BRUSSELS COOPERATION, AFGEKORT : BC

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUSSELS COOPERATION, AFGEKORT : BC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 818.145.807

Publication

01/03/2013
ÿþOndernemingsnr : 0818.145.807

Benaming

tvoluit) : Brussels Cooperation

(verkort) " BC

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Houzeau de lehaiestraat 12, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Onderwerp akte : Wijziging statuten vzw+ wijziging Raad van Bestuur volgens algemene vergadering van 31/01/2013

Bij algemene vergadering van 31/01/2013 werd besloten:

Wijziging Artikell 3

OUD artikel: °°Art 1 De vereniging draagt de naam "BRUSSELS COOPERATION" , vereniging zonder winstoogmerk, binnen deze omschrijving wordt de naam van de vestiging bepaald of gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering die eveneens de oprichting en de zetel bepaald van kantoren, filialen en correspondentieadressen, ten titel van loutere inlichting wordt als huidige naam vermeld: "BRUSSELS COOPERATION"

NIEUW artikel: °°Art 1 De vereniging draagt de naam "BC studies" , vereniging zonder winstoogmerk, binnen deze omschrijving wordt de naam van de vestiging bepaald of gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering die eveneens de oprichting en de zetel bepaald van kantoren, filialen en correspondentieadressen, ten titel van loutere inlichting wordt als huidige naam vermeld: `BC studies"

OUD artikel: °°Art 2 De vereniging is gevestigd in Brussel, binnen deze omschrijving wordt de plaats van de vestiging bepaald of gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering die eveneens de oprichting en de zetel bepaald van kantoren, filialen en correspondentieadressen, ten titel van loutere inlichting wordt als huidige adres vermeld: Rue Flouzeau de Lehaie 12, 1080 Brussel.

NIEUW ARTIKEL °°Art 2 De vereniging is gevestigd in Brussel, binnen deze omschrijving wordt de plaats van de vestiging

bepaald of gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering die eveneens de oprichting en de zetel bepaald van kantoren, filialen en correspondentieadressen, ten titel van foutera inlichting wordt als huidige adres vermeld: Bloemenhofplein 3 bus 11, 1000 Brussel.

OUd artikel: °°Art 13 Zij vergadert éénmaal per jaar in de zetel der vereniging of op elke andere plaats door de raad van bestuur vastgesteld en in de oproeping vermeld op de laatste donderdag van de maand juni verder telkens als de raad van bestuur of twee derde der werkende leden haar bijeenroept. De oproeping geschiedt bij gewone brief of per email, welke de dagorde vermeldt en door de secretaris vijf dagen voor de datum der vergadering aan de post besteld wordt.

NIEUW artikel: °°Art 13 Zij vergadert éénmaal per jaar in de zetel der vereniging of op elke andere plaats door de raad van bestuur vastgesteld en in de oproeping vermeid op de laatste donderdag van de maand juni verder telkens als de raad van bestuur of twee derde der werkende leden haar bijeenroept. De oproeping geschiedt bij gewone brief of per email, welke de dagorde vermeldt en door de secretaris vijf dagen voor de datum der vergadering aan de post besteld wordt.

OUD artikel °°Art 8 De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie leden, hun aantal wordt door de herroepbaar door de algemene vergadering beslissend bij gewone meerderheid van stemmen, het mandaat van bestuur is onbeperkt van duur en onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. de raad kiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid,

Voorzitster. Christa Vindevogel, voornoemd

Secretaris, Jonas De Cooman, voornoemd.

Penningmeester Stefan Eelens, benoemd.

Welke aanvaarden.

NIEUW ARTIKEL °°Art 8 De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie leden, hun aantal wordt door de herroepbaar door de algemene vergadering beslissend bij gewone meerderheid van stemmen, het mandaat van bestuur is onbeperkt van duur en onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. de raad kiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid.

op de laatste blz. van Luik i vermelden Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

M0D 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

_l

11111111111111118111

PRUSSEL

Gr

FEB 2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

~ .

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorzitster. Christa Vindevogel, voornoemd

Secretaris, Jonas De Cooman, voornoemd.

Penningmeester. Nadine Lannoy, benoemd.

Bestuurder, Léonce Bekemans, benoemd.

Welke aanvaarden.

Statuten:

°°Art 1 De vereniging draagt de naam "BC studies" , vereniging zonder winstoogmerk, binnen deze omschrijving wordt de naam van de vestiging bepaald of gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering die eveneens de oprichting en de zetel bepaald van kantoren, filialen en correspondentieadressen, ten titel van loutere inlichting wordt ais huidige naam vermeld: "BC studies"

°°Art 2 De vereniging is gevestigd in Brussel, binnen deze omschrijving wordt de plaats van de vestiging

bepaald of gewijzigd bij beslissing van de algemene vergadering die eveneens de oprichting en de zetel bepaald van kantoren, fiialen en correspondentieadressen, ten titel van loutere inlichting wordt als huidige adres vermeld; Bloemenhofplein 3 bus 11, 1000 Brussel.

"Art 3 De vereniging heeft als doel : het creeren, organiseren en verspreiden van vormingsactiviteiten en culturele manifestaties van'elke kunstvorm voor een niet-professioneel publiek; het domein is niet limitatief, aile gebieden van performance, beeldende kunst en mengvormen kunnen geexploiteerd worden Ontwerpen, produceren, aanbieden en propageren van 'kunstvormen' door jonge ontwerpers. Deze producten kunnen zowel een publiek als een privaat karakter hebben en kunnen georganiseerd worden in eigen beheer of ten gunste van derden, het aanbieden van diensten ter bevordering van de creatieve expressie van creatieve en/of uitvoerende kunstenaars; het samenbrengen en/of begeleiden van uitvoerende kunstenaars teneinde producties van kunst, fotografie ,design en architectuur en elke andere vorm van ontwerpen te realiseren. Het optreden als kunstenaar en ontwerper gemaakt door leden van de vereniging en het beheren van de autoursrechten die daaruit voortkomen; alle handelingen die nodig zijn om voornoemde activiteiten succescol te kunnen uitvoeren, beheren en promoten. Volgende opsimming is aanwijzend en niet beperkend voor zover de doelstellingen van de v.z.w maar nagestreefd worden het organiseren, geven en/of bijwonen van o a workshops, concerten, festivals, designbeurzen, voordrachten, lezingen; de verspreiding van informatie en het uitgeven van CD, DVD, brochures, kranten, boeken, cd-rom, disketten en andere magnetische en/of magnetische electronische informatie-dragers, cursussen, producten ; het logistiek en financieel steunen van ontwerpers van elke kunstvorm, bv. ter beschikking stellen van ateliers en werkruimtes, vervoer e.d. De v.z.w zal alle burgerlijke, industriele, commerciele, financiele, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel die van aard zijn de verwezenlijkingen ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig en zelfs alleen bevorderend zijn, De v.z.w mag daarenboen belangen nemen, hetzij door deelneming, inbreng of elke andere wijze in alle vennotschappen, ondernemingen die een gelijkluidend, aanvullend of soortelijk doel nasteven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen. het verrichten van alle handelingen die met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevordelijk kunnen zijn. De vereniging mag schenkingen ontvangen.

°°Art 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

°°Art 5 Het getal der werkende leden is onbeperkt, zonder nochtans minder dan drie leden te mogen dragen. De ondergetekende oprichters zijn, de eerste werkende leden. Tot de vereniging kan toetreden als werend lid, al wie als dusdanig door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen wordt aanvaard, de kandidaat leden moeten hun aanvraag tot toetreding schriftelijk richten aan de secretaris van de raad van bestuur, de secretaris legt op de eerstvolgende vergadering de aanvragen voor, de algemene vergadering beslist soeverein en zonder enige motivering te moeten opgeven over de toetreding. De raad van bestuur kan op de door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen tot de vereniging toelaten ais aangesloten, corresponderende, steunende of ereleden, namen moeten niet worden gepubliceerd,

°°Art 6 De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage welke van rechtswege opeisbaar is binnen de maand na het vaststellen door de raad van bestuur zal niet minder mogen beragen dan 1 euro. De verbintenis van elk lid wordt strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdrage. Het maximum bedrag der bijdragen of der stortingen waartoe de leden van de veringing verplicht zijn is beperkt tot 10 eur.

°°Art 7 Elk werkend lid dat uit de vereniging wil treden zal zijn ontslag bij over de post aangetekend schrijven of bij deurwaardersexploot één maand vooraf aan de secretaris van de raad van bestuur betekenen en zal slechts toegelaten worden, na de betaling van de vervallen of onmiddelijk te vervallen bijdragen. De raad van bestuur kan bij hoogdringendheid beslissen over de voorlopige uitsluiting der leden; de secretaris zal in dit geval onverwijld een buitengewone algemene vergadering samenroepen welke de definitieve uitsluiting slechts kan nemen met twee derde van stemmen (twee derde van de stemmen aanwezig en met twee derde meerderheid); de voorlopige uitgesloten leden kunnen zelf de buitengewone algemene vergadering samenroepen doch zijn er niet stemgerechtigd in. Het lidmaatschap neemt van rechtwege een einde in gevan het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt geplaatsL" Een uittredend lid of uitgeloten lid en de rechthebbende van een overleden lid hebben generlei aanspaak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties; maar zij blijven wel gehuden tot de door hem tijdens lidsmaatschap aangegane verbintenissen. bij de ontbinding der vereniging zulen de leden de door hem aangebrachte goederen of waarden terugnmailemen in de staat waarin zij zich bevinden, zonder aanspraak te kunnen maken op schadeloosstelling wegens verlies, teloorgang, waardevermindering en slijtage.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

"Art 8 De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie leden, hun aantal wordt door de herroepbaar door de algemene vergadering beslissend bij gewone meerderheid van stemmen, het mandaat van bestuur is onbeperkt van duur en onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist, de raad kiest onder zijn leden, bij gewone meerderheid.

Voorzitster. Christa Vindevogel, voornoemd

Secretaris. Jonas De Cooman, voornoemd.

Penningmeester. Nadine Lannoy, benoemd.

Bestuurder, Léonce Bekemans, benoemd,

Welke aanvaarden.

°°Art 9 De dagelijkse leiding kan benoemd worden door de raad van bestuur zonder dat deze (de dagelijkse leiding) lid zijn van het bestuur, De dagelijkse leiding kan daden stellen in uitvoering der beslissingen van de algemene vergadering

"Art 10 De dagelijkse leiding is belast met het dagelijkse bestuur en de ondertekening van alle kwitanties ten aanzien van de vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer, zij voeren ook dagelijkse briefwisseling voor zover die niet tot het secretariaat behoort.

"Art 11 De rad wordt minstens ëénmaal per jaar bijeengeroepen door de secretans of door minstens twee leden, hij beslist met twee derde van stemmen der aanwezige leden, welke wanneer dit getal niet bereikt is beslist de opnieuw bijeengeroepen raad van bestuur met gewone meerderheid der stemmen der aanwezige leden. Bij staking van stemmen Is de stem van de voorzitter doorslaggevend, voor het overige bepaaldt de raad zelf zijn huishoudelijk regelement.

Algemene vergadering

"Art 12 De algemene vergadering beslist. -1 over verandering van statuten met twee derde der stemmen. 2 alle overige zaken met gewone meerderheid Wanneer er moet gestemd worden, over personen of mandaten is de persoon of de mandataris over wie gestemd moet worden van de stemming uitgesloten.

"Art 13 Zij vergadert éénmaal per jaar in de zetel der vereniging of op elke andere plaats door de raad van

bestuur vastgesteld en in de oproeping vermeld op de laatste donderdag van de maand juni verder telkens als de raad van bestuur of twee derde der werkende leden haar bijeenroept. De oproeping geschiedt bij gewone brief of per email, welke de dagorde vermeldt en door de secretaris vijf dagen voor de datum der vergadering aan de post besteld of gemaild wordt.

"Art 14 Alle leden beschikken over één stem. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de moderator ad hoc, aangesteld bij twee derde van stemmen. Lastgeving is mogelijk met dien verstande dat niemand meer dan één lastgever mag vertegenwoordigen.

"Art 15 De algemene vergadering beslist over

1. de benoeming en herroeping der bestuurders;

2. de bezoldiging van het mandaat der bestuurders;

3. de kwijting aan de bestuurders;

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5, de décharge van de raad van bestuur;

6, de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting der leden;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal kenmerk; 9. de wijziging der statuten volgens de punten der dagorde; 10. alle andere aangelegenheden welke niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn overgedragen

"Art 16 Het boekjaar loopt van 1januari tot 31 december bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de datum der oprichting tot 31 december 2009.

°°Art 17 De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begrotingen van het volgende boekjaar worden door de algemene vergadering goedgekeurd, Haar besluiten worden aan de leden en aan de belanghebbende derde ter kennis gebracht per gewone brief.

°°Art 18 De vereniging wordt niet onbonden door het overlijden, uittreden van een lid.

"Art 19 Bij ontbinding zal het slotactief der vereniging overgedragen worden naar keuze van de algemene vergadering aan een vereniging of instelling die het getrouwst de 'doelstellingen der vereniging nastreeft of bij gebrek hiervan, aan een wettelijke erkende weldadigheidsinstelling.

"Art 20 Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van zeventwintig juni negenentwintighonderd éénentwintig, gewijzigd door de Wet van twee mei tweeduizend en twee en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Ontslag van bestuuders:

-Thomas De Boeck,Belgicalaan 33, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

- Stefan Eelens, Lastraat 19,1703 Schepdaal

Herbenoeming van de bestuurders

Christa Vindevogel, Ter Borcht 15,1600 Sint-Pieters-Leeuw;

Jonas Robert Denise De Cooman, Koningslaan 203, 1190 Vorst ;

Nieuwe benoeming van bestuurders:

Léonce Bekemans, Veldstraat 53, 8200 Brugge, geboortedatum 20/911950, Brugge

Moo 2,2

Luik B - Vervolg

Nadine Lannoy, Rue Trieu d Alvaux 53, 6224 Wanfercee-Baulet, geboortedatum 2311211952, Ixelles

Ontslag medewerker dagelijks bestuur:

Lisa De Boeck, Belgicalaan 33, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Hans Eelens, Lostraat 19, 1703 Schepdaal

Herbenoeming medewerker dagelijks bestuur:

Wesley Degreef, Bloemenhofplein 3/4 bus 5D, 1000 Brussel

Ken De Cooman, Rue Houzeau de lehale 12, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Benoeming mederwerker dagelijks bestuur

Laurens Bekemans, Baliestraat 18, 8000 Brugge, geboortedatum 11/6/1986, Brugge

Nicolas Coeckelberghs, Rue Trieu d Alvaux 53, 6224 Wanfercee-Baulet, 7/10/1986, Brussel

Voor éénsluitend afschrift

Christa Vindevogel, voorzitster

Jonas De Cooman, secretaris

Tussen de ondergetekenden

L,,Voor-dz ehoûr en aan het Belgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto :Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRUSSELS COOPERATION, AFGEKORT : BC

Adresse
HOUZEAU DE LEHAIESTRAAT 12 1080 BRUSSEL

Code postal : 1080
Localité : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Commune : MOLENBEEK-SAINT-JEAN
Région : Région de Bruxelles-Capitale