CIRCUIT X

Association sans but lucratif


Dénomination : CIRCUIT X
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.558.549

Publication

23/09/2013
ÿþ;. "

MOD 2.2

" ,<''= ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : p.a. het Theaterfestival , Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel

Onderwerp akte ; Oprichting

De ondergetekenden:

Joris Janssens, Edouard Benèslaan 153, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Leuven op 03/07/1974

Els De Bodt, Hoveniersdreef 118, 3001 Heverlee, geboren te Aalst op 29/07/1971

David Vande.Cauter, Pleinstraat 45, 3001 Heverlee, geboren te Elsene op 20/9/1980

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921. De Buitengewone Algemene vergadering van 28 augustus 2013 keurt de statuten als volgt goed

TITEL L  Benaming, zetel, doel, duur

ART 1.

De vereniging draagt als naam: Circuit X vzw.

ART 2.

De zetel van de vereniging wordt vastgelegd te p.a. Het Theaterfestival, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel in het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. De zetel mag naar elk ander adres in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest overgebracht worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

ART 3,

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de doorstroom en de verspreiding van minder bekend kwaliteitsvol podiumwerk naar speelplekken in binnen- en buitenland. Zij biedt daartoe verschilllende stimulansen aan, "

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen, voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel, en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

ART 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Circuit X

JUS j

12 SEP 2013

Griffie

gtaatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch . Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

AáDD 2.2

TITEL II.  Leden

ART 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De vereniging telt werkende leden en toegetreden [eden. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

ART 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Om lid te worden moet men blijk geven van actieve interesse ineen van de gebieden omschreven in de doelstellingen.

ART 7.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door schriftelijk via brief of e-mail zijn ontslag te geven. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen worden uitgesproken. Reden tot uitsluiting zijn gedragingen die de belangen van de vereniging of die van haar leden in het gedrang brengen of om het even welke andere reden die zij ernstig genoeg acht om tot de uitsluiting over te gaan.

De uitsluiting wordt aan het lid per aangetekend schrijven binnen de acht dagen betekend door twee leden van de raad van bestuur.

ART 8.

De algemene vergadering beslist over de jaarlijkse bijdrage die aan de toegetreden leden zal worden gevraagd, en bepaalt de maximale ledenbijdrage.

TITEL I I I. -- Algemene vergadering

ART 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegènwoordigen. "

Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen en dit via een geschreven (brief of e-mail) volmacht. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

ART 10.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd inde gevallen die voorzien zijn in artikel 4, 1 °-8° van de Wet. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

ART 11.

§ 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en het

jaarverslag, het beleidsplan en de begroting van het volgend jaar,

§ 2. De raad van bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

ART 12.

§ 1. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter, of één bestuurder of één vijfde van de leden.

Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of email.en tenminste acht dagen vóér de vergadering.

s M0D2.2

§ 2. De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door één vijfde van de leden.

ART 13.

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

ART 14.

Tot wijziging van de statuten of ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien dit in de oproeping voor de vergadering is vermeld.

ART 15.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge De notulen van de algemene vergadering worden gebundeld en bijeengehouden op de zetel van de vereniging, Zij warden getekend door de voorzitter of door één andere bestuurder. Leden, alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage van de notulen te vragen.

TiTEL IV.  Raad van bestuur

ART 16.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste twee leden waarbij er in ieder geval steeds minder bestuurders dan leden dienen te zijn. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De algemene vergadering kan niet-leden als bestuurder benoemen indien het belang van de vereniging dit wettigt. De helft van de leden van de raad van bestuur moet bestaan uit leden uit de algemene vergadering.

ART 17.

§ 1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

§ 2. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden, of aan niet-leden. De raad van bestuur kan ook bevoegdheden overdragen aan werknemers van de vzw, steeds voor de duur van de arbeidovereenkomst die hen aan de vzw verbindt, en volgens voorwaarden te bepalen in een huishoudelijk reglement.

§ 3. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder.

§ 4, De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. ART 18.

§ 1 De raad van bestuur 'West uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergadering voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

" § 2. De raad vergadert slechts geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich daar een andere bestuurder baten \sertegenvsooegen, snees rtitiemand mag moer dan é& volmacht dragen en deze moet schriftelijk bevestigd zijn.

§ 3. Van elke vergadering warden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of één andere bestuurder. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of één andere bestuurder.

TITEL V.  Dagelijks bestuur

ART 19.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meerdere bestuurders of aan derden volgens de bepalingén in het huishoudelijk reglement.

TITEL VI.  Boekjaar

ART 20,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor, laat ze controleren door een beedigde accountant en legt ze daarna ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII.  Ontbinding, vereffening

ART 21.

In geval van ontbinding worden twee vereffenaars aangesteld door de algemene vergadering en bij gebrek daaraan door de rechtbank. Het batig saldo zal worden besteed aan een instelling of vereniging met gelijkwaardig, belangeloos doel.

ART 22,

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de gebruiKen inzake verenigingen zonder winstoogmerk van overeenkomstige toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Brussel, op 28 augustus 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergeled op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel,

Getekend

Oprichter 1 : Joris Janssens, bestuurder

Oprichter 2 : Els De Bodt, bestuurder

Oprichter 3: David Vande Cauter, bestuurder

"

Luik B - Vervolg

PV van de buitengewone algemene vergadering van 28 augustus 2013

Benoeming van de raad van bestuur van Circuit X vzw.

De raad van bestuur zal bestaan uit

Baert, Helga, Timmerhoutkaai 7, 1000 Brussel, geboren te Merksem op 6 december 1980,

rijksregistemr, 801206-29033

De Bodt, Els, Hoveniersdreef 118, 3001 Heverlee, geboren te Aalst op 29 juli 1971

rijksregisternr. 710729-26022

Hillaert, Wouter, Karel Geertsstraat 31, 2140 Borgerhout, geboren te Gent op 18 januari 1978

rijksregisternr, 780118-00731

Janssens, Joris, Edouard Beneslaan 153, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Leuven op 3 juli 1974

rijksregisternr. 740703-11342

Vande Cauter, David, Pieinstraat 45, 3001 Heverlee, geboren te Elsene op 20 september 1980

rijksregisternr. 800920-33532

Vanvoorden, Bart, Vaartstraat 50, 1845 Niel, geboren te Wilrijk op 5 februari 1982

rijksregisternr. 820205-33983

Van Bockstal, Tina, Jozef Wielemansstraat 28, 1652 Alsemberg, geboren te Gent op 4 maart 1962

rijksregisternr. 620304-08452

Laveyne, Livy, Bevrijdingslaan 213, 9000 Gent, geboren te Izegem op 23 juli 1978

rlj ksregistern r. 780723-16853

Benoeming van een voorzitter

De raad van bestuur van Circuit X vzw duidt een voorzitter aan

Voorzitter

Vanvoorden, Bart, Vaartstraat 50, 1845 Niel, geboren te Wilrijk op 5 februari 1982

rijksregistemr. 820205-33983

Getekend

David Vande Cauter,

Bestuurder

Voor-e behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CIRCUIT X

Adresse
SAINCTELETTESQUARE 20 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale