COMITE DES REPAS SCOLAIRES DE LA VILLE DE BRUXELLES

Association sans but lucratif


Dénomination : COMITE DES REPAS SCOLAIRES DE LA VILLE DE BRUXELLES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.699.744

Publication

05/06/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V( behi

aai

Bel, Staa

iiiï1111!1?11111111*

~Meet

Griffi 2 4 MEI 2012

Ond ernemingsnr : 041 4.699.744

Benaming

(voluit) : Comite der Maaltijden voor Scholen en Gemeentediensten van

de stad Brussel

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Anspachiaan, 6 (adminstratief centrum) - 1000 Brussel

Onderwerp akte : Aanpassing goedgekeurd door de algemene vergadering van 21 april 2008

Tekst

TITEL 1 - Benaming, maatschappelijke zetel

Artikel 1:

De naam van de vereniging is "Comité der schoolmaaltijden van de stad brussel":

Artikel 2;

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1000 Brussel, Anspachlaan 6 (administratief centrum), in het

gerechterlijk arrondissement Brussel.

TITEL 2 - Doel - duur

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel:

1. De promotie van een goede voedingshygiëne bij kinderen in de scholen op het grondgebied van de stad Brussel waar de stad rechtstreeks Of onrechtstreeks instaat voor de verdeling van de middagmalen.

2. De ontwikkeling van een opleiding over duurzame en verantwoorde consumptie, Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan worden ontbonden overeenkomstig de bepalingen die beschreven zijn in de nieuwe wet op de vzw's,

TITEL 3 - Leden

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit geassocieerde leden.

Het minimumaantal geassocieerde leden mag niet kleiner zijn dan drie.

Artikel 6: worden automatisch beschouwd al geassoscieerde leden:

a) de burgemeester van de stad Brussel en 5 schepenen waaronder het collegegeld dat bevoegd is voor openbaar onderwijs;

b) minimum 6 en maximum 9 leden van de gemeenteraad van de stad Brussel, aangeduid door de stad. Leden die door hun lidmaatschap van een politieke partij of door het gedrag van een meer van haar leden

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

! Mon 2.2

overduidelijk en op de meest uiteenlopende manieren tonen dat ze de democratische regels en principes afwijzen; alsook de rechten en vrijheden die gegarandeerd worden door de Conventie ter vrijwaring van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden van 4 november 1950, goedgekeurd in de wet van 13 mei 1995 en de aanvullende protocollen van die conventie voor zover ze in België van kracht zijn, komen niet in aanmerking om lid te worden of te blijven;

c) 2 vertegenwoordigers van het vrij onderwijs, aangesteld door de vertegenwoordigende autoriteiten en goedgekeurd door het college;

d) de gemeenteraad mag vertegenwoordigers van verschillende groepen aanstellen die geen mandaat in de gemeenteraad hebben, met een minimum van 3 en een macimum van 6,

Artikel 7:

Elk lid mag zich uit de vereniging terugtrekken door middel van een gewone schriftelijke kennisgeving bij de raad van bestuur.

Wie de hoedanigheid verliest die hem tot lid van een vereniging heeft gemaakt, met uitzondering van afwijkingen die na een speciale beraadslaging door de raas van bestuur bij tweederdemeerderheid zijn goedgekeurd, wordt beschouwd als ontslagnemend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge De aansluiting van een geassocieerd lid om ernstige redenen of voor een opzettelijke inbreuk op deze statuten of de beginselen van eer, waardigheid en welvoeglijkheld kan alleen worden belsist door de (gewone of buitengewone) algemene vergadering bij tweederdemeerderheid van een aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Het geassocieerd lid dat zelf ontslag neemt, van rechtswege wordt ontslagen of wordt uitgesloten van deelname aan de vereniging kan geen rechten laten gelden op de activa van de vereniging.

Hji of zij kan geen overzichten, rekeningen en verantwoordingen, beslagleggingen of inventarissen vragen of opeisen. Hetzelfde geldt voor de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid.

Artikel 8:

De leden zijn niet verplicht tot terugbetaling van enige bijdrage.

De vereniging houdt de overeenkomstig artikelen 10 en 26 novies, §1 van de wet van 27 juni 1921, een register van aangeslotene bij.

Dat register wordt bijgehouden onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur en bevat onder meer de volgende vermeldingen:

1. Naam, voornaam, woonplaats en geboortedatum van de leden;

2. Rechtsvorm van de vereniging;

3. Adres van de maatschappelijke zetel;

4. De beslissingen en de data's van toetredingen, ontslag of uitsluiting van de leden met vermelding van de naam en de functie van de personn die ermee belast is, alsook de handtekening van deze laatste en de redenen voor het vertrek (ontslag, vermoedelijk ontslagnemend, afzetting, uitsluiting, overlijden, enz);

5. Het inschrijvingsnummer van de vereniging bij de griffie van de rechtbank.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, ontslag of de uitlsuiting van geassocieerde leden worden ingeschrven in het ken nisgevingsregister van de raad van bestuur uiterlijk acht dagen nadat de raad van bestuurd in kennis werd gesteld van de wijziging(en).

Alle leden kunnen op de maatschappelijke zetel van de vereniging het ledenregister en alle verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur, alsook alle boekhoudkundige documenten van de vereniging raadplegien op een eenvoudig verzoek, schriftelijk en gemotiveerd, gericht aan de voorzitter van de vereniging.

TITEL 4 - De algemene vergadering

Artikel 9:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle geassocieerde leden.

MCM 2.2

Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, door een van de ondervoorzitters of in

voorkomend geval door en bestuurder.

Artikel 10:

De algemene vergadering belichaamd de soevereine macht van de vereniging, bepaalt het algemene beleid

" en beschikt over de bevoegheid die haar uitdrukkelijk worden toegekend door de wet of door deze statuten.

Die bevoegdheden omvatten onder meer:

- De aanpassing van de maatschappelijke statuten;

- De benoeming en afzetting van de bestuurders;

- ln voorkomend geval de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun

vergoeding als ze die krijgen;

- De aan de bestuurders te verlenen onlasting;

- De goedkeuring van de budgetten en rekeningen;

- De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

- De uitsluiting van de leden;

- De omvorming van de leden tot een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 11:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Jaarlijks moet er minsten één algemene verdagering worden gehouden, in de loop van het eerste halfjaar.

De vereniging kan ten alle tijde eenb buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen bij beslissing van de raad van bestuur. De algemene vergadering moet ook worden bijeengeroepen als minsten één vijfde van de geassocieerde leden erom verzoekt.

Alle vergaderingen gaan door op de dag, het uur en plaats die in de uitnodiging zijn vermeld.

Alles geassosiceerde leden moeten een uitnodiging ontvangen.

Artikel 12:

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, die daartoe minsten 15 dagen vooraf een brief stuurt naar alle leden zoals bedoeld in artikel 15 van de statuten, ondertekend door een bestuurder namens de raad van bestuur en door de voorzitter van de raad van bestuur.

De uitnodiging moet melding maken sprake uin artikel 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 kan de algmene vergadering geldig beraadslagen over punten die niet in de agenda staan.

Artikel 13:

Elk geassocieerd lid heeft het recht de vergadering bij te wonene of zich te laten vertegenwoordigen door een ander lid. De raad van bestuur bepaald de vorm van de volmacht.

Artikel 14:

Alle geassocieerde leden hebben stemrecht op de algemene vergadering; iedereen beschikt over één stem,

behalve bij gelijkheid van stemmen: in dat geval is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

Artikel 15:

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve als de wet of deze statuten een andere regeling voorschrijven.

Artikel 16;

De besluiten van de vergadering worden genoteerd in een speciaal register en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die erom verzoeken. Dat register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar het kan warden geraadpleegd daar aile effectieve leden.

De uittreksels uit het register worden ondertekend door de voorzitter, door 2 bestuurders of door iedere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

andere persoon die daartoe door de raad van bestuur is gemachtigd.

Derden mogen het register niet inkijken. Ze mogen alleen uitreksels opvragen, maar ze moeten de gegrondheid van hun vraag staven.

Artikel 17:

De algemene vergadering kan alleen geldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging op de wijziging van de statuten conform de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Elke aanpassing van de statuten of beslissing betreffende de ontbinding moeten worden neergelegd op de griffie van de handelsrechtbank en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad conform artikel 26 novies en modaliteiten zoals beschreven in het Koninklijk besluit van 26 juni 2003.

TITEL 5 - De raad van bestuur

1) De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Alle leden van die raad worden benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaald het aantal beschikbare mandaten. Drie leden van het college zijn van rechtswege bestuurder. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de burgemeester van de stad Brussel, met een mandaat van maximum zes jaar. Hij is evenwel herverkiesbaar.

2) De bestuurders gaan geen enkele persoelijke verbintenis aan uit de hoofde van de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijk blijft beperkt tot de uitvoering van het mandaar dat ze hebben gekregen en tot de fouten van bestuurder of een zetel in de raad van bestuur verwalt door het verlies van de hoedanigheid van geassoscieerd lid of door het wegvallen van de reden voor de aanstelling in die functie.

3)De raad van bestuur mag onder zijn leden een ondervoorzitter, een secretaris, een schatewaarder en andere functies benoemen die verband houden met realsistatie van het doel van de vereniging.

Artikel 19:

De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter, die daartoe een gewoon bericht verstuurt, uiterlijk 10 werkdagen vô6r de datum van de vergadering, met vermelding van de plaats waar de vergadering is gepland.,

De vergadering wordt geleid door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter af in voorkomend geval door een bestuurder, gekozen door zijn collega's.

De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen als het belang van de vereniging dat rechtvaardigd of op vraag van vijf bestuurders.

Artikel 20:

De raad van bestuur heeft uitgebreid bevoegdheden om het doel van de verening te realiseren.

Alles wat niet door de wet of de statuten is voorbehouden aan de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij heeft meer bepaald de bevoegdheid op eigen gezag te beslissen over alle transacties die verband houden met het doel van de vereniging.

Hij kan onder meer alle betalingen doen en innen en er kwijting van vragen of geven; alle stortingen doen of ontvangen; alle mogelijken roerende en onroerende goederen aankopen of huren; subsidies aanvaarden; schenkingen en legaten aanvaarden en ontvangen, overeenkomsten, aanbestedingen en aannemingen goedkeuren en afsluiten; een geding aanspannen of beroep aantekenen bij alle mogelijke gerechterlijke instanties en aile vonissen uitvoeren; bemiddelen en compromissen sluiten.

Artikel 21:

De akten met betrekking tot de benoeming en de afzetting van de persoon die bevoegd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen, worden neergeled en gepubliceerd conform artikel 26 novies van de wet en volgens de modaliteiten zoals beschreven in het koninklijk besluit van 26 juni 2003.

Artikel 22:

De raad van bestuur kan, binnen de hem toebedeelde bevoegdheden, zijn macht overdragen aan een of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOE) 72

meerdere leden en/of aan een meer of meer mederwerkers van de vereniging. De raad van bestuur mag meer bepaald het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een derde.

De rechtsvorderingen, als eiser of als verweerder, kunnen voor rekening van de vereniging worden ingesteld door de voorzitter of een lid van de raad van bestuur.

Behoudens andersiuitende verklaring, geakteerd in het verlsag van een vergadering van de raad van bestuur, is de voorzitter van de raad van bestuurd gemachtigd om geldig de akten te ondertekenen die rechtmatig door de raad van bestuur zijn goedgekeurd,

Artikel 23:

Elke bestuurder beschikt over een stem in de raad van bestuur.

Elke bestuurder kan zich voor een bepaalde vergadering laten vetegenwoordigen door een andere bestuurder. Een bestuurder kan niet meer dan één volmacht uitoefenen.

De stem van de voorzitter van de vergadering is doorslaggevend.

Behalve in noodgevallen worden de uitnodigingen opgesteld 10 werkdangen véér de geplande datum van de vergadering. Ze moeten de agenda bevatten.

De besluiten van de raad van bestuur zijn alleen geldig als ze zijn goedgekeurd door de meerderheid van de uitgebrachte stemmen, aanwezigheid of vertegenwoordigd was op de eerste vergadring. Onthoudingen worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van die meerderheden.

Als de raad niet het vereiste quorum haait om te beraadslagen of een beslissing te nemen, wordt hij uiterlijk 10 dagen later een tweede keer samengeroepen en mag dan geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, over de punten die voor de tweede keer op de agenda zijn gezet. Op de uitnodiging voor deze vergadering moet deze bepaling expleciet worden vermeld.

Artikel 24:

De akten die de vereniging binden, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, die zich terzake niet hoeven te verantwoorden ten opzichte van derden, of door de personen die daartoe gemachtigd zijn door de raad van bestuur.

De besluiten van de raad van bestuur worden genoteerd in de verslagen en mogen ondertekend worden door de bestuurders die aan die beraadslaging hebben deelgenomen.

De bestuurders mogen niet deelnemen aan beraadslagingen over kwesties waarin ze een persoonlijk belang hebben; hun onthouding wordt vermeld in de verslagen.

Zolang de algemene vergadering niet is overgegaan tot de hernieuwing van de raad van bestuur bij het verstrijken van het mandaar van de bestuurders, blijven deze laatsten hun taak uitvoeren in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering.

Hun mandaat verstrijkt alleen door overlijden, ontslag of herroeping. In dat geval zijn de bestuurder of zijn rechthebbenden verplicht de goederen van vzw die nog in hun bezit zouden zijn, in te leveren binnen één maand vanaf de datum van ontheffing uit de functie.

Ontslag wordt gegeven door verzending van een aangetekende brief naar de raad van bestuurd. Die stuurt een ontvangsbericht naar de auteur en vervult binnen de maande de bekend makingsformulieren zoals opgelegd door de wet van 27 juni 1921 en het overeenkomstige koninklijke besluit van 26 juni 2003.

Artikel 25:

Als een mandaat ter beschikking wordt gesteld, mag de algemene vergadering tijdelijk een bestuurder aanstellen. Hij neemt in geval het mandaat waar van de bestuurder die hij vervangt.

Uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

TITEL 6 - Huishoudelijk reglement

Artikel 26:

e

MO[) 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur mag de algemene vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen. Dat reglement kan door een algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde geassocieerde leden worden aangepast.

TITEL 7 - Diverse bepalingen

Artikel 27:

Het maatschappelijke boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 28:

De rekening van het voorbije boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar worden jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 29:

Onverminderd artikel 17, §5 van de wet kan de algemene vergadering een commissaris aanstellen, al dan niet lid van de vereniging, die belast wordt met de controle van de rekeningen van de vereniging en de presentatie van een jaarverslag.

De algemene vergadering bepaald ook de duur van zijn mandaat.

Artikel 30:

Bij ontbinding van de vereniging duidt de algemen vergadering de vereffenaar(s) aan, legt hun bevoegdheden vast en bepaalt de bestemming van de nettoactiva van het maatschappelijk vermogen,.

Artikel 31:

In aile gevallen van vrijwillige of opgelegde ontbinding,wanneer of om welke reden dan ook, worden de nettoactiva van de vereniging toegewezen aan een goed doel.

Artikel 32:

Alles beslissingen met betrekking tot de ontbinding, de vereffenigsvoorwaarden, de aanstelling van de vereffenaar(s) en de ontheffing uit hun functie, de afsluiting van de vereffening, alsook tot de toewijzing van de nettoactiva, zijn neergeld bij de griffie en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad zoals bepaald in de artikelen 23 en 26 novies van de wet op de vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 33:

Alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien in deze statuten, valt onder de wet van 27juni 1921 op de vereniging zonder winstoogmerk,

Freddy THIELEMANS Voorzitter

s

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

05/06/2012
ÿþMan 7a

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor behouc

aan h

Bolgis Staatsli

Comite der Maaltijden voor Scholen en Gemeentediensten van de stad Brussel

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte

beeindigingen

BARNST1JN Michel - Rue Mont Saint Alban, 67-1020 BRUXELLES

BOUKANTAR Mohamed - Rue R. Vander Weyden 37 - 1000 BRUXELLES

COURTMANSGodefroid - Rue de l'Escaut, 69 -1000 BRUXELLES

DE COOPMANMartïne - Rue Dr. E. Lambotte 221 -1030 SCHAERBEEK

DE CREEJean-Baptiste - Rue Emile Wauters 118 -1020 BRUXELLES

DE KEULENEEREric - Avenue des Phalènes 28 -1000 BRUXELLES

DE LILLE Bruno - Rue du Cirque 26 -1000 BRUXELLES

LIETARD Yves - Rue du Sansonnet 19 1020 BRUXELLES

RENARD Gustave - Rue de Termonde, 58 -1083 BRUXELLES SYMOENS Luc - Ottergemstraat 103 - 9570 LIERDE

.... . benoemingen

HARICHE FAOUZIA - Rue Masui 86, 1000 Bruxelles - 28/04/1966 Bordj bou arreridj (Algérie) AMAND JEAN MARIE - Av. Van Erehengem 25, 1020 Bruxelles - 17/07/1947 BORDEAUX (France) MICHEL JACQUES - Rue de la Marjolaine 16, 1120 Bruxelles -THIELEMANS FREDDY - Rue aux Fleurs 39, 1000 Bruxelles -MAYEUR YVAN - Rue Stevin 59, 1000 Bruxelles -

OURIAGHLI MOHAMED - Rue J. Baptiste Depaire 157, 1020 Bruxelles -

LIETARD YVES - Rue du Sansonnet 19, 1020 Bruxelles - CEUX CHRISTIAN - Av Des Croix de Guerre 270/11, 1120 Bruxelles - DE HERTOGH JEAN - Rue de Wand 140/b2 , 1020 Bruxelles LALIEUX KARINE - Rue Drootbeek 14716, 1020 Bruxelles-

MAMPAKA BERTIN - Rue de Beyseghem 254, 1020 Bruxelles - 6/04/1957 KINSHASA (Congo)

NIMEGEERS ALAIN - Av de la Sarriette 52, 1020 Bruxelles - 22/09/1957 WATERMAEL-BOITSFORT

NOEL CHANTAL - Rue Stevens Delannoy 14, 1020 Bruxelles - 28/06/1953 BUKAVU (Congo)

ROMDHANI MAHFOUD -Bd du Régent 241b7,1000 Bruxelles- 1511111946 Sidi Amor Bouhadjla (Tunisie) VAN DER LINDEN CHRISTIAN-Cité Modèle 50071f -1020 BRUXELLES - 15/01/1954 UCCLE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordkjen

Verso : Naam en handtekening.

1111e111101,1111111

"

Ondernemingsar Benaming

(voluit)

041 4.699.744

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vereniging zonder winstoogmerk

Anspachlaan, 6 (adminstratief centrum) - 1000 Brussel

beeindigingen, benoemingen -Aalgemene vergadering van 21 april 2008

16/04/1949 BRUXELLES 11/09/1944 BRUXELLES 24/01/1960 ETTERBEEK 22/11/1967 HASSELT 10/08/1956 QUIEVRAIN 27/07/1953 BRUXELLES 10/0411938 VILVOORDE 4/0511964 ANDERLECHT

05/06/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte MOD 2.2

1R11111j11011III

Rét

Moi bi

N° d'entreprise : 0414.699.744

Dénomination

(en entier) : Comité des Repas Scolaires et Communaux de la Ville de

Bruxelles

(en abrégé) :

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Boulevard Anspach, 6 à 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Modifications des statuts approuvées par l'Assemblée Générale du 21 avril 2008

TITRE ler - Dénomination, siège social

Article ler:

L'association a pour dénomination « Comité des Repas scolaires de la Ville de Bruxelles» Article 2 :

Son siège social est établi à 1000 Bruxelles, Boulevard Anspach, 6 (Centre Administratif), dans l'arrondissement judiciaire de Bruxelles ;

TITRE 2 - But - Durée

Article 3 :

L'association a pour objet :

1.La promotion à la bonne éducation alimentaire à destination des enfants des écoles situées sur le territoire de la ville de Bruxelles et dont la Ville assume la distribution des repas du midi directement ou indirectement.

2.Développement à l'apprentissage d'une consommation durable et responsable Article 4

La durée de l'association est illimitée, mais celle-ci peut être dissoute conformément aux dispositions prévues par la nouvelle loi sur les ASBL

TITRE 3  Membres

Article 5

L'association et constituée de membres associés.

Le nombre minimum des membres associés ne peut être inférieur à trois.

Article 6 : sont membres associés d'office

a)Le Bourgmestre de la Ville de Bruxelles et 5 échevins parmi lesquels le membre du Collège qui a

l'instruction Publique dans ses attributions ;

b)Au minimum 6 et au maximum 9 membres du conseil communal de la Ville de Bruxelles désignés par

Mentionner sur la dernière page du Volet B:

Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOq 2.2

celui-ci. Ne peuvent être ni rester membres, les membres qui, soit par leur appartenance à une formation politique, soit par le comportement d'un ou de plusieurs de leurs membres, montrent de manière manifeste et à travers plusieurs indices concordants qu'ils n'acceptent pas les principes et les règles de la démocratie et qu'ils ne reconnaissent pas les droits et libertés garantis par la Convention de sauvegarde des droits de l'homme et des libertés fondamentales du 4 novembre 1950 approuvée par la loi du 13 mai 1995 ainsi que par les protocoles additionnels à cette convention en vigueur en Belgique

c) 2 représentants de l'enseignement libre désignés par les autorités représentantes concernées et avec l'approbation du Collège ;

d) le conseil communal peut désigner des représentants de différents groupes n'ayant pas de mandat au conseil communal dont le nombre est fixé à 3 minimum et à 6 maximum,

Article 7

Tout membre est libre de se retirer de l'association par simple notification écrite au conseil d'administration,

Est réputé démissionnaire, celui qui perd la qualité par laquelle il est devenu membre de l'association sauf dérogation adoptée par délibération spéciale à la majorité des 213 par le conseil d'administration.

L'exclusion d'un membre associé pour faute(s) grave(s), ou pour infraction délibérée aux présents statuts, aux lois de l'honneur, de la probité et de la bienséance ne peut être prononcée que par l'assemblée générale (ordinaire ou extraordinaire) à la majorité des 2/3 des voix présentes ou représentées.

Le membre associé qui cesse par démission volontaire ou d'office ou exclusion de faire partie de l'association est sans droit sur l'avoir de l'association.

Il ne peut réclamer ou requérir, ni relevé, ni reddition des comptes, ni apposition de scellés, ni inventaires. Il en est de même pour les héritiers ou ayant droit de l'associé décédé.

Article 8

Les associés ne sont astreints au paiement d'aucune cotisation.

L'association tient un registre des membres associés conformément aux articles 10 et 26novies, §1er de la loi du 27 juin 1921.

Ledit registre est tenu sous la responsabilité du conseil d'administration, reprenant notamment les mentions suivantes ;

1.Nom, prénom, domicile et date de naissance des membres ;

2.1a forme juridique de l'association ;

3.l'adresse du siège social ;

4.1es décisions et dates d'admission, de démission ou d'exclusion des membres avec nom et fonction de la

personne qui effectue cette formalité ainsi que la signature de cette dernière et le motif de la sortie

(démission, présumé démissionnaire, révocation, exclusion, décès, etc.,..)

5.1e numéro d'inscription de l'association au greffe du Tribunal.

Toutes décisions d'admission, de démission ou d'exclusion de membres associés sont inscrites au registre de la diligence du conseil d'administration endéans les huit jours de la connaissance que le conseil a eue de la ou des modifications intervenues.

Tous les membres peuvent consulter au siège social de l'association le registre des membres, ainsi que tous les procès-verbaux et décisions de l'assemblée générale, du conseil d'administration, de même que tous les documents comptables de l'association, sur simple demande écrite et motivée adressée au Président de l'association.

TITRE 4  L'assemblée générale

Article 9 :

L'assemblée générale est composée de tous les membres associés.

Elle est présidée par le président du conseil d'administration ou un des vice-présidents ou, à leur défaut par

I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2,2

un administrateur.

Article 10

L'assemblée générale est le pouvoir souverain de l'association, Elle détermine la politique générale de l'association. Elle possède les pouvoirs qui lui sont expressément reconnu par la loi ou les présents statuts.

Sont notamment réservés à sa compétence ::

-les modifications aux statuts sociaux ;

-la nomination et la révocation des administrateurs ;

-le cas échéant la nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération dans le

cas où elle leur est attribuée ;

-la décharge à octroyer aux administrateurs

-l'approbation des budgets et des comptes ;

-la dissolution volontaire de l'association ;

-les exclusions de membres;

-la transformation de l'association en société à finalité sociale.

Article 11

Il doit être tenu au moins une assemblée générale chaque année, dans le courant du premier semestre de l'année. L'association peut être réunie en assemblée générale extraordinaire à tout moment par décision du conseil d'administration. Elle doit être réunie lorsqu'un cinquième des membres associés au moins en fait la demande.

Chaque réunion se tiendra aux jour, heure et lieu mentionnés dans la convocation. Tous les membres associés doivent y être convoqués.

Article 12

L'assemblée générale est convoquée par le conseil d'administration par courrier adressé à chaque membre visé à l'article 15 des statuts au moins 15 jours avant l'assemblée, et signée par un administrateur au nom du conseil d'administration ainsi que par le président du conseil d'administration.

L'ordre du jour est mentionné dans la convocation, Toute proposition signée par 1/5 des membres associés doit être portée à l'ordre du jour,

Sauf dans les cas prévus aux articles 8,12 et 20 de la loi du 27 juin 1921, l'assemblée peut délibérer valablement sur des points qui ne sont pas mentionnés à l'ordre du jour.

Article 13

Chaque membre associé a le droit d'assister à l'assemblée. Il peut se faire représenter par un autre membre, Le conseil d'administration arrête la forme des procurations.

Article 14

Tous les membres associés ont un droit de vote égal à l'assemblée générale, chacun disposant d'une voix, sauf en cas d'égalité des voix, auquel cas la voix du président du conseil d'administration est prépondérante,

Article 15

Les décisions sont prises à ia majorité simple des voix présentes ou régulièrement représentées, sauf dans le cas où il en est décidé autrement par la loi ou par les présents statuts.

Article 16

Les décisions de l'assemblée sont consignées dans un registre spécial et signées par le président, la secrétaire et les membres qui le demandent. Ce registre est conservé au siège de l'association où tout membre effectif peut te consulter.

Les extraits du registre sont signés par le président ou par deux administrateurs ou par tout autre personne

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

déléguée à cette fin parle conseil d'administration.

Les tiers ne peuvent consulter le registre mais seulement en demander les extraits en justifiant le bien fondé de leur demande,

Article 17

L'assemblée générale ne peut valablement délibérer sur la dissolution de l'association ou la modification des statuts que conformément aux articles 8 et 20 de la loi du 27 juin 1921.

Toute modification aux statuts ou décision relative à la dissolution doit être déposée au Greffe du Tribunal de commerce et publiées aux annexes du Moniteur Belge conformément à l'article 26novies et selon les modalités prévues par l'arrêté royal du 26 juin 2003.

TITRE 5  Le Conseil d'administration

Article 18

1) L'association est administrée par un conseil d'administration, dont l'ensemble des membres sont nommés par l'assemblée générale ; L'assemblée générale fixe le nombre de mandats à pourvoir. Trois membres du Collège sont de droit administrateurs. Le Conseil d'administration est présidé par le Bourgmestre de la Ville de Bruxelles. Leur mandat ne peut dépasser six ans, Ils sont rééligibles.

2) Les administrateurs ne contractent aucune obligation personnelle en raison des engagements de l'association. Leur responsabilité se limite à l'exécution du mandat qu'ils ont reçu et aux fautes qu'ils commettent dans leur gestion, sans aucune solidarité entre eux. La qualité d'administrateur ou une fonction au sein du conseil cesse par la perte de la qualité d'associé ou du motif de la désignation à cette fonction,

3) Le conseil peut désigner, en son sein, un vice-président, un secrétaire, un trésorier et d'autres titulaires de fonctions en rapport avec la réalisation du but de l'association.

Article 19

Le conseil d'administration se réunit sur convocation du président, faite par simple lettre missive envoyée 10 jours ouvrables avant la réunion et se tient au lieu indiqué dans les convocations.

La réunion est présidée par le président, à son défaut, par le vice-président ou, à leur défaut, par un administrateur choisi par ses collègues.

Le président convoque le conseil d'administration quant l'intérêt de l'association le justifie ou à la demande de cinq administrateurs.

Article 20

Le Conseil d'administration a les pouvoirs les plus étendus pour réaliser l'objet de l'association.

Tout ce qui n'est pas réservé par la loi ou par les statuts à l'assemblée générale est de la compétence du conseil d'administration. li a, notamment, le pouvoir de décider de sa seule autorité, toutes les opérations qui rentrent dans l'objet de l'association.

Il peut, notamment, faire et recevoir tous paiements et en exiger ou donner quittance, faire ou recevoir tous dépôts, acquérir, ou prendre à bail tous biens meubles et immeubles, accepter tous subsides, accepter et recevoir tous legs et donations, consentir et conclure tous contrats, marchés et entreprises, se pourvoir tant en demandant qu'en défendant, devant toutes juridictions et exécuter tous jugements, transiger ou compromettre.

Article 21

Les actes relatifs à la nomination et à la cessation des fonctions des personnes habilitées à représenter à l'association sont déposés et publiés conformément à l'article 26novies de la lof et selon les modalités prescrites par l'arrêté royal du 26 juin 2003

'2

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Article 22

Le conseil d'administration peut, dans les compétences qui lui sont réservées, déléguer, ses pouvoirs a un ou plusieurs de ses membres, et/ou un ou plusieurs employés de l'association. Le conseil d'administration peut en particulier, déléguer la gestion journalière de l'association à un tiers.

Les actions en justice, tant comme demandeur que comme défendeur peuvent être menées pour compte de l'association, par le Président ou un membre du Conseil d'administration.

Sauf disposition contraire actée dans le procès-verbal d'une réunion du conseil d'administration, le président du conseil d'administration signe valablement les actes régulièrement décidés par celui-ci.

Article 23

Chaque administrateur dispose d'une voix au conseil d'administration.

Tout administrateur peut, pour une réunion déterminée, se faire représenter par un autre administrateur. Un administrateur ne peut être porteur de plus d'une procuration.

La voix du président de la réunion est prépondérante.

Sauf cas d'urgence, les convocations sont faites 10 jours ouvrables avant la date prévue de la réunion, Elles mentionnent l'ordre du jour.

Les décisions du conseil d'administration ne sont prises valablement que si elles ont obtenu la majorité des suffrages exprimés, présents ou représentés et pour autant que lors de la première réunion, la majorité des administrateurs soit présente ou valablement représentée. Les abstentions ne sont pas portées en compte pour le calcul de ces majorités.

Si le conseil n'est pas en nombre pour délibérer ou décider, il est réuni une seconde fois endéans les 14 jours et peut délibérer valablement quel que soit le nombre des administrateurs présents ou représentés, sur les points inscrits pour la seconde fois à l'ordre du jour. La convocation à cette réunion reproduit la présente disposition.

Article 24

Les actes qui engagent l'association sont signés par le président ou par deux administrateurs qui n'auront pas à justifier de leurs pouvoirs vis-à-vis des tiers, ou par les personnes déléguées à cette fin par le conseil d'administration.

Les décisions du conseil d'administration sont actées dans les procès-verbaux qui peuvent être signés par les administrateurs qui ont pris part à la délibération.

Les administrateurs ne peuvent prendre part aux délibérations sur les questions dans lesquelles ils ont un intérêt personnel ; leur abstention est mentionnée dans les procès-verbaux.

Tant que l'assemblée générale n'a pas procédé au renouvellement du conseil d'administration au terme du mandat des administrateurs, ceux-ci continuent à exercer leur mission en attendant la décision de l'assemblée générale.

Leur mandat n'expire que par décès, démission ou révocation. Dans ce cas, l'administrateur ou ses ayants droit sont tenus de restituer les biens de l'ASBL qui seraient en leur possession dans un délai d'un mois à compter de la date de cessation de fonction.

La démission s'opère par envoi d'une retire recommandée au conseil d'administration. Celui-ci adressera un accusé de réception à l'auteur de la démission et accomplira les formalités de publicité requises par la loi du 27 juin 1921 et son arrêté royal d'exécution du 26 juin 2003 dans le mois.

Article 25

En cas de vacance d'un mandat, un administrateur peut être nommé à titre provisoire par l'assemblée générale. Il achève dans ce cas le mandat de l'administrateur qu'il remplace,

Les administrateurs sortants sont rééligibles.

Volet B - Suite

TITRE 6  règlement d'ordre intérieur Article 26

Ré sdrvë

au

Moniteur

belge

MOD 2.2

Un règlement d'ordre intérieur pourra être présenté parle conseil d'administration à l'assemblée générale. Des modifications à ce règlement pourront être apportées par une assemblée générale statuant à la majorité simple des membres associés présents ou représentés.

TITRE 7- Dispositions diverses

Article 27

L'exercice social commence le ler janvier pour se terminer le 31 décembre.

Article 28

Le compte de l'exercice écoulé et le budget de l'exercice suivant seront annuellement soumis à l'approbation de l'assemblée générale,

Article 29

Sans préjudice de l'article 17, §5 de la loi, l'assemblée générale pourra désigner un commissaire, membre

ou non, chargé de vérifier les comptes de l'association et de lui présenter son rapport annuel,

Elle déterminera la durée de son mandat.

Article 30

En cas de dissolution de l'association, l'assemblée générale désignera le ou les liquidateurs, déterminera leurs pouvoirs et indiquera l'affectation à donner à l'actif net de l'avoir social,

Article 31

Dans tous les cas de dissolution volontaire ou judiciaire, à quelque moment, ou par quelque cause qu'elle se produise, l'actif net de l'association dissoute sera affecté à une fin désintéressée.

Article 32

Toutes décisions relatives à la dissolution, aux conditions de la liquidation, à la nomination et à la cessation des fonctions du ou des liquidateur(s), à la clôture de la liquidation, ainsi qu'à l'affectation de l'actif net, sont déposées au greffe et publiées aux annexes du Moniteur belge comme dit aux articles 23 et 26 novies de la loi sur les associations sans but lucratif.

Article 33

Tout ce qui n'est pas prévu explicitement dans les présents statuts est réglé parla loi du 27 juin 1921 régissant les associations sans but lucratif.

Freddy THIELEMANS Président

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des bers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

05/06/2012
ÿþMOI)?.?

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

24ME12012

'Greffe

RIT I IVI~II~I~IIIII III~I

*12100639*

Rése au Monit beis

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

N° d'entrenrise : 0414.699.744

Dénomination

(en entier) : Comité des Repas Scolaires et Communaux de la Ville de

Bruxelles

(en abrégé) :

Forme juridique : Association sans but lucratif

Siège : Boulevard Anspach, 6 à 1000 Bruxelles

Objet de l'acte : Démissions, nominations - Assemblée Générale du 21 avril 2008 Démissions,

BARNSTIJN Michel - Rue Mont Saint Alban, 67- 1020 BRUXELLES

BOUKANTAR Mohamed - Rue R. Vander Weyden 37 -1000 BRUXELLES

COURTMANS Godefroid - Rue de l'Escaut, 69 -1000 BRUXELLES

DE COOPMAN Martine - Rue Dr. E. Lambotte 221 -1030 SCHAERBEEK

DE CREEJean-Baptiste - Rue Emile Wauters 118 - 1020 BRUXELLES

DE KEULENEER Eric - Avenue des Phalènes 28 -1000 BRUXELLES

DE LILLEBruno- Rue du Cirque 26 -1000 BRUXELLES

LIETARD Yves - Rue du Sansonnet 19 1020 BRUXELLES

RENARD Gustave - Rue de Termonde, 58 -1083 BRUXELLES

SYMOENS Luc- Ottergemstraat 103 - 9570 LIERDE

Nominations

HAR1CHE FAOUZIA - igue Masui 86, 1000 Bruxelles - 28/0411966 Bordj bou arreridj (Algérie) AMAND JEAN MARIE - Av. Van Erehengem 25, 1020 Bruxelles - 17/07/1947 BORDEAUX (France)

MICHEL JACQUES - Rue de la Marjolaine 16, 1120 Bruxelles - 16/04/1949 BRUXELLES

THIELEMANS FREDDY - Rue aux Fleurs 39,1000 Bruxelles 1110911944 BRUXELLES

MAYEUR YVAN - Rue Stevin 59, 1000 Bruxelles - 24/01/1960 ETTERBEEK OURIAGHLJ MOHAMED - Rue J, Baptiste Depaire 157, 1020 Bruxelles -. 22/11/1967 HASSELT

LIETARD YVES - Rue du Sansonnet 19, 1020 Bruxelles - 10/08/1956 QUIEVRAIN

CEUX CHRISTIAN " - Av Des Croix de Guerre 270/11, 1120 Bruxelles - 27/07/1953 BRUXELLES

DE HERTOGH JEAN - Rue de Wand 140/b2 , 1020 Bruxelles - 10/04/1938 VILVOORDE

LALIEUX KARINE - Rue Drootbeek 147/6, 1020 Bruxelles- 4/05/1964 ANDERLECHT

MAMPAKA BERTIN - Rue de Beyseghem 254, 1020 Bruxelles - 6/04/1957 KINSHASA (Congo)

NIMEGEERS ALAIN - Av de la Sarriette 52, 1020 Bruxelles - 22/09/1957 WATERMAEL-BOITSFORT

NOEL CHANTAL - Rue Stevens Delannoy 14, 1020 Bruxelles - 28/06/1953 BUKAVU (Congo)

ROMOHANI MAHFOUD -Bd du Régent 24/b7,1000 Bruxelles- 15/11/1946 Sidi Amor Bouhadjla (Tunisie)

VAN DER LINDEN CHRISTIAN-Cité Modèle 5007/f -1020 BRUXELLES - 15/01/1954 UCCLE

Mentionner sur la dernière page du Volet B: Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard de :2

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
COMITE DES REPAS SCOLAIRES DE LA VILLE DE BR…

Adresse
BOULEVARD ANSPACH 6 1000 BRUXELLES

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale