CAISSE DE RETRAITE DES SENATEURS, EN ABREGE : CRS

Association sans but lucratif


Dénomination : CAISSE DE RETRAITE DES SENATEURS, EN ABREGE : CRS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 869.504.139

Publication

12/02/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0 3 FEB 2014

Gri43RUSSEL

11,111111,1(1111

0

Y i

111

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0869.504139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PVS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN ARTIKEL 10 VAN DE STATUTEN

Wijziging van artikel 10 van de statuten

Op 9 januari 2014 heeft de Algemene Vergadering besloten artikel 10 van de statuten te wijzigen; het nieuwe artikel 10 wordt van kracht vanaf het moment waarop de Senaat volledig zal zijn samengesteld na de eerstvolgende federale wetgevende verkiezingen.

Vanaf dat ogenblik luiden de gecoördineerde statuten als volgt

Statuten van Pensioenen van de senatoren vzw (afgekort : PVS)

TITEL l: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk, opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (W.VZW) zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, draagt de naam; PENSIOENEN VAN DE SENATOREN vzw , afgekort PVS.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging Is gevestigd te Natieplein 1, 1009 Brussel; zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De zetel heeft tot doel buiten elk winstbejag iedere bedrijvigheid te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met de organisatie en het beheer van een pensioenkas voor gewezen senatoren, hun overlevende echtgenoten en wezen, alsook voor alle andere personen die overeenkomstig het reglement van de pensioenkas als beneficiaris in aanmerking komen.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te alten tijde ontbonden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging bestaat uitsluitend uit effectieve leden, verder "leden" genoemd. Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste leden. De namen van de leden worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

ARTIKEL 6

De parlementsleden die zitting hebben in de Belgische Senaat kunnen als lid tot de vereniging toetreden. Zij worden hiertoe uitgenodigd door de voorzitter van de raad van bestuur, die, in voorkomend geval, de toetreding meldt aan de raad van bestuur en tevens het lid schriftelijk zijn toetreding bevestigt.

ARTIKEL 7

Het lidmaatschap houdt van rechtswege op vanaf het moment waarop het lid geen zitting meer heeft in de Belgische Senaat. Indien de toepassing van deze bepaling, inzonderheid ter gelegenheid van wetgevende verkiezingen, ertoe zou leiden dat de vereniging geen leden meer telt of het aantal bestuurders hoger is dan het aantal leden van de vereniging, dan blijft het vereiste aantal van de oudste leden in jaren van rechtswege lid tot op het moment waarop, door de toetreding van nieuwe leden, opnieuw voldaan is aan de vereisten van artikel 13, eerste lid, in fine W.VZVV.

Voorts kan elk lid te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 8

Het lidmaatschap van de vereniging is gratis.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld voor de helft uit een senator per fractie vertegenwoordigd in het Bureau van de Senaat en voor de helft uit een gewezen senator - wiens parlementaire loopbaan een aanvang heeft genomen in de Senaat of die een uitvoerende functie in de vereniging heeft uitgeoefend - per fractie vertegenwoordigd in het Bureauvan de Senaat.

ARTIKEL 11:

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlag en bij het Belgisch Staatsblad.

De bestuurders kunnen een vergoeding genieten.

ARTIKEL 13

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Over de afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, Het voorstel tot afzetting moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen ter vervanging van de betrokken bestuurder, De raad van bestuur stelt de vervangen bestuurder daarvan schriftelijk in kennis.

De akten betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14

§ 1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De beslissingen van de raad van bestuur warden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

§ 2. De raad van bestuur wijst in zijn schoot een voorzitter en twee ondervoorzitters aan.

Daarnaast wijst de raad van bestuur bulten zijn schoot een gevolmachtigd directeur aan, die al dan niet lid is van de vereniging. De gevolmachtigd directeur woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij met raadgevende stem. De gevolmachtigd directeur kan een vergoeding genieten.

De raad van bestuur kan zich voor de uitoefening van zijn taak laten bijstaan door experts, gekozen uit de gewezen senatoren, Telkens als de raad van bestuur hen daartoe uitnodigt, kunnen die experts de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen, met raadgevende stem. De experts kunnen een vergoeding genieten.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een ondervoorzitters

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien ,die afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter.

ARTIKEL 16

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de ondervoorzitters en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 18

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig voorafgaand besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W,VZW

De raad van bestuur kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid,

Met uitzondering van de akten in verband met het dagelijks bestuur, ondertekenen zij alle akten die de vereniging binden. Zij oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur "

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkcrostig art. 13bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, opdragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder of lid. De personen belast met het dagelijks bestuur oefenen hun bevoegdheden alleen uit,

Het dagelijks bestuur behandelt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent in dat verband geldig namens de vereniging tegenover de bank- en andere instellingen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij ontstentenis, door een ondervoorzitter van die raad.

Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, dat in het bezit moet zijn van een geschreven volmacht, ondertekend door het vertegenwoordigde lid. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- het vaststellen van de pensioenreglementering,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

Telkens als de wet of de statuten het vereisen, wordt de algemene vergadering bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter.

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

De algemene vergadering ter goedkeuring van de rekeningen wordt gehouden binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 24

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer 1/5 van de leden daartoe per aangetekende brief een verzoek richt aan de raad van bestuur; die brief vermeldt de punten die moeten worden voorgelegd aan de algemene vergádering. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen binnen 15 werkdagen; de agenda die bij de oproepingsbrief is gevoegd vermeldt de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 25

De oproepingsbrief tot bijeenroeping van de algemene vergadering moet om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of een ondervoorzitter. Alle leden moeten ten minste acht werkdagen voor de

vergadering worden opgeroepen per gewone brief of per áangetekende brief. '

ARTIKEL 26

De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering; de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Eik onderwerp dat schriftelijk werd voorgedragen door 1/20 van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 27

Behalve wanneer de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven, worden de besluiten genomen bij meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit, doorslaggevend.

ARTIKEL 28

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering asleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een wijziging kan alteen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Na iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledig gecoördineerde tekst van de statuten na die wijziging neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel Binnen 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 29

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

.---.---__._.----

Een meerderheid van 213 van de stemmen is vereist voor de uitsluiting van een lid. Om een lid te kunnen____-- uitsluiten moet dit punt op de agenda voorkomen en moet het betrokken lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 30

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden worden ingezien.

TITEL V; REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 31

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL Vi: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 32 .

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering de vereniging alleen ontbinden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, op voorwaarde dat twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persolo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Indien op de eerste vergadering minder dan 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden geldig kan beraadslagen en besluiten; tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging kan maar worden besloten mits het akkoord van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De vereffening geschiedt door één of meer vereffenaars die hun opdracht vervullen hetzij overeenkomstig

" de statuten, hetzij krachtens een besluit van de algemene vergadering

hetzij, bij ontstentenis daarvan, krachtens een rechterlijke beslissing Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid

alsmede de vereffeningsvoartivaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige belangenloze doelstelling.

Het ontbindingsbesluit, alsook de besluiten inzake de benoeming en ,de ambtsbeëindiging van de vereffenaars , hun bevoegdheid, de vereffeningsvoorwaarden, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dienen die besluiten bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 33

De Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd dcor de wet van 2 mei 2002, blijft toepasselijk voor alle aangelegenheden die niet door deze statuten worden geregeld.

12/02/2014
ÿþM0D 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

après dépôt de l'acte

IIV

u

i

IWIIIINII~IIIII

*19091071*

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

u~~}}~~ ~ ~~ 7

~~

1~~~~~

0:5 ~. é~hi

~

~a _Gref~e~~~

N' d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : MODIFICATION DE L'ARTICLE 10 DES STATUTS

Modification de l'article 10 des statuts

L'Assemblée générale du 9 janvier 2014 a décidé de modifier l'article 10 des statuts; le nouvel article 10 entrera en vigueur à partir du moment où le Sénat sera complètement constitué après les prochaines élections législatives fédérales.

A partir de ce moment les statuts coordonnés seront libellés comme suit:

Statuts de la Caisse de retraite des sénateurs asbl (en abrégé: CRS)

TITRE 1 NOM -- S1EGE  BUT  DUREE

ARTICLE 1ER

L'association sans but lucratif, constituée conformément à la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations (L.ASBL), telle que modifiée par fa loi du 2 mai 2002, porte le nom de CAISSE DE RETRAITE DES SENATEURS asbl, en abrégé : CRS.

ARTICLE 2

Le siège de l'association est établi Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles ; elle dépend de l'arrondissement judiciaire de Bruxelles.

Le siège ne peut être déplacé par l'assemblée générale que moyennant fe respect des règles applicables à une modification de statuts telles que décrites dans les présents statuts.

ARTICLE 3

L'association a pour but, en dehors de tout but lucratif, toute activité se rapportant directement ou indirectement à l'organisation et à la gestion d'une caisse de retraite pour les anciens sénateurs, leurs époux survivants et leurs orphelins, ainsi que pour toutes les autres personnes qui en application du règlement de la caisse de retraite sont considérées comme bénéficiaires.

ARTICLE 4

L'association est érigée pour une durée indéterminée mais peut cependant être dissoute à tout moment.

TITRE Il : MEMBRES

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTICLE 5

L'association est exclusivement composée de membres effectifs, désignés ci-dessous comme « membres ». Le nombre de membres doit au moins s'élever à trois. Les fondateurs sont les premiers membres Les noms des membres sont mentionnés dans le registre des membres qui est tenu au siège de l'association et dont une copie est déposée au greffe du tribunal de commerce conformément à l'article 26, novies, § 1, 3° de l'actuelle législation. En cas de modifications dans la composition de l'association, une copie du registre des membres doit être déposée dans le mois de la date anniversaire du dépôt des statuts.

ARTICLE 6

Les parlementaires qui siègent au Sénat de Belgique peuvent adhérer à l'association en qualité de membre. Ils y sont invités par le président du conseil d'administration qui, le cas échéant, communique l'adhésion au conseil d'administration et confirme par écrit au membre son adhésion.

ARTICLE 7

L'adhésion prend fin de plein droit au moment où le membre ne siège plus au Sénat de Belgique. Lorsque l'application de cette disposition, notamment lors des élections législatives, pourrait avoir pour conséquence que l'association ne compte plus aucun membre ou que le nombre d'administrateurs soit supérieur au nombre de membres de l'association, les membres les plus âgés, en fonction du nombre requis, demeurent membres de plein droit jusqu'au moment où, par l'adhésion de nouveaux membres, il sera à nouveau satisfait aux exigences de l'article 13, alinéa 1er, in fine de la L.ASBL.

Tout membre peut par ailleurs quitter à tout moment l'association. La démission doit être portée à la connaissance du conseil d'administration par lettre recommandée.

ARTICLE 8

L'adhésion à l'association est gratuite.

ARTICLE 9

Les membres sortants ou exclus et leurs ayants droit n'ont aucun droit à faire valoir sur le patrimoine de l'association, ils ne peuvent en conséquence être remboursés ou indemnisés pour les cotisations versées ou les apports réalisés.

TITRE Ill : CONSEIL D'ADMINISTRATION

ARTICLE 10

L'association est gérée par un Conseil d'administration composé pour moitié d'un sénateur par groupe politique représenté au Bureau du Sénat et pour moitié d'un ancien sénateur - dont la carrière a débuté au Sénat ou qui a exercé une fonction exécutive au sein de l'association - par groupe politique représenté au Bureau du Sénat,

ARTICLE 11

Les administrateurs sont nommés pour une durée indéterminée.

ARTICLE 12

Les administrateurs sont nommés par l'assemblée générale à la majorité des suffrages des membres présents et/ou représentés. Les actes relatifs à la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent faire l'objet dans les trente jours du dépôt d'une publication (par extrait) aux annexes au Moniteur belge.

Les administrateurs peuvent être rémunérés.

ARTICLE 13

Le mandat des administrateurs prend fin par révocation par l'assemblée générale, par démission volontaire, par décès ou en cas d'incapacité légale.

w

,4

F

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

L'assemblée générale prononce la révocation à la majorité des suffrages des membres présents et/ou représentés, La proposition de révocation doit cependant être expressément mentionnée à l'agenda de l'assemblée générale.

L'administrateur qui démissionne volontairement doit en faire part par écrit au conseil d'administration. La démission a effet immédiat, à moins que cette démission ne ramène le nombre d'administrateurs sous le minimum statutaire, Dans ce cas, le conseil d'administration doit convoquer endéans les deux mois l'assemblée générale afin de pourvoir au remplacement de l'administrateur concerné. Le conseil d'administration en fait part par écrit à l'administrateur remplacé.

Les actes relatifs à la nomination ou à la cessation des fonctions des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent faire l'objet d'une publication (par extrait) aux annexes au Moniteur belge dans tes trente jours du dépôt.

ARTICLE 14

§ 1, Le conseil d'administration administre l'association et la représente dans les actes judiciaires et extrajudiciaires. Il a les pouvoirs les plus larges, à l'exception de ceux qui sont expressément réservés par la loi, ou les statuts à l'assemblée générale,

Les décisions du conseil d'administration sont prises à la majorité des suffrages des administrateurs présents. En cas de partage des voix, la voix du président ou la personne qui le remplace est prépondérante..

§ 2. Le conseil d'administration désigne en son sein un président et deux vice-présidents.

Par ailleurs, le conseil d'administration désigne hors de son sein un directeur-fondé de pouvoirs, membre ou non de l'association. Le directeur-fondé de pouvoirs participe aux réunions du conseil avec voix consultative, Le directeur-fondé de pouvoirs peut être rémunéré.

Le conseil d'administration peut dans ['exercice de sa tâche se faire assister d'experts, choisis parmi les anciens sénateurs, Lorsqu'ils y sont invités par le conseil, ces experts assistent aux réunions du conseil d'administration avec voix consultative. Les experts peuvent être rémunérés.

ARTICLE 15

Le conseil d'administration est convoqué par le président ou par un des vice-présidents.

Les réunions du conseil d'administration sont présidées par le président. Si celui-ci est absent, la réunion est présidée par un vice-président.

ARTICLE 16

Un procès-verbal est rédigé lors de chaque réunion, il est signé par le président et les vice-présidents"et est repris dans le registre établi à cette fin.

ARTICLE 17

Le conseil d'administration confectionne tous les règlements d'ordre intérieur qu'il estime nécessaires et

utiles.

ARTICLE 18

Les administrateurs qui agissent au nom de l'association ne devront pas justifier vis-à-vis de tiers d'une décision préalable ou d'une procuration.

ARTICLE 19 ; Personnes habilitées à représenter l'association, conformément à l'art. 13, 4ème alinéa, L. ASBL.

Le conseil d'administration peut déléguer [a représentation de l'association dans les actes judiciaires et extra judiciaires sous sa responsabilité à une ou plusieurs personnes, administrateurs ou non, membres ou non.

Ils signent tous les actes qui engagent l'association, à l'exception des actes de gestion journalière. Ils exercent leurs compétences conjointement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2,2

Leur nomination est effectuée par te conseil d'administration à la majorité des suffrages des administrateurs présents.

Les fonctions de ces personnes habilitées peuvent prendre fin :

a)sur une base volontaire lorsqu'un membre habilité à représenter l'association introduit lui-même sa démission écrite auprès du conseil d'administration

b)par révocation par le conseil d'administration à la majorité des suffrages des administrateurs présents. Cette décision du conseil d'administration doit cependant être portée à la connaissance de l'intéressé par lettre recommandée endéans les sept jours calendriers.

Les actes relatifs à la cessation des fonctions et à la nomination des personnes habilitées à représenter l'association doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent faire l'objet d'une publication (par extrait) aux annexes au Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

ARTICLE 20 Personnes déléguées à la gestion journalière de l'association, conformément à l'art. 13bis, alinéa ler, LASBL

Le conseil d'administration peut déléguer la gestion journalière de l'association, ainsi que la représentation de l'association en ce qui concerne cette gestion, à une ou plusieurs personnes, administrateurs ou non, membres ou non. Les personnes déléguées à la gestion journalière exercent leur compétence individuellement.

La gestion journalière traite les affaires courantes et la correspondance journalière et signe dans ce cadre valablement au nom de l'association à l'égard des institutions bancaires et de toutes les autres institutions;

Le conseil d'administration nomme les personnes déléguées à la gestion journalière à la majorité des suffrages des administrateurs présents.

Il peut être mis fin aux fonctions des personnes déléguées à la gestion journalière

a)sur une base volontaire lorsqu'un membre délégué à la gestion journalière introduit lui-même sa démission écrite auprès du conseil d'administration

b)par révocation par le conseil d'administration à la majorité des suffrages des administrateurs présents. Cette décision du conseil d'administration doit cependant être portée à la connaissance de l'intéressé par lettre recommandée endéans les sept jours calendriers.

Les actes relatifs à la cessation des fonctions et à la nomination des personnes déléguées à la gestion journalière doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent faire l'objet d'une publication (par extrait) aux annexes au Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

TITRE IV : ASSEMBLEE GENERALE

ARTICLE 21

L'assemblée générale est constituée de tous fes membres et est présidée par le président du conseil d'administration ou, à défaut, par un des vice-présidents de ce conseil.

Chaque membre ne dispose que d'une voix à l'assemblée générale.

Un membre peut cependant se faire représenter à l'assemblée générale par un autre membre porteur d'une procuration écrite dûment signée par le membre représenté. Toutefois, un membre ne peut représenter qu'un seul autre membre.

ARTICLE 22

L'assemblée générale est exclusivement compétente pour :

-la modification des statuts,

-la nomination et la révocation des administrateurs,

-la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération dans le cas où une

rémunération leur est attribuée,

-la décharge à octroyer aux administrateurs et aux commissaires,

-l'approbation des budgets et des comptes ;

-la dissolution volontaire de l'association,

-l'exclusicn d'un membre de l'association,

-la transformation de l'association en société à finalité sociale,

-la fixation de la réglementation des pensions,

-tous les cas où les statuts l'exigent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

ARTICLE 23

Dans tous les cas où la loi ou les statuts l'exigent, l'assemblée générale est convoquée par le conseil d'administration ou par le président.

L'assemblée générale doit au moins être convoquée une fois l'an pour l'approbation des comptes de l'exercice écoulé et du budget de l'exercice suivant.

L'assemblée générale en approbation des comptes est tenue dans les six mois de la date de clôture de l'exercice comptable.

ARTICLE 24

Le conseil d'administration doit de plus convoquer l'assemblée générale lorsque 115ème des membres en fait la demande par lettre recommandée adressée au conseil d'administration ; cette lettre mentionne les points qui doivent être soumis à l'assemblée générale. Dans ce cas, le conseil d'administration doit convoquer l'assemblée générale endéans les quinze jours ouvrables ; l'agenda annexé à la lettre de convocation mentionne les points dont la mise à l'agenda a été demandée.

ARTICLE 25

Pour être valable, la lettre de convocation à la réunion de l'assemblée générale doit être signée par le président, ou un vice-président. Tous les membres doivent être convoqués à l'assemblée générale au moins huit jours avant celle-ci par simple lettre ou lettre recommandée.

ARTICLE 26

La lettre de convocation mentionne le lieu, le jcur et l'heure de la réunion ; l'agenda tel qu'il est fixé par le conseil d'administration, est joint à la lettre de convocation. Tout point, proposé par écrit par 1/20ème des membres, doit également être mentionné à l'agenda.

Les points qui ne sont pas repris à l'agenda ne peuvent en aucun cas être traités.

ARTICLE 27

Sauf dans les cas où la loi ou les statuts prescrivent une majorité spéciale, les résolutions sont prises à la majorité des suffrages des membres présents et/ou représentés. En cas de partage des voix, la voix du président ou de la personne qui préside l'assemblée à ce moment, est prépondérante.

ARTICLE 28

L'assemblée générale ne peut valablement délibérer et décider sur les modifications aux statuts que si les modifications sont explicitement indiquées dans la convocation et si l'assemblée réunit au moins les 2/3 des membres, présents ou représentés.

Aucune modification ne peut être adoptée qu'à la majorité des 2/3 des voix des membres présents ou représentés.

Lorsque la modification porte cependant sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, la modification ne peut être adoptée qu'à la majorité des 4/5èmes des voix des membres présents ou représentés.

Si les 2/3 des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer et décider valablement et adopter les modifications aux majorités prévues au 2ème ou 3ème alinéa quel que soit le nombre de membres présents ou représentés. La seconde réunion ne peut être tenue moins de 15 jours après la première réunion.

Après chaque modification des statuts, les modifications et le texte totalement coordonné des statuts après cette modification sont déposés au greffe du tribunal de commerce. Dans les trente jours de ce dépôt, la modification doit être publiée (par extrait) aux annexes au Moniteur belge.

ARTICLE 29

Une majorité des 2/3 des voix est requise pour l'exclusion d'un membre. L'exclusion d'un membre doit être reprise à l'agenda et le membre concerné doit être invité à l'assemblée afin de pouvoir assurer sa défense.

ARTICLE 30

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Réservé

au

Moniteur

belge

Mentionner sur la dernière page du Volet S Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Volet B - Suite

Un procès-verbal est établi lors de chaque réunion, il est signé par le président et repris dans un registre particulier. Ce registre peut être consulté par tous les membres au siège de l'association.

TITRE V ; COMPTES ET BUDGETS

ARTICLE 31

L'exercice comptable de l'asscciation débute le ler janvier pour s'achever le 31 décembre.

Le conseil d'administration clôture les comptes de l'exercice écoulé et prépare le budget de l'exercice suivant. L'ensemble est soumis pour approbation à l'assemblée générale dans les six mois de la date de clôture de l'exercice.

TITRE VI : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

ARTICLE 32

Hors les cas de dissolution judiciaire ou de plein droit, l'assemblée générale ne peut dissoudre l'association qu'à une majorité des 415èmes des voix des membres présents ou représentés, à condition que 2/3 des membres scient présents ou représentés. La proposition de dissolution volontaire de l'association doit être explicitement mentionnée à l'agenda de l'assemblée générale.

Si moins de 2/3 des membres sont présents ou représentés lors de la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion, qui, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, pourra valablement délibérer et décider ; ií ne pourra être procédé à fa dissolution volontaire de l'association que moyennant l'accord de 4/5èmes des membres présents ou représentés.

La liquidation s'opère par les soins d'un ou plusieurs liquidateurs qui exercent leur fonction, soit par application des statuts, soit en vertu d'une résolution de l'assemblée générale, soit, à défaut, en vertu d'une décision de justice qui précise tant leur compétence que les conditions de la liquidation.

L'actif sera, après apurement du passif, affecté à une association poursuivant un but non lucratif comparable.

La décision de dissolution, ainsi que les décisions relatives à la nomination et à la cessation des fonctions des liquidateurs, leur compétence, les conditions de la liquidation, ia clôture de la liquidation et la destination de l'actif sont déposées au greffe du tribunal de commerce. Ces décisions doivent faire l'objet d'une publication par extrait aux annexes au Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

ARTICLE 33

La loi du 27 juin 1921, telle que modifiée par la loi du 2 mai 2002, demeure d'application pour toutes les situations qui ne sont pas réglées par les présents statuts.

12/02/2014
ÿþ MOO 2.2

_ - In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

11 I I1 1I I1I I ll IIU

*14041072<

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PVS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : AANWIJZING VAN EEN COMMISSARIS

Overeenkomstig art. 17 § 5 van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen heeft de algemene vergadering op 12 december 2013 als commissaris aangeduid, voor een periode van drie jaar vanaf 1 januari 2014:

PVMD Bedrijfsrevisoren, Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid,

vertegenwoordigd door mevrouw Caroline Baert

adres: Tweekerkenstraat 44 -1000 Brussel

BTW-nummer: BE 0471 089 804

De raad van bestuur bevestigt hiermee dat de commissaris, hierboven vermeld, lid is van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/02/2014
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD Z2

iu111wn~meu~~u1u~~

i oaio~3*

re 3 FEB 20/4.

EatiXELLEbb

Greffe

N° d'entreprise: 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique ; ASBL

Siège : Place de la Nation, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : NOMINATION D'UN COMMISSAIRE

Conformément à l'art. 17 § 5 de la loi sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations, l'assemblée générale du 12 décembre 2013 a nommé en qualité de commissaire, pour une période de trois ans à partir du ler janvier 2014:

PViVID Réviseurs d'entreprises, Société civile ayant emprunté la forme d'une société coopérative à

responsabilité limitée,

Représentée par madame Caroline Baert

adresse: rue des Deux Eglises 44 - 1000 Bruxelles

numéro NA: BE 0471 089 804

Le conseil d'administration confirme par la présente que le commissaire mentionné ci-dessus est membre de l'Institut des réviseurs d'entreprises.

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

25/11/2014
ÿþ MRD 2.2

1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akterieg f gdiorltvangen op Il

1,11E1R591

14 NOV, 2014

ter griffie van de Nederiarldstaiige i'cçai'!~t~i~i'~i~~ ~`v~l: ~~;r~~sii" 1~#~hr~ni tij" teCg)

Voor behour

aan h

Belgis Staatsb

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0869.504.139

Benaming

(votuit} : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PVS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DB RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 14 oktober 2014 heeft akte genomen van het ontslag van

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" Daems Hendrik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, geboren op 18/08/1959 te Aarschot

" Faes Inge, Viofetstraat 33, 2870 Puurs, geboren op 29/05/1973 te Hamme

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

De Algemene vergadering heeft met ingang van 14 oktober 2014 tot bestuurder benoemd

" Bastin Christophe, rue Haute 1, 5524 Gerin, geboren op 29/12/1968, te Dinant

" Defraigne Christine, avenue Blonden 20, 4000 Liège, geboren op 29/04/1962, te Liège

" ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03107/1973 te Roeselare

" Schouppe Etienne, Kerselarenlaan 17, 1770 Liedekerke, geboren op 24/07/1942, te Denderieeuw

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier 'Thibaut Cécile, rue de Montauban, Buzenol, 20, 6743 Etalle, geboren op 22/03/1967 te Namur

" Van Rompuy Peter, Kerselarenlaan 7,1650 Beersel, geboren op 05/03/1980 te Ukkel

" Vastersavendts Yoeri, Gentsesteenweg 217, 1730 Asse, geboren op 02/02/1971 te Ukkel

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 14 oktober 2014 als volgt samengesteld

" Anolaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1969 te Merksem

" Bastin Christophe, rue Haute 1, 5524 Gerin, geboren op 29112/1968, te Dinant

" Bellot François, rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te .femelle

" Defraigne Christine, avenue Blonden 20, 4000 Liège, geboren op 29/04/1962, te Liège

" Delpérée Francis, de Bemefstraat 919, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost-ten-Noode 'Mmes Lieve, Groenveld 16/4,1930 Zaventem, geboren op 12105/1960 te Brussel

" Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Schouppe Etienne, Kerselarenlaan 17, 1770 Liedekerke, geboren op 2410711942, te Denderleeuw

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, geboren op 30/07/1956 te Eigenbilzen

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier

" Thibaut Cécile, rue de Montauban, Buzenof 20, 6743 Etalle, geboren op 22/03/1967 te Namur

" Van Rompuy Peter, Kerselarenlaan 7,1650 Beersel, geboren op 05/03/19801e Ukkel

" Vastersavendts Yoeri, Gentsesteenweg 217, 1730 Asse, geboren op 02/02/1971 te Ukkel

" Zrihen Olga, rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953 te Casablanca

Brussel, 14 oktober 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

25/11/2014
ÿþCopie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

-~--~ ne-0

MOD 2,2

i-- I

' ~

~Ii.~,~f ,z?,

Réservd

au

Moniteu

belge

I111VI~~II~R~~II~GWI~IVIIRI

" 14212628*

11# CO V, 2014

ter griffie van d,.:Mebriandstallge rQ(qhwmte .vs'AU IMO*l-talefal te4fllegi`55l

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Obiet de l'acte Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 14 octobre 2014 a pris acte de la démission de :

" Claes Dirac, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" Daems Hendrik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, né le 18/08/1959 à Aarschot

" Faes Inge, Violetstraat 33, 2870 Puurs, née le 29/05/1973 à Hamme

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gent

L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 14 octobre 2014 :

" Bastin Christophe, rue Haute 1, 5524 Gerin, né Ie 29/12/1968, à Dinant

" Defraigne Christine, avenue Blonden 20, 4000 Liège, née le 29/04/1962, à Liège

" lde Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né Ie 03/07/1973 à Roeselare

" Schouppe Etienne, Kerselarenlaan 17, 1770 Liedekerke, né le 24/07/1942, à Denderieeuw

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier

" Thibaut Cécile, rue de Montauban, Buzenol, 20, 6743 Etalle, née le 22/03/1967 à Namur

" Van Rompuy Peter, Kerselarenlaan 7,1650 Beersel, né le 05/03/1980 à Uccle

" Vastersavendts Yoeri, Gentsesteenweg 217, 1730 Asse, né le 02/02/1971 à Uccle

Le Conseil d'administration est à partir du 14 octobre 2014 composé comme suit :

-Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959, à Merksem

" Bastin Christophe, rue Haute 1, 5524 Gerin, né le 29/12/1968, à Dinant

" Bellot François, rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/0211954, à Jemelle

" Defraigne Christine, avenue Blonden 20, 4000 Liège, née le 29/04/1962, à Liège

" Delpérée Francis, rue de Berne! 9/9, 1150 Bruxelles, né ie 14/01/1942 à Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973 à Roeselare

" Khatabbi Zakia, rue du Chêne 14-16, 1005 Bruxelles, née le 15/01/1976 à Saint-Josse-ten-Noode

" Mies Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née Ie 12/05/1960, à Bruxelles -Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/0611944, à Ciney

" Schouppe Etienne, Kerselarenlaan 17, 1770 Liedekerke, né le 24/07/1942, à Denderleeuw

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, né le 30/07/1956 à Eigenbilzen

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier

" Thibaut Cécile, rue de Montauban, Buzenol 20, 6743 Etalle, née le 22/03/1967 à Namur

" Van Rompuy Peter, Kerselarenlaan 7, 1650 Beersel, né le 05/03/1980 à Uccle

" Vastersavendts Yoeri, Gentsesteenweg 217, 1730 Asse, né ie 02/02/1971 à Uccle

" Zrihen Olga, rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953 à Casablanca

Fait à Bruxelles, le 14 octobre 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/08/2013
ÿþ MOR 2.2

EfLitÎ lz3 1 in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i I1Uu3ui~12 9nliiii7*uiui

*1

2 52093

~SSEL

Griffie

Ondernemingsnr : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PvdS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur - Personen gemachtigd om de vereniging in en

" buiten rechte te vertegenwoordigen

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 18 juli 2013 heeft akte genomen van het ontslag van :

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare,

De Algemene vergadering heeft met ingang van 18 juli 2013 tot bestuurder benoemd :

" Faes Inge, Violetstraat 33, 2870 Puurs, geboren op 29/05/1973 te Hamme.

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 18 juli 2013 als volgt samengesteld

.Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959 te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" Daems Rik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, geboren op 18/08/1959 te Aarschot

" Delpérée Francis, de Bemelstraat 9/9, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Liège

" Faes Inge, Violetstraat 33, 2870 Puurs, geboren op 29/05/1973 te Hamme

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Maes Lieve, Groenveld 1614, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel

" Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, geboren op 30/07/1956 te Eigenbilzen

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953 te Casablanca.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden,

De Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Brussel, op 22 juli 2013.

i.o. Roland ROBLAIN

Gevolmachtigd directeur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz.. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING IN EN BUITEN RECHTE TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van bestuur heeft er akte van genomen dat de volgende persoon per 18 juli 2013 ontslag heeft genomen in zijn hoedanigheid van persoon gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen :

ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwafm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare.

De Raad van bestuur heeft

Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel

met ingang van 18 juli 2013 benoemd tot personen gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

De Raad van bestuur heeft zijn bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen overeenkomstig artikel 13, 4° W. VZW bijgevolg overgedragen aan de volgende personen, al dan niet bestuurder of lid :

Voorzitster : Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 1010111953, te Casablanca Ondervoorzitter : Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959, te Merksem Ondervoorzitter : Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel.

Deze personen oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Te Brussel, op 22.07,2013

..o. Roland ROBLAIN

Gevolmachtigd directeur

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-, behodden aan het Belgisch Staatsblad

05/08/2013
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2,2

ui







2 a JûL 201:5

,~:"

~

~reffe

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association. la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise 0869.504.139

Dénomination (en entier) CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : Forme juridique : Siège : Objet de l'acte : CRS

ASBL

Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Modification Conseil d'administration - Personnes habilitées à représenter l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires



ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 18 juillet 2013 a pris acte de la démission de :

.ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973 à Roeselare

L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateur à partir du 18 juillet 2013 :

" Faes Inge, Violetstraat 33, 2870 Puurs, née le 29/05/1973 à Hamme.

Le Conseil d'administration est à partir du 18 juillet 2013 composé comme suit :

" Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959 à Merksem .Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954 à Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" Daems Rik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, né le 18/08/1959 à Aarschot

" Delpérée Francis, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né le 14/01/1942 à Liège

" Faes Inge, Violetstraat 33, 2870 Puurs, née le 29/05/1973 à Hamme

" Khatabbi Zakia, Rue du Chêne 14-16, 1005 Bruxelles, née Ie 15/01/1976 à Saint-Josse-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2,1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gent

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née le 12/05/1960 à Bruxelles

" Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né Ie 26/06/1944 à Ciney

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, né le 30/07/1956 à Eigenbilzen

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953 à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires.

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire à la bonne marche de l'association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Fait à Bruxelles, le 22 juillet 2013.

p.o. Roland ROBLAIN

Directeur-Fondé de pouvoir

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon z2

Volet B - Suite

ACTE RELATIF AUX PERSONNES HABILITÉES Â REPRÉSENTER L'ASSOCIATION DANS LES ACTES JUDICIAIRES ET EXTRAJUDICIAIRES

Le Conseil d'administration a pris acte de la démission, à partir du 18 juillet 2013, de la personne suivante en tant que représentant de l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires :

Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973 à Roeselare.

Le Conseil d'administration a nommé

Maes Lieve, Groenveld 1614, 1930 Zaventem, née Ie 12/05/1960 à Bruxelles

en tant que personne habilitée à représenter l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, et ce à partir du 18 juillet 2013.

Le Conseil d'administration a délégué dès lors sa compétence de représentation de l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, conformément à l'article 13, 4° L. ASBL, aux personnes suivantes, administrateurs ou non, membres ou non :

Présidente : Zrihen Olga, Rue de la Restre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953, à Casablanca Vice-Président : Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11109/1959, à Merksem Vice-Présidente : Maes Lieve, Groenveld 1614, 1930 Zaventem, née le 12105/1960 à Bruxelles.

Ces personnes exercent léurs compétences conjointement.

Fait à Bruxelles, le 22.07.2013

p.o. Roland ROBLAIN

Directeur-Fondé de pouvoir

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Réservé auie

r4Moniteur belge

05/08/2013
ÿþi" Aâmb\ MOD2.2

î~'n( In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

,t

*1312 4

25 JUL 2013ehtfRcr,

Griffie

Ondernemingsnr : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PvdS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 30 mei 2013 heeft akte genomen van het ontslag van

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier

De Algemene vergadering heeft met ingang van 30 mei 2013 tot bestuurder benoemd :

" Daems Rik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, geboren op 18/08/1959 te Aarschot

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 30 mei 2013 als volgt samengesteld

" Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959 te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" Daems Rik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, geboren op 18/08/1959 te Aarschot

" Delpérée Francis, de Bemelstraat 9/9, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel

" Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, geboren op 30/07/1956 te Eigenbilzen

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953 te Casablanca.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Brussel, op 22 juli 2013

i.o. Roland ROBLAIN

Gevolmachtigd directeur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

05/08/2013
ÿþ j Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2



!M'et pp

2 5 JuL 2Meffe

N° d'-ntreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège ; Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Oblet de l'acte : Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 30 mai 2013 a pris acte de la démission de :

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 30 mai 2013 ;

.Daems Rik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, né le 18/08/1959 à Aarschot

Le Conseil d'administration est à partir du 30 mai 2013 composé comme suit :

" Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né Ie 11/09/1959 à Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954 à Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" Daems Rik, Leuvenseweg 8, 3020 Herent, né le 18/08/1959 à Aarschot

" Delpérée Francis, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né le 14/01/1942 à Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 0310711973, à Roeselare

" Khatabbi Zakia, Rue du Chêne 14-16, 1005 Bruxelles, née le 15/01/1976 à Saint-Josse-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2,1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gent

" Maes Lieve, Groenveld 1614, 1930 Zaventem, née le 12/05/1960 à Bruxelles

" Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/06/1944 à Ciney

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, né le 30/07/1956 à Eigenbilzen

" Zrihen Olga, Rue de la Nestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953 à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires,

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire à la bonne marche de ['association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Fait à Bruxelles, le 22 juillet 2013.

p.o. Roland ROBLAIN

Directeur-Frondé de pouvoir

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso; Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

24/10/2012
ÿþ ("tüIllia" ( ~> M0D 2.2

In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

VOCFP

behoud

Belgletav,~~ t~wu~um~~~Hmmu~u~u

15 OCT. 2012

EMSSEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PVS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 19 juli 2012 heeft akte genomen van het ontslag van :

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Luik, geboren op 2611111959 te Luik De Algemene vergadering heeft met ingang van 19 juli 2012 tot bestuurder benoemd :

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost-ten-Noode.

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 19 juli 2012 als volgt samengesteld

" Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959 te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" Delpérée Francis, de Bemelstraat 919, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12105/1960 te Brussel .Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, geboren op 30/07/1966 te Eigenbilzen

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19107/1965 te Lier

" Zrihen Olga, Rue de la Restre 172, 7100 La Louvière, geboren op 1010111953 te Casablanca.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Te Brussel, op 08.10.2012

e.

Op de laatste blz. van Luik B verme en : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/10/2012
ÿþMOD 2.2

.r,"ail,

Moniteur

Réservé

belge

au 1111111 111fl 11111 111111111! 11111 llIillIIfl 1111111!

*sai~s~aa"

Le Conseil d'administration est à partir du 19 juillet 2012 composé comme suit

" Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959 à Merksein

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954 à Jemelle

" Claes dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" Delpérée Francis, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né le 14/01/1942 à Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973, à Roeselare

" Khatabbi Zakia, Rue du Chêne 14-16, 1005 Bruxelles, née le 15/01/1976 à Saint-Josse-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gent

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née le 12/05/1960 à Bruxelles

" Mahoux Philippe, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/06/1944 à Ciney

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, né le 30/07/1956 à Eigenbilzen

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953 à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires.

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire à la bonne marche de l'association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Fait à Bruxelles, le 08.10.2012

Mentionner sur ia dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

N° d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Obiet de l'acte : Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 19juillet 2012 a pris acte de la démission de

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Liège, né le 26/11/1959 à Liège L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 19 juillet 2012

" Khatabbi Zakia, Rue du Chêne 14-19, 1005 Bruxelles, née le 15/01/1976 à Saint-Josse-ten-Noode,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

21/08/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD2.2

~iaiaasos

:

0 MUT 2012

Greffe

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire Instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 19juillet 2012 a pris acte de la démission de

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10)72, 4000 Liège, né le 26/11)1959 à Liège L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 19 juillet 2012 :

" Khatabbi Zakia, Rue du Chêne 14-19, 1005 Bruxelles, née le 15/0111976 à Saint-Josse ten-Noode.

Le Conseil d'administration est à partir du 19 juillet 2012 composé comme suit :

" Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959 à Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954 à semelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, née le 16/07/1958 à Leopoldstad

" Delpérée Francis Paul Eudore, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né le 14/01/1942 à Liège

" Khatabbi Zakia, Rue du Chêne 14-19, 1005 Bruxelles, née le 15/01/1976 à Saint-Josse-ten-Noode.

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, né Ie 17/04/1966 à Gand

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née le 12/05/1960 à Bruxelles

" Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/06/1944 à Ciney

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2286 Grobbendonk, née le 19107/1965 à Lier Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, né le 06/07/1955 à Poperinge

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953 à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires.

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire à la bonne marche de! l'association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Fait à Bruxelles, le 08.08.2012

Bijlagen bij 7iét BeIgisè1i Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

21/08/2012
ÿþ111 H11 11 1 11 1U 1H11 11i

*12144506*

Mod 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11!

" 1, r 202

. ~

*'a ~'

~ ~¢ Î \t'

Ondernemingsnr : 0869.604.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : AVS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 19 juli 2012 heeft akte genomen van het ontslag van :

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Luik, geboren op 26/11/1959 te Luik De Algemene vergadering heeft met ingang van 19 juli 2012 tot bestuurder benoemd

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost ten-Noode.

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 19 juli 2012 als volgt samengesteld :

" Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959 te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, geboren op 16/07/1958 te Leopoldstad

" Delpérée Francis Paul Eudore, de Bemelstraat 9/9, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Luik

" Khattabi Zakia, Eikstraat 14-16, 1005 Brussel, geboren op 15/01/1976 te Sint-Joost-ten-Noode

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel

" Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier

" Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, geboren op 06/07/1955 te Poperinge

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953 te Casablanca.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Te Brussel, op 08.082012

_.--.-...-_...... _ _ _ ------------------

-- -~.-_-....

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

21/08/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Mob 2.2

Ondernemingsar : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENKAS VOOR SENATOREN

(verkort) : PKS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE NEDERLANDSE NAAM VAN DE VZW

Naamswijziging van de vzw

Op 28 juni 2012 heeft de Algemene Vergadering besloten in het Nederlands de naam Pensioenkas voor senatoren vzw (afgekort : PKS) te wijzigen in Pensioenen van de senatoren vzw (afgekort : PVS).

Ingevolge de naamsverandering wijzigen de statuten en zijn de gecoördineerde statuten als volgt

Statuten van Pensioenen van de senatoren vzw (afgekort : PVS)

door de Algemene Vergadering van 28 juni 2012 goedgekeurde versie.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk, opgericht overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (W.VZW) zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, draagt de naam: PENSIOENEN VAN DE SENATOREN vzw , afgekort: PVS.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Natieplein 1, 1009 Brussel; zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De zetel heeft tot doel buiten elk winstbejag iedere bedrijvigheid te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met de organisatie en het beheer van een pensioenkas voor gewezen senatoren, hun overlevende echtgenoten en wezen, alsook voor alle andere personen die overeenkomstig het reglement van de pensioenkas als beneficiaris in aanmerking komen.

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111.1[111,111511(1,1111111

be

E St

D R U SSE6

0 9 AM 242

Griffie

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MAD 2,2

TITEL II:LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging bestaat uitsluitend uit effectieve leden, verder "leden" genoemd. Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste leden. De namen van de leden worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

ARTIKEL 6

De parlementsleden die zitting hebben in de Belgische Senaat kunnen als lid tot de vereniging toetreden. Zij worden hiertoe uitgenodigd door de voorzitter van de raad van bestuur, die, in voorkomend geval, de toetreding meldt aan de raad van bestuur en tevens het lid schriftelijk zijn toetreding bevestigt.

ARTIKEL 7

Het lidmaatschap houdt van rechtswege op vanaf het moment waarop het lid geen zitting meer heeft in de Belgische Senaat, Indien de toepassing van deze bepaling, inzonderheid ter gelegenheid van wetgevende verkiezingen, ertoe zou leiden dat de vereniging geen leden meer telt of het aantal bestuurders hoger is dan het aantal leden van de vereniging, dan blijft het vereiste aantal van de oudste leden in jaren van rechtswege lid tot op het moment waarop, door de toetreding van nieuwe leden, opnieuw voldaan is aan de vereisten van artikel 13, eerste lid, in fine W.VZW.

Voorts kan elk lid te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 8

Het lidmaatschap van de vereniging is gratis.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders die al dan niet lid zijn van de vereniging.

ARTIKEL 11;

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeien binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De bestuurders kunnen een vergoeding genieten.

ARTIKEL 13

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Over de afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het voorstel tot afzetting moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur, Het ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen ter vervanging van de betrokken bestuurder. De raad van bestuur stelt de vervangen bestuurder daarvan schriftelijk in kennis.

De akten betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de bestuurders moeten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 14

§ 1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

§ 2. De raad van bestuur wijst in zijn schoot een voorzitter en twee ondervoorzitters aan.

Daarnaast wijst de raad van bestuur buiten zijn schoot een gevolmachtigd directeur aan, die al dan niet lid is van de vereniging. De gevolmachtigd directeur woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij met raadgevende stem. De gevolmachtigd directeur kan een vergoeding genieten.

De raad van bestuur kan zich voor de uitoefening van zijn taak laten bijstaan door experts, gekozen uit de gewezen senatoren. Telkens als de raad van bestuur hen daartoe uitnodigt, kunnen die experts de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen, met raadgevende stem. De experts kunnen een vergoeding genieten.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door een ondervoorzitter.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien die afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter.

ARTIKEL 16

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de ondervoorzitters en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt,

ARTIKEL 18

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig voorafgaand besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan de bevoegdheid om de vereniging In en buiten rechte te vertegenwoordigen op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid.

Met uitzondering van de akten in verband met het dagelijks bestuur, ondertekenen zij alle akten die de vereniging binden. Zij oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1D lid, W.VZW

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, opdragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, De personen belast met het dagelijks bestuur oefenen hun bevoegdheden alleen uit.

Het dagelijks bestuur behandelt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent in dat verband geldig namens de vereniging tegenover de bank- en andere instellingen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

TITEL 1V; ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij ontstentenis, docr een ondervoorzitter van die raad.

Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, dat in het bezit moet zijn van een geschreven volmacht, ondertekend door het vertegenwoordigde lid. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- het vaststellen van de pensioenreglementering,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 23

Telkens als de wet of de statuten het vereisen, wordt de algemene vergadering bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter,

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

De algemene vergadering ter goedkeuring van de rekeningen wordt gehouden binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 24

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer 1/5 van de leden daartoe per aangetekende brief een verzoek richt aan de raad van bestuur; die brief vermeldt de punten die moeten worden voorgelegd aan de algemene vergadering. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen binnen 15 werkdagen; de agenda die bij de oproepingsbrief is gevoegd vermeldt de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 25

De oproepingsbrief tot bijeenroeping van de algemene vergadering moet om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of een ondervoorzitter. Aile leden moeten ten minste acht werkdagen voor de vergadering worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief.

ARTIKEL 26

De oproepingsbrief vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering; de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk onderwerp dat schriftelijk werd voorgedragen door 1/20 van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 27

Behalve wanneer de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven, worden de besluiten genomen bij meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit, doorslaggevend.

ARTIKEL 28

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vilde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Na iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledig gecoördineerde tekst van de statuten na die wijziging neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 29

Een meerderheid van 2/3 van de stemmen is vereist voor de uitsluiting van een lid. Om een lid te kunnen uitsluiten moet dit punt op de agenda voorkomen en moet het betrokken lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

NiOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 30

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden worden ingezien

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V; REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 31

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 32

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering de vereniging alleen ontbinden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, op voorwaarde dat twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Indien op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden geldig kan beraadslagen en besluiten; tot de vrijwillige ontbinding van de vereniging kan maar worden besloten mits het akkoord van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De vereffening geschiedt door één of meer vereffenaars die hun opdracht vervullen hetzij overeenkomstig de statuten, hetzij krachtens een besluit van de algemene vergadering

hetzij, bij ontstentenis daarvan, krachtens een rechterlijke beslissing Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige belangenloze doelstelling.

Het ontbindingsbesluit, alsook de besluiten inzake de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars , hun bevoegdheid, de vereffeningsvoorwaarden, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dienen die besluiten bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 33

De Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, blijft toepasselijk voor alle aangelegenheden die niet door deze statuten worden geregeld.

Op do laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/05/2012
ÿþ MOD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte



15 -05- 241:Qj

111111,1R11j11111111(11j111111111

Rési a Mon be'

Mentionner sur la dernière page du Volet B Au recto : Nom et qualité du notaire Instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation, 1009 Bruxelles

M'et de l'acte : Modification Conseil d'administration - Représentation dans les actes judiciaires et extrajudiciaires

ACTE RELATIF AUX PERSONNES HABILITÉES A REPRÉSENTER L'ASSOCIATION DANS LES ACTES JUDICIAIRES ET EXTRAJUDICIAIRES

Le Conseil d'administration a pris acte de la démission, à partir du 15 mars 2012, de la personne suivante en tant que représentant de l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires :

Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959, à Leuven

Le Conseil d'administration a nommé

Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03107/1973, à Roeselare

en tant que personne habilitée à représenter l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, et ce à partir du 15 mars 2012.

Le Conseil d'administration a délégué dès lors sa compétence de représentation de l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, conformément à l'article 13, 4° L. ASBL, aux personnes suivantes, administrateurs ou non, membres ou non :

Présidente Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953, à Casablanca Vice-Président:: Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973, à Roeselare Vice-Président Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959, à Merksem.

Ces personnes exercent leurs compétences conjointement.

Fait à Bruxelles, fe 15.03.2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

29/05/2012
ÿþ Mo0 2.2

*4 : f4,': In de bijlagen het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

~~~~ ~.M.bij g~ A~

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

)/erso : Naam en handtekening.

1 11 1 11 11 11 111111 1 mi

*12096069*





Ondernemingsnr : 0869,504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENKAS VOOR SENATOREN

(verkort) : PKS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1,1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur - Personen gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING IN EN BUITEN RECHTE TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van bestuur heeft er akte van genomen dat de volgende persoon per 15 maart 2012 ontslag heeft genomen in zijn hoedanigheid van persoon gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen :

Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959, te Leuven

De Raad van bestuur heeft

Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973, te Roeselare

met ingang van 15 maart 2012 benoemd tot persoon gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

De Raad van bestuur heeft zijn bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen overeenkomstig artikel 13, 4° W. VZW bijgevolg overgedragen aan de volgende personen, al dan niet bestuurder of lid :

Voorzitster: Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953, te Casablanca Ondervoorzitter : Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973, te Roeselare Ondervoorzitter : Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959, te Merksem.

Deze personen oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Te Brussel, op 15.03.2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

-

" -`

Griffie

14/05/2012
ÿþ MDD 2.2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

im Il 111111111 I1l1 11l1 1lI II1l II II 1111 11

*12089105*

BRUXELLES

G9e2 MA! 2012

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto ; Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

N' d'éntreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SENATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation, 1009 Bruxelles

Objet de Pacte : Renouvelement du mandat du commissaire

Le président propose que le mandat du commissaire soit reconduit pour une nouvelle période de 3 ans.

Le Cabinet B. Guévar, désormais la SCivPRL DGST & Partners, ayant son siège à 1170 Bruxelles, avenue

E. Van Becelaere 27 A, est par conséquent désigné commissaire pour une période de 3 ans, portant sur les

exercices clôturés les 31 décembre 2011,2012 et 2013.

La SC1vPRL DOST & Partners a déclaré désigner comme représentant permanent M. Michaël de Ridder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

14/05/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

20/02/2012
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouder aan het Belgisch

8taatsblaC

111111J11121pj1,1.1j11,41 lu

Q 7 FEB 2012

8RUSSE3

r _ _ _.

"

"

Ondernemingsnr: 0869.504.139

Benaming

(voiuit) : PENSIOENKAS VOOR SENATOREN

(verkort) : PKS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natiepleirt 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 11 oktober 2011 heeft akte genomen van het ontslag van :

" Ceder Jurgen, Prieeldreef 1A, 1700 Dilbeek, geboren op 11/06/1963 te Aalst

" Vandenbroucke Frank, Weg Messelbroek 93, 3271 Zichem (Scherpenheuvel), geboren op 21/10/1955 te Leuven,

De Algemene vergadering heeft met ingang van 11 oktober 2011 tot bestuurder benoemd :

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, geboren op 06/07/1955 te Poperinge.

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 11 oktober 2011 als volgt samengesteld :

" Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959 te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, geboren op 16/07/1953 te Leopoldstad

" Delpérée Francis Paul Eudore, de Bemelstraat 9/9, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Luik

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel

" Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10172, 4000 Luik, geboren op 26/11/1959 te Luik

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier .Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, geboren op 06/07/1955 te Poperinge

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953 te Casablanca.

Pe Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

17e Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Te Brussel, op 11,10,2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/02/2012
ÿþ MRD 2,2

1~: Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

--

" .--.

Réservé

au

Moniteur

belge

1111

*iaoaiasa>



N° d'entreprise : 0869.504.139

âRUXELLE-8

" e ? FEB 2012

Greffe

Bijtagen-bij het Belgiseh-Staatsblad . 20/0212012: Annexes-dtr Moniteur belge

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 11 octobre 2011 a pris acte de la démission de

" Ceder Jurgen, Prieeldreef 1A, 1700 Dilbeek, né Ie 11/06/1963 à Alost

" Vandenbroucke Frank, Weg Messelbroek 93, 3271 Zichem (Scherpenheuvel), né Ie 21/10/1955 à Louvain.

L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 11 octobre 2011 :

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gand

" Vande Lanotte Johan , Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, né le 06/07/1955 à Poperinge.

Le Conseil d'administration est à partir du 11 octobre 2011 composé comme suit :

" Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959 à Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954 à Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, née le 16/07/1958 à Leopoldstad

" Delpérée Francis Paul Eudore, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né le 1410111942 à Liège

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gand

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née le 12/05/1960 à Bruxelles

.Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/06/1944 à

Ciney

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10172, 4000 Liège, né ie 26/11/1959 à Liège

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier

" Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, né le 06/07/1955 à Poperinge

" Zrihen Olga, Rue de la Restre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953 à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires,

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire à la bonne marche de l'association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Fait à Bruxelles, le 11.10.2011

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, le fondation ou l'organisme è l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

20/02/2012
ÿþMO<) 2.2

" ,~ f ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

te-

-

_--

~

~

Voor

behouder aan het Belgisch

Staatsbia

BRUSSEL

Q T FEB 2012

Griffie

II

m

iiuuruuiiii

+11091469*

Ondernemingsar : 0869.504.139

Benaming

(voluit} : PENSIOENKAS VOOR SENATOREN

(verkort) : PKS

Rechtsvaren : VZVV

Zetel : Natieplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 22 december 2011 heeft akte genomen van het ontslag van :

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, geboren op 16/07/1958 te Leopoldstad

" Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, geboren op 06/07/1955 te Poperinge.

De Algemene vergadering heeft met ingang van 22 december 2011 tot bestuurder benoemd :

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, geboren op 30/07/1956 te Eigenbilzen.

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 22 december 2011 als volgt samengesteld :

" Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959 te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954 te Jemelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959 te Leuven

" Delpérée Francis Paul Eudore, de Bemelstraat 9/9, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Luik

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, geboren op 03/07/1973 te Roeselare

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, geboren op 17/04/1966 te Gent

" Maes Lieve, Groenveld 1614, 1930 Zaventem, geboren op 12/05/1960 te Brussel

" Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944 te Ciney

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Luik, geboren op 26/11/1959 te Luik

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 BlIzen, geboren op 30/07/1956 te Eigenbilzen.

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953 te Casablanca.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft eveneens alle; bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Te Brussel, op 22.12.2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/02/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

Réserva

au

Moniteu

belge

N° d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

Siège : Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 22 décembre 2011 a pris acte de la démission de :

.de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, née !e 16/07/1958 à Leopoldstad

" Vande Lanotte Johan, Jules Peurquaetstraat 1, 8400 Oostende, né Ie 06/07/1955 à Poperinge.

L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 22 décembre 2011 :

'Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973 à Roeselare

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, né fe 30/07/1956 à Eigenbilzen.

Le Conseil d'administration est à partir du 22 décembre 2011 composé comme suit

-Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11109/1959 à Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954 à .femelle

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959 à Leuven

" Delpérée Francis Paul Eudore, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né fe 14/01/1942 à Liège

" Ide Louis, Brouwerijstraat 12, 9630 Zwalm, né le 03/07/1973 à Roeselare

" Laeremans Bart, Nieuwe Schapenweg 2, 1850 Grimbergen, né le 17/04/1966 à Gand

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née Ie 12/05/1960 à Bruxelles

" Mahaux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/06/1944 à;

Ciney

*oraal Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Liège, né le 26/11/1959 à Liège

-Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier

" Swennen Guy, Biesenweg 9, 3740 Bilzen, né le 30/07/1956 à Eigenbilzen

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10101)1953 à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans fes actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires.

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'if estime nécessaire à la bonne marche de l'association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Greffe e_ ~ FE8 2012

lliting1111

Fait à Bruxelles, le 22.12.2011



Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

07/03/2011
ÿþti MOD 2.2

lee j 1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



*~ 3 -02- 2011

rr»r

~R4~~ 1

t~

Griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*1103605

!11

Ondernemingsnr : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENKAS VOOR SENATOREN

(verkort) : PKS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natieplein 1,1009 Brussel

" Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur - Personen gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van 27 januari 2011 heeft akte genomen van het ontslag per 27 januari 2011 van

" Beke Wouter, Boterbloemstraat 20, 3970 Leopoldsburg, geboren op 09/08/1974, te Lommel

De Algemene vergadering heeft met ingang van 27 januari 2011 tot bestuurder benoemd :

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959, te Leuven

De Raad van bestuur is bijgevolg met ingang van 27 januari 2011 als volgt samengesteld :

" Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959, te Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, geboren op 08/02/1954, te Jemelle

" Ceder Jurgen, Prieeldreef 1A, 1700 Dilbeek, geboren op 11/06/1963, te Aalst

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959, te Leuven

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, geboren op 16/07/1958, te Leopoldstad

" Delpérée Francis Paul Eudore, de Bemelstraat 9/9, 1150 Brussel, geboren op 14/01/1942 te Luik

" Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, geboren op 12105/1960, te Brussel

" Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, geboren op 26/06/1944, te Ciney

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Luik, geboren op 26/11/1959, te Luik

" Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, geboren op 19/07/1965 te Lier

" Vandenbroucke Frank, Weg Messenbroek 93, 3271 Zichem (Scherpenheuvel), geboren op 21/10/1955 te: Leuven

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953, te Casablanca.

De Raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en 'buiten rechte en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten van de vereniging aan de algemene vergadering worden toegekend. De Raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden onder zijn verantwoordelijkheid overdragen aan: één of meer gemachtigden.

De Raad van bestuur stelt zelf elke functie in die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht, en benoemt de titularissen van die functies.

Te Brussel, op 27.01.2011

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting cf organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOQ2.2



r~oar- Luik B - Vervolg

v behouden aan het Belgisch Staatsblad AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING IN EN BUITEN RECHTE TE VERTEGENWOORDIGEN







De Raad van'bestuur heeft er akte van genomen dat de volgende persoon per 27 januari 2011 ontslag heeft ' genomen in zijn hoedanigheid van persoon gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te . vertegenwoordigen :

Beke Wouter, Boterbloemstraat 20, 3970 Leopoldsburg, geboren op 09/08/1974, te Lommel

De Raad van bestuur heeft

Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 27/05/1959, te Leuven

met ingang van 27 januari 2011 benoemd tot persoon gemachtigd om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

De Raad van bestuur heeft zijn bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen overeenkomstig artikel 13, 4° W. VZW bijgevolg overgedragen aan de volgende personen, al dan niet ' bestuurder of lid :

Voorzitster : Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953, te Casablanca Ondervoorzitter : Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, geboren op 2710511959, te Leuven Ondervoorzitter : Anciaux Bert, Korte Groenweg 127, 1120 Brussel, geboren op 11/09/1959, te Merksem.

Deze personen oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Te Brussel, op 27.01.2011

-_-Ode laatste blz. van.L.....  ................................._....... ._............. ... ..... ._. ._... ... ._........._ .......... ._... _. . ....... .

Op ui.( B vetmelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perro(o)n(en3

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

07/03/2011
ÿþ Moa 2.2

" Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

b. r ' ' après dépôt de l'acte

b,12- 2CM

).. ' LE8

t

Greffe

N° d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL A

siège: Place de la Nation, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification Conseil d'administration - Représentation dans les actes judiciaires et extrajudiciaires

n r





*11036076'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Réservi

au

Moniteu

belge

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

L'Assemblée générale du 27 janvier 2011 a pris acte de la démission, à partir du 27 janvier 2011, de :

" Beke Wouter, Boterbloemstraat 20, 3970 Leopoldsburg, né le 09108/1974, à Lommel

L'Assemblée générale a nommé en qualité d'administrateurs à partir du 27 janvier 2011 :

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959, à Leuven

Le Conseil d'administration est à partir du 27 janvier 2011 composé comme suit :

" Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959, à Merksem

" Bellot François, Rue de Préhyr 57, 5580 Rochefort, né le 08/02/1954, à Jemelle

" Ceder Jurgen, Prieeldreef 1A, 1700 Dilbeek, né le 11/06/1963, à Alost

" Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959, à Leuven

" de Bethune Sabine Louise Caroline, Kasteeldreef 10, 8510 Marke, née le 16/07/1958 à Leopoldstad

" Delpérée Francis Paul Eudore, Rue de Bemel 9/9, 1150 Bruxelles, né le 14/01/1942 à Liège Maes Lieve, Groenveld 16/4, 1930 Zaventem, née le 12/05/1960, à Bruxelles

" Mahoux Philippe Marie Jules Auguste Ghislain, Moulin de Wagnée 2, 5340 Gesves, né le 26/06/1944, à Ciney

" Morael Jacky, Quai Saint-Léonard 10/72, 4000 Liège, né le 26/11/1959, à Liège Taelman Martine, Herenthoutsesteenweg 18, 2288 Grobbendonk, née le 19/07/1965 à Lier

" Vandenbroucke Frank, Weg Messelbroek 93, 3271 Zichem (Scherpenheuvel), né le 21/10/1955 Louvain.

" Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née le 10101/1953, à Casablanca.

Le Conseil d'administration représente l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires et dispose également de tous les pouvoirs qui ne sont pas expressément réservés par la loi ou les statuts à l'Assemblée. générale. Le Conseil d'administration peut déléguer certaines compétences sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires.

Le Conseil d'administration crée lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire à la bonne marche de l'association, et nomme les titulaires de ces fonctions.

Fait à Bruxelles, le 27.01.2011

Mentionner sur la dernière page du Vëlet B Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme é (égard des tiers

Au verso : Nom et signature

MQr3 2.2

Volet B - suite

ACTE RELATIF AUX PERSONNES HABILITÉES À REPRÉSENTER L'ASSOCIATION DANS LES ACTES JUDICIAIRES ET EXTRAJUDICIAIRES

Le Conseil d'administration a pris acte de la démission, à partir du 27 janvier 2011, de la personne suivante " en tant que représentant de l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires :

Beke Wouter, Boterbloemstraat 20, 3970 Leopoidsburg, né le 09/08/1974, à Lommel

Le Conseil d'administration a nommé

Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959, à Leuven

en tant que personne habilitée à représenter l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, et ce à partir du 27 janvier 2011.

Le Conseil d'administration a délégué dès lors sa compétence de représentation de l'association dans les actes judiciaires et extrajudiciaires, conformément à l'article 13, 4° L. ASBL, aux personnes suivantes, administrateurs ou non, membres ou non :

Présidente : Zrihen Olga, Rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, née Ie 10/01/1953, à Casablanca Vice-Président : Claes Dirk, Beninksstraat 35, 3111 Rotselaar, né le 27/05/1959, à Leuven

Vice-Président : Anciaux Bert, Petit chemin vert 127, 1120 Bruxelles, né le 11/09/1959, à Merksem.

Ces personnes exercent leurs compétences conjointement.

Fait à Bruxelles, le 27.01.2011

Mentionner sur la dernière page du Volet 13 : Au recto ; Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de' représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2011- Annexes du Moniteur belge

e'Réservé

au

Moniteur

belge

15/07/2015
ÿþ0 ~

,

-- _ º%~~f .~ <

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter ettejogcwo ií rermon

flt 2i315

tex ~°~iïiïe1G~riffieGCOriciriCátaiÿre, Y~~.1-t

*151 249

Ondernemingsnr : 0869.504.139

Benaming

(voluit) : PENSIOENEN VAN DE SENATOREN

(verkort) : PVS

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Natleplein 1, 1009 Brussel

Onderwerp akte : Wijziging Raad van bestuur

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN AAN WIE HET DAGELIJKS BESTUUR iS OPGEDRAGEN

De Raad van bestuur heeft er akte van genomen dat

Robiain Roland, Paul Lautersstraat 66 B 9,1050 Brussel, geboren op 2610511950, te Antwerpen

ontslag heeft genomen in zijn hoedanigheid van lid van het dagelijks bestuur van de vereniging, per 30 juni 2015.

De Raad van bestuur heeft

Brion Georges, Sentier de Messe 5, 5140 Sombreffe, geboren op 3011211951, te Luxembourg

tot lid van het dagelijks bestuur benoemd, met ingang van 1 juli 2015.

De personen betast met het dagelijks bestuur van de vereniging zijn bijgevolg

Zrihen Olga, rue de la Hestre 172, 7100 La Louvière, geboren op 10/01/1953, te Casablanca Brion Georges, Sentier de Messe 5, 5140 Sombreffe, geboren op 30/12/1951, te Luxembourg

De personen belast met het dagelijks bestuur oefenen hun bevoegdheden alleen uit; zij behandelen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, en tekenen geldig namens de vereniging tegenover de banken en andere instellingen.

Te Brussel, op 26.06.2015

L. MAES B. ANCIAUX O.ZRIHEN

Ondervoorzitster Ondervoorzitter Voorzitster

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annexes du Môniteur belge

15/07/2015
ÿþN° d'entreprise : 0869.504.139

Dénomination

(en entier) : CAISSE DE RETRAITE DES SÉNATEURS

(en abrégé) : CRS

Forme juridique : ASBL

siège : Place de la Nation 1, 1009 Bruxelles

Objet de l'acte : Modification Conseil d'administration

ACTE RELATIF AUX PERSONNES AUXQUELLES LA GESTION JOURNALIÈRE EST DÉLÉGUÉE

Le Conseil d'administration a pris acte de la démission de

Roblain Roland, rue Paul Lauters 66 bte 9, 1050 Bruxelles, né le 26/05/1950, à Anvers

en tant que délégué à la gestion journalière de l'association à partir du 30 juin 2015,

Le Conseil d'administration a nommé

Brion Georges, Sentier de Messe 5, 5140 Sombreffe, né le 3011211951, à Luxembourg

en tant que délégué à la gestion journalière de l'association à partir du 1er juillet 2015,

Les personnes déléguées à la gestion journalière de l'association sont dès lors

Zrihen Olga, Rue de la Mestre 172, 7100 La Louvière, née le 10/01/1953, à Casablanca; Brion Georges, Sentier de Messe 5, 5140 Sombreffe, né le 30/12/1951, à Luxembourg

Ces personnes déléguées à la gestion journalière exercent leurs compétences individuellement; elles gèrent tes affaires courantes et la correspondance quotidienne, et apposent valablement leur signature au nom de l'association à l'égard des banques et autres institutions.

Fait à Bruxelles, le 26.06.2015

L. MAES B, ANC1AUX O.ZR11-1EN

Vice-présidente Vice-président Présidente

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme á l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

,:~Îá#~ét

après dépôt de l'acte

niv~r~~üfbr:d/OYitia npre r.r,

w~

'13 '!,!LI 2015

td.:r ririfr'ru ~.E~f {:l°:Grkfféerrand~,~~,~" ~,~

" . L:,ciÎ "

~:.+`r

MOU 2,2

Lai Copie à publier aux annexes du Moniteur belge

*151 2295

IN

i

D

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/07/2015 - Annéxes du Moniteur belge

Coordonnées
CAISSE DE RETRAITE DES SENATEURS, EN ABREGE …

Adresse
PLACE DE LA NATION 1 1009 senat de belgique

Code postal : 1009
Localité : Senat de Belgique
Commune :
Région : Région de Bruxelles-Capitale