AUTOHANDEL BRUSSEL

Divers


Dénomination : AUTOHANDEL BRUSSEL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 533.753.782

Publication

10/05/2013
ÿþ MOA 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111e 11101t!11,1111111111

BRUSS~

2 9 AVR 2413

Gd-Me

(55 1s3 `111

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : Autohandel Brussel

Rechtsvorm ; CVOA

Zetel : Sint-Annadreef 68B, 1020 Brussell Onderwerp akte : oprichting

Heden op donderdag 11 april 2013 verklaren onderstaande comparanten per publicatiedatum hierbij overtegaan naar oprichting van een cooperatieve vennootschap onbeperkte aansprakelijkheid genaamd: "Autohandel Brussel' op te richten, afgekort "A.B."

Comparanten:

Oprichtende vennoten:

1. 50% van de aandelen; Mutlu Sakar; Stille Vennoot

2. 25% van de aandelen; lsmail Sakar NN:84.04.17-455.51, geboren op 17 april 1984, te Velsen en

wonende aan de linkhoutstraat 305, 3560 Lummen.

3, 25% van de aandelelen; Eddy De Plée 1D-kaartnummer: 591-1881631-30 geboren op 17

september 1976, te Brussel, wonende Goorstraat 75, 3140 Bever te België

De beherende vennoot is alleen gelast met het dagelijkse bestuur. De beherende vennoot is de officiele statutaire zaakvoerder, MET ONBEZOLDIGDE MANDAAT. Als beherende vennoot treed op Dhr SAKAR ISMAIL, ..o

De heer Sakar lsmail brengt zijn diploma bedrijfsbeheer in vanaf oprichtingsdatum en voor onbepaalde duur.

De heer De Plée Eddy brengt zijn getuigschrift Garagehouder-hersteller in vanaf oprichting en voor onbepaalde duur, met onbezoldigd mandaat (in bijberoep),

Machten;

De inschrijvers c.q. de stille vennoten zijn niet bevoegd om namens de vennootschap in en buiten rechte op te treden voor of namens de vennootschap.

-Conform het wetboek van Venncotschappen en onder volgende bedingen:

De statuten luiden als volgt;

1:Naam -Duur- Zetel- Doel

Artikel; 1 benaming

De naam van de vennootschap is Autohandel Brussel, afgekort A,B. en dient tevens ten alle tijden vermeld te worden in alle documenten en correspondentie CVOA; cooperatieve vennootschap cnbeperkt aansprakelijkheid.

Artikel: 2

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur

Op de laatste blz van Luik B vermelden , Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(eni

bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel: 3 maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Sint-Annadreef 68B te 1020 Brussel. De vennootschap staat zich vrij ingeheel belgie te vestigen, ook in Frans taalgebied. Ingeval van vestiging in Frans taalgebied dient de statuten van de oprichtingsakte te worden vertaald in het Frans of te worden herschreven aan de benodigde bepalingen op dat moment.

Artikel: 4 doel

Het doel van de onderneming is als volgt;

-Activiteiten als garagehouder en hersteller van voertuigen.

-Activiteiten als handeismaatschappij in het ruimste woord des zin alsmede het inkoop en verkoop, op consignatie of commissie, of als vaste winst marge, in klein of ais groothandel zoals: personenauto's, bestelwagens, vrachtwagens en andere rollend materieel; alsmede onderdelen, Alle aanverwante activiteiten ter reparatie of het doorkomen van de technische keuring van voertuigen opgesteld door de wet.

-Alle verrichtingen die betrekking hebben op het nemen of afsluiten van verzekeringen en hypotheken, met in achtneming van de wettelijke beperkingen en openbare instellingen.

II: KAPITAAL- AANDELEN

artikel: 5 kapitaal

Het maatschappelijke kapitaal wordt bepaald op ¬ 6200, -EURO, er worden 62 (tweeënzestig) aandelen uitgeschreven, met een nominale waarde van ¬ 100,- (Honderd Euro) per aandeel. De volstorting van de aandelen kunnen opgevraagd worden, doormiddel van een algemene vergadering, waarop dit besloten wordt.

De omzetting naar een CVBA gaat via authentieke akte en voistordng van de aandelen van een minimum van 6200 euro op het geplaatste kapitaal.

artikel; 6 Overdracht van aandelen

Buiten het eenparig akkoord van de algemene vergadering is geen overdracht van aandelen of deelbewijzen toegelaten.

BESTUUR- VERTEGENWOORDING- CONTRÔLE

artikel 6: bestuur

Het bestuur van de vennootsdhap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerder(s), natuurlijke personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de,bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, niet de mogelijkheid een deel van deze" bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, zullen alle zaakvoerders gezamenlijk moeten optreden om alle handelingen te stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als

verweerder, Bij het bekend maken van een nieuwe of bijkomende zaakvoerder, worden zijn bevoegdheden en

of uitzonderingen gepubliceerd.

De Plée Eddy met ID-kaartnummer: 591-1881631-30 wordt benoemd tot bijkomende zaakvoerder , met onbezoldigd mandaat (in bijberoep), die zijn mandaat aanvaard. De vennootschap legt hem bestuurlijke beperkingen op: namens de vennootschap mag hij geen leningen of hypotheken op naam van de vennootschap aangaan.

De Plée Eddy neemt de dagelijkse leiding over de reparaties van voertuigen.

De vennootschap wordt bestuurd door de administratieve bestuurder Dhr, Ismail Sakar NN:84.04.17 455.51.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zaakvoerders die geen aandelen hebben, hebben in principe geen stemrecht op de algemene vergadering. Zij dienen wel aanwezig te zijn op de algemene vergadering, voor het brengen van hun verslag en geven van advies, en de vennootschap te besturen onder de gebruikelijke manier.

Artikel: 7

Het overlijden van een vennoot is geen aanleiding tot het ontbinden van de vennootschap.

ln geval van overlijden van een vennoot wordt de vennooschap niet ontbonden. De erfgenamen kunnen de vereffening niet vorderen maar hebben recht op de waarde van het sdheidingsaandeel van hun rechtsvoorgander in de vennootschap, zoals die zal blijken uit de balans van het boekjaar waarin deze overleden is, te berekenen volgens artikel 8..van deze statuten. Ook kunnen de erfgenamen van de overledenen vennoot worden, indien zij voldoen aan de vereisten van de statuten of van de algemene vergadering.

In geval van overlijden, wettelijke onbekwaamverklaring of verhindering van de zaakvoerder zal de algemene vergadering op verzoek van een of meerdere vennoten een vennoot of een derde als bewindsvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te stellen gedurende de door de algemene vergadering vast te stellen tijd, zonder dat deze een maand te boven mag gaan.

Artikel: 8

Wanneer volgens de wet of de statuten een uittredend vennoot dan wel de erfgenamen of schuldeiser van een vennoot recht hebben op de waarde van zijn scheidingsaandeel, dan wordt dit berekend op het kapitaal en de reserves overeenstemmend met het betreffend aantal aandelen. Het scheidingsaandeel is opeisbaar na verloop van zes maanden te rekenenvan de goedkeuring van de jaarrekening. De algemene vergadering kan toestaan deze betaling eerder te doen.

artikel: 9 aandeelhouders register

Op de maatschappelijke zetel wcrdt een register van de vennoten gehouden. Dit omvat:

1. de juiste aanduiding van elke comparant en zijn aandeel of deelbewijs;

2. aanduiding van zijn storting;

3. de uitreding of overdracht van aandelen of deelbewijzen op datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder en de beniticiant ingeval van overdracht ter zake van overlijden.

artikel: 10 Machten van de stille vennoten en vennoten

1. contrôle op de vennootschap; inzien van aandeelhoudersregister, notulen, correspondentie, boekhouding laten controleren door externe accountant op kosten van de vennootschap.

2. deelnemen aan de algemene vergadering.

3 een aandeel, ongeacht de omvang, zeer groot of minimaliseerbaar telt mee ais een stem op de algemene

vergadering.

4.hun akkoord geven in verband met dividenduitkering, bestemmen winst bij neerleggen van de resultaten

rekening.

1V: ALGEMENE VERGADERING

artikel; 11 algemene vergadering

De algemene vergadering wordt gehouden op laatste maandag van december. Indien het op een feestdag valt, de eerst volgende dag. De algemene vergadering kan door de zaakvoerder of raad van bestuur verdaagd, geschorst of uitgesteld worden met maximaal 3 weken. Echter dienst de balans van de vennootschap te worden neergelegd na maximaal, na de tweede algemene vergadering, dient die te worden goedgekeurd. Een derde algemene jaarvergadering is wettelijk uitgesloten.

V: -INVENTARIS - JAARREKENING-RESERVE-WINSTVERDELING

artikel: 12 boekjaar

Het boekjaar begint jaarlijks op 1 januari en eindigt op 31 december elk jaar. Uitzondering is de eerste boekjaar die begint op datum van publicatie in het staatsblad.

artikel: 13 benoemingen van het resultaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Over de bestemming van het resultaat zal beslist warden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de comparanten wordt vereist.

artikel: 14 Reserves

Als de vennootschap winst maakt, zal er een reserve aangelegd worden van 5% tot de reserves een tiende bedragen van het maatschappelijke kapitaal.

Artikel: 15 dividend uitkeringen

Er mogen geen uitkeringen geschieden indien de netto actief gezakt is met een tweede (112) van het minimum te storten bedrag (vaste kapitaal) van 6200 euro. Als de netto actief 3100 euro is of lager wordt mag men geen uitkeringen doen, De statutaire minimum kapitaal bedraagt dan ook 3100 euro om bovenstaande redenen.

VI: - ONTBINDING-VEREFFENING

artikel: 16

De vennootschap kan ontbonden worden op de volgende anderstaande wijze:

1. Gerechtelijke wijze

2. Niet indien den van 3 opeenvolgende jaarbalansen

3. Bij besluit van de algemene vergadering om diverse redenen

zoals: twee opeenvolgende verliesgevende jaarresultaten.

4. Als minimaal twee of meer vennoten willen uitreden.

VII.- DIVERSE BEPALINGEN

artikel: 17 onderstaande wetsartikelen van de W. van Vennootschappen dienen te worden gerespecteerd;

afdeling I

Art. 350

De coöperatieve vennootschap is een vennootschap die is samengesteld uit een veranderlijk aantal vennoten met veranderlijke inbrengen.

Art. 361

De persoonlijke schuldeisers van de vennoot kunnen slechts beslag leggen op de rente en dividenden die toekomen aan de vennoot en op het aandeel dat bij de onbinding van de vennootschap aan deze wordt toegekend,

Afdeling 11. - Overdracht en overgang van aandelen

Art, 362

De aandelen kunnen vrij worden overgedragen aan vennoten, in voorkomend geval onder de voorwaarden " bepaald in de statuten.

Derden kunnen slechts toetreden indien zij

1° bij name worden aangewezen in de statuten;

2° behoren tot door de statuten bepaalde categorieën en voldoen aan de wettelijke of statutaire vereisten

om vennoot te zijn; in dit geval wordt de toestemming daartoe gegeven door de algemene vergadering, tenzij de

statuten die bevoegdheid aan een ander orgaan opdragen.

Art. 374

De vennoot die is uitgetreden, uitgesloten of zijn aandelen gedeeltelijk heeft teruggenomen, heeft recht op uitkering van de waarde van zijn aandelen, zoals die zal blijken uit de balans van het boekjaar waarin deze

gebeurtenis heeft plaatsgehad. -

+ Art. 375

ln geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot, hebben zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op uitkering van de waarde van zijn aandeel overeenkomstig artikel 374.

Art. 376

Q'e uitgetreden of uitgesloten vennoten of, in geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot, zijn erfgenamen, schuldeisers of vertegenwoordigers kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen.

Art. 427

Het recht van de vennoten op uitkering van de waarde van hun aandeel ontstaat eerst en naarmate deze uitkering niet tot gevolg heeft dat het netto-actief, zoals bepaald in artikel 429, daalt beneden het vaste gedeelte van het kapitaal.

Art. 428

Jaarlijks wordt door de algemene vergadering van de nettowinst een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Art. 429

§ 1. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten

I° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

§ 2. Elke uitkering die in strijd is met § I moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Art. 436

§ 1. Niettegenstaande enig hiermee strijdig beding, wordt tot een wijziging van de statuten met het oog op de omzetting van een cooperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid in een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid besloten door de algemene vergadering, met inachtneming van de voorwaarden vereist voor een wijziging van de statuten.

In afwijking van artikel 66, derde lid, moet zo'n wijziging op straffe van nietigheid worden vastgesteld bij authentieke akte. Bij elke daaropvolgende wijziging van de statuten moet, op straffe van nietigheid, eveneens worden voldaan aan het vormvoorschrift van de authentieke akte.

§ 2. Alvorens tot de wijziging wordt besloten, wordt een staat van activa en passiva van de vennootschap opgemaakt, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld en waarin het bedrag van het eigen vermogen wordt opgegeven. Een door de vennoten aangewezen bedrijfsrevisor of een externe accountant brengt verslag uit over die staat en vermeldt inzonderheid of er enige overwaardering van het netto-actief héeft plaatsgehad.

§ 3. De akte waarbij de oprichting van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt vastgesteld, vermeldt het bedrag van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal, bepaald overeenkomstig artikel 394.

§ 4, De beperkte aansprakelijkheid geldt uitsluitend voor verbintenissen yan de vennootschap aangegaan vanaf het tijdstip waarop deze wijziging overeenkomstig artikel 76 aan derden kan worden tegengeworpen.

§ 5. De bestuurders zijn jegens de belanghebbenden hoofdelijk gehouden

1° voor het verschil tussen het eigen vermogen zoals dat blijkt uit de staat en het bedrag van het vaste kapitaal bedoeld in § 3;

2° tot vergoeding van de schade die het onmiddellijke en rechtstreekse gevolg is van de kennelijke overwaardering van het eigen vermogen zoals dat blijkt uit voornoemde staat;

3° tot vergoeding van de schade die het onmiddellijk en rechtstreeks gevolg is van de nietigheid die voortvloeit uit een schending van § 1, tweede lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

." fr'~

f %Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad



MACHTIGINGEN:

De statutaire zaakvoerder Dhr, Ismail Sakar wordt gemachtigd tot

-het in ontvangst nemen en kwijting te verlenen tegenover alle administraties van posterijen, besteldiensten,

spoorwegen, of andere brieven, colli zendingen, postorderij zendingen of bestellingen van de vennootschap, al

dan niet aangetekend of wel aangetekend, geadresseerd aan de vennootschap

-het vervullen van alle formaliteiten bij de BTW kantoren, KBO-kantoren, gemeentelijke of provenciale

snstel3ingen, etsmede post, telefoon, telegraat en douanes.

-het huren van een koffer of kluis

-het ondertekenen van subrogratiekwijtschriften en aangiftes van schuldvorderingen

-de vennootschap te vertegenwoordigen bij akten van Hypotheekoverdracht,

-Het openen van een bankrekening in name van de vennootschap, het aanvragen van rekening

coourantkrediet, het aanvragen van leningen of creditcard zonder maximum bedrag.

-Het aanvragen van; of alles in het werk stellen om een voertuig te kopen op krediet of te leasen, alsmede

het in ontvangst te nemen namens de vennootschap

-Het doen van bankverrichtingen zoals; geld storten, betalingen of overschrijvingen doen, geld opnemen

namens de vennootschap etc. etc.

-Het verzorgen van belastingaangiftes en alle zaken hieromtrent in eigen persoon of door het aanwijzen van

een gemachtigde.

Voor eensluidende uitreksel ter bekend making

Tegelijk hierbij neergelegd bij griffie, oprichtingsakte ter publicatie.

De statutaire zaakvoerder

Ismail Sakar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instiurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
AUTOHANDEL BRUSSEL

Adresse
SINT-ANNADREEF 68B 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale