BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY (EN ABREGE) BELSACI

Divers


Dénomination : BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY (EN ABREGE) BELSACI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 458.379.735

Publication

24/07/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gri rgelegd/ontvangen op

I il JOLI 201q

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van koophandel Brussel

Griffie

Onde: nenungsnr : 458.379.735

Benaming

tvotuit) ; BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL

IMMUNOLOGY

(verkortl BeISACI

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kroonlaan 20, 1050 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 04-11-2013.

De hierna volgende tekst doet dienst als gecoördineerde statuten.

Oprichters:

M. Peter Clément, arts, Mettewielaan 77 bus 22, 1080 Brussel;

M. Johan Kips, arts, Onafhankelijksheidslaan 20, 9000 Gent;

M. Philippe Mehieu, arts, rue sur les Fields 16, 4571 Saive-Blégny;

M. Olivier Michel, arts, Vronerodelaan 134, 1180 Brussel;

M. Jean-Marie Saint-Rémy, arts, rue du Lambais 79, 1390 Grez-Doiceau;

M. Hugo Van E3ever, arts, Mevr. Courtmansstraat 93, 2600 Berchem;

M. Paul Van Cauwenberghe, arts, Baron de Gieylaan 60, 9840 De Pinte;

M. Paul Van Durme, arts, Jan Van Rijswijcklaan 186, 2020 Antwerpen;

allen van Belgische nationaliteit.

Titel I - Benaming, duur en maatschappelijke zetel

Art. 1. De vereniging draagt de naam Belgian Society for Allergy and Clinical Immunology, afgekort BeISACI. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur:

Art. 2. De maatschappelijke zetel bevindt zich in het gerechtelijke arrondissement Brussel.

Hij is gevestigd in de Kroonlaan 20 te 1050 Brussel.

Hij mag naar een andere locatie in België verplaatst worden na akkoord van de Algemene Vergadering.

Deze wijziging van maatschappelijke zetel zal binnen de maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad

worden gepubliceerd.

Titel Il -- Doelstelling van de vereniging

Art. 3. De vereniging beoogt een bijdrage te leveren aan het verspreiden van de klinische en fundamentele kennis betreffende allergie en klinische immunologie, maar ook over gelijkaardige disciplines. Ze mag alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de doelstelling. Ze mag meer bepaald haar medewerking verlenen, zich interesseren voor, of elke activiteit stimuleren die met haar doelstelling strookt, bijvoorbeeld door het uitreiken van prijzen.

1 9327

~

Voor-

bohaud

aan hoi

Bolgist

sttatsbli

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel III  Leden

Op de laatste ¬ ala van Luik Recto ltlaam en huedancghetd van de instrumenterende. :7fltans, ¬ 1ethil van O¢; pffloMntzn)

bevuegi..i vereniging. Mrichttng of organisme ten aanzien van derden te ferteenwooçd¬ yen

Verso : Naam handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Afdeling 1

Art. 4. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden.

Het minimum aantal effectieve leden mag niet lager dan zeven zijn.

Enkel de effectieve leden beschikken over aile rechten verleend aan de vennoten zoals voorzien door de

wet en deze statuten.

Art. 5. Zijn effectieve leden: de stichters van de vereniging en de effectieve leden van de feitelijke vereniging "Belgische vereniging voor Allergie en Klinische Immunologie", die ontbonden werd toen de huidige vzw opgericht werd.

Kan effectief lid worden elke arts of wetenschapper die daartoe een aanvraag indient bij de raad van bestuur na twee jaar toegetreden lidmaatschap en hierbij het bewijs levert van zijn/haar significante bijdrage in het domein van de allergie of de klinische immunologie alsook aantoont minstens één peer-reviewed aritikel als eerste auteur in dit domein te hebben gepubliceerd.

Art. 6. De vereniging mag toegetreden leden tellen. Zijn toegetreden leden de personen die wensen hulp te verlenen aan de vereniging, of willen deelnemen aan haar activiteiten, en die de verbintenis aangaan de statuten en beslissingen conform hieraan te respecteren. De toelating van nieuwe toegetreden leden valt onder de autonome beslissingsbevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. 7. Wie toegetreden lid wil worden moet een aanvraag richten aan de raad van bestuur middels een gewone brief of een elektronisch bericht met ontyangstmelding.

Wie effectief lid wil worden moet een aanvraag richten aan de raad van bestuur vergezeld van het cv middels een gewone brief of een elektronisch bericht niet ontvangstmelding.

De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur en beslist over de aanvaarding of weigering als effectief of toegetreden lid.

Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De beslissing dient niet gemotiveerd te worden. De kandidaat zal van de beslissing op de hoogte gebracht worden door middel van een eenvoudige brief of een elektronisch bericht met ontvangstmelding. Indien de aanvraag tot lidmaatschap geweigerd werd kan slechts 24 maanden na kennisgeving van de beslissing een nieuwe kandidatuur ingediend worden.

Afdeling 2  Ontslag en uitsluiting

Art. 8. De effectieve leden kunnen zich op elk moment uit de vereniging terugtrekken door bij gewone brief of via een elektronisch bericht met ontvangstmelding hun ontslag te geven aan de raad van bestuur.

Wordt geacht ontslag nemend te zijn, het effectieve of toegetreden lid dat de verplichte bijdrage niet betaalt uiterlijk binnen de maand nadat hem een gewone brief of een elektronisch bericht met ontvangstmelding ter herinnering gestuurd werd.

De uitsluiting van een lid kan alleen maar worden uitgesproken door de algemene vergadering met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigcfe leden.

Art. 9. Het ontslagnemencle of uitgesloten lid, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid, hebben geen enkel recht op het maatschappelijk kapitaal.

Zij kunnen noch een staat, noch een rekeningopgave, noch een verzegeling, noch een boedel-beschrijving eisen of vorderen, ook niet via gerechtelijke weg. Ze hebben ook geen recht op teruggave van betaalde lidgelden.

Afdeling 3 Overige bepalingen betreffende de leden

Art. 10. Onverminderd de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Art. 11. De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een ledenregister bij. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de maatschappelijke benaming, de rechtsvorm en het adres van de maatschappelijke zetel.

Bovendien moeten aile beslissingen betreffende de toetreding, ontslag of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dit register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat de raad kennis heeft gekregen van de beslissing.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel IV -- Lidgeld en middelen

Art. 12. De effectieve leden en de toegetreden leden betalen jaarlijks lidgeld. Het bedrag van dit lidgeld wordt vastgelegd door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur, en mag niet hoger liggen dan ¬ 250.

Art. 12bis. De vereniging beschikt over de volgende middelen:

- lidgeld van haar leden,

- subsidies die haar verleend kunnen worden door de staat of private of publieke

gemeenschappen,

- inkomsten uit haar goederen,

- geldbedragen ontvangen als tegenprestatie voor prestaties geleverd door de vereniging,

- alle overige middelen door wetten en verordeningen toegestaan.

Titel V  Algemene vergadering

Art. 13. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden. De toegetreden leden worden eveneens uitgenodigd om deel te nemen aan de algemene vergadering. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht.

Art. 14. De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Zij beschikt over de bevoegdheden die uitdrukkelijk door de wet of in onderhavige statuten worden toegekend.

Volgende zaken zijn met name voorbehouden voor haar bevoegdheid:

-de wijzigingen aan de statuten,

-de goedkeuring van de budgetten en rekeningen,

-de benoeming en de afzetting van bestuurders en, in voorkomend geval, van de commissarissen,

-de kwijting die aan de bestuurders, en indien van toepassing aan de commissarissen, moet worden

verleend,

-de ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 15. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen, uiterlijk binnen de 6 maanden die volgen op de afsluiting van het boekjaar.

Ze kan op elk moment als buitengewone vergadering samenkomen op vraag van de raad van bestuur of wanneer minstens eenvijfde van de effectieve leden hierom vraagt in dit geval dient de buitengewone algemene vergadering bijeen te komen binnen de 30 kalenderdagen.

Elke vergadering zal worden gehouden op de dag, het tijdstip en de plaats die in de uitnodiging worden vermeld.

Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 16. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering bij gewone brief, ondertekend door een bestuurder namens de raad van bestuur of via een elektronisch bericht met ontvangstmelding

De agenda wordt in de oproeping vermeld. Elk voorstel dat door tenminste eentwintigste van de leden ondertekend werd, dient op de agenda gebracht te warden.

Art. 17. Elk effectief lid beschikt over één stem. Elk effectief lid mag slechts houder zijn van één volmacht. Een effectief lid kan alleen door een ander effectief lid vertegenwoordigd worden.

De toegetreden leden beschikken enkel over een raadgevende stem en kunnen zich niet laten vertegenwoordigen.

Art. 18. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door een lid dat door hem werd aangewezen onder de leden van de raad van bestuur, of anders door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 19. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden, behalve indien de wet of de onderhavige statuten hier anders over beslissen.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van het lid dat hem vervangt doorslaggevend.

1 W.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 20. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging, de wijziging van de statuten of over de doelstelling van de vereniging wanneer de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vzw's nageleefd worden.

Art. 21. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgetekend in de notulen die opgesteld worden in beide landstalen, ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een bestuurder, en ingeschreven in een register dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetet,

Iedere wijziging aan de statuten alsook elke benoeming, afzetting of ontslag van een bestuurder moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel VI  Raadpleging registers

Art. 22. Aile effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister, alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur alsook alle boekhoudkundige documenten raadplegen.

Tite! VII  Bestuur, dagelijks bestuur

Art. 23. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit zes leden bij voorkeur 3 Nederlandstalige en 3 Franstalige leden, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar. Een lid van de raad van bestuur kan op elk moment door de algemene vergadering afgezet worden.

De raad van bestuur mag gecoöpteerde leden benoemen, maar het aantal mag niet hoger liggen dan het aantal leden van de raad van bestuur. Deze gecoepteercie leden beschikken enkel over een raadgevende stem. De raad van bestuur kan elk persoon waarvan de aanwezigheid nuttig wordt geacht uitnodigen.

Het aantal leden van de raad van bestuur moet altijd minstens één lager liggen dan het aantal effectieve leden van de vereniging.

Art. 24. Alle uittredende bestuurders blijven herkiesbaar voor een ambtstermijn van maximum vier jaar. Nadien zijn ze wel, na een interval van vier jaar, herkiesbaar, doch kunnen ze enkel een andere functie in het bestuur op zich nemen.

In geval van overlijden, ontslagname of afzetting van een lid van de raad van bestuur wordt pas op de eerstvolgende jaarlijkse statutaire vergadering voorzien in vervanging van deze. Het nieuwe lid dat op die manier is verkozen, beeindlgt het mandaat van diegene die hij/zij vervangt.

Art. 25. De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter en een vice-voorzitter die afwisselend tot het Nederlandse of het Franse taalstelsel behoren, De voorzitter en de vice-voorzitter behoren tot een verschillend taalstelsel. Ze worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Hiernaast benoemt de raad ook twee secretarissen; één van elk taalstelsel. De functie van penningmeester wordt uitgeoefend door één van de bestuurders.

De raad kan specifieke functies toewijzen aan andere van haar leden. Wanneer de voorzitter verhinderd is, worden zijn taken overgenomen door de vice-president of anders door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 26. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of twee bestuurders.

Hij kan pas uitspraak doen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een bestuurder mag één andere bestuurder vertegenwoordigen. "

De beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden;

de stem van de voorzitter of diens vervanger is bij staking van de stemmen doorslaggevend.

De beslissingen worden opgetekend in de notulen en ondertekend door de voorzitter en de secretarissen.

Art. 27. Alles wat bij wet niet voorbehouden is aan de algemene vergadering behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. 28. De raad benoemt zelf of via zijn gemachtigde, aile functionarissen, werknemers en personeelsleden van de vereniging en ontzet ze ook uit hun ambt, Hij bepaalt hun takenpakket en salaris.

De raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging met het gebruik van de handtekening die bij dit bestuur hoort delegeren aan een afgevaardigde bestuurder die wordt gekozen uit zijn leden en waarvan hij de bevoegdheden zef vastleggen.

Onverminderd de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gaat de afgevaardigde bestuurder geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

MOb 2.2

Voor- Luik - VZrvolg

hettquden

aan het Art. 29. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereni in in rechte zowel als eiser als als verweerder. De

£eltlischvereniging

Staatsblad raad van bestuur kan aan een van zijn leden of aan een derde, binnen de door de wet voorziene voorwaarden, '

l ' de bevoegdheid verlenen om de vereniging in rechte te vertegenwoordigen, en ook de bevoegdheid om iedere

procedure hetzij als eiser hetzij als verweerder voort te zetten, hierbij inbegrepen de macht om een dading te

z 'ti treffen of een compromis aan te gaan.

Art. 30, De bestuurders gaan door hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit mandaat wordt zonder vergoeding uitgeoefend.

Art. 31. Bij ontstentenis van een bijzondere bepaling in de notulen van de raad van bestuur, is elke bestuurder gemachtigd de beslissingen door de raad op geldige wijze genomen, te tekenen. Hij zal zijn bevoegdheid tegenover derden niet hoeven te bewijzen.

Titel VIII  Huishoudelijk reglement

Art. 32. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd, Wijzigingen aan dat reglement kunnen enkel worden aangebracht door een algemene vergadering die bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden beslist.

Titel IX  Diverse bepalingen

Art. 33. Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op één januari, om op eenendertig december van datzelfde jaar te eindigen,

Art. 34. De algemene vergadering zal een commissaris benoemen, die gelast wordt de rekeningen van de vereniging na te zien en haar een jaarverslag voor te leggen.

Art. 35. Bij ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) aanstellen, hun bevoegdheden vastleggen en de bestemming aangeven die aan het netto-actief van het maatschappelijk vermogen moet worden gegeven.

Art. 36. In alle gevallen van ontbinding, op welk moment en om welke reden dan ook, wordt het vermogen van de vereniging overgedragen, na aanzuivering van de passiva, aan een vereniging die eenzelfde doel nastreeft of aan de goede doelen die door de algemene vergadering bepaald moeten worden.

Art. 37. Onderhavige statuten worden zowel in het Nederlands als in het Frans opgesteld en gepubliceerd.

Art. 38, Alles wat niet uitdrukkelijk in onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld bij de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd,

Personen die de vereniging ten aanzien van derden vertegenwoordigen:

Didier EBO, voorzitter

Dominique BULLENS, secretaris

Georges CASIMIR, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bl? van Luik B yerm4dEn Rc~çto - Naam en hoedanigheid ,Jan ;Je ínstrumenterer.rle notaris hetzij van de peisoto)nt.sn~

LiÇv.,eg.I oe v'eretnglr:g, stichting orgartsme ten aanzien van derden te vertegenavaoidigen

Vg,rs,a Naam en hancitek2ning

24/07/2014
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOi} 2.2

V

ui

NIS

V

Réservé

au

Moniteur

belge

iII 11111 lI I liii 11111 III 1 11111

*iaiaszn*

R!" d'cntrepnse : 458.379.735

C rtorninetion

erLer) : BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL

IMMUNOLOGY

çen agrège} " BeISACI

Fun ne juridique Association sans but lucratif

Siège : Avenue de la Couronne 20,1050 Bruxelles

°blet de Pacte : Modification des statuts

Extrait du procès verbal de l'Assemblée générale tenue le 04-11-2013.

Le texte qui suit fait office de statuts coordonnés.

Fondateurs

i echtdank van koophandel Brussel

neergelegd/ontvangen op

1 4 RU 2014

Greffe

ter gr?ffic l`:sd alige

M. Peter Clément, médecin, boulevard Mettewie 77 boîte 22, 1080 Bruxelles ;

M. Johan Kips, médecin, Onafhankelijksheidslaan 20, 9000 Gent ;

M. Philippe Mahieu, médecin, rue sur les Heids 16, 4571 Saive-Blégny;

M. Olivier Michel, médecin, avenue Fond'Roy 134, 1180 Bruxelles;

M. Jean-Marie Saint-Rémy, médecin, rue du Lambais 79, 1390 Grez-Doiceau;

M. Hugo Van Bever, médecin, Mevr. Courtmansstraat 93, 2600 Berchem;

M. Paul Van Cauwenberghe, médecin, Baron de Gieylaan 60, 9840 De Pinte;

M. Paul Van Durme, médecin, Jan Van Rijswijcklaan 186, 2020 Antwerpen;

tous de nationalité belge.

Titre 1 Dénomination, durée et siège social

Art. 1. L'association est dénommée Belgian Society for Allergy and Clinical Immunology, en abrégé BeISACI. L'association est créée pour une durée indéterminée.

Art. 2. Son siège social est situé dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Il est établi 20 avenue de la Couronne, à 1050 Bruxelles.

Il peut être transféré vers tout autre lieu en Belgique après accord de l'Assemblée Générale.

Toute modification du siège social sera publiée dans le mois aux annexes du Moniteur Belge.

Titre Il -- But de l'association

Art. 3. L'association a pour objet de contribuer à la diffusion des connaissances cliniques et fondamentales ayant trait à l'allergie et à l'immunologie clinique, ainsi qu'aux disciplines associées. Elle peut accomplir tous les actes se rapportant directement ou indirectement à son objet, Elle peut plus particulièrement prêter son concours, s'intéresser à, ou encourager toute activité similaire à son objet, entre autres par l'attribution de prix.

Titre III  Membres

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

bil

MOP 2.2

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Section 1

Art. 4. L'association est composée de membres effectifs et de membres adhérents.

Le nombre minimum de membres effectifs ne peut pas être inférieur à sept.

Seuls les membres effectifs jouissent de la plénitude des droits accordés aux associés par la loi et les

présents statuts.

Art. 5. Sont membres effectifs : les fondateurs de l'association et les membres effectifs de l'association de fait « Société belge d'Allergie et Immunologie clinique » dissoute au moment de la création de la présente asbl ; peut devenir membre effectif tout médecin ou scientifique qui en fait la demande au conseil d'administration et fait preuve d'une activité significative dans le domaine de l'allergie ou de l'immunologie clinique.

Art. 6. L'association peut prévoir des membres adhérents. Sont membres adhérents les personnes qui désirent aider l'association ou participer à ses activités et qui s'engagent à en respecter les statuts et les décisions prises conformément à ceux-ci. Les admissions de nouveaux membres adhérents sont décidées souverainement par le conseil d'administration.

Art. 7. Toute personne qui désire devenir membre effectif ou adhérent doit adresser une demande, accompagnée d'un C.V. uniquement pour les membres effectifs, au conseil d'administration par courrier ordinaire ou par courriel avec accusé de réception.

Le conseil d'administration examine la candidature et décide de l'acceptation ou du rejet de toute candidature de membre effectif ou de membre adhérent.

La décision est sans appel et ne doit pas être motivée. Elle est portée à la connaissance du candidat par simple lettre ou par courriel avec accusé de réception.

En cas de rejet de la demande de candidature, une nouvelle demande de candidature peut être soumise au plus tôt 24 mois après la prise de connaissance de la décision.

Section 2  Démission et exclusion

Art. 8. Les membres effectifs sont libres de se retirer à tout moment de l'association en adressant leur démission au Conseil d'Administration, par courrier ordinaire ou par courriel avec accusé de réception.

Est réputé démissionnaire le membre effectif ou adhérent qui ne paie pas la cotisation qui lui incombe dans le mois du rappel qui lui est adressé par courrier ordinaire ou par courriel avec accusé de réception.

L'exclusion d'un membre ne peut être prononcée que par l'Assemblée Générale, à la majorité des deux tiers des membres présents ou représentés.

Art. 9. Le membre démissionnaire ou exclu, ainsi que les héritiers ou ayants droit du membre décédé, n'ont aucun droit sur le capital social.

lls ne peuvent réclamer ou requérir ni relevé, ni reddition de comptes, ni apposition de scellés, ni inventaire, même par voie juridique. Ils n'ont aucun droit au remboursement des cotisations payées.

Section 3  Autres dispositions relatives aux membres

Art. 10. Sous réserve des dispositions de la loi du 27 juin 1921, les membres ne contractent à ce titre aucune obligation personnelle relative aux engagements de l'association.

Art. 11. Le Conseil d'Administration tient un registre des membres au siège de l'association. Ce registre reprend les noms, prénoms et domicile des membres ou, lorsqu'il s'agit d'une personne morale, la dénomination sociale, la forme juridique et l'adresse du siège social.

En outre, toutes les décisions d'admission, de démission ou d'exclusion des membres sont inscrites dans ce registre par les soins du Conseil d'Administration endéans les huit jours de la connaissance que le conseil a eue de la décision.

MOD 2.2

Titre IV  Cotisations et ressources

Art. 12. Les membres effectifs et les membres adhérents payent une cotisation annuelle. Le montant de cette cotisation est fixé par l'assemblée générale sur proposition du conseil d'administration et ne pourra pas être supérieur à 250 E.

Art. 12 bis. Les ressources de l'association se composent :

- des cotisations de ses membres,

- des subventions qui peuvent lui être accordées par l'Etat ou par des collectivités publiques ou privées,

- du revenu de ses biens,

- des sommes perçues en contrepartie des prestations fournies par l'association,

- de toutes autres ressources autorisées par les textes législatifs et réglementaires.

Titre V  Assemblée générale

.. Art. 13. L'Assemblée Générale est composée de tous les membres effectifs. Les membres adhérents sont

également invités à y assister. Seuls les membres effectifs ont un droit de vote.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 14. L'Assemblée Générale est le pouvoir souverain de l'association. Elle possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnus par la loi ou les présents statuts.

Sont notamment réservées à sa compétence:

-les modifications aux statuts ;

-l'approbation des budgets et des comptes ;

-la nomination et la révocation des administrateurs et, le cas échéant, des commissaires ;

-Ja décharge à octroyer aux administrateurs et, le cas échéant, aux commissaires ;

-la dissolution de l'association ;

-l'exclusion d'un membre ;

-la transformation de l'association en société à finalité sociale.

Art. 15. L'Assemblée Générale se réunit au moins une fois par an, endéans les 6 mois qui suivent la clôture de l'année comptable.

Elle peut se réunir à tout moment en assemblée extraordinaire à la demande du Conseil d'Administration ou

lorsqu'au moins un cinquième des membres effectifs en fait la demande. Dans ce cas, l'assemblée générale

extraordinaire doit se réunir endéans les 30 jours calendaires.

Chaque réunion se tiendra aux jour, heure et lieu mentionnés dans la convocation.

Tous les membres doivent y être convoqués.

Art. 16. L'Assemblée Générale est convoquée au moins huit jours avant l'assemblée par courrier ordinaire, signé par un administrateur au nom du Conseil d'Administration, ou par courriel avec demande d'accusé de réception.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation. En outre, toute proposition signée par un nombre de membres au moins égal au vingtième est portée à l'ordre du jour.

Art. 17. Tous les membres effectifs disposent d'une voix. Chaque membre effectif peut être titulaire d'une procuration au plus et peut se faire représenter par un autre membre effectif.

Les membres adhérents n'ont qu'une voix consultative et ne peuvent pas se faire représenter.

Art. 18. L'Assemblée Générale est présidée par le président du Conseil d'Administration ou, s'il est absent, par un membre désigné par lui parmi les membres du conseil d'administration, ou, à défaut, par le plus âgé des administrateurs présents.

Art. 19. Les décisions sont prises à la majorité simple des membres présents ou représentés, sauf dans les

cas où il en est décidé autrement par la loi ou les présents statuts,

En cas de partage des voix, celle du président ou du membre qui le remplace est prépondérante.

Art 20. L'Assemblée Générale ne peut valablement délibérer sur la dissolution de l'association, la modification des statuts ou du but de l'association que conformément aux dispositions de la loi du 27 juin 1921 relative aux asbl.

e

.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 21. Les décisions de l'Assemblée Générale sont consignées dans des procès-verbaux, dans les deux langues nationales, signés par le président du Conseil d'Administration et un administrateur, et inscrits dans un registre conservé au siège sodal.

'route modification aux statuts, ainsi que toute nomination, révocation ou démission d'un administrateur, doivOnt être publiées dans le mois aux annexes du Moniteur Belge.

Titre VI  Accès aux registres

Art. 22. Tous les membres effectifs peuvent consulter au siège de l'association le registre des membres ainsi que tous les procès-verbaux et décisions de l'Assemblée Générale, du Conseil d'Administration, de même que tous les documents comptables.

Titre VII  Administration, administration journalière

Art. 23. L'association est gérée par un conseil d'administration composé de six membres, de préférence 3 néerlandophones et 3 francophones, nommés par l'Assemblée Générale pour une durée de quatre ans. Un membre du conseil d'administration peut à tout moment être révoqué par le conseil d'administration.

Le conseil d'administration peut désigner des membres cooptés, dont le nombre doit rester inférieur au nombre de membres du conseil d'administration. Ces membres cooptés jouissent uniquement d'une voix consultative. Le conseil d'administration peut inviter toute personne dont il juge la présence utile.

Le nombre de membres du conseil d'administration doit toujours être inférieur au nombre de membres effectifs de l'association.

Art. 24. Tous les administrateurs sortants sont rééligibles pour un mandat de quatre ans maximum au même poste- Ultérieurement, ils restent rééligibles mais à un autre poste dans le bureau.

en cas de décès, de démission ou d'exclusion d'un membre du conseil d'administration, ce ne sera que lors de la prochaine assemblée statutaire annuelle que son remplaçant sera élu. Le nouveau membre ainsi élu termine le mandat de celui qu'il remplace.

Art. 25. Le Conseil désigne parmi ses membres un président et un vice-président qui seront alternativement du régime linguistique francophone ou néerlandophone. Le président et le vice-président seront de régimes linguistiques différents. Ils sont nommés pour un terme de quatre ans. Le conseil désigne en outre deux secrétaires, un de chaque régime linguistique. La fonction de trésorier est assurée par un des administrateurs.

Le Conseil peut appeler d'autres de ses membres à des fonctions spécifiques. En cas d'empêchement du président, ses fonctions sont assumées par le vice-président ou à défaut par le plus âgé des administrateurs présents.

Art. 26. Le Conseil d'Administration se réunit sur convocation du président ou de deux administrateurs.

II ne peut statuer que si la majorité de ses membres est présente ou représentée.

Un administrateur ne peut représenter qu'un seul autre administrateur.

Les décisions sont prises à la majorité absolue des membres présents et représentés, la voix du président

ou de son remplaçant étant, en cas de partage, prépondérante. Elles sont consignées sous forme de procès-

verbaux signés par le président et les secrétaires.

Art. 27. Tout ce qui n'est pas réservé par la loi à l'Assemblée Générale est de la compétence du Conseil d'Administration.

Art. 28. Le conseil nomme lui-même, ou par mandataire, tous les agents, employés et membres du personnel de l'association et les destitue. Il détermine leur occupation et leur traitement.

Le Conseil peut déléguer la gestion journalière de l'association, avec l'usage de la signature afférente à cette gestion, à un administrateur délégué choisi parmi ses membres et dont il fixera les pouvoirs.

Sans préjudice des dispositions de la loi du 27 juin 1921, l'administrateur délégué ne contracte aucune obligation personnelle relative aux engagements de l'association.

Art. 29. Le Conseil d'Administration représente l'association en justice tant en demandant qu'en défendant. Le Conseil d'Administration peut déléguer à un de ses membres ou à un tiers, dans les conditions prévues par la loi, le pouvoir de représenter l'association en justice, ainsi que le pouvoir d'intenter et de poursuivre toute procédure tant en demandant qu'en défendant, en ce compris le pouvoir de transiger et de compromettre.

M0D 2.2

Volet E - Suite

Art. 30. Les administrateurs ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle et ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat. Celui-ci est exercé à titre gratuit.

Réservé

au

Moniteur

belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 31. A défaut de stipulation spéciale dans le procès-verbal du conseil d'administration, tout administrateur signe valablement des actes régulièrement décidés par le conseil ; il n'aura pas à justifier de ses pouvoirs vis-à-vis des tiers.

Titre VIII  Règlement d'ordre intérieur

Art. 32. Un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté par le Conseil d'Administration à l'Assemblée Générale. Des modifications à ce règlement pourront être apportées par une Assemblée Générale, statuant à la majorité simple des membres présents ou représentés.

Titre IX  Dispositions diverses

Art, 33. L'exercice social commence le 1er janvier pour se terminer le 31 décembre de la même année.

Art. 34. L'Assemblée Générale désignera un commissaire chargé de vérifier les comptes de l'association et de lui présenter un rapport annuel.

Art. 35. En cas de dissolution de l'association, l'Assemblée Générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social.

Art. 36. Dans tous les cas de dissolution et à quelque moment et pour quelque cause qu'elle se produise, le patrimoine de l'association sera dévolu, tout passif préalablement apuré, à une institution poursuivant des buts similaires ou à des associations caritatives à désigner par l'assemblée générale.

Art. 37. Les présents statuts sont rédigés et publiés en français et en néerlandais.

Art. 38. Tout ce qui n'est pas prévu explicitement aux présents statuts est réglé par la loi du 27 juin 1921 régissant les associations sans but lucratif telle que modifiée.

Conseil d'Administration

Depuis le 16 avril 2012, suite à la décision de l'Assemblée générale statutaire, le conseil d'administration se compose comme suit :

Président : Didier EBO, Beekstraat 39, 9090 Melle (°Gent, 11-12-1962) Vice-présidente : Françoise PIRSON, rue de Buvrinnes 8, 7130 Binche (°Namur, 5-10-1958)

Trésorière : Bita DEZFOULIAN, Place d' Italie 51b72, 4020 Liège (°Téhéran, 19-09-1962)

Secrétaire : Dominique BULLENS, Smisstraat 12, 3020 Herent, (°Hambourg, 13-02-1967)

Membre : Georges CASIMIR, Av. E. Van Becelaere 80, 1170 Bruxelles (°Bruxelles 13-05-1955)

Membre : Liliane DE SWERT, Wouwersdreef 29, 2900 Schoten (°Duffel 10-09-1949)

Délégué UEMS : Paul VAN DURME, Wouwersdreef 29, 2900 Schoten (*Bruxelles, 02-01-1947)

h"umáenensspdolé¢+neztgarigc3emmeeis : ~~ :'. ``,1~tuiretyuvltreau,ataoxiedrimema2àAtibvtrieteprteonslemuidewataanea4

498wé#:igriîotfi'e

24/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

neergelegd/ontvangen cp

Voor- j!11

behouden 1111111J1j,1,11,1

aan hot 327

Belgisch Staatsbier





1 4 JULI 2014

er griffie van de Nederian `-%"

echtbank van koophandel w I

Ondernefl ingsnr : 458.379.735

Benainino

tve un) : BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL

IMMUNOLOGY

t-cihoro BeISACI

Rechtsvorrn Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kroonlaan 20, 1050 Brussel

Onderwerp akte : WIJZIGINGEN IN DE SAMENSTELLING VAN HET BESTUUR

Bij beslissing van de statutaire algemene vergadering van 16 april 2012 is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

Voorzitter: Didier EBO, Rietvelde 13, 9100 Sint-Niklaas (°Gent, 11-12-1962)

Vice-voorzitter: Françoise PIRSON, rue de Buvrinnes 8, 7130 Binche (°Namur, 5-10-1958)

Penningmeester: Bite DEZFOULIAN, Place d'Italie 5/b72, 4020 Liège (°Teheran, 19-09-1962)

Secretaris: Dominique BULLENS, Smisstraat 12, 3020 Herent, (°Hamburg, 13-02-1967)

Secretaris: Georges CASIMIR, E. Van Becelaerelaan 80, 1170 Brussel (°Brussel, 13-05-1955)

Lid: Liliane DE SWERT, Wouwersdreef 29, 2900 Schoten (°Duffet,10-49-1949)

UEMS-afgevaardigde: Paul VAN DURME, Wouwersdreef 29, 2900 Schoten (°Brussel, 02-01-1947)

ontslagen: Olivier MICHEL, Jan CEUPPENS en Olivier VANDENPLAS

Personen bevoegd om de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen:

Didier EBO, voorzitter

Dominique BULLENS, secretaris

Georges CASIMIR, secretaris

Op de laatste blz, van Luik B valmelden Recto . Naam en hoedanigheid van de rnstrumentereioe h&.LLi van de perso(o)ntent bevoegd d verenig.ng, stichting of organisme ten aanzien Ven darden te verietienwoordKgen

Verso : Naam en nandtekenáng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

24/07/2014
ÿþntV 9rtgen op

rteetrgnirgced

N" d'P.nireprtse

Dénomination

en entier)

458.379.735

BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL IMMUNOLOGY

oblat de facto :

MODIFICATIONS DANS LA COMPOSITION DU CORTE DIRECTEUR

Mentionner sur la dernrèie page du Volet 6

Au recto ' Nom et oualrte au notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fandalion ou l'organisme a l'égard des tiers

Au verso ° Nom et signature

Réserv

au

Lion iteu

belge

(en ahrége)

BeISACI

Forme juridique " Assocation sans but lucratif

Siège : Avenue de la Couronne 20,1050 Bruxelles

Suite à la décision de l'assemblée générale statutaire du 16 avril 2012 le conseil d'administration se compose comme suit:

Didier EBO, Rietvelde 13, 9100 Sint-Niklaas (°Gent, 11-12-1962)

Françoise P1RSON, rue de Buvrinnes 8, 7130 Binche (°Namur, 5-10-1958) Bita DEZFOULIAN, Place d'Italie 5/b72, 4020 Liège (°Téhéran, 19-09-1962) Dominique BULLENS, Smisstraat 12, 3020 Herent, (°Hambourg, 13-02-1967) Georges CASIMIR, Av. E. Van Becelaere 80, 1170 Bruxelles (°Bruxelles, 13-05-1955) Liliane DE SWERT, Wouwersdreef 29, 2900 Schoten (°Duffel, 10-09-1949)

Paul VAN DURME, Wouwersdreef 29, 2900 Schoten (°Bruxelles, 02-01-1947)

démissions : Olivier MICHEL, Jan CEUPPENS en Olivier VANDENPLAS

Personnes ayant pouvoir de représenter l'association à l'égard des tiers :

Didier EBO, président

Dominique BULLENS, secrétaire Georges CASIMIR, secrétaire

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

l

11111f1MR111

Président : Vice-président : Trésorière : Secrétaire : Secrétaire : Membre :

Délégué UEMS

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

>'IiOD 2.2

t 4 JUL! 2014

ter griffie van de Nederlandstalige rechtbank van c5ófphandpf Brus

Coordonnées
BELGIAN SOCIETY FOR ALLERGY AND CLINICAL IMM…

Adresse
Si

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale