ASSOCIATION DES REFUDIES LATINO-AMERICAINS ET DES CARAIBES, EN ABREGE : A.R.L.A.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION DES REFUDIES LATINO-AMERICAINS ET DES CARAIBES, EN ABREGE : A.R.L.A.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 458.351.823

Publication

24/02/2014
ÿþOndernemingsnr : 4583.518.23

Benaming

(voluit) : Association des Réfugiés Latino-Américains et des Caraïbes

(verkort) : Arlac

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Princess Elisabethlaan 102 -1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : wijziging van statuten - aanstelling van de beheerder - wijziging van zetel

Datum van de Algemene Vergadering van Arlac : de 26de juni 2013

ONTSLAG VAN BESTUURDERS

Secretaris : Pimentai da Silva Lapes Daiane, 9 avenue de l'Hippodrome, 1050 Elsene, geboren te Sao

Paolo, Brésil, 27/05/1982

Penningmeester : Boël Dominique, 35 rue de l'Ascension, 1210 Brussel, geboren te Ath, 24/11/1956

BENOEMING VAN NIEUWE BESTUURDERS

Secretaris : Ophélie lngarao, geboren te Lesquin, France, 09/08/1985, Basstraat 21, 1050 Efsene

Penningmeester : Samuel Ruiz, geboren te Sadadell, Spain, 2610711978, rue du beau site 17, 1000 Brussel

NIEUWE ZETEL

21, Jenatzystraat, 1030 Schaarbeek

TEKST VAN DE NIEUWE STATUTEN, zoals goedgekeurd in de algemen vergadering :

TITEL I : Benaming - zetel _ doel

Artikel 1: De vereniging "Association des réfugiés latino-américains et des caraïbes " vereniging zonder

winstoogmerk wordt genoemd Arlac.

Artikel 2: De zetel van de vereniging wordt gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Brussel te

Jenatzystraat, 21, 1030 Schaarbeek.

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doelen :

1. Participatieve projecten van international solidariteit te bevorderen en te ontwikkelen (duurzame ontwikkeling, culturele, sociale, politieke, en economische ontwikkeling, opleiding voor kaders...) tussen Europa en België en Zuid-Amerikaanse, Midden-Amerika en Caribische landen of andere derde wereld landen, door verantwoordelijke, actieve en kritische kennis en bewust van de realiteiten te bevorderen en te ontwikkelen.

2. Bevordering van de eerbiediging van de Mensenrechten en het recht van de volkeren van Amerika op zelfbeschikking, ontwikkeling van activiteiten hiertoe, onder andere door sensibilisatie en solidariteit campagnes uit te werken,

3, Het bestaan van politieke gevangenen te onthullen, activiteiten te organiseren om hun bevrijding en het respect van hun rechten op een juist en eerlijk proces te vereisen,

4. Culturele uitwisselingen en uitwisseling van ervaringen (jongeren, vakbonden, enz.) van de landen van de derde wereld tussen elkaar maar ook met België en Europa te promoten door de aanzienlijke bijdrage van culturen van herkomst te waarderen.

5. Hulp projecten aan de culturele, educatieve, sociale, economische en humanitaire ontwikkeling van de Zuid-en Midden-Amerikaanse en Caraïben volken en van andere landen van de derde wereld onder te steunen bij voorbeeld door vorming van kaders,

6. Bijdrage leveren aan de actieve deelname van vluchtelingen en immigranten tot leven burgers in Europa en in Eielgië.

7, Democratische, geopend, deelnemend en progressist ontmoeting ruimten te ontwikkelen tussen vluchtelingen, immigranten en de Belgische en Europese gemeenschap via culturele, educatieve, sociale en politieke activiteiten,

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenw ordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

13 FOL 2014

eliussa

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

8. De kennis en het respect van de arbeidsrechten (vaakbonden) en de uitwisseling tussen Europese en Latijns-Amerikaanse organisaties te promoten,

9. De kennis van de geslachtproblemen te promoten en het respect van de Rechten van de Vrouw onder te steunen,

10. De kennis van de Latijns-Amerikaanse inheemse culturen en het respect van hun rechten als autochtone volk volgens het internationaal recht te promoten,

11. Communicatie projecten en voorlichtingscampagne te lanceren en te ontwikkelen die deze doelstellingen kunnen bereiken in het bijzonder door multimedia middelen.

De vereniging kan alle daden stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. Ze mag medewerken aan en belangstelling tonen voor elke activiteit die gelijkaardig is met haar maatschappelijk doel.

Artikel 4: De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht, Zij kan op elk ogenblik worden ontbonden.

TITEL I1 : Leden

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden. Het aantal toetredende leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden mag niet minder dan viér zijn. Enkel de effectieve leden genieten de volle rechten die hen zijn toegekend door de wet en deze statuten.

Artikel 6: De effectieve leden zijn: de verschijnenden bij deze statuten en elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die en gemotiveerde aanvraag richten aan de raad van bestuur en waarvan de kandidatuur aanvaard wordt door de algemene vergadering, waarvan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 7: De toetredende leden zijn: zij die deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en zich ertoe verbinden de statuten van de vereniging na te komen, alsook de beslissingen die in overeenstemming met de statuten getroffen worden.

Artikel 8: EIk lid, zowel effectief als toetredend, heeft het recht te allen tijde zijn ontslag in te dienen, door middel van een schrijven aan de raad van bestuur. Effectieve leden kunnen slechts door de algemene vergadering worden uitgesloten bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De raad van bestuur kende leden die kwaad aan de vereniging heeft gedaan, zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige overtreding van de statuten of van de wet tijdelijk schorsen, in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering. Ontslagnemende, geschorste of uitgeslcten leden en hun erfgenamen kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, of op de terugbetaling van hun aandeel of betaalde bijdragen. Ze kunnen geen rekeningen vragen, noch verzegeling, noch inventaris noch terugbetaling van gestorte bijdragen.

Artikel 9: Onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur zal de vereniging een register van de effectieve leden bijhouden. Alle beslissingen betreffende aansluiting, ontslagname of uitsluiting van effectieve leden worden ingeschreven in het register, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, binnen de acht dagen volgend op de kennisname van de wijziging(en) door de raad van bestuur.

Het register der leden, alle beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur en alle boekhoudkundige documenten kunnen door alle leden worden geraadpleegd op de zetel van de vereniging, na een schriftelijke en gemotiveerde vraag aan de raad van bestuur.

TITEL III : Lidgeld

Artikel 10: De effectieve leden betalen een lidgeld van 15 ¬ , 5 ¬ voor studenten en werkloos.

TITEL IV : De Algemene Vergadering

Artikel 11: De algemene vergadering wordt samengesteld door het geheel van effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door het lid hiertoe aangewezen door gewone meerderheid van de algemene vergadering, Toetredende leden of andere personen kunnen worden uitgenodigd voor de algemene vergadering maar zij hebben geen stemrecht.

Artikel 12: Bij de algemene vergadering ligt de soevereine beslissingsmacht van de vereniging. Zij is bevoegd voor:

-wijziging van de statuten;

-de benoeming en het ontslag van de bestuurders en de commissarissen (en desgevallend de bepaling van hun bezoldiging);

-het geven van de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- de ontbinding;

-de aanvaarding en uitsluiting van leden;

-de eventuele transformatie in een vennootschap met economische doelstellingen;

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 13: Alle werkelijke, leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering ten minste éénmaal per jaar. De algemene vergadering wordt uitgenodigd per gewone brief of e-mails, ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering. De uitnodiging dient de datum, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering te vermelden. De raad van bestuur kan elke persoon als waarnemer of consulent uitnodigen voor heel of deel van de algemene vergadering.

VVll~àr" ~ gàtj, vfflylk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,2

Artikel 14: De algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden opgeroepen wanneer een vijfde van de leden het schriftelijk vraagt. Ook moet elk voorstel, ondertekend door een twintigste deel van de leden op de agenda van de volgende algemene vergadering ingeschreven worden.

Artikel 15: Alle werkelijke leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. Elk werkelijke lid kan zich doen vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid aan wie hij een schriftelijke volmacht geeft. De beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar daarover anders beslist is in de wet of in deze statuten. Bij staking van stemmen wordt het "punt overgedragen naar de volgende algemene vergadering.

Artikel 16: De Algemene Vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of wijziging van de statuten indien de bepalingen vari de wet van 27 juni 1921, aangepast en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de vereniging zonder winstgevend doel worden nageleefd. Elke wijziging van de statuten of elke beslissing betreffende de ontbinding moeten binnen de maand neergelegd worden bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel teneinde gepubliceerd te worden in de Bijsagen van het Belgisch Staatsblad,

Artikel 17: De uitnodigingen en de processen verbaal, waarin de beslissingen van de algemene vergadering zijn opgenomen, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een ander [id van de raad van bestuur. Ze worden op de zetel van de vereniging in een register bewaard en kunnen worden geraadpleegd door de leden en door derden die daarvoor redenen opgeven welke door de raad van bestuur worden aanvaard.

titel V  Raad van Bestuur

Artikel 18: De vereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd en afstelbaar door de algemene vergadering en gekozen tussen de leden. Het aantal bestuurders zef steeds minder zijn dan het aantal werkelijke leden van de algemene vergadering. De Raad van Bestuur kan beraadslagen zodra de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 19: De duur van het mandaat is onbeperkt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar, Wanneer een mandaat vacant is kan de algemene vergadering een tijdelijke bestuurder benoemen, Hij beëindigt het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 20: De Raad van Bestuur duidt in de groep een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 21: De Raad van Bestuur vergadert wanneer daartoe nood is. Hij wordt opgeroepen door de voorzitter of door ten minste twee beheerders, is de voorzitter belet, dan wordt de Raad voorgezeten door een lid dat met gewone meerderheid door de leden van de Raad verkozen wordt.

Artikel 22: De beslissingen van de Raad van Bestuur worden bij algemeenheid van stemmen getroffen; wanneer geen consensus kan worden bereikt over het onderwerp in kwestie, dan wordt het punt overgedragen naar de volgende vergadering van de Raad van Bestuur,

Kan nog geen consensus wordt bereikt dan moeten de verschillende stellingen aan de algemene vergadering worden voorgelegd die over het punt zal beslissen en alle of een deel van de bestuurders ka n vervangen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen wordt het punt overgedragen naar de volgende algemene vergadering.

Artikel 23: De Raad ven Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid voor de administratie en het beheer van de vereniging. Hij kan namelijk, en zonder dat deze opsomming beperkend zou zijn, akten of contracten opmaken, rekeningen openen of beheren, schikkingen treffen, scheidsrechterlijke beslissingen nemen, aankopen, ruilen, roerende of onroerende goederen verkopen, hypothekeren, lenen, huurcontracten sluiten, erfelijke schenkingen, subsidies, schenkingen of overdrachten aanvaarden, afstand van rechten doen, de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser of als verweerder. Hij kan ook het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden worden door de Raad van Bestuur uitgeoefend.

Artikel 24: De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren aan een van de leden.

Artikel 25: De leden van de Raad van Bestuur, het dagelijks bestuur of hun vertegenwoordigers gaan, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun maridaat, dat ze kosteloos uitvoeren.

Titel VI  Aanvullende bepalingen

Artikel 30: De rekening van vorig boekjaar wordt jaarlijks ter goedkeuring aan de algemene vergadering door de raad van bestuur voorgelegd.

Artikel 31: De algemene vergadering kan een commissaris aanstellen voor de hernieuwbare termijn van één jaar, bevoegd voor de controle van de rekeningen van de vereniging en het opmaken van een jaarverslag.

Artikel 32: Ingeval van ontbinding zal de algemene vergadering een vereffenaar aanduiden en zijn bevoegdheden bepalen en bepalen wat er met het actief dient te gebeuren. Het actief dient in elk geval overgedragen te worden aan een vereniging die een gelijkwaardig doel nastreeft.

rula vQ516dle,r-

iv100 2.2

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

f

Voorbehouden" aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 33: Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd en aangepast door de wet van 2 mei 2002.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening ] » Uoti3,,

15/03/2012
ÿþMOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

Réservé *iaosjs~s"

au

Moniteui

belge

0 5 ~ -03- 20-i.

Greffe

Ne d'entreprise ; 4583.518.23

Dénomination

(en entier) : Association des Réfugiés Latino-Américains et des Caraïbes

(en abrégé) : A.R.L.A.C.

Forme juridique : asbl

Siège : 51, chaussée de Haecht, 1210 Bruxelles

Objet de l'acte :

Date de l'Assemblée Générale extraordinaire d'A.R.L.A.0 asbl: le 19 février 2012

MEMBRES SORTANT DU CONSEIL D'ADMINISTRATION:

Uribe Mezia Maria Ligia, nie des Polders 3,1180 Uccle, présidente

Obolensky Pierre, 51/14 av. Alexandre Bertrand, 1190 Forest, secrétaire

Coteur Véronique, 3612, rue de Laeken, 1000 Bruxelles, trésorière

NOUVEAUX MEMBRES DU CONSEIL D'ADMINISTRATION:

Présidente : Pétry Jasmine, 102 avenue Princesse Elisabeth, 1030 Schaerbeek, née à Liège le 17/12/1975

Vice-Président : Machuca Mauricio, 89 nie Marie-Henriette, 1050 Ixelles, né à Osorno, Chili, le 0411.111964

Secrétaire : Pimentai da Silva Lopes Daiane, 9 avenue de l'Hippodrome, 1050 Ixelles, née à Sao Paolo, Brésil, le 27/05/1982

Trésorière : Boël Dominique, 35 rue de l'Ascension, 1210 Bruxelles, née à Ath le 24/11/1956

TRANSFERT DU SIEGE SOCIAL

Le siège social d'Arlac asbl est transféré à l'adresse suivante

102, av. Princesse Elisabeth , 1030 Schaerbeek, arrondissement judiciaire de Bruxelles

PV de l'Assemblée Générale extraordinaire d'A.R.L.A.0 asbl, le 19 février 2012

Présents : Domnique Boel, Oscar, Luis Guzman, Rosa Aguilera, Ophélie Ingarao, Camila Guzman, Jasmine Pétry, Daiane Mibael, Carlos Guzman, José Antonio Meersseman, Anouchka Van Remoortel, Samuel Requena Ruiz, Pavel Pavelic, Nathalie Deprez, Mauricio Machuca, Clara Uriarte, Silvia Abalos, Miguel Reyes

Excusés (ayant donné procuration) : Valérie Griez, David Bocbkoltz, Jorge Paniura, Adriana Naranjo, Myriam Chuqin, Florencia Martini, Isabel Palma, Joaquin Guzman, Coralie DeDecker,

Mentionne( sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'associati' , la fondationn u rrg [ isme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

r ~

MDD2.2

Réservé

, aU Moniteur

belge

Volet B - Suite

En l'absence de la présidente d'Arlac asbl, Ligie Uribe, c'est le vice-président, Samuel Requena Ruiz, qui préside la réunion, en vertu des statuts de l'asbl.

I.Examen du quorum

46 membres officiels d'AR,L.A.0 asbl

A l'AG extraordinaire: 18 présents et 9 procurations, le quorum est atteint avec 27 personnes présentes ou représentées.

2.Nouvelle situation'd'ARLAC

Joachim Da Fonseca, responsable à INTAL, a fait parvenir aux membres d'Arlac asbl la décision d'1NTAL de se séparer de l'asbl Arlac.

La dissolution de l'asbl Arlac est refusée à l'unanimité. L'AG décide de continuer le travail de l'association, André Crespin et Ligia Uribe, ayant proposé la dissolution lors de la réunion du CA du 17

janvier 2012, ne sont pas présents à la réunion de l'AG extraordinaire.

3.Perspective de travail

Propositions avancées :

- nouveau travail sur l'écologie

- continuer le travail sur l'ALBA

- nouveau travail sur le Mexique

Ces propositions sont approuvées à l'unanimité par l'assemblée générale.

4, Election du nouveau conseil d'administration

25 votants + 2 votes blancs

Trésorier ;Dominique Boel (13 voix)

Sécretaire ; Daiane Mibael (25 voix)

Vice-président : Mauricio Machuca (17 voix)

Président : Jasniine Pétry (17 voix)

L'AG mandate le nouveau conseil d'administration pour mener à bien le suivi des décisions et la pérennité de l'association Arlac asbl face à la tentative de dissolution, en usant de pouvoir élargis, si nécessaire,

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la pe onne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association a fondation .ou l'or tile à u l'égaKd e- tïUrs11, g _ }

Au verso : Nom et signature Q }y~11,~~~.Q 1/4e h7t,~

Coordonnées
ASS. DES REFUDIES LATINO-AMERICAINS ET DES C…

Adresse
AVENUE PRINCESSE ELISABETH 102 1030 SCHAERBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale