ASSOCIATION OF MANUFACTURERS AND FORMULATORS OF ENZYME PRODUCTS, AFGEKORT : AMFEP

Divers


Dénomination : ASSOCIATION OF MANUFACTURERS AND FORMULATORS OF ENZYME PRODUCTS, AFGEKORT : AMFEP
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 627.846.356

Publication

15/04/2015
ÿþMoO 2.2

In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i i III





r-ieergci®gd/ontvangen op

0 2 APR. 2015

ter griffie van apeederjandstafige

renj7tiunit 0pheP ,c;a usse

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0e27 " /9'" ,35(

Benaming

(voluit) : Association of Manufacturers and Formulators of Enzyme Products

(verkort) : Amfep

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jules Bordetlaan 142 te 1140 Evere (Brussel)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op tien december tweeduizend veertien, voor Meester Tim Carnewal, Notaris te Brussel, dragende aan het slot de volgende registratiemelding :

Geregistreerd negen bladen, zonder renvooien, op het eerste Registratiekantoor van Brussel 2, op achttien december tweeduizend veertien, boek 96, blad 88, vak 04. Ontvangen vijftig euro (50 EUR). De Ontvanger, a.i. (getekend) B. FOUQUET, Adviseur a.i.

dat :

1, de vennootschap naar Duits recht "AB Enzymes GmbH", met zetel te Feldbergstraf3e 78, 64293 Darmstadt, Duitsland, ingeschreven in het handelsregister van Darmstadt onder nummer 7648;

2, de vennootschap naar Nederlands recht "DSM Food Specialties", met zetel te Alexander Fleminglaan 1, 2613 AX Delft, Nederland, ingeschreven in het handelsregister van Nederland onder nummer 27235314;

3. de vennootschap naar Deens recht "Novozymes A/S", met zetel te Kroghojvej 36, DK-2880 Bagsvaerd, Denemarken, ingeschreven in het handelsregister van Dendemarken onder nummer 10007127;

4. de vennootschap naar Deens recht "Chr Hansen Holding", met zetel te Boge Allé 10-12, DK-2970 Hérsholm, Denemarken, ingeschreven in het handelsregister van Denemarken onder nummer 28318677;

5, de naamloze vennootschap naar Belgisch recht "Puratos", met zetel te Industrialaan 25, Zone Maalbeek, 1702 Groot-Bijgaarden, met ondernemingsnummer 0438.632.416;

6. de besloten vennootschap naar Nederlands recht "Genencor International B.V.", met zetel te Archimedesweg 30, 2333 CN Leiden, Nederland, ingeschreven in het handelsregister van Nederland onder nummer 27238074,

onder hen de Internationale vereniging zonder winstoogmerk "Association of Manufacturers and Formulators of Enzyme Products" afgekort "Amfep" hebben opgericht, waarvan de statuten zijn opgesteld als volgt:

HOOFDSTUK I. Naam, doel, maatschappelijke zetel

Artikel 1 Naam

De organisatie wordt opgericht als rechtspersoon, meer in het bijzonder onder de vorm van een internationale vereniging zonder winstoogmerk (hierna genoemd "IVZW") overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 1921 en gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "VZW-Wet").

De IVZW draagt de naam: "Association of Manufacturers and Formulators of Enzyme Products", afgekort "Amfep".

Artikel 2 Doel

1.Het verstrekken van een platform voor de vertegenwoordiging van de belangen van haar leden bij de instellingen van de Europese Unie, internationale organisaties en nationale autoriteiten binnen en buiten de Europese Unie.

2.Het verstrekken van een platform voor de vertegenwoordiging van de belangen van haar leden jegens niet-institutionele belanghebbenden, met inbegrip van doch niet beperkt tot, klantenverenigingen en niet-gouvernementele organisaties.

3.Het verzekeren van een vrije uitwisseling van informatie tussen haar leden over ontwikkelingen in verband met de betreffende status qua regelgeving van enzymen binnen en buiten de EU.

4.Het verdedigen en promoten van kwesties bij de enzymindustrie en diens producten.

5.1-let informeren van haar belanghebbenden en andere betrokken partijen over de doeltreffendheid, veiligheid en milieuaspecten van haar enzymproducten.

..... 6,Het samenwerken met verwante industrie-organisaties wereldwijd.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzit van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge MpD22

}

De vereniging streeft voor zichzelf geen winstoogmerk na, noch voor haar leden of directieleden.

Artikel 3 Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de Vereniging is gevestigd te p/a Kellen AGEP, Jules Bordetlaan 142, 1140

Brussel, België. Bij besluit van de Algemene Vergadering kan de zetel worden verplaatst naar iedere andere

plaats in België.

Artikel 4 Duur

De Vereniging bestaat voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde worden ontbonden bij besluit van de

Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK IL Leden, toelating, ontslag, uitsluiting, verbintenissen

Artikel 5 Leden

Alle rechtspersonen die voldoen aan de criteria voor effectieve leden (cf. Artikel 5.1) of toegetreden leden

(cf. Artikel 5.2) en die het lidgeld zoals bepaald in Artikel 23 betalen, kunnen lid worden van de Vereniging.

6.1 Effectieve leden

Alle vennootschappen die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de productie van enzymen door een

fermentatie- of extractieproces voor gebruik in levensmiddelen, voeding, detergenten en andere non-food

industrieën (hierna genoemd "Omschreven Gebruik") kunnen effectief lid worden van de Vereniging.

Omschreven Gebruik sluit uit:

-enzymen voor farmaceutisch en diagnostisch gebruik;

-enzymen gebruikt ais voedingssupplementen;

-enzymen met een gezondheidsgerelateerde bewering, niet toegestaan binnen de Europese Unie,

Kandidaten die effectief lid wensen te worden, dienen te voldoen aan minstens één van onderstaande criteria:

&De vennootschap heeft productiefaciliteiten voor commerciële fermentatie of extractie in minstens één EU-lidstaat of in een EVA-land.

b.De vennootschap heeft een verkoopsorganisatie die verantwoordelijk is voor de marketing van enzymen voor het Omschreven Gebruik in minstens één EU-lidstaat of in een EVA-land.

Een vennootschap die in aanmerking komt voor het effectief lidmaatschap kan het toegetreden lidmaatschap aanvragen voor een aanvankelijke periode van twee jaar, .teneinde ervaring op te doen met de Amfep activiteiten. Na deze periode wordt de vennootschap automatisch effectief lid.

6.2 Toegetreden leden

Toegetreden lidmaatschap staat open voor rechtspersonen die betrokken zijn bij de promotie van enzymen voor Omschreven Gebruik zonder dat deze rechtspersonen voldoen aan de criteria voor het effectief lidmaatschap (cf. Artikel 5.1), op voorwaarde dat zij voldoen aan één van onderstaande criteria:

a.De vennootschap heeft een verkoopsorganisatie of productiefaciliteiten voor commerciële fermentatie of extractie voor enzymen voor Omschreven Gebruik in een officiële kandidaat-lidstaat van de EU of in een EVA-land. Zodra de kandidaat-lidstaat lid geworden is van de EU, wordt het toegetreden lid een effectief lid van Amfep,

b.De vennootschap formuleert enzymen voor Omschreven Gebruik binnen de EU of in een officiële kandidaat-lidstaat van de EU of in een EVA-land.

c.De vennootschap formuleert enzymen voor Omschreven Gebruik buiten de EU of kandidaat-lidstaten van de EU of in een EVA-land, maar heeft een verkooporganisatie binnen de EU of in een kandidaat-lidstaat van de EU of in een EVA-land.

d.De vennootschap produceert buiten de EU enzymen door fermentatie of extractie voor het Omschreven Gebruik, op voorwaarde dat de vennootschap een distributieorganisatie heeft binnen de EU of in een EVA-land.

Toegetreden leden hebben alle rechten en" verplichtingen van effectieve leden, behalve stemrecht en geschiktheid voor bepaalde posities,

Artikel 6 Aanvraag tot lidmaatschap

Aanvragen tot lidmaatschap worden ingediend via een webformulier dat terug te vinden is op de website van Amfep. De leden van Amfep worden in kennis gesteld van de aanvraag (samen met de documentatie van de aanvragers) en worden verzocht hun opmerkingen aan het secretariaat binnen de 4 weken mee te delen.

De aanvraag wordt besproken op de eerstvolgende vergadering van het Uitvoerend Comité; daarbij wordt rekening gehouden met de antwoorden van de leden. Indien nodig, kan het Uitvoerend Comité aan de aanvrager bijkomende informatie vragen teneinde te kunnen oordelen of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden van Artikel 5 en Artikel 8.

Na deze termijn waarbinnen commentaar kan gegeven worden, kan het Uitvoerend Comité beslissen om aan de volgende Algemene Vergadering voor te stellen de aanvraag goed te keuren of af te wijzen.

beslist het Uitvoerend Comité de aanvraag goed te keuren en in afwachting van de goedkeuring door de Algemene Vergadering, wordt de aanvrager de facto toegetreden lid. Dit betekent dat de aanvrager dezelfde rechten en verplichtingen zal hebben als een gewoon toegetreden lid, waaronder betalen van het lidgeld voor het toegetreden lidmaatschap a rato van de nog resterende duur voor het lopend begrotingsjaar.

Indien het Uitvoerend Comité beslist aan de algemene Vergadering aan te raden de aanvraag af te wijzen, dierst zulks door het Comité met redenen omkleed te worden.

De beslissing van het Uitvoerend Comité wordt schriftelijk meegedeeld aan de aanvrager. Op hetzelfde ogenblik worden ook de Amfep leden in kennis gesteld van deze beslissing.

Een stemming over de aanbeveling van het Uitvoerend Comité betreffende de goedkeuring of afwijzing van een aanvraag, gebeurt door de gemachtigde vertegenwoordigers van de vennootschap die aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de Algemene Vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge MOP 2.2

Goedkeuring of afwijzing van de aanvraag gebeurt bij gewone meerderheid van de afgevaardigden die op

de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De aanvrager wordt binnen de twee weken schriftelijk op de hoogte gesteld van de beslissing van de

Algemene Vergadering.

Indien de Algemene Vergadering de aanvraag voor het effectief lidmaatschap aanvaardt van de

vennootschap die eerst de status kreeg van de facto toegetreden lid zoals vermeld in onderhavig artikel, wordt

de vennootschap effectief lid op 1 januari van het kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin de beslissing is

genomen.

Wanneer de Algemene Vergadering de aanvraag afwijst, betekent dit het einde van het de facto toegetreden

lidmaatschap bij wijze van overgangmaatregel, zoals beschreven in onderhavig artikel, vanaf 1 januari van het

volgend kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin de beslissing is genomen.

Artikel 7 Participatie van de leden

De leden zullen alles doen wat in hun macht ligt om op actieve wijze deel te nemen aan de verwezenlijking

van het doel van de Vereniging en zij zullen zich onthouden van aile activiteiten die deze verwezenlijking

tegengaan,

De leden zullen onverwijld - en steeds binnen drie (3) weken na de datum van het verzoek - gevolg geven

aan de verzoeken van de Vereniging die als dringend aangemerkt zijn, in verband met de doelstellingen

vermeld in Artikel 2.

De leden zullen de Vereniging op de hoogte houden van alle belangrijke zaken, in het bijzonder in verband

met Artikel 2 en Artikel 8 die zij vernemen in verband hiermee.

De leden zullen regelmatig op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de Vereniging en de

stappen die ondernomen worden bij de behartiging van de gemeenschappelijke belangen van de Vereniging.

Van de leden wordt per definitie verwacht dat zij deelnemen aan en hun bijdrage leveren tijdens de

bijeenkomsten van de Algemene Vergadering en op de Algemene Vergadering alle verzoeken naar voren

brengen die vallen binnen de bevoegdheden van de Algemene Vergadering.

Artikel 8 Verplichtingen van de leden

De leden van de Vereniging verbinden zich' ertoe te allen tijde de toepasselijke EU-wetgeving na te leven,

met bijzondere aandacht voor volgende principes:

.Toepassen van zo strikt mogelijke hygiënevoorschriften bij de productie van voedingsenzymen en

voederenzymen en het verschaffen van gezonde enzymproducten aan de voedselketen/voederketen.

b.Vermijden van contaminanten in enzymproducten.

c.Streven naar het uit de markt halen van stoffige enzymproducten - teneinde het risico op sensitivering

door inademing tot een absoluut minimum te verminderen.

d.Naar klanten en betrokkenen toe communiceren overeenkomstig de regelgevingdoelstellingen van de

Vereniging.

e.ln het algemeen, de leidraden zoals opgemaakt door de Vereniging, volgen.

f.Zich onthouden van alle activiteiten en iedere communicatie die de enzymindustrie kunnen schaden.

Artikel 9 Einde, ontslag, uitsluiting

9.1 Einde

Het lidmaatschap van de Vereniging eindigt:

a.wanneer een lid niet langer voldoet aan de criteria van Artikel 5;

b.het lid niet langer als rechtspersoon bestaat;

c.het lid ontslag neemt overeenkomstig Artikel 9.5, of

d.het lid uitgesloten wordt overeenkomstig Artikel 9.6.

9.2 Lidgeld

Een lid dat ontslag genomen heeft of uitgesloten wordt, betaalt het volledig lidgeld voor het kalenderjaar

waarin het ontslag of de uitsluiting uitwerking heeft.

9.3 Effectieve datum

Vanaf de effectieve datum van het einde van het lidmaatschap (cf. Artikel 9.1), eindigen alle

lidmaatschapsrechten met inbegrip van het stemrecht en het in aanmerking komen voor welbepaalde posities.

9.4 Vermogen

Leden die uitgesloten zijn of ontslag nemen, kunnen geen rechten doen gelden op het vermogen van de

Vereniging.

9.5 Ontslag

Een lid kan te allen tijde de Vereniging verlaten mits naleving van een opzegtermijn van twaalf maanden; de

opzegging dient de gebeuren aan de hand van een aangetekend schrijven, geadresseerd aan de voorzitter van

Amfep op het adres van de maatschappelijke zetel van de Vereniging.

De in bovenstaande paragraaf vermelde opzeggingstermijn van 12 maanden kan verminderd worden tot zes

maanden bij besluit van het Uitvoerend Comité.

9.6 Uitsluiting

Om uitgesloten te worden, dient er een redelijk aanvaardbaar bewijs te zijn dat een lid:

a.de statuten overtreden heeft; en/of

b.de reputatie, activiteiten, belangen en/of doelstellingen van de Vereniging en/of haar leden schade heeft

toegebracht; en/of

c.het verschuldigd lidgeld niet betaald heeft binnen een periode van drie maanden na het aangetekend

schrijven daartoe verstuurd door het Secretariaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Een voorstel tot uitsluiting van een lid wordt voorbereid door het Uitvoerend Comité ter overweging door de

Algemene Vergadering. Het betrokken lid moet minstens dertig (30) dagen voor de bijeenkomst van de

Algemene Vergadering van dergelijk voorstel in kennis worden gesteld en kan, binnen deze termijn, schriftelijke

opmerkingen overmaken aan de Algemene Vergadering. Uitsluiting wordt bevestigd door een meerderheid van

drie/vierden van de stemmen van de effectieve leden die op de Algemene Vergadering aanwezig of

vertegenwoordigd zijn, met dien verstande dat het betrokken lid niet kan stemmen over dit besluit.

De Algemene Vergadering stelt de datum vast waarop de uitsluiting uitwerking heeft. De uitsluiting heeft

geen gevolgen voor de verplichtingen van het betrokken lid, met inbegrip van de verplichting tot het betalen van

lidgeld, in de mate dat deze verplichtingen ontstaan zijn voor de werkelijke datum van uitsluiting.

De beslissing van de Algemene Vergadering een lid uit te sluiten, is een bindende eindbeslissing waartegen

geen verhaal mogelijk is.

HOOFDSTUK III. Algemene Vergadering

Artikel 10 Samenstelling

Aile leden van de Vereniging worden uitgenodigd om de Algemene Vergadering bij te wonen.

Artikel 11 Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is de soevereine autoriteit van de Vereniging.

De Algemene Vergadering behandelt alle aangelegenheden die voortkomen uit de doelstellingen van Amfep

zoals vermeld in onderhavige Statuten en enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor onderstaande

punten:

1.Vastleggen van het algemeen beleid van de Vereniging en haar activiteiten.

2.Verkiezen van de directieleden van de Vereniging.

3.Verkiezen van de penningmeester en commissaris.

4.Bekrachtigen van de beslissingen van het Uitvoerend Comité in verband met de toelating of de uitsluiting

van leden.

5.Goedkeuren van de jaarverslagen over de activiteiten van Amfep, opgemaakt door de Voorzitters van de

Comités en door de Voorzitters van de deskundigengroepen.

6.Goedkeuren van de rekeningen voor het voorbije jaar, de financiële toestand voor het huidig jaar en de

begroting voor het volgend verenigingsjaar.

7,Vastleggen van het bedrag van het lidgeld. voor het volgend jaar.

8.Wijzigen van de Statuten.

9.Kwijting geven aan de leden van het Uitvoerend Comité, de commissarissen en de Secretaris-Generaal,

10. Beslissen over de ontbinding van de Vereniging.

11,Bepalen van de datum en plaats van de volgende gewone Algemene Vergadering,

Artikel 12. Frequentie van vergaderen

De Algemene Vergadering komt minstens één keer per jaar bijeen, uiterlijk voor het einde van de maand

oktober.

Artikel 13 Bijeenroepen van buitengewone algemene vergaderingen

Er kan een buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen op verzoek van het Uitvoerend

Comité of op verzoek van minstens één/derde van de effectieve leden of op initiatief van de Voorzitter.

Bij verzoek daartoe roept de voorzitter een buitengewone Algemene Vergadering bijeen met opgave van de

agenda.

Artikel 14 Organisatie van de algemene vergaderingen

Gewone en Buitengewone Algemene Vergaderingen worden minstens 20 kalenderdagen voor de datum

van de vergadering bijeengeroepen,

Gewone en Buitengewone Algemene Vergaderingen worden aan de hand van een geschrift (in eender

welke vorm) bijeengeroepen,

De agenda wordt minstens 2 weken voor de datum van de Algemene Vergadering samen met de

volmachten naar ieder lid verstuurd.

De Algemene Vergadering kan enkel beraadslagen over punten die op de agenda staan. In dringende

gevallen kunnen punten die niet op de agenca staan, onderzocht worden met het akkoord, bij gewone

meerderheid, van de effectieve leden die aanwezig zijn. In dit geval dient het Uitvoerend Comité onmiddellijk de

effectieve leden die niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn in kennis te stellen van de genomen besluiten met

de vraag hun mening desbetreffend kenbaar te maken binnen een termijn van zeven dagen na ontvangst van

deze informatie en, indien van toepassing, hun intentie om gebruik te maken van de procedure uitgelegd in

Artikel 16.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij zijn afwezigheid door de Vice-Voorzitter

en, bij zijn afwezigheid, door een persoon die daartoe door de Algemene Vergadering is aangeduid. In ieder

geval vertegenwoordigt de persoon die de Algemene Vergadering voorzit zijn vennootschap niet.

De handelingen van de Algemene Vergadering zijn enkel geldig indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig

of vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt is, wordt zo snel mogelijk een tweede vergadering

bijeengeroepen die beraadslaagt ongeacht het aantal effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 15 Wijziging van de statuten

Elk voorstel betreffende de wijziging van de statuten of de ontbinding van de Vereniging gebeurt door het

Uitvoerend Comité aan de Algemene Vergadering.

Artikel 16 Stemrechten

Elk effectief !id heeft één stem, ongeacht de vorm van vertegenwoordiging. De voorzitter poogt in het

besluitvormingsproces unanimiteit te bereiken of een brede consensus.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

t

Met uitzondering van de procedure waarbij een lid uitgesloten wordt, vermeld in Artikel 9.6 en de ontbinding

van de Vereniging, vernield in 11.8 en 11.10 (cf. Artikel 24), dienen de besluiten van de Algemene Vergadering,

cm geldig te zijn, bij eenvoudige meerderheid van de stemmen te worden genomen.

De Voorzitter vraagt de effectieve leden die zich onthouden hebben of die negatief gestemd hebben of zij

wensen dat de aard van en redenen voor hun stem vermeld worden in de tekst van het besluit. Indien zij dit

wensen, moeten de redenen, uitgedrukt door de betrokken effectieve leden, worden vermeld in het besluit dat

wordt opgetekend in de notulen en in alle andere documenten van de vereniging.

Het stemrecht komt enkel toe aan de effectieve leden die hun lidgeld voor het voorgaande jaar hebben

betaald.

Artikel 17 Notulen

De notulen van de vergadering worden door de Secretaris-Generaal opgemaakt en binnen één maand na

de datum van de Algemene Vergadering aan alle leden bezorgd. Ze worden ter goedkeuring voorgelegd aan de

volgende Algemene Vergadering.

Alle commentaren of voorgestelde wijzigingen van de notulen dienen minstens vier weken voor de volgende

Algemene Vergadering ter kennis te worden gebracht van de Secretaris-Generaal.

HOOFDSTUK IV, Uitvoerend Comité, bestuursmanagement

Voorafgaandelijke opmerking.

Uitvoerend Comité dient gelezen te worden als raad van bestuur.

Artikel 18 Samenstelling

Het Uitvoerend Comité bestaat uit 6 effectieve leden met inbegrip van de Voorzitter, de Vice-Voorzitter en de

Penningmeester.

Het Uitvoerend Comité wordt om de twee jaar verkozen door de Algemene Vergadering. Wanneer een lid

van het Uitvoerend Comité ontslag neemt, verkiest de Algemene Vergadering een nieuw lid.

Wanneer een lid van het Uitvoerend Comité niet handelt overeenkomstig Artikel 20, heeft de Voorzitter het

recht het ontslag van dat lid te eisen (in welk geval goedkeuring door de Algemene Vergadering vereist is).

Artikel 19 Bevoegdheden

Het Uitvoerend Comité is jegens de Algemene Vergadering verantwoordelijk voor de wezenlijke organisatie

en efficiënte werking van de Vereniging en voor de verwezenlijking van het doel van de Vereniging zoals

vermeld in Artikel 2.

Rij de uitvoering van deze verantwoordelijkheden zal het Uitvoerend Comité zich conformeren aan het

beleid dat is vastgesteld door de Algemene Vergadering.

Binnen de grenzen zoals hierboven vermeld en binnen de grenzen van de budgetten zoals goedgekeurd

door de Algemene Vergadering, is het Uitvoerend Comité bevoegd en verantwoordelijk voor.

1.Het dagelijks bestuur van de Vereniging, met inbegrip van het financieel beheer.

2.De oprichting en ontbinding van Comités en deskundigengroepen voor specifieke doeleinden.

3.De coördinatie van de verschillende activiteiten van de Comités en deskundigengroepen.

4.1-let opmaken van verslagen van hun activiteiten en van de activiteiten van de deskundigengroepen; deze

verslagen worden toegezonden naar alle leden door de secretaris van de Vereniging. Jaarverslagen worden ter

goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Het Uitvoerend Comité vergadert na bijeenroeping door de Voorzitter of door de Vice-Voorzitter.

De verrichtingen van het Uitvoerend Comité zijn enkel geldig indien minstens drie van de leden van het

Comité aanwezig zijn. De besluiten van het Uitvoerend Comité worden aangenomen door een meerderheid van

de leden van het Uitvoerend Comité die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De besluiten van het Uitvoerend Comité worden opgetekend in de notulen en bijgehouden door de

Secretaris-Generaal, die de notulen ter beschikking van de leden houdt.

Alle documenten in verband met het dagelijks= bestuur van de Vereniging zijn slechts geldig tegencver

derden indien zij ondertekend zijn door de Voorzitter of zijn afgevaardigde.

Het Uitvoerend Comité is bevoegd om aan de Algemene Vergadering de kandidatuur voor te stellen van de

Secretaris-Generaal die verantwoordelijk Is voor het dagelijks bestuur van de Vereniging. Het Uitvoerend

Comité bepaalt de bevoegdheden van de Secretaris-Generaal.

Documenten die de Vereniging binden, andere dan deze met betrekking tot het dagelijks bestuur, worden

ondertekend, behalve bij een bijzondere delegatie, door de Voorzitter en de Vice-Voorzitter. Eén van beiden kan

vervangen worden door een ander lid van het Uitvoerend Comité.

Artikel 20 Vertegenwoordiging van de vereniging

Het recht om partij te zijn bij een gerechtelijke procedure, als eiser of verweerder, wordt uitgeoefend door

het Uitvoerend Comité, vertegenwoordigd ofwel door de Voorzitter van het Uitvoerend Comité of door de vice-

voorzitter van het Uitvoerend Comité of door een gemachtigde vertegenwoordiger.

De leden van het Uitvoerend Comité en de gemachtigde vertegenwoordiger zijn niet persoonlijk

aansprakelijk in de uitoefening van hun functie en ze zijn enkel verantwoordelijk voor de uitcefening van hun

opdracht.

V HOOFDSTUK V. Jaarrekening, begroting, reserves

Artikel 21 Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar (kalenderjaar).

Artikel 22 Jaarrekening

De jaarlijkse kosten van de Vereniging, zoals jaarlijks vastgesteld door de Algemene Vergadering, worden

gedeeld tussen de effectieve leden en de toegetreden leden.

MOD2.2

Binnen de grenzen van de budgetten, zoals vastgesteld door de Algemene Vergadering, is de Secretaris-Generaal verantwoordelijk voor het toestaan en regelen van de betaling van terugkerende uitgaven, binnen de grenzen vastgesteld door het Uitvoerend Comité.

Artikel 23 Jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

Leden van de Vereniging betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage die wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering op aanbeveling van het Uitvoerend Comité, gebaseerd op volgende verdeelsleutel:

-Het lidgeld is gebaseerd op een verdeelsleutel die rekening houdt met de omvang van de jaarlijkse omzet van het lid inzake enzymen binnen de lidstaten van de Europese Unie. Bij de berekening van het lidgeld wordt rekening gehouden met de feitelijke situatie op het ogenblik van de inning ervan. Er zijn geen opwaartse of neerwaartse aanpassingen met terugwerkende kracht van in rekening gebrachte lidgelden, ongeacht latere wijzigingen van de feiten waarop de lidgelden verdeeld zijn,

-Toegetreden leden betalen 50% van de volwaardige lidmaatschapsbijdrage, niet uitzondering van de gevallen waarvoor de Algemene Vergadering anders beslist.

De lidmaatschapsbijdrage moet betaald worden binnen de termijn vastgesteld door het Uitvoerend Comité. De lidmaatschapsgelden moeten tijdens het boekjaar in hun geheel worden betaald.

HOOFDSTUK VI. Ontbinding

Artikel 24 Ontbinding

Zoals bepaald in 11.10 kan een bijeenkomst van de Algemene Vergadering, die specifiek met het oog daarop bijeengeroepen is, bij een meerderheid van twee/derden van de stemmen van (effectieve) leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, beslissen dat Amfep wordt ontbonden. De ontbinding van de Vereniging wordt uitgevoerd door het Uitvoerend Comité.

Artikel 25 Diverse bepalingen

In geval van betwisting, enerzijds met betrekking tot de letter of de geest van de statuten of anderzijds met betrekking tot de besluiten die zijn aangenomen door de Vereniging, wordt zulks beslecht door de Algemene Vergadering.

Door toe te treden tot de Vereniging, aanvaarden de leden deze statuten en verbinden zij zich ertoe zich ernaar te schikken.

Voor alles wat niet geregeld is in onderhavige statuten wordt verwezen naar het Belgisch recht.

De oprichters beslisten eveneens een Engelse tekst van de statuten op te nemen, dewelke in geval van tegenstrijdigheid tussen de Nederlandse en 'de Engelse tekst, voorrang zal hebben.

OVERGANGSREGELINGEN  BENOEMINGEN

BENOEMING VAN DE LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR (UITVOEREND COMITE)

Werden als eerste leden van raad van bestuur benoemd ;

- de heer MAURER Karl, voornoemd;

- de heer AALTEN Hendrik, voornoemd;

- de heer LECLERC Marc, voornoemd;

- de heer LAULUND Svend, voornoemd;

- de heer MAURELLE Gilles, voornoemd;

- de heer BROEKHUIZEN Cornelis, voornoemd.

Zij worden benoemd tot en met de gewone jaarvergadering die gehouden zal worden in 2015.

EERSTE BOEKJAAR

Het eerst boekjaar start op datum van het Koninklijk Besluit waarin de associatie erkend wordt als

rechtspersoon en zal eindigen op 31 december 2015.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd ; een uitgifte van de akte, zes volmachten, een expeditie van het Koninklijk Besluit van 8 maart 2015 houdende verlening van de rechtspersoonlijkheid aan "Association of Manufacturers and Formulators of Enzyme Products" afgekort "Amfep"

Tim CARNEWAL

Notaris

" 1

Voor- , L ,. k o Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

06/08/2015
ÿþMOU 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*151139 1

77+

2ii ~lr'~ r

! ~ t. < - L.

irrgriffie vr.n

:M'-s.-.,-,3. 1 1 ~ - .~ 1

~r9r- iri i;





0627.846.356

Association of Manufacturers & Formulators of Enzyme Products

(verkort) : AMFEP

Rechtsvorm : Internationale Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Jules Bordetlaan, 142 te 1140 Brussel

Onderwerp akte: Uitvoerend Comité - Benoemingen

Extract van het Verslag van het Uitvoerend Comité gehouden op 3 juli (Conference Call)

5. Statutaire Benoemingen

5.1. Uitvoerend Comité

Het Uitvoerend Comité benoemt de volgende leden in de respectievelijke functies :

Dhr. Hendrik AALTEN, Voorzitter,

Dhr. Gilles MORELLE, Vice-Voorzitter,

Dhr. Karl-Hein MAURER, Penningmeester.

5,2. Dagelijks Bestuur

Het Uitvoerend Comité benoemd Ad Interim Secretaris Generaal, Mrs. Maike METZEN, geboren op 10.11.1986 te Gr5felfing (DE) en woonachtig Rue du Magistrat, 51 te 1050 Brussel.

Gedaan te Brussel op 27 juli 2015

Maike METZEN, Ad Interim Sekretaris Generaal.

Ondernemingsar Benaming

(voluit)

Op de laatsle blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de porso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme len aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ASS. OF MANUFACTURERS AND FORMULATORS OF ENZ…

Adresse
JULES BORDETLAAN 142 1140 EVERE

Code postal : 1140
Localité : EVERE
Commune : EVERE
Région : Région de Bruxelles-Capitale