BE.SOURCE

Divers


Dénomination : BE.SOURCE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 831.323.949

Publication

12/08/2014
ÿþ MOI) 2.2

119a-4-TO: 1 Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

IIM1111011

=te- 20*

PT-71. iFF-1 I rn

Greffe

N° d'entreprise 0831.323.949

Dénomination

(en entier) : be.Source

(en abrégé) :

Forme juridique : Fondation privée

Siège : Avenue Delleur 22 à 1170 Bruxelles

Obiet de l'acte: Nomination d'un administrateur

Il résulte du procès-verbal de la réunion du conseil d'administration tenue le 29 janvier 2014 que:

Le Président du Conseil d'administration suggère aux membres du Conseil d'administration d'accueillir 1a Princesse Daïné d'Arenberg, née à Uccle le 15 janvier 1972 et domiciliée avenue Victor Emmanuel III, 51 à 1180 Bruxelles, en tant que membre du Conseil d'administration de be.Source, ce que les membres acceptent à l'unanimité.

Pour extrait conforme,

Henri d'Arenberg Président

Daniel van Steenberghe Vice-Président

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto: Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso: Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

30/12/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11!!11,1111111,1,111111

Vc beht aar Belç Staal

r

MISSEL

1 fi DEC. 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0831.323.949

Benaming

(voluit) : be.Source

(verkort) : Private Stichting

Rechtsvorm : Delleurlaan nummer 22 te Watermaal-Bosvocrde (1170 Brussel)

Zetel

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Uit het proces-verbaal van de raad van bestuur van de private stichting "be.Source", met maatschappelijke zetel te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel) Delleurlaan, 22, ondernemingsnummer 0831.323.949, opgemaakt voor Meester Gérard 1NDEKEU, Notaris met standplaats te Brussel, op dertien november tweeduizend dertien, geregistreerd op het tweede registratiekantoor van Jette op zevenentwintig november nadien, boek 50 blad 66 vak 9, geïnd door de ontvanger Wim ARNAUT, adviseur a.i., blijkt dat de raad onder andere beslist heef om de statuten aan te passen in het nederlandstalige versie en dit na de wijziging van de franstalige statuten.

TITEL I

NAAM -- MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DUUR  KAPITAAL

ARTIKEL 1  NAAM

De Stichting neemt de naam "be.Source" aan.

ARTIKEL 2 - ZETEL

De zetel van de Stichting wordt gevestigd te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel), Delleurlaan, 22.

Hij kan worden verplaatst naar eender welke andere plaats in België door een beslissing van de Raad van

Bestuur genomen conform de bepalingen van artikel 9, hierna volgend. Elke verplaatsing van de zetel

van de Stichting moet worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats van de zetel van de Stichting en gepubliceerd in de maand van haar datum in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3 - DUUR

De Stichting wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL II

DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN VAN DE STICHTING

ARTIKEL 4  DOELEINDEN

De Stichting heeft tot doeleinden, zowel in België als in het buitenland, het welzijn en het levenskader van

de minst begoeden te verbeteren en de intergenerationele uitwisselingen te bevorderen door te steunen op

lokale initiatieven en door maatschappelijke werken of andere instellingen financieel te ondersteunen door het

inzamelen van fondsen.

ARTIKEL 5  ACTIVITEITEN

De Stichting zal deze doeleinden voornamelijk verwezenlijken door middel van de hierna beschreven

activiteiten

1)Selectiecriteria aannemen, selectie van projecten en ontwikkeling van caritatieve programma's;

2)Fondsenwervingen bij welbepaalde donors;

3)Fondsen toebedelen aan caritatieve programma's van geselecteerde projecten;

4)Beheer en coördinatie van de werving en verdeling van de fondsen toegewezen aan de caritatieve

programma's van de geselecteerde projecten en toezicht op hun gebruik;

5)Organisatie van concerten, exposities, conferenties, lessen, partnerships of activiteiten, op uiteenlopende

manieren, inclusief de media en de nieuwe technologieën, op diverse plaatsen, sites en gebouwen met een

historisch of esthetisch karakter;

6) Publicatie en verspreiding van alle types werken en dragers;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

In het algemeen kan de Stichting alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van de door haar gestelde doeleinden. Zij kan met name steun verlenen aan en zich interesseren voor elke activiteit verwant met die doeleinden of die het mogelijk maakt om deze laatste beter te doen uitkanen; za kan de Stichting zich aarstutten b andere tinste44ingesº%, vesenigtingen, sttchttngen of maatschappijen met de bedoeling op te komen voor een doel dat verenigbaar is met het door haar gestelde doel.

TITEL III

BESTUUR EN CONTROLE VAN DE STICHTING

ARTIKEL 6  SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. De Stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minstens vier leden, natuurlijke personen. De bestuurders worden bij de oprichting benoemd. Zij worden later via cooptatie aangewezen door de leden van de Raad van bestuur, die beraadslaagt in overeenstemming met artikel 9 van de statuten. In geval van de toepassing van artikel 7.2 van de statuten, zal de persoon aangewezen om verkozen te worden in de hoedanigheid van voorzitter, automatisch/eveneens worden aangewezen in de hoedanigheid van bestuurder.

2. De benoeming van elke bestuurder moet voorafgaandelijk de goedkeuring verkrijgen van ZDH Prins Henri d'Arenberg, geboren op 20 mei'1961 te Tervuren, hierna de "Oprichter" genoemd. De Stichting zal ingeval van overlijden, onbekwaamheid of ontslag van de Oprichter, de echtgenote van de Oprichter en/of minstens één van hun kinderen moeten hebben als bestuurder. Vanaf hun meerderjarigheid, is elkeen van de desbetreffende kinderen verkiesbaar in de hoedanigheid van bestuurder; ingeval vare overlijden, altreden, onbekwaamheid of ontslag, zullen hun opeenvolgende vervangers aangewezen worden uit hun respectievelijke rechtstreekse descendenten, mannelijk of vrouwelijk, zodanig dat elk van de familietakken voortkomend uit de voorvermelde kinderen, een vertegenwoordiger heeft in de Raad van Bestuur; wanneer de descendenten niet verkiesbaar zijn, zal de bestuurder aangewezen worden uit de echtgenoten van dezelfde tak, en bij gebrek aan dezen, uit de voogden van desbetreffende descendenten; ingeval het mandaat van een tak vacant is, voor welke reden dan ook, zal de benoeming van de bestuurder door de Raad Van Bestuur gebeuren op gemeenschappelijk voorstel van een kandidaat door de overgebleven takken of op voorstel van de overgebleven tak.

3. De duur van het bestuurdersmandaat is vier jaar, behalve voor de Oprichter, wiens mandaat van onbepaalde duur is. De bestuurders bepalen bij gezamenlijk akkoord een rol om de graduele vernieuwing van de mandaten toe te laten.

4. Het bestuurdersmandaat eindigt;

e. door het verloop van de termijn van het mandaat;

b. door vrijwillig aftreden;

c. door overlijden;

d. door ontslag waartoe is beslist door de Oprichter,

e. door ontslag waartoe is beslist door de Raad van Bestuur bij meerderheid van twee derde van de stemmen van de bestuurders in functie, de stem van de Oprichter inbegrepen, exclusief de stem van de betrokken bestuurder die niet zal deelnemen aan de beraadslaging.

f. door gerechtelijk ontslag uitgesproken door de Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald door de wet en met name in geval van grove nalatigheid.

5, Geen enkel aftreden van een bestuurder zal worden aanvaard, noch zal enig ontslag mogelijk zijn, als de Raad van Bestuur minder dan vier leden zou tellen. Deze onmogelijkheid zal blijven bestaan zolang de Raad van Bestuur niet meer uit minstens vier leden is samengesteld.

6. Het mandaat van bestuurder wordt gratis uitgeoefend, behoudens anders beslist door de Raad van Bestuur en behoudens wat is bepaald in artikel 15 van de statuten.

7, De Raad van Bestuur kan eveneens de titel "Erevoorzitter", een eretitel en met adviserend stemrecht, toebedelen aan een persoon die memorabele diensten ten voordele van de Stichting heeft verricht.

ARTIKEL 7  VOORZITTER, SECRETARIS, PENNINGMEESTER

1.Het voorzitterschap van de Raad van Bestuur is toebedeeld aan de Oprichter, tenzij deze hiervan afziet. De Raad van Bestuur benoemt in zijn midden voor de duurtijd van hun respectievelijke mandaten als bestuurders, een Voorzitter indien de Oprichter van zijn voorzitterschap heeft afgezien, een Vice-Voorzitter en een penningmeester. Hun mandaat zal gratis worden uitgeoefend, behoudens toepassing van artikel 15 van de statuten. De Raad van Bestuur kan ook een algemeen secretaris en een adjunctpenningmeester benoemen die niet noodzakelijk deel moeten uitmaken van de Raad.

2.In geval van overlijden onbekwaamheid of ontslag van de Oprichter, zal de voorzitter verkozen worden uit de leden van zijn familie (met inbegrip van de echtgenote van de Oprichter) die bestuurders zijn van de Stichting of uit iedere andere persoon die aangewezen door deze laatsten, die dan voorafgaandelijk aangewezen zal worden als bestuurder conform artikel 6.1 van de statuten. De voorzitter op dergelijke wijze verkozen, zal de bevoegdheden van de Oprichter zoals voorzien in deze statuten uitoefenen.

De voorzitter is met name belast met het bijeenroepen en voorzitten van de raad. De vice-voorzitter is met name belast met het bijstaan van de voorzitter en met zijn vervanging in geval van verhindering. De algemeen secretaris is met name belast met het opstellen van de notulen, het zorgen voor de bewaring van de documenten en het overgaan tot het zo spoedig mogelijk neerleggen van de bij Wet vereiste akten. De penningmeester is met name belast met het bijhouden van de rekeningen, de aangifte bij de belastingen en, in

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

voorkomend geval, het neerleggen van de jaarrekening ter griffie van de bevoegde rechtbank of bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 8  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1, De Raad van Bestuur vergadert telkens ais het belang van de Stichting het vereist en minstens één keer

per jaar, op schriftelijke oproep van de voorzitter of, in geval van verhindering, van de algemene secretaris.

2. De oproep wordt verzonden per gewone brief, per e-mail of fax minstens acht dagen voor de datum die is vastgesteld voor de vergadering van de Raad, en bevat de dagorde. De Raad van Bestuur beraadslaagt alleen over de punten die op de dagorde staan. Uitzonderlijk kan een niet op de dagorde ingeschreven punt worden besproken ais twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen.

3. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of als hij afwezig is, door de vice-voorzitter, of als deze laatste afwezig is, door de oudste aanwezige bestuurder.

4.De Raad van Bestuur kan geldig zetelen via teleconferentie, videoconferentie of via elk ander middel van telecommunicatie.

ARTIKEL 9  BERAADSLAGINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. De bestuurders oefenen hun functie collegiaal uit.

2. Behalve in de gevallen waarin door deze statuten een bijzonder aanwezigheidsquorum vereist is, beraadslaagt de Raad geldig ais de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Ais dit quorum niet bereikt is, kan binnen acht dagen een nieuwe raad met dezelfde dagorde worden bijeengeroepen, en kan deze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders beraadslagen.

3, De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die houder is van een behoorlijk ondertekende schriftelijke volmacht. Elke bestuurder kan slechts houder van één enkele volmacht zijn.

4. Elk lid beschikt over een stem. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, met inbegrip van de stem van de Oprichter. Behalve in de gevallen waarin door deze statuten een bijzondere meerderheid vereist is, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend. De weerhoudingen en blanco stemmen worden niet meegerekend in de telling van de meerderheid. Wanneer de beslissing betrekking heeft op de benoeming van de voorzitter omwille van het overlijden, de onbekwaamheid of het ontslag' van de Oprichter, wordt de beslissing van de Raad van Bestuur genomen bij een meerderheid van drie vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

5. in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen, kan de Raad van Bestuur beslissingen nemen of bekrachtigen door een circulaire stemming, conform artikel 9.4, hierboven vermeld, die schriftelijk of met elk ander communicatiemiddel met een schriftelijke drager is uitgedrukt. Deze beslissingen worden gedateerd op de datum dat de laatste bestuurder zijn handtekening heeft aangebracht.

ARTIKEL 10  NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen die worden ingeschreven in een register dat bijgehouden wordt op de maatschappelijke zetel. Deze notulen worden opgesteld door de secretaris (secretaresse) van de vergadering en worden ondertekend door de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 11  BELANGENCONFLICTEN

Ais een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een persoonlijk belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de beraadslaging van de Raad van Bestuur in verband met deze beslissing plaatsvindt, Hij mag de vergadering bijwonen maar zal niet deelnemen aan de beraadslagingen noch aan de stemmingen in verband met deze beslissing. Zijn gemotiveerde verklaring moet bij de notulen worden gevoegd. Bovendien moet hij, als de Stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, deze laatsten in kennis stellen van deze situatie.

ARTIKEL 12 -- BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen en beheren van de Stichting, Hij vertegenwoordigt deze laatste in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De Raad van Bestuur kan voor een al dan niet bepaalde periode een of meer adviescomités oprichten waarvan hij de samenstelling en de opdracht zal vaststellen, in de volgende domeinen (zonder dat deze opsomming uitputtend is): ethiek, logistiek en communicatie, financieel, juridisch, artistieke selectie en opvolging, human resources en risicobeheer. Behoudens bijzondere volmacht van de Raad zullen dergelijke comités geen beslissings- of vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

De Raad kan een erecomité vormen dat bedoeld is om de Stichting te steunen, en kan er bekende prominenten uit diverse disciplines in benoemen, met name uit de kunstwereld, de academische, wetenschappelijke, politieke, non-profit- en zakenwereld. Het erecomité zal geen enkele beslissings- of vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

t'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTIKEL 13 -- DELEGATIE VAN BEVOEGDHEDEN  DAGELIJKS BEHEER

1. De Raad van Bestuur kan precieze bevoegdheden delegeren aan een of meer bestuurders, aan leden of aan derden. In dit geval zullen de omvang van de verleende bevoegdheden en de duur gedurende dewelke ze kunnen worden uitgeoefend, nader worden omschreven,

2. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer delegeren, met gebruik van de daarmee verbonden handtekening, en de vertegenwoordiging van de stichting in het kader van dit beheer aan een of meer personen, al dan niet leden van de raad van bestuur, waarvan hij de bevoegdheden zal bepalen en, in voorkomend geval, de vergoeding. Hij of zij zal/zullen de titel van directeur dragen als hij/zij geen bestuurder/bestuurders is/zijn en van gedelegeerd bestuurder als hij/zij een bestuurder/bestuurders zijn.

3. Het mandaat van de persoon gedelegeerd tot het dagelijks beheer eindigt:

a, door vrijwillig aftreden

b, door overlijden;

c. door schriftelijk ontslag waartoe is beslist door de raad van bestuur bij meerderheid van twee derde van de stemmen van de bestuurders in functie, met inbegrip van de stem van de Oprichter, exclusief de eventuele stem van de betrokkene als die ook bestuurder is, die overigens niet zal deelnemen aan de beraadslaging.

d. door gerechtelijk ontslag uitgesproken door de Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald door de wet en met name in geval van grove nalatigheid.

ARTIKEL 14  VERTEGENWOORDIGING

Ondanks de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, wordt de stichting in rechte en jegens derden, met inbegrip van een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders waaronder de voorzitter, die geen voorafgaande beraadslaging van de raad zullen moeten aantonen. De bestuurders mogen bovendien de administratieve taken onderling verdelen, Deze verdeling van de taken zal echter niet kunnen worden ingeroepen tegen derden, ongeacht of de verdeling van de taken werd gepubliceerd of niet.

ARTIKEL 15 VERGOEDING VAN DE BESTUURDERS

1.De Stichting kan geen materieel voordeel verlenen aan de oprichters noch aan de bestuurders.

2.De Stichting zal echter wel de kosten en uitgaven die door de bestuurders in de uitoefening van hun

functie gedaan zijn op voorlegging van de bewijsstukken terugbetalen.

ARTIKEL 16  CONTROLE VAN DE STICHTING - COMMISSARIS

Als de stichting aan de in artikel 37 van de wet bepaalde voorwaarden voldoet, zal de raad van bestuur verplicht zijn om een commissaris aan te duiden. Deze laatste(n) wordt /worden benoemd voor een mandaat van drie jaar, dat hernieuwbaar is. De Commissaris overhandigt het jaarrapport en elk ander rapport dat hij opportuun acht aan de Raad van Bestuur,

Bij gebrek, kan de Raad van Bestuur ook voor een termijn van drie jaar een commissaris-verificateur aanduiden, die zijn mandaat kosteloos uitoefent.

TITEL IV

BOEKJAAR - JAARREKENING

ARTIKEL 17 BOEKJAAR - JAARREKENING

1.Het boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

2.Elk jaar en uiterlijk zes maanden na de sluitingsdatum van het boekjaar stelt de Raad van Bestuur een

inventaris op en maakt de jaarrekening op van het afgelopen boekjaar, alsook het budget van het volgend

boekjaar volgens de wettelijke bepalingen terzake,

3.Het rapport van de Commissaris(sen), de jaarrekening en het budget worden goedgekeurd op de datum

die is vastgesteld door de Raad van Bestuur binnen de hierboven bepaalde termijn.

TITEL V

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

ARTIKEL 18

1.De statuten kunnen worden gewijzigd door beslissing van de Oprichter, of door beslissing van de Raad van Bestuur zoals hieronder vermeld.

2.De Raad van Bestuur kan pas beraadslagen over de statutaire wijzigingen als vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De voorgestelde wijzigingen moeten de stemmen behalen van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.Als vier vijfde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan ten vroegste zeven kalenderdagen na het houden van de eerste vergadering een tweede vergadering worden bijeengeroepen die zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, maar de beslissing wordt pas aangenomen als ze is gestemd bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met inbegrip van de stem van de Oprichter.

4.0m effectief te zijn, moet elke wijziging die wordt aangenomen op grond van bovenstaande paragrafen, tenzij ze bij wet is opgelegd, de schriftelijke goedkeuring krijgen van de Oprichter. Elke vraag om goedkeuring waarop niet binnen een maand wordt geantwoord, zal als geweigerd worden beschouwd,

MOD 2.2

Luik Vervolg

5.Geen enkele wijziging kan een invloed hebben op de doeleinden van de Stichting, met dien verstande dat een wijziging van de doeleinden van de Stichting en van dit artikel enkel met unanimiteit van alle bestuurders In functie zal worden aangenomen,

T1TEL VI

ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL 19 ; ALGEMEEN

Alleen de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van de Oprichter of een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie, de ontbinding uitspreken van de Stichting;

1° waarvan de doeleinden verwezenlijkt zijn;

20 die niet meer in staat is om de doeleinden waarvoor ze werd opgericht, na te streven;

3° die haar vermogen of de inkomsten daarvan toewijst aan andere doeleinden dan die waarvoor ze werd opgericht;

4° die haar statuten ernstig overtreedt, of de wet of de openbare orde overtreedt;

5° die heeft nagelaten de verplichting na te komen om de jaarrekening in te dienen conform artikel 31, § 3, voor drie opeenvolgende boekjaren, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden ingediend voor de sluiting van de debatten;

S° waarvan de duur is verstreken.

Zelfs ais ze het verzoek om ontbinding verwerpt, kan de rechtbank de annulering van de betwiste daad uitspreken.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan beslissen tot de onmiddellijke sluiting van de vereffening, of de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanstellen. Als de vereffening beëindigd is, brengen de vereffenaars verslag uit bij de rechtbank en leggen er een staat voor van de maatschappelijke waarden en van hun gebruik, alsook het voorstel van besteding. De rechtbank machtigt de besteding van de goederen met inachtneming van de statuten.

De rechtbank spreekt de sluiting van de vereffening uit.

De ontbindingsvordering gebaseerd op punt 5 hierboven kan pas na het verstrijken van een termijn van zeven maanden na de sluitingsdatum van het derde boekjaar worden ingediend.

De besteding van het actief mag de rechten van de schuldeisers niet benadelen. De vordering van de schuldeisers verjaart door verloop van vijf jaar vanaf de publicatie van de beslissing met betrekking tot de besteding van het actief.

Alle akten, facturen, advertenties, publicaties en andere documenten uitgaande van de Stichting die het voorwerp was van een ontbindingsbeslissing moeten de naam van de Stichting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " private stichting in vereffening ".

Elke persoon die voor de Stichting in vereffening tussenkomt in een akte zoals bedoeld in de vorige alinea waarin deze vermelding niet staat, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of een deel van de verbintenissen die er door de Stichting in zijn aangegaan.

ARTIKEL 20  BESTEDING VAN HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

Het netto-actief van de vereffening van de Stichting zal worden besteed aan stichtingen of verenigingen die

belangeloze, analoge of soortgelijke doeleinden nastreven als die van de Stichting.

TITEL VII

ALGEMENE BEPALING

ARTIKEL 21

Alles waarin niet is voorzien door deze statuten zal worden geregeld in overeenstemming met de bepalingen

van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd twintig op de Verenigingen zonder Winstoogmerk, de

Internationale Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen, zoals herhaaldelijk gewijzigd, en haar

koninklijke uitvoeringsbesluiten.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU, geassocieerde Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd : gelijkvormige uitgifte van de akte, volmacht, gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Lutk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- } sbehoeden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

30/12/2013
ÿþ Man 2.2

=` 1 ; Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



I i;3 TDEr, 2013

BRUXELLES

Greffe

SIRIUS

Rés

Moi bt

N° d'entreprise : 0831,323.949

Dénomination (en entier) be.Source

(en abrégé) : Forme juridique :

Siège : Obiet de

Fondation Privée

Avenue Delleur numéro 22 à Watermael-Boitsfort (1170 Bruxelles)

l'acte : MODIFICATIONS ET REFONTE DES STATUTS - MODIFICATION DE LA

COMPOSITION DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Extrait du procès-verbal du conseil d'administration de la Fondation Privée « be.Source », ayant son siège à Watermael-Boitsfort (1170 Bruxelles) avenue Delleur, 22, inscrite au Registre des Personnes Morales (Bruxelles) sous le numéro 0831.323.949, reçu par Maître Gérard INDEKEU, Notaire associé résidant à Bruxelles, faisant partie de la Société Civile sous forme de Société Privée à Responsabilité Limitée "Gérard INDEKEU - Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR ", BCE n° 0890.388.338, le treize novembre deux mil treize, enregistré au deuxième bureau de l'Enregistrement de Jette, le vingt-sept novembre suivant, volume 50 folio 66 case 9, aux droits de cinquante euros (50 EUR), perçus par le receveur Wim ARNAUT conseiller a.i., il régulte que le conseil, après délibération, a pris entre-autres à l'unanimité des voix les résolutions suivantes :

- résolution : Modifications et refonte des statuts

Le Conseil d'administration décide de modifier et de refondre les statuts par l'adoption d'une nouvelle version intégrale en remplacement du texte existant, afin de les mettre en conformité avec la situation actuelle de la Fondation, comme suit :

TITRE I

DENOMINATION  SIEGE SOCIAL  DUREE  CAPITAL

ARTICLE 1  DENOMINATION

La Fondation adopte la dénomination: "be.Source".

ARTICLE 2 - SIEGE

Le siège de la Fondation est fixé à Watermael-Boitsfort (1170 Bruxelles), avenue Delleur, 22.

Il peut être transféré en tout autre lieu en Belgique par décision du Conseil d'administration prise

conformément aux dispositions de l'article 9 ci-après,

Tout transfert du siège de la Fondation doit être déposé au Greffe du Tribunal de Commerce du lieu du

siège de la Fondation et publié dans le mois de sa date aux Annexes du Moniteur belge.

ARTICLE 3 - DUREE

La Fondation est constituée pour une durée indéterminée.

TITRE Il

BUTS ET ACTIVITES DE LA FONDATION

ARTICLE 4  BUTS

La Fondation a pour buts, tant en Belgique qu'à l'étranger, d'améliorer le bien-être et le cadre de vie des

personnes les moins favorisées et de promouvoir les échanges intergénérationnels, en s'appuyant sur des

initiatives locales et en soutenant financièrement des oeuvres sociales ou autres institutions par la collecte de

fonds.

ARTICLE 5  ACTIVITES

La Fondation réalisera principalement ces buts, au moyen des activités ci-après décrites :

1.Mise en place de critères de sélection, sélection de projets et élaboration de programmes caritatifs;

2.Collecte de fonds auprès de donateurs ciblés;

3,Attrtbutionsle_fonds_aux.prQ.gcaromescaritatifs_ des. projets .sélectionnés;,

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.Gestion et coordination de la collecte et de la distribution des fonds attribués aux programmes caritatifs des projets sélectionnés et supervision de leur utilisation;

5.Organisation de concerts, expositions, conférences, cours, partenariats ou animations, par divers moyens, y compris les medias et les nouvelles technologies, en divers endroits, sites et bâtiments à caractère historique ou esthétique;

6.Publications et diffusion de tous types d'ouvrages et supports.

D'une manière générale, la Fondation peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à la réalisation des buts qu'elle s'est fixés. Elle peut notamment prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à ces buts ou permettant de la mettre en valeur; ainsi, la Fondation peut s'associer à d'autres institutions, associations, fondations ou sociétés dans l'intention d'agir pour un but compatible avec celui qu'elle s'est fixé.

TITRE 111

ADMINISTRATION ET CONTRÔLE DE LA FONDATION

ARTICLE 6  COMPOSITION DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1, La Fondation est administrée par un Conseil d'administration composé de quatre membres au moins, personnes physiques. Les administrateurs sont nommés lors de la constitution. Ils sont ultérieurement désignés par cooptation par les membres du Conseil d'administration, délibérant conformément à l'article 9 des statuts. en cas d'application de l'article 7.2 des statuts, la personne désignée pour être élue en qualité de président sera désignée d'office en qualité d'administrateur,

2. La désignation de tout administrateur devra au préalable recueillir l'agrément de S.A.S. le Prince Henri d'Arenberg, né le 20 mai 1961 à Tervuren, ci-après dénommé le « Fondateur ». La Fondation devra, en cas de décès, incapacité ou démission du Fondateur, compter parmi ses administrateurs l'épouse du Fondateur etlou au moins un de leurs enfants. À dater de leur majorité, chacun desdits enfants sera éligible en qualité d'administrateur; en cas de décès, révocation, incapacité ou démission, leurs remplaçants successifs seront désignés respectivement dans leur descendance directe, masculine ou féminine, de sorte que chacune des branches de la famille issue des enfants précités, ait un représentant au Conseil d'administration; lorsque la descendance n'est pas éligible, l'administrateur sera désigné parmi les conjoints dans la même branche, et à défaut, parmi les tuteurs de ladite descendance; en cas de vacance dans une branche, pour quelque raison que ce soit, la nomination de l'administrateur par le Conseil d'administration se fera sur proposition commune d'un candidat par les branches subsistantes ou sur proposition de la branche subsistante.

3. La durée du mandat d'administrateur est de quatre ans sauf pour le Fondateur, dont le mandat a une durée indéterminée. Les administrateurs établiront de commun accord un roulement afin de permettre un renouvellement graduel des mandats.

4. Le mandat d'administrateur prend fin

a. par l'expiration de la durée du mandat;

b, par démission volontaire;

c. par décès;

d, par révocation décidée par le Fondateur;

e. par révocation décidée par le Conseil d'administration à la majorité des deux tiers des voix des administrateurs en fonction, en ce compris la voix du Fondateur, non compris la voix de l'administrateur concerné qui ne prendra pas part à la délibération,

f. par révocation judiciaire prononcée par le Tribunal de première Instance de l'arrondissement judiciaire dans lequel la Fondation a son siège, dans les cas prévus par la loi et notamment en cas de négligence grave.

5. Aucune démission d'administrateur ne sera acceptée, ni aucune révocation ne sera possible, si le Conseil d'administration devait compter moins de quatre membres. Cette impossibilité persistera tant que le Conseil d'administration ne sera plus composé d'au moins quatre membres.

6. Le mandat d'administrateur s'exerce gratuitement, sauf décision contraire du Conseil d'administration et ce qui est prévu à l'article 15 des statuts.

7, Le Conseil d'administration peut également décerner le titre de "Président d'Honneur", à titre honorifique et avec voix consultative, à une personne ayant rendu des services signalés en faveur de la Fondation.

ARTICLE 7  PRESIDENT, SECRETAIRE, TRESORIER

1.La présidence du Conseil d'administration est attribuée au Fondateur, sauf s'il y renonce. Le Conseil d'administration désigne en son sein pour la durée de leurs mandats respectifs d'administrateurs un président si le Fondateur a renoncé à la présidence, un vice-président et un trésorier. Leur mandat sera exercé gratuitement, sauf application de l'article 15 des statuts. Le Conseil d'administration peut désigner également un secrétaire général et un trésorier adjoint qui ne doivent pas nécessairement faire partie du Conseil.

2. En cas de décès, incapacité ou démission du Fondateur, le président sera élu parmi les membres de sa famille (en ce compris l'épouse du Fondateur) qui seront administrateurs de la Fondation ou toute autre personne désignée par ces derniers qui sera alors préalablement désignée comme administrateur conformément à l'article 6.1 des statuts. Le président ainsi élu exercera les prérogatives du Fondateur prévues aux présents statuts.

Le président est notamment chargé de convoquer et de présider le conseil. Le vice-président est notamment chargé d'assister le président et de le remplacer en cas d'empêchement. Le secrétaire général est notamment chargé(e) de rédiger !es procès-verbaux, de veiller à la conservation des documents et de procéder au dépôt, dans les plus brefs délais, des actes requis par la loi. La ou le trésorier(e) est notamment chargé(e) de la tenue

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

rvSoD 2.2

des comptes, de la déclaration à l'impôt et, le cas échéant, du dépôt des comptes annuels au greffe du tribunal compétent ou à la Banque Nationale de Belgique,

ARTICLE 8  REUNIONS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. Le Conseil d'administration se réunit chaque fois que l'intérêt de la Fondation le requiert et au moins une fois par an, sur convocation écrite du président ou, en cas d'empêchement, du secrétaire général,

2. La convocation est envoyée par lettre ordinaire, courriel ou fax au moins huit jours avant la date fixée pour la réunion du Conseil et contient l'ordre du jour. Le Conseil d'administration ne délibère que sur les points inscrits à l'ordre du jour. Exceptionnellement, un point non inscrit à l'ordre du jour peut être débattu si les deux tiers des membres présents ou représentés marquent leur accord,

3. Les réunions sont présidées par le Président du Conseil d'administration ou, s'il est absent, par le Vice-Président, ou, si celui-ci est absent, par l'administrateur présent le plus âgé.

4. Le Conseil d'administration peut valablement siéger par téléconférence, vidéoconférence ou tout autre moyen de télécommunication.

ARTICLE 9  DELIBERATIONS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. Les administrateurs exercent leur fonction de manière collégiale.

2. Sauf dans les cas où un quorum de présence spécial est requis par les présents statuts, le Conseil délibère valablement si la moitié des administrateurs sont présents ou représentés. Si ce quorum n'est pas atteint, un nouveau conseil peut être convoqué dans les huit jours avec le même ordre du jour, et peut délibérer quel que soit le nombre d'administrateurs présents ou représentés.

3. Les administrateurs peuvent se faire représenter par un autre administrateur porteur d'une procuration écrite dûment signée. Chaque administrateur ne peut être porteur que d'une seule procuration.

4. Chaque membre dispose d'une voix. Les décisions du Conseil d'Administration sont prises à la majorité des voix présentes ou représentées en ce compris la voix du Fondateur. Sauf dans les cas où une majorité spéciale est requise par les présents statuts, les décisions sont prises à la majorité simple. En cas de parité des voix, la voix de la personne qui préside la séance est prépondérante. Les abstentions et les votes nuls ou blancs ne sont pas pris en compte pour le calcul des majorités. Lorsque la décision porte sur la nomination du président en raison de décès, incapacité ou démission du Fondateur, la décision du Conseil d'administration est prise à la majorité des trois quart des voix présentes ou représentées.

5. Dans les cas exceptionnels dûment justifiés par l'urgence et l'intérêt de la Fondation, le Conseil d'administration peut prendre ou ratifier toute décision par un vote circulaire, émis conformément à l'article 9.4 ci-dessus, exprimé par écrit ou par tout autre moyen de communication ayant un support écrit, Ces décisions sont datées du jour de la signature apposée par le dernier administrateur qui aura signé.

ARTICLE 10  PROCES-VERBAUX DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Les décisions du Conseil d'administration sont constatées par des procès-verbaux inscrits sur un registre tenu au siège social. Ces procès-verbaux sont rédigés par le ou la secrétaire de la réunion et sont signés par les administrateurs présents.

ARTICLE 11  CONFLITS D'INTERETS

Si un administrateur a, directement ou indirectement, un intérêt personnel opposé de nature patrimoniale à une décision ou à une opération relevant du Conseil d'administration, il doit le communiquer aux autres administrateurs avant la délibération du Conseil d'administration afférente à cette décision. Il peut assister à la réunion mais ne prendra part ni aux délibérations ni aux votes relatifs à cette décision. Sa déclaration motivée doit être annexée au procès-verbal, De plus, il doit, si la Fondation a nommé un ou plusieurs commissaires, les informer de cette situation.

ARTICLE 12 - POUVOIRS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Le Conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de la Fondation. ll représente celle-ci dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires.

Le Conseil d'administration peut créer pour une période déterminée ou non, un ou plusieurs comités consultatifs dont il fixera la composition et la mission, dans les domaines suivants (sans que cette énumération soit exhaustive); éthique, logistique et communication, financier, juridique, sélection et suivi artistique, ressources humaines et gestion des risques. Sauf délégation spéciale du Conseil, de tels comités n'auront aucun pouvoir de décision ou de représentation.

Le Conseil peut constituer un comité d'honneur destiné à soutenir la Fondation et y nommer des personnalités renommées d'horizons divers, notamment du monde artistique, académique, scientifique, politique, non-marchand et des affaires. Le comité d'honneur n'aura aucun pouvoir de décision ou de représentation.

ARTICLE 13  DELEGATION DE POUVOIRS - GESTION JOURNALIERE,

1. Le Conseil d'administration peut déléguer des pouvoirs précis à un ou plusieurs administrateurs, à des membres ou à des tiers. Dans ce cas, l'étendue des pouvoirs conférés et la durée pendant laquelle ils peuvent être exercés seront précisées.

2, Le Conseil d'administration peut déléguer la gestion journalière, avec usage de la signature y afférente, et la représentation de la fondation dans le cadre de cette gestion à une ou plusieurs personnes, membres ou non

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0¢' 2.2

du Conseil d'administration, dont il fixera les pouvoirs et, le cas échéant, la rémunération. Celui ou ceux-ci

porteront le titre de directeur s'il n'est pas administrateur et d'administrateur-délégué s'il est administrateur.

3. Le mandat de la personne déléguée à la gestion journalière prend fin ;

a. par démission volontaire;

b. par décès;

c. par révocation décidée par le Conseil d'administration à fa majorité des deux tiers des voix des administrateurs en fonction, en ce compris la voix du Fondateur, non compris la voix éventuelle de la personne concernée si elle est également administrateur, qui ne prendra dès lors pas part à la délibération.

d. par révocation judiciaire prononcée par le Tribunal de première Instance de l'arrondissement judiciaire dans lequel la Fondation a son siège, dans les cas prévus par la loi et notamment en cas de négligence grave.

ARTICLE 14  REPRESENTATION

Nonobstant le pouvoir général de représentation du Conseil d'administration en tant que collège, la fondation est valablement représentée en justice et à l'égard des tiers, en ce compris un officier public, par deux administrateurs dont le Président, lesquels n'auront pas à justifier d'une délibération préalable du conseil. Les administrateurs peuvent en outre répartir les tâches administratives entre eux. Cette répartition des tâches ne sera cependant pas opposable aux tiers, que la répartition des tâches ait été publiée ou non.

ARTICLE 15  REMUNERATIONS DES ADMINISTRATEURS

1.La Fondation ne peut procurer un gain matériel ni aux fondateurs, ni aux administrateurs.

2.Toutefois, la Fondation remboursera les frais et dépenses exposés par les administrateurs dans l'exercice

de leur fonction, sur production des documents justificatifs.

ARTICLE 16  CONTROLE DE LA FONDATION - COMMISSAIRE

Si la fondation remplit les conditions visées à l'article 37 de la loi, le Conseil d'administration sera tenu de désigner un commissaire. Celui-ci est (sont) nommé(s) pour un mandat de trois ans, renouvelable. Le Commissaire remet au Conseil d'administration le rapport annuel et tout autre rapport qu'il estime opportun.

A défaut, ie Conseil d'administration peut également désigner pour un terme de trois ans un commissaire-vérificateur, qui exerce son mandat gracieusement.

TITRE IV

EXERCICE SOCIAL  COMPTES ANNUELS

ARTICLE 17 - EXERCICE SOCIAL - COMPTES ANNUELS

1.L'exercice social commence le premier janvier et se clôture le trente et un décembre de la même année.

2.Chaque année et au plus tard 'six mois après la date de clôture de l'exercice social, le Conseil

d'administration dresse un inventaire et établit les comptes annuels de l'exercice écoulé ainsi que le budget de

l'exercice suivant selon les dispositions légales en la matière.

3.Le rapport du (des) Commissaire(s), les comptes annuels et le budget sont approuvés à la date fixée par

le Conseil d'administration dans le délai prévu ci-dessus.

TITRE V

MODIFICATIONS DES STATUTS

ARTICLE 18

1.Les statuts peuvent être modifiés soit par décision du Fondateur, soit par décision du Conseil d'administration comme indiqué ci-dessous.

2.Le Conseil d'administration ne peut délibérer sur les modifications statutaires que si les quatre cinquièmes des membres sont présents ou représentés. Les modifications proposées devront recueillir les voix de deux tiers des membres présents ou représentés, y compris celle du Fondateur,

3.SI quatre cinquièmes des membres ne sont pas présents ou représentés, il peut être convoqué une seconde réunion, au plus tôt sept jours calendrier après la tenue de la première réunion, qui délibérera quelque soit le nombre d'administrateurs présents ou représentés, mais la décision ne sera adoptée que si elle est votée à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés, y compris celle du Fondateur.

4.Pour être effective, toute modification adoptée en vertu des paragraphes précédents devra recueillir, à moins qu'elle ne soit imposée par la loi, l'approbation écrite du Fondateur. Toute demande d'approbation à laquelle il n'aura pas été répondu dans le mois sera réputée rejetée.

6.Aucune modification ne pourra porter atteinte aux buts de la Fondation, étant entendu qu'une modification des buts de la Fondation et du présent article ne seront adoptées qu'à l'unanimité de tous les administrateurs en fonction.

TITRE VI

DISSOLUTION  LIQUIDATION

ARTICLE 19 : GENERALITES

Seul le tribunal de première instance de l'arrondissement dans lequel la Fondation e son siège pourra

prononcer, à la requête du Fondateur ou d'un de ses ayants droit, d'un ou de plusieurs administrateurs ou du

ministère public, la dissolution de la Fondation

1° dont les buts ont été réalisés;

2° qui n'est plus en mesure de poursuivre les buts en vue desquels elle a été constituée;

~

MOD 2.2

Volet B - Suite

3° qui affecte son patrimoine ou les revenus de celui-ci à des buts autres que celui en vue duquel elle a été constituée;

4° qui contrevient gravement à ses statuts, ou contrevient à la loi ou à l'ordre public;

5° qui est restée en défaut de satisfaire à l'obligation de déposer les comptes annuels conformément à l'article 31, § 3, pour trois exercices consécutifs, à moins que les comptes annuels manquants ne soient déposés avant la clôture des débats;

6° dont la durée vient à échéance.

Même s'il rejette la demande de dissolution, le tribunal pourra prononcer l'annulation de l'acte incriminé.

Le tribunal prononçant la dissolution peut soit décider la clôture immédiate de la liquidation, soit déterminer le mode de liquidation et désigner un ou plusieurs liquidateurs. Lorsque la liquidation est terminée, les liquidateurs font rapport au tribunal et lui soumettent une situation des valeurs sociales et de leur emploi ainsi que la proposition d'affectation. Le tribunal autorise l'affectation des biens dans le respect des statuts.

Le tribunal prononce la clôture de la liquidation.

L'action en dissolution fondée sur le point 5° ci-dessus, ne peut être introduite qu'à l'expiration d'un délai de sept mois suivant la date de clôture du troisième exercice comptable.

L'affectation de l'actif ne peut préjudicier aux droits des créanciers. L'action des créanciers est prescrite par cinq ans à partir de la publication de la décision relative a l'affectation de l'actif.

Tous les actes, factures, annonces, publications et autres documents émanant de la Fondation ayant fait l'objet d'une décision de dissolution doivent mentionner la dénomination de !a Fondation précédée ou suivie immédiatement des mots "fondation privée en liquidation".

Toute personne qui intervient pour la Fondation en liquidation dans un acte visé à l'alinéa précédent où cette mention ne figure pas, peut être déclarée personnellement responsable de tout ou partie des engagements qui y sont pris par la Fondation.

ARTICLE 20  AFFECTATION DU PATRIMOINE DE LA FONDATION

L'actif net de la liquidation de la Fondation sera affecté à de(s) fondations ou associations poursuivant de(s)

but(s) désintéressé(s), analogue(s) ou similaires) à celuiiceux de la Fondation.

TITRE VII

DISPOSITION GENERALE

ARTICLE 21

Tout ce qui n'est pas prévu par les présents statuts sera réglé conformément aux dispositions de la loi du

vingt-sept juin mil neuf cent vingt sur les Associations sans But Lucratif, Associations Internationales sans But

Lucratif et les Fondations, telle que modifiée à diverses reprises et ses arrêtés royaux d'exécution.

Les nouveaux statuts de la Fondation étant adoptés, le Conseil d'administration décide d'adapter également la version néerlandaise des statuts. En cas de contradiction ou de divergence d'interprétation entre le texte français et le texte néerlandais, le texte français prévaudra sur la traduction néerlandaise.

- résolution : Délégation de pouvoirs

Le Conseil d'administration déclare conférer tous pouvoirs au Notaire soussigné pour l'établissement d'une version coordonnée des statuts et leur version en néerlandais, et pour effectuer tous dépôts et publications des décisions qui précédent,

A ces fins, le mandataire pourra au nom de la Fondation, faire toutes déclarations, signer tous documents et pièces et, en général, faire le nécessaire.

POUR EXTRAIT ANALYTIQUE CONFORME

Gérard INDEKEU, Notaire associé

Déposé en même temps: expédition conforme de l'acte, procuration, statuts coordonnés,

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge

08/12/2014
ÿþ MOD 2,2

FY)j 3-1 Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



aaziszso* II

N° d'entreprise : 0831.323.949

franc.Qphor i t' Brl.lxell" es

Déposé 1 Reçu le

2 7 NOV. 2014 "

au greffe du trib~~de commerce

" .':~

Dénomination

(en entier) : be.Source

(en abrégé) :

Forme juridique : Fondation Privée

Siège : Avenue Delleur numéro 22 à Watermael-Boitsfort (1170 Bruxelles)

Obiet de l'acte : MODIFICATIONS ET REFONTE DES STATUTS-REELECTION

D'ADMINISTRATEURS

Aux termes d'un acte reçu par Maître Gérard INDEKEU , Notaire associé résidant à Bruxelles, faisant partie de la Société Civile sous forme de Société Privée à Responsabilité Limitée "Gérard INDEKEU - Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR ", BCE n° 0890.388.338, le neuf octobre deux mil quatorze , enregistré au premier bureau de l'Enregistrement de BRUXELLES 3, le vingt et un octobre suivant, volume 5/9 folio 40 case 1 aux droits de cinquante euros (50 EUR), perçus pour le Conseiller a.i. S. Géronnez lecomte, il résulte que l'assemblée, après délibération, e pris à l'unanimité des voix les résolutions suivantes:

Première résolution : Modifications et refonte des statuts

Le Conseil d'administration décide de modifier et de refondre les statuts par l'adoption d'une nouvelle version intégrale en remplacement du texte existant, afin de les mettre en conformité avec la situation actuelle de la Fondation, comme suit :

ARTICLE 1  DENOMINATION

La Fondation adopte la dénomination "be.Source".

ARTICLE 2 - SIEGE

Le siège de la Fondation est fixé à Watermael-Boitsfort (1170 Bruxelles), avenue Delleur, 22.

Il peut être transféré en tout autre lieu en Belgique par décision du Conseil d'administration prise

conformément aux dispositions de l'article 9 ci-après.

Tout transfert du siège de la Fondation doit être déposé au Greffe du Tribunal de Commerce du lieu du

siège de la Fondation et publié dans le mois de sa date aux Annexes du Moniteur beige.

ARTICLE 3 - DUREE

La Fondation est constituée pour une durée indéterminée.

ARTICLE 4  BUTS

La Fondation a pour buts, tant en Belgique qu'à l'étranger, d'améliorer le bien-être et le cadre de vie des personnes les moins favorisées et de promouvoir les échanges intergénérationnels, en s'appuyant sur des initiatives locales et en soutenant financièrement des oeuvres sociales ou autres institutions par la collecte de fonds.

ARTICLE 5 -- ACTIVITES

La Fondation réalisera principalement ces buts, au moyen des activités ci-après décrites :

1.Mise en place de critères de sélection, sélection de projets et élaboration de programmes caritatifs;

2.Collecte de fonds auprès de donateurs ciblés;

3.Attribution de fonds aux programmes caritatifs des projets sélectionnés;

4.Gestion et coordination de la collecte et de la distribution des fonds attribués aux programmes caritatifs

des projets sélectionnés et supervision de leur utilisation;

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.Organisation de concerts, expositions, conférences, cours, partenariats ou animations, par divers moyens, y compris les medias et les nouvelles technologies, en divers endroits, sites et bâtiments à caractère historique ou esthétique;

6.Publications et diffusion de tous types d'ouvrages et supports.

D'une manière générale, la Fondation peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à la réalisation des buts qu'elle s'est fixés. Elle peut notamment prêter son concours et s'intéresser à toute activité similaire à ces buts ou permettant de la mettre en valeur; ainsi, la Fondation peut s'associer à d'autres institutions, associations, fondations ou sociétés dans l'intention d'agir pour un but compatible avec celui qu'elle s'est fixé.

ARTICLE 6  COMPOSITION DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. La Fondation est administrée par un Conseil d'administration composé de quatre membres au moins, personnes physiques. Les administrateurs sont nommés lors de la constitution. Ils sont ultérieurement désignés par cooptation par les membres du Conseil d'administration, délibérant conformément à l'article 9 des statuts. En cas d'application de l'article 7,2 des statuts, la personne désignée pour être élue en qualité de président'sera désignée d'office en qualité d'administrateur.

2, La désignation de tout administrateur devra au préalable recueillir l'agrément de S.A.S. le Prince Henri Antoine Marie Gaspar d'Arenberg, né le 20 mai 1961 à Tervuren, et de son épouse, S.A.S. la Princesse Marie-Thérèse dite Daïné d'Arenberg, née le 15 janvier 1972 à Uccle, domiciliés avenue Victor-Emmanuel IIi 51, à Uccle (1180 Bruxelles), ci-après dénommés les « Fondateurs ». La Fondation devra, en cas de décès, incapacité ou démission des deux Fondateurs, compter parmi ses administrateurs au moins un de leurs enfants. À dater de leur majorité, chacun desdits enfants sera éligible en qualité d'administrateur; en cas de décès, révocation, incapacité ou démission, leurs remplaçants successifs seront désignés respectivement dans leur descendance directe, masculine ou féminine, de sorte que chacune des branches de la famille issue des enfants précités, ait un représentant au Conseil d'administration; lorsque la descendance n'est pas éligible, l'administrateur sera désigné parmi les conjoints dans la même branche, et à défaut, parmi les tuteurs de ladite descendance; en cas de vacance dans une branche, pour quelque raison que ce soit, la nomination de l'administrateur par le Conseil d'administration se fera sur proposition commune d'un candidat par les branches subsistantes ou sur proposition de la branche subsistante.

3. La durée du mandat d'administrateur est de quatre ans sauf pour les Fondateurs, dont le mandat a une durée indéterminée. Les administrateurs établiront de commun accord un roulement afin de permettre un renouvellement graduel des mandats.

4. Le mandat d'administrateur prend fin

a, par l'expiration de la durée du mandat;

b. par démission volontaire;

c, par décès;

d, par révocation décidée par les Fondateurs;

e, par révocation décidée par le Conseil d'administration à la majorité des deux tiers des voix des administrateurs en fonction, en ce compris la voix des Fondateurs, non compris la voix de l'administrateur concerné qui ne prendra pas part à la délibération,

f. par révocation judiciaire prononcée par le Tribunal de première Instance de l'arrondissement judiciaire dans lequel la Fondation a son siège, dans les cas prévus par la loi et notamment en cas de négligence grave.

5. Aucune démission d'administrateur ne sera acceptée, ni aucune révocation ne sera possible, si le Conseil d'administration devait compter moins de quatre membres. Cette impossibilité persistera tant que le Conseil d'administration ne sera plus composé d'au moins quatre membres,

6, Le mandat d'administrateur s'exerce gratuitement, sauf décision contraire du Conseil d'administration et ce qui est prévu à l'article 15 des statuts.

7. Le Conseil d'administration peut également décerner le titre de "Président d'Honneur", à titre honorifique et avec voix consultative, à une personne ayant rendu des services signalés en faveur de la Fondation,

ARTICLE 7  PRESIDENT, SECRETAiRE, TRESORIER

1.La présidence du Conseil d'administration est attribuée à un Fondateur, sauf s'il y renonce. Le Conseil d'administration désigne en son sein, pour la durée de leurs mandats respectifs d'administrateurs, un président si les Fondateurs ont renoncé à la présidence, un vice-président et un trésorier. Leur mandat sera exercé gratuitement, sauf application de l'article 15 des statuts. Le Conseil d'administration peut désigner également un secrétaire général et un trésorier adjoint qui ne doivent pas nécessairement faire partie du Conseil d'administration.

2. En cas de décès, incapacité ou démission du Fondateur qui exerçait les fonctions de président, la présidence du Conseil d'administration sera attribuée à l'autre Fondateur. Si ce dernier y renonce, le président sera élu parmi les membres de la famille des Fondateurs qui seront administrateurs de la Fondation ou toute autre personne désignée par ces derniers qui sera alors préalablement désignée comme administrateur conformément à l'article 6.1 des statuts. Le président ainsi élu exercera les prérogatives des Fondateurs prévues aux présents statuts.

Le président est notamment chargé de convoquer et de présider le Conseil d'administration. Le vice-président est notamment chargé d'assister le président et de le remplacer en cas d'empêchement. Le secrétaire général est notamment chargé(e) de rédiger les procès-verbaux, de veiller à la conservation des documents et de procéder au dépôt, dans les plus brefs délais, des actes requis par la loi, La ou le trésorier(e) est notamment

, 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

chargé(e) de la tenue des comptes, de la déclaration à l'impôt et, le cas échéant, du dépôt des comptes annuels au greffe du tribunal compétent ou à la Banque Nationale de Belgique.

ARTICLE 8 -- REUNIONS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. Le Conseil d'administration se réunit chaque fois que l'intérêt de la Fondation le requiert et au moins une fois par an, sur convocation écrite du président ou, en cas d'empêchement, du secrétaire général.

2. La convocation est envoyée par lettre ordinaire, courriel ou fax au moins huit jours avant la date fixée pour la réunion du Conseil d'administration et contient l'ordre du jour. Le Conseil d'administration ne délibère que sur les points inscrits â l'ordre du jour. Exceptionnellement, un point non inscrit à l'ordre du jour peut être débattu si les deux tiers des membres présents ou représentés marquent leur accord,

3, Les réunions sont présidées par le président du Conseil d'administration ou, s'il est absent, par le vice-président, ou, si celui-ci est absent, par l'administrateur présent te plus âgé,

4. Le Conseil d'administration peut valablement siéger par téléconférence, vidéoconférence ou tout autre moyen de télécommunication.

ARTICLE 9  DELIBERATIONS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. Les administrateurs exercent leur fonction de manière collégiale.

2. Sauf dans les cas où un quorum de présence spécial est requis par les présents statuts, le Conseil d'administration délibère valablement si la moitié des administrateurs sont présents ou représentés. Si ce quorum n'est pas atteint, un nouveau Conseil d'administration peut être convoqué dans les huit jours avec le même ordre du jour, et peut délibérer quel que soit le nombre d'administrateurs présents ou représentés.

3. Les administrateurs peuvent se faire représenter par un autre administrateur porteur d'une procuration écrite dûment signée. Chaque administrateur ne peut être porteur que d'une seule procuration.

4. Chaque membre dispose d'une voix, Les décisions du Conseil d'administration sont prises à la majorité des voix présentes ou représentées en ce compris la voix des Fondateurs, Sauf dans les cas où une majorité spéciale est requise par les présents statuts, les décisions sont prises à la majorité simple. En cas de parité des voix, la voix de la personne qui préside la séance est prépondérante. Les abstentions et les votes nuls Cu blancs ne sont pas pris en compte pour le calcul des majorités. Lorsque la décision porte sur la nomination du président en raison de décès, incapacité ou démission du dernier Fondateur, la décision du Conseil d'administration est prise à la majorité des trois quart des voix présentes ou représentées.

5. Lorsqu'en vertu des présents statuts, une décision du Conseil d'administration ou toute autre décision doit recueillir la voix ou le consentement des deux Fondateurs et que ladite décision recueille seulement la voix ou le consentement de l'un d'entre eux, celle-ci sera soumise au vote du Conseil d'administration et prise à la majorité des trois quarts des voix présentes ou représentées. En cas de parité des voix, la voix de l'administrateur le plus âgé sera prépondérante.

6. Dans les cas exceptionnels dûment justifiés par l'urgence et l'intérêt de la Fondation, le Conseil d'administration peut prendre ou ratifier toute décision par un vote circulaire, émis conformément à l'article 9.4 ci-dessus, exprimé par écrit ou par tout autre moyen de communication ayant un support écrit, Ces décisions sont datées du jour de la signature apposée par te demier administrateur qui aura signé.

ARTICLE 14 PROCES-VERBAUX DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Les décisions du Conseil d'administration sont constatées par des procès-verbaux inscrits sur un registre tenu au siège social. Ces procès-verbaux sont rédigés par le ou la secrétaire de la réunion et sont signés par les administrateurs présents.

ARTICLE 11  CONFLITS D'INTERETS

Si un administrateur a, directement ou indirectement, un intérêt personnel opposé de nature patrimoniale à une décision ou à une opération relevant du Conseil d'administration, il doit le communiquer aux autres administrateurs avant la délibération du Conseil d'administration afférente à cette décision. Il peut assister à la réunion mais ne prendra part ni aux délibérations ni aux votes relatifs à cette décision. Sa déclaration motivée doit être annexée au procès-verbal, De plus, il doit, si la Fondation a nommé un ou plusieurs commissaires, les informer de cette situation.

ARTICLE 12 - POUVOIRS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Le Conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de la Fondation. Il représente celle-ci dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires.

Le Conseil d'administration peut créer pour une période déterminée ou non, un ou plusieurs comités consultatifs dont il fixera la composition et la mission, dans les domaines suivants (sans que cette énumération soit exhaustive): éthique, logistique et communication, financier, juridique, sélection et suivi artistique, ressources humaines et gestion des risques. Sauf délégation spéciale du Conseil d'administration, de tels comités n'auront aucun pouvoir de décision ou de représentation,

Le Conseil d'administration peut constituer un comité d'honneur destiné à soutenir la Fondation et y nommer des personnalités renommées d'horizons divers, notamment du monde artistique, académique, scientifique, politique, non-marchand et des affaires. Le comité d'honneur n'aura aucun pouvoir de décision ou de représentation.

ARTICLE 13  DELEGATION DE POUVOIRS - GESTION JOURNALIERE,

MOD 2.2

~ e ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. Le Conseil d'administration peut déléguer des pouvoirs précis à un ou plusieurs administrateurs ou à des tiers. Dans ce cas, l'étendue des pouvoirs conférés et la durée pendant laquelle ils peuvent être exercés seront précisées.

2. Le Conseil d'administration peut déléguer la gestion journalière, avec usage de la signature y afférente, et la représentation de la Fondation dans le cadre de cette gestion à une ou plusieurs personnes, membres ou non du Conseil d'administration, dont il fixera les pouvoirs et, le cas échéant, la rémunération. Celui ou ceux-ci porteront le titre de directeur s'il n'est pas administrateur et d'administrateur-délégué s'il est administrateur.

3. Le mandat de la personne déléguée à la gestion journalière prend fin

a. par démission volontaire;

b. par décès;

c, par révocation décidée par le Conseil d'administration à la majorité des deux tiers des voix des administrateurs en fonction, en ce compris la voix des Fondateurs, non compris la voix éventuelle de la personne concernée si elle est également administrateur, qui ne prendra dès lors pas part à la délibération,

d. par révocation judiciaire prononcée par le Tribunal de première Instance de l'arrondissement judiciaire dans lequel la Fondation a son siège, dans les cas prévus par la loi et notamment en cas de négligence grave.

e. par révocation décidée par les Fondateurs.

ARTICLE 14  REPRESENTATION

Nonobstant le pouvoir général de représentation du Conseil d'administration en tant que collège, la fondation est valablement représentée en justice et à l'égard des tiers, en ce compris un officier public, par deux administrateurs dont le Président, lesquels n'auront pas à justifier d'une délibération préalable du Conseil d'administration, Les administrateurs peuvent en outre répartir les tâches administratives entre eux. Cette répartition des tâches ne sera cependant pas opposable aux tiers, que la répartition des tâches ait été publiée ou non.

ARTICLE 15  REMUNERATIONS DES ADMINISTRATEURS

1.La Fondation ne peut procurer un gain matériel ni aux Fondateurs, ni aux administrateurs.

2.Toutefois, la Fondation remboursera les frais et dépenses expcsés par les administrateurs dans l'exercice

de leur fonction, sur produotion des documents justificatifs,

ARTICLE 16  CONTROLE DE LA FONDATION - COMMISSAIRE

Si la Fondation remplit les conditions visées à l'article 37 de la loi, le Conseil d'administration sera tenu de désigner un commissaire. Celui-ci est (sont) nommé(s) pour un mandat de trois ans, renouvelable. Le Commissaire remet au Conseil d'administration le rapport annuel et tout autre rapport qu'il estime opportun.

A défaut, le Conseil d'administration peut également désigner pour un terme de trois ans un commissaire-vérificateur, qui exerce son mandat gracieusement.

ARTICLE 17 - EXERCICE SOCIAL - COMPTES ANNUELS

1.L'exercice social commence le premier janvier et se clôture le trente et un décembre de la même année.

2.Chaque année et au plus tard six mois après la date de clôture de l'exercice sccial, le Conseil d'administration dresse un inventaire et établit les comptes annuels de l'exercice écoulé ainsi que le budget de l'exercice suivant selon les dispositions légales en la matière.

3.Le rapport du (des) Commissaire(s), les comptes annuels et le budget sont approuvés à la date fixée par le Conseil d'administration dans le délai prévu ci-dessus,

ARTICLE 18

1.Les statuts peuvent être modifiés soit par décision des Fondateurs, soit par décision du Conseil d'administration comme indiqué ci-dessous.

2.Le Conseil d'administration ne peut délibérer sur les modifications statutaires que si les quatre cinquièmes des membres sont présents ou représentés. Les modifications proposées devront recueillir les voix de deux tiers des membres présents ou représentés, y compris celle des Fondateurs.

3.Si quatre cinquièmes des membres ne sont pas présents ou représentés, B peut être convoqué une seconde réunion, au plus tôt sept jours calendrier après la tenue de la première réunion, qui délibérera quelque soit le nombre d'administrateurs présents ou représentés, mais la décision ne sera adoptée que si elle est votée à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés, y compris celle des Fondateurs,

4.Pour être effective, toute modification adoptée en vertu des paragraphes précédents devra recueillir, à moins qu'elle ne soit imposée par la toi, l'approbation écrite des Fondateurs, Toute demande d'approbation à laquelle il n'aura pas été répondu dans le mois sera réputée rejetée.

5.Aucune modification ne pourra porter atteinte aux buts de la Fondation, étant entendu qu'une modification des buts de la Fondation et du présent article ne seront adoptées qu'à l'unanimité de tous les administrateurs en fonction.

ARTICLE 19 : GENERALITES

Seul le tribunal de première instance de l'arrondissement dans lequel la Fondation a son siège pourra

prononcer, à la requête des Fondateurs ou d'un de ses ayants droit, d'un ou de plusieurs administrateurs ou du

ministère public, la dissolution de la Fondation

1° dont les buts ont été réalisés;

Moo2.2

Volet B - Suite

2° qui n'est plus en mesure de poursuivre les buts en vue desquels elle a été constituée;

3° qui affecte son patrimoine ou les revenus de celui-ci à des buts autres que celui en vue duquel elle a été constituée;

4° qui contrevient gravement à ses statuts, ou contrevient à la loi ou à l'ordre public;

5° qui est restée en défaut de satisfaire à l'obligation de déposer les comptes annuels conformément à l'article 31, § 3, pour trois exercices consécutifs, à moins que les comptes annuels manquants ne soient déposés avant la clôture des débats;

6° dont la durée vient à échéance,

Il FORMTEXT 91 jette la demande de dissolution, le tribunal pourra prononcer l'annulation de l'acte

incringeounal prononçant la dissolution peut soit décider la clôture immédiate de la liquidation, soit déterminer le mode de liquidation et désigner un ou plusieurs liquidateurs. Lorsque la liquidation est terminée, les liquidateurs font rapport au tribunal et lui soumettent une situation des valeurs sociales et de leur emploi ainsi que la proposition d'affectation. Le tribunal autorise l'affectation des biens dans le respect des statuts.

Le tribunal prononce la clôture de la liquidation.

L'action en dissolution fondée sur le point 5° ci-dessus, ne peut être introduite qu'à l'expiration d'un délai de sept mois suivant la date de clôture du troisième exercice comptable.

L'affectation de l'actif ne peut préjudicier aux droits des créanciers. L'action des créanciers est prescrite par cinq ans à partir de la publication de la décision relative a l'affectation de l'actif.

Tous les actes, factures, annonces, publications et autres documents émanant de la Fondation ayant fait l'objet d'une décision de dissolution doivent mentionner la dénomination de la Fondation précédée ou suivie immédiatement des mots "fondation privée en liquidation".

Toute personne qui intervient pour la Fondation en liquidation dans un acte visé à l'alinéa précédent où cette mention ne figure pas, peut être déclarée personnellement responsable de tout ou partie des engagements qui y sont pris par la Fondation.

ARTICLE 20 AFFECTATION DU PATRIMOINE DE LA FONDATION

L'actif net de la liquidation de la Fondation sera affecté à de(s) fondations ou associations poursuivant de(s)

buts) désintéressé(s), analogue(s) ou similaire(s) à celui/ceux de la Fondation.

ARTICLE 21

Tout ce qui n'est pas prévu par les présents statuts sera réglé conformément aux dispositions de la loi du vingt-sept juin mil neuf cent vingt et un sur les Associations sans But Lucratif, Associations Internationales sans But Lucratif et les Fondations, telle que modifiée à diverses reprises et ses arrêtés royaux d'exécution.

Deuxième résolution : Réélection d'administrateurs

En application de l'article 6 des statuts et après agrément des Fondateurs, le Conseil d'administration décide de renouveler, pour une durée de quatre ans à compter de ce jour, le mandat des administrateurs suivants

-Monsieur Daniel van Steenberghe, prénommé.

-Monsieur Hubert André-Dumont, prénommé.

-Monsieur Peter de Caiuwe, prénommé.

Troisième résolution ; Délégation de pouvoirs

Le Conseil d'administration déclare conférer tous pouvoirs au Notaire soussigné pour l'établissement d'une version coordonnée des statuts et leur version en néerlandais, et pour effectuer tous dépôts et publications des décisions qui précèdent.

A ces fins, le mandataire pourra au nom de la Fondation, faire toutes déclarations, signer tous documents et pièces et, en général, faire le nécessaire.

POUR EXTRAIT ANALYTIQUE CONFORME

Gérard INDEKEU, Notaire associé

Déposé en même temps: expédition de l'acte, procuration, statuts coordonnés.

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Résevé au

`Moniteur belge'

08/12/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Déposé I Reçu te .-

27 NOV, 2014 " .4

au greffe du tribmg de commerce

CAla.c lune _de-BruxelIes

Ondernemingsnr : 0831.323.949

Benaming

(voluit) : be.Source

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Delleurlaan nummer 22 te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel)

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Uit het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de private stichting "be.Source", met maatschappelijke zetel te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel) Delleurlaan, 22, ondernemingsnummer 0831,323.949 opgemaakt voor Meester Gérard 1NDEKEU, Notaris met standplaats te Brussel, op negen oktober tweeduizend veertien, geregistreerd op het eerste registratiekantoor van BRUSSEL 3 op eenentwintig oktober nadien, boek 5/9 blad 40 vak 1 geïnd Voor de Adviseur a.i. S. Geronnez-Lecomte, blijkt dat de raad onder andere beslist heeft om de statuten aan te passen in het nederlandstalige versie en dit na de wijziging van de franstalige statuten:

ARTIKEL 1 -- NAAM

De Stichting neemt de naam "be.Source" aan.

ARTIKEL 2 - ZETEL

De zetel van de Stichting wordt gevestigd te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel), Delleurlaan, 22.

Hij kan worden verplaatst naar eender welke andere plaats in België door een beslissing van de Raad van

Bestuur genomen conform de bepalingen van artikel 9, hierna volgend. Elke verplaatsing van de zetel

van de Stichting moet worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats van de zetel van de Stichting en gepubliceerd in de maand van haar datum in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3 - DUUR

De Stichting wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

ARTIKEL 4 -- DOELEINDEN

De Stichting heeft tot doeleinden, zowel in België als in het buitenland, het welzijn en het levenskader van de minst begoeden te verbeteren en de intergenerationele uitwisselingen te bevorderen door te steunen op lokale initiatieven en door maatschappelijke werken of andere instellingen financieel te ondersteunen door het inzamelen van fondsen.

ARTIKEL 5  ACTIVITEITEN

De Stichting zal deze doeleinden voornamelijk verwezenlijken door middel van de hierna beschreven activiteiten

1)Selectiecriteria aannemen, selectie van projecten en ontwikkeling van caritatieve programma's; 2)Fondsenwervingen bij welbepaalde donors;

3)Fondsen toebedelen aan caritatieve programma's van geselecteerde projecten;

4)Beheer en coördinatie van de werving en verdeling van de fondsen toegewezen aan de caritatieve programma's van de geselecteerde projecten en toezicht op hun gebruik;

5)Organisatie van concerten, exposities, conferenties, lessen, partnerships of activiteiten, op uiteenlopende manieren, inclusief de media en de nieuwe technologieën, op diverse plaatsen, sites en gebouwen met een historisch of esthetisch karakter;

6) Publicatie en verspreiding van alle types werken en dragers;

In het algemeen kan de Stichting aile daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van de door haar gestelde doeleinden. Zij kan met name steun verlenen aan en zich interesseren voor elke activiteit verwant met die doeleinden of die het mogelijk maakt om deze laatste beter te doen uitkomen; zo kan de Stichting zich aansluiten bij andere instellingen, verenigingen, stichtingen of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

maatschappijen met de bedoeling op te komen voor een doel dat verenigbaar is met het door haar gestelde doel.

ARTIKEL 6  SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

< 1. De Stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minstens vier leden, " natuurlijke personen. De bestuurders worden bij de oprichting benoemd. Zij worden later via coöptatie aangewezen door de leden van de Raad van Bestuur, die beraadslaagt in overeenstemming met artikel 9 van de statuten. In geval van de toepassing van artikel 7.2 van de statuten, zal de persoon aangewezen om verkozen te worden in de hoedanigheid van voorzitter, automatisch/eveneens worden aangewezen in de hoedanigheid van bestuurder.

2. De benoeming van elke bestuurder moet voorafgaandelijk de goedkeuring verkrijgen van ZDH Prins Henri Antoine Marie Gaspar d'Arenberg, geboren op 20 mei 1961 te Tervuren, en zijn echtgenote ZDH Marte-Thérèse "Daïné" d'Arenberg, geboren op 15 januari 1972 te Ukkel, samenwonend te Ukkel (1180 Brussel), Victor-Emmanuel III laan 51, hierna de "Oprichters" genoemd. De Stichting zal ingeval van overlijden, onbekwaamheid of ontslag van beide Oprichters minstens één van hun kinderen moeten hebben als bestuurder. Vanaf hun meerderjarigheid, is elkeen van de desbetreffende kinderen verkiesbaar in de hoedanigheid van bestuurder; ingeval van overlijden, aftreden, onbekwaamheid of ontslag, zullen hun opeenvolgende vervangers aangewezen worden uit hun respectievelijke rechtstreekse descendenten, mannelijk of vrouwelijk, zodanig dat elk van de familietakken voortkomend uit de voorvermelde kinderen, een vertegenwoordiger heeft in de Raad van Bestuur; wanneer de descendenten niet verkiesbaar zijn, zal de bestuurder aangewezen worden uit de echtgenoten van dezelfde tak, en bij gebrek aan dezen, uit de voogden van desbetreffende descendenten; ingeval het mandaat van een tak vacant is, voor welke reden dan ook, zal de benoeming van de bestuurder door de Raad van Bestuur gebeuren op gemeenschappelijk voorstel van een kandidaat door de overgebleven takken of op voorstel van de overgebleven tak.

3. De duur van het bestuurdersmandaat is vier jaar, behalve voor de Oprichters, wiens mandaat van onbepaalde duur is. De bestuurders bepalen bij gezamenlijk akkoord een rol om de graduele vernieuwing van de mandaten toe te laten.

4. Het bestuurdersmandaat eindigt:

a. door het verloop van de termijn van het mandaat;

b. door vrijwillig aftreden;

c. door overlijden;

d. door ontslag waartoe is beslist door de Oprichters;

e. door ontslag waartoe is beslist door de Raad van Bestuur bij meerderheid van twee derde van de stemmen van de bestuurders in functie, de stem van de Oprichters inbegrepen, exclusief de stem van de betrokken bestuurder die niet zal deelnemen aan de beraadslaging.

f. door gerechtelijk ontslag uitgesproken door de Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald door de wet en met name in geval van grove nalatigheid.

5, Geen enkel aftreden van een bestuurder zal worden aanvaard, noch zal enig ontslag mogelijk zijn, als de Raad van Bestuur minder dan vier leden zou tellen. Deze onmogelijkheid zal blijven bestaan zolang de Raad van Bestuur niet meer uit minstens vier leden is samengesteld.

6. Het mandaat van bestuurder wordt gratis uitgeoefend, behoudens anders beslist door de Raad van Bestuur en behoudens wat is bepaald in artikel 15 van de statuten.

7. De Raad van Bestuur kan eveneens de titel "Erevoorzitter", een eretitel en met adviserend stemrecht, toebedelen aan een persoon die memorabele diensten ten voordele van de Stichting heeft verricht.

ARTIKEL 7  VOORZITTER, SECRETARIS, PENNINGMEESTER

1.Het voorzitterschap van de Raad van Bestuur is toebedeeld aan één van de Oprichters, tenzij deze hiervan afziet. De Raad van Bestuur benoemt in zijn midden voor de duurtijd van hun respectievelijke mandaten als bestuurders, een Voorzitter indien de Oprichters beiden van de voorzitterschap hebben afgezien, een Vice-Voorzitter en een penningmeester. Hun mandaat zal gratis worden uitgeoefend, behoudens toepassing van artikel 15 van de statuten. De Raad van Bestuur kan ook een algemeen secretaris en een adjunctpenningmeester benoemen die niet noodzakelijk deel moeten uitmaken van de Raad van Bestuur.

2.ln geval van overlijden onbekwaamheid of ontslag van de Oprichter die het voorzitterschap van de Raad van Bestuur uitoefent, zal het voorzitterschap toegekend warden aan de andere Oprichter. Indien deze daar van afziet, zal de voorzitter verkozen worden uit de leden van de familie van de Oprichters die bestuurders zijn van de Stichting of uit iedere andere persoon die aangewezen door deze laatsten, die dan voorafgaandelijk aangewezen zal worden als bestuurder conform artikel 6.1 van de statuten. De voorzitter op dergelijke wijze verkozen, zal de bevoegdheden van de Oprichters zoals voorzien in deze statuten uitoefenen.

De voorzitter is met name belast met het bijeenroepen en voorzitten van de Raad van Bestuur. De vice-voorzitter is met name belast met het bijstaan van de voorzitter en met zijn vervanging in geval van verhindering. De algemeen secretaris is met name belast met het opstellen van de notulen, het zorgen voor de bewaring van de documenten en het overgaan tot het zo spoedig mogelijk neerleggen van de bij wet vereiste akten. De penningmeester is met name belast met het bijhouden van de rekeningen, de aangifte bij de belastingen en, in voorkomend geval, het neerleggen van de jaarrekening ter griffie van de bevoegde rechtbank of bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 8  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Man 2,2

e .~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. De Raad van Bestuur vergadert telkens als het belang van de Stichting het vereist en minstens één keer per jaar, op schriftelijke oproep van de voorzitter of, in geval van verhindering, van de algemene secretaris,

2. De oproep wordt verzonden per gewone brief, per e-mail of fax minstens acht dagen voor de datum die is vastgesteld voor de vergadering van de Raad van Bestuur, en bevat de dagorde. De Raad van Bestuur beraadslaagt alleen over de punten die op de dagorde staan. Uitzonderlijk kan een niet op de dagorde ingeschreven punt worden besproken als twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen.

3. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of als hij afwezig is, door de vice-voorzitter, of als deze laatste afwezig is, door de oudste aanwezige bestuurder.

4.De Raad van Bestuur kan geldig zetelen via teleconferentie, videoconferentie of via elk ander middel van telecommunicatie.

ARTIKEL 9  BERAADSLAGINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. De bestuurders oefenen hun functie collegiaal uit.

2. Behalve in de gevallen waarin door deze statuten een bijzonder aanwezigheidsquorum vereist is, beraadslaagt de Raad geldig als de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Ais dit quorum niet bereikt is, kan binnen acht dagen een nieuwe raad met dezelfde dagorde worden bijeengeroepen, en kan deze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders beraadslagen.

3. De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die houder is van een behoorlijk ondertekende schriftelijke volmacht. Elke bestuurder kan slechts houder van één enkele volmacht zijn.

4. Elk lid beschikt over een stem. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, met inbegrip van de stem van de Oprichters. Behalve in de gevallen waarin door deze statuten een bijzondere meerderheid vereist is, worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend. De weerhoudingen en blanco stemmen worden niet meegerekend in de telling van de meerderheid. Wanneer de beslissing betrekking heeft op de benoeming van de voorzitter omwille van het overlijden, de onbekwaamheid of het ontslag van de laatste Oprichter, wordt de beslissing van de Raad van Bestuur genomen bij een meerderheid van drie vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

5.Indien, conform huidige statuten, een beslissing van de Raad van Bestuur of elk andere beslissing waarvan de stemming of de toestemming van de twee Oprichters vereist is, er enkel de stemming of de toestemming is van één van de Oprichters, zal de beslissing voorgelegd worden aan de stemming van de Raad van Bestuur en genomen worden na een meerderheid van drie-vierde van de stemmen, aanwezig of vertegenwoordigd. Bij stemmenstaking is de stem van de oudste bestuurder beslissend,

6.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen, kan de Raad van Bestuur beslissingen nemen of bekrachtigen door een circulaire stemming, conform artikel 9,4, hierboven vermeld, die schriftelijk of met elk ander communicatiemiddel met een schriftelijke drager is uitgedrukt. Deze beslissingen worden gedateerd op de datum dat de laatste bestuurder zijn handtekening heeft aangebracht.

ARTIKEL 10  NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen die worden ingeschreven in een register dat bijgehouden wordt op de maatschappelijke zetel, Deze notulen worden opgesteld door de secretaris (secretaresse) van de vergadering en worden ondertekend door de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 11  BELANGENCONFLICTEN

Ais een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een persoonlijk belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de beraadslaging van de Raad van Bestuur in verband met deze beslissing plaatsvindt. Hij mag de vergadering bijwonen maar zal niet deelnemen aan de beraadslagingen noch aan de stemmingen in verband met deze beslissing. Zijn gemotiveerde verklaring moet bij de notulen worden gevoegd. Bovendien moet hij, als de Stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, deze laatsten in kennis stellen van deze situatie,

ARTIKEL 12 -- BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen en beheren van de Stichting, Hij vertegenwoordigt deze laatste in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

De Raad van Bestuur kan voor een al dan niet bepaalde periode een of meer adviescomités oprichten waarvan hij de samenstelling en de opdracht zal vaststellen, in de volgende domeinen (zonder dat deze opsomming uitputtend is): ethiek, logistiek en communicatie, financieel, juridisch, artistieke selectie en opvolging, human resources en risicobeheer. Behoudens bijzondere volmacht van de Raad van Bestuur zullen dergelijke comités geen beslissings- of vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

De Raad kan een erecomité vormen dat bedoeld is om de Stichting te steunen, en kan er bekende prominenten uit diverse disciplines in benoemen, met name uit de kunstwereld, de academische, wetenschappelijke, politieke, non-profit- en zakenwereld. Het erecomité zal geen enkele beslissings- of vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

ARTIKEL 13 -- DELEGATIE VAN BEVOEGDHEDEN -- DAGELIJKS BEHEER

1. De Raad van Bestuur kan precieze bevoegdheden delegeren aan een of meer bestuurders of aan derden. ln dit geval zullen de omvang van de verleende bevoegdheden en de duur gedurende dewelke ze kunnen worden uitgeoefend, nader worden omschreven.

2, De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer delegeren, met gebruik van de daarmee verbonden handtekening, en de vertegenwoordiging van de Stichting in het kader van dit beheer aan een of meer personen, al dan niet leden van de Raad van Bestuur, waarvan hij de bevoegdheden zal bepalen en, in voorkomend geval, de vergoeding. Hij of zij zal/zullen de titel van directeur dragen als hij/zij geen bestuurder/bestuurders is/zijn en van gedelegeerd bestuurder als hij/zij een bestuurder/bestuurders zijn.

3. Het mandaat van de persoon gedelegeerd tot het dagelijks beheer eindigt:

a. door vrijwillig aftreden;

b. door overlijden;

o. door schriftelijk ontslag waartoe is beslist door de Raad van Bestuur bij meerderheid van twee derde van de stemmen van de bestuurders in functie, met inbegrip van de stem van de Oprichters, exclusief de eventuele stem van de betrokkene als die ook bestuurder is, die overigens niet zal deelnemen aan de beraadslaging.

cl. door gerechtelijk ontslag uitgesproken door de Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald door de wet en met name in geval van grove nalatigheid,

e. door ontslag waartoe is beslist door de Oprichters.

ARTIKEL 14  VERTEGENWOORDIGING

Ondanks de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de Stichting in rechte en jegens derden, met inbegrip van een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders waaronder de voorzitter, die geen voorafgaande beraadslaging van de Raad van Bestuur zullen moeten aantonen. De bestuurders mogen bovendien de administratieve taken onderling verdelen. Deze verdeling van de taken zal echter niet kunnen worden ingeroepen tegen derden, ongeacht of de verdeling van de taken werd gepubliceerd of niet.

ARTIKEL 15  VERGOEDING VAN DE BESTUURDERS

1.De Stichting kan geen materieel voordeel verlenen aan de Oprichters noch aan de bestuurders.

2.De Stichting zal echter wel de kosten en uitgaven die door de bestuurders in de uitoefening van hun

functie gedaan zijn op voorlegging van de bewijsstukken terugbetalen.

ARTIKEL 16  CONTROLE VAN DE STICHTING - COMMISSARIS

Als de Stichting aan de in artikel 37 van de wet bepaalde voorwaarden voldoet, zal de Raad van Bestuur verplicht zijn om een commissaris aan te duiden. Deze laatste(n) wordt/worden benoemd voor een mandaat van drie jaar, dat hernieuwbaar is. De Commissaris overhandigt het jaarrapport en elk ander rapport dat hij opportuun acht aan de Raad van Bestuur.

Bij gebrek, kan de Raad van Bestuur ook voor een termijn van drie jaar een commissaris-verificateur aanduiden, die zijn mandaat kosteloos uitoefent.

ARTIKEL 17  BOEKJAAR - JAARREKENING

1.Het boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

2.Elk jaar en uiterlijk zes maanden na de sluitingsdatum van het boekjaar stelt de Raad van Bestuur een

inventaris op en maakt de jaarrekening op van het afgelopen boekjaar, alsook het budget van het volgend

boekjaar volgens de wettelijke bepalingen terzake.

3.Het rapport van de Commissaris(sen), de jaarrekening en het budget worden goedgekeurd op de datum

die is vastgesteld door de Raad van Bestuur binnen de hierboven bepaalde termijn.

ARTIKEL 18

1.De statuten kunnen worden gewijzigd door beslissing van de Oprichters, of door beslissing van de Raad van Bestuur zoals hieronder vermeld.

2.0e Raad van Bestuur kan pas beraadslagen over de statutaire wijzigingen als vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De voorgestelde wijzigingen moeten de stemmen behalen van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.AIs vier vijfde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan ten vroegste zeven kalenderdagen na het houden van de eerste vergadering een tweede vergadering worden bijeengeroepen die zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, maar de beslissing wordt pas aangenomen als ze is gestemd bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, met inbegrip van de stem van de Oprichters.

4.0m effectief te zijn, moet elke wijziging die wordt aangenomen op grond van bovenstaande paragrafen, tenzij ze bij wet is opgelegd, de schriftelijke goedkeuring krijgen van de Oprichters. Elke vraag om goedkeuring waarop niet binnen een maand wordt geantwoord, zal als geweigerd worden beschouwd.

5.Geen enkele wijziging kan een invloed hebben op de doeleinden van de Stichting, met dien verstande dat een wijziging van de doeleinden van de Stichting en van dit artikel enkel met unanimiteit van aile bestuurders in functie zal worden aangenomen.

Mop 2.2

r

Voorbehouden yàan tred Belgisch Staatsblad

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 19 ALGEMEEN

Alleen de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van de Oprichters of een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar mir:isterie, de ontbinding uitspreken van de Stichting:

1° waarvan de doeleinden verwezenlijkt zijn;

2° die niet meer in staat is om de doeleinden waarvoor ze werd opgericht, na te streven;

3° die haar vermogen of de inkomsten daarvan toewijst aan andere doeleinden dan die waarvoor ze werd opgericht;

4° die haar statuten ernstig overtreedt, of de wet of de openbare orde overtreedt;

5° die heeft nagelaten de verplichting na te komen om de jaarrekening in te dienen conform artikel 31, § 3, voor drie opeenvolgende boekjaren, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden ingediend voor de sluiting van de debatten;

6° waarvan de duur is verstreken.

Zelfs als ze het verzoek om ontbinding verwerpt, kan de rechtbank de annulering van de betwiste daad uitspreken.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan beslissen tot de onmiddellijke sluiting van de vereffening, of de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanstellen. Als de vereffening beëindigd is, brengen de vereffenaars verslag uit bij de rechtbank en leggen er een staat voor van de maatschappelijke waarden en van hun gebruik, alsook het voorstel van besteding. De rechtbank machtigt de besteding van de goederen met inachtneming van de statuten.

De rechtbank spreekt de sluiting van de vereffening uit,

De ontbindingsvordering gebaseerd op punt 5 hierboven kan pas na het verstrijken van een termijn van zeven maanden na de sluitingsdatum van het derde boekjaar worden ingediend.

De besteding van het actief mag de rechten van de schuldeisers niet benadelen. De vordering van de schuldeisers verjaart door verloop van vijf jaar vanaf de publicatie van de beslissing met betrekking tot de besteding van het actief,

Alle akten, facturen, advertenties, publicaties en andere documenten uitgaande van de Stichting die het voorwerp was van een ontbindingsbeslissing moeten de naam van de Stichting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " private stichting in vereffening ".

Elke persoon die voor de Stichting in vereffening tussenkomt in een akte zoals bedoeld in de vorige alinea waarin deze vermelding niet staat, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of een deel van de verbintenissen die er door de Stichting in zijn aangegaan.

ARTIKEL 20 -- BESTEDING VAN HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

Het netto-actief van de vereffening van de Stichting zal worden besteed aan stichtingen of verenigingen die

belangeloze, analoge of soortgelijke doeleinden nastreven als die van de Stichting.

ARTIKEL 21

Alles waarin niet is voorzien door deze statuten zal worden geregeld in overeenstemming met de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd twintig op de Verenigingen zonder Winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen, zoals herhaaldelijk gewijzigd, en haar koninklijke uitvoeringsbesluiten.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU geassocieerde Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie, volmachten, gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

be

a

B~

st~ " 11039196

BRUSSEL

~ 1 ®ln- 20n

Griffie

Ondernemingsnr : 831.323.949

Benaming

(voluit) : be.Source

(verkort)

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Delleurlaan nummer 22 te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel)

Onderwerp akte : NEDERLANDSE VERTALING VAN DE STATUTEN - DELEGATIE VAN BEVOEGDHEDEN

Uit het onderhands proces-verbaal in de Franse taal van de vergadering van de Raad van Bestuur van de Private Stichting "be.Source", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel), Delleurlaan nummer 22, ingeschreven in het Register van Morele Personen onder nummer 0831.323.949, blijkt dat de bovenvermelde vergadering de volgende beslissingen genomen heeft :

erste beslissing

Nederlandse vertaling van de statuten

TITEL I

NAAM  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DUUR  KAPITAAL

ARTIKEL 1  NAAM

De Stichting neemt de naam "be.Source" aan.

ARTIKEL 2 - ZETEL

De zetel van de Stichting wordt gevestigd te Watermaal-Bosvoorde (1170 Brussel), Delleurlaan, 22.

Hij kan worden verplaatst naar eender welke andere plaats in België door een beslissing van de Raad van

Bestuur genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Elke verplaatsing van de zetel van de Stichting

moet worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats van de zetel van de

Stichting en gepubliceerd in de maand van haar datum in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3 - DUUR

De Stichting wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

TITEL II

DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN VAN DE STICHTING

ARTIKEL 4  DOELEINDEN

De Stichting heeft tot doel het levenskader van de minst begoeden te verbeteren door te steunen op lokale

initiatieven en door maatschappelijke werken financieel te ondersteunen door het inzamelen van fondsen.

ARTIKEL 5  ACTIVITEITEN

De Stichting zal deze doeleinden voornamelijk verwezenlijken door het verwezenlijken van de hierna

beschreven activiteiten :

- organisatie van concerten of activiteiten, op uiteenlopende manieren, inclusief de media en de nieuwe

technologieën, op diverse plaatsen, sites en gebouwen met een historisch of esthetisch karakter;

- publicatie en verspreiding van alle types werken en dragers;

inzameling van fondsen bij gerichte schenkers.

In het algemeen kan de Stichting alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met

de verwezenlijking van de door haar gestelde doeleinden. Zij kan met name steun verlenen aan en zich

interesseren voor elke activiteit verwant met die doeleinden of die het mogelijk maakt om deze laatste beter te

doen uitkomen; zo kan de Stichting zich aansluiten bij andere instellingen, verenigingen, stichtingen of

maatschappijen met de bedoeling op te komen voor een doel dat verenigbaar is met het door haar gestelde

doel.

TITEL III

BESTUUR EN CONTROLE VAN DE STICHTING

ARTIKEL 6  SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

" 1. De Stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minstens vier leden, natuurlijke personen. De bestuurders worden bij de oprichting door de oprichters benoemd. Zij worden later via coöptatie aangewezen door de leden van de Raad van bestuur, die beraadslaagt in overeenstemming met artikel 9 van de statuten.

2. De duur van het bestuurdersmandaat is onbepaald.

3. Het bestuurdersmandaat eindigt:

a. door vrijwillig aftreden;

b. door overlijden;

c. door ontslag waartoe is beslist door de Raad van Bestuur bij meerderheid van twee derde van de stemmen van de bestuurders in functie, exclusief de stem van de betrokken bestuurder die niet zal deelnemen aan de beraadslaging.

d. door gerechtelijk ontslag uitgesproken door de Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald door de wet en met name in geval van grove nalatigheid.

4. Geen enkel aftreden van een bestuurder zal worden aanvaard, noch zal enig ontslag mogelijk zijn, als de Raad van Bestuur minder dan vier leden zou tellen. Deze onmogelijkheid zal blijven bestaan zolang de Raad van Bestuur niet meer uit minstens vier leden is samengesteld.

5. Het mandaat van bestuurder wordt gratis uitgeoefend, behoudens anders beslist door de Raad van Bestuur en behoudens wat is bepaald in artikel 15 van de statuten

ARTIKEL 7  VOORZITTER, SECRETARIS, PENNINGMEESTER

De Raad van Bestuur benoemt in zijn midden een Voorzitter, een Vice-Voorzitter en een penningmeester. Hun mandaat heeft een duur van vier jaar, is hernieuwbaar en zal gratis worden uitgeoefend, behoudens toepassing van artikel 15 van de statuten. Hij kan ook een algemeen secretaris benoemen die niet noodzakelijk deel moet uitmaken van de Raad.

De voorzitter is met name belast met het bijeenroepen en voorzitten van de raad. De vice-voorzitter is niet name belast met het bijstaan van de voorzitter en met zijn vervanging in geval van verhindering. De algemeen secretaris is met name belast met het opstellen van de notulen, het zorgen voor de bewaring van de documenten en het overgaan tot het zo spoedig mogelijk neerleggen van de bij wet vereiste akten. De penningmeester is met name belast met het bijhouden van de rekeningen, de aangifte bij de belastingen en, in voorkomend geval, het neerleggen van de jaarrekening ter griffie van de bevoegde rechtbank of bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 8  VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. De Raad van Bestuur vergadert telkens als het belang van de Stichting het vereist en minstens één keer per jaar, op schriftelijke oproep van de voorzitter of, in geval van verhindering, van de secretaris.

2. De oproep wordt verzonden per gewone brief, per e-mail of fax minstens acht dagen voor de datum die is vastgesteld voor de vergadering van de Raad, en bevat de dagorde. De Raad van Bestuur beraadslaagt alleen over de punten die op de dagorde staan. Uitzonderlijk kan een niet op de dagorde ingeschreven punt worden besproken als twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen.

3. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of als hij afwezig is,

door de vice-voorzitter, of als deze laatste afwezig is, door de oudste aanwezige bestuurder.

ARTIKEL 9  BERAADSLAGINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. De bestuurders oefenen hun functie collegiaal uit.

2. Behalve in de gevallen waarin door deze statuten een bijzonder aanwezigheidsquorum vereist is, beraadslaagt de Raad geldig als de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Als dit quorum niet bereikt is, kan binnen acht dagen een nieuwe raad met dezelfde dagorde worden bijeengeroepen, en kan deze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders beraadslagen.

3. De bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder die houder is van een behoorlijk ondertekende schriftelijke volmacht. Elke bestuurder kan slechts houder van één enkele volmacht zijn.

4. Elk lid beschikt over een stem. Behalve in de gevallen waarin door deze statuten een bijzondere meerderheid vereist is, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de persoon die de vergadering voorzit doorslaggevend.

5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen, kan de Raad van Bestuur beslissingen nemen of bekrachtigen door een circulaire stemming die schriftelijk of met elk ander communicatiemiddel met een schriftelijke drager is uitgedrukt. Deze beslissingen worden gedateerd op de datum dat de laatste bestuurder zijn handtekening heeft aangebracht.

ARTIKEL 10  NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen die worden ingeschreven in een register dat bijgehouden wordt op de maatschappelijke zetel. Deze notulen worden opgesteld door de secretaris (secretaresse) van de vergadering en worden ondertekend door de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 11  BELANGENCONFLICTEN

Als een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een persoonlijk belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de beraadslaging van de Raad van Bestuur in verband met deze beslissing plaatsvindt. Hij mag de vergadering bijwonen maar zal niet deelnemen aan de beraadslagingen noch aan de stemmingen in verband met deze beslissing. Zijn gemotiveerde verklaring moet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

bij de notulen worden gevoegd. Bovendien moet hij, als de Stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, deze laatsten in kennis stellen van deze situatie.

ARTIKEL 12  BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen en beheren van de Stichting. Hij vertegenwoordigt deze laatste in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De Raad van Bestuur kan voor een al dan niet bepaalde periode een of meer adviescomités oprichten waarvan hij de samenstelling en de opdracht zal vaststellen, in de volgende domeinen (zonder dat deze opsomming uitputtend is): ethiek, logistiek en communicatie, financieel, juridisch, artistieke selectie en opvolging, human resources en risicobeheer. Behoudens bijzondere volmacht van de Raad zullen dergelijke comités geen beslissing s- of vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

De Raad kan een erecomité vormen dat bedoeld is om de Stichting te steunen, en kan er bekende prominenten uit diverse disciplines in benoemen, met name uit de kunstwereld, de academische, wetenschappelijke, politieke, non-profit- en zakenwereld. Het erecomité zal geen enkele beslissings- of vertegenwoordigingsbevoegdheid hebben.

ARTIKEL 13  DELEGATIE VAN BEVOEGDHEDEN  DAGELIJKS BEHEER

1. De Raad van Bestuur kan precieze bevoegdheden delegeren aan een of meer bestuurders, aan leden of aan derden. In dit geval zullen de omvang van de verleende bevoegdheden en de duur gedurende dewelke ze kunnen worden uitgeoefend, nader worden omschreven.

2. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beheer delegeren, met gebruik van de daarmee verbonden handtekening, en de vertegenwoordiging van de stichting in het kader van dit beheer aan een of meer personen, al dan niet leden van de raad van bestuur, waarvan hij de bevoegdheden zal bepalen en, in voorkomend geval, de vergoeding. Hij of zij zal/zullen de titel van directeur dragen als hij/zij geen bestuurder/bestuurders is/zijn en van gedelegeerd bestuurder als hij/zij een bestuurder/bestuurders zijn.

3. Het mandaat van de persoon gedelegeerd tot het dagelijks beheer eindigt:

a. door vrijwillig aftreden;

b. door overlijden;

c. door schriftelijk ontslag waartoe is beslist door de raad van bestuur bij meerderheid van twee derde van de stemmen van de bestuurders in functie, exclusief de eventuele stem van de betrokkene als die ook bestuurder is, die overigens niet zal deelnemen aan de beraadslaging.

d. door gerechtelijk ontslag uitgesproken door de Rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk

arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, in de gevallen bepaald door de wet en met name in geval

van grove nalatigheid.

ARTIKEL 14  VERTEGENWOORDIGING

Ondanks de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de

stichting in rechte en jegens derden, met inbegrip van een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd

door twee bestuurders waaronder de voorzitter, die geen voorafgaande beraadslaging van de raad zullen

moeten aantonen. De bestuurders mogen bovendien de administratieve taken onderling verdelen. Deze

verdeling van de taken zal echter niet kunnen worden ingeroepen tegen derden, ongeacht of de verdeling van

de taken werd gepubliceerd of niet.

ARTIKEL 15  VERGOEDING VAN DE BESTUURDERS

1.De Stichting kan geen materieel voordeel verlenen aan de oprichters noch aan de bestuurders.

2.De Stichting zal echter wel de kosten en uitgaven die door de bestuurders in de uitoefening van hun

functie gedaan zijn op voorlegging van de bewijsstukken terugbetalen.

ARTIKEL 16  CONTROLE VAN DE STICHTING - COMMISSARIS

Als de stichting aan de in artikel 37 van de wet bepaalde voorwaarden voldoet, zal de raad van bestuur

verplicht zijn om een commissaris aan te duiden. Deze laatste(n) wordt /worden benoemd voor een mandaat

van drie jaar, dat hernieuwbaar is. De Commissaris overhandigt het jaarrapport en elk ander rapport dat hij

opportuun acht aan de Raad van Bestuur.

Bij gebrek, kan de Raad van Bestuur ook voor een termijn van drie jaar een commissaris-verificateur

aanduiden, die zijn mandaat kosteloos uitoefent.

TITEL IV

BOEKJAAR - JAARREKENING

ARTIKEL 17  BOEKJAAR - JAARREKENING

1.Het boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

2.EIk jaar en uiterlijk zes maanden na de sluitingsdatum van het boekjaar stelt de Raad van Bestuur een

inventaris op en maakt de jaarrekening op van het afgelopen boekjaar, alsook het budget van het volgend

boekjaar volgens de wettelijke bepalingen terzake.

3.Het rapport van de Commissaris(sen), de jaarrekening en het budget worden goedgekeurd op de datum

die is vastgesteld door de Raad van Bestuur binnen de hierboven bepaalde termijn.

TITEL V

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

ARTIKEL 18

1.De statuten kunnen worden gewijzigd door beslissing van de oprichter sub 1, of door beslissing van de

Raad van Bestuur zoals hieronder vermeld.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MEOD 2.2

2.0e Raad van Bestuur kan pas beraadslagen over de statutaire wijzigingen als vier vijfde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De voorgestelde wijzigingen moeten de stemmen behalen van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.Als vier vijfde van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan ten vroegste zeven kalenderdagen na het houden van de eerste vergadering een tweede vergadering worden bijeengeroepen die zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, maar de beslissing wordt pas aangenomen als ze is gestemd bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4.Om effectief te zijn, moet elke wijziging die wordt aangenomen op grond van bovenstaande paragrafen, tenzij ze bij wet is opgelegd, de schriftelijke goedkeuring krijgen van de oprichter sub 1. Elke vraag om goedkeuring waarop niet binnen een maand wordt geantwoord, zal als geweigerd worden beschouwd.

5.Geen enkele wijziging kan een invloed hebben op de doeleinden van de Stichting, met dien verstande dat een wijziging van de doeleinden van de Stichting en van dit artikel enkel met unanimiteit van alle bestuurders in functie zal worden aangenomen.

TITEL VI

ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL 19 : ALGEMEEN

Alleen de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waarin de Stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een oprichter of een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie, de ontbinding uitspreken van de Stichting:

1° waarvan de doeleinden verwezenlijkt zijn;

2° die niet meer in staat is om de doeleinden waarvoor ze werd opgericht, na te streven;

3° die haar vermogen of de inkomsten daarvan toewijst aan andere doeleinden dan die waarvoor ze werd opgericht;

4° die haar statuten ernstig overtreedt, of de wet of de openbare orde overtreedt;

5° die heeft nagelaten de verplichting na te komen om de jaarrekening in te dienen conform artikel 31, § 3, voor drie opeenvolgende boekjaren, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden ingediend voor de sluiting van de debatten;

6° waarvan de duur is verstreken.

Zelfs als ze het verzoek om ontbinding verwerpt, kan de rechtbank de annulering van de betwiste daad uitspreken.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan beslissen tot de onmiddellijke sluiting van de vereffening, of de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanstellen. Als de vereffening beëindigd is, brengen de vereffenaars verslag uit bij de rechtbank en leggen er een staat voor van de maatschappelijke waarden en van hun gebruik, alsook het voorstel van besteding. De rechtbank machtigt de besteding van de goederen met inachtneming van de statuten.

De rechtbank spreekt de sluiting van de vereffening uit.

De ontbindingsvordering gebaseerd op punt 5 hierboven kan pas na het verstrijken van een termijn van zeven maanden na de sluitingsdatum van het derde boekjaar worden ingediend.

De besteding van het actief mag de rechten van de schuldeisers niet benadelen. De vordering van de schuldeisers verjaart door verloop van vijf jaar vanaf de publicatie van de beslissing met betrekking tot de besteding van het actief.

Alle akten, facturen, advertenties, publicaties en andere documenten uitgaande van de Stichting die het voorwerp was van een ontbindingsbeslissing moeten de naam van de Stichting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " private stichting in vereffening ".

Elke persoon die voor de Stichting in vereffening tussenkomt in een akte zoals bedoeld in de vorige alinea waarin deze vermelding niet staat, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of een deel van de verbintenissen die er door de Stichting in zijn aangegaan.

ARTIKEL 20  BESTEDING VAN HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

Het netto-actief van de vereffening van de Stichting zal worden besteed aan stichtingen of verenigingen die belangeloze, analoge of soortgelijke doeleinden nastreven als die van de Stichting.

Bij de ontbinding van de Stichting na verwezenlijking van haar doel kan de oprichter sub 1, of bij gebrek zijn wettelijke erfgenamen, een som ontvangen die gelijk is aan de waarde van de goederen of de goederen zelf die ze persoonlijk hebben besteed aan de verwezenlijking van dit doel, na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening. Het resterende saldo zal worden besteed zoals hierboven vermeld.

TITEL VII

ALGEMENE BEPALING

ARTIKEL 21

Alles waarin niet is voorzien door deze statuten zal worden geregeld in overeenstemming met de bepalingen van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd twintig op de Verenigingen zonder Winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder Winstoogmerk en de Stichtingen, zoals herhaaldelijk gewijzigd, en haar koninklijke uitvoeringsbesluiten.

Tweede beslissing

Delegatie van bevoegdheden

- Mevrouw Nathalie Van Hoorebeek, directeur ACR, Ernst & Young, met woonplaats te L.Gillardlaan, 49 te

1731 Zellik met het oog op alle administratieve verrichtingen, met name bij de Kruispuntbank van

Ondernemingen en de administratie inzake de Belasting Toegevoegde Waarde ;

MOD 2.2

Voor-

bchovdcn

aan ht?t

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

- De vergadering verleent eveneens alle bevoegdheden aan de geassocieerde Notarissen Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR, met standplaats te Brussel, met het oog op de bekendmaking van de uittreksels van onderhavig proces-verbaal in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Gérard INDEKEU

Notaris vennoot

Tegelijk hiermee neergelegd: Nederlandse vertaling van de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BE.SOURCE

Adresse
DELLEURLAAN 22 1170 WATERMAAL-BOSVOORDE

Code postal : 1170
Localité : WATERMAEL-BOITSFORT
Commune : WATERMAEL-BOITSFORT
Région : Région de Bruxelles-Capitale