CBL FINANCE

Société en commandite simple


Dénomination : CBL FINANCE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 538.709.294

Publication

03/10/2013
ÿþMod Wad 11.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITFJ JR RFI C- F

2s-

J9- Mal 8 SEP. Za13

STAATSBLAIleeeti

Griffie

Onderneminc snr : Benaming

~'`1" ~ ~-a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

(volalt) : CBL Finance

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Sint-Annadreef 25, 1020 Brussel

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

OPRICHTINGSAKTE

Gewone Commanditaire Vennootschap

Hoofdstuk 1 OPRICHTING EN INBRENGEN

Ondergetekenden:

1.Batan-Lapeyre Christophe, wonende te 1020 Brussel, Sint-Annadreef 28,

Geboren le Tarbes (Frankrijk), 23 februari 1973

2.Parys Kristel, wonende te 1020 Brussel, Sint-Annadreef 28,

Geboren le Outtel, 29 december 1971;

Verklaren hierbij een gewone commanditaire vennootschap op te richten genaamd "CBL Finance.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 EUR. Het geplaatst

kapitaal is verdeeld in 10 aandelen met een nominale waarde van 100,00 EUR

Op deze 10 aandelen werd Ingeschreven in geld tegen een prijs van 100,00 EUR per aandeel

Afs volgt:

1. Batan-Lapeyre Christophe 9 aandelen

2. Parys Kristal 1 aandeel

Totaal 10 aandelen

Hoofdstuk Il - STATUTEN

Artikel 1 - Naam.

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming CBL Finance.

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanIgheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(a)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aile documenten die van de vennootschap uitgaan zullen deze naam moeten vermelden of bevatten, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "gewone commanditaire vennootschap" of de initialen "Comm.V", leesbaar weergegeven.

Artikel 2 -Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1020 Brussel, Sint-Annadreef 28.

De zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de zaakvoerders.

Artikel 3 - Doei.

De vennootschap heeft tot doel, zowel In België ais in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van deze :

- ontwikkelen, trainen en begeleiden van mensen, managementteams en organisaties door coaching enerzijds en begeleiden en aansturen van gerichte veranderingsprocessen anderzijds,

- het geven, organiseren van opleidingen

- het verlenen van adviezen en bijstand van financiële, fiscale, strategische, commerciële of administratieve aard en algemene bedrijfsactiviteiten in de ruimste zin,

- projectmanagement en interimmanagement

- alle vormen en activiteiten van human resources consulting, management consulting en van arbeidsbemiddeling, outplacement en exit-begelelding

- commerciële activiteiten, aanbrengen van klanten,

- safety en securfty advice, coaching, training en management.

- Het verlenen van consultancy en adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, in de ruimste zin bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administrat¬ e en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur. De verrichtingen die door de wet van zes april negentienhonderd vijfennegentig zijn voorbehouden aan de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs zijn de vennootschap verboden;

- het waarnemen van alle bestuurders- en controleopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

- het beheer van een onroerend of roerend vermogen en de huurfinanciering van roerende en onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede aile handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door ,, derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

- het verwerven door Inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen;

- het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investeringen;

- het toestaan van leningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; In dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk zijn voorbehouden aan de krediet- en financiële instellingen.

Voormelde opsomming is aanwijzend doch niet beperkend.

De vennootschap kan aile verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. De vennootschap dient daartoe in voorkomend geval de vereiste wettelijke machtiging(en) te bekomen of te verkrijgen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in of belangen nemen bij middel van inschrijving, Inbreng, deelneming of op gelijk welke andere wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, in elke vennootschap of onderneming met een gelijkaardige, verwante of aanvullende bedrijviggheld.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als lot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, Inclusief de eigen handelszaak.

Tij kan ook bestuurdersopdrachten In vennootschappen of functies van bestuur van vennootschappen waarnemen.

Zij mag alle commerciéle, Industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel en, in het algemeen, alle handelingen verrichten dle van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, geheel of ten dele, te vergemakkelijken, te bevorderen of te begunstigen.

Artikel 4 - Duur - Rechtspersoonlijkheid.

- De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur.

- De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte of een uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Artikel 5 - Kapitaal - Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000,00 euro en wordt vertegenwoordigd door 10 aandelen met een nominale waarde van 100,00 euro

Het kapitaal wordt volledig geplaatst en Ingebracht als volgt:

- door Batan-Lapeyre Christophe voor een bedrag van 900,00 e

- door Parys Kristel voor een bedrag van 100,00 ¬

Ais vergoeding voor hun inbreng worden aan de versnoten volgende aandelen toegekend:

- aan Batan-Lapeyre Christophe : 9 aandelen

- aan Parys Kristel : 1 aandeel

Artikel 8 - Beherende en stille vennoten

1) Volgende personen zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijke vennoten en worden beherende vennoten genoemd:

- Batan-Lapeyre Christophe

2) Volgende personen zijn geldschieters en worden stille vennoten genoemd:

- Parys Kristei

Zij staan slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot het bedrag dat zij beloofd hebben In de vennootschap te zullen Inbrengen.

Een stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zeiis niet krachtens een volmacht. Hij is ten aanzien van derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap waaraan hij heeft meegewerkt met overtreding van deze voormelde verbodsbepaling.

De machten van de stille vennoten bestaan in:

- de controle van de vennootschap;

- het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

. r S

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

- de goedkeuring omtrent de vervreemding van de financi-' le vaste activa;

- het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één (of meerdere) zaakvoer-ider(s).

Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als niet-statutaire zaakvoerder: Batan-Lapeyre Christophe.

Tijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, leder van de zaakvoerders, beschikt over aile machten om de vennoot-schap ie besturen en le vertegenwoordigen.

Voor aile vervreemdingen van tinancièle activa vande vennoot-+schap en het aangaan van leningen is evenwel het eenparig akkoord van alle vennoten vereist.

Batan-Lapeyre Christophe wordt tevens tot vaste vertegenwoordiger van de vennootschap benoemd, cfr. art. 61, §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Hij oefent zijn mandaat onbezoldigd uit zolang een algemene vergadering voor het toekomende geen bezoldiging zal hebben toegekend.

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel In de vennootschap slechts over-dragen onder de levenden aan een medeven-noot of aan een derde, na vooraf aan aile andere vennoten de nagelijk-held te hebben geboden van zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord tegen een prijs vast te steilen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aan-leg van het arrondissement waar de vennoot zijn woonplaats heeft.

indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap.

Wanneer geen der vennoten wenst gebruik te maken van zijn inkooprecht, kan de vennoot zijn aandeel slechts overdragen aan een derde miss deze derde vooraf aanvaard wordt door de meer-derheid van twee derden vande andere vennoten.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervuhiing van de pleegvor-men voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 9 -Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgena-men, indien aile andere vennoten hier-mede hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennoot-schap, zoals dit voor-komt in de laatste balans.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 10 - Boekjaar

Het boekjaar gaai in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgestoten en maken de zaakvoerders een inventaris en een jaarrekening op. Z stellen een versaag op, jaarverslag genoemd, voor zover de wet dit vereist.

I. t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 -Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene eergade-ring.

De algemene vergadering zal eveneens bij gewone meerder-held mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar hetzij bij gebrek aan winst. De winst zal worden verdeeld in verhouding tot Ieders aandelenbezit.

Artikel 12  Verilexen,

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien Is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overfretten. Artikel 13 Controle.

De controle op de verrichtingen van de vennootschap wordt aan één of meer commissarissen opgedragen Indien de vennootschap daartoe verplicht Is of indien de algemene vergadering daartoe beslist. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. Zij worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar,

Wordt geen commissaris benoemd dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheld van een commissaris. ledere vennoot kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd.

Artikel 14  Algemene vergadering (Jaarvergadering - Bijzondere en buitengewone algemene vergadering - Stemming).

- De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde donderdag van de maand juni om 19.00 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

De vergadering zal warden voorgezeten door de zaakvoerder.

Z zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel.

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen, welke ook het aantal aandelen zijn dat op de algemene vergadering vertegenwoordigd is. B1 staking van stemmen wordt het agendapunt aanzien als verworpen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

- Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen.

Daartoe moei hij al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die ten laatste vijftien dagen véér de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de agenda of dagorde vermelden.

Artikel 15 - Ontbinding - Vereffening.

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergade-ring bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zg bepaalt hun aan-tal, bevoegdheden en bezoldi-ging alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd dan is de zaak-voerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar, Hÿ heeft de bevoegdheden die het Wetboek van

Vennootschappen-i aan vereffenaars toekent tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van Ieders aandelenbezit.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

En onmiddellijk beslissen voornoemde oprichters met eenparigheid van stemmem

1. de eerste gewone algemene (jaar)vergadering te houden op de derde donderdag van de maand juni van het jaar 2015 en het eerste boekjaar te laten ingaan vanaf de datum waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt om te eindigen op 31 december 2014.

2, Verklaring In verband met de aanstelling van een commissaris.

De voornoemde oprichters verklaren dat op basis van ter goeder trouw verrichte schattingen de vennootschap zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel 12 paragraaf 2 van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig op de boekhouding en de Jaarrekening van de ondernemingen.

Derhalve is de vennootschap overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen niet verplicht een commissaris aan te stellen. Elke vennoot zal individueel het toezichtrecht uitoefenen overeenkomstig de wettelijk bepaalde modaliteiten.

3. De oprichters stellen als bijzondere gevolmachtigde aan Optiilsk nv, met zetel te 2200

Herentals,Grote Markt 7, ondernemingsnummer 0865.611.568, met macht om afzonderlijk te handelen en met macht van indeplaatsstelling, om alle verachtingen te doen, alle verklaringen af te leggen en alle documenten neer te leggen en te ondertekenen bij een erkend ondernemingsloket met het oog op de Inschrijving als handelsonderneming, de eventuele invoering van vestigingseenheden, eventueel de inschrijving als BTW-plichtige, en teneinde het nodige le doen bij alle andere (fiscale en/of sociale en/of administratieve) federale of regionale Instanties en eventueel met het oog op alle latere mogelijke wijzigingen dienaangaande,

4. Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de oprichters uitdrukkelijk alle daden, rechten en verbintenissen gesteld vanaf 1 augustus 2013 tot op heden, die In naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting werden aangegaan, ultdrukkel!k over te nemen, ie bekrachtigen en uit te voeren, doch onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel overeenkomstig artikel 2, paragraaf 4, eerste iid, van het Wetboek van Vennootschappen.

5. Het mandaat van zaakvoerder wordt door Batan-Lapeyre Christophe onbezoldigd uitgeoefend zolang een algemene vergadering hem voor het toekomende geen bezoldiging zal hebben toegekend.

6. Voor alles wat niet in onderhavige statuten is bepaald, verklaren de partijen te verwijzen naar het Wetboek van Vennootschappen. Bijgevolg worden de bepalingen van die wet waarvan niet rechtmatig is afgeweken, geacht in onderhavige overeenkomst ie zijn opgenomen en worden bepalingen die in strijd zijn met de dwingende voorschriften van die wet, geacht niet geschreven te zijn.

Aldus opgesteld in viervoud, te Brussel op 31 augustus 2013, waarvan elke partij erkent één origineel exemplaar ontvangen te hebben.

Batan-Lapeyre Christophe

zaakvoerder (get)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor.-behouden aan bet Belgisch Staatsblad

w

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CBL FINANCE

Adresse
SINT-ANNADREEF 28 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale