COMMERCE AND DEVELOPMENT CHAMBER IRAQ BELGIUM EUROPE, AGEKORT : C.D.C.I.B.E

Association sans but lucratif


Dénomination : COMMERCE AND DEVELOPMENT CHAMBER IRAQ BELGIUM EUROPE, AGEKORT : C.D.C.I.B.E
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.887.249

Publication

29/12/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

fllllUlI u ~ in~i~u ifli!~

" 11196474

I DEU

BRUSS

Gene

94) ggl .219

Ondememingsnr : f enere rtag

(voluit) : Commerce and Development Chamber Iraq Belgium Europe

(verkort) : C.D.C.I.B.E

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Wenst

Zetel : Emile Bockstaellaan 289, 1020 Brussel Laken

Onderwerp aMe :

Titel : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1 - naam

Commerce and Development Chamber Iraq Belgium Europe, afgekort: (C.D.C.I.B.E)

Artikel 2 - zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Emile Bockstaellaan 289, 1020, Brussel en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement BRUSSEL. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering indien deze de regels in acht neemt vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3 - doel

Het doel van de vereniging is:

1. De vereniging houdt zich bezig met het bevorderen van een goede verstandhouding en samenwerking in de intellectuele uitwisseling en ontwikkeling van de relaties tussen Irak, Belgie en Europa.

2. De VZW probeert contacten te leggen tussen Belgische en Europese bedrijven en organisaties met Irakese bedrijven en organisaties om ontwikkelingsprojecten te kunnen realiseren om de toestand van de maatschappij te verbeteren ook de humane redenen zijn van belang in onze doelstellingen.

3. De vereniging probeert projecten te bedenken, voor te stellen en in de mate van het mogelijke uit te voeren om de ontwikkeling van de maatschappijen te kunnen realiseren alsook bevorderen op Europees en internationaal niveau.

4. De VZW zal voor onderzoeken zorgen en organiseren om humane doelstellingen te kunnen bereiken en humane toestanden te verbeteren (kinderen en vrouwen zijn ook belangrijk in onze doelstellingen).

5. De vereniging houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten zoals lezingen en het begeleiden van onderzoeken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ABDUL RASOL Ali Hashem KALANDAR Attilla Abbas KALANDAR Mohammed

Peedreef 61 2950 Kapellen

Emile Bockstaellaan 268 /B1 1020 Brussel Emile Bockstaellaan 268 /B1 1020 Brussel

Bijlagen bit het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6. De lezingen als de tentoonstellingen en onderzoeken kunnen in België, in Irak of in Europa gegeven worden.

7. De VZW probeert op permanente locaties haar activiteiten plaats te laten vinden en probeert voor een eigen locatie te zorgen in Irak, België en heel Europa wanneer ze over de nodige middelen beschikt.

8. De vereniging kan attesten of lidkaarten afleveren aan iedereen die deel neemt aan de activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden.

9. De vereniging staat open voor iedereen die met dezelfde doelstelling bezig is. Iedereen kan lid van de vereniging worden na eerst toestemming te hebben gekregen van de raad van bestuur van de vereniging. Het lidmaatschap kan verleend worden aan ieder persoon die zich in België of in het buitenland bevindt als hij aan de voorwaarden van de vereniging voldoet.

10. Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die haar doelen kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voor zover de opbrengst ten goede komt aan het doel waarvoor zij werd opgericht

11. Alle beslissingen moeten door de bestuursleden getekend worden en worden doorgegeven aan de algemene vergadering. De beslissingen moeten bevestigd worden door de meerderheid van de aanwezigen van de algemene vergadering.

12. De vereniging kan een afdeling openen in België, Irak, Europa of andere landen.

13. De VZW kan leidgeld vragen aan de leden.

Artikel 4- duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur maar kan altijd ontbonden worden met toestemming van de algemene vergadering.

Artikel 5 - taak

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die bij de wet uitdrukkelijk voorbehouden zijn voor de algemene vergadering. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslisten over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddeten.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Artikel 6 : voorzitter

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, eventueel in zijn plaats de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 7: notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten overgelegd worden en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 8 huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Artikel 9 - machtiging

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Artikel 10  overdracht van bevoegdheden

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie, noodzakelijk voor de goede werking van de vereniging, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

" op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur,

" door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene bij aangetekend schrijven.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Artikel 11  dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, zo de meerderheid der bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

" op vrijwillige basis door het lid van het dagelijks bestuur zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur,

" door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene bij aangetekend schrijven.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

De akten betreffende ambtsbeëindiging en benoemingen van bestuurders, leden van het dagelijks bestuur en gevolmachtigden moeten getekend worden door de voorzitter en dienen neergelegd te worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging ( bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

TITEL IV: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 -leden

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de vergadering. Steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht.

eveneens op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda worden geplaatst, kunnen niet behandeld worden.

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13 - besluiten

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de dienstdoende voorzitter.

Artikel 14  aanwezigheid en stemming

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en zo 213 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet gehaald dan kan een tweede vergadering worden samen geroepen die dan wel geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Onder de aanwezigen is alleen de voorzitter bevoegd is om de wijzigen van de statuten te bevorderen. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging is 4/5 meerderheid nodig.

Van iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel en binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15  vrijwillige ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Artikel 16 uitsluiten lid

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen.

Artikel 17 - notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en worden opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingekeken. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 18 - boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 20.10 tot 31.12.2011, vanaf 01.01.2012 tot eindjaar

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 19  ontbinding van de vereniging

Behalve in gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding overgaan indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering en er bovendien onder de aanwezigen een 4/5 meerderheid van stemmen tot stand komt. Het voorstel van vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

De bepalingen voor vrijwillige ontbinding zijn dezelfde als voor wijziging van het doel van de vereniging zoals eerder bepaald in de artikels 30 en 31.

MOD 2.2

Voor- Lei 3 - Vervolg

behouden In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank aan het

Belgisch één of meer vereffenaars. Zij ~ vereffening voorwaarden.

tevens hun bevoegdheid alsook de vereffenin voorwaarden.

Staatsblad

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Voor neerlegging en bekendmaking worden dezelfde bepalingen gevolgd als omschreven in de artikels 30 en 31, met uitzondering van neerlegging van de gecoordineerde statuten.

Artikel 20 - Wet

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van Opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 25.10.2011.

Brussel, 25.10.2011

Getekend: Peedreef 61 2950 Kapellen

ABDUL RASOL Ali Hashem Emile Bockstaellaan 268, Bus 1, 1020 Brussel

KALANDAR Attilla KALANNAR Mohammed Emile Bockstaellaan 268, Bus 1, 1020 Brussel

Worden benoemd tot bestuurder

ABDUL RASOL Ali Hashem , de voorzitter , geboren te Karbala op 04.09.1962,

Adres: Peedreef 61 , 2950 Kapellen

KALANDAR Attilla Abbas , de pennenmeester , geboren te Kirkuk op 01.07.1963, Adres: Emile Bockstaellaan 268 I Bus 1 , 1020 Brussel

NOWICKI Phililppe-Edouard , lid van de raad van bestuur , geboren te op 21.11.1974, Adres: 87 rue Antoine MERCIER , 59490 Somain Frankrijk

KALANDAR Mohammed , lid van de raad van bestuur , geboren te Ninova op 06.08.1986, Adres: Emile Bockstaellaan 268 / Bus 1 , 1020 Brussel

MOHAMMED ABID Huda, lid van raad van bestuur, geboren te Karbala, op 08.06.1963, Adres: Peedreef 61 , 2950 Kapellen

AL AZZAWI Hassan , lid van raad van bestuur , geboren te Bagdad op 28.03.1983, Adres : Trompetvogelstraat 74 , 2170 Merksem

ABDUL RASOL Sermed, bestuurder, geboren te Karbala op 04.01.1990,

Adres: Peedreef 61, 2950 Kapellen ,

ALI FOUAD Sahira , bestuurder, geboren te Kirkuk op 07.09.1940 ,

Adres: Emile Bockstaellaan 2681 Bus 1 , 1020 Brussel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/05/2015
ÿþ M0D 2,2

git, in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ul i



it:~ il í_i 1-07: eueilaitcistafige--. _

Ondernemingsnr : 841.887.249 rechtbank van koophandel Brussel

Benaming

(voluit) : Commerce and Development Chamber Iraq Belgium Europe

(verkort) : C.D.C.I.B.E

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Emile Bockstaellaan9! Bus 1, 1020 Brussel

Onderwerp akte :

Onderwerp akte: Onslag, benoeming van bestuurders, wijzing van adres en stauten aanpassen

Algemene vergadering van 30.04.2015.

Ontslagen van bestuurders:

AL AZZAWI Hassan, geboren te bagdad, op 28.03.1983,

Trompetvogetstraat 74, 2170 Merksem

NOWICKI Phililppe-Edouard,geboren op 21.11.1974,

87 rue Antoine MERCIER , 59490 Somain Frankrijk

ALI FOUAD Sahira, geboren te Kirkuk, op 07.09.1940

Emile Bockstaellaan 268 / Bus 1 , 1020 Brussel

Benoeming van bestuurders en Secretaris:

De heer MADHLOUM Hoessein, gebaren te Najaf, op 20.08.1966

MADHLOUM Ali Tennisstraat 9, 2660 Wilrijk, geboren te Antwerpen, op 13.06.1985

Saifuldeen Tareq Mohsin AL-LAMI, Bagdad-Irak, geboren te Bagdad, op 25.03.1972

Wijzingen van zetel adres :

Het oude zeteladres: Emile Bockstaellaan 2891 Bus 1 , 1020 Brussel. Het nieuw zetel adres: Emile Bockstaellaan 2681 Bus 1, 1020 Brussel,

Nieuw filiaal opennen op het adres: Brederodestraat 175, 2018 Antwerpen

Wijzigingen van statueten:

Artikel 1 - naam

Commerce and Development Chamber Iraq Belgium Europe afgekort: C.D.C.1.B.E

Artikel 2 - zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Emile Bockstaellaan 268, Bus 1, 1020, Brussel en geregistreerd onder het gerechtelijk arrondissement BRUSSEL, Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering indien deze de regels in acht neemt vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3 - doel

Het doel van de vereniging is:

1. De vereniging houdt zich bezig met het bevorderen van een goede verstandhouding en samenwerking in de intellectuele, commerciële en industriële uitwisseling en ontwikkeling van de relaties tussen Irak, België en Europa.

2. De VZW probeert contacten te leggen tussen Belgische en Europese bedrijven en organisaties met Irakese bedrijven en organisaties om ontwikkelingsprojecten te kunnen realiseren om de toestand van de

maatschappij te verbeteren ook dehumane redenen2ijn van belang in onze_doelstellingen._. _

Op de laatste blz. van Luik B vermelde- " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) evoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MflD 22

3. De kamer zorgt voor handelaren met informatie die de investering dient en werken en start-up bedrijven in

Irak en Europa.

4. De kamer zal studies voorstellen om de humanitaire situatie van kinderen en vrouwen te verbeteren

5. De VZW zal op zoek gaan naar een vaste plaats als het hoofdkwartier van de uitoefening van hun

activiteiten. Werken aan zijn hoofdkwartier in Irak, België of Europa openen als zij over de nodige middelen.

Vergadering kan een vestiging openen in andere steden in België, Irak, Europa of andere landen.

6. De vereniging kan attesten of lidkaarten afleveren aan iedereen die deel neemt aan de activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden.

7. De vereniging staat open voor iedereen die lid wil worden. Iedereen kan lid worden van de Algemene Vergadering worden na het verkrijgen van de goedkeuring van de Raad van Bestuur. Het lidmaatschap kan aan een persoon worden toegekend in België of in Irak of een ander land.

8. Alle beslissingen moeten voorgesteld worden aan de algemene vergadering om erover te stemmen en te laten tekenen door de voorzitter. De beslissingen zijn van kracht als ze door de voorzitter getekend worden.

" 9. De VZW kan lidgeld vragen aan de leden.

Artikel 4- duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur maar kan altijd ontbonden worden met toestemming

van de algemene vergadering.

Artikel 5 -- De taak

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die bij de wet uitdrukkelijk voorbehouden zijn voor de algemene vergadering. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslisten over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Artikel 6: Voorzitter

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, eventueel in zijn plaats

de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel7: notulen

van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten overgelegd worden en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 8 huishoudelijk reglement

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht voor de goede werking

van de vereniging.

Artikel 9 - machtiging

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

Artikel 10  overdracht van bevoegdheden

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging, De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie, noodzakelijk voor de goede werking van de vereniging, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

" op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur,

" door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid,

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene

bij aangetekend schrijven,

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit,

Artikel '11 dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, zo de meerderheid der

bestuurders aanwezig is.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

op vrijwillige basis door het lid van het dagelijks bestuur zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad vanbestuur,

door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid,

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te worden aan de betrokkene bij aangetekend schrijven.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

De akten betreffende ambtsbeëindiging en benoemingen van bestuurders, leden van het dagelijks bestuur en gevolmachtigden moeten getekend worden door de voorzitter en dienen neergelegd te worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging ( bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12 -leden

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de Raad van Bestuur of de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering, Een lid

kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de vergadering,

Steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht,

eveneens op de agenda geplaatst, Onderwerpen die niet op de agenda worden geplaatst, kunnen niet

behandeld worden.

Artikel 13 - besluiten

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij staking van

stemmen beslist de stem van de voorzitter of de dienstdoende voorzitter.

Artikel 14 aanwezigheid en stemming

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en zo 213 van de effectieve leden aanwezig

is. Wordt dit getal niet gehaald dan kan een tweede vergadering worden samen geroepen die dan wel geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Onder de aanwezigen is alleen de voorzitter bevoegd is om de wijzigen van de statuten te bevorderen. Voor het wijzigen van het doet van de vereniging is 415 meerderheid nodig.

Van iedere statutenwijziging worden de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel en binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 15 -- vrijwillige ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

Artikel 16  uitsluiten lid

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen.

Artikel 17 - notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en worden opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingekeken. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis door twee leden van de algemene vergadering.

REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 18 - boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 20.10.2011 tot 31.12.2011, en vanaf 01.01.2012 tot eindjaar

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de

zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 19  ontbinding van de vereniging

Behalve in gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding overgaan indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering en er bovendien onder de aanwezigen een 4/5 meerderheid van stemmen tot stand Komt, Het voorstel van vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de

algemene v ng vermeld worden

II' V or-behouden aan het Belgisch Staatslord

MOD 22

Luik B - Vervolg

De bepalingen voor vrijwillige ontbinding zijn dezelfde als voor wijziging ven het doel van de vereniging zoals eerder bepaald ,

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsook de vereffeningvoorwaarden,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Voor neerlegging en bekendmaking worden dezelfde bepalingen gevolgd ais omschreven met uitzondering van neerlegging van de gecoördineerde statuten.

Artikel 20  De Wet

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van

Opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 30.04.2015

"

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van ABDUL RASOL Ali Hashem KALANDAR Attilla Abbas De heer MADHLOUM Hoessein MADHLOUM Ali

KALANDAR Mohammed MOHAMMED ABID Ruda ABDUL RASOL Sermed Saifuldeen Tareq Mohsin AL-LAMI

bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter , Geboren te Karbal I Irak, op 04.09.1962 Penningmeester Geboren te Kirkuk op 01.07,1963 Algemene secretaris, gebaren te Najaf, op 20.08.1966 Bestuurder, geboren te Antwerpen, op 13.06.1985 Bestuurder, geboren te Ninova op 06.08.1986 Bestuurder, geboren te Karbala, op 08.06,1963 Bestuurder, geboren te Karbala, op 04.01.199D Bestuurder, geboren te Bagdad, op 25.03,1972

ABDU RASOL Ali

De voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . - - " o : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

~` gd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
COMMERCE AND DEVELOPMENT CHAMBER IRAQ BELGIU…

Adresse
EMILE BOCKSTAELLAAN 289 1020 BRUSSEL

Code postal : 1020
Localité : Laeken
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale