BXL STUDENTS

Association sans but lucratif


Dénomination : BXL STUDENTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.390.416

Publication

26/08/2014
ÿþMd Wozzl 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

noeretieadlOritVtieteell op

(Dr\

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1111111131,1,1111e1111

1 4 Ag 2014

ter griffie van cleeMe.deriandstalige rechtbank van kgeandel Brussel

Ondernemingsnr : 0847.390.416

Benaming

(voluit) : BXL STUDENTS

(verkort) :

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: de Smet de Naeyerlaan 265 bus bv, 1090 Jette

(volledig adres)

Onderwerp akte Ontslag en benoeming bestuurders - statutenwijziging

BU notulen van de bijzondere algemene vergadering dd, 13 augustus 2014 van de vereniging zonder winstoogmerk BXL STUDENTS, met maatschappelijke zetel te 1090 Jette, de Smet de Naeyerlaan 265 bus bv, RPR Brussel 0847,390,416 (hierna de "VZW") werden de volgende besluiten genomen;

1. Kennisname en aanvaarding van het eervol ontslag en de beëindiging van het mandaat met onmiddellijke Ingang van de heer Bob Roels, geboren op 01/12/1989, wonende te 1081 Koekelberg, De Neckstraat 22/12, als lid, bestuurder en voorzitter van de VZVV, zoals blijkt uit de ontslagbrieven dd. 13 juli 2014.

De vergadering beslist tot het verlenen van algehele kwijting aan de heer Bob Roels voor het door hem uitgeoefende mandaat als bestuurder en als voorzitter van de VZVV.

2. Benoeming van de heer Stijn Conicloz, geboren op 14/07/1987, wonende te 9220 Hamme, August Van De Veldestraat 80, als bestuurder van de VZW met onmiddellijke ingang en dit voor onbepaalde duur,

3. Integrale wijziging van de statuten van de VZVV, die met onmiddellijke ingang zullen luiden als volgt: TITEL I: NMM - ZETEL - DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam; BXL Students.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te De Smet de Naeyerlaan 265 bv, 1090 Jette en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel bij te dragen aan de vorming van het imago van Brussel als studentenstad en

de Brusselse student te verenigen en te motiveren om zich actief te engageren.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

Het lidmaatschap loopt over een periode van drie jaar en is opnieuw hernieuwbaar.

Zijn automatisch lid van de vereniging: de drie kernfuncties in de raad van bestuur (voorzitter, secretaris-schatbewaarder, ondervoorzitter) die op dat moment geen mandaat als lid vervullen. Hun mandaat als lid eindigt echter niet door het verlies van deze kernfunctie. De ontslagmodaliteiten volgen deze van de andere leden. Op het moment van het verlies van de kemfunctie loopt een termijn van drie jaar, waarna dit mandaat opnieuw voor vernieuwing moet worden gestemd.

ARTIKEL 7

De toegetreden leden worden aangeduid door de algemene vergadering. Zijn automatisch toegetreden lid:

zij die tot bestuurder benoemd werden, maar geen mandaat als effectief lid hebben.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter

kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tilde worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen. De stemming aangaande de benoeming van bestuurders gebeurt schriftelijk en geheim. Tijdens vakantieperiodes kunnen er geen bestuurdersverkiezingen plaatsvinden.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-

schatbewaarder. De kandidaat-voorzitter moet minstens één jaar bestuurder geweest zijn. Indien dit niet mogelijk is of indien dergelijke kandidaat-voorzitter niet verkozen wordt, kan iemand zonder deze kwalificatie in aanmerking komen voor het mandaat als voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL '14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Indien de raad van bestuur echter slechts uit twee personen is samengesteld, wordt het voorstel bij staking van stemmen verworpen.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter op eigen initiatief of op verzoek van drie

bestuurders.

De oproepingen tot de raad van bestuur moeten om geldig te zijn ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter of bij diens belet door twee bestuurders. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per gewone of aangetekende brief of per mail ten minste vijf dagen voor de vergadering. Bij hoogdringendheid kan van deze termijn afgeweken worden, mits aile bestuurders hiermee akkoord zijn. De dagorde wordt voorts vastgelegd door de voorzitter.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de door de raad van bestuur aan te duiden persoon,

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd worden geldig ondertekend door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door de secretaris-schatbewaarder.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en legt deze reglementen, eamen met aile wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in

ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van de voorzitter of van de secretaris-schatbewaarder of van de ondervoorzitter.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist en die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur.

De arnbtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad Van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Ma. IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een door de algemene vergadering aan te duiden persoon.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid Kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk gegeven worden en voor de bijeenkomst overhandigd worden aan de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens aanwezigheid aan diegene die de vergadering voorzit.

Elk lid beschikt over één eigen stem op de algemene vergadering.

De toegetreden leden hebben het recht om de algemene vergadering bij te wonen met spreekrecht, maar zonder stemrecht.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid van de vereniging;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen..

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van

de vereniging zulks vereist

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het

boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste veertien dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

Behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders voorzien, worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, is een tweede bijeenkomst van de algemene vergadering met dezelfde agenda geldig ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. Deze tweede bijeenkomst mag niet binnen de eerste drie weken volgende op de eerste bijeenkomst plaatsvinden, Uitzondering betreft de stemming over de verkiezing van bestuurders. Deze verkiezingen kunnen pas geldig plaatsvinden als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de bijeenkomst.

Elk lid kan een geheime stemming aanvragen. Bil staking van stemmen in geval van geheime stemming wordt het voorstel verworpen. De geheime stemming is verpacht bij de stemming over de benoeming van bestuurders.

ARTIKEL 30

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de effectieve leden aanwezig is of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de drie weken volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 3/4e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen warden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van pen lid. Onthoudingen en

ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.



,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

ARTIKEL 33

Me verslagen van de algemene vergadering worden (elektronisch) rondgestuurd onder de effectieve en toegetreden leden binnen de veertien dagen na de algemene vergadering en zijn te arien tijde beschikbaar in het register der beraadslagingen op de maatschappelijke zetel voor aile leden en belanghebbende derden ter inzage.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

TITEL VII: SLOTBEPAUNG

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen toepasselijk.

Sven Cautaerts

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

..

24/07/2012
ÿþ MOD 2.0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III II I1U1I IIIIIIlI

" iaisosso*

V' beh. aar Bel Staa

IV

t13 JO, 2012

BRUsszt

Griffie

Ondernerningsnr Benaming

(voluit) : BXL Students vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : De Smet de Naeyerlaan 265 bv, 1090 Jette

Voorwerp akte : Neerlegging statuten

BXL Students vzw - Statuten

De oprichters, ROELS Bob, CAUTAERTS Sven en DUYCK Gery, bepalen:

Titel I: Algemeen

Art. 1.De vereniging draagt de naam BXL Students vzw.

Art. 2.0e zetel van de vereniging is gevestigd te 1090 Jette, De Smet de Naeyerlaan 265 bv en ressorteert' onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De zetel kan enkel verplaatst worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Art. 3.BXL Students vzw heeft tot doel bij te dragen aan de vorming van het imago van Brussel als' studentenstad en de Brusselse student te verenigen en te motiveren om zich actief te engageren. Ter= venuezelijking van deze doelstellingen kan BXL Students vzw alle activiteiten ondernemen die deze kunnen; bevorderen. In die zin kunnen er op bijkomstige wijze handelsdaden gesteld worden, voor zover de opbrengst' hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor BXL Students vzw werd opgericht.

Art. 4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il: Leden

Art, 5.De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Geen van hen zijn tot een bijdrage verplicht. Het aantal effectieve leden bedraagt minimum drie. De eerste effectieve leden van de vereniging zijne, de oprichters.

Art. 6.§1 De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn enkel op hen toepasselijk.

§2 De effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de` vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie werd neergelegd ter griffie van de Rechtbank vent Koophandel te Brussel. De effectieve leden bestaan uit:

- de Voorzitter van de Raad van Bestuur

- de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur

- de Secretaris-Schatbewaarder van de Raad van Bestuur

- zij waarvan hun mandaat voor de duur van maximaal drie jaar door de Algemene Vergadering unaniem wordt aanvaard, na voordracht door de Raad van Bestuur. Het kandidaat-lid dient zijn verzoek in bij de: Voorzitter van de Raad van Bestuur

§3 Bij wijzigingen in de samenstelling van de effectieve leden moet een kopie van het nieuwe ledenregister worden neergelegd binnen een maand na de wijziging.

Art. 7.§1 De toegetreden leden hebben het recht om de Algemene Vergadering bij te wonen met spreekrecht, maar zonder stemrecht. Zij kunnen geen enkel recht laten gelden op het bezit van de vereniging of de totaliteit van rechten toegekend aan de effectieve leden.

§2 De toegetreden leden zijn alle leden die deel uitmaken van de Raad van Bestuur, maar niet tot effectief lid zijn benoemd. Ze worden verkozen tijdens de Algemene Vergadering.

Art. 8.Elke vorm van lidmaatschap neemt een einde wanneer het lid zich terugtrekt, het mandaat ophoudt of door uitsluiting, mits bekrachtiging door de Algemene Vergadering.

Titel III: Algemene Vergadering

Art. 9.De Algemene Vergadering heeft de volheid van bevoegdheid over BXL Students vzw.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 1O.De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden en wordt vocrgezeten door de

Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art.11.Oproeping

§1 De Voorzitter van de Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

§2 Ze wordt tenminste één maal per jaar bijeengeroepen voor de goedkeuring van:

- de notulen van de vorige Algemene Vergadering

- het financieel verslag van het afgelopen boekjaar

- de begroting voor het komende boekjaar

- het moreel verslag en kwijting van de Raad van Bestuur van het afgelopen boekjaar

- de kandidaat-leden van de Raad van Bestuur voor het komende boekjaar

§3 Een Bijzondere Algemene Vergadering moet worden samengeroepen wanneer een schriftelijke aanvraag door de helft van de leden van de Raad van Bestuur of van de Algemene Vergadering wordt ingediend, met een duidelijke omschrijving van de reden van bijeenroeping.

§4 De leden van de Algemene Vergadering moeten minstens veertien dagen op voorhand verwittigd worden van een gedetailleerde agenda via (elektronische) briefwisseling. De Algemene Vergadering kan slechts geldig vergaderen over punten die in de dagorde voorkomen.

Art. 12.Samenkomst en wijze van beslissing

§1. De Algemene Vergadering kan slechts geldig samenkomen indien de helft van alle effectieve leden aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt wordt, is de volgende Algemene Vergadering geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden. Tussen deze Algemene Vergaderingen moet minstens drie weken liggen.

§2. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, Bij staking der stemmen is de stem van de Voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Voor de wijziging van de statuten is een 3/4e meerderheid van de stemmen vereist.

§3. Elk stemgerechtigd lid kan een geheime stemming aanvragen.

§4. Volmachten kunnen enkel gedagtekend en cndertekend toegekend worden door een effectief lid aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

§5. Alle verslagen worden (elektronisch) rondgestuurd onder de effectieve en toegetreden leden binnen de veertien dagen na de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde beschikbaar in het Register der Beraadslagingen op de maatschappelijke zetel voor alle leden en belanghebbende derden voor inzage.

Titel IV; Raad van Bestuur

Art. 13.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt BXL Students vzw, staat in voor de dagelijkse werking van

de vereniging en oefent zijn bevoegdheden uit als college, onder leiding van de Voorzitter van de Raad van

Bestuur.

Art. 14.Samenstelling

§1 De Raad van Bestuur is samengesteld uit zowel de effectieve leden als toegetreden leden, hierna vermeld als bestuursleden.

§2 Tussen de leden van de Raad van Bestuur worden drie kernfuncties verdeeld die samen het kernbestuur vormen en automatisch een erkenning als effectief lid tot gevolg hebben. Deze bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

§3 Handelen in naam van de Raad van Bestuur:

- Voorzitter van de Raad van Bestuur

- Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur

- Secretaris-Schatbewaarder van de Raad van Bestuur

§4 Cumulatie van deze kemfuncties is niet mogelijk.

Art. 15.Samenkomst en wijze van beslissing

§1 De Raad van Bestuur komt samen indien nodig en/of op verzoek van de Voorzitter of op aanvraag van

minstens drie bestuursleden. Ze kan slechts geldig samenkomen indien de helft van alle bestuursleden

aanwezig is.

" §2 De dagorde wordt bepaald door de Voorzitter. Een lid van de Raad van Bestuur kan een punt op de dagorde laten plaatsen mits kennisgeving aan de Voorzitter ten laatste 24 uur voor de vergadering,

§3 Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking der stemuien is de stem van de Voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art, 16.Verkiezingen

§ 1 De kandidaturen dienen bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur ingediend te worden en dit ten laatste 24 uur voor de Algemene Vergadering. De kandidaat-Voorzitter dient minstens 1 jaar bestuurslid te zijn geweest. Indien dit niet mogelijk is of indien dergelijke kandidaat-Voorzitter niet verkozen wordt, dan pas kan iemand zonder deze kwalificatie in aanmerking komen voor de functie van Voorzitter.

§ 2 Het bestuur wordt jaarlijks verkozen tijdens een geheime en schriftelijke stemming. De kandidaat-bestuursleden worden verkozen bij meerderheid van stemmen. De verkiezingen kunnen niet plaatshebben tijdens een vakantieperiode.

§3. Bij bestuursverkiezingen dient minstens 1/2 van de effectieve leden aan de stemming deel te nemen. Indien dit quorum niet bereikt wordt dienen nieuwe verkiezingen uitgeschreven te worden en dit totdat het quorum wel wordt behaald. Het oud bestuur behoudt zijn mandaat tot het nieuw bestuur verkozen is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

14300 2.0

§4. Bestuursleden zijn ten allen tijde afzetbaar, hiervoor dient een buitengewone Algemene Vergadering ingeroepen te worden.

Titel V: Financieel

Art. 17.Het dienstjaar begint op 1 januari en neemt zijn einde op 31 december, Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar aanvangen op 13 juli 2012 om te eindigen op 31 december 2012.

Art. 18.Een volmacht op de rekeningen van BXL Students vzw wordt uitsluitend toegekend aan de Voorzitter, Ondervoorzitter en Secretaris-Schatbewaarder van de Raad van Bestuur.

Art. 19. Bij het einde van elk boekjaar stelt de Raad van Bestuur het financieel verslag van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgende jaar op. De Algemene Vergadering is belast met het nazicht van de rekeningen, het financieel jaarverslag en de begroting van de vereniging.

Titel VI: Huishoudelijk Reglement

Art. 20.Het Huishoudelijk Reglement bepaalt de inwendige orde van de Raad van Bestuur van BXL Students

vzw en dient strikt te worden nageleefd.

Art. 21.Elke wijziging aan het Huishoudelijk Reglement zal door de Raad van Bestuur aan de Algemene

Vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

Art. 22.Het reglement mag nooit in strijd zijn met de wettelijke bepalingen en de statuten van BXL Students

vzw.

Titel VII: Ontbinding en vereffening

Art. 23.0m tot ontbinding van BXL Students vzw over te gaan, is het akkoord van 3/4e van de effectieve leden vereist. De beslissing om tot ontbinding over te gaan kan enkel genomen worden tijdens een Algemene Vergadering.

Art. 24.§1 Bij ontbinding van BXL Students vzw zal het ontbindend bestuur zorgen voor de aanstelling van curatoren. Deze worden bekostigd met de resterende activa van BXL Students vzw, na vereffening van alle schulden.

§2 Indien er onvoldoende resterende activa zijn, zullen de effectieve leden persoonlijk instaan voor de bekostiging van de curatoren, dit bij gelijke delen.

§3 De resterende activa na aanzuivering van de passiva zullen worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling die het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

§4 Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel. Binnen de dertig dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel VIII: Slotbepaling

Art. 25.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien of geregeld, bljift de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van toepassing.

Akte betreffende de benoeming van de bestuurders

De Algemene Vergadering heeft op datum van 13 juli 2012 tot haar effectieve leden benoemd:

- ROELS Bob, De Neckstraat 22/12,1081 Koekelberg,

geboren op 1 december 1989 te Brussel, rijksregisternr. 89.12.01-357.14

CAUTAERTS Sven, De Smet de Naeyerlaan 265 bv, 1090 Jette,

geboren op 25 juli 1988, te Anderlecht, rijksregisternr. 88.07.25-319.52

- DUYCK Gery, Nekkersputstraat 41, 9000 Gent,

geboren op 1 oktober 1987 te Gent, rijksregistemr, 87.10.01-067.54

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt BXL Students vzw in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

t . x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Luik B -Vervolg

Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen

De Raad van Bestuur heeft op datum van 13 juli 2012 onder zijn bestuursleden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

- Voorzitter, ROELS Bob, De Neckstraat 22/12, 1081 Koekelberg,

geboren op 1 december 1989 te Brussel, rijksregisternr. 89.12.01-35714

- Ondervoorzitter: CAUTAERTS Sven, De Smet de Naeyerlaan 265 bv, 1090 Jette, geboren op 25 juli 1988 te Anderlecht, rijksregisternr, 88.07.25-319.52

- Secretaris-Schatbewaarder: DUYCK Gery, Nekkersputstraat 41, 9000 Gent,

geboren op 1 oktober 1987 te Gent, rijksregisternr. 87.10.01-067,54

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de Voorzitter, Ondervoorzitter en de Secretaris-Schatbewaarder afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Aldus opgemaakt en aangenomen in twee originele exemplaren, waarvan ieder lid een kopie ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor de neerlegging bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel, het andere exemplaar is bestemd voor het Register der Beraadslagingen van de Algemene Vergadering.

Goedgekeurd door de Algemene Vergadering te Brussel, op vrijdag 13 juli 2012.

ROELS Bob

VoorzitterBXL Students vzw

Vo9r-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BXL STUDENTS

Adresse
DE SMET DE NAEYERLAAN 265 BV 1090 BRUSSEL

Code postal : 1090
Localité : JETTE
Commune : JETTE
Région : Région de Bruxelles-Capitale