CITY MINE(D)

Association sans but lucratif


Dénomination : CITY MINE(D)
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.702.974

Publication

30/12/2011
ÿþ MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming

(voirtlt) : City Mine(d)

Flechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : zaterdagplein 13, 1000 Brussel

Ondernerrtingsnr : 461.702.974

Voorwerp akte : Statutenwijziging City Mine(d) vzw

De algemene vergadering van City Mine(d) vzw heeft op 21 november 2011 beslist om de statuten van de. vereniging als volgt te wijzigen:

Art 2. de vestiging Barcelona wordt verwijderd,

Art 8. "van ten minste 3 bestuurders" wordt verwijderd,

"door een eenvoudig schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur" wordt "door een eenvoudig

schrijven aan de raad van bestuur"_

" Art 9. vervalt

Art 10 §1. vervalt

Art 10 §2. wordt 9 §1. en "Leden van het dagelijks bestuur kunnen deelnemen aan de stemming." wordt

toegevoegd.

Art 10 §3. wordt 9 §2.

Art 11 §1. wordt 10 §1.

Art 11 §2. wordt verwijderd

Art 11 §3. wordt 10 §2.

Art 12 wordt Art 11. "De vereniging telt minimum 4 leden" wordt verwijderd, en wordt toegevoegd: "De

vereniging bestaat uit werken leden en toegetreden leden. Werkende leden hebben het recht beroep aan te' "

tekenen tegen vereffening en ontbinding en om alle documenten en rekeningen te raadplegen. Toegetreden

leden hebben niet deze rechten."

Art 13. wordt Art 12.

Art 14 §1. wordt Art 13 §1.

Art 14 §2. wordt Art 13 §2.

Art 14 §3. wordt Art 13 §3.

Art 15'. wordt Art 14.

Art 16. wordt Art 15.

Art 17. wordt Art 16.

Art 18. wordt Art 17.

Art 19. wordt Art 18.

De huidige statuten zijn:

TITEL I - Naam, zetel, doel

Art 1. De vereniging draagt de naam City Mine(d), vereniging zonder winstoogmerk

Art 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel' op Zaterdagplein 13 te 1000 Brussel, en heeft een vestiging in Londen (UK) Highstone Mansions 42, 84. Camden Road, NW1 90Y.

Art 3. De vereniging stelt zich tot doel het verwezenlijken van een stadsbeweging en het initiëren, realiseren

" en ondersteunen van stedelijke projecten, het organiseren van netwerken die dit mogelijk maken, en het stimuleren van kritische reflectie over de stad. De vereniging kan alle activiteiten uitvoeren ol laten uitvoeren om. dit doel te verwezenlijken.

Op de laatste oiz van Luik 8 verinelcen . Recto . Naam era noedanirhed van de instiornernerende notaris, hetzij van de persolo)nlen bevoegd de vereniging a; stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

gRURRe;+1

Lg- DEC 2011

Griffie

IlIl II Il lI II EII Il II

" 11197451

Bijsagen bij het Beigisc-b-Staatsblad---30/ 2/2011-Annexes-du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II - Leden

Art 5. Als lid kan tot de vereniging toetreden: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard.

Art 6. Het lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgelegd zonder evenwel een maximum van ¬ 25 per jaar te overschrijden.

Art 7. Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

TITEL Ill - Raad van bestuur

Art 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Zij worden voor onbepaalde duur benoemd uit en door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Elke bestuurder kan ontslag nemen uit de raad van bestuur door een eenvoudig schrijven aan de raad van bestuur.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art 9. §1 De beslissingen worden genomen door de aanwezige bestuurders bij gewone meerderheid van stemmen. Leden van het dagelijks bestuur kunnen deelnemen aan de stemming. Bij staking van stemming wordt een voorstel verworpen.

§2 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door een bestuurder en bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Art 10 §1 De raad van bestdur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk voor de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2 De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Dit dagelijks bestuur kan bestaan uit bestuurders of uit derden, al dan niet lid van de vereniging. De leden van het dagelijks bestuur kunnen alleen optreden. Zij worden benoemd door de raad van bestuur voor een periode van 3 jaar en zijn te allen tijde afzetbaar. Zij kunnen vrijwillig ontslag nemen uit het dagelijks bestuur door een eenvoudig schrijven aan de raad van bestuur. De bevoegdheden van het dagelijks bestuur worden bepaald door de raad van bestuur en opgenomen in een huishoudelijk reglement. De leden van het dagelijks bestuur kunnen binnen hun mandaat de vereniging geldig vertegenwoordigen.

TITEL IV - Algemene Vergadering

Art 11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorziter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan slechts 1 ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slecht over 1 stem, De vereniging bestaat uit werken leden en toegetreden leden. Werkende leden hebben het recht beroep aan te tekenen tegen vereffening en ontbinding en om alle documenten en rekeningen te raadplegen. Toegetreden leden hebben niet deze rechten.

Art 12. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van de statuten,het benoemen en afzetten van de bestuurders, het goedkeuren van de begroting en de rekeningen, de kwijting aan de bestuurders, hel vrijwillig ontbinden van de vereniging, de benoeming en afzetting van commissarissen, het uitstluiten van een lid, het omzetten van de vereniging in een venootschap met sociaal oogmerk en alle gevallen die door de statuten worden voorzien.

Art 13. §1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet minstens tweemaal per jaar worden bijeengeroepen: vàôr 30 april voor het goedkeuren van de rekeningen van het vorig boekjaar en vôôr 30 november voor het goedkeuren van de begroting van het volgende boekjaar.

§2 Op vraag van ten minste één vijfde van de reden wordt de buitengewone algemene vergadering samengeroepen. Zij heeft plaats binnen de 30 dagen na de aanvraag. De agenda vermeldt de punten die door de verzoekers worden ingediend.

§3 Alle leden worden, minimum 8 dagen vààr de vergadering , bij gewone post of per email uitgenodigd op de algemene vergadering.

Art 14. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door een bestuurder en bijgehouden worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Leden hebben het recht om inzage of afschrift van de notulen te vragen.

MOD 2.0

Luik B - Vervoip

TITEL V  Begrotingen, rekeningen

Art 15. Het boekjaar loopt,van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor.

TITEL VI  Ontbinding, vereffening

Art 16. De algemene vergadering kan de vereniging slechts geldig ontbinden op de wijze bepaald door de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Art 17. In geval van ontbinding worden de activa , na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde stedelijk project wil verdedigen.

Art 18. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003 van toepassing.

Aldus opgemaakt in 4 exemplaren te Brussel op 21 November 2011

De algemene vergadering heeft op 21 november 2011 akte genomen van de wijzigingen van raad van" bestuur, dagelijks bestuur en leden bestand.

Nemen ontslag uit de raad van bestuur:

Czischke Darinka, bediende , Hopstraat 71, 1000 Brussel

Darras Katrien, bediende, Lousbergkaai 147, 9000 Gent

Patteeuw Veronique, editor, Gentsesteenweg 1, 1080 Brussel

Simic Ljiljana, bediende, Hippodroomlaan 147a, 1050 Brussel

Velez Claudia, bediende, Elsensesteenweg 208, 1050 Brussel

Nemen ontslag uit het dagelijks bestuur:

Tom Deforce, bediende, C/Pujades 179 ent 2a, 08005 Barcelona, Spanje

Ludo Moyersoen, Veeartsenstraat 22, 1070 Anderlecht

nemen ontslag als lid

Simic Ljiljana, bediende, Hippodroomlaan 147a, 1050 Brussel Velez Claudia, bediende, Elsensesteenweg 208, 1050 Brussel Patteeuw Veronique, editor, Gentsesteenweg 1, 1080 Brussel Verhaeren Bart, Vossenplein 51/13, 1000 Brussel

Vanaf heden zijn de werkende leden van de vereniging:

De Lestré Thibaut, bediende, Achille Detiennestraat 47, 1030 Schaarbeek

Rossaert Christiaan, Architect, Emile Verhaerenlaan 120, 1030 Schaarbeek

Serroen Frederik, bediende, Montenegrostraat 63, 1190 Vorst

en is er 1 toegetreden lid:

Darras Katrien, bediende, Lousbergkaai 147, 9000 Gent

Vanaf heden bestaat de raad van bestuur uit:

De Lestré Thibaut, bediende, Achille Detiennestraat 47, 1030 Schaarbeek

Rossaert Christiaan, Architect, Emile Verhaerenlaan 120, 1030 Schaarbeek

Serroen Frederik, bediende, Montenegrostraat 63, 1190 Vorst

Vanaf heden bestaat het dagelijks bestuur uit:

Segers Jim, Highstone Mansions flat 42, 84 Camden Road Londen NW1 9DY, Verenigd Koninkrijk

Van Bruystegem Sofie, Lissabonstraat 10, 1060 Sint-Gillis

Op de'laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden ie vertegenwoordigen

Verso . Naam an handtekening -

Coordonnées
CITY MINE(D)

Adresse
ZATERDAGPLEIN 13 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale