CACTUS & CO

Association sans but lucratif


Dénomination : CACTUS & CO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.203.463

Publication

25/04/2012
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr 834.203.463

Benaming

(voluit) : cactus&c0

BRUSSEL

Griffie 1 3 APR 2012

I IIU II IIIIM IIIIIIli II

*izo797ss*

Voor" behouden

aan het

Belgisch Staetsbfad

nvencorh

Rechtsvorrn vzw

Zetel Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : verplaatsing zetel

Bij beslissing door de Algemene Vergadering van 3 maart 2012 wordt de zetel verplaatst naar Georges Raeymaekersstraat 37, 1030 Schaarbeek met ingang vanaf 15 april 2012.

(Jochem Devens, voorzitter)

Op de i,iatot' t)Iz van Luik B recto Naam eTl hoeddi ici' " i hetzij van de pefSo(o)nlenl

vereniging ten aan....-1 dkrden te vertegenwoordiyell

Versc, 1\Jaam er, handt

~ t

14/03/2011
ÿþAIOa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

® na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden I1I II I 11M I I 11111111 1111 1I 1I

aan het *11040007*

Belgisch Staatsbta o





1

Ondernemingsnr: 1.203.~b3 Benaming

(voluit) : Cactus&Co





(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek

Onderwerp akte : oprichting - raad van bestuur - gemachtigden

Statuten vzw Cactus&Co

De ondergetekende en hierna genoemde personen:

Jochem Devens, Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek

Robert Kluth, VVildenbruchstrasse 68, 12045 Berlijn (Duitsland)

Simon Klippert, Sonnenallee 135, 12059 Berlijn (Duitsland)

Dominik Scholz, Vláldenbruchstrasse 68, 12045 Berlijn (Duitsland)

Mart Achten, Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek

Carolin Berendts, Ossastrasse 38, 12045 Berlijn (Duitsland)

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig met de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

I - NAAM, DOELSTELLING EN ZETEL

Artikel 1

De vereniging wordt "Cactus&Co" genoemd, heeft haar maatschappelijke zetel te Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De vzw kan haar zetel naar elk ander adres verplaatsen op besluit van de Algemene Vergadering.

Artikel 2

De vereniging heeft tot algemeen doel het uitbreiden en promoten van milieuvriendelijke en duurzame verkeersmiddelen en het bevorderen van het ecologische bewustzijn van de mensen, die Brussel en omgeving bezoeken, er werken of thuis zijn.

In het bijzonder zal het voormelde doel worden nagestreefd door onder meer

inlichtingen geven aan geinteresseerde personen over duurzame manieren van verplaatsing; educatieve en socio-culturele rondleidingen aanbieden (vooral op de fiets); de aanwezigheid van fietsers in de openbare ruimte verhogen; een vraagbak zijn voor mensen die graag willen fietsen en geen begeleide fietstocht wensen; ondersteuning van bestaande initiatieven die op politiek vlak voor de belangen van de fietsers en andere duurzame manieren van verplaatsing strijden. De vereniging stelt haar ervaring en haar expertise graag aan

iedereen ter beschikking die geïnteresseerd is. Zij kan ook educatieve projecten met dit doel aangaan. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij lïel Betgiscli -Stafftsbract -1470312'011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect verband houden met het hierboven omschreven doel. Zij kan eveneens roerende en onroerende goederen verwerven en verhuren, en kan ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, teneinde het doel te bereiken. Zij kan verder onder meer haar medewerking verlenen aan, en een belang nemen in elke organisatie met een gelijkwaardig doel; wat dit laatste betreft kan zij, in het bijzonder, overgaan tot de oprichting van een instelling van openbaar nut of enige andere private stichting die mogelijkerwijze door de Belgische wetgever in het leven zou worden geroepen, of nog, van een internationale vereniging. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden. Het voormelde doel staat in dienst van het algemeen welzijn en niet van individueel gewin. De vereniging functioneert door middel van democratische beslissingen.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene

Vergadering.

li - LEDEN

Artikel 4

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn, diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1,3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

Artikel 5

Alle personen die de doelstellingen en het huishoudelijk reglement van de vereniging onderschrijven kunnen zich kandidaat stellen om lid te worden. Dit kan d.m.v. een aangetekend schrijven of per email t.a.v. de voorzitter van de Raad van bestuur. Alleen de Algemene Vergadering mag beslissen of ze de toetreding van een nieuw lid aanvaardt. Met lidmaatschap wordt dan een effectief lid bedoeld.

Artikel 6

De leden zijn een lidmaatschap verschuldigd van max. 250 euro per jaar. De precieze som wordt jaarlijks door de Raad van bestuur vastgelegd. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen nooit teruggave voor gestorte bijdragen of gedane inbreng vorderen.

Artikel 7

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Met een meerderheid van 2/3 van de stemmen mag de Algemene Vergadering leden uitsluiten. De uitgesloten of zelf terug getrokken leden hebben geen recht op schadevergoeding. Alle goederen van de vzw die nog in bezit zijn van een uitgesloten of terug getrokken lid moeten binnen 15 dagen na afloop van de uitsluiting of het terugtrekken aan de vzw worden teruggegeven.

III - DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel S

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van bestuur, of door de ondervoorzitters, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zicht echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 10

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar en voor décharge bestuurders.

Artikel 11

De Algemene Vergadering wordt gehouden in de loop van het eerste kwartaal.

Artikel 12

De Raad van bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van bestuur en dit per aangetekende brief of email waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 13

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per email tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

Artikel 14

De oproepingsbrief of -email, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van bestuur overhandigd zijn_ Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Artikel 15

De besluiten van de Algemene Vergadering zijn geldig onafhankelijk van de hoeveelheid aangwezige leden, indien er in de hier genoemde statuten geen andere bepaling wordt gemaakt. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 16

Tot wijziging ven de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht hef santal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 28 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten. Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

AAOD 2.2

koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 17

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Artikel 18

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 19

De voorzitter roept de Algemene Vergadering samen minstens eenmaal per jaar, als het doel of het belang van de vereniging het eist en wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt tot de Raad van Bestuur.

Artikel 20

Ieder lid mag zich op de zittingen van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een volmacht.

Artikel 21

Alleen effectieve leden hebben op de Algemene Vergadering stemrecht. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid, indien niet anders bepaald in artikel 16.

Artikel 22.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden in het lokaal bewaard ter inzage. Beslissingen van

de Algemene Vergadering worden per brief of email aan belanghebbende derden ter kennis gabracht

IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt, bestaat de Raad van bestuur uit slechts twee personen. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd en zijn ten allen tijde door haar afzetbaar. De wijze waarop wordt bepaald in het Huishoudelijk Reglement De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college, dit betekent dat de meerderheid van de leden aanwezig moet zijn en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

Artikel 24

De Raad van bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, met uitzondering van die bevoegdheden die door de wet of door statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn opgedragen. De leden van de Raad van Bestuur zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de Raad terug te trekken dooit schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur. Het ontslag wordt pas geldig indien het door de Algemene Vergadering wordt bevestigd.

Artikel 25

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van 2 bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 26

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

AAOD 22

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende verbintenissen der vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen. De leden gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake verbintenissen van de vereniging.

Artikel 27

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee ander bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 28

De Raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt De Raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuuder, directeur of gevolmachtigde(n) benoemen, die met het dagelijks bestuur worden belast Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent/en geldig namens de vereniging tegenover het bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen en privé-personen.

Artikel 29

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan andere personen, die al dan niet lid zijn van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van bestuur b) door afzetting door de Raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De raad van bestuur kan personen, die al dan niet lid zijn van de vereniging, gemachtigden om de vereniging tegenover derden, in en buiten rectite, te vertegenwoordigen. De gemachtigden zijn elk afzonderlijk handelend en er volstaat de handtekening van één van de gemachtigden.

De beslissing hieromtrent door de Raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven of per email ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad_

Artikel 30

Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art 13bis, 1° lid, W VZW De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Hun benoeming gebeurt door de Raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden: a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van bestuur b) door afzetting door de Raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad ven bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven of per email ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad_ De beslissingen genomen door een eventueel dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg, maar er volstaat de handtekening van één van de leden van het dagelijks bestuur. De dagelijkse bestuurders kunnen afzonderlijk geldig de vereniging verbinden voor hun taken van dagelijks bestuur.

V - BEGROTING, REKENINGEN

Artikel 31

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Tijdens het eerste jaar loopt het boekjaar vanaf de datum van oprichting, zijnde 15 februari 2011 tot 31 december 2011.

L

" ,.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

VI - ONTBINDING EN VERHEFFING

Artikel 32

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene vergadering 2 vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen. In alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, wordt het maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening besteed aan een vereniging met dezelfde doelstelling en aangeduid door de Algemene Vergadering.

Artikel 33

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing, waarbij aan de vereniging zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend (B.S., 1 juli 1921).

VII  VERTEGENWOORDIGING

Artikel 34

Worden benoemd tot bestuurders door besluit van de Algemene Vergadering:

tot voorzitter Jochem Devens, Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek, geboren te Hasselt op 4 juni

1981

tot secretaris: Robert Kluth, Wildenbnichstralie 68, 12045 Berlijn (Duitsland), geboren te Tübingen (Duitsland) op 20 maart 1982

tot penningmeester Mart Achten, Anatole Francestraat 92, 1030 Schaarbeek, geboren te Hasselt op 25 mei 1983

Artikel 35

Worden benoemd tot dagelijkse bestuurders door besluit van de Raad van Bestuur

Simon Klippert, Sonnenallee 135, 12059 Berlijn (Duitsland), geboren te Herten (Duitsland) op 10 september 1983

Dominik Scholz, Wldenbruchstrasse 68, 12045 Berlijn (Duitsland), geboren te Düsseldorf (Duitsland) op 5 februari 1983

VIII - SLOTBEPALING

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering.

Gedaan te Schaarbeek, op 15 februari 2011

Jochem Devens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

18/05/2015
ÿþMOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch I d bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter g ifiUe egdJontvangen op p

11111111111111111111111111

e5

ter griffie van de Neder?a

rechtbank van koo ncfs#alige

Gris~~~andei Brussel

Ondernemingsnr : 0834.203.463

Be tsining

(voluit) : CACTUS&CO

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : GEORGES RAEYMAEKERSSTRAAT 37, 1030 SCHAARBEEK

Onderitem attte ; HET SCHRAPPEN VAN 2 ARTIKELS IN DE STATUTEN

ARTIKEL 34 EN 35 DIE VALLEN ONDER HET LUIK VII VERTEGENWOORDIGING DIENEN TE WORDEN GESCHRAPT UIT ONZE STATUTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
CACTUS & CO

Adresse
RAEYMAEKERSSTRAAT 37 1030 SCHAARBEEK

Code postal : 1030
Localité : SCHAERBEEK
Commune : SCHAERBEEK
Région : Région de Bruxelles-Capitale