BRUWALK - VERENIGING VOOR VOETGANGERS IN BRUSSEL, AFGEKORT : BRUWALK

Association sans but lucratif


Dénomination : BRUWALK - VERENIGING VOOR VOETGANGERS IN BRUSSEL, AFGEKORT : BRUWALK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 503.950.434

Publication

20/02/2013
ÿþMOD 22

~ < gi.M In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

SRUSELI

0 8 PËg 2013

Griffie

Ondememingsnr : Benaming

(voluit) : BruWalk - Vereniging voor Voetgangers in Brussel

(verkort) : BruWalk

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel; Handelskaai 36, 9000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting -" benoeming bestuurders en vertegenwoordigend orgaan De ondergetekenden,

1. Stijn THOMAS, Handelskaai 36, 1000 Brussel, geboren te Asse op 08-02-1977,

2. Annelien VERMOTE, Handelskaai 36, 1000 Brussel, geboren te Leuven op 23-02-1979,

3. Frida DE BOECK, Handelskaai 36, 1000 Brussel, geboren te Opwijk op 08-03-1937,

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw-wet genoemd, met de hiernavolgende statuten.

Titel I - Algemene bepalingen

Art. 1. De vereniging draagt ais naam : "BruWalk -- Vereniging voor Voetgangers in Brussel", afgekort "BruWalk",

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Handelskaai 36, te 1000 Brussel. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement BresseL

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het rechtstreeks en onrechtstreeks aanmoedigen van het "te voet gaan ais duurzame vorm van vervoer, en dit in de meest ruime zin van het woord, zoals wandelen, !open, personen " met een beperkte mobiliteit, spelende kinderen. De vereniging streeft daartoe .naar een kwalitatieve en leefbare: publieke ruimte.

Art. 4. De vereniging wil haar doelstellingen verwezenlijken onder meer daar volgende activiteiten en

handelingen

- personen die `te voet gaan' te vertegenwoordigen in rechte en in feite,

-eigen actie (bv.: verzamelen en behandelen van informatie studiewerk, vorming, ondersteuning,'

lobbying,...), "

- samenwerking met ander verenigingen en koepels uit te bouwen op federaal, Europees en internationaal.

niveau,

- de oplichting of de medewerking aan thematische netwerken, platformen en ad hoc

samenwerkingsverbanden,

- de deelname aan de werking van advies-en overlegorganen,

- rechtstreekse tussenkomsten hij oflicièle instanties en particulieren,

- de uitwerking van of opdracht tot studies, enquêtes, en publicaties,

- de realisatie van projecten en campagnes,

- het voeren van perscampagnes,

- de organisatie van of de medewerking aan openbare manifestaties,

- het brede publiek of specifieke doelgroepen sensibiliseren en informeren.

Deze opsomming is niet limitatief

Op de laatste biz. van l.plitja, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Versa : Naam en handtekening.

`/EfLn AuuEi,reN 1 Vooef%, 04.01 lifnfLturt,

ýÿ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

"

Meo 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 5. De vereniging kan alle rechtshandelingen uitoefenen of laten uitoefenen die haar doei'-

rpchtvaardigen. Zo kan de vereniging ondermeer haar doet langs gerechtelijke weg vrijwaren, eigendommen of zakelijke rechten verwerven, huren of verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten en fondsen inzamelen, De vereniging kan zelfs daden van koophandel stelten, voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doet waarvoor zij werd opgericht.

Art, 6. De vereniging heeft haar werkingsgebied in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, De werking van de vereniging kan betrekking hebben op lokaal, gemeentelijk, regionaal, federaal, Europees of internationaal vlak, indien de activiteiten op deze niveaus een impact hebben op de leefomgeving van voetgangers en het voetgangersbeleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of ze hiervoor een precedent- of voorbeeldwaarde hebben.

VBbP-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

~" ~

Art. 7. De vereniging is tweetalig : nederlands, frans.

Art 8, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art 9. De vereniging heeft geen bindingen van politieke, filosofische of ideologische aard.

Titel Il - Leden

Art 10. De vereniging heeft 2 soorten leden ; effectieve leden en toegetreden leden.

Effectieve leden

Art. 11. De vereniging telt minimum 3 effectieve leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden,

Art. 12. De effectieve leden zijn natuurlijke personen en/of verenigingen.

Art 13. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering (hierna 'AV" genoemd).

Art. 14. Kandidaat-effectieve leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de Raad van Bestuur:

j (hierna 'RvB' genoemd) en ze verschaffen de nodige inlichtingen, op waag van de RvB. Op de eerstvolgende AV wordt de aanvraag van het kandidaat-effectief lid door de AV behandeld, die het kandidaat-lid kan aanvaarden met een 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De AV beslist discretionair en zonder verdere mativatiiie verschuldigd te fijn.

Art. 15, Een werknemer kan effectief lid zijn van de vereniging, maar zal zich moeten onthouden bij een stemming in de AV over een materie waarbij hij een tegengesteld belang zou kunnen hebben met dat van de vzw. Het lidmaatschap van een werknemer wordt ambtshalve beéindigd bij diens ontslag;

Toegetreden leden

Art 16. Toegetreden leden zijn natuurlijke personen en/of rechtspersonen.

Art. 17_ Iedere persoon die lid wenst te worden van de vereniging en die het lidgeld heeft betaald, is : toegetreden lid van de vereniging, tenzij de Raad van Bestuur (hierna °RvB" genoemd) hier souverein anders over beslist. Eventueel kunnen via het huishoudelijk reglement bijkomende voorwaarden en formaliteiten voor de toelating van de toegetreden leden vastgelegd worden.

Art 18, Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de AV. Hun rechten en plichten worden vermeld in het huishoudelijk reglement en kunnen zonder hun raadpleging of akkoord worden gewijzigd.

Art. 19. De RvB ken ook andere personen ais ereleden, beschermreden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze warden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten worden

vermeid in het huishoudelijk reglement en kunnen zonder hun raadpleging of akkoord worden gewijzigd.

Lidgeld

Art 20. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 50 EUR voor natuurlijke personen en 2500 EUR voor rechtspersonen. Dit bedrag wordt jaarlijks bij het begin van het boekjaar geindexeerd op basis van de index van de consumptieprijzen. De basisindex is deze van de maand januari 2013. De nieuwe index is deze van de maand januari, voorafgaand aan de aanpassing.

Art. 21. De AV bepaalt binnen bovenvermelde maximumgrenzen, jaarlijks en op voorstel van de RvB, het verschuldigde lidgeld. Het jaarlijkse lidgeld van de toegetreden leden wordt bepaald door de RvB.

Op de laatste blz. van 'ABC, vermelden : Reçto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verse : Naam en handtekening

v6a,,orrE ,aeep. voiey,st, eatc,l,mm.

Mao 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behoudeg

aan het

Belgisch ,

Staatsblad L 4 Art 22. EIk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging door een aangetekende brief te

, " sturen aan de RvB. Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen door een mail, fax of brief te sturen aan de RvB.

Art. 23. Worden geacht ontslagnemend te zijn:

- effectieve leden die zonder verontschuldiging afwezig zijn op twee opeenvolgende AV'en; - toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet tijdig betaald hebben.

Art 24. Een effectief lid kan op elk moment worden uitgesloten uit de vereniging. Deze beslissing moet niet gemotiveerd zijn en wordt door de AV uitgesproken met een meerderheid van 213 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 25, Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten uit de vereniging. De uitsluiting kan bij eenvoudige meerderheid souverain worden uitgesproken door de RvB.

Art. 26. Effectieve en toegetreden leden kunnen door de RvB soeverein geschorst worden, wanneer er aanwijzingen zijn dat het lid de belangen van de vereniging ernstig geschonden heeft De schorsing is geldig totdat de AV hierover een souvereine beslissing heelt genomen.

Art. 27. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of indien het lid een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 28. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. Overigens kan geen enkel lid enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de hoedanigheid van lid.

Titel III - Algemene Vergadering (AV)

Samenstelling

Art. 29. De AV is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de RvB of door de bestuurder die hiervoor bij gewone meerderheid wordt aangeduid onder de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Art 30. Een lid kan zich door een ander lid op de AV laten vertegenwoordigen en dient daartoe een schriftelijke volmacht te overhandigen. Een lid kan slechts twee andere leden vertegenwoordigen.

Art. 31. Eik lid beschikt slechts over één stem op de AV.





Bevoegdheden

Art. 32, De AV is uitsluitend bevoegd voor;

- het wijzigen van de btatuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een effectief lid van de-vereniging,

- de omzetting van cie vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- de goedkeuring van het eenjarig of meerjarig actieprogramma opgesteld door de RvB,

- de aanvaarding van nieuwe effectieve leden,

- het goedkeuren van het huishoudelijk reglement opgesteld door de RvB,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Samenkomst

Art. 33, De AV wordt geldig bijeengeroepen door de RvB of door de voorzitter. De AV moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar. Deze vergadering wordt gehouden binnen de 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Op de laatste biz. van ,duik g. vermelden = Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Vex.no-ie yin+rQUU. veoptu gui/ va, bc,lutv,

Ontslag - Uitsluiting

MOL? 21

Luik B - Vervolg

Art. 34. De RvB is bovendien verplicht de AV samen te roepen wanneer ten minste 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de RvB en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld, in dit geval is de RvB verplicht de AV samen te roepen binnen de 15 kalenderdagen met vermelding van de gevraagde agendapunten op de agenda.

Art 35_ De oproepingen tot de AV moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter van de RvB of door twee bestuurders. Alle effectieve reden moeten worden opgeroepen per mail, per fax, per gewone brief of per aangetekende brief ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering.

Art. 38. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de RvB. Elk onderwerp dat ten minste zeven kalenderdagen voor de vergadering per aangetekende brief of pel fax wordt voorgedragen aan de RvB door ten minste 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld

Art. 37. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen enkel behandeld worden als 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de AV ermee instemmen dat die onderwerpen toch behandeld worden.

Art 38, in gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Art. 39. Bij staking van stemmen wordt een nieuwe stemronde georganiseerd. Na een tweede staking van stemmen is de stem van le voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Art 40. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter van de RvB of door twee bestuurders en die opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter van de RvB of door twee bestuurders.

Titel IV - Raad van Bestuur (RvB)

Samenstelling

Art. 41. De vereniging wordt bestuurd door een RvB van ten minste 3 en ten hoogste 9 bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging, Indien de vereniging niet meer dan 3 effectieve leden telt, dan bestaat de RvB slechts uit 2 leden (art.13, eerste lid van de Wet op Verenigingen en Stichtingen).

Art 42. iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder cm hem op een vergadering van de RvB te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Benoeming en bezoldiging van de bestuurders

Art 43. De bestuurders warden benoemd door de AV, met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Ze worden benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar.

Art. 44. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de AV anders zou bepalen. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed. Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Art. 45. Het mandaat van de bestuurders eindigt door:

- afzetting door de AV,

vrijwillig ontslag,

- het verstrijken van het mandaat dat niet hernieuwd wordt,

- overlijden,

- onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen.

Art 46, Bestuurders zijn ten allen tijde afzetbaar. De afzetting door de AV wordt souverain beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden,

Art. 47. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit per brief, fax, of mail bekendmaken aan de RvB. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald.

Op de laatste blz. van kulic. vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

)L f 9 : Naam en handtekening

AnbetiAh VeG.ho-Ce ~ Woyahn eCter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Vaor-i behouden aan het Belgisch

:..Staatskind

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

hSOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bevoegdheden van de bestuurders

Art. 48. De RvB is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de AV zijn voorbehouden. Hij bestuurt en vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De RVB kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en het uitlenen, alles handels-en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

Art. 49. De RvB kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, en eventueel een afgevaardigd bestuurder, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. Zij vervullen de taken die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en het huishoudelijk reglement.

Art. 50. De vereniging is slechts geldig verbonden ten aanzien van derden door de gezamenlijke

handtekening van 2 bestuurders. Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art. 51. De RvB vertegenwoordigt de vzw in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij ken optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de vzw gevoerd. Zij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen. De beslissing om in rechte op te treden wordt autonoom genomen door de RvB en in hoogdringende gevallen, door de voorzitter van de RvB of het dagelijks bestuur bij eenvoudige meerderheid.

Delegatie bestuursbevoegdheden - Orgaan van vertegenwoordiging

Art. 52. De RvB kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden, daar inbegrepen de bevoegdheid om de vereniging in en buite rechte te vertegenwoordigen, bij eenvoudig besluit delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die hun bevoegdheden uitoefenen als een college. indien de vereniging niet meer dan 3 effectieve leden telt, kan deze bevoegdheid worden opgedragen aan een persoon die geen bestuurder is en die aldus alleen kan optreden téénhandtekeningsclausulej. Om namens de vereniging op te treden, moeten deze personen ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. Hun bevoegdheden worden precies afgebakend door de RvB, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de RvB worden ingetrokken,

Samenkomst

Art. 53. De RvB wordt bijeengeroepen door de voorzitter of doortwee bestuurders.

Art. 54. De vergaderingen van de RvB worden voorgezeten door de voorzitter. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de bestuurder die hiervoor bij gewone meerderheid wordt aangeduid onder de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Ark 55, De RvB oefent zijn bevoegdheden uit als college. De RvB kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, tenzij anders vermeld in de statuten. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 58. De RvB kan vergaderen per telefoon-of videoconferentie. De algemene principes van

beraadslagen blijven van kracht, in uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging dit vereist, kunnen de besluiten van de RvB worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax, mail of andere.

Art. 57. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en door de afgevaardigd bestuurder en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. Bij gebrek aan deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door een bestuurder,

Ark 58. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de RvB, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens de RvB een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Op de laatste blz, van Luik B versnelden : fgetil: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Aiej,,,c_ tfOI R oZE

Net%-e4 Lovaie` vor. îlenh,e,un

MOD 22

Luik B - Vervolg

Dagelijks Bestuur

Art. hfl_ De RvB kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, ai dan niet lid van de vereniging_

Art 61. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan 4 jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang souverain worden ingetrokken door de RvB, die hierover bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders beslist.

Art. 62. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigt

-voor operaties van een waarde van minder dan 2.500 EUR: door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren

-voor operaties van een waarde van meer dan 2.500 EUR: door twee bestuurders betast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren

Voorbehouden aan hei Belgisch Staatsblad

¬ '

Titel V - Rekeningen en begrotingen

Art. 63. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project, Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 64. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

Art. 65. De RvB bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de AV. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de AV zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

Art. 66. De RvB draag er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de vzw wet vermelde stukken : binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel of, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 67. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiéle toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw- wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de AV onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De AV bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare periode van 4 jaar.

Art 68. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzanderlijk, een onbeperkt recht van controle over elle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Titel VI - Ontbinding en vereffening

Art, 69. Enkel de AV kan tot ontbinding van de vereniging besluiten, op de wijze bepaalt in de wet, behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding ontbinding van rechtswege.

Art 70. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel van de vereniging vereist. De AV, of bij gebreke daarvan de rechtbank, benoemt één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art 71. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft en werkzaam is in België. De AV, of bij gebreke daarvan de rechtbank, die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen

Op de laatste biz. van Luik vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen ]fersa : Naam en handtekening

~len, Veo--no-tár

/ 1No+y+~~ 'Max

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOU 22

Voorbehoud n

aan he Belgisch Staatsblad i +,

x~ :" y

Luik B - Vervolg

Titel VII - Statutenwijziging

Art 72. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda van de AV is vermeld en indien 213 van de effectieve leden op de AV aanwezig en vertegenwoordigd Is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarop een geldig besluit zal kunnen genomen worden, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art 73. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van 2f3 der aanwezige en vertegenwoordigde leden op de AV vereist, ook op de tweede AV, Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden worden besloten.

Titel Vill - Overgangsbepalingen

De oprichters beslissen unaniem dat, bij uitzondering van artikel 64, het eerste boekjaar van start zal gaan op de datum van indiening bij de griffie van de statuten, en eindigen op 31 december 2013.

De Algemene Vergadering heeft op 6 februari 2013 met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen genomen:

a) Worden benoemd als bestuurders:

1. Annelien VERMOTE, Handelskaai 35,1000 Brussel, geboren te Leuven op 23-02-1979,

2. Frida DE BOECIC, Handelskaai 36,1000 Brussel, geboren te te Opwijk op 0803-1937,

De bestuurders hebben de bevoegdheden zoals vermeld in artikelen 48 e.v. van de statuten. De : bestuurders oefenen hun bevoegdheden collegiaal uit.

b) De begroting voor het eerste boekjaar is goedgekeurd.

De bestuurders zijn, na hun benoeming, diezelfde dag nog samengekomen en hebben op 6 februari 2013 volgende beslissingen genomen:

a) Annelien VERMOTE is voorzitter van de Raad van Bestuur.

b) Overeenkomstig artikel 52 van de statuten, beslist de Raad van Bestuur om een deel van haar bevoegdheden te delegeren aan:

" Stijn THOMAS, Handelskaal 36, 1000 Brussel, geboren te Asse op 8 februari 1977.

De heer Stijn THOMAS, ais orgaan van vertegenwoordiging van de vzw, heeft de bevoegdheid om alleen op te treden namens de vzw. Hij heeft de bevoegdheid om alle nodige stappen te ondernemen die betrekking hebben op het verder uitwerken van de opstartingsmodaliteiten van de vzw, zoals ondermeer het indienen subsidiedossier, openenen bankrekening, vergaderen met bevoegde instanties.

Op de laatste blz. van os vermelden: Recta: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa F Naam en handtekening

~ M1 ~ r-f QTe , erey'filtt Pec.4.1 cat. ÿt., ln.uy"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BRUWALK - VERENIGING VOOR VOETGANGERS IN BRU…

Adresse
HANDELSKAAI 36 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale