ASSOCIATION POUR L'ORGANISATION ET LA GESTION D'EXPOSITIONS, EN NEERLANDAIS : VERENIGING VOOR ORGANISATIE EN BEHEER VAN TENTOONSTELLINGEN, EN ANGLAIS : ASSOCIATION FOR EXHIBITIONS ORGANISATION AND MANAGEMENT, EN ABREGE : EXPORG

Association sans but lucratif


Dénomination : ASSOCIATION POUR L'ORGANISATION ET LA GESTION D'EXPOSITIONS, EN NEERLANDAIS : VERENIGING VOOR ORGANISATIE EN BEHEER VAN TENTOONSTELLINGEN, EN ANGLAIS : ASSOCIATION FOR EXHIBITIONS ORGANISATION AND MANAGEMENT, EN ABREGE : EXPORG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 632.569.761

Publication

29/06/2015
ÿþ fie'" MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

i A



Ondememingsnr : Benaming

(varuit) : « Vereniging voor organisatie en beheer van

tentoonstellingen», in het Frans « Association pour l'organisation et la gestion d'expositions », in het engels «Association for exhibitions organisation and management»

(verkort) : EXPORG

Rechtsvorm : vzw, vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Edmond Parmentierlaan 48, 1150 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

STATUTEN

De ondergetekenden:

- Stevens, Daniel, consultant, Edmond Pamlentierlaan 48, 1150 Brussel, van Belgische nationaliteit,

- Serdyukova, Bronislava, tolk, Tweehuizenweg 67/6, 1200 Brussel, van Belgische nationaliteit,

- Liemeux, Pierre, doctor in de Geschiedenis, expert bij het Koninklijk Museum van het Leger en de

Krijgsgeschiedenis, Henri de Brouckerelaan 20, 1160 Brussel, van Belgische nationaliteit,

- Woronoff Georges, bedrijfsleider, Reeboklaan 19, 3080 Tervuren, van Belgische nationaliteit,

zijn op 4 mei 2015 In Sint-Pieters-Woluwe, Parmentierlaan 48, overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I - BENAMING, DUUR, ZETEL, INRICHTINGEN

Artikel 1,

De vereniging draagt de naam Vereniging voor organisatie en beheer van tentoonstellingen, in het Frans

"Association pour l'organisation et la gestion d'expositions", en in het Engels "Association for exhibitions

organisation and management", afgekort EXPORG.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Edmond Parmentierlaan 48, en valt

binnen het gerechtelijk arrondissement Brussel. Deze zetel kan naar een andere plaats in België worden

overgedragen,

Artikel 3.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel 4.

Bij beslissing van de raad van bestuur kan de vereniging zowel in België als in het buitenland kantoren,

centra, dochterondernemingen, vertegenwoordigingen of andere inrichtingen openen.

TITEL Il - DOEL

Artikel 5.

De vereniging streeft geen winst na en heeft als doel het bevorderen, de toenadering, de ontwikkeling, ondersteuning en versterking van culturele, wetenschappelijke, commerciële, economische, en menselijke relaties tussen enerzijds België (en eventueel ook het Groothertogdom Luxemburg) en anderzijds de Russische Federatie, en ook de landen die vroeger ten minste gedeeltelijk behoorden tot het Russische Rijk. Dit doet de vereniging door de creatie, organisatie, het design, de scenografie, de realisatie, het beheer, de bevordering, of deelname aan permanente en reizende tentoonstellingen, evenementen, studiedagen, conferenties, symposia, culturele evenementen, zij het historische, wetenschappelijke of economische, persconferenties, specifieke programma's en de totstandkoming van boeken, documenten, catalogi, of andere activiteiten die overeenkomen met de beoogde doelstellingen. Deze opsomming is niet limitatief,

Voor dit doel en voor alle doeleinden kan de vereniging de volgende acties ondernemen:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Déposé / Rt;y le

z~.

18 -06- 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

au greffe du triburefilit commerce

06~~ -

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" De bevordering van het beeld en de kennis van België in Rusland of in de betrokken landen en Rusland (en/of een of meer van deze landen) in België.

" Het organiseren van een of meerdere tentoonstellingen in Rusland, België en andere landen van het voormalige Russische Rijk, en ook in de Europese Unie, met name in de eerste plaats een tentoonstelling in Moskou over de relaties tussen Rusland en België, zoals historische, dynastieke, economische, politieke, culturele en wetenschappelijke relaties.

" Het zoeken naar sponsors en wetenschappelijke, professionele en financiële partners, het organiseren of bijdragen tot het adverteren van deze tentoonstellingen, evenementen of publicaties.

" Het oplijsten van objecten die men wil tentoonstellen, schatting van de prijzen en de verzekering van deze exposities.

" Het schrijven van of bijdragen tot de opstelling, de verspreiding en de reclame van catalogi van tentoonstellingen of boeken in verband met de tentoongestelde voorwerpen.

" Het aangaan, ontwikkelen, ondersteunen en versterken van relaties tussen verenigingen, ondernemingen, instellingen, organisaties of agentschappen, zowel privé als publiek, voor deze doeleinden.

" Het hergroeperen zowel individuen als rechtspersonen die ook geïnteresseerd zijn in de doelstellingen van de vereniging.

" Het te goeder trouw nastreven van de doelstellingen van deze statuten, in overeenstemming met zowel de vechtstelsels van de betrokken landen als de internationaal geldende normen.

" Het onderhouden van voorkeursrelaties met tentoonstellingencentra, overheidsinstanties, openbare of particuliere organisaties, zowel nationaal als internationaal, die soortgelijke doelstellingen nastreven of bevorderen,

" Het stellen van handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks op het doel betrekking hebben, het ontvangen van delegaties of het deelnemen aan activiteiten in de betrokken landen, het bieden van bijstand bij en zich interesseren voor elke activiteit die met het doel te maken heeft.

Artikel 6.

Voor zover de wet het toelaat, kan de vereniging streven naar materiële of andere voordelen, die haar toelaten haar doelstellingen te bereiken. Hiertoe mag de vereniging materiële of andere steun ontvangen onder de vorm van giften, legaten, subsidies of overdrachten die kunnen voortkomen van haar leden, nationale, Europese of internationale verenigingen, gouvernementele of niet-gouvernementele organisaties, semi-overheidsbedrijven, particulieren, overheden en/of andere commerciële bedrijven die zijn gevestigd in België of in het buitenland.

Artikel 7.

De vereniging kan zowel In België als in het buitenland roerende en onroerende goederen en apparatuur of faciliteiten die bestemd zijn voor de verwezenlijking van haar doel verwerven en bezitten.

TITEL III - LEDEN, TOETREDING, BIJDRAGE, UITSLUITING

Artikel 8.

Het minimum aantal leden van de vereniging wordt vastgesteld op vier. Zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon kunnen lid worden van de vereniging.

Artikel 9.

De vereniging bestaat uit werkende en toetredende leden. De raad van bestuur kan andere categorieën leden, zoals corresponderende leden en ereleden creëren,

De volheid van de rechten die aan het lidmaatschap van de vereniging zijn gekoppeld, met inbegrip van het recht te stemmen tijdens de algemene vergadering, behoort uitsluitend tot de werkende leden. Werkende leden zijn degenen die zijn ingeschreven in het ledenregister op de zetel van de vereniging; een kopie van dit register wordt neergelegd bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Wijzigingen in de samenstelling van de werkende leden worden vermeld in het ledenregister uiterlijk één maand na de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Toegetreden leden hebben het recht de algemene vergaderingen met raadgevende stem bij te wonen. Zij hebben echter niet het recht te stemmen.

Artikel 10.

Een natuurlijke of rechtspersoon die voldoet aan de doelstellingen van de vereniging, en die de jaarlijkse bijdrage heeft betaald, wordt toegelaten als toegetreden lid.

Elke natuurlijke of rechtspersoon die voldoet aan de doelstellingen van de vereniging, die de jaarlijkse bijdrage heeft betaald, en waarvan de toetreding door de raad van bestuur met een meerderheid van tweederde (2/3) van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd (zonder ter rechtvaardiging van hun keuze) wordt toegelaten als werkend lid.

De raad van bestuur kan een lid, naar eigen goeddunken en geval per geval, vrijstellen van het betalen van de jaarlijkse vergoeding of het bedrag van zijn bijdrage verminderen.

Artikel 11.

De leden die tot de verschillende categorieën behoren, zijn een bijdrage verschuldigd waarvan het bedrag, op voorstel van de raad van bestuur, door de algemene vergadering is vastgesteld. Het maximumbedrag van de bijdrage is vastgesteld op twaalfduizend (12.000 euro). Dit maximumbedrag wordt op 1 januari van elk jaar geïndexeerd, op basis van de prijsindex voor de consumptiegoederen van de maand december van het voorgaande jaar.

De jaarlijkse bijdrage wordt betaald binnen een termijn van twaalf (12) weken na het verzenden van de betalingsuitnodiging van deze bijdrage door de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een lid dal zijn verplichte bijdragen niet betaalt, kan worden geacht ontslag te nemen,

Artikel 12.

Elk lid Kan zich vrij terugtrekken uit de vereniging door de indiening van zijn ontslag bij de voorzitter van de

raad van bestuur.

Artikel 13.

De algemene vergadering kan besluiten tot het ontslag van een van haar leden, na het horen van zijn/haar

verdediging, met een meerderheid van tweederde van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd

zijn,

Artikel 14.

Noch afgetreden, overleden of uitgesloten leden, noch hun erfgenamen kunnen aanspraak maken op het

patrimonium van de vereniging.

TITEL IV - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15.

De algemene vergadering is samengesteld uit werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van

de Raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door een ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige

bestuurders.

Artikel 16.

De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

-Wijzigingen van de statuten;

-Benoeming en afzetting van bestuurders;

-Goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

-Uitsluiting van leden;

-Vaststelling van de jaarlijkse bijdrage;

-Ontbinding van de vereniging;

-Alle gevallen waarin de statuten zulks vereisen.

Artikel 17.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of zijn voorzitter, telkens wanneer de belangen van de vereniging dit vereisen.

De algemene vergadering komt jaarlijks tenminste één dag bijeen in het eerste semester, om de rekeningen van het voorgaande boekjaar goed te keuren en de begroting voor het volgende jaar vast te stellen.

Artikel 16.

De raad van bestuur of zijn voorzitter is ook verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer een vijfde (1/5) van de werkende leden hiertoe per aangetekende brief het verzoek richt aan de voorzitter van de raad van bestuur, waarin de agendapunten worden vermeld, 1n dit geval wordt de algemene vergadering binnen dertig (30) dagen na het verzoek bijeengeroepen, met aanduiding van de punten die op de dagorde moeten worden geplaatst.

Artikel 19.

De leden van de vereniging worden voor de algemene vergadering opgeroepen per gewone brief, per email, fax of via een publicatie in een nieuwsbrief, gericht aan alle werkende leden, dit ten minste tien kalenderdagen vôôr de datum van de algemene vergadering.

Artikel 20.

De bijeenroeping bevat de agenda van de algemene vergadering, alsmede de plaats, dag en tijd waar deze zal warden gehouden.

Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden, komt op de agenda. Deze voorstellen moeten de Raad van bestuur ten minste 8 dagen vôôr de algemene vergadering bereiken.

Artikel 21.

Opdat de algemene vergadering geldig kan beraadslagen, dient ten minste een derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn.

Na beraadslaging worden de beslissingen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden genomen, ingeval van gelijke verdeling van de stemmen, is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, de persoon die de algemene vergadering voorzit, doorslaggevend,

Artikel 22.

Tijdens de algemene vergadering mag een lid worden vertegenwoordigd door een ander lid, Niemand kan echter houder zijn van meer dan drie volmachten,

Artikel 23.

De beslissingen van de algemene vergadering worden bijgehouden in een register dat op de zetel van de vereniging door de secretaris-generaal wordt bewaard, en ter beschikking van de leden staat. De uittreksels van dit register worden ondertekend door een bestuurder.

TITEL V - DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit drie leden.

MOI) 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 25.

De bestuurders worden verkozen door de algemene vergadering, onder de werkende leden van de

vereniging,

De duur van het mandaat is drie jaar, tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist.

De zijn hemieuwbaar en warden onbezoldigd uitgeoefend. Indien hij dit nodig acht, kan de raad van bestuur

echter een vergoeding aan de bestuurders toekennen.

Artikel 26.

De raad kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris-generaal, een penningmeester, en eventueel

één of meer ondervoorzitters. Deze laatste functie mag met die van secretaris-generaal of penningmeester

worden gecombineerd.

Artikel 27.

De raad komt ten minste éénmaal per jaar bijeen. De bijeenroeping en de agenda van de vergadering

worden schriftelijk of per e-mail door de voorzitter of, bij gebreke hiervan, door twee bestuurders verzonden

naar de leden van de raad niet later dan drie (3) dagen voor de datum van vergadering. De raad wordt

voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door een ondervoorzitter, of

door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Artikel 28.

De raad heeft de meest uitgebreide bevoegdheden met betrekking tot het bestuur en het beheer van de

zaken van de vereniging. Alles wat niet aan de algemene vergadering is voorbehouden door de wel van 27 juni

1921 (zoals nadien gewijzigd), behoort tot de bevoegdheid van de raad.

Als zij dat nodig acht, kan de raad zowel in België als in het buitenland iedereen, zelfs wie geen deel

uitmaakt van de vereniging, voor bepaalde of onbepaalde duur in dienst nemen voor het uitoefenen van

bepaalde taken, van administratieve en/of andere werkzaamheden die nodig zou zijn om het doel van de

vereniging te bereiken.

Artikel 29.

De raad kan enkel geldig beraadslagen als de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissingen van de raad worden bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden genomen.

In het geval van gelijke verdeling van de stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur of,

bij diens afwezigheid de stem van de persoon die de raad voorzit, doorslaggevend.

De beslissingen worden vastgelegd in notulen, bijgehouden in een speciaal register en ondertekend door de

voorzitter,

Artikel 30.

De vereniging is ten aanzien van derden geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad, of door

twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

Artikel 31.

Elke bestuurder kan bij de beraadslagingen van de raad op grond van een schriftelijke volmacht warden

vertegenwoordigd door een andere bestuurder, Niemand kan meer dan één volmacht krijgen,

Artikel 32.

De mandaten van de bestuurders eindigen door herroeping door de algemene vergadering, vrijwillig ontslag

van de leden, het verstrijken van het mandaat, het overlijden van de bestuurder of diens

handelingsonbekwaamheid.

De ontslagnemende bestuurder verwittigt vooraf schriftelijk de raad van bestuur.

Artikel 33.

De raad van bestuur kan een aantal van haar bevoegdheden delegeren aan bijzondere gevolmachtigden,

leden of niet-leden van de raad, of kan volmacht geven.

Artikel 34.

De raad van bestuur stelt de rekeningen van ontvangsten en uitgaven van het afgelopen boekjaar en de

begroting voor het volgende boekjaar op. De rekeningen van het vorige boekjaar en de begroting voor het

volgende boekjaar worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI - WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN, ONTBINDING

Artikel 35.

De algemene vergadering kan enkel geldig beraadslagen over wijzigingen van de statuten, als zij uitdrukkelijk worden vermeld in de oproeping, en ten minste tweederde (2/3) van de werkende leden, op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien tweederde (2/3) van de leden tijdens de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering wordt ten vroegste vijftien (15) dagen na de eerste vergadering bijeengeroepen.

Een wijziging Kan maar worden aangenomen bij meerderheid van tweederde (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze gekwalificeerde meerderheid is vereist tijdens zowel de eerste als de tweede vergadering.

De wijziging die betrekking heeft op het duel van de vereniging, kan enkel worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze gekwalificeerde meerderheid is vereist tijdens zowel de eerste als de tweede vergadering.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Mou2.2

Luik B - vervolg

Artikel 36.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen tot ontbinding van de vereniging, onder dezelfde

voorwaarden als een wijziging van het doel van de vereniging (artikel 35, vierde alinea).

TITEL VII -ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 37.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint bij de oprichting van

de vzw en eindigt op 31 december 2015.

Artikel 38.

In geval van ontbinding van de vereniging en na vereffening van de rekeningen, wordt het netto-actief van

de vereniging door de algemene vergadering toebedeeld aan de Stichting voor het behoud van het Russische

erfgoed in de Europese Unie, of als deze niet meer bestaat, aan een andere rechtspersoon met een

vergelijkbaar doel en missie, of bij gebreke daaraan, aan een liefdadigheidswerk.

Artikel 39_

Alles wat niet is voorzien door deze akte van oprichting, wordt geregeld overeenkomstig met de bepalingen

van de wet van 27 juni 1921, zoals nadien gewijzigd.

Tijdens de algemene vergadering van 4 mei 2015, werden als bestuurders benoemd: Daniel Stevens, Bronistava Serdyukova, and Pierre Liemeux

Tijdens het raad van bestuur van 4 mei 2015, hebben de bestuurders de hierna vermelde personen In de

volgende functies benoemd:

Voorzitter, en belast met het dagelijks bestuur Daniel Stevens

Ondervoorzitter en secretaris-generaal: Bronislava Serdyukova

Ondervoorzitter en penningmeester: Pierre Liemeux

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

29/06/2015
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MaD2.2

N° d'entreprise :

Dénomination (en entier) :

Rcçu Io

18 -06-t'265'-

au greffe du tri.3aeerl de commerce

¬ rnernphcme Rrrrcre>118R

053z . s69 ia

« Association pour l'organisation et la gestion d'expositions », en néerlandais « Vereniging voor organisatie en beheer van tentoonstellingen», en anglais « Association for exhibitions organisation and management »

(en abrégé) : EXPORG

Forme juridique : ASBL, association sans but lucratif

Siège : Avenue Edmond Parmentier 48 1150 Bruxelles

Objet de l'acte Constitution

STATUTS

Entre les soussignés :

- Stevens, Daniel, consultant, avenue Edmond Parmentier 48, à 1150 Bruxelles, de nationalité belge,

- Serdyukova, Bronislava, interprète, Chemin des Deux Maisons 67/6, de nationalité belge,

- Liemeux, Pierre, docteur en histoire, expert au Musée Royal de l'Armée et d'Histoire militaire, avenue

Henri de Brouckère 20 à 1160 Bruxelles, de nationalité belge,

- Woronoff Georges, bedrijfsleider Reeboklaan 19, 3080 Tervuren, de nationalité belge

il est convenu ce 4 mai 2015 à 1150 Bruxelles, avenue Parmentier 48, de constituer une association sans

but lucratif conforme à la loi du 27 juin 1921, et d'en arrêter les statuts comme suit :

TITEL I  DÉNOMINATION, DUREE, SIÈGE, ETABLISSEMENTS

Article 1.

L'association est dénommée « Association pour l'organisation et la gestion d'expositions », en néerlandais « Vereniging voor organisatie en beheer van tentoonstellingen», en anglais « Association for exhibitions organisation and management », en abrégé EXPORG

Article 2.

Le siège de l'association est établi Avenue Edmond Parmentier 48, à 1150 Bruxelles et ressortit à

l'arrondissement judiciaire de Bruxelles. Ce siège peut être transféré en tout autre lieu en Belgique,

Article 3.

L'association est établie pour une durée indéterminée,

Article 4.

Sur décision du conseil d'administration, l'association peut ouvrir, tant en Belgique qu'à l'étranger, des

bureaux, des centres, des filiales, des représentations ou tous autres établissements.

TITRE Il - OBJET

Article 5.

L'association n'a aucun but lucratif et a pour objet la promotion, le rapprochement, le développement, le soutien et la consolidation des relations culturelles, scientifiques, commerciales, économiques, et humaines, entre, d'une part, la Belgique (ainsi que, le cas échéant, le Grand-Duché de Luxembourg) et d'autre part la Fédération de Russie ainsi que les pays ayant fait partie jadis, au moins partiellement, de l'Empire russe, entre autres par la conception, l'organisation, le design, la scénographie, la réalisation, la gestion, la promotion, ou la participation à des expositions permanentes ou itinérantes, manifestations, journées d'études, colloques, sy_mposiums,._évenements_culturels, historiques,. scientifiques ou économiques conférences de presse,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

programmes spécifiques et par la réalisation de livres, documents, catalogues, ou à toutes autres activités qui correspondent aux objectifs poursuivis, les énumérations aux présentes n'étant pas limitatives.

A cet effet et à toutes fins utiles, l'association pourra notamment:

- Promouvoir l'image et la connaissance de la Belgique en Russie ou dans les pays concernés et de la Russie (et/ou d'un ou plusieurs de ces pays) en Belgique,

,- Organiser une ou plusieurs expositions à réaliser en Russie, en Belgique et dans d'autres pays de l'ancien empire russe ainsi que dans l'Union Européenne. Et en premier lieu une exposition à Moscou sur les relations belgo-russes, telles qu'historiques, dynastiques, économiques, politiques, culturelles et scientifiques,

- Rechercher des sponsors et partenaires scientifiques, professionnels et financiers, organiser ou contribuer à l'organisation d'une publicité pour ces expositions, événements ou publications

- Rédiger des listes d'objets à exposer, à l'estimation des prix et l'assurance des objets exposés,

- Rédiger ou contribuer à la rédaction, à la diffusion et à la publicité de catalogues d'expositions ou de livres en rapport avec les sujets exposés

- Etablir, développer, soutenir et consolider toutes relations entre les associations, les entreprises, les institutions, les organisations et/ou les organismes, tant privés que d'Etat, dans ces buts.

- Regrouper toutes personnes tant physiques que morales intéressées par les objectifs poursuivis par l'association.

- Poursuivre les objectifs prévus aux présents statuts dans un respect de bonne foi tant des législations des pays concernés, que des normes internationales en vigueur.

- Maintenir des relations privilégiées avec les centres d'expositions, les autorités gouvernementales, les organisations publiques ou privées, tant nationales qu'internationales, qui poursuivent ou encouragent des objectifs similaires.

- Accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son objet, recevoir des délégations ou participer à des actions dans les pays concernés, prêter son concours et s'intéresser à toute activité dans des domaines similaires à son objet.

Article 6,

Dans les limites autorisées par la loi, l'association pourra rechercher des avantages matériels ou autres, qui lui permettraient de réaliser les objectifs poursuivis, A cet effet, elle pourra aussi recevoir toutes aides matérielles ou autres sous la forme de dons, legs, subsides ou transferts qui pourraient provenir de ses membres, d'associations nationales, européennes ou internationales, d'organisations gouvernementales ou non-gouvernementales, d'organismes, de parastataux, de personnes morales, de personnes privées, de pouvoirs publics et/ou de toutes autres sociétés commerciales qui sont situés tant en Belgique, qu'à l'étranger.

Article 7,

L'association pourra acquérir et posséder, tant en Belgique qu'à l'étranger, des biens mobiliers et

immobiliers, du matériel ou des équipements, qui sont destinés à ia réalisation de son objet.

TITEL III -- MEMBRES, ADMISSION, COTISATION, EXCLUSION

Article 8,

Le nombre minimum de membres de l'association est fixé à quatre. Toute personne physique et toute

personne morale peut devenir membre de l'association,

Article 9.

L'association se compose de membres effectifs et adhérents. Le conseil d'administration peut créer d'autres

catégories de membres, tels que membres correspondants et membres d'honneur,

La plénitude des droits liés à l'affiliation à l'association, y compris le droit de vote dans l'assemblée générale, appartient exclusivement aux membres effectifs. Les membres effectifs sont ceux qui sont inscrits dans le registre des membres tenu au siège de l'association; une copie de ce registre est déposée au greffe du Tribunal de Commerce. S'il y a des changements dans la composition des membres effectifs, un registre des membres mis à jour sera déposé dans le mois à compter de l'anniversaire de la déposition des statuts.

Les membres adhérents ont le droit d'assister aux assemblées générales avec voix consultatives. Toutefois, ils n'ont pas le droit de vote.

Article 10,

Sera admise en tant que membre adhérent, toute personne physique ou morale qui adhère aux objectifs poursuivis par l'association, et qui a payé la cotisation annuelle.

Sera admise en tant que membre effectif, toute personne physique ou morale qui adhère aux objectifs poursuivis par l'association, qui a payé la cotisation annuelle et dont l'admission a été approuvée par le conseil d'administration avec une majorité de deux tiers (213) des administrateurs présents ou représentés, sans devoir justifier leur choix.

MOD22

Le conseil d'administration peut dispenser un membre, de façon discrétionnaire et au cas par cas, de payer

,. la cotisation annuelle ou diminuer le montant de sa cotisation.

Article 11.

Les membres appartenant aux diverses catégories sont redevables par anticipation d'une cotisation annuelle dont le montant est fixé, sur proposition du conseil d'administration, par l'assemblée générale. Le montant maximum de la cotisation est fixé à douze mille (12.000 EUR). Ce montant maximum sera indexé au ler janvier de chaque année, sur base de l'indice des prix à la consommation du mois de décembre de l'année précédente,

La cotisation annuelle doit être payée par chaque membre dans un délai de douze (12) semaines suivant l'envoi de la demande de paiement de cette cotisation par l'association.

Peut être réputé démissionnaire, le membre qui ne paie pas les cotisations qui lui incombent dans les délais prévus.

Article 12.

Tout membre est libre de se retirer de l'association en adressant sa démission au Président du conseil

d'administration.

Article 13.

L'assemblée générale pourra prononcer l'exclusion d'un de ses membres, après l'avoir entendu en sa

défense, à la majorité des deux tiers des membres effectifs présents ou représentés.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge Article 14.

Les membres démissionnaires, décédés ou exclus, de même que leurs héritiers, ne peuvent faire valoir

aucuns droits sur le patrimoine de l'association.

TITRE IV -- ASSEMBLEE GENERALE

Article 15.

L'assemblée générale est composée des membres effectifs et est présidée par ie président du conseil d'administration ou, en son absence, par un vice-président, ou à défaut par le plus âgé des administrateurs présents.

Article 16.

L'assemblée générale est exclusivement compétente pour;

- Les modifications aux statuts;

- La nomination et la révocation des administrateurs;

- L'approbation des budgets et des comptes;

- L'exclusion de membres;

- La fixation des montants des cotisations annuelles;

- La dissolution de l'association;

- Tous les cas où les statuts l'exigent.

Article 17.

L'assemblée générale est convoquée par le conseil d'administration ou son président, chaque fois que

l'intérêt de l'association l'exige.

L'assemblée générale se réunit annuellement un jour au minimum à fixer dans le courant du premier

semestre, afin d'approuver les comptes de l'exercice écoulé et pour fixer le budget de l'exercice suivant.

Article 18.

Le conseil d'administration ou le président est également obligé de convoquer l'assemblée générale dès le moment où un cinquième (1/5) des membres effectifs en adresse la demande au président du conseil d'administration par lettre recommandée, dans laquelle les points de l'ordre du jour sont mentionnés, Dans ce cas, l'assemblée générale sera convoquée dans les trente (30) jours calendriers de la demande avec mention des points à inclure dans l'ordre du jour.

Article 19.

Les membres de l'association sont convoqués à l'assemblée générale par simple lettre missive, par mail électronique, par télécopie ou par publication dans un bulletin éventuel, adressé à tous les membres effectifs et adhérents au moins dix jours calendriers avant la date de tenue de l'assemblée générale.

Article 20.

La convocation contient l'ordre du jour de l'assemblée générale, ainsi que l'endroit, le jour et l'heure où elle

sera tenue.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

iuSOp 2.2

Toute proposition signée d'un nombre de membres effectifs au moins égal au vingtième (1120) est portée à l'ordre du jour; ces propositions doivent parvenir au conseil d'administration au moins 8 jours avant la tenue de l'assemblée générale.

Article 21,

,L'assemblée générale dûment convoquée délibère valablement à condition qu'au moins un tiers des membres effectifs soient présents ou représentés.

Après délibération, les résolutions sont prises à la majorité simple des membres effectifs présents ou représentés, En cas de partage des votes, le vote du président du conseil d'administration ou, en son absence, de la personne qui préside l'assemblée générale, sera décisif.

Article 22

Tout membre peut se faire représenter à l'assemblée générale par un autre membre. Cependant, toute

personne ne pourra être porteur de plus de trois procurations.

Article 23.

Les résolutions de l'assemblée générale sont inscrites dans un registre, conservé au siège de l'association par le secrétaire général qui le tient à la disposition des membres. Les extraits à fournir de ce registre sont signés par un administrateur.

TITRE V -- CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 24.

L'association est administrée par un conseil d'administration qui se compose de trois membres.

Article 25.

Les administrateurs sont élus par l'assemblée générale parmi les membres effectifs de l'association.

La durée du mandat des administrateurs est de trois ans, sauf décision contraire de l'assemblée générale.

Les mandats sont renouvelables et ils sont exercés à titre gracieux, Toutefois, s'il le juge nécessaire, le

conseil d'administration pourra attribuer une indemnité aux administrateurs.

Article 26.

Le conseil choisit en son sein un président, un secrétaire-général et un trésorier, et éventuellement un ou

des vice-présidents, cette dernière fonction étant cumulable avec celle de secrétaire général ou de trésorier

Article 27,

Le conseil se réunit au moins une fois par an. La convocation et l'ordre du jour de la réunion doivent être transmis par écrit ou par email par le président ou, à défaut, par 2 administrateurs, et parvenir aux membres du conseil au plus tard trois (3) jours avant la date de réunion« Le conseil est présidé par le président du conseil d'administration ou, en son absence, par un vice-président, ou à défaut par le plus âgé des administrateurs présents.

Article 28.

Le conseil possède les pouvoirs les plus étendus en ce qui concerne l'administration et la gestion des affaires de l'association. Tout ce qui n'est pas réservé expressément à l'assemblée générale par la loi du 27 juin 1921, telle que modifiée subséquemment, est de la compétence du conseil.

S'il le juge nécessaire, te conseil pourra, pour des durées déterminées etlou indéterminées, tant en Belgique qu'à l'étranger, engager toute personne, même ne faisant pas partie de l'association, pour l'exécution de fonctions déterminées, de travaux administratifs et/ou autres qui seraient nécessaires à la réalisation de l'objet de l'association.

Article 29.

Le conseil délibère valablement si la moitié des administrateurs sont présents ou représentés,

Les décisions du conseil sont prises à la majorité simple des membres présents et/ou représentés.

En cas de partage des votes, le vote du président du conseil d'administration ou, en son absence, de la

personne qui préside le conseil, sera décisif.

Elles sont consignées dans des procès-verbaux, signées par le président et inscrites dans un registre

spécial.

Article 30.

L'association est valablement représentée envers les tiers par le président du conseil, ou par deux

administrateurs agissant conjointement.

Article 31.

Tout administrateur peut se faire représenter aux délibérations du conseil par un autre administrateur, sous

procuration écrite. Cependant, aucune personne ne pourra être porteur de plus d'une procuration.

M0[) 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

,b%Ige

Volet B - Suite

Article 32.

Les mandats des administrateurs se terminent par révocation par l'assemblée générale, démission

volontaire du membre, expiration du mandat, décès de l'administrateur ou en cas d'incapacité légale de

l'administrateur.

L'administrateur qui démissionne doit en informer d'avance le conseil d'administration par écrit.

Article 33,

Le conseil d'administration peut déléguer certains de ses pouvoirs à des mandataires spéciaux, membres

ou non du conseil, ou émettre des procurations.

Article 34,

Le conseil d'administration dresse les comptes des recettes et des dépenses de l'exercice écoulé, ainsi que le budget de l'exercice suivant. Les comptes de l'exercice écoulé et le budget du prochain exercice seront soumis à l'approbation de l'assemblée générale.

TITRE VI  MODIFICATIONS AUX STATUTS, DISSOLUTION

Article 35.

L'assemblée générale ne peut valablement délibérer sur les modifications aux statuts que si les modifications sont explicitement indiquées dans la convocation et si l'assemblée réunit au moins les deux tiers (2/3) des membres effectifs, qu'ils soient présents ou représentés.

Si les deux tiers (2/3) des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement, quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze (15) jours après la première réunion.

Aucune modification ne peut être adoptée qu'à la majorité des deux tiers (2/3) des voix des membres présents ou représentés; cette majorité qualifiée est exigée à la première ainsi qu'à la deuxième réunion.

Toutefois, la modification qui porte sur l'objet de l'association, ne peut être adoptée qu'à la majorité des quatre cinquièmes (4/5) des voix des membres présents ou représentés; cette majorité qualifiée est exigée à la première ainsi qu'à la deuxième réunion.

Article 36.

L'assemblée générale ne peut prononcer la dissolution de l'association que dans les mêmes conditions que

celles relatives à la modification de l'objet de l'association (Article 35, 4ième paragraphe).

TITRE VII  DISPOSITIONS GENERALES

Article 37.

L'année sociale commence le ler janvier et se termine le 31 décembre de chaque année. La première

année sociale débute à la création de l'ASBL et se termine le 31 décembre 2015.

Article 38.

En cas de dissolution de l'association et après apurement des comptes, le patrimoine de l'association sera affecté, par l'assemblée générale, au profit de la Fondation pour la Préservation du Patrimoine russe dans l'Union européenne, ou, si elle n'existait plus, à une autre personne morale ayant un but et un objet analogue à celle-cl, ou, à défaut, ayant un but caritatif.

Article 39.

Tout ce qui n'est pas prévu par les présents statuts est régi conformément aux dispositions de la loi du 27

juin 1921, telle que modifiée subséquemment.

Lors de l'Assemblée générale du 4 mai 2015 au siège social, ont été désignés comme administrateurs Daniel Stevens , Bronislava Serdyukova et Pierre Liermeux précités

Lors du Conseil d'administration du 4 mai 2015, les administrateurs ont désigné en qualité de

Président, mandataire à la gestion journalière: Daniel Stevens

Vice-présidente, secrétaire générale : Bronislava Serdyukova

Vice-président, trésorier: Pierre Liemeux

M&atttinnecsautdaddcatiiatepaggeid Akereet4o.1Jintmtí;ggfiielennttiexdrienlnuseattnnboutdd4gsssnnewoujdeqecgoanees

a9gnoppnumiri¢tdaèQtaEt:eatgenmeeoeiti6ap Idà4aedtitiasnweïoggal>3meeé§9tvScbdsaitise

MieteMS btQffiepifeiilree

Coordonnées
ASS. POUR L'ORGANISATION ET LA GESTION D'EXP…

Adresse
AVENUE EDMOND PARMENTIER 48 1150 WOLUWE-SAINT-PIERRE

Code postal : 1150
Localité : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Commune : WOLUWE-SAINT-PIERRE
Région : Région de Bruxelles-Capitale