CITY3

Association sans but lucratif


Dénomination : CITY3
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.956.285

Publication

14/06/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11 -

be a B st u HhI





igt5 JUN 21i1à

BRU8Se.

Griffie

Ondememingsnr : . 0 5 P.,g5

Benaming

(voluit) : City3

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Taminesstraat 14 -1060 Brussel

Onderwerp akte :

OPRICHTINGSVERGADERING "CITY3" VZW- 20 MEI 2013

OPRICHTING

De ondergetekenden:

1° Vergara Sanhueza, Cristian, wonende Nieuwstraat 106 B5, 1730 Asse

2° De Vriese, Jorg, wonende Taminestraat 14, 1060 Brussel

3° Vemieir, Joris, wonende Diksmuidelaan 30b bus 20 1000 Brussel

zijn overeengekomen op 20 mei 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "City3" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Titel I. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 De benaming van de vereniging luidt "City3", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2De zetel van de vereniging is gevestigd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te 1060 Brussel, Taminestraat 14 in het gerechtelijk arrondissement Brussel. Deze zetel kan ten alle tijden overgebracht worden op een ander adres door een meerderheidsbeslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 3De vereniging heeft tot doei actief deel te nemen aan het debat omtrent de vormgeving en de inrichting van de fysieke leefomgeving, en een bijdrage te leveren aan het bouwen van een leefbare stedelijke ruimte. Via het organiseren van activiteiten en interventies  ontwerpatellers, workshops, artistieke projecten, interventies en installaties in de publieke ruimte, lezingen, studiedagen, debatten, campagnes, festiviteiten (deze opsomming is niet exhaustief of limitatief)  ijvert de vereniging voor het tot stand brengen van duurzame ruimtelijke kwaliteit.

Zij is bevoegd om In ondergeschikte orde handelsdaden te steilen voorzover deze in overeenstemming zijn, met het doel omschreven In het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of

verkrijgen, beheren, en/of uitbaten en/of laten uitbaten, en/of ter beschikking stellen en er alle; eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afstuiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij mag alle verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij haar doel en meer bepaald haar medewerking verlenen of deelnemen aan ledere activiteit die in de lijn ligt van haar doelstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van iK i3 vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden,

Art. 4Het maatschappelijk vermogen wordt gevormd door bijdragen van de leden, schenkingen onder levereden of bij testament, toelagen, opbrengsten van activiteiten en de verkoop van publicaties en andere voorwerpen, voor zover de wet dat toelaat.

Art. 5De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Titel Il. Lidmaatschap

Art. 6De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De vereniging telt werkende en niet-werkende

leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten de rechten en plichten die hen door de statuten of het huishoudelijk

reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Ais [id kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de Raad van

Bestuur als zodanig wordt toegelaten.

Veie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur, per brief of

per e-mail.

De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

De Raad van Bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging

toelaten.

Art. 7Het lidmaatschap eindigt door overlijden, ontslag, niet betalen van de bijdrage binnen de drie maanden na het einde van het vorig maatschappelijk jaar, door uitslui-'ting, of door verlies van lidmaatschap.

Art. 8Het maatschappelijk jaar valt samen met het burgerlijk jaar. Het eerste maatschappelijk jaar begint op 20 mei 2013 en eindigt op 31 december 2013.

Art. 9De bijdragen van de werkende leden en de niet werkende leden worden bepaald door de Algemene Vergadering. De rechten van de leden worden ge-'schorst zolang de bijdragen niet vereffend zijn. De maximale bijdrage is 2.500E.

Art.1 0Elk lid kan te allen tijde, mits hij er twee maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Art.11 Een uittredend lid heeft geen rechten op het maatschappelijk vermogen noch de betaalde bijdragen. Evenmin kunnen zij een opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels of in-+ventaris eisen.

Titel III. Algemene vergadering

Art.12De Algemene Vergadering is samengesteld uit de werkende leden en de niet werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921.

ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art.13De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de Raad van

Bestuur in de loop van het eerste trimester van het maatschappelijk jaar,

pen buitengewone Algemene Vergadering kan ook samengeroepen worden als 1/5 van de werkende leden en niet werkende leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur. In dat verzoek vermelden zij de te behandelen punten en hun voorstel hieromtrent, waarbij de Raad van Bestuur agendapunten kan toevoegen,

RU deze aanvraag kan worden geëist dat deze Buitengewone Algemene Verga-'dering binnen de vijf weken plaatsvindt. Ook de Raad van Bestuur kan een Buitengewone Algemene Vergadering samenroepen.

Art.14De uitnodigingen van de Algemene Vergaderingen gebeuren per brief of per e-mail aan al de werkende leden ere aangesloten niet werkende leden en dit ten laatste 15 dagen voor de Aigemene Vergadering. De uitnodiging maakt melding van de agenda, plaats, dag en uur. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en vermeld in de uitnodigingen.

pik voorstel ondertekend door minstens 1/5 van de leden wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Art.15De beslissingen van de Algemene Vergadering worden binnen de maand bekendgemaakt aan de leden en de niet leden.

Art.16Voor de navolgende zaken wordt een beraadslaging van de Algemene Vergadering vereist :

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en het afzetten van de bestuurders

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

- het ontbinden van de vereniging

- het uitsluiten van leden

- het verfenen van kwijting aan de bestuurders

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art.l7Behoudens voor de uitzonderingen bepaald in de wet op de VZW's van 27 juni 1921 voorziene gevallen is de Algemene Vergadering in algemene regel geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige leden of vertegenwoordigers van leden weze. Nochtans, wanneer een beslissing getroffen wordt waarbij minder dan de helft van de stemgerechtigden aanwezig is, kan de Raad van Bestuur de beslissing opschorten en een nieuwe Ahgemene Vergadering samenroepen. De tweede vergadering beslist definitief over de verdaagde agenda, welke ook het aantal aanwezigen is.

Nochtans kan over een wijziging van de statuten slechts worden beslist wanneer

- de aard van de wijzigingen uitdrukkelijk vernield is In de oproeping

- de beslissing wordt genomen met meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde leden

Over een wijziging van het doei of de doeleinden waarvoor de verenging is opgericht of over de ontbinding van de vereniging kan slechts beslist worden wanneer

- de aard van de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld is in de oproeping

-ten minste twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn

- de beslissing wordt genomen met meerderheid der aanwezige of stemgerechtigde leden.

Indien de vereiste twee derden der leden niet bij een eerste vergadering aanwezig is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beslissen, met hoger vermelde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De nieuwe vergadering mag niet worden gehouden binnen de 15 dagen na de eerste en niet in de maanden juli en augustus.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemgerechtigde of vertegenwoordigde leden,

Art.18 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de Raad van Bestuur afwezig is.

Art.19 De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de Raad van Bestuur ondertekend.

De besluiten van de Algemene Vergadering of Buitengewone Algemene Vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Titel IV. Raad van Bestuur

Art.20 De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering.

Het ambt van bestuurder is onbezoldigd. Onkosten kunnen vergoed warden na voorlegging van bewijsstukken.

De bestuurders worden benoemd voor 2 jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Hun mandaat is hernieuwbaar.

iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de Algemene Vergadering ontslagen worden.

take bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. Hun taken en bevoegdheden worden omschreven in het huiskoude-'tijk reglement, dat wordt opgesteld door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOP Z2

De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de Algemene Vergaderingen.

Art. 21 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij Is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten

` uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen

met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 22 De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder,

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, Is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en kan eveneens te allen tijde door de Raad van Bestuur ontslagen worden.

Art. 23 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan personen toelaten om de vergadering of een deel ervan bij te wonen, evenwel zonder stemrecht.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur ondertekend.

Titel V. Begrotingen, rekeningen, toezicht

Art. 24 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden elk jaar op de verplichte Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Titel VI. Ontbinding, vereffening

Art.25ln geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal een Statutaire Alge-'mene Vergadering twee of meer vereffenaars aanstellen en hun opdracht bepalen.

In elk geval van ontbinding zal het vermogen van de vereniging overgemaakt worden aan een vereniging met een doel dat zo nauw mogelijk aansluit bij haar doelstellingen.

Art.26Een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid, zal deze statuten aanvullen.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te 1000 Brussel, Vaartstraat 45, op 20 mei 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetei van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Getekend:

Oprichter 1: Vergara Sanhueza, Cristian, Nieuwstraat 106 B5, 1730 Asse

Oprichter 2: De Vriese, Jorg, Taminestraat 14,1060 Brussel

Oprichter 3: Vermeir, Joris, Diksmuidelaan 30b bus 20,1000 Brussel

PROCES-VERBAAL VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN CITY3 OP 20 MEI 2013

1 °Tijdens naar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld ais bestuurder.

1. Vermeir, Joris, Diksmuidelaan 30b bus 201000 Brussel, geboren te Temse op 9 augustus 1972

2. De Vriese, Jorg, Taminestraat 14, 1060 Brussel, geboren te Genk op 3 september 1975 te Genk

2°De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor 2 jaar, en moeten voor het verstrijken van hun mandaat het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervuilen tot in hun vervanging is voorzien.

3°De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

PROCES-VERBAAL VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN CITY3 OP 20 MEI 2013

1° De raad van bestuur heeft op haar vergadering van 20 mei 2013 overeenkomstig de statuten beslist dat de taakverdeling binnen de raad van bestuur als volgt zal worden uitgeoefend:

" voorzitter: Vermeir, Joris, wonende Diksmuidelaan 30b bus 20 1000 Brussel, geboren te Temse op 9 augustus 1972

" secretaris: De Vriese, Jorg, wonende Taminestraat 14, 1060 Brussel, geboren te Genk op 3 september 1975

2° De raad van bestuur benoemt als gedelegeerd bestuurder van de vereniging: De Vriese, Jorg, wonende Taminestraat 14, 1060 Brussel, geboren te Genk op 3 september 1975

3° De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zulten de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten Is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/06/2015
ÿþMOD 2.2

H " = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

D i 1111,11111121,1*1111111

r, /!;'" "" 1',, r' i

" 1t~w:t..iir~VGF~f&alae~wykqZzo .," .

1 ~ ,J.la Ztüà

1ssstrtrtr, tY~ ji''-Y'-[ 4 ~~{q~ ~`]~i'ai rei

ter ~~`i~t'i~, Y~~/il [ 6A~. ~~[VYt +716n1 ]1~w l~ti~f

Ondernemingsnr : 534.956.285

Benaming

(voluit) : City3

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Taminesstraat 14, 1060 Brussel

Onderwerp akte :

PROCES-VERBAAL VAN DE ALGEMENE VERGADERING OP 20 MEI 2015

1° Joris Vermeir bracht, zoals aangekondigd tijdens de algemene vergadering van 20 februari 2015, del Raad van Bestuur ter kennis per 20 mei 2015 uit vzw City3 te treden. De Algemene Vergadering van vzw City3 bestaat voortaan dus uit Jorg De Vriese, Cristian Vergara en Lars Fischer.

2° Het mandaat van de bestuurders die werden aangesteld bij de oprichting van vzw City3 op 20 mei 2013, verstrijkt. Overeenkomstig de statuten stelt de algemene vergadering de volgende personen aan als nieuwe bestuurders:

1. De Vriese, Jorg, Taminestraat 14, 1060 Brussel, geboren te Genk op 3 september 1975;

2. Fischer, Lars, Sint-Mariastraat 9132, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, geboren te Duisburg op 8 april 1971;

' I

3° De nieuwe bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor 2 jaar, en moeten voor het: verstrijken van hun mandaat het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien.

4° De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Brussel, 20 mei 2015

Vergara Sanhueza, Cristian

Fischer, Lars

De Vriese, Jorg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CITY3

Adresse
TAMINESSTRAAT 14 1060 BRUSSEL

Code postal : 1060
Localité : SAINT-GILLES
Commune : SAINT-GILLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale