ASSOCIATION BELGO-TURQUE POUR LE DIALOGUE ET L'AMITIE

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION BELGO-TURQUE POUR LE DIALOGUE ET L'AMITIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 826.663.791

Publication

17/06/2013
ÿþ Moo 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*13091444*

11111

BRUSSEL

0 6 JUIN 2013

Griffie

v

ben,

agi

Bel' Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0826.663.791

Benaming

(voluit) : Vereniging voor Belgisch-Turkse vriendschap

(verkort) : Beltud

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Paleizenstraat 27, 1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : Publicatie van de statuten in het Nederlands

Artikel 1: Benaming en Zetel

De vereniging draagt de naam "Vereniging voor Belgisch Turkse Vriendschap" in het Nederlands; "Association d'amitié belgo-turque " in het Frans; "Belçika-Türk dostluk demeâi" in het Turks, de vereniging is gevestigd in België. De afkorting van de naam van de vereniging is "Beltud". Deze afkorting wordt in alle talen gebruikt. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel "Paleizenstraat 27, 1030 Schaarbeek"

Artikel 2: Doelstellingen

De vereniging heeft ais doel de dialoog tussen de Belgische en Turkse bevolking te bevorderen en de vriendschap tussen de twee bevolkingen te helpen versterken, los van alle politieke, filosofische of religieuze opvattingen.

Om dit te realiseren, zal de vereniging alle initiatieven stimuleren die bevorderend zijn voor de harmonische ontwikkeling van de Belgisch - Turkse betrekkingen en zal de vereniging verschillende sociaal-culturele activiteiten organiseren om de Belgische cultuur bij de Turken en omgekeerd de Turkse cultuur bij de Belgen bekend te maken.

Daarnaast zal de vereniging partnerschappen aangaan met organisaties en verenigingen die hetzelfde doel nastreven, dit zowel op nationaal als internationaal niveau.

Artikel 3: Leden

1.De vereniging bestaat uit werkelijke leden en aangesloten leden. Enkel de werkelijke leden - hierna "leden" genoemd bezitten de volheid van het lidmaatschap. Het aantal leden is onbeperkt maar bedraagt minstens vier.

2. Elke nieuwe kandidatuur moet schritelijk worden gericht aan de Raad van Bestuur. De kandidaten worden door de algemene vergadering door middel van geheime stemming en eenvoudige meerderheid benoemd. Met deze benoeming, aanvaardt het lid de statuten, verbindt zich ertoe om deze te respecteren alsook het huishoudelijke regelement dat door de vereniging werd opgesteld.

3.De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering en met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissingen worden eventueel per post ter kennis gebracht van de geïnteresseerden.

4.De aangesloten leden worden door minstens twee leden voorgesteld. Door zijn toetreding, erkent het aangestoten lid zijn toetreding tot deze statuten en verbindt zich om deze statuten en het huishoudelijke reglement dat door de vereniging werd uitgegeven, te eerbiedigen,

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

iYOD 2,2

5.De Raad van Bestuur kan over de toelating van nieuwe leden of over hun handhaving beslissen en is, in geval van weigeringen verplicht, om zijn beslissing te motiveren. Hij zal de belanghebbende van zijn beslissing per post verwittigen.

6.De leden van de vereniging zijn ingeschreven in de VZW "Vereniging voor Belgisch Turkse Vriendschap" gesticht op 1 juni 2010.

7.leder aftredend of uitgesloten lid, alsmede hun erfgenamen, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen enkel eis doen gelden, zegels laten aanbrengen of de inventaris opeisen.

8.De Raad van Bestuur houdt bij het hoofdkantoor van de vereniging een register van de leden bij.

9.leder lid kan In het hoofdkantoor van de VZW het register van de leden, de boekhouddocumenten, de notulen en beslissingen van de algemene vergadering van de Raad van Bestuur en de gevolmachtigden raadplegen. Hij zal de voorafgaande schriftelijke aanvraag ervan aan de Raad van Bestuur doen en zal de documenten aangeven waaraan hij toegang wil hebben. De partijen komen een datum van raadpleging van de documenten overeen. Deze datum wordt vastgesteld binnen een maand vanaf de ontvangst van de vraag.

Artikel 4: Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt door de leden gevormd. Elk lid beschikt over een stem en zal deze niet kunnen overdragen dan door middel van een volmacht. De aangesloten leden kunnen de algemene vergadering met raadgevende stem bijstaan.

Artikel 5: Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is het opperste orgaan van de vereniging; ais zodanig beschikt zij over een algemene bevoegdheid,

De algemene vergadering moet verplicht in de volgende gevallen bijeengeroepen worden:

1.aanpassing van de statuten

2.benoeming en herroeping van de bestuurders evenals de inwilliging van het ontslag van de bestuurders.

3.goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen

4.ontbinding van de vereniging

Artikel 6: Werking van de algemene vergadering

1.De algemene vergadering komt minstens eens per jaar bijeen, uiterlijk op 31 december van het kalenderjaar. Een buitengewone algemene vergadering kan elk moment door een beslissing van de Raad van Bestuur opgeroepen worden, ofwel op verzoek van deze, ofwel op verzoek van een vijfde van de leden.

2.De algemene vergadering kan naar behoren, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, beraadslagen. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen bepaald in de wet van 2 mei 2002 of bij deze statuten. De lege, blanco stemmen evenals de onthoudingen worden gelijkgesteld met negatieve stemming,

3.De bijeenroepingen, met de agenda, worden ofwel per post verzonden, ofwel bezorgd aan huis, minstens vijftien dagen váár de datum waarop de vergadering gepland is.

4.De beslissingen van de algemene vergadering worden in een register bijgehouden, dat wordt bewaard op het secretariaat van de vereniging.

Artikel 7: Samenstelling van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is minstens uit drie en hoogstens uit tien beheerders samengesteld. Zij worden verkozen door middel van eenvoudige meerderheid door de algemene vergadering. Hun mandaat duurt drie jaar en is hernieuwbaar. Echter zijn zij altijd herroepbaar door een beslissing van de algemene vergadering, genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige leden.

Artikel 8: Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

1.De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden voor het bestuur van de zaken van de vereniging en de verwezenlijking van zijn doel. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering wordt toegekend valt onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

2.De raad kan met name alle overeenkomsten aangaan en afsluiten en alle roerende en onroerende goederen kopen, verkopen, verkrijgen, ruilen of vervreemden die ncodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, alsook het aanvaarden van alle giften, officiële of particuliere subsidies, het

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

ontvangen van alle bedragen, en het geven of terugtrekken van kwijting en kwitantie, alle agenten benoemen en eventueel herroepen, hun toewijzingen en bevoegdheden bepalen, het stopzetten van het huishoudelijk reglement.

3.Tot de handelingen in rechte, zowels als eiser als verdediger, worden besloten door de Raad van Bestuur en worden uitgevoerd en aangespannen namens de vereniginging door de personen die in functie van artikel 9 van de statuten zijn gerechtigd.

4.De Raad van Bestuur kan speciale en bepaalde bevoegdheid overdragen of geven aan één of meer leden of zelfs aan derde personen, aangesloten of niet.

5.De bestuurders kiezen onder hen een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze twee laatste functies kunnen samengevoegd worden. Deze drie beheerders vormen het dagelijkse bestuursorgaan van de vereniging.

Artikel 9: Vertegenwoordiging

1.De vereniging wordt naar behoren in aile handelingen of in rechte vertegewoordigd door zijn voorzitter, vice-voorzitter en een bestuurder, die samen handelen. Als orgaan, zullen zij niet ten aanzien van derden een voorafgaande beslissing en een volmacht van de Raad van Bestuur moeten rechtvaardigen.

2.De vereniging wordt eveneens naar behoren door speciale gevolmachtigden vertegenwoordigd, binnen de grenzen die aan hun mandaten worden gegeven.

3.De vereniging wordt eveneens rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handelingen van dagelijks bestuur door de vertegenwoordigers van het beleid die, als orgaan, zich voorafgaandelijk aan een beslissing van de voorzitter, de vice-voorzitter en de penningmeester zullen moeten rechtvaardigen.

Artikel 10: Rekeningen en begroting

1,De vereniging houdt een boekhouding overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 en zijn toepassingsbesluiten. Het sociale jaar begint op 1 januari en loopt af op 31 december. Op deze datum worden de geschriften en het boekjaar afgesloten. De rekeningen van het afgelopen begrotingsjaar zullen jaarlijks voor goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd worden, evenals de begroting van de volgende activiteiten, Deze documenten zullen als bijlage worden toegevoegd aan de oproeping tot de algemene vergadering.

2.De controleurs van de rekeningen worden door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid benoemd.

Artikel 11: Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, moet het vermogen uitgekeerd worden aan een gelijksoortig doel, aangewezen door de algemene vergadering die de ontbinding heeft uitgesproken of, in geval van onmogelijkheid, aangewezen door de vereffenaar, die door de algemene vergadering wordt aangesteld.

Artikel 12: Overige beslissingen

Voor de punten niet voorzien in deze statuten, verwijzen de ondergetekenden naar de wet van 2 mei 2002 op VZW.st

Aanstellingen op datum van 11 maart 2013:

De Algemene Vergadering heeft op deze datum de bestuurders verkozen voor een termijn van 3 jaar:

KAYMAN Seval, Sint-Katarinastraat, 9 -1831 Diegem geboren op 24/05/1981 in Anderlecht

AYDOGAN Sema, Place Terdelt, 7 bus 16 -1030 Schaarbeek op 08/09/1986 in Saint-Josse-ten-Noode

AKGUNGOR Mehmed Mevlid, Kasteelstraat 108 - 1853 Stroombeek-Bever geboren op 11/12/1979 in

Istanbul (Turkije)

VANHOORNE Lien Simonne J, Gustaaf Callierlaan 74 bus 203 - 9000 Gent, geboren op 23/06/1988 in

Oostende

UTKU Sahin , Sint Katarinastraat 12 -1831 Diegem, geboren op 16/12/1976 in Sint-Joost-ten-Noode

DE GROOTE Guy, IJsfabriek 17  1853 Strombeek-Bever, geboren op 18/04/1948 in Aalst

De benoeming op 11 april 2013 van de personen verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de vereniging is als volgt:

KAYMAN Seval Verantwoordelijke van het dagelijkse bestuur

VANHOORNE Lien Simonne J Verantwoordelijke van het dagelijkse bestuur

Opgesteld te Schaarbeek, in evenveel exemplaren als partijen.

c Viaor: , behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOO 2.2

Luik B - Vervolg

Opgesteld te Schaarbeek, in evenveel exemplaren als partijen.

Tijdens de algemene vergadering van 11 maart 2013 werden de bestuurders aangesteld in functie van;

KAYMAN Seval Voorzitter

VANHOORNE Lien Simone J Vice-voorzitter

VANHOORNE Lien Simonne J Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

17/06/2013
ÿþMDD 2.0

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation è l'égard des tiers

Au verso :Nom et signature

Volet B Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe







liiiu~~~m

Iu~iu~u~ ~ u~

130 4 5

Rés

Mor be

+ $ . ~ w.J di) J3,~

- il- v-

Greffe

Dénomination (en entier) : Association belgo-turque pour le dialogue et l'amitié

Forme juridique : ASBL

Siège Avenue Franz Guillaume n°35 boîte 10, 1140 Bruxelles

N° d'entreprise : Objet de l'acte : 826.663.791

1. Modification de la dénomination de l'association; 2. Transfert du siège; 3. Démission et admission d'administrateur, composition actuelle du conseil d'administration; 4. Modification de plusieurs articles; 5. Publication des statuts en néerlandais



En date du 11/04/2013, l'assemblée générale a approuvé que :

1, La nouvelle dénomination de l'association est "Association d'amitié belgo-turque"

2. Le siège de l'association a été transféré à la rue des Palais, 27 à 1030 Bruxelles (Schaerbeek)

3. Les administrateurs suivants quittent leur fonction:

DEHAUT Sarah, Ruelle Mambour, 2 - 7160 Chapelle-lez-Herlaimont, née le 19/03/1983 à Uccle DREZE Wivine Pascale, Rue de Mirwart, 31 - 6870 Awenne, née le 14/01/1956 à Uccle UYANIK Alper, Stationsstraat, 7/2 -1831 Diegem, né le 11/02/1982 à Saint-Josse-ten-Noode DEMIRKAPU Hakki, Avenue de l'Exposition, 400 -1090 Bruxelles, né le 26/07/1984 à Gent KUGU llker, Rue du Maquis, 63 -1140 Bruxelles, né le 10/04/1972 à Istanbul (Turquie) KESKIN Hakan, Engelenstraat, 49 - 3070 Kortenberg, né le 2/11/1975 à Zonguldak (Turquie)

Les administrateurs suivants se sont plus chargés de la gestion journalière :

AYDOGAN Sema, Place Terdelt, 7 -1030 Bruxelles, née le 08/09/1986 à Saint-Josse-ten-Noode

AKGUNGOR Mehmed Mevlid, Kasteelstraat, 108 -- 1853 Strombeek-Bever, né le 11/12/1979 à Istanbul (Turquie)

les nouveaux administrateurs sont:

VANHOORNE Lien Simonne J, Gustaaf Callierlaan 74 boite 203 - 9000 Gent, née le 23/06/1988 à

Oostende

UTKU Sahin, Sint Katarinastraat 12 -1831 Diegem, né le 16/12/1976 à Saint-Josse-ten-Noode

DE GROOTE Guy, IJsfabriek 17  1853 Strombeek-Bever, né le 18/04/1948 à Aalst.

Le nouveau conseil d'administration se compose donc de :

KAYMAN Seval, Sint Katarinastraat, 9 -1831 Diegem née le 24/05/1981 à Anderlecht

AYDOGAN Sema, Place Terdelt, 7 -1030 Bruxelles, née le 08/09/1986 à Saint-Josse-ten-Noode

AKGUNGOR Mehmed Mevlid, Kasteelstraat, 108  1853 Strombeek-Bever, né le 11/12/1979 à Istanbul

(Turquie)

VANHOORNE Lien Simonne J, Gustaaf Callierlaan 74 boite 203 - 9000 Gent, née le 23/06/1988 à

Oostende

UTKU Sahin, Sint Katarinastraat 12 -1831 Diegem, né le 16/12/1976 à Saint-Josse-ten-Noode

DE GROOTE Guy, IJsfabriek 17  1853 Strombeek-Bever, né le 18/04/1948 à Aalst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Volet B - Suite

La nomination des personnes chargées de la gestion journalière est la suivante:

KAYMAN Seval Chargée de la gestion journalière VANHOORNE Lien Simonne J Chargée de la gestion journalière

Les administrateurs ont désigné en qualité de:

KAYMAN Seval Présidente

VANHOORNE Lien Simonne G Vice-présidente

VANHOORNE Lien Simonne G Trésorier

.eL L'article 1 et certaines parties de l'article 6 ont été modifiés de la manière suivante : Art.1er : Dénomination et siège

L'association, constituée pour une durée indéterminée, est dénommée en français "Association d'amitié belgo-turque"; en néerlandais "Vereniging voor Belgisch-Turkse vriendschap"; en turc "Befçika-Türk dostiuk demeâi", et a pour abbréviation « BELTUD » dans toutes les langues. Son siège est établi en Belgique, dans l'arrondissement judiciaire de "Bruxelles", il est fixé à la "Rue des Palais, 27 - 1030 Bruxelles (Schaerbeek)".

Art. 3 : Les membres

1. L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents. Seuls les membres effectifs appelés ci-après "membres" jouissent de la plénitude des droits. Le nombre de membres est illimité. Il ne peut être inférieur à quatre.

2. Toute nouvelle candidature de membre doit être introduite par écrit au conseil d'administration. Les candidats sont nommés par le conseil d'administration au scrutin secret et à la majorité simple. Avec cette nomination, fe membre reconnaît son adhésion aux présents statuts, s'engage à fes respecter et à respecter fe règlement d'ordre intérieur émis par l'association,

6. Les membres de l'association sont inscrits à l'ASBL " Association d'amitié beige-turque"

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association ou la fondation à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

"

4

Réservé `l, au Moniteur belge







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

,





Coordonnées
ASS. BELGO-TURQUE POUR LE DIALOGUE ET L'AMIT…

Adresse
AVENUE FRANZ GUILLAUME 35, BTE 10 1140 EVERE

Code postal : 1140
Localité : EVERE
Commune : EVERE
Région : Région de Bruxelles-Capitale