ASSOCIATION POUR L'ORGANISATION DES CONCOURS GENERAUX D'ELEVAGE, EN ABREGE : CGE

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION POUR L'ORGANISATION DES CONCOURS GENERAUX D'ELEVAGE, EN ABREGE : CGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.020.690

Publication

28/02/2011
ÿþ MGD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-BRUSSEL

16 -02- 2011

Griffie

H1I 1111111 ll 1H11 mINNI~~

*iiosaioe"

bet

a'i

Be Sta,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0409.020.069

Benaming

(voluit) : VERENIGING VOOR DE INRICHTING VAN DE ALGEMENE VEEPRIJSKAMPEN

(verkort) : AVP

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ALGEMEEN STEMRECHTLAAN 49 - 1030 BRUSSEL

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - BENOEMINGEN

Gecoordineerde statuten, na wijziging door de algemene vergadering van 27 mei 2009. TITEL I BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR, LEDEN, HUISHOUDELIJKE INRICHTING

Artikel 1. Een vereniging zonder winstgevend doel wordt tussen de ondergetekenden gesticht onder de benaming "Vereniging voor de Inrichting van de Algemene Veeprijskampen", afgekort "AVP".

Artikel 2. De zetel van AVP is gevestigd te Algemeen Stemrechtlaan 49, 1030 BRUSSEL, in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Hij zal kunnen verplaatst worden in elk ander deel van de Brusselse agglomeratie.

Artikel 3. AVP heeft tot doel de inrichting te verzekeren van de algemene veeprijskampen, alsook de deelneming aan deze inrichting van de openbare besturen en instellingen, van private verenigingen en van alle natuurlijke of rechtspersonen in de mate waarin deze deelneming betrekking heeft op de sector van de dierlijke productie. Dit doel kan op allerlei wijzen worden verwezenlijkt. De Raad van Bestuur is bevoegd om de aard en de omvang van het maatschappelijk doel te verklaren.

Artikel 4. AVP wordt opgericht voor opbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden volens de normen en de voorwaarden voorzien door de wet van 27 juni 1921.

Artikel 5. AVP is samengesteld uit stichtende leden, vertegenwoordigers van gewestelijk erkende veeteeltverenigingen die willen deelnemen aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel op basis van maximum vier vertegenwoordigers per diersector waarvan per diersector maximum twee van iedere taalrol en eventueel maximum twee gecoopteerde leden die hun ervaring ten dienste willen stellen van AVP.

De afgevaardigden van de erkende veeteeltverenigingen worden aangeduid door deze verenigingen. Het aantal leden is niet beperkt en mag niet lager zijn dan drie.

De hoedanigheid van lid vervalt door ontslag gericht aan de raad van bestuur door middel van een aangetekend schrijven langs de post of door uitsluiting overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

De diersectoren zijn :

- melkvee

- vleesvee

- paarden



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- varkens

- kleine herkauwers

- neerhofdIeren

Artikel 6. De leden gaan geen enkel persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van AVP.

TITEL II GELDMIDDELEN

Artikel 7. De raad van bestuur bepaalt het jaarlijkse lidgeld van de leden.

AVP kan o.a. toelagen, schenkingen of legaten, bijdragen ontvangen.

TITEL III ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8. De algemene vergadering is bevoegd voor :

1° de wijziging van de statuten

2° de benoeming en afzetting van bestuurders

3° de benoeming en afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun vergoeding

4° de kwijting van bestuurders en commissarissen

5° de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening

6° de ontbinding van de vereniging

7° de uitsluiting van een lid

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

De algemene vergadering wordt van rechtswege voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 9. Telkenjare wordt een gewone algemene vergadering belegd ter zetel van AVP of in een in de oproepingsbrieven bepaalde plaats.

Artikel 10. De raad van bestuur of zijn voorzitter kan ten allen tijde buitengewone algemene vergaderingen oproepen. Op verzoek van ten minste een vijfde van de leden, zal een algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de acht dagen op een datum die niet verder reikt dan dertig dagen.

Artikel 11. De algemene vergadering beslist bij eenvoudige meerderheid van stemmen welke ook het aantal van de aanwezige leden weze, behalve in de gevallen waarin het quorum van aanwezigen of speciale meerderheden door de wet vereist zijn. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel verworpen. Voor de berekening van de meerderheden wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich onthouden, behalve in de gevallen waarin het quorum van aanwezigen en speciale meerderheden noodzakelijk zijn. De stemming zal geheim geschieden in alle kwesties die betrekking hebben op personen. Beslissingen kunnen getroffen worden buiten de dagorde mits de eenparige instemming van de aanwezige leden of hun afgevaardigden.

Artikel 12. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten nemen betreffende de voorstellen tot wijziging van de statuten onder de voorwaarden in de wet bepaald.

Artikel 13. De algemene vergadering kan AVP niet ontbinden dan onder de voorwaarden voorzien door de wet.

Artikel 14. Van aile algemene vergaderingen word teen verslag opgesteld. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de volgende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

" MOD 2.2

algemene vergadering. De verslagen worden bewaard in een register op het secretariaat van AVP waar ze ter inzage liggen van de leden.

TITEL IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15.

§1 De raad van bestuur bestaat minstens uit tien en maximum uit veertien leden. De algemene vergadering kiest, per diersector, uit de vier vertegenwoordigers twee bestuurders, van iedere taalrol één. De voorzitter en de ondervoorzitter worden verkozen door de leden van de raad van bestuur. Voorzitter en ondervoorzitter verschillen van taalrol. De duur van het mandaat van de leden van de raad van bestuur is bepaald op zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Het verlies van de hoedanigheid van lid van de algemene vergadering houdt automatisch het verlies in van de hoedanigheid van lid van de raad van bestuur.

De stichtende leden en de vertegenwoordigers van de erkende veeteeltverenigingen, leden van de raad van bestuur, kunnen maximum twee bevoegde personen voorstellen voor coöptatie, van elke taalrol één. De duur van het mandaat van de gecoöpteerde leden valt samen met dit van de leden van de raad van bestuur. Deze gecoopteerde leden mogen niet ouder zijn dan 70 jaar. De algemene vergadering bevestigt, met absolute meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, hun mandaat. De gecoöpteerde leden zijn ook stemgerechtigd.

§2 De Gewestelijke Ministers van Landbouw kunnen elk een ambtenaar van het Departement van Landbouw aanduiden die van rechtswege maar zonder beraadslagende stem, kan deelnemen aan al de zittingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. De beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur die de begroting van een Gewestelijk Ministerie van Landbouw zouden kunnen bezwaren, die de politiek gevolgd door dit departement inzake veeteelt zouden kunnen verbinden of die tegenstrijdig zouden geacht worden met het algemeen belang, zullen ter kennis gebracht worden van de Gewestminister door de ambtenaar, door hem aangeduid. Ze zullen slechts uitvoerbaar zijn mits goedkeuring van de betrokken Gewestminister.

Artikel 16. De raad van bestuur vergadert ingevolge de bijeenroeping van de voorzitter telkenmale dat de belangen van AVP zuls vergen, bovendien zal hij vergaderen op verzoek van twee zijner leden. De beslissingen van de raad van bestuur zijn slechts geldig wanneer ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het vereiste aantal leden niet bereikt wordt, zal de raad van bestuur op de volgende zitting geldig beraadslagen, welke ook het aantal aanwezige leden weze en over de voorwerpen op de dagorde vermeld. Een lid dat belet is kan zijn mandaat slechts aan een ander bestuurder overdragen. Deze laatste kan slechts één enkel mandaat aanvaarden.

Artikel 17. De raad van bestuur handelt als college. Alle bevoegdheden die bij deze statuten niet uitdrukkelijk worden toegekend aan de algemene vergadering worden toegekend aan de raad van bestuur. De beslissingen van de raad van bestuur worden getroffen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Artikel 18. Van alle vergaderingen van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de volgende raad van bestuur. De verslagen worden bewaard in een register dat op het secretariaat van AVP ter inzage ligt van de leden.

Artikel 19.

§1 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het leiden van AVP en de verwezenlijking van haar doel, voor het beheer van de gelden en van de materiële en morele belangen van AVP. Hij is bevoegd voor al wat niet door de wet en door onderhavige statuten uitdrukkelijk is voorbehouden aan de algemene vergadering. De rechtsvorderingen en andere vorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden namens AVP vervolgd door de raad van bestuur, op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter.

§2 Met het oog op de voorbereiding en uitvoering van beslissingen van de raad van bestuur kan een technisch comité worden opgericht. De raad van bestuur bepaalt de opdracht en de samenstelling van dit comité. De secretaris van AVP brengt verslag uit van de werkzaamheden van dit comité aan de raad van bestuur.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 20. Alle handelingen die AVP binden, en inzonderheid alle authentieke akten, worden geldig ondertekend door twee leden, aangewezen door de raad van Bestuur, zonder dat ze van een speciale machtiging daartoe moeten doen blijken tegenover derden.

Artikel 21. De functie van lid van de Raad van bestuur wordt niet bezoldigd. De algemene vergadering kan hun zitpenningen toekennen.

TITEL V SECRETARIAAT, THEASAURIE, PERSONEEL

Artikel 22. De raad van bestuur benoemt een secretaris en een penningmeester of een secretaries-penningmeester. Zij vervullen hun functie binnen de perken van de bevoegdheden die hun zijn overgedragen. Ze wonen de algemene vergadering bij alsmede de zittingen van de Raad van bestuur met raadgevende stem. De Raad van bestuur benoemt en ontzet, hetzij zelf, hetzij door overdracht van bevoegdheid, al de agenten, bedienden en personeelsleden van AVP, bepaalt hun bevoegdheden en bezoldigingen. Hij stelt eveneens de vergoedingen vast voor de onkosten in opdracht.

TITEL VI REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 23. Het boekjaar stemt overeen met het burgerlijk jaar. Op 31 december van elk jaar maakt de raad van bestuur de rekeningen op van ontvangsten en uitgaven. Ze legt ze ter goedkeuring voor aan de statutaire algemene vergadering. De algemene vergadering stelt telkenjare de begroting van het lopende boekjaar vast. De algemene vergadering kan ten allen tijde beslissen tot het opmaken van een buitengewone begroting voor meerdere boekjaren.

TITEL VII TOEZICHT

Artikel 24. De geschriften en de rekeningen van AVP staan onder het toezicht van een college van twee comissarissen, van iedere taalrol één, dat elk jaar doro de algemene vergadering wordt aangeduid. Elk jaar na de sluiting van het boekjaar brengt dit college verslag uit aan de algemene vergadering over de uitvoering van haar opdracht.

TITEL VIII ONTBINDING

Artikel 25. In geval van ontbinding zal het tegoed van AVP na aanzuivering van alle lasten, en na voorafgaandelijke goedkeuring van de gewestelijke Ministers bevoegd voor Landbouw, verdeeld worden volgens het voorstel van de algemene vergadering en binnen het raam van de wettelijke bepalingen. De algemene vergadering zal ten minste twee vereffenaars aanduiden en hun bevoegdheden bepalen.

TITEL IX ALLERLEI

Voor al de gevallen die niet voorzien zijn in onderhavige statuten, zullen de partijen zich beroepen op de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende verenigingen zonder winstgevend doel, inzonderheid artikel 8.

De bestuurder De bestuurder

Dr. Jean Devillers Jan De Boitselier

" " , Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg MOD 2.2

Benoeming van een secretaris-penningmeester door de algemene vergadering van 27 mei 2009

Wordt benoemd tot secretaris-penningmeester :

Ignace Lootvoet, Kruisstraat 4, 8647 Lo-Reninge (Lo), NN 73.11.13-043.13

De bestuurder De bestuurder

Dr. Jean Devillers Jan De Boitselier

Benoeming van 2 bijkomende bestuurders door de algemene vergadering van 15 juni 2010

Worden benoemd tot bestuurders :

Henri Herman, rue d'Once 2, 4590 Boirs, NN 59.06.30-315.66

Willy Mouton, Moereveldstraat 4, 8820 Torhout, NN 62.03.13-221.33

De bestuurder De bestuurder

Dr. Jean Devillers Jan De Boitselier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/02/2011
ÿþMOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

RésE ai Moni bel

BRUXELLES

Q2 20 b'U

Greffe

N° d'entreprise : 0409.020.690

Dénomination

(en entier) : ASSOCIATION POUR L'ORGANISATION DES CONCOURS GENERAUX D'ELEVAGE

{en abrégé) : CGE

Forme juridique : ASBL

Siège : AVENUE DU SUFFRAGE UNIVERSEL 49 - 1030 BRUXELLES

Objet de l'acte : MODIFICATION DES STATUS - NOMINATIONS

Statuts coordonnés, comme modifiés lors de l'assemblée générale du 27 mai 2009.

TITRE I DENOMINATION, SIEGE, OBJET, DUREE, MEMBRES, ORGANISATION INTERIEURE

Article 1. II est constitué entre les soussignés, une association sans but lucratif, sous la dénomination "Association pour l'Organisation des Concours Généraux d'Elevage", en abrégé "CGE".

Article 2. Le siège de CGE est établi : Avenue du Suffrage Universel, 49, à 1030 BRUXELLES, dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles. II pourra être transféré en tout autre endroit de l'agglomération bruxelloise.

Article 3. CGE a pour objet d'assurer l'organisation de concours généraux d'élevage et la participation à cette organisation des administrations et établissements publics, des sociétés privées et de toutes personnes physiques ou morales, dans la mesure où cette participation intéresse le secteur de la production animale. Cet objet peut être réalisé de toutes manières. Le conseil d'administration a qualité pour interpréter la matière et l'étendue de l'objet social.

Article 4. CGE est constituée pour une durée indéterminée. Elle peut être dissoute dans les formes et conditions prévues par la loi du 27 juin 1921.

Article 5. CGE est composée des membres fondateurs, des représentants des associations d'élevages agréées régionales qui veulent participer à la réalisation de l'objet social à raison de quatre représentants au maximum par secteur animal et, par secteur animal, au maximum deux représentants de chaque rôle linguistique, et éventuellement, de maximum 2 membres cooptés qui veulent faire profiter CGE de leur expérience.

Les représentants des associations d'élevage agréées sont désignés par ces associations elles-mêmes. Le nombre de membres n'est pas limité et ne peut être inférieur à trois.

La qualité de membre se perd par démission, adressée au conseil d'administration, par lettre recommandée à la poste, ou par exclusion, conformément à l'article 12 de la loi du 27 juin 1921.

Les secteurs animaux sont :

- bovins laitiers

- bovins viandeux

- chevaux

- porcs

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- petits ruminants

- animaux de basse-cour

Article 6. Les membres ne contractent aucune obligation personnelle relative aux engagements de CGE.

TITRE Il RESSOURCES

Article 7. Le conseil d'administration définit la cotisation annuelle des membres.

CGE peut recevoir notamment des subsides, des dons ou des legs, des redevances.

TITRE III ASSEMBLEE GENERALE

Article 8. L'assemblée générale est compétente de

1° la modification des statuts

2° la nomination et la révocation des administrateurs

3° la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération

4° la décharge aux administrateurs et aux commissaires

5° l'approbation du budget et de comptes

6° la dissolution de l'association

7° l'exclusion d'un membre

8° la transformation de l'association en société à finalité sociale

L'assemblée est présidée de droit par le président du conseil d'administration.

Article 9. Il doit être tenu chaque année, une assemblée générale ordinaire et ce, au siège social ou à tout autre endroit fixé dans la convocation.

Article 10. Le conseil d'administration ou son président peut convoquer en tout temps, des assemblées générales extraordinaires. A fa demande de au moins un cinquième des membres, l'assemblée générale sera convoquée endéans la huitaine, et ce pour une date qui ne pourra dépasser les trente jours.

Article 11. L'assemblée générale statue à la simple majorité des voix et quel que soit le nombre de membres présents, sauf dans le cas où le quorum de présence ou des majorités spéciales sont requises par la loi. En cas de partage des voix, la proposition sera rejetée. Pour le calcul des majorités, il n'est pas tenu compte des voix des membres qui s'abstiennent au vote, sauf dans les cas où le quorum de présence et des majorités spéciales sont nécessaires. Il y aura vote secret pour toutes les questions de personnes. Des décisions peuvent être prises en dehors de l'ordre du jour, moyennant l'assentiment unanime des associés ou de leurs délégués présents.

Article 12. L'assemblée générale ne peut valablement délibérer sur les propositions de modifications aux statuts que dans les conditions prévues par la loi.

Article 13. L'assemblée générale ne peut dissoudre CGE qu'en se conformant à la loi.

Article 14. Il est dressé procès-verbal de toutes les assemblées générales. Les procès-verbaux sont signés par le président et par le secrétaire. Le procès-verbal est mis à l'approbation de l'assemblée générale suivante. Les procès-verbaux sont conservés dans un registre au secrétariat de CGE afin d'être consultés par les membres.

ti MOD 2.2

TITRE iV CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 15.

§1 Le conseil d'administration se compose de dix membres au minimum et de quatorze membres au

maximum. L'assemblée générale choisit, par secteur animal, entre les quatre représentants, deux administrateurs, un de chaque rôle linguistique. Le président et le vice-président sont élus par les membres du conseil. Le président et le vice-président sont de rôle linguistique différent. La durée du mandat des membres du conseil est fixée à six ans. Ce mandat est renouvelable.

La perte de la qualité de membre de l'assemblée générale entraîne automatiquement la perte de la qualité de membre du conseil d'administration. Les membres fondateurs ainsi que les représentants des associations d'élevage agréées qui sont membres du conseil d'administration, peuvent proposer la cooptation de deux personnes au maximum, une par rôle linguistique, choisies pour leur compétence.

La durée du mandat des membres cooptés coïncide avec celle des membres du conseil d'administration. Ces membres cooptés ne peuvent être âgés de plus de 70 ans. L'assemblée générale confirme leur mandat à la majorité absolue des membres présents et représentés. Les membres cooptés ont aussi le droit de vote.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge §2 Les Ministres régionaux de l'Agriculture peuvent désigner chacun un fonctionnaire du Département de l'Agriculture qui assistera de droit, mais sans voix délibérative, à toutes les réunions de l'assemblée générale et du conseil d'administration. Les décisions de l'assemblée générale et du conseil d'administration qui auraient pour effet de grever le budget d'un Ministère régional de l'Agriculture, d'engager la politique de l'élevage suivie par ce département ou qui seraient jugées contraires à l'intérêt général, seront portées à la connaissance du Ministre régional par le fonctionnaire désigné par lui. Elles ne seront exécutoires que moyennant l'approbation du Ministre régional concerné.

Article 16. Le conseil d'administration se réunit sur la convocation du président aussi souvent que l'exigent les intérêts de CGE, il doit en outre, être réuni à la demande de deux de ses membres. Les décisions du conseil d'administration ne sont valables que si la moitié au moins de ses membres est présente ou représentée. Si le conseil d'administration ne s'est pas trouvé en nombre, il délibère valablement à la séance suivante, quel que soit le nombre de membres présents, et sur les objets portés à l'ordre du jour. Un membre empêché ne peut donner mandat qu'à un autre administrateur. Ce dernier ne peut recevoir qu'un seul mandat.

Article 17. Le conseil d'administration agit collégialement. Tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par ces statuts à l'assemblée générale sont de la compétence du conseil d'administration. Les décisions du conseil d'administration se prennent à la simple majorité des voix énoncées. En cas de parité des voix, la proposition sera rejetée.

Article 18. Il est dressé procès-verbal de toutes les réunions du conseil d'administration. Le procès-verbal est signé par le président et le secrétaire. il est mis à l'approbation du Conseil d'Administration suivant. Les procès-verbaux sont conservés dans un registre au secrétariat de CGE afin d'être consultés par les membres.

Article 19

§1 Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration de CGE et la réalisation de son objet, pour ta gestion des fonds et des intérêts matériels et moraux de CGE. Il est compétent de tout ce qui n'est pas expressément réservé par la loi et les présents statuts à l'assemblée générale. Les actions judicaires ou autres tant en demandant qu'en défendant, sont suivies au nom de CGE par le conseil d'administration, poursuites et diligences de son président.

§2 En vue de la préparation et de l'exécution des décisions prises par le Conseil d'Administration, un comité technique peut être mis en place. Le Conseil d'Administration détermine les tâches et la composition de ce comité. Le secrétaire du CGE fait rapport des activités du comité au Conseil d'Administration.

Article 20. Tous actes engageant CGE, et notamment tous actes authentiques sont valablement signés par deux membres désignés par le conseil d'administration, sans qu'ils aient à justifier d'un pouvoir spécial à l'égard des tiers.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 21. Les fondions de membre du conseil d'administration ne comportent pas de rémunération. L'assemblée générale peut leur allouer des jetons de présence.

TITRE V SECRETARIAT, TRESORERIE, PERSONNEL

Article 22. Le conseil d'administration nomme un secrétaire et un trésorier ou un secrétaire trésorier. Ils exercent leur fonction dans la limite des pouvoirs qui leur sont délégués. Ils assistent aux assemblées générales, aux réunions du conseil d'administration, avec voix consultative. Le conseil d'administration nomme et révoque soit par lui-même soit par délégation, tous les agents, employés et membres du personnel de CGE, fixe les attributions et les rémunérations. Il fixe également les indemnités pour frais de mission.

TITRE VI DES COMPTES ET BUDGETS

Article 23. L'exercice coïncide avec l'année civile. Chaque année, à la date du 31 décembre le conseil d'administration établit le compte des recettes et dépenses. II le soumet à l'approbation de l'assemblée générale statutaire. Chaque année, l'assemblée générale fixe le budget de l'exercice en cours. En tout temps, l'assemblée générale peut décider à dresser un budget extraordinaire pour plusieurs années.

TITRE VII SURVEILLANCE

Article 24. Les écritures et les comptes de CGE sont placés sous la surveillance d'un collège de deux commissaires, un de chaque rôle linguistique, choisis chaque année par l'assemblée générale statutaire à laquelle il fait rapport sur l'exécution de sa mission après clôture de l'exercice.

TITRE VIII DISSOLUTION

Article 25. En cas de dissolution, l'avoir de CGE après apurement de toutes charges, et après l'approbation préalable des Ministres régionaux compétents pour l'agriculture, sera réparti suivant proposition de l'assemblée générale et dans le cadre des dispositions légales. L'assemblée générale désignera au moins deux liquidateurs et déterminera leurs pouvoirs.

TITRE IX DIVERS

Pour tous les cas non prévus aux présents statuts, les parties se référeront à fa loi du 27 juin 1921, modifié par la loi de 2 mai 2002, sur les associations sans but lucratif, notamment l'article 8.

L'administrateur L'administrateur

Dr. Jean Devillers Jan De Boitselier

MOD 2.2

Volet B - Suite

Nomination d'un secrétaire-trésorier par l'assemblée générale du 27 mai 2009

Est nommé comme secrétaire-trésorier par l'assemblée générale du 27 mai 2009 : Ignace Lootvoet, Kruisstraat 4, 8647 Lo-Reninge (Lo), NN 73.11.13-043.13

L'administrateur L'administrateur

Dr. Jean Devillers Jan De Boitselier

Nomination de deux administrateurs supplémentaires par l'assemblée générale du 15 juin 2010

Sont nommés comme administrateurs par l'assemblée générale du 15 juin 2010 :

Henri Herman, rue d'Once 2, 4590 Boirs, NN 59.06.30-315.66

Willy Mouton, Moereveldstraat 4, 8820 Torhout, NN 62.03.13-221.33

L'administrateur L'administrateur

Dr. Jean Devillers Jan De Boitselier

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, ta fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Réservé

au

Moniteur

belge

Coordonnées
ASS. POUR L'ORGANISATION DES CONCOURS GENERA…

Adresse
BOULEVARD DU SUFFRAGE UNIVERSEL 49 1030 BRUXELLES

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale