AUGUSTE ORTS

Association sans but lucratif


Dénomination : AUGUSTE ORTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 884.997.811

Publication

26/04/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N URil.112kII III

BRUSSEL

1 7 APR 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0884.997.811

Benaming

(voluit) : Auguste Orts

(verkort)

Rechtsvoren Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Aalststraat 7-11, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Aanpassing leden Raad van Bestuur en Algemene Vergadering

Uittreksel Proces-Verbaal Algemene Vergadering d.d. 12 maart 2013

1. De Algemene Vergadering heèft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van de volgende personen als bestuurder:

DRIESMANS, Dave Carl, Onze Toevluchtstraat 6, 3010 Kessel-Lo (°Oostende, 11 april 1976)

2. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder voor een periode van twee jaar (tot 15 maart 2015):

DEVLIEGER, Lionel Ivan Renaud, Jean Valderslaan 39, 1060 Brussel (°Rwamagana (Ruanda), 7 december 1972)

3. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten het mandaat als bestuurder van de volgende personen verlengd voor een periode van twee jaar (tot 15 maart 2015):

LAUWERS, Sophie Leone M, Paalstraat 103, 1080 Brussel (°Hamme, 27 oktober 1966)

PALMERS, Geert Emile V, Middaglijristraat 31, 1210 Sint-Joost-ten-Node (°Hasselt, 17 augustus 1968)

4. De Algemene Vergadering- heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van de volgende personen als lid:

ROELANDT, Els Yvonne Gustaaf, Ten Bos 8, 1790 Affligera (°Aalst, 11 oktober 1967) RUYTERS, Marc Eugène H, Koning Albertlei 15, 2650 Edegem (°Antwerpen, 8 november 1952)

5. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als lid:

LAUWAERT, Maria Gabrielle Elisabeth, Achtergrá+rht 11, 1017 WLAmsterdam, Nederland (°Antwerpen, 28

februari 1978)

SPALIVIERO, Rosa, Locquenghienstraat 39, 1000 Brussel ("Dakar (Senegal), 29 november 1981)

Brussel, 12 maart 2013

Voor de vereniging

Auguste Orts

Bestuurders,

PALMERS, Geert

LAUWERS, Sophie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid win de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Luik B - Vervolg

Uittreksel Proces-Verbaal Raad van Bestuur d.d. 12 maart 2013

X



txoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad



MOD 2.2

1. De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van de volgende personen als bestuurder:

DRIESMANS, Dave Carl, Onze Toevluchtstraat 6, 3010 Kessel-Lo (°Oostende, 11 april 1976)

2. De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig de statuten beslist dat de taakverdeling binnen de Raad van Bestuur als volgt zal worden uitgeoefend:

Gedeeld voorzitterschap:

DEVLIEGER, Lionel Ivan Renaud, Jean Volderslaan 39, 1060 Brussel (°Rwamagana (Ruanda), 7 december

1972)

LAUWERS, Sophie Leone M, Paalstraat 103, 1080 Brussel (*Hamme, 27 oktober 1966)

PALMERS, Geert Emile V, Middaglijnstraat 31, 1210 Sint-Joost-ten-Node (°Hasselt, 17 augustus 1968)

Brussel, 12 maart 2013

Voor de vereniging

Auguste Orts

Bestuurders,

PALMERS, Geert

LAUWERS, Sophie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. var Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(eni bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

12/10/2011
ÿþ M0D 2.2

:3 Q3x In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b e Jelgisch Staatsblad -12/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Vc behc

aar

Belt Staal

BRUSSEL

Griffie

*11153981*

Ondernemingsar : 0884.997.811

Benaming

(voluit) : Auguste Orts

(verkort)

Rechtsvorm : Verening zonder winstoogmerk

Zetel : Auguste Ortsstraat 20-25, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging statuten  Ontslag en benoeming bestuurders  Ontslag en benoeming leden

Uittreksel Proces-Verbaal Algemene Vergadering d.d. 7 september 2011

1. De Algemene Vergadering van Auguste Orts vzw heeft op haar vergadering op 7 september 2011, conform artikel 5 van haar statuten, wijzigingen aangebracht aan de statuten van de vereniging, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad dd. 15 november 2006.

Het overzicht van de wijzigingen ziet er als volgt uit:

- in het voormalig artikel 1 werd de maatschappelijke zetel gewijzigd van "Auguste Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel" naar "Aalststraat 7-11, 1000 Brussel in het gerechtelijk arrondissement Brussel".

- in het voormalig artikel 5 werd bepaald dat de uitnodiging voor de algemene vergadering schriftelijk, per brief of per e-mail, gebeurt.

- in het voormalig artikel 6 werd de mogelijkheden wat betreft de samenstelling van een orgaan van dagelijks bestuur uitgebreid: "De Raad van Bestuur kan een orgaan van dagelijks bestuur instellen waarbij het dagelijks bestuur van de vereniging, evenals de vertegenwoordiging van de vereniging voor wat betreft het dagelijks bestuur, wordt overgedragen aan één of meerdere van haar leden, haar bestuurders of via extrastatuaire volmacht aan derden."

De statuten luiden vanaf deze datum dan ook als volgt:

Artikel 1.

De vereniging wordt genoemd 'Auguste Orts' en heeft haar maatschappelijke zetel te Aalststraat 7-11, 1000 Brussel in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel de verspreiding en de promotie van cultuur te bevorderen binnen een zo ruim mogelijk landschap door o.a. de realisatie, promotie, verkoop en distributie van audiovisuele activiteiten en afgeleiden, de organisatie van manifestaties (festivals, losse voorstellingen, rondreizende programma's), vormende activiteiten (lezingen, cursussen), publicaties, optredens, advies aan programmatoren en organisatoren en alle activiteiten die daarmede verband kunnen houden.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en

vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 3:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 4:

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum drie leden. Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, die het op de agenda plaatst van de algemene vergadering. Deze beslist hierover zonder verhaal. De vereniging vraagt geen bijdrage aan haar leden.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdrage heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief op per e-mail. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Artikel 5:

De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. De leden worden minimum twintig dagen voor de vergadering schriftelijk, per brief of per e-mail, uitgenodigd. De dagorden wordt op de uitnodiging vermeld. De algemene vergadering beslist geldig, wanneer twee derden van de leden aanwezig zijn. Elk lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn statutenwijziging, benoemen en afzetten van bestuurders, goedkeuring begroting en rekeningen, vrijwillige ontbinding, aanvaarding nieuwe leden en uitsluiting leden.

Artikel 6:

De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden, die benoemd worden door de algemene vergadering. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan om het maatschappelijke doel van de vereniging te realiseren. Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

De Raad van Bestuur kan een orgaan van dagelijks bestuur instellen waarbij het dagelijks bestuur van de vereniging, evenars de vertegenwoordiging van de vereniging voor wat betreft het dagelijks bestuur, wordt overgedragen aan één of meerdere van haar leden, haar bestuurders of via extrastatutaire volmacht aan derden. Deze leden van het orgaan van dagelijks bestuur verzorgen alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van één lid van het orgaan van dagelijks bestuur. De opdracht van een lid van het orgaan van dagelijks bestuur eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzettingen en verlies van lidmaatschap. Een lid van het orgaan van dagelijks bestuur kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere mandaten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders samen.

Artikel 7:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van hel afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op, deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artiker 8:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOU 22

De eigendommen van de vereniging zullen na ontbinding toegewezen worden aan een werk waarvan het cultureel doel het best overeenkomt met het doel van de vereniging. De algemene vergadering beslist over de toewijzing van de goederen.

Artikel 9:

Voor alle gevallen, die niet voorzien zijn door de statuten, zijn de beschikkingen van de Wet van 27 juni 1921 van toepassing. Alzo goedgekeurd op de algemene vergadering van 7 september 2011 gehouden te Brussel.

2. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van de volgende personen als bestuurder:

ASSELBERGHS Herman, Vrijheidsplein 2/9, 1000 Brussel (°Mechelen, 4 mei 1962)

DE BOER, Manon Shanti, Jupiterlaan 171, bus 15, 1190 Vorst (°Kodaicinal (India), 7 december 1966)

3. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder:

LAUWERS, Sophie Leone M, Paalstraat 103, 1080 Brussel (°Hamme, 27 oktober 1966)

PALMERS, Geert Emile V, Middaglijnstraat 31, 1210 Sint-Joost-ten-Node (°Hasselt, 17 augustus 1968)

4. De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor 2 jaar. Het mandaat kan verlengd worden.

5. De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

6. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van de volgende personen als lid:

DE SMET, Chantal Josephine A, Nieuwsland 48, 9000 Gent (°Oostende, 13 november 1945)

7. De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als lid:

DEVLIEGER, Lionel Ivan Renaud, Jean Volderslaan 39, 1060 Brussel (eRwamagana (Ruanda), 7 december 1972)

LAUWERS, Sophie Leone M, Paalstraat 103, 1080 Brussel (°Hamme, 27 oktober 1966)

RUYTERS, Marc Eugène H, Koning Albertlei 15, 2650 Edegem (°Antwerpen, 8 november 1952)

Brussel, 7 september 2011

Voor de vereniging

Auguste Orts

Voorzitter,

DAVE DR1ESMANS

M0D 2.2

Luik B - Vervolg



Uittreksel Proces-Verbaal Raad van Bestuur d.d. 7 september 2011

1. De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van de volgende personen als bestuurder:

Voorzitter:

ASSELBERGHS Herman, Vrijheidsplein 2/9, 1000 Brussel (°Mechelen, 4 mei 1962)

Secretaris:

DE BOER, Manon Shanti, Jupiterlaan 171, bus 15, 1190 Vorst (°Kodaicinal (India), 7 december 1966)

2. De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig de statuten beslist dat de taakverdeling binnen de Raad van Bestuur als volgt zal worden uitgeoefend:

Gedeeld voorzitterschap:

LAUWERS, Sophie Leone M, Paalstraat 103, 1080 Brussel (°Hamme, 27 oktober 1966)

DRIESMANS, Dave Gari, Onze Toevluchtstraat 6, 3010 Kessel-Lo (Leuven) (*Oostende, 11 april 1976)

PALMERS, Geert Emile V, Middaglijnstraat 31, 1210 Sint-Joost-ten-Node (°Hasselt, 17 augustus 1968)

Brussel, 7 september 2011

Voor de vereniging

Auguste Orts

Voorzitter,

DAVE DRIESMANS

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/05/2015
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II In II 1111111

*15066007*

A

111

nepraoeleedfQrltvangen op

M i An. ~~9 ~,~,~ri'

A.

ter

griffie ;,  Griffie

~ ~, ck, .ut~~nonAlstalige--

rechfibank van koophandel Brussel

Ondernemingsnr : 0884.997.819

Benaming

(voluit) : Auguste Orts

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Aalststraat 7-11, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Verlenging mandaten Raad van Bestuur

Uittreksel Proces-Verbaal Algemene Vergadering d.d. 24 oktober 2014

De Algemene Vergadering verlengt het mandaat van de drie bestuurders :

DEVLIEGER, Lionel Ivan R., Jean Volderlaan 39, 1060 Brussel (°Rwamagana (Ruanda), 7 december 1972)

LAUWERS, Sophie M., Paalstraat 103, 1080 Brussel (°Hamme, 27 oktober 1966)

PALMERS, Geert EmileV., Middaglijnstraat 31, 1210 Sint-Joost-ten-Node (*Hasselt, 17 augustus 1968)

De Algemene Vergadering keurt goed om voortaan de bestuurdersmandaten niet langer te beperken in tijd.: Overeenkomstig de statuten (artikel 6) "wordt de vereniging geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie leden, die benoemd worden door de algemene vergadering" en "eindigt het mandaat van de leden van de raad van bestuur bij overlijden, ontslag of ontzetting door de Algemene Vergadering". Een statutenwijziging is dus niet van toepassing om een beperking in tijd van de bestuurdersmandaten op te heffen.

Brussel, 24 april 2015,

Voor de vereniging

Auguste Orts,

Bestuurders,

DEVLIEGER, Lionel

PALMERS, Geert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AUGUSTE ORTS

Adresse
AALSTSTRAAT 7-11 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale