CARLA DANCE COMPANY, AFGEKORT : CDC

Association sans but lucratif


Dénomination : CARLA DANCE COMPANY, AFGEKORT : CDC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 589.999.926

Publication

04/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig met de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden.

Hoofdstuk 1 : Benaming, zetel, duur, doelstelling.

" Art 1: De vereniging wordt Carla Dance Company VZW genoemd, afgekort CDC. De naam van de vereniging zal steeds vooraf gegaan worden door de afkorting VZW (vereniging zonder winstoogmerk)

" Art 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 1082 Sint-Agathe-Berchem Keizer Karellaan, 584. Op dit adres bevinden zich noch gelden noch goederen die eigendom zijn van de VZW CDC.

" Art 3: De vereniging heeft tot doel:

1. Verschillende dansdisciplines uit te oefenen;

2. het aanleren van Zumba, Bokwa, Hip Hop en andere dansen;

3. Organisatie van een jaarlijkse voorstelling met alle dansgroepen;

4. Organisatie van diverse activiteiten in of buiten de lokalen van de VZW;

5. Gezondheidsoefeningen (Qi Gong) en zelfverdediging te geven;

6. Initiatielessen voor iedereen;

7. Demonstraties en opendeurdagen;

8. Initiatielessen bij weldadigheidmanifestaties.

" Art 4: Aan de vereniging wordt alle politieke of godsdienstige bedrijvigheid verboden, alsook alle onderscheid van godsdienst, ras, nationaliteit, geslacht en politieke of filosofische opvattingen.

Op 11/01/2015 wordt tussen de ondergetekende:

" Art 5: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan op ieder ogenblik ontbonden worden door de

algemene vergade¬ring.

Hoofdstuk 2 : Leden

" VANMANSART Marcel (N.N. 54.07.04-191.96), wonende: 1800 Vilvoorde, Warandelaan 302

" FRANCISCO SANTOS Carla (N.N. 73.07.14-344.42), wonende: 1760 Strijtem, Reigersbaan 5

" DESCHAMPS François (N.N. 28.03.28-473.07), wonende : 1703 Schepdaal, Albert I-straat 18

" WILLEMS Myriam (N.N. 63.11.27-284.15), wonende: 1800 Vilvoorde Warandelaan 302

" DE BOD Josiane (N.N. 56.12.21-368.68), wonende: 1703 Schepdaal, Albert I-straat 18

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Carla Dance Company

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : CDC

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Keizer Karellaan 584

1082 Sint-Agatha-Berchem (Sint-Agatha-Berchem (Brussel))

België

*15302134*

Luik B

0589999926

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

02-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" Art 6: Het aantal leden is onbeperkt, maar mag niet minder dan drie bedragen. Kan lid worden van de vereniging, deze die tot een van de bovenvermelde groepen wil behoren. Zij dienen het dansen of gezondheidsoefeningen als liefhebberssport te beoefenen en zij die zich verbinden dienen zich te gedragen volgens de statuten en het reglement van inwendige orde.

" Art 7: De RvB (Raad van Bestuur) beslist over de aanvragen tot aanneming als lid. In geval de aanvraag verworpen wordt, kan het lid in beroep gaan tegen deze beslissing, voor de eerste algemene vergadering die na de verwering zal gehouden worden. Deze vergadering kan het lid aannemen bij beslissing genomen bij meerderheid van 2/3 der aanwezige stemmen.

" Art 8: Een lid kan onmiddellijk geschort of uitgesloten worden, wanneer het niet meer in regel is met zijn lidgeld, bij het niet naleven van het art. 4 of het ernstig de lessen stoort. Het lid dat geschort of ontslagen wordt, kan geen aanspraken doen gelden op het bezit van de vereniging, noch zijn bijdrage terugvorderen. Zij kan een bezwaar indienen bij van de RvB, die het dan voorleg bij de eerst volgende vergadering en zal haar beslissing schriftelijk of e-mail laten geworden aan het geschort of ontslagen lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Art 12: De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging. Zij bestaat de werkende leden. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

" Art 13: De algemene vergadering mag door ieder toegetreden lid bijgewoond worden als waarnemer, doch zonder stemrecht.

" Art l6: De gewone of buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op plaats, dag en uur vermeld in de oproepingsbrief (gewone brief of e-mail). Deze wordt aan alle bestuursleden verstuurd, ten minste veertien dagen voor de datum van de vergadering. De besluiten genomen door de algemene vergadering worden in een verslag vermeld en opgeschreven in een register. Deze verslagen worden besproken in de eerst volgende algemene vergadering. Op aanvraag kan ieder lid er kennis van nemen.

" Art 17: De dagorde van de gewone algemene vergadering zal verplicht bevatten:

1. verslag van de voorzitter over de bedrijvigheid van de vereniging gedurende het afgelopen jaar;

2. verslag van de secretaris over alle technische en administratieve kwesties die gedurende het afgelopen jaar gerezen zijn, en op de voorgestelde of aangenomen beslissing;

3. statutaire verkiezingen (indien nodig);

4. bepalen van het bedrag van de bijdragen en vergunningen;

5. het goedkeuren van de rekeningen en kwijting verlenen aan de bestuurders.

" Art 9: " De titel van erelid lid kan door de RvB verleend worden. Zij hebben echter geen stemrecht op de algemene vergadering. Ontslag en uitsluiting gebeuren zoals voor gewone leden.

" Art. 11: De vrijwilliger kan onmiddellijk geschort of uitgesloten worden, bij het niet naleven van het art. 4 of het doel van de vereniging niet naleef. De vrijwilliger dat ontslagen wordt, kan geen aanspraken doen gelden op het bezit van de vereniging, noch zijn bijdrage terugvorderen. Zij kan een bezwaar indienen bij van de RvB, die het dan voorleg bij de eerst volgende vergadering en zal haar beslissing schriftelijk laten geworden aan het ontslagen lid.

" Art 14: Behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering:

- het wijzigen van de statuten;

- het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

- het ontbinden van de vereniging;

" Art 15: Een gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de door de raad van beheer bepaalde datum. De RvB kan bovendien buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen, hetzij uit eigen beweging of aanvraag van 2/3 van de bestuursleden

Hoofdstuk 3: vrijwilligers lesgevers

" Art 10: " De RvB kan beroep doen op vrijwilligers om het doel van de vereniging te bereiken.

Hoofdstuk 4: De algemene vergadering

" Art 18: De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen der aanwezige leden, behalve in de gevallen, waar het anders is voorzien door de statuten. Geen enkel besluit mag genomen worden als het niet op de dagorde voorkomt.

Hoofdstuk 5 : Raad van bestuur

" Art 19: De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur (RvB) samengesteld uit maximum 10 leden. Volgende functies worden waargenomen:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

- een voorzitter;

- een secretaris;

- een penningmeester;

- een adjunct- penningmeester

- rekeningnazichter;

- commissaris(sen).

De functies worden verdeeld door de RvB.

" Art 20: De leden van de RvB worden gekozen door de algemene vergadering voor een termijn van tien jaar. De uittredende leden zijn herkiesbaar. De kandidaturen moeten per aangetekende brief of e-mail ingediend worden, minstens één maand voor de algemene vergadering.

" Art 21: Teneinde aan de leden toe te laten tijdig hun kandidaturen voor te stellen, moet de datum van de gewone algemene vergadering aan de leden ten minste twee maanden voor de algemene vergadering bekendgemaakt worden. De dagorde van de gewone algemene vergadering moet de namen van alle kandidaten vermelden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Art 25: De RvB kan slechts beraadslagen op een geldige wijze wanneer 1/2 van de leden aanwezig zijn. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid der stemmen. In geval van staking der stemmen heeft de voorzitter een beslissende stem. De verslagen van de beraadslagingen worden opgesteld en bijgehouden in een register. Deze verslagen worden de daarop volgende vergadering besproken.

" Art 26: De RvB leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of

buitenrechterlijke actie. Hij kan op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden overdragen aan één zijner leden. Hij is bevoegd om alle akten te voltrekken die door statuten niet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

" Art 28: De dagelijkse briefwisseling en alle akten van dagelijks beheer die de vereniging geldelijk verplichten, kunnen door de secre¬taris, ondertekend of gesteld worden. Het dagelijks bestuur van de vereniging CDC wordt waargenomen door de voorzitter en secretaris van de RvB.

" Art 23: De leden van de RvB zijn steeds afzetbaar volgens de procedure en in uitvoering ervan, voorzien voor de uitsluiting der leden (zie art 8).

" Art 24: De RvB vergadert minstens eenmaal om de drie maanden bij oproeping door de secretaris of op aanvraag van twee van zijn leden. De oproep geschiedt per brief of e-mail gericht aan alle leden, acht dagen voor de vergadering. In dringende gevallen mag van de oproepingswijze afgeweken worden op voorwaarde dat alle leden gewaarschuwd werden. Het verslag van de vergadering moet dan vermelden dat het ging om een dringende vergadering.

" Art 27: Geen enkele actie verbindt de vereniging indien zij geen twee handtekeningen draagt van de leden van de RvB plus de handtekening van de voorzitter.

" Art 29: Een reglement van inwendige orde, opgesteld door de RvB, bepaalt de betrekkingen van de leden met de vereniging of tussen hen. Elke lid moet zich naar de voorschriften van dit reglement gedragen. en de onwetendheid van bepalingen van dit reglement zal nooit als verontschuldiging aanvaard worden.

" Art 30: Het lid die niet in het bezit is van een door de vereniging afgeleverde lidkaart heeft geen toelating tot om deel te nemen aan wedstrijden of ontmoetingen ingericht door, of met de medewerking van de vereniging.

" Art 22: Indien om één of andere reden een lid uit de bestuursraad verdwijnt, dan zal de bestuursraad een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen ten einde een vervanger te benoemen voor de rest van het mandaat.

Hoofdstuk 6 : Reglement van inwendige orde

Hoofdstuk 7 : Lidkaarten

" Art 31: De voorwaarden tot toekenning van de lidkaart zijn door het reglement van inwendige orde bepaald. Deze lidkaart blijft geldig zolang het lidgeld vergoed is. De weigering tot toekennen van de lidkaart of de terugtrekking ervan wordt met uitsluiting gelijkgesteld en de vormen en volgens de procedure die door de statuten worden voorzien voor de aansluiting van een lid.

Hoofdstuk 8 : Bijdragen, middelen

" Art 32: De leden en de beschermde leden kunnen onderworpen worden aan de betaling van een jaarlijkse bijdrage waar¬van het bedrag jaarlijks bepaald wordt door de algemene vergadering. Dit bedrag mag niet hoger zijn dan 300,00 Euro.De algemene vergadering bepaald insgelijks het bedrag van de lidkaart.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" Art 33: De geldelijke middelen voortvloeiend uit de bijdrage van de leden worden beheerd door CDC. De CDC zal een financieel verslag opstellen aangaande de ontvangsten en uitgaven hieromtrent.Er zal tevens ieder jaar een begroting worden opgesteld. Dit financiële verslag wordt ondertekend door penningmeester, rekeningnazichters, voorzitter en secretaris. De secretaris houdt dit financiële verslag bij in zijn registers.

" Art 34: Door de vennoten wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan, noch van persoonlijke aansprakelijkheid opgelopen uit hoofde van verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hen gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven fouten.

Hoofdstuk 9 : Wijziging der statuten en ontbinding

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Art 35: De algemene vergadering kan over de wijziging der statuten alleen geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Er kan tot geen wijziging worden besloten, tenzij met een meerderheid van 2/3 der stemmen. Wanneer echter de wijziging één der doel¬einden betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij goedgekeurd wordt met eenparig¬heid der stemmen van de op de vergadering aanwezige leden. Indien de 2/3 van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan dan beraadslagen welke het aantal aanwezige leden ook zij. Deze tweede vergadering dient gehouden te worden meer dan vijftien dagen na de eerste vergadering.

" Art 36: De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding van de vereniging uitspreken. wanneer 2/3 der leden aanwezig is. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Door deze wordt geldig beraadslaagd, welke het aantal aanwezigen ook zij. Geen beslissing wordt genomen zo zij niet de meerderheid van de 4/5 der aanwezigen verenigd.

" Art 41: De leden van de RvB worden door eenvoudige meerderheid van stemmen

verkozen door de algemene vergadering. Indien na een algemene vergadering er niet voldoende beheerders verkozen worden opdat de beheerraad voltallig zou zijn, mag de beheerraad afgevaardigde beheerders aanstellen. Er kan geen kandidatuur gesteld worden voor de functie van afgevaardigd beheerder. Het is de beheerraad die personen contacteert voor deze functie. De afgevaardigde beheerder is ontslagnemend op de eerstvolgende algemene vergadering waarop er een verkiezing is voor beheerraadsleden. De afgevaardigde beheerder heeft geen stemrecht en kan geen functie hebben binnen de beheerraad.

" Art 38: Alle gevallen, die niet door de statuten voorzien zijn, zullen door de RvB worden opgelost. Hij zal die genomen beslissingen door de eerstvolgende algemene vergadering doen goedkeuren.

" Art 39: Voorwaarden om lid te kunnen worden van de RvB:

- Minstens 5 jaar lid zijn van de vereniging.

- Minstens 21 jaar oud zijn.

" Art 40: De functies binnen de RvB zijn:

- Voorzitter

- Secretaris

- Penningmeester

- Adjunct- penningmeester

- Rekeningnazichters

- Commissaris(sen).

" Art 42: Taken van de voorzitter:

- hij leidt de vergaderingen

- doet de beslissingen van de RvB uitvoeren

- hij presideert de CDC en neemt onder de afgevaardigden de eerste rang in.

" Art 37: Bij ontbinding van de vereniging zullen alle resterende geldelijke middelen aan een liefdadigheidsinstelling voor kinderen worden overgemaakt.

Hoofdstuk 10 : De Bestuursraadsleden

" Art 43: Taken van de secretaris:

- hij stelt de uitnodigingen, agenda en verslagen van de RvB en de algemene vergadering op.

- hij bewaart alle verslagen

- hij bewaart alle documenten met betrekking tot de CDC

- hij stelt de briefwisseling op

- hij houdt een ledenlijst bij

- hij ondertekent en verstuurt de briefwisseling van de vergaderingen

- hij staat de voorzitter bij in het uitoefenen van zijn functie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" Art 44: Taken van de penningmeester

- hij is houdt de inkomsten en uitgaven van de vereniging bij

- hij stelt hiervan een financieel verslag op en rapporteert dit aan de algemene vergadering.

" Art. 45: Taken van de adjunct- penningmeester

- hij staat de penningmeester bij met zijn taken

- hij houdt mee de inkomsten en uitgaven van de vereniging bij

" Art 46: Taken van de rekeningnazichter:

- hij controleert het financiële rapport van de penningmeester

" Art 52: Taken van de commissaris:

- hij voert een controlerende functie uit over de werking van de RvB evenals de activiteiten van de CDC

- in deze hoedanigheid kan hij vergaderingen samenroepen van de RvB

- hij staat eveneens de rekeningnazichter bij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende

besluiten:

Worden tot de functie van bestuurder benoemd voor onbepaalde duur:

Voorzitter: VANMANSART Marcel (N.N. 54.07.04-191.96)

1800 Vilvoorde Warandelaan, 302

Secretaris: FRANCISCO SANTOS Carla (N.N. 73.07.14-344.42)

1760 Strijtem Reigersbaan, 5

Penningmeester: DESCHAMPS François (N.N. 28.03.28-473.07)

1703 Schepdaal Albert I-straat, 18

Adjunct-penningmeester : WILLEMS Myriam (N.N. 63.11.27-284.15)

1800 Vilvoorde Warandelaan, 302

Rekeningnazichter: DE BOD Josiane (N.N. 56.12.21-368.68)

1703 Schepdaal Albert I-straat, 18

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot 31/12/2015.

Eerste buitengewone algemene vergadering Benoeming van bestuurders

De bovenvermelde mandaten zijn onbezoldigd.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering,

Coordonnées
CARLA DANCE COMPANY, AFGEKORT : CDC

Adresse
KEIZER KARELLAAN 584 1082 BRUSSEL

Code postal : 1082
Localité : BERCHEM-SAINTE-AGATHE
Commune : BERCHEM-SAINTE-AGATHE
Région : Région de Bruxelles-Capitale