CERCLE SPORTIF DE FORTIS BANQUE, SOCIETE ROYALE, EN ABREGE : C.S.FORTIS BANQUE

Association sans but lucratif


Dénomination : CERCLE SPORTIF DE FORTIS BANQUE, SOCIETE ROYALE, EN ABREGE : C.S.FORTIS BANQUE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.196.577

Publication

07/12/2011
ÿþ ~-" ----~ MOD 2.2

i~ ~~è In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

"



~



Ondernemingsnr : 409.196.577

Benaming

(voluit) : SPORTKRING van FORTIS BANK , KONINKLIJKE VERENIGING (verkort) : S.K. FORTIS BANK

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wolvengracht 48 - 1000 BRUSSEL

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

De buitengewone algemene vergadering van 15/06/2010 heeft bij eenparigheid besloten om de bestaande' statuten volledig te vervangen door de hiernavolgende nieuwe statuten

Voor- flhIItflhIUh1IUh11 III II(1 IlllIllhl IIt

behouden " SSZBAZZQ"

aan het

Belgisch

Staatsblad

SPORTKRING van BNP ParibasFortis

STATUTEN

Hoofdstuk I: Benaming  zetel - doel - duur

Artikel 1

Op 3 januari 1953 (B.S. 10 januari 1953) werd te Brussel in de schoot van het personeel van de Algemene: Spaar- en Lijfrentekas een vereniging zonder winstbejag opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921,

" onder de naam van " SPORTKRING VAN DE ALGEMENE SPAAR- EN LIJFRENTEKAS".

De stichtende leden, ambtenaren en beambten van de Algemene Spaar- en Lijfrentekas, allen van

Belgische nationaliteit, waren de volgende:

HH. DEWEVRE, Henri, Louis Hymansstraat 34 te Elsene;

TERNEU, Raymond, Warmoesberg 58 te Brussel;

DENIS, Albert, Vogetvangstlaan 68a te Bosvoorde;

ANDRIEUX, Alphonse, Montenegrostraat 131 te Vorst;

KAYSER, René, Drie Lindenstraat 107 te Bosvoorde;

VERMEULEN, Jules, Josaphatstraat 223 te Schaarbeek;

TONGRE, Adrien, Galfaitstraat 98 te Schaarbeek;

CLOETENS, Maurice, Schomstraat 314 te Bonheiden;

VAN OVERVELT, Roger, Keerkringenstraat 11 te Vorst;

DEBACKER, Louis, Volckericksquare 21 te Bosvoorde;

BARTET, Roger, Watersalamanderlaan 21 te Bosvoorde.

Sedert 15 juni 2010 werd de benaming van de vereniging gewijzigd als volgt: "SPORTKRING VAN BNP0; Parisbas Fortis, KONINKLIJKE VERENIGING" en in het Frans "Cercle Sportif de BNP Paribas Fortis, Société. Royale". De vereniging substitueert zich in alle rechten en verplichtingen van de Sportkring van de Algemene: Spaar- en Lijfrentekas en van de Sportkring van Fortisbank.

De afgekorte benaming is SK. BNPPF

Artikel 2

Op de laatste blz. van Luk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)u(en) bevoegd de vereniging: stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 2

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement van Brussel in de lokalen van BNP Paribas Fortis , Warandeberg 3 te 1000 Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de ontspanning en de sportbeoefening te bevorderen, voornamelijk wat betreft het personeel van BNP ParibasFortis en in bijkomende orde van andere personen. Zij streeft de verwezenlijking van dit maatschappelijke doel na door alle middelen en voornamelijk door de organisatie van sportactiviteiten in de installaties gelegen aan de Kruisbooglaan 22 te Watermaal-Bosvoorde. Om praktische redenen kunnen bepaalde sportdisciplines op andere plaatsen worden beoefend.

Artikel 4

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur, onverminderd de wettelijke en statutaire bepalingen met betrekking toi de ontbinding.

Hoofdstuk ll: De leden

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit

" effectieve leden

" toegetreden leden

" aanvaarde leden

Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie.

Artikel 6

De effectieve leden worden aangeworven onder het personeel in dienst en op rust van BNP Panbas Fortis en zijn filialen. De personeelsleden die de bank vroegtijdig hebben verlaten in het kader van een sociaal plan of een herstructurering worden gelijkgesteld met gepensioneerden.

Alle effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergaderingen.

Artikel 7

Als toegetreden leden worden toegelaten de echtgeno(o)t(e) of partner van het effectieve lid, alsook zijn kinderen.

Andere personen kunnen als aanvaarde leden worden toegelaten door de raad van bestuur. Deze toelating moet jaarlijks worden hernieuwd. Het resultaat van de deliberatie is zonder beroep en wordt aan de kandidaat medegedeeld.

De raad van bestuur heeft het recht om op gelijk welk moment een aanvaard lid te ontslaan.

De toegetreden en aanvaarde leden, hoewel toegelaten op de algemene vergadering, hebben in geen geval stemrecht, noch een raadgevende stem.

Artikel 8

De jaarlijkse bijdrage van de verschillende categorieën van leden wordt bepaald door de raad van bestuur zonder het bedrag van E 250,00 te mogen overschrijden. Een aanvullende bijdrage, onafhankelijk van het lidgeld, kan voor de uitoefening van bepaalde sporten gevraagd worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het lidgeld is jaarlijks, in één keer en vooraf betaalbaar. De raad kan beslissen dat de betaling gebeurt per domiciliering. In geen enkel geval worden de ontvangen bijdragen terugbetaald.

Artikel 9

De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten van toelating voor de toegetreden en aanvaarde leden. De toelating omvat voor elk lid de verbintenis tot regelmatige betaling van de bijdrage en de naleving van de van kracht zijnde statuten en reglementen.

Daar de Sportkring onderworpen is aan de wetgeving op de private clubs, en om tot de Clubhouse en de sportinstallaties toegelaten te worden, zijn de leden verplicht houder te zijn van hun lidkaart of van een bewijs van betaling van het lidgeld van het lopende jaar.

De Sportkring behoudt zich het recht voor om een controle uit te oefenen en de toegang aan overtreders te weigeren,

Artikel 10

De leden mogen zich op gelijk welk moment terugtrekken uit de vereniging mits het indienen van een schriftelijke aanvraag tot ontslag bij de raad van bestuur. Ieder effectief, toegetreden of aanvaard lid, dat na een herinnering zijn bijdrage niet heeft betaald wordt als ontslagnemend beschouwd.

Elk effectief lid dat om gelijk welke reden geen deel meer uitmaakt van het personeel van BNP Paribas Fortis wordt ambtshalve als ontslagnemend beschouwd, tenzij het vertrek kadert in een conventie van vroegtijdig uittreden, zoals aangehaald in artikel 6. Het ontslag van een effectief lid brengt automatisch het ontslag met zich mee van de toegetreden en aanvaarde leden, die toegelaten waren ingevolge hun verwantschap met het betreffende effectieve lid.

Artikel 11

De uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering worden uitgesproken bij een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De raad van bestuur kan echter tot de schorsing van een lid besluiten, onder voorbehoud dat de eerstkomende algemene vergadering zich over de uitsluiting van dat lid zal uitspreken.

Artikel 12

De ontslagnemende of uitgesloten leden, noch de erfgenamen van een overleden lid kunnen enige aanspraak maken op het maatschappelijke bezit; zij kunnen evenmin de gestorte lidgelden en eventuele supplementen terugvorderen.

Hoofdstuk III: De algemene vergadering

Artikel 13

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door de bestuurder die hiertoe door de raad van bestuur werd aangewezen.

Artikel 14

De bevoegdheden van de algemene vergadering omvatten onder meer het recht om:

1. de statuten te wijzigen;

2. een lid uit te sluiten;

3. de vrijwillige ontbinding van de vereniging uit te spreken;

4. de bestuurders te benoemen en te ontslaan;

5. de rekeningen en budgetten jaarlijks goed te keuren;

6. een actie inzake verantwoordelijkheid aan te gaan tegenover elk lid of elke bestuurder van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15

De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen in de loop van het tweede trimester van het burgerlijke jaar.

Een buitengewone algemene vergadering kan te allen tijde worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van deze laatste, hetzij op aanvraag van een vijfde van de effectieve leden.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur per e-mail, gewone brief, handgift of door middel van ten minste twee weken op voorhand in de lokalen van BNP Paribas Fortis aangeplakte berichten.

De bijeenroeping bevat de agenda.

Artikel 17

Elk effectief lid heeft het recht om de algemene vergadering bij te wonen.

Hij mag er zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid houder van een geschreven en ondertekende volmacht.

Artikel 18

Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 19

De beslissingen worden genomen bij absolute meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin hierin anders is voorzien door de wet of door deze statuten.

De ongeldige en blanco stemmen, evenals de onthoudingen worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van een meerderheid.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt beslissend.

Artikel 20

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die ingeschreven zijn op de agenda.

De voorstellen van de leden moeten op de agenda geplaatst worden indien zij uitgaan van ten minste een twintigste van de leden.

Alle stemmingen op de algemene vergadering mogen geheim gebeuren. De geheime stemming is verplichtend als het gaat over benoemingen of afzettingen van bestuurders of uitsluitingen van leden.

De besluiten van de algemene vergadering worden mondeling of schriftelijk door de voorzitter van de raad van bestuur aan de belanghebbenden ter kennis gebracht.

Artikel 21

De gewone algemene vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is en de besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen zoals hierna uiteengezet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging indien de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en indien op de vergadering minstens twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Hoofdstuk IV: De raad van bestuur

Artikel 22

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minimum zes en maximum zestien leden, van wie minstens een derde de pensioengerechtigde leeftijd niet bereikt heeft.

Vanaf het dienstjaar 2006 worden de bestuurders voor vier jaar benoemd door de algemene vergadering en zij zijn herverkiesbaar. Het mandaat van de in 2005 verkozen bestuurders wordt uitzonderlijk verlengd tot in het dienstjaar 2008.

Bij vacature van een plaats van bestuurder heeft de raad van bestuur het recht daar tijdelijk in te voorzien. De eerstvolgende algemene vergadering gaat over tot de definitieve verkiezing.

Om de twee jaar zijn de helft van de leden van de raad van bestuur uittredend en herverkiesbaar. De functie van bestuurder wordt niet bezoldigd.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter en twee ondervoorzitters; hij duidt ook onder zijn leden of buiten de raad een afgevaardigde voor het dagelijkse bestuur en een secretaris aan.

Artikel 23

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Hij beraadslaagt op geldige wijze wanneer minstens de helft van de leden aanwezig zijn. Hij neemt zijn besluiten bij volstrekte meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt beslissend. De besluiten worden vastgelegd in een proces-verbaal dat tijdens de volgende vergadering door de aanwezige bestuurders ondertekend wordt.

Artikel 24

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide machten wat betreft het beheer van de zaken van de vereniging ; al wat door de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden wordt behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij beslist onder meer over de toelating en de schorsing van de leden, over verdragen en overeenkomsten, over de aankoop, de afstand of de ruil van alle roerende en onroerende goederen, over de huurcontracten en (ver)huren, over het aanvaarden van giften en legaten, over alle leningen, over alle geldbeleggingen, incassering van inkomsten en beheershandelingen en over alle rechtsvorderingen zo als eiser dan als verweerder.

Hij mag opheffing geven van elke inschrijving, beslag, verzet en elk ander beletsel, met verzaking aan alle werkelijke rechten, met of zonder betaling en zonder dat het nodig zij dit te rechtvaardigen.

De juridische rechtsvorderingen zowel als eiser dan als verweerder worden beslist door de raad van bestuur en aangespannen of ondersteund in naam van de vereniging door de voorzitter van de raad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 25

De bestuurders zijn alleen aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat en gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 26

Elke bestuurder die ontslag wenst te nemen moet zijn ontslag schriftelijk betekenen bij de raad van bestuur.

Artikel 27

Het dagelijkse bestuur van de vereniging wordt gezamenlijk toevertrouwd aan de afgevaardigde voor het dagelijkse bestuur en de secretaris. In geval van afwezigheid of onbeschikbaarheid van deze laatsten kan de raad van bestuur een bestuurder aanduiden om hen te vervangen.

De personen die werden aangeduid voor het dagelijkse bestuur zijn belast met de uitvoering van al de door de raad van bestuur genomen besluiten; zij mogen gezamenlijk alle aksen, alle uittreksels uit verslagen, alle cheques, mandaten en kwitanties ondertekenen, alles zonder daartoe van enige speciale hoedanigheid of machs blijk te moeten geven.

De met het dagelijkse bestuur belaste personen mogen elke administratieve en beheersakte met betrekking tot de bankrekeningen ondertekenen overeenkomstig de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Hoofdstuk V: Huishoudelijk reglement

Artikel 28

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur opgesteld worden.

Hoofdstuk VI: Diverse bepalingen

Artikel 29

Het maatschappelijke jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 30

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en het budget voor het volgende dienstjaar worden jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Het batig saldo van de rekening zal hetzij in het reservefonds gestort worden, hetzij tot elke andere door de algemene vergadering te bepalen bestemming aangewend worden.

Artikel 31

De algemene vergadering kan alleen de ontbinding van de vereniging uitspreken mits een beslissing genomen overeenkomstig alinea's 2 en 4 van artikel 21 van onderhavige statuten.

Bij hetzelfde besluit zal de vergadering een met de vereffening van de ontbonden vereniging belaste vereffenaar aanduiden.

Het actief van de vereniging zal, na aanzuivering van de schulden, gestort worden aan één of meerdere goed gekende Belgische werken.

MOD 22

Als gevolg van de algemene vergadering van 20/06/2011,

Jean-Louis BALTHAZART, Clos Gretry 4, 1342 Limelette

Jos DEMEERSMAN, Klapscheutstraat 24, 1741 Ternat

Georges FRANQUI, Place des Carabiniers 10/25, 1030 Schaerbeek

Henri LAYS, Rue du Roetaert 137, 1180 Uccle

en Mw

Simone WITTEBOLS, Place du Rinsdelle 33, 1040 Etterbeek

zijn ontslagen

MOD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

en

CARDINAEL Jean-Pierre N° Nat. : 421230 001 65

HELLINCKX Magda N° Nat 620130 332 77

CALLENS Christine

Nat. Nr. : 571115 274 65

GAILLY Roger

N° Nat 451014 071 39

PARDONGE Jean-Claude N° Nat. : 551107 117 32

STERKENDRIES Jacques N° Nat. 480226 421 15

VERHAVERT Dany

N° Nat 590606 385 37

HOEYLAERTS Guido N° Nat 631014 307 84

WYNEN René

N° Nat 560621 447 44

VANHOUTTE Gabriel N° Nat 461113 095 73

VERSTUYFT Marc

N° Nat 601220451 02

BAUWENS Koen

N° Nat 790629 395 48

DELHAISE René

N° Nat 42032632589

FRANQUI Willy

N° Nat 471130 415 40

OP de BEECK Jan

N° Nat 450521 217 36

SMIDT René

N° Nat 461024 143 76 Ringlaan, 68 3080 TERVUREN

Etterbeek, 30/12/1942

Pullewouwe 12 1730 ASSE Vilvoorde, 30/01/1962

Rue des Templiers 1/5 1331 ROSIERES

Waregem, 15/11/1957

Avenue José Goftin 133/14 1082 Berchem Ste-Agathe Etterbeek, 14/10/1945

Avenue du Château 6/3 1081 Koekelberg Ath, 07/11/1955

Streeklaan 38 3060 BERTEM Ougrée, 26/02/1948

Smiskensveld 30 1731 ASSE

Merchtem, 06/06/1959

Naamsesteenweg 346 3001 HEVERLEE Neerpelt, 14/10/1963

Godshuisstraat 4N3 1861 WOLVERTEM Maaseik, 21/06/1956

Avenue A. Galopin 44 1040 Etterbeek

Antwerpen, 13/11/1946

Rue Guy Mottard 3/2 1082 Ganshoren Berchem Ste Agathe, 20/12/1960

Peter Benoitstraat, 13 3191 HEVER-BOORTMEERBEEK Mechelen, 29/06/1979

Rue Martin Pfeiffer 9/10 1080 Molenbeek St-Jean Sclayn, 26/03/1942

Avenue Louis Pierard 53/7 1140 Evere

Molenbeek St-Jean, 30/11/1947

Oude Leuvensebaan, 6 3080 TERVUREN

Broeckem, 21/05/1945

Rue I. Vandervelde 97 1170 Boitsfort

Bruxelles, 24/10/1946

zijn benoemd als bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

07/12/2011
ÿþ MOD 2.2

r. Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

I~i.(~



Réservé 1111111111111111111111111

au *11184221*

Mon itou

belge





/~ ~ !r!~}}.. ~ ! J~1

~ ü ~~14r

uU :5,;.P _C':?.(---''

Greffe

N° d'entreprise : 409.196,577

Dénomination

(en entier) : CERCLE SPORTIF DE FORTIS BANQUE, SOCIETE ROYALE

(en abrégé). C.S. FORTIS BANQUE.

Forme juridique : ASBL

Siège : Rue du Fossé aux Loups 48 -1000 Bruxelles

" Objet de l'acte : MODIFICATION DES STATUTS

L'assemblée générale extraordinaire du 15/06/2010 a décidé à l'unanimité de remplacer intégralement les statuts actuels par les nouveaux statuts ci-après:

CERCLE SPORTIF de BNP Paribas Fortis

STATUTS

Chapitre I : Dénomination  siège - objet social - durée

Article 1

Il a été constitué à Bruxelles, le 3 janvier 1953 (M.B. le 10 janvier 1953), au sein du personnel de la Caisse: Générale d'Epargne et de Retraite, une association sans but lucratif, conformément à la loi du 27 juin 1921 sous le titre « CERCLE SPORTIF DE LA CAISSE GENERALE D'EPARGNE ET DE RETRAITE ».

Les membres fondateurs, fonctionnaires et employés à la Caisse Générale d'Epargne et de Retraite, tous

de nationalité belge, étaient les suivants : "

MM.DEWEVRE, Henri, 34 rue Louis Hymans à Ixelles ;

TERNEU, Raymond, 58 rue Montagne-aux-Herbes-Potagères à Bruxelles

DENIS, Albert, 68a Avenue de la Tenderie à Boitsfort ;

ANDRIEUX, Alphonse, 131 rue du Monténegro à Forest ;

KAYSER, René, 107 rue des Trois Tilleuls à Boitsfort ;

VERMEULEN, Jules, 223 rue Josaphat à Schaerbeek ;

TONGRE, Adrien, 98 rue Gallait à Schaerbeek ;

CLOETENS, Maurice, 314 Schomstraat à Bonheiden ;

VAN OVERVELT, Roger, 11 rue des Tropiques à Forest ;

DEBACKER, Louis, 21 Square Volckerick à Boitsfort ;

BARTET, Roger, 21 avenue des Tritons à Boitsfort.

Depuis le 15 juin 2010, l'association sans but lucratif porte le nom : « CERCLE SPORTIF de BNP Paribas Fortis, SOCIETE ROYALE» et en néerlandais « Sportkring van BNP Paribas Fortis, Koninklijke Vereniging ». L'association se substitue dans tous les droits et obligations du Cercle sportif de la Caisse Générale d'Epargne et de Retraite et du Cercle sportif de Fortis Banque.

en abrégé G.S. BNPPF

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto " Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom at signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 2

L'association est établie dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles, dans les locaux de BNP Paribas

Fortis Banque, Montagne du Parc, 3 à 1000 Bruxelles.

Article 3

L'association a pour but de favoriser le délassement et la pratique des sports en ce qui concerne principalement les membres du personnel de BNP Paribas Fortis et accessoirement d'autres personnes. Elle poursuit la réalisation de cet objet social par tous moyens et notamment l'organisation d'activités sportives dans les installations situées au 22 Avenue de l'Arbalète à Watermael-Boitsfort. Pour des raisons pratiques, certaines disciplines peuvent être pratiquées dans d'autres endroits.

Article 4

L'association a été constituée pour une durée illimitée, sans préjudice des dispositions légales et statutaires relatives à la dissolution.

Chapitre Il : Les membres

Article 5

L'association se compose de

" membres effectifs

'membres adhérents

" membres agréés

Le nombre des membres effectifs est illimité, sans pouvoir être inférieur à trois.

Article 6

Les membres effectifs se recrutent parmi le personnel en fonction et le personnel pensionné de la BNP Paribas Fortis Banque et de ses filiales. Les membres du personnel qui ont quitté la banque anticipativement dans le cadre d'un plan social ou d'une restructuration sont assimilés à des pensionnés.

Tous les membres effectifs ont droit de vote aux assemblées générales.

Article 7

Sont admis comme membre adhérent, le conjoint ou le partenaire du membre effectif, ainsi que ses enfants.

D'autres personnes peuvent être admises par le conseil d'administration comme membre agréé. Cette admission doit être renouvelée chaque année. Les résultats de la délibération du conseil sont sans appel et seront communiqués au candidat.

Le conseil d'administration a le droit de révoquer à n'importe quel moment un membre agréé.

Les membres adhérents et agréés, bien qu'admis aux assemblées générales, n'ont en aucun cas voix délibérative ou consultative.

Article 8

La cotisation des différentes catégories de membres est fixée par le conseil d'administration sans que celle-ci ne puisse excéder le montant de ¬ 250,00. Un supplément, indépendant de la cotisation, peut être demandé pour la pratique de certaines disciplines.

La cotisation est annuelle, payable en une fois et par anticipation. Le conseil peut décider que le paiement se fasse par domiciliation. En aucun cas les cotisations perçues ne seront remboursées.

Article 9

Le conseil d'administration détermine les modalités d'admission des membres adhérents et agréés. L'admission comporte pour tout membre, l'engagement de payer annuellement sa cotisation et d'observer les statuts et règlements en vigueur.

Le Cercle sportif étant soumis à la législation sur les cercles privés, ses membres doivent obligatoirement être porteurs, soit de leur carte justificative en règle de cotisation pour l'année en cours, soit d'une preuve de paiement du montant de la cotisation pour être admis au Club House et ses installations sportives.

Le Cercle se réserve le droit d'exercer un contrôle et d'interdire l'entrée aux contrevenants. Article 10

Les membres peuvent se retirer à tout moment de l'association en adressant leur démission par écrit au conseil d'administration. Est considéré comme démissionnaire tout membre effectif, adhérent ou agréé, qui après rappel n'a pas payé la cotisation qui lui incombe.

Cà"

DL

Est considéré d'office comme démissionnaire, tout membre effectif qui, pour une raison quelconque, cesse

de faire partie du personnel de BNP Paribas Fortis , sauf s'il s'agit d'un départ dans le cadre d'une convention

e de départ anticipé, comme stipulé à l'article 6. La démission d'un membre effectif entraîne la démission des membres adhérents et agréés, affiliés en raison de leur parenté avec le membre effectif concerné.

e Article 11

L'exclusion d'un membre effectif ne peut être prononcée que par l'assemblée générale à la majorité des deux tiers des voix des personnes présentes et représentées. Le conseil d'administration peut toutefois prononcer la suspension d'un membre, sous réserve de faire statuer sur l'exclusion de ce membre par la prochaine assemblée générale.

N Article 12

rl

Les membres démissionnaires ou exclus, ainsi que leurs héritiers, n'ont aucun droit sur le fonds social de

o l'association et ne peuvent réclamer le remboursement des cotisations et des suppléments éventuels versés.

Chapitre III : L'assemblée générale

el

Cà Article 13

L'assemblée générale est composée de tous les membres effectifs.

et Elle est présidée par le président du conseil d'administration ou, en cas d'empêchement de celui-ci, par l'administrateur désigné à cet effet par le conseil d'administration.

Article 14

Les attributions de l'assemblée générale compertent notamment le droit :

1. de modifier les statuts.

2. d'exclure un membre.

3. de prononcer la dissolution volontaire de l'association.

4. de nommer et révoquer les administrateurs.

5. d'approuver annuellement les comptes et budgets.

6. de décider d'intenter une action en responsabilité contre tout membre de l'association ou tout administrateur.

MpD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Article 15

L'assemblée générale se réunit au moins une fois par an dans le courant du deuxième trimestre de l'année civile.

Une assemblée générale extraordinaire peut être réunie à tout moment par décision du conseil d'administration, soit à la demande de celui-ci, soit à la demande d'un cinquième des membres effectifs.

Article 16

L'assemblée générale est convoquée par le conseil d'administration par courrier électronique ou par lettre ordinaire ou par remise d'une. convocation de la main à la main ou encore par voie d'avis affichés dans les locaux de BNP Paribas Fortis au moins quinze jours avant la date de l'assemblée.

La convocation contient l'ordre du jour.

Article 17

Chaque membre effectif a le droit d'assister à l'assemblée générale.

Il peut s'y faire représenter par un autre membre effectif porteur d'une procuration écrite dûment signée.

Article 18

Tous les membres effectifs ont un droit de vote égal' à l'assemblée générale.

Article 19

Les résolutions sont prises à la majorité des voix des membres présents ou représentés, sauf dans les cas où il en est décidé autrement par la loi ou les présents statuts.

Les votes nuls, blancs, ainsi que les abstentions ne sont pas pris en compte pour le calcul d'une majorité. En cas de parité de voix, celle du président ou de l'administrateur qui le remplace est prépondérante.

Article 20

L'assemblée ne peut délibérer valablement que sur les points inscrits à l'ordre du jour.

Les propositions des membres doivent être portées à l'ordre du jour si elles émanent du vingtième des membres.

Tous les votes à l'assemblée générale peuvent être fait au scrutin secret. Le scrutin secret est obligatoire lorsqu'il s'agit de nominations et de révocations d'administrateurs ou exclusions de membres.

Les décisions de l'assemblée générale sont communiquées verbalement ou par écrit aux intéressés par le président du conseil d'administration.

Article 21

L'assemblée générale ordinaire est régulièrement constituée, quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, et les décisions sont prises à la majorité des voix, sauf les exceptions ci-après.

L'assemblée générale ne peut valablement délibérer sur les modifications aux statuts que si celles-ci sont explicitement indiquées dans la convocation et si l'assemblée réunit au moins les deux tiers des membres, présents ou représentés. Aucune modification ne peut être adoptée qu'à la majorité des deux tiers des voix des membres présents ou représentés.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toutefois, la modification qui porte sur le ou les buts en vue desquels l'association est constituée, ne peut être adoptée qu'à la majorité des quatre cinquièmes des voix des membres présents ou représentés.

Si tes deux tiers des membres ne sont pas présents ou représentés à la première réunion, il peut être convoqué une seconde réunion qui pourra délibérer valablement quel que soit le nombre des membres présents ou représentés, et adopter les modifications aux majorités prévues à l'alinéa 2 ou à l'alinéa 3. La seconde réunion ne peut être tenue moins de quinze jours après la première réunion.

Chapitre IV : Le conseil d'administration

Article 22

L'association est gérée par un conseil d'administration composé de six membres au moins et de seize membres au plus, dont au moins un tiers n'a pas atteint l'âge de la pension.

A partir de l'exercice 2006, les administrateurs sont nommés pour une durée de quatre ans par l'assemblée générale et ils sont rééligibles. Les administrateurs élus en 2005 voient leur mandat prolongé exceptionnellement jusqu'en 2008.

En cas de vacance d'une place d'administrateur, le conseil a le droit d'y pourvoir provisoirement. La première assemblée générale qui suit procède à l'élection définitive.

Tous les deux ans, la moitié des membres du conseil d'administration seront sortants et rééligibles. Les fonctions d'administrateur sont non rémunérées.

Le conseil choisit parmi ses membres un président et deux vice-présidents ; il désigne aussi dans son sein ou hors du conseil un délégué à la gestion journalière et un secrétaire.

Article 23

Le conseil d'administration se réunit sur la convocation du président aussi souvent que l'intérêt de l'association l'exige. Il délibère valablement lorsqu'au moins la moitié des membres sont présents. Il statue à la majorité absolue. En cas de parité des voix, celle du président, ou de l'administrateur qui le remplace, est prépondérante. Les délibérations sont constatées par des procès-verbaux, signés lors de la séance suivante par les administrateurs présents.

Article 24

Le conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour la gestion des affaires de l'association ; tout ce qui n'est pas réservé expressément à l'assemblée générale par la loi est de la compétence du conseil. Il statue notamment sur l'admission et la suspension des membres, sur tous traités, transactions et compromis, sur l'acquisition, l'aliénation et l'échange de tous biens meubles et immeubles, sur tous baux et locations, sur toutes acceptations de dons et legs, sur tous emprunts, sur tous placements de fonds, recettes de revenus et actes d'administration ; sur toutes actions judiciaires tant en demandant qu'en défendant.

Il peut donner mainlevée de toutes inscriptions, saisies, oppositions et autres empêchements, avec renonciation à tous droits réels, avec ou sans paiement et sans qu'il soit besoin d'en justifier.

Les actions judiciaires tant en demandant qu'en défendant sont décidées par le conseil d'administration et intentées ou soutenues au nom de l'association par le président du conseil.

Article 25

Les administrateurs ne sont responsables que de l'exécution de leur mandat et ne contractent, en raison de leur fonction, aucune obligation personnelle relativement aux engagements de l'association.

Article 26

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tout administrateur qui veut démissionner doit signifier sa démission par écrit au conseil d'administration.

Article 27

La gestion journalière des affaires de l'association est confiée conjointement au délégué à la gestion journalière et au secrétaire. En cas d'absence ou d'empêchement de ceux-ci, le conseil d'administration peut désigner un remplaçant.

Les personnes désignées pour la gestion journalière sont chargées d'exécuter toutes les délibérations prises par le conseil d'administration ; ils ont le pouvoir de signer conjointement tous actes, tous extraits de procès-verbaux, tous chèques, mandats et quittances, le tout sans devoir justifier d'aucune qualité ou pouvoir spécial à cet effet.

Les personnes chargées de la gestion journalière ont le pouvoir de signer tout acte administratif et de gestion des comptes bancaires conformément au règlement d'ordre intérieur.

Chapitre V : Règlement d'ordre intérieur

Article 28

Un règlement d'ordre intérieur peut être instauré par le conseil d'administration.

Chapitre VI : Dispositions diverses

Article 29

L'exercice social commence le 1er janvier pour se terminer le 31 décembre.

Article 30

Les comptes de l'exercice écoulé et le budget pour l'exercice suivant seront soumis annuellement pour approbation à l'assemblée générale.

L'excédent favorable du compte sera soit versé à la réserve, soit affecté à toute autre destination que pourra déterminer l'assemblée générale.

Article 31

L'assemblée générale ne peut prononcer la dissolution de l'association que par une décision prise conformément aux alinéas 2 & 4 de l'article 21 des présents statuts.

L'assemblée désignera par la même délibération un liquidateur chargé de la liquidation de l'association.

L'actif de l'association sera, après apurement " des dettes, versé à une ou plusieurs Suvres belges notoirement connues.

Suite à l'assemblée générale du 20/06/2011 Mrs

Jean-Louis BALTHAZART, Clos Grétry 4, 1342 Limelette

Jos DEMEERSMAN, Klapscheutstraat 24, 1741 Ternat

Georges FRANQUI, Plce des Carabiniers 10/25, 1030 Schaerbeek

Henri LAYS, rue du Roetaert 137, 1180 Uccle

et Mme

Simone WITTEBOLS, Place du Rinsdelle 33, 1040 Etterbeek

sont démissionnaires.

MOD 2.2

Volet B - Suite

Réservé

au

Moniteur

belge

et

CARDINAEL Jean-Pierre N° Nat. : 421230 001 65

HELLINCKX Magda N° Nat 620130 332 77

OP de BEECK Jan

N° Nat 450521 217 36

CALLENS Christine

N° Nat 571115 274 65

PARDONGE Jean-Claude N° Nat.: 551107 117 32

STERKENDRIES Jacques N° Nat. 480226 421 15

Ringlaan, 68 3080 TERVUREN

né à Etterbeek Ie 30/12/1942

Pullewouwe 12 1730 ASSE

née à Vilvoorde le 30/01/1962

Oude Leuvensebaan 6 3080 TERVUREN

né à Broeckem le 21/05/1945

Rue des Templiers 1/5 1331 ROSIERES né à Waregem le 15/11/1957

Avenue du Château 6/3 1081 Koekelberg né à Ath le 07/11/1955

Streeklaan 38 3060 BERTEM

né à Ougrée le 26/02/1948

Smiskensveld 30 1731 ASSE

né à Merchtem le 06/06/1959

Naamsesteenweg 346 3001 HEVERLEE né à Neerpelt le 14/10/1963

Rue Martin Pfeiffer 9/10 1080 Molenbeek St-Jean né à Sclayn le 26/03/1942

Godshuisstraat 4A/3 1861 WOLVERTEM né à Maaseik le 21/06/1956

" VERHAVERT Dany N° Nat 590606 385 37

HOEYLAERTS Guido N° Nat 631014 307 84

DELHAISE René

N° Nat 42032632589

WYNEN René

N° Nat 560621 447-44

FRANQUI Willy

N°Nat 471130 415 40

Avenue Louis Pierard 53/7 1140 Evere

né à Molenbeek St-Jean le 30/11/1947

GAILLY Roger

N°Nat 451014 071 39

Avenue Josse Goffin 133/14 né à Etterbeek le 14/10/1945

1082 Berchem Ste-Agathe

1170 Boitsfort

1040 Etterbeek

1083 Ganshoren

Rue I. Vandervelde 97 né à Bruxelles le 24/10/1946

SMIDT René

N°Nat 461024 143 76

VAN HOUTTE Gabriel N°Nat 461113 095 73

Avenue A. Galopin 44

né à Antwerpen lei 3/11/1946

VERSTUYFT Marc N°Nat 601220 451 02

Rue Guy Mottard 3/2

né à Berchem Ste Agathe le 20/12/60

BAIJWENS Koen N°Nat 790629 395 48

Peter Benoitstraat 13 3191 HEVER-BOORTMEERBEEK né à Mechelen le 29/06/1979

sont nommés administrateurs

et

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

CALLENS Christine Nat. Nr. :571115 274 65

Rue des Templiers 1/5 née à Waregem le 15/11/1957

est nommée secrétaire en charge de la gestion journalière

1331 ROSIERES

Mentionner sur la dernière page du Volet B :

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Volet B - Suite

MOu 2.2

et

CARDINAEL Jean-Pierre N° Nat. : 421230 001 65

HELLINCKX Magda N° Nat 620130 332 77

OP de BEECK Jan

N° Nat 450521 217 36

CALLENS Christine N° Nat 571115 274 65

PARDONGE Jean-Claude N° Nat. : 551107 117 32

STER KEN DRIES Jacques N° Nat. 480226 421 15

VERHAVERT Dany

N° Nat 590606 385 37

HOEYLAERTS Guido N° Nat 631014 307 84

DELHAISE René

N' Nat 42032632589

WYNEN René

N° Nat 560621 447-44

FRANQUI Willy

N°Nat 471130 415 40

GAILLY Roger

N°Nat 451014 071 39

SMIDT René

N°Nat 461024 143 76

VAN HOUTTE Gabriel N°Nat 461113 095 73

VERSTUYFT Marc N°Nat 601220 451 02

BAUWENS Koen N°Nat 790629 395 48

sont nommés administrateurs et

CALLENS Christine Nat. Nr.:571115 274 65 Ringlaan, 68

né à Etterbeek le 30/12/1942

Pullewouwe 12

née à Vilvoorde le 30/01/1962

Oude Leuvensebaan 6 né à Broeckem le 21/05/1945

Rue des Templiers 1/5 né à Waregem le 15/11/1957

Avenue du Château 6/3 né à Ath le 07/11/1955

Streeklaan 38

né à Ougrée le 26/02/1948

Smiskensveld 30

né à Merchtem le 06/06/1959

Naamsesteenweg 346 né à Neerpelt le 14/10/1963

Rue Martin Pfeiffer 9/10 né à Sclayn le 26/03/1942

Godshuisstraat 4A/3 né à Maaseik le 21/06/1956

Avenue Josse Goffin 133/14 né à Etterbeek le 14/10/1945

Rue I. Vandervelde 97 né à Bruxelles le 24/10/1946

Avenue A. Galopin 44

né à Antwerpen lei 3/11/1946

Rue des Templiers 1/5 née à Waregem le 15/11/1957

3080 TERVUEREN

1730 ASSE

3080 TERVUEREN

1331 ROSIERES

1081 Koekelberg

3060 Bertem

1731 ASSE

3001 Heverlee

1080 Molenbeek St-Jean

1861 WOLVERTEM

1082 Berchem Ste-Agathe

1170 BOITSFORT

1040 Bruxelles

1083 Ganshoren

Avenue Louis Pierard 53/7 1140 EVERE né à Molenbeek St-Jean le 30/11/1947

Rue Guy Mottard 3/2

né à Berchem Ste Agathe le 20/12/60

1331 Rosieres

Peter Benoitstraat 13 3191 HEVER-BOORTMEERBEEK

né à Mechelen le 29/06/1979

est nommée secrétaire en charge de la gestion journalière

Mentionner sur la dernière page du Volet 8

GAL -e-wS C-àej S T i 1.1 F A-Dt1; ;sT2ATGu2

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

, ' Réservé

au

Moniteur

bélge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CERCLE SPORTIF DE FORTIS BANQUE, SOCIETE ROY…

Adresse
RUE DU FOSSE AUX LOUPS 48 1000 BRUXELLES

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale