs

Toutes les compétences non explicitement dévolues par la loi ou par les statuts à l'assemblée générale appartiennent au conseil d'administration.

9.3. Réunions et convocations

L'assemblée générale se réunit au moins une fois par an, au plus tard le 30 juin.

Une assemblée générale extraordinaire peut être convoquée chaque fois que le conseil d'administration, l'assemblée générale ou un cinquième des membres effectifs le requiert ou à chaque fois que ceci est prévu dans les statuts.

Tous les membres effectifs sont convoqués au moins 8 jours d'avance à l'assemblée. Les membres adhérents sont également invités. La lettre de convocation, qui mentionne le lieu, le jour et l'heure de l'assemblée, contient l'ordre du jour établi par le conseil d'administration. La lettre de convocation peut être transmise par lettre ordinaire, par fax ou par courriel.

Toute affaire ou proposition présentée par écrit par un vingtième des membres admis à voter est également inscrite à l'ordre du jour. Après la publication de l'ordre du jour, l'ajout de points n'est possible que moyennant l'accord de deux tiers des membres présents ou représentés.

9.4. Quorum

9.4.1

Hormis les exceptions énumérées par la loi et les statuts, aucun quorum de présences n'est requis à l'assemblée générale et les décisions sont prises à la majorité simple des voix des membres présents ou représentés. En cas de partage des voix, la voix du président ou du président suppléant est prépondérante.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

9.4.2.

Pour les affaires suivantes, un quorum de présences est toutefois requis et/ou les décisions ne sont pas prises à la majorité simple:

1° la modification des statuts, lorsque la modification ne concerne pas une adaptation de l'objet social: la présence (représentation comprise) de deux tiers des membres admis à voter est requise et la décision ne peut être prise qu'à la majorité de deux tiers des membres présents ou représentés;

2° la modification des statuts, lorsque la modification concerne une adaptation de l'objet social: la présence (représentation comprise) de deux tiers des membres admis à voter est requise et la décision ne peut être prise qu'à la majorité des quatre cinquièmes des membres présents ou représentés;

3° la dissolution de l'association: la présence (représentation comprise) de deux tiers des membres admis à voter est requise et la décision ne peut être prise qu'à la majorité des quatre cinquièmes des membres présents ou représentés;

4° l'exclusion d'un membre: cette décision ne peut être prise que par l'assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés.

Si le quorum de présences requis à l'article 9.4.2, n'est pas atteint, une seconde assemblée peut être convoquée. Cette assemblée, quel que soit le nombre de présences, est habilitée à délibérer valablement des points énumérés au point 9.4.2. Les décisions prises à cette seconde assemblée sont approuvées à la majorité des voix requise conformément au point 9.4.2. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion.

9.5. Résolutions

Les membres qui ne peuvent pas être présents à l'assemblée peuvent se faire représenter par d'autres membres. Chaque membre ne peut être porteur que d'une procuration au maximum. Le vote peut s'effectuer par appel, à main levée ou, à la demande d'au moins un tiers des membres effectifs présents ou représentés, au scrutin secret.

En cas d'égalité de voix, la voix de celui qui préside est prépondérante.

9.6. Procès-verbaux

Les résolutions de l'assemblée générale sont consignées dans un procès-verbal, qui est signé par le président et par le secrétaire. Si le président a été empêché ou excusé, sa signature est accompagnée de celle du président suppléant. Le procès-verbal est envoyé aux membres. Si, dans les dix jours ouvrables suivant l'envoi, aucune remarque n'a été reçue, le procès-verbal est considéré comme approuvé. Les procès-verbaux sont conservés dans un registre de procès-verbaux, lequel est à la consultation des membres qui peuvent exercer leur droit à la consultation conformément aux modalités de l'article 9 de l'AR du 26 juin 2003 relatif à la publicité des actes et documents des associations sans but lucratif, des associations internationales sans but lucratif, des fondations et des organismes de financement de pension. Les tiers qui souhaitent prendre connaissance des procès-verbaux des résolutions de l'assemblée générale peuvent introduire une demande à cet effet auprès du conseil d'administration, qui peut accepter ou refuser la consultation souverainement et sans autre motivation.

Art. 10. Conseil d'administration

10.1. Composition

L'association est dirigée par un conseil d'administration constitué de trois personnes au moins, membres de l'association et désignés par l'assemblée générale à la majorité simple des voix présentes ou représentées. Le conseil d'administration comprend en outre un président, un secrétaire et un trésorier qu'il désigne en son sein.

10.2. Mandat

Les administrateurs exercent leur mandat d'tfile durée de 3 ans à titre gratuit. Les administrateurs sortants sont rééligibles et en tout temps révocables par l'assemblée générale à la majorité simple des voix présentes ou représentées. Le mandat d'administrateur se termine également par décès, démission, déclaration d'incapacité, carence manifeste ou désaffiliation de l'association. En cas de désaffiliation ou de démission volontaire d'un administrateur, ce dell 'fier peut raisonnablement rester en fonction jusqu'à ce qu'il soit pourvu à son remplacement.

10.3. Compétences

10.3.1. Compétences externes

Le conseil d'administration représente collégialement l'association dans tous les actes judiciaires èt

extrajudiciaires, sans qu'tille décision interne de désignation ne soit nécessaire.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Il représente ainsi l'association par la majorité de ses membres. Sans préjudice de la compétence de représentation générale du conseil d'administration en tant que collège, l'association peut également être représentée de manière générale dans les actes judiciaires et extrajudiciaires par le président, le trésorier ou le secrétaire ou par deux administrateurs, qui agissent conjointement.

Par dérogation à la loi, les organes de représentation doivent obtenir l'autorisation de l'assemblée générale pour représenter valablement l'association dans le cadre d'actes juridiques relatifs à l'achat ou à la vente d'immeubles de l'association et/ou à l'établissement d'une hypothèque.

Ces restrictions apportées à leurs pouvoirs ne sont pas opposables aux tiers, même si elles ont été publiées. Néanmoins, leur non-respect engage la responsabilité interne du ou des administrateurs concernées).

Le conseil d'administration ou les administrateurs qui représentent l'association peuvent désigner des mandataires de l'association. Seules des procurations particulières et limitées à un ou à une série d'acte(s) juridique(s) déterminées) sont autorisées. Les mandataires engagent l'association dans fes limites de la procuration qui leur a été accordée, lesquelles sont opposables aux tiers conformément aux dispositions légales en matière de mandat

10.3.2. Compétences internes - restrictions

Le conseil d'administration est habilité à établir tous les actes d'administration interne qui sont nécessaires ou utiles à la réalisation du but de l'association, à l'exception de ceux qui relèvent de la compétence exclusive de l'assemblée générale, conformément à la loi et aux présents statuts.

Sans préjudice des obligations qui résultent de l'administration collégiale, à savoir la concertation et ie contrôle, les administrateurs peuvent se répartir les tâches administratives. Une telle répartition des tâches n'est pas opposable aux tiers, même si elle a été publiée Néanmoins, son non-respect engage la responsabilité interne du ou des administrateurs concernées).

Le conseil d'administration peut déléguer une partie de ses compétences à un ou plusieurs tiers, administrateur(s) ou non, membre(s), agissant soit individuellement, soit collégialement, soit conjointement, sans que cette délégation de pouvoir ne puisse concerner la politique générale de l'association ou la compétence générale du conseil d'administration.

Les administrateurs ne peuvent pas prendre de décisions relatives à l'achat ou à la vente d'immeubles de l'association et/ou à l'établissement d'une hypothèque sans l'autorisation de l'assemblée générale. Ces restrictions apportées à leurs pouvoirs ne sont pas opposables aux tiers, même si elles ont été publiées. Néanmoins, leur non-respect engage la responsabilité interne du (ou des) administrateur(s) concernées).

10.3.3. Gestion journalière

Le conseil d'administration peut déléguer à une ou plusieurs personnes la gestion journalière de

l'association sur le plan interne, ainsi que la représentation externe en ce qui concerne cette gestion journalière.

S'il est fait usage de cette possibilité, le conseil d'administration décide si ces personnes peuvent agir individuellement, conjointement ou collégialement et ce, tant en ce qui concerne la gestion journalière interne qu'en ce qui concerne le pouvoir de représentation externe dans le cadre de cette gestion journalière.

La nomination et la cessation de fonctions des personnes chargées de la gestion journalière sont actées par dépôt dans ie dossier de l'association au greffe du Tribunal de Commerce et publiées, par extrait, aux Annexes du Moniteur belge,

Ces pièces doivent en tout cas faire apparaître si les personnes qui représentent l'association en matière de gestion journalière engagent l'association chacune distinctement, conjointement ou collégialement, et préciser l'étendue de leurs pouvoirs.

10.4. Compétence spécifique

Outre les missions générales énumérées au point 10.3, le conseil d'administration, spécifiquement en ce qui concerne la gestion de la revue « Archives of Public Health », définit le cadre général de celle-ci et prend fes mesures voulues pour assurer le support et la promotion de la revue. Le conseil évalue, au moins une fois par an, le fonctionnement de la revue, ainsi que du conseil de rédaction défini à l'article 11.

10.5. Réunions, délibérations et décisions

Le conseil d'administration se réunit, sur convocation du Président, aussi souvent que le requiert l'intérêt de l'association, ainsi que dans les 14 jours suivant une demande en ce sens de deux administrateurs ou de l'administrateur en charge de la gestion journalière.

M002.2

t Le conseil est présidé par le président ou, en son absence, par le plus âgé des administrateurs présents. La réunion se tient au siège de l'association ou en tout autre lieu en Belgique, indiqué dans la lettre de convocation.

Les avis de convocation sont envoyés aux administrateurs au moins huit jours avant la réunion, sauf en cas d'extrême urgence, laquelle doit être motivée dans le procès-verbal de la réunion. Ces convocations doivent mentionner l'ordre du jour, la date, le lieu et l'heure de la réunion et sont adressées par lettre, fax, courrier électronique ou de tout autre manière par écrit. Les convocations sont censées avoir eu lieu au moment de leur envoi.

Chaque administrateur peut, par lettre, fax, courrier électronique ou de toute autre manière écrite donner procuration à un administrateur afin de se faire représenter à une réunion du conseil d'administration. Il ne peut représenter qu'un seul collègue.

Le conseil d'administration ne peut délibérer et statuer que si la moitié au moins de ses membres est présente ou représentée à la réunion. Les décisions sont prises à la majorité absolue des voix des membres présents ou représentés. En cas d'égalité de voix, la voix du président ou de l'administrateur qui préside la réunion est prépondérante.

Si, au cours d'une réunion du conseil valablement composé, un ou plusieurs administrateurs présents ou représentés s'abstiennent de voter, les décisions sont valablement prises à la majorité des voix des autres administrateurs présents ou représentés.

CI) Un procès-verbal de la réunion est rédigé et signé par le président et le secrétaire. Ce procès-verbal est

te conservé dans un registre des procès-verbaux qui peut être consulté par les membres effectifs. Ils introduisent

CI)

à cet effet une demande écrite au conseil d'administration et conviennent avec lui d'une date et d'une heure

L« pour la consultation du registre, au siège de l'association. Une résolution écrite signée par tous les

e

CI) administrateurs aura le même validité et ia même vigueur qu'une résolution prise lors d'une réunion du conseil



.. d'administration régulièrement convoquée et tenue. Pareille résolution pourra résulter de plusieurs écrits ayant e

e la même forme et signés chacun par un ou plusieurs administrateurs.

X

e 10.6. Responsabilité de l'administrateur et de la personne déléguée à la gestion journalière

-0

rm L'association est responsable des fautes imputables soit à ses préposés, soit aux organes par lesquels

CI) s'exerce sa volonté.

>a

CI)

e

e Les administrateurs et les personnes déléguées à la gestion journalière ne sont pas personnellement liés

'el par les engagements de l'association.

I

" er

, i Vis-à-vis de l'association et des tiers, leur responsabilité est limitée à l'accomplissement de leur mission c::

eq conformément au droit commun, aux dispositions de la loi et aux dispositions des statuts.

....,

, i

c::

, i 10.7. Obligations en matière de publicité

eq La nomination et la cessation de fonctions des membres du conseil d'administration et des personnes I

-0 habilitées à représenter l'association sont actées par dépôt dans le dossier de l'association au greffe du

et Tribunal de Commerce et publiées, par extrait, aux Annexes du Moniteur belge. Ces pièces doivent en tout cas

.9 faire apparaître si les personnes qui représentent l'association engagent l'association chacune distinctement,



et conjointement ou collégialement, et préciser l'étendue de leurs pouvoirs.

et



CA

el

cà Art. 11. Conseil de rédaction

rm

.-

DL

11 11.1.

P: Outre le conseil d'administration et l'assemblée générale, un conseil de rédaction est constitué au sein de



CI) l'association.

el

:=3,

-cl 11.2.

e Le conseil de rédaction travaille en toute indépendance et est responsable de l'évaluation scientifique du

CI)

Ce contenu de la revue « Archives of Public Health ». Le conseil de rédaction établit son règlement d'ordre et

intérieur.

:r.

P:

11.3.

Le conseil de rédaction est établi au sein de l'Institut scientifique de santé publique, Direction opérationnelle

Santé publique et Surveillance.

Art. 12. Dissolution

Réservé' ' au

-Moniteur belge

Volet B - suite MOD 2.2



L'assemblée générale sera convoquée pour examiner les propositions de dissolution déposées par le conseil d'administration ou par au moins un cinquième de tous les membres. La convocation et la mise à l'ordre du jour s'effectuent conformément à l'article article 9.3 des présents statuts.

La délibération et la décision relatives à la dissolution respectent le quorum et la majorité requis pour une modification du but de l'association, prévus à l'article 9.4. des présents statuts.

Dès que la décision de dissolution est prise, l'association mentionnera toujours qu'elle est une 'association en dissolution', conformément à la le

Si la proposition de dissolution est adoptée, l'Assemblée générale nomme un liquidateur, dont elle définira la mission avec précision En cas de dissolution et de liquidation, l'assemblée générale extraordinaire décide de l'affectation à donner au patrimoine de l'association. Celui-ci doit être attribué à une autre association sans but lucratif ayant un but similaire ou apparenté, et/ou à une ou plusieurs fondations active(s) en Belgique.

Toute décision relative à la dissolution, aux conditions de liquidation, à la nomination et à la cessation de fonctions des liquidateurs, à la clôture de la liquidation et à l'affectation de l'actif doit être déposée dans le mois de sa date au greffe du Tribunal de Commerce et repris dans le dossier tenu au greffe du Tribunal de Commerce, conformément aux dispositions de la loi. Une décision de justice ne doit y être déposée que si elle a force de chose jugée ou est exécutoire par provision. Toutes ces décisions doivent être publiées aux Annexes du Moniteur belge, conformément aux dispositions de la loi et aux arrêtés d'exécution y afférents.

Art. 13. Divers

Tout ce qui n'est pas prévu explicitement dans les présents statuts est réglé par la loi. Fait à Bruxelles, le 21-12-2011

Conseil d'administration

1. Mr Dirk Cuypers (Président), domicilié Bautebrugstraat 11 à 1670 Pepingen et né le 18 octobre 1953 à Goma (Afrique) ;

2. Mr Herman Van Oyen (Secrétaire), domicilié Schaakstraat 17 à 8310 Sint-Kruis et né le 11 août 1955 à Bruges;

3. Mr Johan Peeters (Trésorier), domicilié Wingerd 18 à 9320 Erembodegem et né le 3 juillet 1951 à Mechelen.

Herman Van Oyen

Secrétaire

huantinnensegailueepingedeNt4e. : geetto t tkeetiqueedédziumeiiiedristitaneatdrobuiele4peociriespuiddzwercsinees aeantibpuvueddereppléteteendlissootatitioJdatfraretitInDoWtieggartimEaneedclielseitis

AflYggleaS M0fflefel@MRe

Coordonnées
ARCHIVES DE MEDECINE SOCIALE ET D'HYGIENE ET…

Adresse
QUARTIER ESPLANADE 6 1000 BRUXELLES

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale