COMITE ANGLICAANS GODSDIENST ONDERWIJS, AFGEKORT : ANGLICAANS GODSDIENST ONDERWIJS

Association sans but lucratif


Dénomination : COMITE ANGLICAANS GODSDIENST ONDERWIJS, AFGEKORT : ANGLICAANS GODSDIENST ONDERWIJS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.655.718

Publication

28/09/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 9 SEP 2012

tg IJSSEL

Griffie

be

B st;

I llI II I II I I IllI Ill III

*12161986*

Ondememingsnr : 843.655.718

Benaming

(voluit) : Comité Anglicaans Godsdienst Onderwijs

(verkort) : Anglicaans Godsdienst Onderwijs

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kapitein Crespelstraat 29, 1050 Elsene, België

Onderwerp akte ; Wijziging raad van bestuur (stichtend lid afstand gedaan van positie)

Tekst

De vergadering heeft op 19 juni 2012 het volgende lid unaniem benoemd tot lid van raad van bestuur:

MCDONALD, James Damien, bestuurslid, Leeuwerikenstraat 57/0608, 3001 Heverlee, Nr Rijksregister: 660611 695 15, Salford, Verenigd Koninkrijjk

De vergadering heeft op 19 juni het ontslag van stichtend lid unaniem aanvaard:

-YIEND, Paul, stichtend lid,

Elsene, 17 september 2012

INNES, Robert Voorzitter

Voor de vereniging

Comité Anglicaans Godsdienstonderwijs VZW

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/02/2012
ÿþMoa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

hehoude

aan het

Belgisct

Staatsbla

-Btflag-ent tij- i`iët Bagiyclí Stuatslslâ0-=27>02"/ZQ12 - Annexes dil Monitëür belgë

1.4 FEB 2012

BRUSSEL

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Comité Anglicaans Godsdienst Onderwijs

(verkort) : Anglicaans Godsdienst Onderwijs

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kapitein Crespelstraat 29, 1050 Elsene (Brussel)

Onderwerp akte :

1 CONCEPT

Comité Anglicaans Godsdienstonderwijs vzw

Kapitein Crespelstraat 29

1050 Brussel

Ondememingsnummer:

STATUTEN

De ondergetekenden:

De heer INNES Robert, Av. Princesse Paola 15, 1410 Waterloo;

De heer WAGSTAFF Andrew Robert, Gretystraat 39, 2018 Antwerpen;

De heer YIEND Paul Martin, 11 Rue Basse des Canes, 5300 Andenne;

Mevrouw TURNER (SMITH) Thelma Ann, Grotesteenweg 47/42, 2600 Antwerpen-13erchem;

De heer SAYERS David, Koningin Astridlaan 139/0008, 1950 Kraainem;

De heer ROBBINS Simon Rowland John, Sint Jobsesteenweg 178, 1180 Ukkel

Zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, gewijzigd door de wet van 22

december 2003, als volgt hebben vastgesteld:

TITEL L Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt ais naam: "Comité Anglicaans Godsdienstonderwijs".

Art. 2, De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1050 Brussel, Kapitein Crespelstraat 29, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, als uitvoeringsorgaan van het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België, het Anglicaans godsdienstonderwijs praktisch te organiseren zoals de eigen regels en tradities van de Anglicaanse Kerk dit vragen, en conform de regels die daarop in de Vlaamse Gemeenschap van België van' toepassing zijn, Voor het nemen van beleidsbeslissingen betreffende het Anglicaans godsdienstonderwijs blijft het Centraal Comité bevoegd.

1 111

*iaoasiio*

§ 1. De raad van bestuur van de vereniging treedt daarom op:

A) als enige instantie die voor de Anglicaanse Kerk in Vlaanderen bevoegd is om te oordelen over het engagement van de (kandidaat-) godsdienstleerkracht (en van de inspecteur-adviseur) binnen zijn geloofsgemeenschap en de geschiktheid van de (kandidaat-) godsdienstleerkracht om Anglicaans godsdienstonderwijs te geven, evenals over de authenticiteit van het door deze leerkrachten te geven

Anglicaans godsdienstonderwijs.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tot de taken van deze instantie behoren daarom het intern selecteren, rekruteren, mandateren en eventueel het beslissen over het intrekken van het vertrouwen dat leidt tot het afzetten van de leerkrachten die het eigen levensbeschouwelijke vak onderwijzen.

Deze bevoegdheden zijn gebaseerd op een delegatie van bevoegdheid door het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België. Het bewijs van deze delegatie is in bijlage bij deze statuten gevoegd.

B) als 'bevoegde instantie' conform de Vlaamse decreten rechtspositie (27 maart 1991, B.S. 25 mei 1991).

Tot de taken van de bevoegde instantie behoren het doen van voordrachten voorafgaande aan iedere tijdelijke aanstelling, de tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD) en de vaste benoeming van Anglicaanse godsdienstleerkrachten door een concrete school in Vlaanderen, evenals het eventueel intrekken van die voordracht waarmee een eind wordt gesteld aan de opdracht van een Anglicaanse godsdienstleerkracht. De bevoegde instantie geeft zijn instemming voorafgaande aan elke mutatie/nieuwe affectatie van Anglicaanse godsdienstleerkrachten.

De bevoegde instantie kan het voorstel doen voor of instemming geven met tuchtstraffen voor Anglicaanse godsdienstleerkrachten. Ook kan de bevoegde instantie instemmen met het ontslag van een Anglicaanse godsdienstleerkracht op initiatief van de inrichtende macht van een concrete school.

Deze bevoegdheden werden eveneens verkregen door delegatie van bevoegdheid door het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België. Het bewijs van deze delegatie is in bijlage bij deze statuten gevoegd.

C) als belangenbehartiger van de Anglicaanse Kerk in alle zaken die direct of indirect betrekking hebben op het Anglicaans godsdienstonderwijs in Vlaanderen.

§ 2. De raad van bestuur van de vereniging treedt eveneens op als 'erkende iinstantie' conform het decreet betreffende de inspectie en de begeleiding van de levensbeschouwelijke vakken (1 december 1993, B.S. 21 december 1993). De erkende instantie bepaalt de werking van en het toezicht op de inspectie en de begeleiding van het Anglicaans godsdienstonderwijs. Onder werking wordt conform dit decreet verstaan;

- het voorstellen van de ambtsgebieden van de leden van de inspectie en begeleiding, genoemd in artikel 10 van het decreet van 1 december 1993;

- het bepalen van het onderwijsniveau en de onderwijsvorm waarop de leden van de inspectie en

begeleiding hun inspectie- en begeleidingsopdrachten uitvoeren [...];

- het bepalen van de wijze waarop de inspectie- en begeleidingsopdrachten worden uitgevoerd;

- het bepalen van de beroepsbekwaamheid en van de pedagogische bekwaamheid van de betrokken leden

van de inspectie en begeleiding;

- het organiseren van bijscholing voor de leden van de inspectie en begeleiding;

- het opstellen van leerplannen.

Ook deze bevoegdheden zijn gebaseerd op een delegatie van bevoegdheid door het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België, Het bewijs van deze delegatie is in bijlage bij deze statuten gevoegd.

§ 3. Voor aile voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden verbonden aan de in de paragrafen 1 en 2 opgesomde opdrachten, geeft de raad van bestuur mandaat aan de inspecteur-adviseur Anglicaanse godsdienst. Hij (zij) voert de beslissingen van de raad van bestuur uit. Hij (zij) verricht zijn (haar) werkzaamheden in een daartoe bestemd kantoor met de benaming "Anglicaanse Onderwijsdienst".

§ 4. Voor al de opdrachten genoemd in de paragrafen 1 en 2 mag de vereniging eigen financiën beheren, met inbegrip van het krediet dat aan het Comité Anglicaans Godsdienstonderwijs voor het Nederlandstalig onderwijs als erkende instantie wordt toegekend door de Vlaamse Regering voor de organisatie en de werking van de inspectie en de begeleiding van de Anglicaanse godsdienst conform het decreet van 1 december 1993 betreffende de inspectie en de begeleiding van de levensbeschouwelijke vakken.

De vereniging mag, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst ervan uitsluitend besteed wordt aan haar doel,

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden volgens de voorwaarden voorzien door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL 11.  Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Art. 6 § 1. De leden van de inspectie-begeleiding zijn geen lid van de vereniging en kunnen evenmin lid zijn van de raad van bestuur. Zij kunnen wel deelnemen aan de vergaderingen van de vereniging.

Art. 7, De aanvaarding van nieuwe leden geschiedt door de algemene vergadering, op voorstel van het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Art. 8. Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn schriftelijk ontslag bij de raad van bestuur. Behoudens het verlies van lidmaatschap van rechtswege, kan een lid ook door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen, of op voorstel van het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België worden uitgesloten, Het lidmaatschap van hen die ambtshalve lid zijn van de vereniging, eindigt op het moment dat er een einde komt aan het ambt dat hen ambtshalve lid maakte van de vereniging.

Art. 9. De leden zijn tot geen financiële bijdragen verplicht.

Art. 10. Uitgetreden en uitgesloten leden hebben, evenals de rechtsopvolgers van gewezen leden, geen enkel recht op het vermogen van de vereniging.

Art. 11. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III.  Algemene vergadering

Art. 12. De algemene vergadering bestaat uit de leden van de vereniging. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 13. De algemene vergadering is alleen bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de goedkeuring van rekeningen en begrotingen;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van leden.

Art. 14 § 1. Elk jaar wordt in de loop van het eerste semester een gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen op verzoek van de raad van bestuur, of wanneer één vijfde van de leden er om verzoekt.

Art. 15. Oproepingen tot de algemene vergadering dienen schriftelijk of per e-mail te gebeuren, en minste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden ondertekend door de voorzitter, door twee bestuurders of door één vijfde van de leden. Aile leden moeten opgeroepen worden, De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. Indien noodzakelijk voor een beter begrip van bepaalde agendapunten worden bijlagen toegevoegd.

Art. 16. in gewone gevallen beslist de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigende leden is. Besluiten i.v.m. statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden, mits voldaan is aan de wettelijke voorwaarden.

Elk aanwezig lid beschikt over één stem.

Art. 17, Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door twee bestuurders en in een register bewaard. Uittreksels daarvan worden geldig voor eensluitend ondertekend door twee bestuurders.

TITEL IV.  Bestuur, raad van bestuur

Art. 18 § 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie

bestuurders door de algemene vergadering benoemd en te allen tijde door deze afzetbaar.

Voor de eerste maal bestaat de raad van bestuur uit de ondergetekende oprichters.

§ 2. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Art. 19 § 1. De bestuurders worden verkozen voor een duur van vijf jaar.

§ 2. Wanneer door overlijden, ontslag, afzetting, enz. het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats verkozen wordt deze functie verder uit.

Art. 20. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een bijzondere algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders, overeenkomstig artikel 6. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Art. 21 § 1. De leden van de raad van bestuur kunnen onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aanwijzen.

§ 2. De raad vergadert op bijeenroeping door twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat de agenda.

§ 3. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de secretaris.

Art. 22. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Art. 23 § 1. De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

§ 2, Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 3. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 24. Behoudens uitdrukkelijke algemene of bijzondere lastgeving, wordt de vereniging t.o.v. derden steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De bestuurders hoeven hun bevoegdheid niet te bewijzen, doch blijven aansprakelijk t.a.v. de vereniging.

TITEL V. Rekening, begroting

Art. 25. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering. De jaarrekening wordt na goedkeuring neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

TITEL VI  Ontbinding, vereffening

Art. 26. Behoudens de gevallen van rechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 27. In geval van ontbinding, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door het Centraal Comité van de Anglicaanse Kerk in België.

Art. 28. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1927 (zoals gewijzigd) van toepassing.

Elsene, 31 januari 2012

De heer INNES Robert stichtend lid

De heer WAGSTAFF Andrew Robert, stichtend lid;

De heerYlEND Paul Martin, stichtend lid

Mevrouw TURNER (SMITH) stichtend lid De heer SAYERS David, stichtend lid

De heer ROBB1NS Simon Rowland Solin, stichtend titi

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

PROCES VERBAAL van de Algemene Vergadering

Comité Anglicaans Godsdienstonderwijs Vereniging zonder Winstoogmerk

Kapitein Crespelstraat 29, 1050 Elsene (Brussel)

Ondememingsnummer:

PROCES-VERBAAL VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN Comité Anglicaans Gosdienstonderwijs

VZW

op 31 januari 2012

1Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder.

Naam Adres Nationaliteit Geboorte datum Geboorte plaats Belgisch ID nummer

Robert INNES Avenue Princesse Paola 15, B-1410 Waterloo, België Brits 11-Oct-59

Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk 59.10.11-501.90

Andrew Robert WAGSTAFF Gretrystraat 39, B-2018 Antwerpen, België Brits 14-Oct-56

Belper, Verenigd Koninkrijk 56.10.14-473.62

Thelma Ann TURNER nee SMiTH Grotesteenweg 47/42, 8-2600 Antwerpen-Berchem, België Brits 09-Feb-48 Grimsby, Verenigd Koninkrijk 48.02.09-450.11

David SAYERSKoningin Astridlaan 13910008, B-1950 Kraainem, België Brits 21-Jan-44

Blackpool, Verenigd Koninkrijk 44.0121-18123

Simon Rowland John ROBBINS Sint Jobsesteenweg 178, B-1180 Brussel-Ukkel, België Brits

24-Apr-44 Heston, Middlesex, Verenigd Koninkrijk 44.04.24-451.72

2De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor 5 jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 2017.

3De bestuurders evenais de dagelijkse bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de

statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald en als volgt gespecificeerd:

Robert 1NNES Voorzitter

David SAYERSSchatbewaarder

Simon ROBBINS Secretaris

Elsene, 31 januari 2012

1NNES, Robert Voorzitter

31 januari 2012

Voor de vereniging

Comité Anglicaans Godsdienstonderwijs VZW

"

, Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMITE ANGLICAANS GODSDIENST ONDERWIJS, AFGE…

Adresse
KAPITEIN CRESPELSTRAAT 29 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale