COLSON & VAN VAERENBERGH

BV CVBA


Dénomination : COLSON & VAN VAERENBERGH
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 500.606.310

Publication

25/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 24.05.2014, NGL 19.09.2014 14593-0507-012
19/11/2012
ÿþRechtsvorm : BV OW CVBA

Zetel : WATERLOOSE STEENWEG 479, 1050 BRUSSEL

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - AANSTELLING BESTUURDER

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marc Van Nuffel te Antwerpen op 31 oktober 2012, neergelegd voor registratie, dat werd opgericht:

1. Rechtsvorm  naam  zetel - duur

De Burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de naam COLSON & VAN VAERENBERGH, met zetel te 1050 Brussel (Elsene), Waterloose Steenweg 479, opgericht voor onbepaalde termijn.

2. Identiteit van de oprichters  niet volstorte bedragen

1/ De heer COLSON Bram, architect, geboren te Gent op 6 augustus 1975, wonende te 1020 Brussel, François Lesninostraat 32  Bus b006, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, en tekende in op zestig (60) aandelen Klasse A en betaalde hierop drieduizend achthonderd Euro (3.800,00 EUR);

2/ De heer VAN VAERENBERGH Steve Jean-Louis, binnenhuisarchitect, geboren te Elsene op 23 december 1982, wonende te 1050 Elsene, Waterloose Steenweg 501, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd en tekende in op achtendertig (38) aandelen Klasse B en betaalde hierop tweeduizend vijf honderd Euro (2.500,00 EUR);

3/Mevrouw AERTS Sofie Malvina Michael, geboren te Dendermonde op 2 maart 1981, wonende te 1020 Brussel, François Lesninostraat 32  Bus b006, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd en tekende in op één (1) aandeel Klasse C en betaalde hierop honderd negentig Euro (190,00 EUR),

4/ Mevrouw COX Melinda Josepha Valentine Petra, geboren te Elsene op 25 april 1982, wonende te 1050 Brussel, Sans Soucistraat 135  Bus 001e, ongehuwd en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd en tekende in op één (1) aandeel Klasse C en betaalde hierop honderd negentig Euro (190,00 EUR).

SAMEN: honderd (100) aandelen wat de totaliteit uitmaakt van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen en zesduizend zeshonderd tachtig Euro (6.680,00 EUR) of ongeveer één/derde (1/3e) van het af te betalen kapitaal,

3. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is onbeperkt en is deels vast en deels veranderlijk.

Het aanvangskapitaal bij oprichting bedraagt negentienduizend Euro (19.000,00 EUR) en wordt

vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die ieder

één/honderdste (1/100ste) van het aanvangskapitaal vertegenwoordigen, waarvan zestig (60) aandelen Klasse

A, achtendertig (38) aandelen Klasse B en twee (2) aandelen Klasse C.

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd twintig Euro

(18.620,00 EUR) vertegenwoordigd door zestig (60) aandelen Klasse A en achtendertig (38) aandelen Klasse

B, en kan enkel worden verhoogd of verminderd door een besluit van de algemene vergadering van vennoten genomen volgens de regels gesteld voor een statutenwijziging.

Het kapitaal is samengesteld door inbreng in geld. De gelden werden gedeponeerd bij FORTIS BANK op rekeningnummer 001-6836244-51.

4. Boekjaar

Het boekjaar loopt samen met het kalenderjaar.

Het eerste boekjaar loopt tot 31 december 2013.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Word 11.1

i:~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

I n na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

111

" iaiasai3*

O NOV. Z012

BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : COLSON & VAN VAERENBERGH

(verkort) :

p 5c o 6o C 3-4n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

5, Reserves  winst  vereffening

Bestemming van de winst en reserve

De algemene vergadering beslist op voorste! van de bestuurder-zaakvoerder, hetzij de raad van bestuur zo die er is, over de bestemming van de winst, met inachtneming van de wettelijke voorschriften met betrekking tot het aanleggen van de wettelijke reserve. De bestuurder-zaakvoerder, hetzij de raad van bestuur zo die er is, bepaalt het tijdstip en de wijze van betaling van de dividenden.

Wanneer de algemene vergadering besluit tot uitkering van winsten aan de aandeelhouders, dient aan de aandeelhouders van de aandelen Klasse A samen steeds negenenveertig en halve percent (49,5%) van de uitgekeerde winst toe te komen, aan de aandeelhouders van de aandelen Klasse B samen steeds negenenveertig en halve percent (49,5%) van de uitgekeerde winst toe te komen en aan de aandeelhouders van Klasse C samen steeds één (1) percent van de uitgekeerde winst toe te komen.

Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening za! optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Vereffening

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de bestuurder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

De vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn/hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t, de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

6. Bestuur

Met eenparigheid van stemmen wordt als bestuurder benoemd, de heer COLSON Bram, voornoemd, die,

hier aanwezig, deze aanstelling aanvaardt.

De opdracht is bezoldigd is.

De vennootschap wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de bestuurder-zaakvoerder

die individueel handelend de vennootschap kan verbinden.

7. Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Clhet verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

fhet verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel,

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard, Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen, Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

ln de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar bestuurder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

8. Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op vierentwintig mei om 18.00 uur.

Er zijn geen voorwaarden voor de toelating tot de vergadering en voor de uitoefening van het stemrecht.

9. Volmacht

De comparanten verklaren bij deze volmacht te verlenen aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een naamloze vennootschap "COMPTAFID BENELUX", ondernemingsnummer 0422.099.062, met zetel te 1080 Brussel, Edmond Machtenslaan 180, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, en die elk afzonderlijk kunnen handelen, om inschrijving te bekomen van de vennootschap bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, een Ondememingsloket aan te duiden en de hierboven genomen besluiten ter kennis te brengen van wie het behoort, onder meer van de belastingdiensten, het Belgisch Staatsblad en andere overheidsinstellingen.

Voor ontledend uittreksel:

Samen neergelegd: uitgifte;

Notaris Marc Van Nuffel

Voor-

betiouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COLSON & VAN VAERENBERGH

Adresse
WATERLOOSE STEENWEG 479 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale