COSTAR

Association sans but lucratif


Dénomination : COSTAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 506.785.903

Publication

23/12/2014
ÿþ M002.2

j ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffi relogdiontvangen op



Voorbehouden

aan het

Belgisch r... Staatsblad

JHuii*1uumiuiii~iiiA

9227 76*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

ï 2 PEC, 2014

ter griir't? V3, i N~~! ~

~,.. ~rlandutafige

rechtbank varr~xs`~f~~hi<:ndci ~-11 uwcot

Ondernemingsnr: 5G6.7,5. 903

Benaming

(voluit) : Costar

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Aarienstraat 221050 Brussel (Elsene)

Onderwerp akte

OPRICHTING "OOSTAR"

VERKIEZING BESTUURDERS

De ondergetekenden

1.De heer Ellis Jonathan Shamah van Britse nationaliteit, geboren op 5 juli 1956 te Londen Verenigd Koninkrijk, wonende 5 Tudorwell Close,Stanmore, Middlesex, HA7 2SD, Verenigd Koninkrijk

2.De Heer Arthur Leijtens van Nederlandse nationaliteit, geboren op 29 maart 1965 te Rotterdam Nederland, wonende Count Basiegracht 9, Eindhoven, Nederland

3.De heer Daan Velthausz, van Nederlandse nationaliteit, geboren op 3 januari 1968 te Wisch Nederland, wonende Bosstraat 38, 7007 GG Doetinchem, Nederland

4.De heer Armardeo Sarma, van Duitse Nationaliteit, geboren op 27 december 1955 te Kassel, wonende te Kirchgasse 4, 64380 Rosdorf, Bondsrepubliek Duitsland

5.De heer Joao Girao, van Portugese Nationaliteit, geboren op 10 september 1980 te Lisboa Portugal, wonende te Seilerstrasse 4, 67063 Ludwigshafen, Bondsrepubliek Duitsland

In vergadering bijeen op 20 augustus 2014

1.Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan zij de statuten als volgt vaststellen.

Artikel 1: Naam

De vereniging heeft de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Coster'.

Titel i van de wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 is van toepassing.

Artikel 2: MaatschappelijKe zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Aarlenstraat 22, 1050 Brussel (Elsene), gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De raad van bestuur mag de maatschappelijke zetel van de vereniging verplaatsen naar een andere locatie in België op voorwaarde dat deze andere locatie wordt gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad en gemeld wordt bij het Federale Ministerie van Justitie.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft het volgende niet-winstgevende doel: KMO's in Europa bijstaan in het bevorderen van hun cyber-security door het vermijden van cyber-attacks. Dit doel kan bevorderd worden door het monitoren van de infrastructuur van de KMO's, hun cyber awareness te verhogen, hen training aan te bieden, door bijstand te verlenen bij strafrechtelijke onderzoeken op dat vlak en door andere gerelateerde diensten en onderzoeksactiviteiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

.-KMoo 2.2

Artikel 4: Leden

De vereniging staat open voor Belgische en buitenlandse leden, zowel individuen ais rechtspersonen die betrokken zijn in onderzoek, ontwikkeling en ondersteuning van producten en diensten met betrokking tot het

doel van de Vereniging met een aangetoond belang in het bevorderen van betrouwbaarheid~

De voorzitter houdt het register van leden bij.

Artikel 5: Toetreding, verwijdering uit en uitsluiting

De toetreding van nieuwe leden geschiedt ais volgt:

De organisaties die lid willen worden, dienen hun verzoek tot toetreding tot de vereniging schriftelijk per aangetekend schrijven te versturen naar de maatschappelijke zetel van de vereniging. De raad van bestuur keurt de toetreding van de nieuwe leden goed in overeenstemming met de procedures die door de vereniging zijn vastgelegd.

Leden kunnen ontslag nemen door het sturen van een ontslagbrief naar de maatschappelijke zetel. Het ontslag is alleen geldig vanaf het volgende kalenderjaar of het volgende half jaar. De leden moeten voldoen aan hun bestaande financiële verplichtingen (bv. bijdragen).

De raad van bestuur kan, met eenparigheid van stemmen, beslissen een lid uit te sluiten in het geval van, onder

andere, faillissement, insolventie en ontbinding

- Niet naleving van het beleid en regels verbonden aan het lidmaatschap zoals vastgesteld in overeenstemming

met de bepalingen van artikel 9,1.

- Gedrag dat schadelijk is voor de belangen van de vereniging

- Wijziging van controle

- Niet betalen van bijdragen en het niet rechtzetten van deze situatie na schriftelijke ingebrekestelling

De aftredende of uitgesloten leden or hun rechtsopvolgers hebben geen recht op de activa van de vereniging. Artikel 6: Bijdrage

De leden zullen een jaarlijkse financiële vergoeding (bijdrage) betalen die is vastgesteld door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. Deze financiële bijdrage kan verschillend zijn voor de verschillende categorieën van leden. De jaarlijkse financiële bijdrage mag niet hoger zijn dan 5 000 ¬

Artikel 7: Algemene vergadering

7.1. Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op het vervullen van het doel en de activiteiten van de vereniging

De volgende beslissingen worden uitsluitend genomen door de Algemene Vergadering:

(a)Wijzigingen aan de statuten;

(b)Benoeming en uitsluiting van de leden van de raad van bestuur ;

(c)Goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

(d)Kwijting van de leden van de raad van bestuur;

(e)Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

7.2. Samenstelling

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden. Elk lid heeft één stem in de Algemene Vergadering.

7.3. Vergadering en aankondiging van de vergadering(en)

De Algemene Vergadering wordt één maal per jaar (Jaarlijkse Algemene Vergadering) bijeengeroepen op de maatschappelijke zetel of een andere locatie zoals vernield in de oproeping van de Algemene Vergadering.

De voorzitter zal de leden schriftelijk oproepen ten minste 30 dagen voor de vergadering en zal de agenda en bijhorende documenten ten minste 7 dagen voor de vergadering bezorgen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien een meerderheid van stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op de eerste vergadering, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste binnen de 15 dagen na de eerste vergadering.

In volgende gevallen kan de Algemene Vergadering een buitengewone vergadering bijeenroepen:

- op verzoek van ten minste vijf (5) leden

- op verzoek van de raad van bestuur

7.4. Besluitvormingsproces

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elk lid van de Algemene Vergadering mag een ander lid als vertegenwoordiger of gevolmachtigde aanwijzen. Echter, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen mag een [id niet als gevolmachtigde optreden voor meer dan één lid.

Tenzij anders is overeengekomen door alle aanwezige of vertegenwoordigde leden, kan de Algemene Vergadering maar geldig beraadslagen en beslissen over de zaken die op de agenda staan.

Tenzij anders is overeengekomen in deze statuten, worden de besluiten genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De notulen van de vergaderingen worden opgesteld door de voorzitter van de raad van bestuur, goedgekeurd door ten minste twee bestuurders en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Een beslissing kan worden genomen via e-maisl of op enige andere wijze (zonder een vergadering), indien deze beslissing op korte termijn moet worden genomen.

Artikel 8: Wijzigingen aan de statuten en ontbinding van de vereniging

Elk voorstel tot wijziging van de huidige statuten of de ontbinding van de vereniging worden gemaakt door de raad van bestuur of ten minsten twee derde van de leden van de vereniging,

De raad van bestuur geeft een schriftelijke kennisgeving aan de leden 45 dagen voor de datum van de Algemene vergadering waarop het voorstel tot wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging zal worden besproken.

De Algemene Vergadering kan maar geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een besluit tot wijziging van de statuten wordt alleen genomen indien twee derde van de leden dit goed Keurt.

1n het geval twee derde van de stemgerechtigde leden niet aanwezig of vertegenwoordigd is op de eerste vergadering, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen ten vroegste vijftien (15) dagen na de eerste vergadering.

Tijdens deze tweede vergadering kan een besluit tot wijziging van de statuten warden genomen met een gewone meerderheid van de leden, ongeacht het aantal leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is.

De Algemene Vergadering bepaalt de procedure voor ontbinding en vereffening van de vereniging.

In het geval van een positief netto bedrag na vereffening wordt dit bedrag geschonken aan een privaatrechtelijke vereniging zonder winstoogmerk met een soortgelijk doel als de vereniging

Artikel 9: Raad van bestuur

9.1. Bevoegdheden van de raad van bestuur

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van uitvoering, met uitzondering van de bevoegdheden die aan de Algemene Vergadering toekomen.

De raad van bestuur zal het interne beleid en regels, die onder andere de regels met betrekking tot de organisatie van vergaderingen, de deelname aan gemeenschappelijke projecten en intellectuele eigendomsrechten omvat, goedkeuren. Dit beleid en deze regels zijn binden voor elk lid dat zal op de hoogte warden gebracht van dit beleid en regels en van de eventuele wijzigingen hieraan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

N,OD 2.2

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan zijn voorzitter eniof één of meerdere bestuurders of andere aangestelden van wie het de bevoegdheden zal vastleggen. De raad van bestuur zal de beleidslijn en procedures die van toepassing zijn op alle leden van de organisatie vast leggen.

9.2. Samenstelling

De raad van bestuur bestaat uit maximum 5 bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van twee jaar. Elk lid heeft

het recht om kandidaten voor te stellen.

De raad van bestuur benoemt één van de bestuurders als voorzitter en dit voor een periode van twee jaar.

De bestuurders verliezen onverwijld aile bevoegdheden binnen de raad van bestuur in geval van overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, of bij onder bewind stelling, afzetting of verstrijken van de termijn.

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om één of meerdere bestuurders te ontslaan.

In het geval van een vacature in de loop van het mandaat van een bestuurder, kan de raad van bestuur een voorlopige vervanger aanduiden die het resterende gedeelte van het mandaat van zijn voorganger voldoet.

Alle handelingen met betrekking tot de benoeming, het ontslag en de beëindiging van het mandaat van de bestuurders, opgesteld in overeenstemming met de geldende wet(ten), worden op kosten van de vereniging neergelegd en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

9.3. Vergaderingen en aankondigingen van vergaderingen

De raad van bestuur zal ten minste tweemaal per jaar samenkomen op de locatie aangegeven in de uitnodiging en na voorafgaande schriftelijke mededeling door zijn voorzitter. Vergaderingen kunnen plaats vinden buiten de fysische aanwezigheid van de leden, per telefoon of andere elektronische middelen geschieden.

De oproeping geschiedt ten minste 30 dagen voorafgaand aan de vergadering. De agenda en de bijbehorende documenten worden 7 dagen voorafgaand aan de vergadering bezorgd.

Een beslissing kan ook genomen worden zonder vergadering als de voorzitter een schriftelijk document aan alle leden van de raad van bestuur bezorgt dat vervolgens wordt besproken en goedgekeurd wordt door alle leden van de raad van bestuur.

9,4, Besluitvormingsproces

De raad van bestuur kan niet geldig beraadslagen en beslissingen tenzij een meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke bestuurder mag een andere bestuurder als zijn vertegenwoordiger of gevolmachtigde aanwijzen. Echter, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen mag een bestuurder niet als gevolmachtigde optreden voor meer dan één bestuurder.

Beslissingen van de raad van bestuurder worden genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen Is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

9.5. Notulen van de beslissingen van de raad van bestuur

De notulen van de vergaderingen worden opgesteld door de voorzitter (goedgekeurd door ten minste twee bestuurders). De voorzitter bewaart de notulen op de maatschappelijke zetel.

Artikel 10: Vertegenwoordiging van de vereniging naar derden

Behalve in geval van specifieke volmachten, moeten alle handelingen en geschriften die de vereniging verbinden, ondertekend worden door twee bestuurders.

De raad van bestuur handelt in naam van de vereniging als eisende of verwerende partij in juridische procedures en wordt daarbij vertegenwoordigd door twee directeurs of zijn voorzitter of een directeur die daartoe is benoemd door de raad van bestuur.

Aile handelingen met betrekking tot de benoeming, ontslag en beëindiging van het mandaat van de personen die aangewezen zijn om de vereniging zonder winstoogmerk te vertegenwoordigen, opgesteld in

" M0D2.2



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

overeenstemming met geldende wet(ten), zullen op kosten van de vereniging worden neergelegd en gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Artikel 11; Begroting en jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Conform de Wet wordt de jaarrekening alsmede de begroting opgesteld door de raad van bestuur en worden zij ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering tijdens de eerste vergadering na de sluiting van het vorige boekjaar.

Artikel 12: Overige bepalingen

Tenzij anders bepaald in deze statuten, is Tite! I van de Belgische wet betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 2 mei 2002 van toepassing,

Il. Komen bijeen als Algemene Vergadering van de Vereniging en verkiezen hierbij als lid van de Raad van Bestuur

1.De Heer Arthur Leijtens van Nederlandse nationaliteit, wonende Count Basiegracht 9, Eindhoven, Nederland 2.De heer Daan Velthausz, van Nederlandse nationaliteit, wonende Bosstraat 38, 7007 GG Doetinchem, Nederland

3.0e heer Eilis Jonathan Shamah van Britse nationaliteit, wonende 5 Tudo well Close,Stanmore, Middlesex, HA7 2SD, Verenigd Koninkrijk

1f1. Verlenen hierbij aan de heer Arthur Leijtens, Count Basiegracht 9, Eindhoven , alle bevoegdheden inzake het dagelijks bestuur van de Vereniging, daaronder inbegrepen de bevoegdheid om de Vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen in het kader van dit dagelijks bestuur, de vertegenwoordiging tegenover alle overheidsinstanties, zowel op nationaal als internationaal niveau, de vertegenwoordiging in rechte en tegenover de financiële instellingen de posterijen.

Meer in het bijzonder verlenen zij aan de Heer Arthur Leijtens volmacht voor het openen van een zichtrekening en een spaarrekening bij RABOBANK NV en voor het voeren van alle verrichtingen op deze rekeningen.

De Oprichters hebben daarna bij bijzondere volmacht de Heer Hans Bracquené, Wftehoevelaan 9, aangeduid als lasthebber voor de registratie en publicatie van de oprichting bij de bevoegde overheidsinstanties.

Coordonnées
COSTAR

Adresse
AARLENSTRAAT 22 1050 BRUSSEL

Code postal : 1050
Localité : IXELLES
Commune : IXELLES
Région : Région de Bruxelles-Capitale