COMPAGNIE CHARLIE, AFGEKORT : CIE CHARLIE

Association sans but lucratif


Dénomination : COMPAGNIE CHARLIE, AFGEKORT : CIE CHARLIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 567.647.562

Publication

18/11/2014
ÿþVoorbehouder

aan het

Belgisch Staatsblai

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

_ 1_1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

14 975*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Compagnie Charlie

(verkort) : Cie Charlie

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Blaesstraat 65/10, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Oprichting

Compagnie Charlie

Vereniging zonder winstoogmerk

Johannes Vanbinnebeek

Blaesstraat 65/10

1000 Brussel

0495/17,17,73

OPRICHTING

De ondergetekenden

1,Vinck lise, Sint Wivinadreef 8, 1702 Groot-Bijgaarden

2.Vanbinnebeek Guido, Sint Wivinadreef 8, 1702 Groot-Bijgaarden

3.RicourAnn, Langestraat 46, 1741 Wambeek

zijn overeengekomen op 01/10/2014, om in overeenstemming met de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk Compagnie Charlie op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Art. 1. De vereniging draagt de-naam "Compagnie Charlie" afgekort "Cie Charlie".

Art. 2, De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Heden

is hij gevestigd te Blaesstraat 65110, 1000 Brussel in het gerechtelijk arrondissement Brussel. .

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het ondersteunen, aanbieden en uitvoeren van (socio-)culturele projecten in alle mogelijke artistieke disciplines. De vereniging streeft de verwezenlijking van dit doel na via alle middelen en in het bijzonder via artistieke creatie, promotie-acties van artistieke creatie, cursussen, workshops, coachingen, trainingen en infosessies.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan aire roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

neeri',~elûgrifdlYti;i"3 op

0 6 1.10V, 2011-.1

ter

i" e.r~i11;s)-=ini; k.,~1~v

ose-7. 6q- 5~.2-

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening."

tic

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij Kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art, 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail,

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek kat toetreding.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art. 6. De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet

hoger zijn dan 100 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de

werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

De daar de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet

hoger zijn dan 50 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-

werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk lid Kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek Kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage door de raad van bestuur vastgesteld te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Algemene vergadering

Art. 8. De bevoegdheden van de algemene vergadering.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in

de wet van 2 mei 2002.

Het betreft:

* Het wijzigen van de statuten;

* De benoeming en afzetting van de bestuurders;

* Het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

* Het goedkeuren van de begroting en van de rekeningen;

* Het ontbinden van de vereniging;

* Het uitsluiten van een lid;

* Het omzetten van de vereniging in een andere rechtspersoon,

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen indien zij daartoe verzocht wordt door minstens 1/5de van de leden.

Alle werkende leden moeten persoonlijk en schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen véôr de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art, 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris. Bij afwezigheid van voorzitter en secretaris wordt per stemming één van de overige leden van de algemene vergadering als voorzitter aangeduid. De voorzitter wijst een secretaris aan onder de overige leden van de algemene vergadering ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is,

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur, Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter of van de dagelijks bestuurder.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem

van de voorzitter van de vergadering.

De beslissingen die betrekking hebben op een statutenwijziging of een wijziging van doel moeten door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid worden genomen: respectievelijk een 213de en een 4/5de meerderheid.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of per gewone brief of e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen,

Art. 12. liet verslag van de algemene vergadering wordt opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. De leden hebben de mogelijkheid het verslag van de vergadering in te kijken die op de zetel worden bijgehouden,

Bestuur

Art, 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 2 bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Het besluit tot afzetting van een bestuurder wordt door de algemene vergadering met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen en nadat de bestuurder is gehoord, althans opgeroepen.

Bij ambtsbeëindiging moet de bestuurder zijn vrijwillig ontslag uit de raad van bestuur minstens een maand op voorhand bekend maken aan de algemene vergadering door middel van schriftelijke kennisgeving. De schriftelijke kennisgeving van ambtsbeëindiging van een bestuurder kan per brief of per e-mail gebeuren.

De vereniging kan rechtsgeldig verbonden worden door elke bestuurder afzonderlijk, mits voorafgaandelijk mondeling akkoord van alle andere bestuurders.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen, indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

t4

Mof? 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15, De raad benoemt één of meerdere dagelijks bestuurders, al dan niet bestuurder of lid, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Wanneer er meerdere dagelijks bestuurders zijn, kan elke dagelijks bestuurder zijn bevoegdheid alleen uitoefenen. De dagelijks bestuurder verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse correspondentie via brief of e-mail en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de dagelijks bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekentingen van de twee bestuurders samen.

De opdracht van de dagelijks bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting of verlies van lidmaatschap. De dagelijks bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 16. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris. Bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid wordt uit de overige bestuursleden een tijdelijke voorzitter gekozen.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; beide bestuurders moeten aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. In geval van gelijk aantal stemmen voor en tegen, heeft de voorzitter of diegene die hem vervangt dubbel stemrecht, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt,

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

Het verslag wordt gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uitreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur. Alle leden bezitten de mogelijkheid het verslag van de vergadering in te kijken die op de zetel worden bijgehouden.

De bekendmaking van de beslissingen van de raad van bestuur aan de leden of aan derden kan gebeuren door mondelinge of schriftelijke mededeling.

Begrotingen, rekeningen

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding, vereffening

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art, 19. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

naco 2.2

Luik B - Vervolg

goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 20. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Overgangsbepalingen

Art, 21. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 01/10/2014 tot 3111212014.

PROCES-VERBAAL VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN Compagnie Charlie op 01/10/2014

1. Tijdens haar oprichtingsvergadering heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder.

1. Vinck Ilse, Sint-Wivinadreef 8, 1702 Groot-Bijgaarden, 12/10/1958 te Elsene, 58.10.12-316.30

2. Vinck Dean, Portaalstraat 30, 1030 Schaarbeek, 28/10/1986 te Anderlecht,

86.10.28-215.45

2. De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur,

3. De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten zijn toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

PROCES-VERBAAL VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN Compagnie Charlie OP 01/10/2014

1. De raad van bestuur heeft op haar vergadering van 01/10/2014 overeenkomstig de statuten beslist dat de taakverdeling binnen de raad van bestuur als volgt zal worden uitgeoefend.

- voorzitter Vinck lise, Sint-Wivinadreef 8, 1702 Groot-Bijgaarden, 12/10/1958 te Elsene, 58.1012-316.30

- secretaris: Vinck Daan, Portaalstraat 30, 1030 Schaarbeek, 28/10/1986 te Anderlecht, 86.1028-215.45

2. De raad van bestuur benoemt als dagelijks bestuurder van de vereniging: Johannes Vanbinnebeek, Blaesstraat 65/10, 1000 Brussel, 21112/1985 te Dilbeek, 85.12.21-277.89

3. De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Brussel op 01/1012014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan de anderen worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

Getekend,

de oprichters

Vinck lise

Sint Wivinadreef 8, 1702 Groot-Bijgaarden

Ricour Ann

Langestraat 46, 1741 Wambeek

Vanbinnebeek Guido

Sint Wivinadreef 8, 1702 Groot-Bijgaarden

aldoor- . i behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
COMPAGNIE CHARLIE, AFGEKORT : CIE CHARLIE

Adresse
BLAESSTRAAT 65, BUS 10 1000 BRUSSEL

Code postal : 1000
Localité : BRUXELLES
Commune : BRUXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale