ASSOCIATION OF ISSUING BODIES, AFGEKORT : AIB

Divers


Dénomination : ASSOCIATION OF ISSUING BODIES, AFGEKORT : AIB
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 864.645.330

Publication

13/08/2013
ÿþ --""-r. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

_ . _~

Q 2 AUG 2013

Griffie

Ia I

~I





*13127299*

Benaming : ASSOCIATION OF ISSUING BODIEES~" Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koning Albert II-laan 20 bus 19

1000 BRUSSEL

Ondememingsnr : 0864.645.330

Voorwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld op zeventien juli tweeduizend en dertien, door Meester Peter VAN MELKEBEKE, Geassocieerd Notaris te Brussel,

dat de buitengewone algemene vergadering van de leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk "ASSOCIATION OF ISSUING BOD1ES ", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Koning Albert 11-laan, 20 bus 19

volgende beslissingen genomen heeft:

1° Bekrachting van de beslissing genomen door de algemene vergadering gehouden op 6 juni 2013 in Reykjavik, IJsland, zijnde de wijziging van de artikelen 6 ('Algemene vergadering') , 7 ('Voorzitter, vice-voorzitter en algemeen secretaris van de Vereniging') en 8 ('Raad van Bestuur').

De nieuwe tekst van de hierboven vermelde artikelen luidt als volgt:

"Artikel 6 Algemene Vergadering

6.1. Bijeenroeping van de vergaderingen

6.1.9. De Algemene Vergadering vergadert tenminste één maal per jaar en wordt voorgezeten in

overeenstemming met de bepalingen van Artikel 7 van deze Statuten. Op deze Algemene Vergadering zullen de jaarrekening van het voorbije jaar en de financiële plannen voor het komende jaar worden goedgekeurd.

6.1.2. Een Algemene Vergadering kan eveneens worden bijeengeroepen indien de Raad van Bestuur van mening is dat zulks in het belang van de Vereniging is, of indien minstens drie (3) Leden de voorzitter verzoeken om een dergelijke vergadering bijeen te roepen met betrekking tot een specifieke aangelegenheid die door deze Leden als relevant wordt beschouwd.

6.1.3, De algemeen secretaris zal de kennisgeving voor een Algemene Vergadering uitsturen, die de datum, tijd en locatie (indien het niet om een telefonische vergadering gaat) van de Algemene Vergadering bevat, alsook de agenda, vastgelegd door de algemeen secretaris, ontwerpbesluiten en andere relevante informatie die de Leden toelaat om deel te nemen. Indien de Algemene Vergadering is bijeengeroepen op verzoek van ten minste drie (3) Leden, dan zal de schriftelijke kennisgeving tevens de namen van deze Leden bevatten.

Ten minste tien (10) dagen voorafgaand aan een Algemene Vergadering, zal de algemeen secretaris een stel vergaderstukken voorbereiden en uitzenden aan alle Leden, die de agenda bevatten alsook documenten die voorgelegd worden ter goedkeuring.

6.1.5. De agenda wordt ter beschikking gesteld van elk Lid, drie (3) weken v66r de vergadering en; geeft aan of een agendapunt wordt voorgelegd ter informatie of ter beslissing. Een schriftelijk voorstel voor. besluit wordt bijgevoegd voor die agendapunten die ter beslissing worden voorgelegd. Elk agendapunt zou moeten verwijzen naar ondersteunende documenten. De documenten worden normaal gezien tien (10) dagen ' v66r de vergadering ter beschikking gesteld van elk Lid. De agenda kan enkel worden gewijzigd op een Algemene Vergadering met een unanieme beslissing van alle Leden.

6.1.6. Aanwezigheid op de Algemene Vergadering kan ook tot stand worden gebracht door telefonische conferentie, videoconferentie of e-mail, met dien verstande dat geen Lid daartegen op voorhand bezwaar maakt en op voorwaarde dat alle Leden geïdentificeerd kunnen worden, het debat kunnen volgen en direct hun mening kunnen uiten. De Leden hebben twee (2) weken de tijd, na de bezorging, om vragen te stellen aangaande de respectieve onderwerpen. Kopie van deze vragen zal overgemaakt worden aan alle' overige Leden,

6.1.7. Nadat beraadslaagd werd per telefonische conferentie of videoconferentie, bevestigen de', Leden de ingenomen standpunten en uitgebrachte stemmen door ze binnen de drie (3) weken aan de, algemeen secretaris te sturen in eender welke schriftelijke vorm, met inbegrip van, zonder ertoe beperkt te zijn,

e-mail

6,1.8. Elk Lid dat niet wenst of in de onmogelijkheid verkeert de vergadering bij te wonen kan zijn', eigen stem of stemmen op voorhand en in eender welke vorm, met inbegrip van maar zonder ertoe beperkt te zijn, e-mail of volmacht toegekend aan de vertegenwoordiger van een ander Lid, aan de algemeen secretaris

......... toesturen. Indien een vertegenwoordiger in de onmogelijkheid verkeert om een Algemene Vergadering bij te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

wonen kan hij of zij vertegenwoordigd worden door de vertegenwoordiger van een ander Lid of door een volmachthouder van hetzelfde Lid of diens agent. De volmacht wordt overgemaakt aan de algemeen secretaris vÔÔrde Algemene Vergadering.

6.1.9. Bij het einde van de Algemene Vergadering zal de algemeen secretaris de beslissingen samenvatten die tijdens deze Algemene Vergadering werden genomen. Binnen de drie (3) weken na de Algemene Vergadering bereidt de algemeen secretaris de notulen voor en verspreidt deze onder alle Leden, met inbegrip van een lijst van Leden met de namen van de aanwezige vertegenwoordigers, de genomen besluiten en de punten die ter informatie werden geformuleerd. Deze notulen worden op de website , gepubliceerd en aan de Leden bezorgd binnen de drie weken na het einde van de Algemene Vergadéring. Leden hebben twee weken om hun opmerkingen over te maken op het ontwerp van de notulen en de definitieve notulen zullen rondgestuurd warden en gepubliceerd op de website binnen de week erna.

6.1.10, Niet-Leden kunnen schriftelijk een aanvraag indienen bij de algemeen secretaris of voorzitter om het "Waaniemers'-Statuut te verkrijgen en kunnen beperkte toegang worden verleend tot relevante delen van de sectie `Leden' op de AIS website en kunnen worden toegelaten om Algemene Vergaderingen bij te wonen.

6,1,11. De voorzitter en algemeen secretaris (met de steun van de Raad van Bestuur) kunnen niet-Leden uitnodigen om de Algemene Vergadering bij te wonen als Waarnemers.

6.1.12. Bevoegde Organen die schriftelijk een aanvraag hebben ingediend om een Lid van de AIB te worden zullen toegang worden verleend tot relevante delen van de sectie `Leden' op de AiB website en kunnen Algemene Vergaderingen bijwonen.

6.2. Vertegenwoordiging van Leden

6.2.9. Elk Lid benoemt één (1) vertegenwoordiger en één (1) plaatsvervangend vertegenwoordiger aan die de Algemene Vergadering kunnen bijwonen. Beide dienen geldig en schriftelijk gemandateerd te zijn om hun functies in de Algemene Vergadering uit te oefenen, om deel te nemen aan de Algemene Vergadering en de rechten van het vertegenwoordigde Lid uit te oefenen. Benoeming van de vertegenwoordigers gebeurt door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter en de secretaris-generaal en wordt van kracht bij ontvangst van dergelijke kennisgeving,

6.2.2. Een schriftelijke volmacht kan verleend worden aan de vertegenwoordiger van een ander Lid Een Lid ken op geen enkel ogenblik niet meer dan twee volmachten houden. Een Lid mag evenmin op geen enkel ogenblik stemmen bezitten die meer dan j33%1 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een . Algemene Vergadering vertegenwoordigen. Het bijwonen van de vergaderingen door de vertegenwoordigers van Leden zal geen aanleiding geven tot vergoeding door de Vereniging

6.2.3, Een schriftelijke volmacht kan verleend worden aan een derde partij, niet-Lid, nadat hiertoe werd beslist door de algemeen secretaris en zulks wordt aangekondigd in de schriftelijke oproeping tot de Algemene Vergadering.

6.3. Stemrechten

6.3,1. Alleen Leden kunnen stemmen. De toekenning van stemrechten zal gebeuren in overeenstemming met de volgende principes:

(a) tien (10) stemmen zullen worden toegekend per Stelsel en per land;

(b) dertig (30) stemmen zullen worden toegekend per Stelsel en per land indien het totale volume, zoals bepaald volgens Artikel 3.4.4, overschreden wordt conform Artikel 3.4.6(d) of indien Artikel 3.4.4(a) van toepassing is;

(o) er kunnen niet meer dan dertig (30) stemmen per Stelsel en per land toegekend worden; en

(d) Wanneer er meer dan één Lid van een Stelsel bestaat binnen een land, dan is het aantal stemmen dat wordt toegekend aan elk dergelijk Lid van een Stelsel in verhouding tot het aantal Certificaten dat wordt geëxporteerd naar en ge}mporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten door dat Lid van een Stelsel voor alle Stelsels gedurende het voorafgaande jaar, afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal van stemmen, tenzij alle Leden van dit land het unaniem eens zijn over een andere toekenning en hiervan schriftelijk kennis geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en de algemeen secretaris.

6.3.2. Waarnemers zullen worden toegelaten om Algemene Vergaderingen en Werkgroepen bij te wonen en er te spreken en zij zullen beperkte toegang verleend worden tot de sectie 'Leden' van de AIB website, maar zij kunnen niet stemmen.

6.3.3. Leden dienen er te allen tijde voor te zorgen dat geen stem wordt uitgebracht op een Algemene Vergadering die in strijd is met hun nationale wetgeving of die in strijd is met de bevoegdheden die hen zijn opgelegd door nationale wetgeving;

6.3.4. Leden van een Stelsel kunnen stemmen over de volgende punten:

(a) wijziging aan het hoofdstuk in de EECS Regels met betrekking tot het Stelsel in kwestie;

(b) wijzigingen in Domein Protocollen, Domeinen of een subsidiair document dat exclusief van toepassing is op dat EECS Stelsel (EECS Scheme' j in kwestie;

(c) toelating en uitzetting van Leden van het Stelsel in kwestie; en

(d) de regels van Artikelen 3,4.6(a) tot (g) en 3.4.7,

6.3.5. Alle overige beslissingen worden genomen dooraie Leden van de Vereniging.

6.3.6, Indien er minder dan vijf (5) Leden van een Stelsel aanwezig zijn, worden beslissingen over de punten van bovengenoemd Artikel 6.3.4(a) tot (d) gesteld door alle Leden van de Vereniging,

6.3.7. Het aantal stemmen dat in aanmerking komt om te worden uitgebracht door een Lid voor een beslissing volgens Artikel 6.3.5 en 6.3.6 is gelijk aan het totaal aantal stemmen dat aan dat Lid zijn toegekend.

6.3.8. De algemeen secretaris rapporteert de stemrechten van elk Lid vóór 31 januari van elk jaar. Dit verslag wordt ook ter beschikking gesteld van de Leden, samen met andere vergaderstukken die betrekking hebben op-te-nemen beslissingen. De Leden brengende algemene secretaris binnen de vijf (5) kalenderdagen

Op de laatste blz. van Luik @. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

door-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

na ontvangst op de hoogte van eventuele incorrecte gegevens. De algemeen secretaris brengt" die' verbeteringen aan die terecht zijn. l-W brengt de verbeterde stemrechten tevens ter kennis van alle Leden bij het aflopen van deze periode.

6.3.9. Nieuwe Leden komen in aanmerking om te stemmen op de eerste Algemene Vergadering na

de aanvaarding van hun lidmaatschap. De Algemene Vergadering die beslist over de toelating van nieuwe

Leden zal tevens de stemrechten van deze nieuwe Leden vastleggen.

6.3.10 De Voorzitter heeft geen stemrecht op de Algemene Vergadering

6.4. Verantwoordelijkheden en bevoegdheid

6.4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit aile Leden en heeft volheid van bevoegdheid om de

doelstellingen van de Vereniging te verwezenlijken, zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden die door, krachtens of conform deze Statuten zijn gedelegeerd aan andere organen.

6.4.2. De Algemene Vergadering voert tevens de taken uit die haar toegewezen worden in de EECS

Regels en die onderworpen zijn aan en in overeenstemming zijn met de bepalingen van deze EECS Regels, met inbegrip van de stemrechten.

6.4.3. De Algemene Vergadering zal onder andere bevoegd zijn voor volgende aangelegenheden

(zonder daartoe beperkt te zijn), waarbij een procedure van beraadslaging wordt gevolgd die de belangen van de belanghebbende partijen op correcte wijze zal beschouwen:

" Bepalen van de principiële richting en strategische doeleinden van de Vereniging, en beslissen welke acties prioriteit zullen hebben;

" Goedkeuren van het jaarlijkse actieplan;

" Toelaten van nieuwe Leden;

" Bepalen van Lidmaatschapsbijdragen;

" Goedkeuren van het jaarbudget en de jaarrekeningen;

" Benoemen en ontslaan van Leden van de Raad van Bestuur alsook hun bevoegdheden vastleggen;

" Benoemen van de voorzitter van de Vereniging, de vice-voorzitter van de Vereniging, de algemeen secretaris en de penningmeester van de Vereniging, alsook het bepalen van hun eventuele vergoeding;

" Bepalen van de grenzen van het dagelijks bestuur;

" Kiezen van de commissarissen en banken van de Vereniging;

" Ontbinden van de Vereniging en vereffenaars benoemen;

" Wijzigen van de EECS Regels;

" Wijzigen van deze Statuten;

" Goedkeuren en wijzigen van Domein Protocol Templates;

" Goedkeuren en wijzigen van EECS Regels "Algemene Voorwaarden" tussen Leden en

Markt Participanten; en

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

door-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Goedkeuren en wijzigen van een Kaderovereenkomst tussen lssuing Bodies of een Hub Participantenovereenkomst.

6.4.4. De Algemene Vergadering is bevoegd telkens wanneer bevoegdheden niet aan een specifiek

ander orgaan van de Vereniging toegekend warden.

6.4.5. De Algemene Vergadering publiceert een jaarverslag over de activiteiten en financiën van de

Vereniging.

6.5. Nemen van beslissingen

6.5.1. In alle materies, behalve in deze waar Artikel 6.5.3 van toepassing is, worden besluiten

aangenomen bij enkelvoudige meerderheid van uitgeoefende stemrechten door de aanwezige of vertegenwoordigde Leden en bij een bereikt quorum op de Algemene Vergadering met uitsluiting van onthoudingen en blanco stemmen, !n deze omstandigheden is het quorum op de Algemene Vergadering bereikt indien Leden die meer dan de helft van alle stemmen vertegenwoordigen aanwezig, ofwel vertegenwoordigd zijn. Indien het quorum niet bereikt wordt, zal binnen de drie weken een tweede Algemene Vergadering met dezelfde agenda worden gehouden. Oproeping voor deze vergadering wordt ten minste 10 dagen voor de datum van deze vergadering verzonden met bewijs van verzending. Deze tweede Algemene Vergadering kan besluiten aannemen bij enkelvoudige meerderheid en zonder enige vereisten met betrekking tot het quorum.

6.5.2. De vergadering kan, indien het geval zich voordoet, op voorstel van de Raad van Bestuur,

mogelijkheden voorzien om beslissingen te nemen per telefoon-, videoconferentie of enig ander geschikt medium op voorwaarde dat elke stem bevestigd wordt door middel van een geschrift zoals elektronisch bericht of fax. Dergelijke procedure moet naar behoren gerechtvaardigd zijn met verwijzing naar de noodzaak die een normale besluitvorming ongeschikt maakt. Elke documentatie die door Leden zou moeten worden bestudeerd opdat zij hun stemrechten met kennis van zaken zouden kunnen uitoefenen, wordt per e-mail op voorhand verstuurd in overeenstemming met Artikel 6.1.5.

6.5.3. Beslissingen met betrekking tot:

" Aanvragen voor een nieuw lidmaatschap;

" Uitsluiting van de Vereniging;

" Wijziging van de EECS Regels;

" Wijziging van de wijze waarop stemrechten en stemprocedures bepaald worden, behoudens andersluidende bepalingen in de EECS Regels;

" Wijziging van deze Statuten;

" Ontbinding en vereffening van de Vereniging; en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

' oor-behoutlen aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



" Maximum Lidmaatschapsbijdrage

kunnen door de Algemene Vergadering enkel genomen worden bij drie vierde meerderheid van alle stemmen, uitgebracht door aanwezige of vertegenwoordigde Leden en waarbij het quorum bereikt werd, met uitsluiting van onthoudingen of blanco stemmen. In deze omstandigheden wordt het quorum bereikt indien Leden die ten minste 75% van alle stemmen vertegenwoordigen ofwel aanwezig ofwel vertegenwoordigd zijn. Indien het quorum niet bereikt wordt, za! binnen de drie (3) weken een tweede Algemene Vergadering met dezelfde agenda worden gehouden. De oproeping voor deze Vergadering wordt ten minste tien (10) dagen voor de datum van deze Vergadering verzonden met bewijs van verzending. Deze tweede Algemene Vergadering kan besluiten aannemen bij drie vierde meerderheid en zonder enige vereisten met betrekking tot het quorum.

6.54 Geen beslissing kan genomen worden over enig punt dat niet op de agenda staat, behalve indien er over dergelijk punt unaniem akkoord bestaat op een Algemene Vergadering waar alle Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

6.5.5. Behoudens bepalingen in de BECS Regels, worden de besluiten van de Algemene Vergadering formeel goedgekeurd door de meerderheid van de aanwezige Leden op de volgende Algemene Vergadering en bekendgemaakt op de website

6.6. Wijziging van de Statuten

6.6.1. Leden die wijzigingen van de Statuten wensen voor te stellen, bieden hun voorstellen schriftelijk aan de voorzitter en de algemeen secretaris. Het voorstel moet vergezeld worden van een verduidelijking van de redenen achter het voorste! en moet gesteund worden door ten minste drie (3) Leden. Het voorstel wordt aan de Leden voorgesteld. De Leden kunnen hun opmerkingen formuleren binnen de drie (3) weken,

6.6.2. De algemeen secretaris zendt hef voorstel en de opmerkingen aan de Leden toe en plaatst het voorstel op de agenda van de volgende Algemene Vergadering.

6.6.3. Besluiten aangaande wijzigingen van de Statuten worden aangenomen in overeenstemming met de Artikelen 6.5.2, 6.5.3, 6.5.4 en 6.6.5.

6.6.1. In overeenstemming met Artikel 50 § 3 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zullen wijzigingen van de beschrijving van het Doel van de Vereniging, zoals bepaald in Artikel 2, ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Koning.

6.6.5. Wijzigingen van de bepalingen in Artikel 6, Artikel 12 en dit Artikel 6.6 zullen bevestigd wonden in een authentieke akte.

Indien geen notaris aanwezig is tijdens de Algemene Vergadering die deze wijzigingen goedkeurt, zal een tweede Algemene Vergadering in de aanwezigheid van een notaris worden georganiseerd binnen de twee maanden met dezelfde agenda. Een oproeping wordt per aangetekende brief gestuurd, uiterlijk tien (10) dagen vóór de datum van deze Vergadering. De tweede Algemene Vergadering kan besluiten aannemen bij een drie vierde meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde Leden, met uitsluiting van onthoudingen en blanco stemmen, waarbij ten minste twee Leden aanwezig zijn, zonder enige andere quorum vereisten.

6.7. Electorale Procedures Algemene Regels

6.7.1. De Algemene Vergadering benoemt de voorzitter, algemeen secretaris, penningmeester en Bestuursleden en kan een vice-voorzitter en plaatsvervangende Bestuursleden benoemen.

6,7,2. Kandidaten voor de functie van vice-voorzitter, penningmeester, Bestuursleden en plaatsvervangende Bestuursleden zijn vertegenwoordigers van een stemgerechtigd Lid en worden voorgesteld aan alle Leden ten laatste drie (3) weken voor de Algemene Vergadering waar de stemming over deze aangelegenheid zal plaatsvinden. Waar de functie van algemeen secretaris door een vertegenwoordiger van een Lid van de Vereniging wordt uitgeoefend, oefent dat Lid haar stemrechten uit door een andere vertegenwoordiger dan de algemeen secretaris.

6.7.3. Indien meerdere kandidaten worden voorgedragen voor de functie van voorzitter, vice-voorzitter, algemeen secretaris of penningmeester, dan zal een geheime stemming plaatsvinden door alle aanwezige of vertegenwoordigde Leden met stemrecht. Bij staking van stemmen, zal de geheime stemming herhaald worden.

6.7.4. De Voorzitter van de Raad van Bestuur zal het onderdeel van de Algemene Vergadering

voorzitten wanneer een nieuwe voorzitter van de Vereniging wordt aangeduid.

6.8. Delegaties

6.8.1. De Algemene Vergadering kan, als onderdeel van haar exclusieve bevoegdheden, een deel van haar bevoegdheden delegeren aan de voorzitter of de vice-voorzitter.

6.8.2. De Algemene Vergadering kan de Raad van Bestuur toestaan om kosten goed te keuren en te maken tot een limiet die door de Algemene Vergadering wordt vastgesteld, of bij gebreke aan dergelijke beslissing, elk jaar door de Algemene Vergadering kan worden bestendigd.

6.8.3. De Algemene Vergadering kan bepaalde beslissen delegeren aan de Raad van Bestuur, of aan een Taakgroep of een Werkgroep met uitzondering van het volgende:

1° de wijziging van de Statuten;

2° de benoeming en het ontslag van Bestuursleden;

3° de kwijting van Bestuursleden;

4' de goedkeuring (stemming) van het budget en de jaarrekening;

5` de beslissing om de Vereniging te ontbinden en te vereffenen;

6' de uitsluiting van een Lid; en

7° de omzetting van de Vereniging in een andere vorm (bvb. een rechtspersoon).

Artikel 7 Voorzitter, vice-voorzitter en algemeen secretaris van de Vereniging

7.1.1. De Algemene Vergadering duidt een voorzitter van de Vereniging aan voor een ambtstermijn van twee (2) jaar.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge





















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Lurk B - Vervolg

7.1.2. De voorzitter zit de Algemene Vergadering voor zonder stemrecht en heeft de bijkomende bevoegdheden die hieronder omschreven worden.

7.1.3. Bij afwezigheid van de voorzitter, zullen diens functies uitgeoefend worden door de vice-voorzitter, Indien er geen vice-voorzitter is benoemd, zal de Voorzitter van de Raad van Bestuur deze functies waarnemen.

7.1.4. De Algemene Vergadering benoemt verder een algemeen secretaris teneinde de . doelstellingen van de Vereniging te bevorderen en de beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur te implementeren. De algemeen secretaris zal aanwezig zijn bij de vergaderingen maar heeft geen stemrecht. De relatie tussen de Vereniging en de persoon die het mandaat van algemeen secretaris aanvaardt maakt het voorwerp uit van een aparte schriftelijke Overeenkomst,

7.1.5. De Algemene Vergadering kan de voorzitter, vice-voorzitter en de algemeen secretaris vergoeden voor het uitvoeren van hun taken.

Artikel 8 De Raad van Bestuur

8.1. Bestuursleden

8.1.1. De Algemene Vergadering zal een Raad van Bestuur installeren die uit ten minste drie (3) Leden zal bestaan die benoemd worden voor een periode van twee (2) jaar en die daarna kunnen worden herbenoemd. De Voorzitter en de vice-Voorvitter van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van één (1) jaar, waarna zij kunnen worden herbenoemd. Tevens kunnen de personen van de Voorzitter en vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur niet dezelfde personen zijn als de persoon van de voorzitter van de Vereniging. De voorzitter van de Vereniging en de algemeen secretaris maken geen deel uit van de Raad van Bestuur maar kunnen de vergaderingen bijwonen zonder stemrecht.

8.1.2. Elk Lid kan slechts één (1) kandidaat voordragen als Lid van de Raad van Bestuur. Waar de functie van voorzitter, vice-voorzitter of algemeen secretaris waargenomen wordt door de vertegenwoordiger van een Lid, kan een kandidaat van dat Lid niet gekozen worden als Bestuurslid.

8.1.3, Verkiezing van de Bestuursleden vindt plaats door middel van een geheime stemming. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt wordt verkozen, Indien er meer dan één Bestuurslid moet worden verkozen, zal er één verkiezing per vacature plaatsvinden.

8,1.4. Bijkomend kunnen plaatsvervangende Bestuursleden worden verkozen, Ten minste één van deze plaatsvervangende Bestuursleden moet een vertegenwoordiger zijn van een Domein dat niet vertegenwoordigd is in de Raad van Bestuur.

8,1.5. De kandidaten voor plaatsvervangende Bestuursleden moeten vertegenwoordigers zijn van een stemgerechtigd Lid en worden voorgesteld aan alle Leden, ten minste drie (3) weken vóór cie Algemene Vergadering waarop hun verkiezingen zal worden gehouden,

8.1.6. Voor de verkiezing van de eerste en tweede plaatsvervangende Bestuursleden zal een geheime stemming worden gehouden door alle aanwezige of vertegenwoordigde, stemgerechtigde Leden. De kandidaat die het hoogst aantal stemmen krijgt wordt verkozen als eerste plaatsvervangend Bestuurslid.

8.1.7. Indien een Bestuurslid ontslag neemt vóór het einde van de periode van twee jaar, dan zal het Bestuurslid vervangen worden door het eerste plaatsvervangend Bestuurslid. Indien het Domein van het eerste plaatsvervangend Bestuurslid reeds vertegenwoordigd is in de Raad van Bestuur, zal het tweede plaatsvervangend Bestuurslid het ontslagnemend Bestuurslid vervangen.

8.1.8. Na vervanging van een Bestuurslid in overeenstemming met Artikel 8,1,7, kan een nieuw

plaatsvervangend Bestuurslid gekozen worden op de volgende Algemene Vergadering.

Elk Lid van de Raad van Bestuur kan ontslagen worden door een beslissing van de

Algemene Vergadering.

8.2. Plicht Bevoegdheid

8.2.1. De Raad van Bestuur is het bestuursorgaan van de Vereniging, De Raad van Bestuur houdt toezicht op het dagelijks bestuur van de Vereniging en beheert de middelen van de Vereniging ten bate van de Leden van de Vereniging, zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden van de Algemene Vergadering, op voorwaarde dat:

(a) De beslissingen en handelingen van de Raad van Bestuur een reflectie zijn van de beslissingen van de Algemene Vergadering;

(b) De Raad van Bestuur zijn beslissingen en ondernomen stappen rapporteert aan de Leden van de Vereniging op de volgende Algemene Vergadering; en

(o) Zijn beslissingen en handelingen formeel geratificeerd worden door de volgende Algemene Vergadering.

8.2.2. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn:

(a) Bepalen van strategische kwesties die ter onderzoek en beslissing moeten worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering;

(b) Goedkeuren van de jaarrekeningen van de Vereniging voorafgaandelijk aan hun voorlegging aan de Algemene Vergadering;

(c) Goedkeuren van het jaarlijkse activiteitenverslag van de Vereniging;

(d) De Vereniging binden in overeenkomsten met organisaties en professionele adviseurs, binnen het budget dat werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering;

(e) Alle handelingen verrichten binnen de draagwijdte van Artikel 8.2.1 en waarvan de totale jaarlijkse kosten niet hoger mogen zijn dan tienduizend euro (10.000 E) of een ander bedrag dat door de Algemene Vergadering wordt vastgelegd en dat niet als een specifiek onderdeel figureert in het jaarlijkse

werkingsbudget; Juridische procedures aangaan namens de Vereniging;

(f) Bepalen van de taken van de algemeen secretaris, andere dan degene die

(g)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

eoor-behoutlen aan het Belgisch Staatsblad

eoor-behbutien aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



uitdrukkelijk zijn opgenomen in de Statuten;

(h) Bestellen van benodigdheden voor reguliere werkzaamheden binnen het budget dat door de Algemene Vergadering werd goedgekeurd;

(1) De formele goedkeuring van een Hub Participantenovereenkomst met Hub

Participanten die geen AIB-Leden zijn; en

(i) Opleggen van financiële vergoedingen op Hub Participanten als vermeld in elk toepasselijk document.

8.2.3. De Voorzitter van de Raad van Bestuur kan een beslissing van de Raad van Bestuur als

dringend aanmerken. De Raad van Bestuur moet van dringende beslissingen op de hoogte gebracht worden, ten laatste drie (3) kalenderdagen op voorhand. Dringende beslissingen moeten ondersteund worden door een meerderheid binnen de Raad van Bestuur. Een dringende beslissing kan naar goeddunken van de Voorzitter van de Raad van Bestuur genomen worden en hij zal deze beslissing aan alle Leden binnen de kortst mogelijke termijn meedelen.

8.2.4, Kwesties die een dringende beslissing van de Algemene Vergadering vereisen, kunnen

toegevoegd warden aan de agenda van de Algemene Vergadering op aanbeveling van de Raad van Bestuur. 8.3. Bijeenroeping en Vergaderingen

8.3.1. De Raad van Bestuur komt ten minste één (1) maal per jaar samen, voorafgaand aan elke

Algemene Vergadering.

8.3.2. Andere vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen worden bijeengeroepen op verzoek

van minstens twee derde meerderheid van de Bestuursleden, Vergaderingen van de Raad van Bestuur worden gehouden op tijden en plaatsen die doorhaar Voorzitter worden bepaald.

Alle vergaderingen van de Raad van Bestuur worden minstens zeven (7) dagen voordien door haar' Voorzitter aangekondigd aan alle Bestuursleden en worden per e-mail of brief bevestigd.

8.3.3. Vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen eveneens worden gehouden door middel

van telefoon- of videoconferentie. Beslissingen kunnen eveneens worden genomen door middel van stemming per e-mail, aangenomen dat het tijdsinterval tussen het circuleren van de beslissing door de algemeen secretaris en de stemming per e-mail, ten minste twee (2) kalenderdagen bedraagt.

8.4. Besluiten

8.4,1, Alle besluiten van de Raad van Bestuur zullen genomen worden bij enkelvoudige

meerderheid van de aanwezige Bestuursleden op een vergadering waar het vereiste quorum bereikt. Het vereiste quorum is bereikt wanneer de helft van de leden op een vergadering van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het quorum niet bereikt is, wordt na ten minste vijf (5) werkdagen een tweede vergadering met dezelfde agenda georganiseerd, Deze tweede vergadering kan besluiten aannemen bij enkelvoudige meerderheid, zonder quorum vereiste. De besluiten van de Raad van Bestuur worden formeel goedgekeurd door haar Voorzitter, de algemeen secretaris en een meerderheid van de aanwezige Bestuursleden op de vergadering van de Raad van Bestuur, en worden gepubliceerd op de website.

8.5. Vergoeding

8.5.1. Leden van de Raad van Bestuur worden niet vergoed voor hun mandaat, tenzij de Algemene

Vergadering anders beslist. De onkosten die door de Bestuursleden gemaakt worden voor het uitoefenen van hun taken voor de Vereniging zullen terugbetaald worden, mits voorlegging van gepaste ontvangstbewijzen en binnen de perken van het budget daarvoor voorzien.

8.6. Delegatie aan de algemeen secretaris

8.6.1. De Raad van Bestuur delegeert het dagelijks bestuur van de Vereniging aan de algemeen

secretaris, die zal handelen in overeenstemming met de richtlijnen die hij ontvangt van de Algemene Vergadering of van de Raad van Bestuur. Het dagelijks bestuur omvat het recht om in geval van dringendheid het gebruik van de RIB Communications Hub door een Hub Gebruiker op te schorten. Dergelijke beslissing tot opschorting dient zo snel als praktisch mogelijk te worden bevestigd door een Bestuurslid."

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd ; een uitgifte van het proces-verbaal, de gecoördineerde tekst

van statuten).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Peter VAN MELKEBEKE

Geassocieerd Notaris



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/07/2013
ÿþ1.tii;t 3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekénd te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

M00 2.2

- --Op-de-laatste-blz. van Luik-B-vermelden :-Recto- Naam-en hoedanigheid van de instrumenterendenotaris,,-hetzij van-de perso(o)n(en)- _ bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

0111 l I OU 1110 1l 11

" 131082,x"

be

$ St;

111

0 3JUIL. 2093

mues,

Ondernemingsnr : 0864.645.330

Benaming

(voluit) : Association of Issuing Bodies

(verkort) : AIB

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Koning Albert II laan 20 bus 19 -1000 Brussel Onderwerp akte : Ontslag en (her)benoeming van bestuurders De algemene vergadering van 13 maart 2013

Ontslag van bestuurders

Falcucci Natascia woonachtig te Via Ignazio Guidi 71, IT-00147 Rome Lescot Diane woonachtig te Rue de l'Université 146, F-75007 Paris

Herbenoeming van bestuurders

Christie Ingrid Nytun woonachtig te Fredensborgveien 37b, N-0177 Oslo (Chairman) Groebke Lukas woonachtig te Gartenstrasse 18, CH-4102 Binningen (Treasurer) van der Lee Jan woonachtig te Leeuweriksweide 221, NL-6708 LJ Wageningen

Benoeming van bestuurder

Fosse Lars Olav woonachtig te Alunsjoveien 30E, N-0957 Oslo

20/06/2013
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





'5. ll

*13094009*

el U8s'

17 JUN 2013

Griffie

r^



Benaming : ASSOCIATION OF ISSUING BODIES





Rechtsvorm : internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koning Albert II" Iaan 20, bus 19

1000 Brussel

Ondememingsnr : 0864645330

Voorwerp akte : AANNEMING VAN EEN NIEUWE TEKST VAN STATUTEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld op zeventien april tweeduizend en dertien, door Meester Peten Van Meikebeke, Geassocieerd Notaris te Brussel, die aan het slot volgende registratiemelding draagt :

"Geregistreerd twaalf bladen twee renvooien op het 3de Registratiekantoor van Elsene op 22 april 2013; boek 79 blad 01 vak 15. Ontvangen vijfentwintig euro (25 ¬ ). (Getekend) MARCHAL D.",

dat de buitengewone algemene vergadering van de leden van de internationale vereniging zonder winstoogmerk "ASSOCIATION OF ISSUING BODIES ", waarvan de zetel gevestigd is te 1000 Brussel, Koning, Albert 11-laan, 20 bus 19, volgende beslissingen genomen heeft:

1/ Bekrachtiging van de beslissing genomen door de algemene vergadering gehouden op 13 en 14 maart[ 2013 in Wenen, Oostenrijk, zijnde aanneming van een nieuwe nederlandstalige tekst van statuten.

De nieuwe tekst van statuten luidt ais volgt

Definities

In deze Statuten worden de gebruikte termen gedefinieerd als volgt:

" "AIB": de Association of Issuing Bodies. Hierna ook "de Vereniging" genoemd.

" "AIB Communicatie Hub" of "Hub"; Een commerciële website die namens AIB functioneert en waarvan het adres is https:llwww.aib-hub.org/AlBWeb1, die coördinatie- en synchronisatiediensten levert, berichten verdeelt en bevestigingen tussen de registers van Hub Gebruikers;

" »Algemene Vergadering" of'General Meeting": het algemeen leidinggevend orgaan van de Vereniging waarnaar wordt verwezen in Artikel 48 §5 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen;

" "Algemene Voorwaarden" of »Standard Ternis and Conditions": met betrekking tot een Domein Stelsel, de voorwaarden onder de welke het Lid van een Stelsel bereid is diensten aan te bieden aan EECS Participanten, zoals beoogd in de EECS Regels;

" "Bevoegde Autoriteit" of "Competent Authorty": Met betrekking tot de uitoefening of ontslag van enige wettelijke, bestuurlijke, regelgevende of administratieve functie met betrekking tot een Domein, het orgaan dat naar behoren is gemachtigd in overeenstemming met de wetgeving en voorschriften van de staat (en, in voorkomend geval, de regio) waarin dergelijk Domein ligt om die functie uit te oefenen of te ontslaan, en, met betrekking tot een Garantie van Oorsprong, het orgaan dat naar behoren is gemachtigd door de Staat in overeenstemming met het Wettelijk Certificatenstelsel om die Garantie van Oorsprong uit te geven;

" "Certificaat": Een elektronisch document uitgegeven ais een garantie van de aard en de herkomst van energie voor doeleinden van het leveren van bewijs dat een bepaald aandeel of de hoeveelheid energie, in voorkomend geval (i) werd geproduceerd uit de energiebron waarop de garantie betrekking heeft; en/of (ii) werd geproduceerd door het gespecificeerde technologie type waarop de garantie betrekking heeft; en/of (iii) heeft of de Productie Installatie(s) dat het heeft geproduceerd heeft (of hebben) andere kenmerken waarop de garantie betrekking heeft;

" "Domein": met betrekking tot een EECS Stelsel ("EECS Scheme"), een gebied dat Productie Installaties bevat jegens hetwelk een Lid een gemachtigd Issuing Body is voor doeleinden van een EECS Product;

" "Domein Protocol": in verband met een EECS Stelsel ("EECS Scherpe"), EECS Product en een Domein, het document dat daarop betrekking heeft binnen de bepalingen van de EECS Regels en dat goedgekeurd werd door de Vereniging;

" "Domein Protocol Template": geeft aanwijzingen over de vereiste inhoud van Domein Protocollen voor een EECS Stelsel ("EECS Scheme");

" "Domein Stelsel" of "Domain Scheme": met betrekking tot elk EECS Stelsel ("EECS Scheme") en Domein, het wettelijke, reglementaire, administratieve en contractuele kader (met inbegrip van het relevante Domein Protocol ("Domain Protocol") en de Algemene Voorwaarden die het EECS Stelsel





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge









op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

("EECS Scheme") vestigen in dat Domein;

" "EECS"; het geïntegreerd Europees kader voor de uitgifte, registratie, overdracht, afboeking en andere wijzen van verwerking van EECS Certificaten, die zich voordoen ten gevolge van de ;

implementering van de bepalingen van de EECS Regels; :

" "EECS Certificaat"; een uniek elektronisch Certificaat dat de kwaliteit en productiemethode specifieert en weergeeft van een bepaalde hoeveelheid Output, en dat bijgehouden wordt in een EECS registratie databank, en wordt uitgegeven in overeenstemming met de bepalingen van de EECS Regels;

" "EECS Participant": een persoon in wiens naam van tijd tot tijd een Productie Installatie is geregistreerd in een EECS Registratie Databank voor doeleinden van de uitgifte van één of meer EECS Producten, of een rekeninghouder in een EECS Registratie Databank;

" "EECS Product": een type van Garantie van Oorsprong, Steuncertificaat of Niet-Gouvernementeel Certificaat ondersteund door EECS;

" "EECS Regels": zijnde de werkingsprincipes en  regels van Leden van de Vereniging van Issuing Bodies zoals van tijd tot tijd gewijzigd in overeenstemming met de bepalingen ervan, die het Europees Energie Certificatensysteem (EECS) beheersen;

" "EECS Stelsel ("EECS Scheme")": regelingen vastgelegd door een Hocfdstuk van Deel IV van de EECS Regels voor de aanvaarding van Producten met betrekking tot een soort van Output in EECS;

" "Garantie van Oorsprong" (of "GVO"): een Certificaat uitgegeven door een Bevoegde Overheid of door een Lid dat optreedt als de gevolmachtigde agent namens een Bevoegde Overheid, in overeenstemming met de wetgeving van een Staat als garantie voor de aard en herkomst van energie aan de eindverbruiker van energie;

" "Hub": Zie "AIB Communicatie Hub";

" "Hub Gebruiker": Een Bevoegde Overheid of een Operator van een Register benoemd door een Bevoegde Overheid, die al dan niet een Lid van de AIB is, en die de Hub gebruikt voor transacties;

" "Hub Participantenovereenkomst": een overeenkomst tussen de AIB en gebruikers van de Hub, die al dan niet Leden van de AiB zijn, met betrekking tot het gebruik van de Hub;

" "Issuing Body": is het orgaan dat verantwoordelijk is voor het beheren van certificaten binnen een Niet Gouvemementeel Certificatenstelsel of een Wettelijk Certificatenstelsel;

" "Lid": een Lid dat op een bepaald ogenblik Lid is van de AIB (in overeenstemming met de bepalingen van deze Statuten en het Belgisch recht);

" "Lid van een Stelsel" of "Scheme Member": met betrekking tot eender welk EECS Stelsel ("EECS Scheme") of Stelsel Certificaat, een Lid dat voor een bepaalde periode toegelaten wordt tot het EECS Stelsel ("EECS Scheme") in kwestie, in overeenstemming met de relevante hoofdstukken van de EECS Regels;

" "Lidmaatschapsbijdrage" is de bijdrage die door Leden betaald wordt ten einde Lid te blijven van de Vereniging;

" "Markt Participant"; is een persoon (met inbegrip van een rechtspersoon en een overheidsinstantie) die gebonden is door de bepalingen van een Domein Protocol, goedgekeurd in overeenstemming met de EECS Regels, zoals uiteengezet in het Domein Protocol van het Domein of de Domeinen waarbinnen de persoon van plan is een Registratiehouder te zijn en/of om certificaten te kopen of verkopen en/of te annuleren;

" "Niet-Gouvernementeel Certificaat': Een Certificaat dat wordt uitgegeven door een Niet-Gouvernementele Organisatie of door een Lid dat optreedt als de gevolmachtigde agent namens een Niet-Gouvernementele Organisatie, als een garantie voor de aard en de herkomst van energie aan de eindverbruiker van energie;

" "Niet-Gouvernementeel Certificatenstelsel"; een stelsel dat niet door wettelijke bepalingen vereist is;

" "Steuncertificaat": Een Certificaat uitgegeven door een Bevoegde Authoriteit of door een Lid dat optreedt ais de gevolmachtigde agent namens een Bevoegde Authoriteit in overeenstemming met de wetgeving van een Staat voor doeleinden van het leveren van een bewijs dat een specifieke elektriciteitseenheid in aanmerking komt voor overheidssteun.

" "Output': een hoeveelheid energie of materialen opgeleverd door een Productie Installatie en gemeten door een meetorgaan, zijnde ofwel (i) elektriciteit of (ii) brandstof of (iii) warmte;

" "Productie Installatie" of "Production Device": een individueel bemeterde installatie of groep van installaties die een Output produceren;

" "Raad van Bestuur": het bestuursorgaan van de Vereniging waarnaar verwezen wordt in artikel 48 § 6 van de wet van 27 juni 1921;

" "Registratiehouder": een entiteit op wiens naam een Productie Installatie geregistreerd is, op een bepaald ogenblik, in een EECS registratie gegevensbank voor doeleinden van uitgifte van één of meer EECS Producten;

" "Stelsel": een wettelijk, administratief en/of contractueel raamwerk waaronder een Certificaten systeem wordt ingesteld;

" "Wettelijk Certificatenstelsel"; een Certificatenstelsel dat in overeenstemming met de wetgeving van een Europese Staat is geïmplementeerd en de erkenning vereist van Garanties van -Oorspranguit-andere-E-uropeseStaten------------------" -_.__....----

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

--liegen billi-et t fëlgisc1i Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel {Naam en maatschappelijke zetel

1.1.1. In overeenstemming met titel III van de wet van 27 juni 1921 betreffende de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, die een burgerlijk statuut verleent aan internationale wetenschappelijke verenigingen, werd een internationale wetenschappelijke vereniging opgericht onder de naam'Association of Issuing Bodies" met maatschappelijke zetel bevestigd te:

Koning Albert li-laan 20, bus 19, B-1000 Brussel, België.

1.1.2. De maatschappelijke zetel kan door een beslissing van de Algemene Vergadering verplaatst worden naar elke plaats binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Elke zetelverplaatsing wordt bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 2 Doel

2.1.1 De vereniging heeft als doel het ontwikkelen, gebruik en promotie van een gestandaardiseerd systeem, gebaseerd op structuren en procedures om de betrouwbare werking te garanderen van internationale certificeringsprogramma's die voldoen aan de criteria van objectiviteit, niet-discriminatie en kostenefficiëntie met het oog op het bevorderen van de internationale uitwisseling van certificaten.

2.1.2 Met het oog daarop kan de Vereniging aile activiteiten ontplooien die verbanden, gelieerd, ondersteunend of nuttig zijn om deze doeleinden te verwezenlijken. De ontplooide activiteiten zijn van die aard:

(a) Systemen voor het uitwisselen van certificaten te voorzien.

(b) Harmonisering te bevorderen en verzekeren van de praktijken, vermeld in Deel 1 voor vrijwillige certificeringsstelsels en voor zover mogelijk, de praktijken met betrekking tot certificeringsstelsels, binnen nationale en Europese wetgeving, tevens voor verplichte steunstelsels.

(c) Een gestandaardiseerd systeem te ontwikkelen, te verbeteren en te implementeren, dat o.a. de volgende elementen bevat;

" definities van data;

protocollen voor de overdracht van data, met inbegrip van respons tijden en opmaak van data;

" data 'sharing';

" statiistische rapportering;

" registratie van transactie;

" standaarden en praktijken voor de registratie en revisie van productie installaties; en

" standaarden en praktijken voor energiebemetering;

(d) Het verspreiden van ervaring, verworven binnen de AIB, door het geven van lezingen en deelname

aan seminaries, workshops en expertise, aan te bieden aan internationale instituten, regeringen, internationale

handelsorganisaties en Niet-Gouvernementele Organisaties.

Artikel 3 Leden

3.1. Huidige Leden van de Vereniging

3.1.1. De Vereniging zal uit ten minste twee Leden bestaan.

3.1.2. Een lijst van de huidige Leden zal voor de Vereniging worden bijgehouden door de algemeen

secretaris en zal op verzoek ter beschikking gesteld worden van de Leden.

3.2. Verkrijgen van lidmaatschap

3.2.1. Het verkrijgen van lidmaatschap is onderworpen aan de goedkeuring door de Algemene

Vergadering na nauwkeurige verificatie dat de kandidaat:

" De intentie heeft, en competent is om, de kwaliteitsnormen na te leven die bepaald zijn door de Vereniging;

" De ontvangst heeft bevestigd van een kopie van de EECS Regels, dat hij deze heeft goedgekeurd en dat hij akkoord gaat gebonden te zijn door de bepalingen ervan;

" Rechtspersoonlijkheid heeft in overeenstemming met zijn nationale wetgeving;

" Een "Issuing Body" is;

" Zich ertoe verbindt om de Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage te betalen;

" De doelstelling van de AIB steunt; en

" Zich ertoe verbindt de doelstellingen, zoals uiteengezet in de SECS Regels kern principes, te bevorderen.

3.2.2. Aanvragen voor lidmaatschap van de Vereniging worden schriftelijk ingediend bij de Vereniging via de algemeen secretaris. De algemeen secretaris informeert de Leden en gaat na of de voorwaarden van Artikel 3.2.1 zijn vervuld.

3.2.3. Uiterlijk zes (6) maanden na ontvangst van de aanvraag voor lidmaatschap, roept de Vereniging een Algemene Vergadering bijeen om te beslissen of het Lidmaatschap al dan niet wordt toegekend. De goedkeuringsbeslissing van de Algemene Vergadering wordt genomen in overeenstemming met de procedure zoals bepaald in Artikel 6.5.

3.2.4. Elke wijziging in de juridische identiteit (legal identity) van een "lssuing Body" wordt aan de algemeen secretaris gemeld door het Lid of de Leden in kwestie, De algemeen secretaris informeert daarop de Leden van de Vereniging.

3.3. Verlies van lidmaatschap

3.3.1. Een Lid kan zich uit de Vereniging terugtrekken door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter en, in kopie, aan de algemeen secretaris van de Vereniging, en dit drie (3) maanden váór de datum van de terugtrekking. Bij ontvangst van de kennisgeving maakt de algemeen secretaris kopieën van deze kennisgeving en maakt ze over aan alle Leden, samen met een analyse van de implicaties van dergelijke terugtrekking.

3.3.2. Een Lid kan verplicht worden zich onmiddellijk terug te trekken uit de Vereniging om de volgende redenen:

(a) Ontbinding van die organisatie, of een vonnis van insolvabiliteit van een bevoegde Rechtbank;

(b) Verlies van de status als "Issuing Body";

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

(c) Niet-betaling van de Lidmaatschapsbijdrage die op behoorlijke wijze betaalbaar werd gesteld;

(d) Materiële schending door dat Lid van deze Statuten of de EECS Regels of indien dat Lid zich gedraagt op een wijze die onverenigbaar is met de belangen van de Vereniging.

3.3.3. in het geval, beschreven onder Artikel 3.3.2(a) en (b), zal het Lid automatisch zijn Lidmaatschapsstatuut verliezen.

3.3.4. In de gevallen beschreven onder Artikel 3.3.2(c) en (d), zijn Artikelen 3.3.5 tot 3.3.10 van toepassing.

3.3.5. Indien drie (3) of meer Leden, of wanneer de Raad van Bestuur van de Vereniging van mening zijn dat een Lid zou moeten worden uitgesloten van de Vereniging, wegens één van de redenen die hierboven in Artikel 3.3.2(c) en (d) opgesomd worden, dan zullen deze Leden of de Raad van Bestuur verplicht zijn dergelijke kennisgeving schriftelijk aan de algemeen secretaris over te maken,

3.3.6. Indien de algemeen secretaris dergelijke kennisgeving ontvangt, in overeenstemming met Artikel 3.3.5, dan start deze de evaluatie procedures op die worden beschreven in Artikel 5,

3.3.7. De Algemene Vergadering neemt een beslissing over de uitsluiting in overeenstemming met de procedures bepaald in Artikel 6.5.3 en kan een datum bepalen waarop de uitsluiting van kracht zal zijn,

3.3.8. Leden die zich hebben teruggetrokken uit de Vereniging, Leden die hun schriftelijke kennisgeving daartoe hebben ingediend, of Leden die van het lidmaatschap in de Vereniging werden uitgesloten, zijn niet gerechtigd enige compensatie of terugbetaling te vorderen van hun Lidmaatschapsbijdrage die betrekking heeft , op de periode van lidmaatschap.

3.3.9. Een Lid dat zich teruggetrokken heeft uit de Vereniging is niet langer vereist enige kosten van de Vereniging te dragen en de Vereniging zal tegen een voormalig Lid geen vordering kunnen instellen ter vergoeding van schade, gebaseerd op het voormalig Lidmaatschap, behalve indien de schade berokkende handelingen van een voormalig Lid plaatsgevonden hebben tijdens het lidmaatschap van dat voormalig Lid.

3.3.10.Een Lid wordt geacht zijn statuut als "issuing Body" voor een Stelsel binnen een Domein te hebben ' verloren wanneer.

(a) de Markt Participanten voor een Niet-Gouvernementeel Certificatenstelsel in dat Domein schriftelijk, collectief en in overeenstemming met de overeengekomen regulering van dat Domein, verklaard hebben dat het Lid in kwestie niet langer als een "issuing Body" wordt beschouwd voor het toepasselijke Stelsel en Domein; of

(b) de regering of wetgevende instantie die het Lid als "Issuing Body" heeft aangeduid voor een

Wettelijk Certificatenstelsel, schriftelijk en in overeenstemming met de overeengekomen regulering van dat

Domein, heeft verklaard dat het Lid in kwestie niet langer als een Issuing Body" wordt beschouwd voor het

toepasselijk Stelsel en Domein.

3.4.Lidmaatschapsbijdrage

3.4.1. Waarnemers betalen geen Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage,

3.4.2. Zij die een aanvraag hebben ingediend voor lidmaatschap betalen geen Jaarlijkse

Lidmaatschapsbijdrage tot aan de datum waarop zij als Lid worden aanvaard.

3.4.3. Leden betalen een Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage.

De Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage bestaat uit een Vaste Kost en de mogelijke toevoeging van een

" variabele, activiteitsgebonden bijdrage.

De Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage zal nooit hoger zijn dan de "maximum" bijdrage.

3.4.4. De Vaste Kost van een Lid bestaat uit een Vastgestelde Bijdrage die overeenstemt met het

Bijdrageniveau van dat Lid plus de Stelselbijdragen van dat Lid.

(a) Elk Lid wordt geclassificeerd in een bepaald Bijdrageniveau, afhankelijk van het totale volume van Certificaten dat werd geëxporteerd naar of geïmporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten onder alle Stelsels samen, gedurende het voorbije kalenderjaar.

(b) De Stelselbijdrage zal verschuldigd zijn voor elk Stelsel waar een Lid aan deelneemt en wordt berekend in verhouding met het Bijdrageniveau waarin het Lid is geclassificeerd.

3.4.5. De variabele bijdrage is een activiteitsgebonden bijdrage en zal verschuldigd zijn voor elk Certificaat dat wordt geëxporteerd naar of geïmporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten in het vorige jaar, onder de Stelsels waar dat Lid aan deelneemt.

3.4.6. De Raad van Bestuur adviseert de Algemene Vergadering over:

(a) Het aantal Bijdrageniveaus;

(b) De waarde van de Vastgestelde Bijdrage, die overeenstemt met elk Bijdrageniveau;

(o) De verhouding en waarde van de Stelselbijdragen verbonden aan de Bijdrageniveaus;

(d) Het aantal Certificaten die zullen worden uitgesloten uit de berekening van de variabele bijdrage voor elk Bijdrage niveau.

(e) Het aantal Certificaten dat wordt geëxporteerd naar en geïmporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten, zijnde het volume, dat de grens vertegenwoordigt waarboven een "Issuing Body" in aanmerking komt om in een hoger Bijdrageniveau en Stelselbijdragen te worden geclassificeerd; en waaronder ' een "Issuing Body" in aanmerking komt om in een lager Bijdrageniveau en Stelselbijdragen te worden geclassificeerd;

(f) Of de Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage al dan niet een activiteitsgebonden bijdrage bevat en, indien dit het geval zou zijn, de waarde van dergelijke activiteitsgebonden bijdrage voor elk Certificaat dat wordt geëxporteerd naar en geïmporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten in overeenstemming met

" Artikel 3.4.5; en

(g) De waarde van de "maximum" bijdrage die een Lid gevraagd kan worden te betalen voor het lidmaatschap van één jaar_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Vgor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Vo or-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

3.4.7. De laatste Algemene Vergadering van elk jaar geeft haar goedkeuring over het budget voor het komende jaar en beslist over de voorstellen van de Raad van Bestuur, voorzien in Artikelen 3.4.6(a) tot (g). Bij afwezigheid van dergelijke beslissing worden de relevante bijdragen en criteria die het vorige jaar werd aangenomen, bestendigd.

3.4.8. Wanneer er meer dan één Lid van een Stelsel bestaat binnen een !and, zal de Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage worden berekend voor dat land en zal betaling gevraagd worden voor elk dergelijk Lid van een Stelsel in verhouding tot het aantal Certificaten dat wordt geëxporteerd naar en geïmporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten door dat Lid van een Stelsel gedurende het voorafgaande jaar, tenzij alle Leden van dit land het unaniem eens zijn over een andere toekenning en hiervan schriftelijk kennis geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en de algemeen secretaris.

3.4.9. De algemeen secretaris berekent de Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage op grond van de bedragen en criteria zoals bepaald door de Algemene Vergadering in overeenstemming met de bepalingen van dit Artikel en van Artikel 3.4.8 en verzoekt om betaling door aan elk Lid een factuur te verzenden. De factuur geeft de totale Jaarlijkse Lidmaatschapsbijdrage weer, in overeenstemming met de bijdragen waar elk Lid voor in aanmerking komt volgens Artikelen 3.4,1 tot 3.4.6, voor dat jaar;

3.4.10. Indien er een betalingsachterstand is van meer dan drie (3) weken en de factuur niet werd betwist door het Lid, dan wordt het Lid aangemaand door de algemeen secretaris.

3.4.11, Indien er een betalingsachterstand is van meer dan drie (3) maanden en de factuur niet werd betwist door het Lid, dan worden de stemrechten van het Lid in kwestie worden opgeschort totdat algehele betaling is uitgevoerd.

3.4.12. Een Lid wordt geacht de betaling van de Lidmaatschapsbijdrage niet te hebben uitgevoerd voor " een bepaald jaar wanneer dat Lid in gebreke is gebleven de betaling uit te voeren van enige of alle Lidmaatschapsbijdragen váár het einde van de maand december van dat jaar.

Artikel 4 Verplichtingen van een Lid

4,1.1. Het is de plicht van de Leden van de Vereniging om bij te dragen tot het doel van de Vereniging in het algemeen, en om de bepalingen na te leven die werden opgenomen in de EECS Regels zijnde "The Principles and Rules of Operation" zoals deze werden aangenomen door de Algemene Vergadering van 17 juni . 2011, zoals gewijzigd en in overeenstemming met haar bevoegdheid uiteengezet in Artikel 6.4.3 en conform de

" procedurele vereisten van Artikel 6.5.3; of die werden opgenomen in enige latere versie van vermeld document wanneer dit werd aangenomen in overeenstemming met deze procedures,

Artikel 5 Evaluatie van Naleving

5.1 .Omvang

5,1.1. ln deze Artikelen worden de procedures vermeld die van toepassing zijn met betrekking tot de evaluatie van de verplichtingen van Leden, zoals beschreven in Artikel 4 en de algemene plichten die door deze Statuten kunnen ontstaan, alsook met betrekking tot de kennisgeving volgens Artikel 3.3.5.

5.2. Procedure

5.2.1. De algemeen secretaris start de evaluatie procedures op wanneer hij in kennis wordt gesteld van aangelegenheden beschreven in Artikel 3.3.2.

5.2.2. De details van deze evaluatie procedures worden nader bepaald in de EECS Regels.

Artikel 6 Algemene Vergadering

6.1. Bijeenroeping van de vergaderingen

6.1.1. De Algemene Vergadering vergadert tenminste één maa! per jaar en wordt voorgezeten in overeenstemming met de bepalingen van Artikel 7 van deze Statuten. Op deze Algemene Vergadering zullen de jaarrekening van het voorbije jaar en de financiële plannen voor het komende jaar worden goedgekeurd,

6.1.2. Een Algemene Vergadering kan eveneens worden bijeengeroepen indien de Raad van Bestuur van " mening is dat zulks in het belang van de Vereniging is, of indien minstens drie (3) Leden de voorzitter verzoeken om een dergelijke vergadering bijeen te roepen met betrekking tot een specifieke aangelegenheid die door deze Leden als relevant wordt beschouwd.

6.1.3. De algemeen secretaris zal de kennisgeving voor een Algemene Vergadering uitsturen, die de datum, tijd en locatie (indien het niet om een telefonische vergadering gaat) van de Algemene Vergadering bevat, alsook de agenda, vastgelegd door de algemeen secretaris, ontwerpbesluiten en andere relevante informatie die de Leden toelaat om deel te nemen, Indien de Algemene Vergadering is bijeengeroepen op verzoek van ten minste drie (3) Leden, dan zal de schriftelijke kennisgeving tevens de namen van deze Leden bevatten.

6.1.4. Ten minste tien (10) dagen voorafgaand aan een Algemene Vergadering, zal de algemeen secretaris een stel vergaderstukken voorbereiden en uitzenden aan aile Leden, die de agenda bevatten alsook documenten die voorgelegd worden ter goedkeuring.

6.1.5. De agenda wordt ter beschikking gesteld van elk Lid, drie (3) weken váár de vergadering en geeft aan of een agendapunt wordt voorgelegd ter informatie of ter beslissing. Een schriftelijk voorstel voor besluit wordt bijgevoegd voor die agendapunten die ter beslissing worden voorgelegd. Elk agendapunt zou moeten verwijzen naar ondersteunende documenten. De documenten worden normaal gezien tien (10) dagen v6ôr de vergadering ter beschikking gesteld van elk Lid. De agenda kan enkel worden gewijzigd op een Algemene Vergadering met een unanieme beslissing van aile Leden,

6.1,6. Aanwezigheid op de Algemene Vergadering kan ook tot stand worden gebracht door telefonische conferentie, videoconferentie of e-mail, met dien verstande dat geen Lid daartegen op voorhand bezwaar maakt en op voorwaarde dat alle Leden geïdentificeerd kunnen worden, het debat kunnen volgen en direct hun mening kunnen uiten. De Leden hebben twee (2) weken de tijd, na de bezorging, om vragen te stellen aangaande de respectieve onderwerpen, Kopie van deze vragen zal overgemaakt worden aan alle overige Leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

b,1.7,"KáCiet bereadifeagd-werd per'tèléfanische conferentie of videoconferentie, bevestigen de Leden ie '' ingenomen standpunten en uitgebrachte stemmen door ze binnen de drie (3) weken aan de algemeen secretaris te sturen in eender welke schriftelijke vorm, met inbegrip van, zonder ertoe beperkt te zijn,

6.1.8, Elk Lid dat niet wenst of in de onmogelijkheid verkeert de vergadering bij te wonen kan zijn eigen stem of stemmen op voorhand en in eender welke vorm, met inbegrip van maar zonder ertoe beperkt te zijn, email of volmacht toegekend aan de vertegenwoordiger van een ander Lid, aan de algemeen secretaris toesturen. Indien een vertegenwoordiger in de onmogelijkheid verkeert om een Algemene Vergadering bij te wonen kan hij of zij vertegenwoordigd worden door de vertegenwoordiger van een ander Lid of door een volmachthouder van hetzelfde Lid of diens agent. De volmacht wordt overgemaakt aan de algemeen secretaris vóôr de Algemene Vergadering.

6.1.9. Bij het einde van de Algemene Vergadering zal de algemeen secretaris de beslissingen samenvatten die tijdens deze Algemene Vergadering werden genomen. Binnen de drie (3) weken na de ' Algemene Vergadering bereidt de algemeen secretaris de notulen voor en verspreidt deze onder aile Leden, met inbegrip van een lijst van Leden met de namen van de aanwezige vertegenwoordigers, de genomen besluiten en de punten die ter informatie werden geformuleerd. Deze notulen worden goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en de algemeen secretaris en verspreid onder de Leden, voor hun opmerkingen, binnen de drie weken na afloop van de Algemene Vergadering, Het origineel van deze notulen wordt bewaard door de algemeen secretaris,

6.1.10. Niet-Leden kunnen schriftelijk een aanvraag indienen bij de algemeen secretaris of voorzitter om het "Waamemers"-statuut te verkrijgen en kunnen beperkte toegang worden verleend tot relevante delen van de sectie 'Leden' op de AIB website en kunnen worden toegelaten om Algemene Vergaderingen bij te wonen.

6.1.11. De voorzitter en algemeen secretaris (met de steun van de Raad van Bestuur) kunnen niet-Leden uitnodigen om de Algemene Vergadering bij te wonen als Waarnemers.

6.1.72, Bevoegde Organen die schriftelijk een aanvraag hebben ingediend om een Lid van de AIB te worden zullen toegang worden verleend tot relevante delen van de sectie 'Leden' op de AIB website en kunnen Algemene Vergaderingen bijwonen.

6.2. Vertegenwoordiging van Leden

6.2.1. Elk Lid benoemt één (1) vertegenwoordiger en één (1) plaatsvervangend vertegenwoordiger aan die de Algemene Vergadering kunnen bijwonen. Beide dienen geldig en schriftelijk gemandateerd te zijn om . hun functies in de Algemene Vergadering uit te oefenen, om deel te nemen aan de Algemene Vergadering en de rechten van het vertegenwoordigde Lid uit te oefenen. Benoeming van de vertegenwoordigers gebeurt door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter en wordt van kracht bij ontvangst van dergelijke kennisgeving.

6.2.2. Een schriftelijke volmacht kan verleend worden aan de vertegenwoordiger van een ander Lid, Een ' Lid kan op geen enkel ogenblik niet meer dan twee volmachten houden. Een Lid mag evenmin op geen enkel ogenblik stemmen bezitten die meer dan [33%) van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op een Algemene Vergadering vertegenwoordigen, Het bijwonen van de vergaderingen door de vertegenwoordigers ' van Leden zal geen aanleiding geven tot vergoeding door de Vereniging,

6.2.3. Een schriftelijke volmacht kan verleend worden aan een derde partij, niet-Lid, nadat hiertoe werd beslist door de algemeen secretaris en zulks wordt aangekondigd in de schriftelijke oproeping tot de Algemene Vergadering.

6.3, Stemrechten

Alleen Leden kunnen stemmen. De toekenning van stemrechten zal gebeuren in overeenstemming met de volgende principes:

(a) tien (10) stemmen zullen worden toegekend per Stelsel en per land;

(b) dertig (30) stemmen zullen worden toegekend per Stelsel en per land indien het totale volume, zoals bepaald volgens Artikel 3.4.4, overschreden wordt conform Artikel 3.4.6(d) of indien Artikel 3.4.4(a) van toepassing is;

(c) er kunnen niet meer dan dertig (30) stemmen per Stelsel en per land toegekend worden; en

(d) Wanneer er meer dan één Lid van een Stelsel bestaat binnen een land, dan is het aantal stemmen dat wordt toegekend aan elk dergelijk Lid van een Stelsel in verhouding tot het aantal Certificaten dat wordt geëxporteerd naar en geïmporteerd uit de Domeinen van andere Hub Participanten door dat Lid van een Stelsel voor alle Stelsels gedurende het voorafgaande jaar, afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal van stemmen, tenzij alle Leden van dit land het unaniem eens zijn over een andere toekenning en hiervan schriftelijk kennis geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en de algemeen secretaris.

6.3.2. Waarnemers zullen worden toegelaten om Algemene Vergaderingen en Werkgroepen bij te wonen en er te spreken en zij zullen beperkte toegang verleend worden tot de sectie leden' van de AIB website, maar zij kunnen niet stemmen.

6.3.3. Leden dienen er te allen tijde voor te zorgen dat geen stem wordt uitgebracht op een Algemene Vergadering die in strijd is met hun nationale wetgeving of die in strijd is met de bevoegdheden die hen zijn opgelegd door nationale wetgeving;

6.3.4. Leden van een Stelsel kunnen stemmen over de volgende punten:

(a) wijziging aan het hoofdstuk in de EECS Regels met betrekking tot het Stelsel in kwestie;

(b) wijzigingen in Domein Protocollen, Domeinen of een subsidiair document dat exclusief van toepassing is op dat EECS Stelsel ("EECS Schemel in kwestie;

(o) toelating en uitzetting van Leden van het Stelsel in kwestie; en

(d) de regels van Artikelen 3.4.6(a) tot (g) en 3.4.7.

6.3.5. Alle overige beslissingen worden genomen door alle Leden van de Vereniging.

6.3.6. Indien er minder dan vijf (5) Leden van een Stelsel aanwezig zijn, worden beslissingen over de

punten-van-bovengenoemd.Artikel" 6.3.4(a)-tot (d)-gesteld-door-alle-Ledenvan. de-Vereniging:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

6.3.7. Het aantal stemmen dat in aanmerking komt om te worden uitgebracht door een Lid voor een beslissing volgens Artikel 6.3.5 en 6.3.6 is gelijk aan het totaal aantal stemmen dat aan dat Lid zijn toegekend. 6.3.8, De algemeen secretaris rapporteert de stemrechten van elk Lid v66r 31 januari van elk jaar. Dit verslag wordt ook ter beschikking gesteld van de Leden, samen met andere vergaderstukken die betrekking . hebben op te nemen beslissingen. De Leden brengen de algemene secretaris binnen de vijf (5) kalenderdagen na ontvangst op de hoogte van eventuele incorrecte gegevens. De algemeen secretaris brengt die verbeteringen aan die terecht zijn. Hij brengt de verbeterde stemrechten tevens ter kennis van alle Leden bij het aflopen van deze periode.

6.3.9. Nieuwe Leden komen in aanmerking om te stemmen op de eerste Algemene Vergadering na de aanvaarding van hun lidmaatschap. De Algemene Vergadering die beslist over de toelating van nieuwe Leden zal tevens de stemrechten van deze nieuwe Leden vastleggen.

6.4. Verantwoordelijkheden en bevoegdheid

6.4.1, De Algemene Vergadering bestaat uit alle Leden en heeft volheid van bevoegdheid om de doelstellingen van de Vereniging te verwezenlijken, zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden die door, krachtens of conform deze Statuten zijn gedelegeerd aan andere organen.

6.4.2, De Algemene Vergadering voert tevens de taken uit die haar toegewezen worden in de EECS Regels en die onderworpen zijn aan en in overeenstemming zijn met de bepalingen van deze EECS Regels, met inbegrip van de stemrechten.

6.4.3. De Algemene Vergadering zal onder andere bevoegd zijn voor volgende aangelegenheden (zonder daartoe beperkt te zijn), waarbij een procedure van beraadslaging wordt gevolgd die de belangen van de belanghebbende partijen op correcte wijze zal beschouwen:

" Bepalen van de principiële richting en strategische doeleinden van de Vereniging, en beslissen welke acties prioriteit zulten hebben;

" Goedkeuren van het jaarlijkse actieplan;

" Toelaten van nieuwe Leden;

" Bepalen van Lidmaatschapsbijdragen;

" Goedkeuren van het jaarbudget en de jaarrekeningen;

" Benoemen en ontslaan van Leden van de Raad van Bestuur alsook hun bevoegdheden vastleggen;

" Barzemen van de voorzitter van de Vereniging, de vice-voorzitter van de Vereniging, de algemeen secretaris en de penningmeester van de Vereniging, alsook het bepalen van hun eventuele vergoeding;

" Bepalen van de grenzen van het dagelijks bestuur;

" Kiezen van de commissarissen en banken van de Vereniiging;

" Ontbinden van de Vereniging en vereffenaars benoemen;

" Wijzigen van de EECS Regels;

" Wijzigen van deze Statuten;

" Goedkeuren en wijzigen van Domein Protocol Templates;

" Goedkeuren en wijzigen van EECS Regels "Algemene Voorwaarden" tussen Leden en Markt Participanten; en

" Goedkeuren en wijzigen van een Kaderovereenkomst tussen Issuing Bodies of een Hub Participantenovereenkomst.

6.4.4. De Algemene Vergadering is bevoegd telkens wanneer bevoegdheden niet aan een specifiek ander orgaan van de Vereniging toegekend worden.

6.4.5. De Algemene Vergadering publiceert een jaarverslag over de activiteiten en financiën van de Vereniging.

6.5. Nemen van beslissingen

6.5.1. In alle materies, behalve in deze waar Artikel 6.5.3 van toepassing is, worden besluiten aangenomen bij enkelvoudige meerderheid van uitgeoefende stemrechten door de aanwezige of vertegenwoordigde Leden en bij een bereikt quorum op de Algemene Vergadering met uitsluiting van onthoudingen en blanco stemmen. In deze omstandigheden is het quorum op de Algemene Vergadering bereikt indien Leden die meer dan de helft van aile stemmen vertegenwoordigen aanwezig, ofwel vertegenwoordigd zijn. Indien het quorum niet bereikt wordt, zal binnen de drie weken een tweede Algemene Vergadering met dezelfde agenda worden gehouden. Oproeping voor deze vergadering wordt ten minste 10 dagen voor de datum van deze vergadering verzonden met bewijs van verzending. Deze tweede Algemene Vergadering kan besluiten aannemen bij enkelvoudige meerderheid en zonder enige vereisten met betrekking tot het quorum.

6.5.2. De vergadering kan, indien het geval zich voordoet, op voorstel van de Raad van Bestuur, mogelijkheden voorzien om beslissingen te nemen per telefoon-, videoconferentie of enig ander geschikt medium op voorwaarde dat elke stem bevestigd wordt door middel van een geschrift zoals elektronisch bericht of fax. Dergelijke procedure moet naar behoren gerechtvaardigd zijn met verwijzing naar de noodzaak die een normale besluitvorming ongeschikt maakt. Elke documentatie die door Leden zou moeten worden bestudeerd opdat zij hun stemrechten met kennis van zaken zouden kunnen uitoefenen, wordt per e-mail op voorhand ' verstuurd in overeenstemming met Artikel 6.1.5.

6,5.3. Beslissingen met betrekking tot;

" Aanvragen voor een nieuw lidmaatschap;

" Uitsluiting van de Vereniging;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

" Wijziging van de EECS Regels;

" Wijziging van de wijze waarop stemrechten en stemprocedures bepaald worden, behoudens andersluidende bepalingen in de EECS Regels;

" Wijziging van deze Statuten;

" Ontbinding en vereffening van de Vereniging; en

" Maximum Lidmaatschapsbijdrage

kunnen door de Algemene Vergadering enkel genomen worden bij drie vierde meerderheid van alle stemmen, uitgebracht door aanwezige of vertegenwoordigde Leden en waarbij het quorum bereikt werd, met uitsluiting van onthoudingen of blanco stemmen. In deze omstandigheden wordt het quorum bereikt indien Leden die ten minste 75% van alle stemmen vertegenwoordigen ofwel aanwezig ofwel vertegenwoordigd zijn. Indien het quorum niet bereikt wordt, zal binnen de drie (3) weken een tweede Algemene Vergadering met dezelfde ; agenda worden gehouden. De oproeping voor deze Vergadering wordt ten minste tien (10) dagen voor de datum van deze Vergadering verzonden met bewijs van verzending, Deze tweede Algemene Vergadering kan besluiten aannemen bij drie vierde meerderheid en zonder enige vereisten niet betrekking tot het quorum.

6.5.4. Geen beslissing kan genomen worden over enig punt dat niet op de agenda staat, behalve indien er over dergelijk punt unaniem akkoord bestaat op een Algemene Vergadering waar alle Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

6.5.5. Behoudens bepalingen in de EECS Regels, worden de besluiten van de Algemene Vergadering formeel goedgekeurd door de vaarzitter en de meerderheid van de aanwezige Leden op de volgende Algemene Vergadering en bekendgemaakt op de website

6.6. Wijziging van de Statuten

6.6.1. Leden die wijzigingen van de Statuten wensen voor te stelten, bieden hun voorstellen schriftelijk aan de voorzitter en de algemeen secretaris. Het voorstel moet vergezeld worden van een verduidelijking van de redenen achter het voorstel en moet gesteund worden door ten minste drie (3) Leden. Het voorstel wordt aan de Leden voorgesteld, De Leden kunnen hun opmerkingen formuleren binnen de drie (3) weken.

6.6.2. De algemeen secretaris zendt het voorstel en de opmerkingen aan de Leden toe en plaatst het voorstel op de agenda van de volgende Algemene Vergadering.

6.6.3. Besluiten aangaande wijzigingen van de Statuten worden aangenomen in overeenstemming met de Artikelen 6.5.2, 6.5.3, 6.5.4 en 6.6.5.

6.6.4. in overeenstemming met Artikel 50 § 3 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zullen wijzigingen van de beschrijving van het Doel van de Vereniging, zoals bepaald in Artikel 2, ter goedkeuring voorgelegd worden aan de Koning.

6.6.5. Wijzigingen van de bepalingen in Artikel 6, Artikel 12 en dit Artikel 6.6 zullen bevestigd worden in een authentieke akte.

Indien geen notaris aanwezig is tijdens de Algemene Vergadering die deze wijzigingen goedkeurt, zal een tweede Algemene Vergadering in de aanwezigheid van een notaris worden georganiseerd binnen de twee maanden met dezelfde agenda. Een oproeping wordt per aangetekende brief gestuurd, uiterlijk tien (10) dagen véôr de datum van deze Vergadering, De tweede Algemene Vergadering kan besluiten aannemen bij een drie vierde meerderheid van de stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde Leden, met uitsluiting van onthoudingen en blanco stemmen, waarbij ten minste twee Leden aanwezig zijn, zonder enige andere quorum vereisten.

6.7. Electorale Procedures  Algemene Regels

6.7.1, De Algemene Vergadering benoemt de voorzitter, algemeen secretaris, penningmeester en ' Bestuursleden en kan een vice-voorzitter en plaatsvervangende Bestuursleden benoemen.

6.7.2. Kandidaten voor de functie van vice-voorzitter, penningmeester, Bestuursleden en plaatsvervangende Bestuursleden zijn vertegenwoordigers van een stemgerechtigd Lid en worden voorgesteld aan alle Leden ten laatste drie (3) weken voor de Algemene Vergadering waar de stemming over deze aangelegenheid zal plaatsvinden. Waar de functie van algemeen secretaris door een Lid van de Vereniging wordt uitgeoefend, oefent dat Lid haar stemrechten uit door een andere vertegenwoordiger dan de algemeen secretaris.

6.7.3. indien meerdere kandidaten worden voorgedragen voor de functie van voorzitter, vice-voorzitter, algemeen secretaris of penningmeester, dan zal een geheime stemming plaatsvinden door alle aanwezige of vertegenwoordigde Leden met stemrecht. Bij staking van stemmen, zal de geheime stemming herhaald worden.

6.7.4. De Voorzitter van de Raad van Bestuur zal het onderdeel van de Algemene Vergadering voorzitten ; wanneer een nieuwe voorzitter van de Vereniging wordt aangeduid.

6.8. Delegaties

6.8.1. De Algemene Vergadering kan, als onderdeel van haar exclusieve bevoegdheden, een deel van haar bevoegdheden delegeren aan de voorzitter of de vice-voorzitter.

6.8.2. De Algemene Vergadering kan de Raad van Bestuur toestaan om kosten goed te keuren en te maken tot een limiet die door de Algemene Vergadering wordt vastgesteld, of bij gebreke aan dergelijke beslissing, elk jaar door de Algemene Vergadering kan worden bestendigd.

6.8.3. De Algemene Vergadering kan bepaalde beslissen delegeren aan de Raad van Bestuur, of aan een Taakgroep of een Werkgroep met uitzondering van het volgende:

1° de wijziging van de Statuten;

2° de benoeming en het ontslag van Bestuursleden;

3' de kwijting van Bestuursleden;

4° de goedkeuring (stemming) van het budget en de jaarrekening;

5° de beslissing om de Vereniging te ontbinden en te vereffenen;

.6°-deuitsluiting-van .een

Op de de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

7° de omzetting van de Vereniging in een andere vorm (bvb, een rechtspersoon),

Artikel 7 Voorzitter, vice-voorzitter en algemeen secretaris van de Vereniging

7.1.1. De Algemene Vergadering duidt een voorzitter van de Vereniging aan voor een ambtstermijn van

één (1) jaar. "

7.1.2. De voorzitter zit de Algemene Vergadering voor en heeft de bijkomende bevoegdheden die hieronder omschreven warden.

7.1.3. Bij afwezigheid van de voorzitter, zullen diens functies uitgeoefend worden door de vice-voorzitter. Indien er geen vice-voorzitter is benoemd, zal de Voorzitter van de Raad van Bestuur deze functies waarnemen.

7.1.4. De Algemene Vergadering benoemt verder een algemeen secretaris teneinde de doelstellingen van de Vereniging te bevorderen en de beslissingen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur te implementeren. De algemeen secretaris zal aanwezig zijn bij de vergaderingen maar heeft geen stemrecht. De relatie tussen de Vereniging en de persoon die het mandaat van algemeen secretaris aanvaardt maakt het ' voorwerp uit van een aparte schriftelijke Overeenkomst.

7.1.5. De Algemene Vergadering kan de voorzitter, vice-voorzitter en de algemeen secretaris vergoeden voor het uitvoeren van hun taken.

Artikel 8 De Raad van Bestuur

8.1, Bestuursleden

8.1,1. De Algemene Vergadering zal een Raad van Bestuur installeren die uit ten minste drie (3) Leden zal bestaan die benoemd worden voor een periode van twee (2) jaar en die daarna kunnen worden herbenoemd. De Voorzitter en de vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van één (1) jaar, waarna zij kunnen worden herbenoemd. Tevens kunnen de personen van de Voorzitter en vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur niet dezelfde personen zijn als de persoon van de voorzitter van de Vereniging, De voorzitter van de Vereniging en de algemeen secretaris maken geen deel uit van de Raad van Bestuur maar kunnen de vergaderingen bijwonen zonder stemrecht,

8.1.2. Elk Lid kan slechts één (1) kandidaat voordragen als Lid van de Raad van Bestuur. Waar de functie van voorzitter, vice-voorzitter of algemeen secretaris waargenomen wordt door een Lid, kan een kandidaat van dat Lid niet gekozen worden ais Bestuurslid,

8.1.3. Verkiezing van de Bestuursleden vindt plaats door middel van een geheime stemming, De kandidaat die de meeste stemmen krijgt wordt verkozen. Indien er meer dan één Bestuurslid moet worden verkozen, zal er één verkiezing per vacature plaatsvinden.

8.1.4. Bijkomend kunnen plaatsvervangende Bestuursleden worden verkozen. Ten minste één van deze plaatsvervangende Bestuursleden moet een vertegenwoordiger zijn van een Domein dat niet vertegenwoordigd is in de Raad van Bestuur.

8.1.5, De kandidaten voor plaatsvervangende Bestuursleden moeten vertegenwoordigers zijn van een stemgerechtigd Lid en worden voorgesteld aan alle Leden, ten minste drie (3) weken vóór de Algemene Vergadering waarop hun verkiezingen zal worden gehouden.

8.1.8, Voor de verkiezing van de eerste en tweede plaatsvervangende Bestuursleden zat een geheime stemming worden gehouden door alle aanwezige of vertegenwoordigde, stemgerechtigde Leden. De kandidaat die het hoogst aantal stemmen krijgt wordt verkozen als eerste plaatsvervangend Bestuurslid.

8,1.7. Indien een Bestuurslid ontslag neemt vóór het einde van de periode van twee jaar, dan zal het Bestuurslid vervangen worden door het eerste plaatsvervangend Bestuurslid. Indien het Domein van het eerste plaatsvervangend Bestuurslid reeds vertegenwoordigd is in de Raad van Bestuur, zal het tweede plaatsvervangend Bestuurslid het ontslagnemend Bestuurslid vervangen.

8.1.8, Na vervanging van een Bestuurslid in overeenstemming met Artikel 8.1.7, kan een nieuw plaatsvervangend Bestuurslid gekozen worden op de volgende Algemene Vergadering.

8.1.9. Elk Lid van de Raad van Bestuur kan ontslagen worden door een beslissing van de Algemene Vergadering,

8.2. Plicht en Bevoegdheid

8.2.1. De Raad van Bestuur is het bestuursorgaan van de Vereniging. De Raad van Bestuur houdt toezicht op het dagelijks bestuur van de Vereniging en beheert de middelen van de Vereniging ten bate van de Leden van de Vereniging, zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden van de Algemene Vergadering, op voorwaarde dat:

(a) De beslissingen en handelingen van de Raad van Bestuur een reflectie zijn van de beslissingen van de Algemene Vergadering;

(b) De Raad van Bestuur zijn beslissingen en ondernomen stappen rapporteert aan de Leden van de Vereniging op de volgende Algemene Vergadering; en

(c) Zijn beslissingen en handelingen formeel geratificeerd worden door de volgende Algemene Vergadering.

8.2.2. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn:

(a) Bepalen van strategische kwesties die ter onderzoek en beslissing moeten worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering;

(b) Goedkeuren van de jaarrekeningen van de Vereniging voorafgaandelijk aan hun voorlegging aan de Algemene Vergadering;

(c) Goedkeuren van het jaarlijkse activiteitenverslag van de Vereniging;

(d) De Vereniging binden in overeenkomsten met organisaties en professionele adviseurs, binnen het budget dat werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering;

(e) Alle handelingen verrichten binnen de draagwijdte van Artikel 8.2,1 en waarvan de totale jaarlijkse kosten niet hoger mogen zijn dan tienduizend euro (10.000 E) of een ander bedrag dat door de :.Algemene- Vergadering-wor-dt-vastgelegd.-en-dat-niet-als" een.specifiek-onderdeel. gureert-in--het-jaarlijkse

VQor-

,bèhouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

werkingsbudget;

(f) Juridische procedures aangaan namens de Vereniging;

(g) Bepalen van de taken van de algemeen secretaris, andere dan degene die uitdrukkelijk zijn opgenomen in de Statuten;

(h) Bestellen van benodigdheden voor reguliere werkzaamheden binnen het budget dat door de Algemene Vergadering werd goedgekeurd;

{i) De formele goedkeuring van een Hub Participantenovereenkomst met Hub Participanten die ' geen AIB-Leden zijn; en

(j) Opleggen van financiële vergoedingen op Hub Participanten als vermeld in elk toepasselijk document.

8.2.3. De Voorzitter van de Raad van Bestuur kan een beslissing van de Raad van Bestuur als dringend aanmerken, De Raad van Bestuur moet van dringende beslissingen op de hoogte gebracht worden, ten laatste drie (3) kalenderdagen op voorhand. Dringende beslissingen moeten ondersteund worden door een meerderheid binnen de Raad van Bestuur. Een dringende beslissing kan naar goeddunken van de Voorzitter van de Raad van Bestuur genomen worden en hij zal deze beslissing aan alle Leden binnen de kortst mogelijke termijn meedelen.

8.2.4. Kwesties die een dringende beslissing van de Algemene Vergadering vereisen, kunnen toegevoegd worden aan de agenda van de Atgemene Vergadering op aanbeveling van de Raad van Bestuur.

8.3. Bijeenroeping en Vergaderingen

8.3.1. De Raad van Bestuur komt ten minste één (1) maa! per jaar samen, voorafgaand aan elke Algemene Vergadering.

8.3.2. Andere vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen worden bijeengeroepen op verzoek van minstens twee derde meerderheid van de Bestuursleden. Vergaderingen van de Raad van Bestuur worden ; gehouden op tijden en plaatsen die door de Voorzitter worden bepaald.

Alle vergaderingen van de Raad van Bestuur worden minstens zeven (7) dagen voordien door de Voorzitter aangekondigd aan alle Bestuursleden en worden per e-mail of brief bevestigd.

8.3.3. Vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen eveneens worden gehouden door middel van telefoon- of videoconferentie. Beslissingen kunnen eveneens worden genomen door middel van stemming per e-mail, aangenomen dat het tijdsinterval tussen het circuleren van de beslissing door de algemeen secretaris en de stemming per e-mail, ten minste twee (2) kalenderdagen bedraagt.

8,4.Besluiten

8.4.1. Alle besluiten van de Raad van Bestuur zullen genomen worden bij enkelvoudige meerderheid van de aanwezige Bestuursleden op een vergadering waar het vereiste quorum bereikt. Het vereiste quorum is bereikt wanneer de helft van de leden op een vergadering van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het quorum niet bereikt is, wordt na ten minste vijf (5) werkdagen een tweede vergadering met dezelfde agenda georganiseerd. Deze tweede vergadering kan besluiten aannemen bij enkelvoudige meerderheid, zonder quorum vereiste. De besluiten van de Raad van Bestuur worden formeel goedgekeurd door de Voorzitter, de algemeen secretaris en een meerderheid van de aanwezige Bestuursleden op de vergadering van de Raad van Bestuur, en worden gepubliceerd op de website.

8.5. Vergoeding

8.5.1. Leden van de Raad van Bestuur worden niet vergoed voor hun mandaat, tenzij de Algemene Vergadering anders beslist. De onkosten die door de Bestuursleden gemaakt worden voor het uitoefenen van hun taken voor de Vereniging zullen terugbetaald worden, mits voorlegging van gepaste ontvangstbewijzen en , binnen de perken van het budget daarvoor voorzien.

8.6. Delegatie aan de algemeen secretaris

8.6.1. De Raad van Bestuur delegeert het dagelijks bestuur van de Vereniging aan de algemeen secretaris, die zal handelen in overeenstemming met de richtlijnen die hij ontvangt van de Algemene Vergadering of van de Raad van Bestuur. Het dagelijks bestuur omvat het recht om in geval van dringendheid het gebruik van de AIB Communications Hub door een Hub Gebruiker op te schorten. Dergelijke beslissing tot opschorting dient zo snel als praktisch mogelijk te worden bevestigd door een Bestuurslid.

Artikel 9 Werkgroepen en Zaakgroepen

9.1.1. De Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering kunnen Werkgroepen oprichten met bevoegdheid voor bepaalde onderdelen van de werking van de Vereniging; en Taakgroepen die belast zijn met specifieke taken.

9.1.2. De Raad van Bestuur bepaalt de onderzoeksopdracht van elke Werkgroep en Taakgroep en benoemt de Voorzitter van dergelijke groep aan. Deze onderzoeksopdracht wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering, De Raad van Bestuur kan een Lid van de Raad van Bestuur toewijzen aan elke Werk- en Taakgroep.

9.1.3. Werk- en Taakgroepen kunnen experts of andere externe hulpmiddelen inschakelen indien dit binnen hun onderzoeksopdracht valt. Het inschakelen van externe experts moet goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur.

9.1.4, Werk- en Taakgroepen dienen hun handelingen te rapporteren aan de Raad van Bestuur en aan de Algemene Vergadering in overeenstemming met de richtlijnen van de Raad van Bestuur.

9,1.5. Waarnemers en Kandidaten voor het lidmaatschap kunnen zich aansluiten bij Werkgroepen. Artikel 10 Vertegenwoordiging van de Vereniging ten overstaan van derden

10.1.1. De wettelijke vertegenwoordiger van de Vereniging is de Voorzitter van de Raad van Bestuur, en bij diens afwezigheid of onbeschikbaarheid, de vioe-Voorzitter.

10.1.2. Zonder afbreuk te doen aan de bijzondere mandaten, verleend door de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur, worden alle handelingen die de Vereniging verbinden, ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, zoals bepaald in Artikel 10.1.1. indien een dergelijke handeling de Vereniging verbindt voor een schuld die niet hoger is dan 10.000 ¬ , of die niet hoger is dan de grens die door de Algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

, bèhouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Vergadering werd bepaald, dan ken de Voorzitter van de Raad van Bestuur alleen handelen. Indien een dergelijke handeling de Vereniging verbindt voor een schuld die wél hoger is dan 10.000 ¬ , of die hoger is dan , de grens bepaald door de Algemene Vergadering, dan moet de Voorzitter van de Raad van Bestuur handelen samen met de vice-Voorzitter of de algemeen secretaris.

10.1.3. Voor handelingen van dagelijks bestuur, die binnen de schriftelijke criteria vallen door een besluit van de Raad van Bestuur bepaald, kan de algemeen secretaris alleen handelen.

Artikel 11 Budget en boekhouding

11.1.1. De Algemene Vergadering stelt een penningmeester aan die al dan niet een Lid van de Raad van Bestuur is, en verleent hem een mandaat van één (1) jaar. Elk jaar legt de penningmeester een ontwerp van de jaarrekening voor aan de Algemene Vergadering, met inbegrip van de bijgevoegde balans, winst- en verliesrekening, resultatenrekening en toelichtingen, samen met het budget voor het komende jaar,

11.1.2. De Algemene Vergadering benoemt een commissaris om een audit van de boekhouding uit te voeren en te rapporteren aan de Algemene Vergadering. Een dergelijke benoeming zal plaatsvinden indien dit vereist wordt door de wet. Het boekjaar eindigt elk jaar op 31 december.

11.1.3. indien er geen wettelijke verplichting bestaat om een commissaris te benoemen en er geen werd benoemd door de Algemene Vergadering, zal de Raad van Bestuur evenwel verplicht zijn om zelf een dergelijke commissaris te benoemen wanneer drie (3) leden van de Vereniging hierom (schriftelijk) verzoeken (gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur).

11.1.4. Indien er geen commissaris werd benoemd, zal elk Lid de controlerende bevoegdheid van een commissaris hebben en kan hijszij inzage in de boekhouding eisen. Een Lid dat dergelijke controlerende bevoegdheid wil uitoefenen kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een boekhouder.

11.4,5. De commissaris zal aanwezig zijn op de Algemene Vergadering waar de Raad van Bestuur zijn bevindingen aangaande de jaarrekening voorstelt, en waar de Algemene Vergadering moet beslissen over de goedkeuring van deze jaarrekening.

11.1.6. Zowel de Bestuursleden als de commissaris zullen de vragen beantwoorden die mogelijks door de Leden van de Vereniging worden gesteld met betrekking tot deze jaarrekening en hun verslagen.

Artikel 12 Ontbinding van de Vereniging

12.1.1. De Vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

12.1.2. Het aantal Leden kent geen maximum grens, maar kan niet lager zijn dan twee (2). ln het geval van ontslag, uitsluiting of elke andere gebeurtenis die een Lid beïnvloedt, zal de Vereniging blijven bestaan met de overige Leden, onder de voorwaarde dat zij steeds uit minstens twee (2) Leden bestaat. Indien dit niet het geval is, zal de Vereniging ontbonden worden.

12.1.3. Zoals gespecificeerd in Artikelen 6.4 en in het bijzonder in Artikel 6.4.3, kan de Algemene Vergadering de ontbinding en vereffening van de Vereniging vaststellen alsook de methode daartoe. Beslissingen met betrekking tot de ontbinding van de Vereniging en haar vereffening zullen worden neergelegd bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en op kosten van de Vereniging worden bekendgemaakt in de Bijlagen tij het Belgisch Staatsblad.

12,1.4. De Algemene Vergadering zal beslissen dal de overblijvende activa overgemaakt zullen worden aan één of meerdere organisaties zonder winstoogmerk met doelstellingen die gelijkaardig zijn aan deze van de Vereniging en zal aanduiden om welke specifieke organisatie of organisaties het gaat.

Artikel 13 Intellectuele eigendom en confidentialiteit

13,1.1. Alle intellectuele Eigendomsrechten die ontwikkeld zijn binnen de Vereniging, met inbegrip van, maar niet beperkt tot: computer software, uitvindingen, (handels)merken en auteursrechten, zijn en blijven de eigendom van de Vereniging. Een voormalig AIB Lid dat geen Lid meer is, heeft geen aanspraak of rechten op de Intellectuele Eigendomsrechten die bij de Vereniging berusten.

13.1.2. Informatie die als vertrouwelijk wordt beschouwd, bestaat uit alle commercieel gevoelige informatie, informatie die duidelijk aangemerkt wordt als "vertrouwelijk" of "confidentieel°, en informatie die door haar natuur als vertrouwelijk beschouwd of gekwalificeerd moet worden. Geen enkel Lid zal enige vertrouwelijke informatie gebruiken of op een andere manier verwerken voor een doel anders dan datgene waarvoor het bedoeld is en waarvoor de eigenaar ervan schriftelijk toestemming heeft gegeven. Geen enkel Lid zal dergelijke informatie onthullen aan enige derde partij.

Artikel 14 Vorderingen en Aansprakelijkheid

14.1.1. De Leden kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige verbintenis van de Vereniging, niettegenstaande hun eigen verbintenis om de Lidmaatschapsbijdrage te betalen in overeenstemming met Artikel 3.2.1.

14.1.2. Elk Lid dat geen deel meer uitmaakt van de Vereniging, voor welke reden ook, kan geen aanspraak maken op de gelden van de Vereniging; alle betaalde bijdragen zijn en blijven definitief door de Vereniging verworven.

Artikel 15 Toepasselijk recht en heersende Taal

15.1.1. Geschillen aangaande de interpretatie van deze Statuten zullen beheerst worden door het Belgische recht. De Statuten worden opgesteld in het Engels en in het Nederlands. In het geval er zich bij de Leden verschillende interpretaties voordoen tussen de Nederlandstalige en Engelstalige versie, zullen de teksten zo veel als mogelijk geïnterpreteerd worden door middel van referentie naar elkaar en, indien deze methode niet succesvol is, zal de Nederlandstalige tekst voorrang hebben tussen partijen.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van het proces-verbaal, een aanwezigheïdslijst, de gecoördineerde tekst van statuten, een kopie van het koninklijk besluit van 29 mei 2013 houdende de goedkeuring van de wijziging van het doel en activiteiten van "ASSOCIATION OF ISSUING BODiES").

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

"PeterVán Meikebeke.

Geassocieerd Notaris

I f h

Voor-bahouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/04/2012
ÿþ M0D 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IJIII2110114111Ii!! II

03 -Oie 20 i2

SFUSSEL

Griffie.

Op de laatste ble. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0864.645.330

Benaming

(voluit) : Association of Issuing Bodies

(verkort) : AIB

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koning Albert II laan 20 bus 19 -1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en {her)benoeming van bestuurders

De algemene vergadering van 23 september 2011

Ontslag van bestuurder

Ronne Louise woonachtig te Tranevej 5, DK-8700 Horsens

De algemene vergadering van 9 december 2011

Ontslag van bestuurder

van Dijk Gina woonachtig te Comelis Outhoornplaats 76, NL-6814 ET Arnhem (Chairman)

Herbenoeming van bestuurders

Falcucci Natascia woonachtig te Via Ignazio Guidi 71, iT-00147 Rome

Groebke Lukas woonachtig te Gartenstrasse 18, CH-4102 Binningen (rreasurer)

Lescot Diane woonachtig te Rue de l'Université 146, F-75007 Paris

Benoeming van bestuurders

Christie Ingrid Nytun woonachtig te Fredensborgveien 37b, N-0177 Oslo (Chairman) van der Lee Jan woonachtig te Leeuweriksweide 221, NL-6708 LJ Wageningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

23/06/2011
ÿþ MOD 2.2

as_ In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

IIu Ii i liii III i I I lii I ll

*11093698*

1 O -06- 2011BRU

BRUSSEL

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B verrnetden : Recto : Naain en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naarn en handtekening.

Ondernemingsnr : 0864.645.330

Benaming

(voluit) : Association of Issuing Bodies

(verkort) : AIB

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Koning Albert Il laan 20 bus 19 - 1000 Brussel

Onderwerp akte : Ontslag en herbenoeming van bestuurders

De algemene vergadering van 1 april 2011

Ontslag van bestuurder

Van Craenenbroeck Thierry woonachtig te Schapenstraat 66, B-1750 Lennik

Herbenoeming van bestuurders

Falcucci Natascia woonachtig te Via Ignazio Guidi 71, IT-00147 Rome

van Dijk Gina woonachtig te Cornelis Outhoornplaats 76, NL-6814 ET Arnhem

Ronne Louise woonachtig te Tranevej 5, DK-8700 Horsens

Groebke Lukas woonachtig te Gartenstrasse 18, CH-4102 Binningen

Lescot Diane woonachtig te Rue de l'Université 146, F-75007 Paris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ASSOCIATION OF ISSUING BODIES, AFGEKORT : AIB

Adresse
KONING ALBERT II LAAN 20, BUS 19 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale